רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,489 דיונים בפורום זה
-
אז ככה. חברות התקשורת מתחילות להבין שהלקוחות מעונינים בפתרון תקשורת כולל שמספק תשתית, טלפוניה, סלולר, אינטרנט וטלוויזיה רב ערוצית מספק אחד. המצב היום הוא שעל מנת לקבל את כל השירותים הללו צריך להיות מקושרים ל-3 ו-4 חברות שונות -- כלומר לדבר עם 3-4 מוקדי שירות ולקבל מכל חברה חשבונית שונה. פה ושם ניתן כבר למצוא פתרונות המצמצמים את מספר הספקים שצריך להיות איתן בקשר ל-2 ובעתיד ניתן לצפות שניתן יהיה לקבל את כל השירותים מספק אחד. כך לדוגמא, התקשרות עם HOT יכולה לתת ללקוח פתרון לתשתית, טלפוניה, אינטרנט וכבלים, אך עדיין לסלולר נדרשת התקשרות נוספת. אחת החברות הראשונות המנסה לתקוף את הבעיה מכיוון אחר היא סלקום. החברה השיקה אתמול שירות חדש המיועד לעסקים קטנים ובייתים (ובעתיד ככל הנרא…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני על מערכת 64BIT VISTA[רק ליידע אותכם]. אתמול קניתי את הכרטיס הנ''ל והתקנתי אותו על פי ההוראות. הדלקתי את המחשב מחדש כמבוקש בסיום ההתקנה אך להפתעתי הדרייבר לא זיהה את הכרטיס[לפי הדרייבר הכרטיס כלל וכלל לא היה מחובר למחשב]. אז עשיתי UNINSTALL לדרייבר ועשיתי עוד ריסטרט ואז עלה אשף החומרה החדשה של VISTA ושאל אותי אם ברצוני שהוא יתקין לי את הכרטיס. אמרתי כן והוא התקין את הכרטיס. והיה לי אינטרנט, אבל, איטי מאוד מאוד מאוד, ומתנתק הרבה מאוד פעמים, בקיצור, לא התקנתי את הכרטיס כראוי. אז אחרי שהתקנתי את הכרטיס דרך WIN התקנתי את הדרייבר מחדש אך גם זה לא עזר. בינתיים אני עם שני הדרייברים [זה של WIN וזה של EDIMAX] אבל אינטרנט נורמאלי לשימוש אין לי. אגב הבעיה היא לא באינטרנט, כי אני …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחר אני עובר לתשתית HOT. רציתי להתייעץ בנוגע למודם חדש כי אני ממש לא מבין בזה. ב ADSL היה לי את ה aztech שהמלצתם לי עליו ואני הייתי מאוד מרוצה. על איזה מודם אתם ממליצים ב HOT? http://www.hot.net.il/HOT.aspx?FolderID=3162〈=he
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני גרה בדירת שותפים, ואני מתחברת לראוטר בצורה אלחוטית באמצעות usb dongle. פרט לכך שהוא לא היה אמין והיו לי הרבה ניתוקים, הוא שבק אתמול וכרגע אני מחוברת באופן זמני באמצעות כבל רשת. אני מחפשת לרכוש לו מחליף, לא משנה אם usb או כרטיס למחשב, העיקר שיהיה אלחוטי, זול ואמין. אשמח לשמוע הצעות ותודה מראש
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
אהלן, אני מחובר לתשתית של הוט עם מודם של מוטורול שאחריו עומד ראוטר של netgear דגם WGT624v4 המחשב שאני עובד עליו מחובר חוטית לראוטר. כאשר אני מפעיל יוטוררנט אי אפשר לגלוש בכלל (אפילו שקצב ההורדה עומד על 60K) הגבלתי מספר חיבורים כללי ביוטוררנט ל 100 ומספר חיבוריפ פר טוררנט ל 50 וזה לא עזר והקצב עדיין בקאנטים. מה עוד אני יכול לעשות?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וערב טוב, ברצוני לספר לכם על בעיה שגיליתי בזמן כתיבת פקודת הNETSTAT במחשב והבעיה היא כדלהלן: לפני שאני נכנס לאתר מסויים דרך הפיירפוקס הNETSTAT שלי מכיל שורה אחת. מה שמצביע על תקינות האינטרנט. אך לאחר שאני נכנס לפיירפוקס, אז יוצא ממנו וכותב את פקודת ה-NETSTAT, מופיעות לי 20 שורות. הגיוני שהם רוגלות או וירוסים? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי שני מחשבי XP PRO שמקושרים בניהם ולרשת dsl עם מודם-ראוטר 600e ישן, המתפקד גם כנתב. כעת אני מעוניין להכניס נתב אלחוטי edimax 6524n לחיבור בין שני המחשבים ואל מחשב נייד נוסף. מודם-הראוטר 600e יהפוך למודם בלבד ויתחבר בין רשת ה dsl ובין הנתב האלחוטי. כיום מוגדר חייגן במודם-ראוטר 600e ואני מאמין שעלי לבטל אותו לרשום את החייגן (לספק האינטרנט) בנתב האלחוטי. כעת כיצד עלי להגדיר את ה 600e כך שישמש כמודם בלבד ? (כיום מוגדר ב 600e לעבוד בחיבור bridge1 = PPPoE, עם ה default gateway של ספק האינטרנט). תודה
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-
-
אני רוצה ללכת היום לקנות נתב ואני מתלבט בין 3: 1-Edimax MIMO XR BR-6216Mg 2- Edimax MIMO nMax BR-6504n 3- Linksys WRT54GL 54Mbps איזה עדיף מבין השלושה? והאם ההבדל הוא משמעותי או שעדיף ללכת על הזול מביניהם? אני רק חייב לציין שהראוטר יהיה במקלט והבית הוא קומה אחת
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני כמה דקות סיימתי להתקין לקרוב משפחה את ה-Edimax BR-6204WG ההתקנה עברה מצויין והראוטר פועל מצויין. התצורה היא שמחשב אחד מחובר קווית לראוטר ועוד מחשב בחדר סמוך אלחוטית כמובן. האינטרנט במחשב עם החיבור הקווי עובד כמו שצריך מלבד ניסיונות להתחבר אלחוטית לנתב שלא ממש מצליחים. וינדוס חוזר על השגיאה ההזויה הזאת "אין ל-Windows אפשרות להתחבר לרשת שנבחרה. ייתכן שהרשת אינה נמצאת בטווח עוד, נא רענן בלה בלה בלה".יש לציין שהחדרים סמוכים ועוצמת הקליטה עומדת על הקו העליון כמובן. לפעמים הבעיה הייתה היא שבר ההתקדמות היה רץ במשך כ-2 דקות עד שהיה נסגר ולא הייתה מתבצעת כל התחברות. יש לציין שאפילו את סיסמת ה-WEP הוא לא מספיק לבקש. כרטיס הרשת האלחוטי הוא DWL-120 של DLINK אם אני זוכר נכון, נר…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד שאליו מחוברת מדפסת ומחשב שולחני. אני רוצה שיהיה ניתן להדפיס מסמכים מהמחשב השולחני למדפסת המחוברת לנייד. הגדרתי שם שיתוף, ולשני המחשבים יש אותו שם קבוצה. אך כאשר אני מנסה לאתר מדפסת הוא לא מוצא לי אותה, ניסיתי גם לכתוב את שם המחשב באפשרות "התחבר למדפסת זו" וזה מבקש ממני שם משתמש וסיסמא, מה עושים? עריכה: הדרייבר של המדפסת מותקן בשני המחשבים. תודה לעוזרים (:
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
ברשותי נתב של EDIMAX BR6104 מחובר אליו מחשב נייח בצורה חוטית לאחרונה רכשתי מחשב נייד והגיע הצורך בנתב אלחוטי, לפני שקניתי הבאתי מחבר AP של CISCO AIRONET 1200 חיברתי את הנתב לAP והתחברתי אליו דרך המחשב הנייד בצורה אלחוטית הנייד מזהה אותו אך אני לא מצליח להכנס לIP שבו אפשר לקנפג את הAP והאינטרנט לא פועל אשמח מאוד בהסבר לבחיבור הנתב לAP
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
הצלחתי לגרום למחשבים להיות באותה קבוצת עבודה אבל כשאני מנסה להתחבר למחשב אחד מהשני זה אומר שהגישה נדחתה.. קודם זה עבד ועשיתי ריסט לאחד המחשבים ואז זה אומר שאין גישה.. איך אני מסדר את זה כבר אין לי כח.. אני מנסה כל הזמן ולא מצליח אחרי הריסט מחשב אחד מראה את המחשב השני ואומר שאין גישה להתחבר והמחשב השני מראה רק את עצמו..
-
- 8 תגובות
- 859 צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה הפורום הנכון, אבל רציתי לדעת: אם יש לי חיבור לכבלים, כלומר הIP שלי הוא קבוע, האם יש אפשרות איכשהו לקבל IP דינמאי, שהוא משתנה כל פעם שמתחברים לאינטרנט. יש לי גם ראוטר ד"א, למרות שזה לא נראה לי משנה. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים. אני בקרוב רוכש מחשב חדש אשר ישמש אותי גם להורדות דרך האימיול וכו'. האינטרנט הנוכחי שלי הוא במהירות 5MB. בכל אופן, אני מעוניין לנצל את המהירות עד הסוף (קוראים לזה רוחב הפס? ) ומאמין שכרטיס רשת איכותי יעזור לי. אני מניח שהם לא עולים יותר מדי, אז אין הגבלת תקציב. אם הכרטיס ONBOARD יספיק אז אני מניח שאפשר פשוט לסגור את הטופיק. תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים.
-
- 5 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אני מתכוון - מה הכתובת אייפי שצריך לרשום כדי להגיע לדף ההגדרות ? תודה רבה לעוזרים .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא יודע מה איתכם אבל פשוט נמאס לי מהתשובות המתחמקות של ספקי האינטרנט ואני יודע שבהרבה מיקרים זה נוולה וזה טרפה אבל אני רוצה לראות אולי יש איזה צדיק בסדום... פשוט תבחרו את החברה שאתם מחוברים עליה ותבחרו את האפשרות המתאימה מתחת יהיה נחמד עם תצרפו גם את התוצאות שקיבלתם באתר http://www.speedtest.net שנוכל לראות קצת מידע. לדוג: בזק בינלאומי, חבילה 2.5, יום חמישי, שעה 21:00 מהירות גלישה בתוך הארץ כצפוי תקין: בזמן שמהירות גלישה בחול כצפוי על הפנים בקוש חצי מגה: נ.ב. אין לי מושג איך עובדים פה הסקרים אז אני מקווה שאני לא מפסס את העקרון בהרבה. עריכה: אני ממש העריך צירוף תוצאות מSPEEDTEST כי 2 האנשים שהצביעו אחרי סימנו שהם גולשים תקין אצל הספק אבל אבל אי אפשר לדעת אם …
-
- 27 תגובות
- 15.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן, שהכרטיס רשת שלו תומך רק ב802.11B וב WEP. (עד כמה שמצאתי בהגדרות) מה האבטחה הכי טובה שאני יכול להגיע בנתב האלחוטי? (כרגע שיניתי את הסיסמה של ה ADMIN והפעלתי WEP) האם כדי להפעיל הסתרת SSID ו/או MAC FILTERING? האם יש מצב להוסיף תמיכה ב WPA ע"י דרייבר חדש לכרטיס? או שזה עניין של חומרה? תודה
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
אני מתחיל לחשוש של-012 יש לימיט הורדות ישירות (לא e-mule או torrent). יש לי חבילה של 1.5M והמהירות המקסימלית שאני מגיע זה 200kBps שזה לדעתי בסדר. לפני חודשיים שלוש הורדתי כמות גדולה של חומר בערוצים ישירים, סה"כ קרוב ל-2.5Gb, המהירות היתה מאוד קרובה למהירות מקסימלית. לאחר יום-יומיים שמתי לב שהמהירות בהורדה ישירה צנחה צניחה חופשית, במקום 150-200 התחלתי לקבל מהירויות של 2.5-8 שזה מהירות של מודם מלפני 15 שנה. הייתי עם המצב הבלתי נסבל הזה במשך חודש וחצי ואז פתאום המהירות שוב חזרה לקדמותה. הכל היה טוב עד שהגעתי פחות או יותר ל2-2.5 ג'יגה בהורדות. ואז המהירות שוב נחתכה. העניין הוא שזה לא קורה רק באתר אחד, פתאום המירות נופלת כמאט לאפס בכל האתרים. האם שווה להרים טלפון לתמיכה שלהם א…
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
יש לנו 3 מחשבים בבית (2 נייחים ו-1 נייד) ואינטרנט בכבלים. אני רוצה לחבר את הראוטר בחיבור קווי לאחד המחשבים הנייחים ואת 2 המחשבים האחרים בצורה אלחוטית. הדרישות שלי מהראוטר הן שתהיה קליטה טובה בכל הבית , אמינות החיבור ופס רחב. השימוש העיקרי בבית הוא אינטרנט לצורך גלישה וקצת שיתוף קבצים. אני רוצה שגם אם במחשב אחד ישתמשו באימיול אז במחשבים הנותרים ברשת לא תהיה לכך כמעט השפעה. כמו כן אני צריך המלצה לכרטיס רשת אלחוטי טוב. ראיתי שהמחירים נעים בין 70 ל200 ש"ח. האם אני יכול להסתפק גם בכרטיס זול שמתחבר ב-USB? צירפתי גם קובץ PAINT עם תיאור סכמטי של הבית. תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
נו, באמת...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
הבעיה שלי - ROUTER בבית, משדר למחשבים בבית. מבנה ליד הבית שמשמש כזולה עם מחשב, במרחק 20 מטר מהROUTER, לא קולט את הרשת. עשיתי אנטנה מקלקר קרטון וניירכסף כמו שבמדריך, ועדין לא קולט. איזה עוד מפרונות יש ? למחשב בזולה יש כרטיס קשת ויש גם אנטנה קטנה שמתחברת לכרטיס רשת הזה עם חוט קצר, שלא ממש עוזרת לו לקלוט. עשיתי מה שכתוב במדריך של עם בניית אנטנה ועדין לא עובד לי כלכך.. יש עוד רעיונות ?
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-
-
יש לי זוג ראוטרים 3CRWER100-75. מחוברים ב - WDS. המחשב שלי מחובר לראוטר שמחובר לראוטר השני שמחובר למודם (ומשם לאינטרנט). יש לי בעיית ניתוקים קטנים שאני חווה כל יום. העניין המיוחד בזה שאם אני לא פונה לרשת זה לא מתחבר לי חזרה, אז הפעלתי סקריפט בדיקה שבודק לי תקשורת לראוטר השני. זה התוצאות של הזמני ניתוקים שהיו לי היום עד עכשיו. לא משהו מיוחד, ממש עניין של 3 דק'... אבל אני רוצה לדעת יותר ככה שאני צריך להפעיל לוג מערכת איך אני עושה את זה בראוטר שלי? תודה יבגני
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
חברת HOT התחילה לשווק מודם כבלים משולב עם נתב אלחוטי של חברת AMBIT הטיוואנית. מדובר בדגם Ambit U10C019 וניתן מצוא מידע מפורט עליו כאן -- http://www.ambitmicro.com/U10C019.datasheet.pdf. מדובר בנתב אלחוטי בתקן G עם תכונות סטנדרטיות. מידע מאתר HOT יש כאן -- http://www.hot.net.il/HOT.aspx?docID=8167&FolderID=2877〈=he
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. אני מחפש כבל מאריך למוצר הנ''ל - Wireless LAN Antenna / Cables http://www.edimax.com/en/produce_list.php?pl1_id=1&pl2_id= אני רואה עכשיו שהוא 11G, ז''א שמהירות קליטה שלו היא עד 11 גם אם במחשב שלי מסומן 100? ובגלל זה הקליטה איטית ויש ניתוקים? 2. יש לנו בבית את המוצר הנ''ל - מחובר אליו 2 מחשבים ברשת קוווית ומודם של בזק. http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=12&pl1_id=3&pl2_id=18 בנוסף מחובר אליו ברשת אלחוטית נתב שיכול להכיל רק חיבור כבל קווי אחד וזה המחשב שלי שמחובר אליו. 3. האם אני מחבר ברשת קווית 2 מחשבים, מה תהיה מהירות העברת קבצים? איך אני יודע שזה שזה רשת 1GB ולא 100MB? וצריך לקנות כבל מיוחד? תודה ,אני די בור בנושא הרשתות. מה גם אני ממהר נורא…
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-