עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם. יש לי מחשב נייח שאני מעוניין לחבר לאינטרנט ובמרחק של כ30 מטרים בהפרש של 3 קירות. + קיר גבס נמצא הראוטר. ניסיתי לשים כרטיס רשת עם אנטנות אבל זה לא עוזר. אין לי אפשרות למתוח כבל רשת. לכן אני חושב שהפתרון הכי מומלץ זה מגדיל טווח או נקודת גישה. (לא יודע מה ההבדל) אני צריך משהו שאפשר להגדירו בקלות בלי הגדרות מסובכות ושיעשה טוב את העבודה. תודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by yuvalh83,

שלום לכולם, שדרגתי לאחרונה ל 30 מגה (היה לי 20) וברשותי מודם נתב Dlink 6740U שקיבלתי מבזק. לאחרונה גיליתי תופעה שמהירות שאני אמור לקבל לא נשמרת - אני עושה Speedtest והמהירות נמוכה משמעותית. אחרי ריסטרט של הנתב, העניין מסתדר. אני גם קצת מאוכזב בתקשורת בין הנתב לשאר המכשירים בבית (פלייסטיישן, סרטימר ועוד). הבנתי שיש כמה מכשירים חדשים לבזק - על מה כדאי ללכת? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. עריכה: עברתי ספקית (מנטוויז'ן לבזק בינ"ל) והעלתי את המהירות ל-8 (מ-5). תדירות הלאגים פחתה קצת אך זה עדיין קורה. ברשותי האנטנה הבאה: http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=356&pl1_id=1&pl2_id=44 אני בספק שהיא הסיבה ללאגים וחושד שהסיבה נעוצה בראוטר (SIEMENS SL2-141), אך אין ברשותי דרך לוודא את הדבר (אין ברשותי עוד אנטנות לניסוי) ולכן אשמח לשמוע את חוות דעתכם כמו גם המלצות לראוטר\מודם\ADSL או מכשיר כלשהו שיוכל להחליף לחלוטין את הראוטר שברשותי כאשר התקציב הוא 250 ש"ח עם שאיפה להוצאה נמוכה ככל הניתן (מקסימום ביצועים במינימום מחיר). כיוון שהידע שלי בתחום שואף לאפס, אני כרגע אפילו לא יודע מה המכשיר הספציפי שאני צריך. אני רק יודע שאני צריך אינטרנט אל-חוטי של…

• 23 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. בגלל תקלה ברשת הכבלים אצלנו בבית המודם (של יס) לא מחובר ליציאת רשת של המחשב שלי ואני מתחבר אילו כרגע דרך "מגדיל טווח" עם יציאת רשת שנקנה בכלל לשפר את הגישה לרשת ה WiFi בבית. מכיוון שאני לא יודע מתי התקלה תתוקן וגם בגלל שטוב שיהיה דבר כזה בבית אני מחפש מתאם USB <->WiFi זול התומך בפס 5G עם רגישות מספיק טובה (כך שעוצמה חלשה לא תחתוך לי את רוחב הפס) ושלא יעשה בעיות כמו הזבל הסטנדרטי של עלי. לא אכפת לי לקנות מהם אך משהו ששוה. אפשר המלצה למתאם כזה?

5. Started by udi,

שלום לכולם, לאחר חיפוש ממושך בפורום לא הצלחתי למצוא המלצה למתג\רכזת switch לרשת ביתית במהירות 1G קצת הסבר על הרשת הביתית: יש לי ראוטר של linksys EA6900 קניתי אותו בחו"ל תשתית כבל של טלדור cat6a ו 7 נקודות חיבור של משתמשי קצה השאלה שלי האם לקנות מתג בדיוק של 8 יציאות וכך ולמלא את כל המתג ובעתיד עם יהיה עוד דרישה לחיבור אני אקנה מתג אחר של16 או לקנות כבר עכשיו מתג עם 12-16 יציאות ? האם לקנות מתג מנוהל או לא או חצי מנוהל Smart switch כגון זה: http://www.linksys.com/en-mea/business/products/switches/LGS308 או לקנות מתג פשוט Netgear GS608 8-port 100/1000Mbps Switch ( מוכרים אותו בארץ ) אשמח לקצת עזרה בתודה מראש וחג שמח

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. Started by nadav275,

נתב שיהיה חוטי+אל חוטי.. אמין וטוב... אני לא כ"כ מתמצא בתחום בטוח שאתם תפתרו לי את כל הבעיות ותמליצו על משהו טוב מארה"ב חבל לי לבזבז בארץ 500 ש"ח על זה ששמעתי שבארה"ב המחיר הוא סביב 40 דולר... תודות, נדב

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום לכולם זקוק להמלצה לנתב אלחוטי זול ואמין עם WDS - כלומר Wireless Bridging תודה שחר

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  8. Started by nisimm,

אני צריך המלצה לנתב חוטי למספר קטן של מחשבים גיימרים בתקציב 300 שלא יהיו בעיות עם הנתב במשחקי רשת באנרטנט

9. שלום לכולם, מעוניין בהמלצה לנתב קווי/חוטי עם שרת מדפסות מובנה USB. לאחר עיון מעמיק בפורום התעניינתי בנתב: Edimax BR6104KP אך לאחר בירור קצר עם היבואן הגיע לידיעתי שכרגע אזל המלאי בארץ. ושאלה נוספת: האם בחיבור USB ניתן לחבר רק מדפסת או שניתן לחבר גם אמצעי אחר כמו HD חיצוני שיהיה מחובר לרשת? ואם אי אפשר אז מה היא הדרך הטובה ביותר לחבר HD חיצוני למערכת? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  10. לפני יותר משנה פתחתי כאן דיון על נתב חודר ממ"ד אבל עקב כל מיני דברים לא יצא לי לקנות לבסוף את הנתב Edimax BR6216MG שמאז כבר הספיק לעלות במחיר במעל 200 שקל. הדרישה היא עדין אותה דרישה כמו מאז.. נתב שיחדור ממ"ד שנמצא 4 מטרים מהחדר שבו הנתב יהיה מונח. לא ממש הצלחי למצוא נתבים שתומכים בMIMO דרך זאפ כי הם לא מציינים אם בכלל הם תומכים בזה או לא. והנתבים של רשת N יוצאים ממש יקרים ביחד עם הכרטיסי רשת. יש המלצה לנתב שיעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר ולא ידרוש ממני יותר מידי מזומנים (400 שקל בערך לשניהם)? או שאני אצטרך לקנות נתב ברשת N ולהוציע סכום של 500 שקל ומעלה רק בשביל שיחדור לי ממ"ד?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by AngelDust,

היי ציוד התקשורת שיש ברשותי נחנק בעבודה עם חייגן l2tp ואני מעוניין לרכוש ציוד שיוכל לבצע את החיוג ויחובר לפני הציוד הקיים שלי שיצא דרכו לאינטרנט. אני מחובר במהירות 12MB עם תעדוף לחו"ל. אשמח להמלצות תודה מראש לעוזרים אלעד.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by whybe,

שלום לכולם, אני מחפש ראוטר זול וטוב (עד 200) לדירה קטנה של 60 מ"ר בערך. הראוטר הזה ישמש רק כראוטר במקום המודם-ראוטר של בזק/אקספון. חשוב שהחיבור שלו יהיה יציב ומהיר בחיבור של משהו כמו 8 מכשירים (עבודה של 5 בו"ז לכל היותר - שני מחשבים, שני טלפונים וסטרימר). היום אני עם חבילת 40MB ומקבל 5-15MB באלחוטי ו30-40MB בקווי דרך המודם-ראוטר כשאני מחובר לרשת רק עם המחשב שבודק את המהירות ובנוסף סובל מחוסר יציבות מטורף. חשבתי בעיקר על הזמנת ראוטר של שיומי מאלי אקספרס (לינק). ראיתי עליו הרבה ביקורות טובות ברשת אבל אני חושש מעניין היבוא שלו מול משרד התקשורת (הבנתי שיש בעיות עם זה). אשמח אם תוכלו לעזור. תודה לעוזרים.

13. Started by roeesnir,

שלום. אני צריך ראוטר שישדר למרחק 60 מטר. יש המלצות?

14. Started by ToMeRv32,

ממש לפני כמה דקות מת הראוטר בבית, D-link dsl 2650u של בזק. עשה מעט בעיות בעבר אך בסה"כ סיפק אותנו. אני צריך המלצה לראוטר כלשהו (עדיף המלצה לכמה דגמים דומים אפילו מחברות שונות למקרה שלא יהיה). הדרישות - לפחות 4 יציאות חוטיות (4 מספיק), אינטרנט אלחוטי מאובטח וכניסת usb היא אופציה מועדפת. מחיר לא מוגבל פשוט אין צורך במשהו מעבר למה שציינתי. המהירות כרגע בבית 15MB, כמובן שאין צורך במשהו שתומך במהירויות הזויות שלא אתקדם אליהם. תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  15. Started by tom123p,

עד 20 מטר, פשוט להתקנה, ובמחיר שפוי. תודה

• 3 תגובות
    • 625 צפיות
  16. Started by YohaiM,

קניתי ראוטר של Edimax לפני כשנתיים. הוא כל הזמן מתנתק,בעיקר כשחם. דיברתי פיקוק,והם יחליפו לי אותו למחודש.(לך תדע מה עבר עליו.......) אני מראשון,ויש לי בעיה להגיע לעתיר ידע,ובכלל,נמאס לי מהתמיכה של פיקוק. אני צריך ראוטר תקן N,עם 300mbps,נורמלי,שלא מתנתק כל יום-יומיים,ושיש לו אחריות בעוד מקומות,חוץ מאשר בעתיר ידע. לא משנה לי חברה,רק אחריות נורמלית. בתודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by qwerty1987,

יש לי חיבור קבוע בכבלים, זקוק לראוטר אלחוטי אליו יתחברו מחשב שולחני ומחשב נייד, רוצה שתהיה בו יציאה למדפסת. (השתמשתי עד עכשיו ב DLINK 524 שעושה מלא בעיות) תודה.

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  18. מכיוון שאני לא הכי מבין בזה, אני פונה אליכם בבקשת עזרה. אני מתכוון לחבר עוד מחשב לחיבור האינטרנט שלי שיהיה בקרוב 2.5 מגה. המחשב השני צריך אינטרנט רק לגלישה והורדת מסמכים רבים, ללא אימיול וכאלה. על מה אתם ממליצים?

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  19. שלום, אני מחפש ראוטר אלחוטי עד 400ש"ח על הראוטר להחזיק כ 5 מחשבים ביניהם 3 אלחוטי ו 2 חוטי + שתי מכשירי סמארטפון (זה כנראה המקסימום שאני מצפה). המחשבים אלחוטיים יהיו במרחקים הבאים מהראוטר: מחשב אחד כמטר וחצי - שתיים (באותו החדר) מחשב שני כ 10-15 מטר (בחדר שמופרד על ידי שתי דלתות) מחשב שלישי כ7-10 מטר (בחדר שמופרד על ידי דלת אחת) אף אחד מהמחשבים לא נמצא בממ"ד, הקירות הם קירות רגילות (לא גבס) והדלתות הן דלתות עץ. אם אתם צריכים עוד פרטים, תגידו ואפרט. אשמח לכל עזרה אפשרית. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 752 צפיות
  20. שלום אני אני זקוק לראוטר ואני לא ממש התעסקתי בעבר עם ראוטרים כל כך אז אין לי המון ניסיון בכל מקרה ראיתי באופיס דיפו את הראוטר LEVEL ONE-VBR6001 ב 250 ש"ח והמליצו עליו. אני לא ממש מכיר את החברה אז אני לא יודע מה לחשוב כל כך על זה. אני יותר שמעתי על DLINK יש ראוטר מומלץ שלא יתנתק לי כל הזמן וכמו כן יוכל להשתמש בריבוי חיבורים דרך הורדה בביטורנט ואימיול? תודה מראש על ההמלצות

21. אני גר בבית עם 2 קומות. הראוטר שכרגע יש לי נמצא למעלה באחד החדרים ומחובר ישירות למחשב. המחשבים האחרים בבית (עוד 2 למעלה ונייד למטה) מתחברים דרך כרטיס רשת אלחוטי. הבעיה היא שלמטה במחשב הנייד, הקליטה לא ממש טובה והאינטרנט שם כל הזמן מתנתק וצריך לחפש נקודת קליטה טובה כל הזמן כדי שהאינטרנט יעבוד שם ולא יתנתק וזה די משגע . אני צריך המצלמה לראוטר חדש, עם טווח גדול, כמו שתיארתי למעלה, שלא יעלה הרבה ושפשוט יעשה את העבודה (יש לציין שכל הבית בנוי מקירות גבס). תודה מראש לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 975 צפיות
  22. שלום לכולם, בשעה טובה אני נכנס לדירה חדשה, 5 חדרים ובגודל של 150 מ"ר לערך. אני מתכנן להתחבר לסלקום טיוי , כאשר הדירה מחווטת כולה בכבל רשת של 1 ג'יגה, 2 כבלים לכל חדר (מחשב + טלוויזיה). ארון התקשורת הוא חלק אינטגרלי ממעמד הטלוויזיה, ככה שכל החייווט מתנקז לשם. כמו כן, יש לי 5 מכשירים אלחוטיים בבית (2 לפטופים, טאבלט ו-2 מצלמות), ואני תוהה מהו הראוטר הנכון על מנת שכל הדבר הזה יעבוד בצורה רציפה ככל האפשר, וכן יתמוך בטכנולוגיות עתידיות (סיבים אופטיים וכו'). אני מתכנן להתחבר לסלקום טיוי ולזנוח את הוט ויס. מבחינת חיבור לאינטרנט, אין עדיין החלטה, אבל אני מאוד מקווה שאוכל להתחבר לפרטנר, ובמידה ולא - לדעתי זה יהיה הוט (ולא בזק). הסלון עם הטלוויזיה יושבים במרכז הבית (בחלו…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. הראוטר הקודם שלי(3com 3crwer10075) הפסיק להיות יציב והתחיל להתנתק כל כמה דקות. אז הוחלט לקנות ראוטר חדש התקציב הוא 300 ש"ח בערך, אפשר לחרוג קצת הדרישות הן פשוט אמינות ויציבות כמה שיותר גבוהה(אני מוריד די הרבה בביטורנט ויש עוד מחשב ברשת שמשתמש בביטורנט) תקן N יהיה די נחמד(יש לפטופ ברשת שתומך בתקן N(או דראפט N, אין לי מושג) וכרגע עם ה3COM יש לו 2 פסי קליטה אז עדיף לשפר את זה) תודה מראש ;D

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  24. אהלן, הראוטר שלי, DLINK DI 614+ לא עובד יותר. כנראה היום אני הולך לקנות ראוטר חדש בתקציב של עד 300 ש"ח (עדיף בפחות..) אשמח להמלצות כי אין לי מושג בעניין... (אין צורך שיבוא איתו כ.רשת אלחוטי)

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  25. שלום, אני מחפש להחליף את הראוטר הנוכחי שלי בראוטר שיכלול 4 יציאות LAN 10\100\1000. יהיה אלחוטי בתקן N. אני צריך שהראוטר יתמוך בפרוטוקלים PPPoE (ADSL), L2TP & PPTP (Cables). קיבלתי המלצה עבור ראוטר של אדימקס (br-6574n) אך אני מחפש משהו של חברות כמו D-LINK, Linksys או Cisco. אשמח לקבל המלצות בהקדם. תודה ויום טוב, טל

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים