רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, עד היום היה לי מחשב אחד בבית עם מערכת הפעלה של windows 7 ultimate, היום הגיע אליי עוד מחשב עם מערכת הפעלה של windows xp. ושניהם מחוברים לראוטר אחד. והשאלה שלי היא האם ואיך אפשר לשתף את הקבצים התיקיות בשתי המחשבים עם שתי מערכות הפעלה שונות? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 950 צפיות
-
-
יש לנו מחשב ניד ומחשב נייח. היום התקינו לנו את האינטרנט האלחוטי, ואנו לא יודעים איך אפשר לחבר אותם כדי שנוכל להוציא מידע מהכוננים אחד של השני. אנו לא רוצים רשת אלחוטית אלא קווית כי נושא האבטחה קצת מפחיד אותנו. נשמח לקבל עזרה בנושא. תודה
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
ברשותי מספר מחשבים ניידים שמחוברים בצורה אלחוטית לנתב NETGEAR. יש לי גם מדפסת של HP. לפעמים, כל פעם בהדלקת המחשב אני לא יכול להדפיס מהמחשבים המשותפים ברשת הביתית בגלל איי פי משתנה. המדפסת שיש לי היא לא אלחוטית לכן אי אפשר לחבר אותה לנתב ישירות ולהדפיס מהמחשבים המשותפים. אני יודע שאפשר לחבר במקרה כזה את המחשב הנייד דרך כבל לנתב, עם חיבור איי פי קבוע ולפתור את הבעיה שהמדפסת תוכל להיות משותפת עם כל המחשבים, מבלי שהאייפי ישתנה, מה שעושה את המחשב חסום לרשתות אחרות, כי מוגדר בו איי פי קבוע. אני יודע שזאת אפשרות, אבל יש דרך גם לחבר את המדפסת, למרות שהיא לא אלחוטית לנתב, דרך חיבור USB, שזה במקום מדפסת רשת, שאני מניח שאני לא תלוי בפעולת המחשב הבסיסי שמחובר לרשת, וגם לא צריך לרכוש …
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, תהיתי איזה סוג כבלים דרושים בשביל שיעבדו אם כרטיסי רשת בקצב של 1GBIT לשנייה? יש לי כמובן בכל המחשבים שעליהים מדובר כרטיסים מתאימים. יש לי כרגע כבל מלפני בערך 7 שנים שהרשתות מזהות אותו כ FULL DUPLEX רגיל של 100MBIT והוא עובד דווקא מצויין מבינת האיכות הגיע ל 94MBIT בפיקים ושומר יציב בלי בעיה על 89 MBPS אבל אני רוצה רשת של GBIT אז אני תוהה איזה כבל עלי לקנות לצורך כך.. (CAT 5 רגיל זה מה שיש לי כרגע) שאלה נוספת - איזה תוכנות יש ל XP שנותנות לעשות QOS ברשת חוצ מהדבר המובנה...? איך אני יכול להגדיר QOS ACCESS LIST למשל ברמת המערכת הפעלה? אני יכול להתאים את המערכת הפעלה לצורך כך יש לי גם XP PRO וגם 2003 SERVER וגם 2000 SERVER אז אם זה קיים אני אבחר את המחשב לצורך כך שע…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור רשת שמכילה מחשב נייח אחד ללא חיבור אלחוטי (יחסית ישן פנטיום 4 1.5G) ומחשב נייד ThinkPad T60p שמכיל כרטיס רשת אלחוטי Intel PRO/Wireless 3945ABG (Cisco Compatible Extensions v4) המרחק המקסימלי בתוך הבית הוא כ 15 מטר. החיבור לאינטרנט הוא בעזרת מודם כבלים של HOT (יתכן ובעתיד אעבור ל ADSL). החיבור צמוד למחשב הנייח שנמצא בתוך ממ"ד. אני רוצה להקים רשת ביניהם ולאפשר שיתוף וגלישה מכל אחד מהמחשבים. אני מתלבט לגבי בחירת הראוטר וצורת יצירת הרשת. איך למנוע הפרעה של קירות הממ"ד וכו איך כדאי לי להקים את הרשת? תודה
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
יש לי נתב אלחוטי בבית וחיברתי את כל המחשבים בבית לנתב (אגב הנתב הוא גם מודם ) הגדרתי דרך המחשב שלי לחיצה ימנית>מאפיינים>שם המחשב>מזהה רשת את קבוצת העבודה וכך עשיתי לכולם קבוצת עבודה אחת לאחר מכן קבעתי שם לכל מחשב בדקתי בהגדרות של כרטיס הרשת שאני מקבל כתובת IP ושירות DNS באופן אוטומטי עשיתי הפעלה מחדש לכל המחשבים (מערכת הפעלה אקס פי פרופשונל) עכשיו כשאני נכנס למיקומי הרשת שלי הצג מחשבים בקבוצת העבודה אני לא רואה כלום ביטלתי גם את הפיירוול של וינדווס וגם את אותם תוצאות עשיתי הגדרה למחשבים דרך הגדר רשת ביתי או רשת משרדית קטנה (שמופיע בחלון של חיבורי רשת מצד ימין) וניסיתי שם בכל מיני דרכים אם זה בהגדרה שהמחשב שלי מחובר ישירות לאינטרנט וכו' אבל ללא שום תוצאות חיוביו…
-
- 0 תגובות
- 837 צפיות
-
-
קודם כל מה אני רוצה: לחבר 2 מחשבים ניידים ברשת אלחוטית (עם ROUTER של D-LINK נראה לי ה714P). עכשיו אני משתמש ב ADSL 1.5 אבל רק מחשב אחד יכול להיות מחובר בו זמנית ואם אני רוצה לגלוש במחשב השני אני צריך להעביר את הכבל. עכשיו אני רוצה להקים רשת שאני יוכל לגלוש בו זמנית עם שני המחשבים, אבל אני לא יודע איך עושים את זה בלי SERVER שמחובר כל הזמן והמחשבים האחרים מתחברים דרכו (כי צריך "לחייג" לספק כדי להתחבר לADSL כל פעם וזה לא כמו כבלים ישר מחובר). יש אפשרות? הרי 2 מחשבים לא יכולים להתחבר על אותו שם משתמש באותו זמן בADSL, אז איך אני עושה את זה? עדיף להחליף לכבלים? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
אני רוצה להפוך מחשב ישן שלי לשרת באינטרנט, איך אני עושה זאת?
-
- 8 תגובות
- 901 צפיות
-
-
יש לי אתר, ואני צריך שיהיו סרטי FLV, באורך של עד שעה וחצי. קיבלתי הצעות מחיר בסביבות 400-500 ש"ח (ל1 ג'יגה) בחודש לשרת FTP שאוכל להעלות לשם את הסרטים. חשבתי - למה שלא אעשה את זה בעצמי? את המחשב עצמו אין לי בעייה להרכיב. 1. מה אני צריך מבחינת חומרה? (האם כל מחשב יספיק?) 2. אני מניח שצריך רוחב פס גבוה להעלאה. זה נכון? אם כן - כמה? 3. מבחינת תוכנה, filezilla זה מספיק? תודה !
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מקווה שניסחתי את הכותרת נכון : יש לי בבסיס רשת פנימית של כ10 מחשבים, אנחנו מעוניינים להקים אתר שבו ירוכזו כל מיני דברים שימושיים למקום העבודה. מה אני צריך כדי להקים פרוייקט שכזה, אני מתכוון גם מבחינת תוכנה ומבחינת חומרה. אני מצטער אבל אני חדש בנושא של רשתות בכלל לכן אם אני שואל שאלות מפגרות תסלחו לי.
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אני מקווה שכן. אני מתעסק בבניית אתרים קטנים כגון בלוגים ואתרי מידע, אני רוצה לקנות מחשב חזק ולהפוך אותו לשרת אחסון לאתרים האלה. מה מהירות האינטרנט שצריכה להיות לי בבית בשביל שזה יעבוד פחות או יותר חלק? כרגע יש לי 12 מגה הורדה והעלאה 1 מגה (אני עובד 012 ויכול לשחק עם הספק ;D ) התכנון זה לרכוש מחשב חזק עם כמה הארדיסקים ולהתקין עליו וינדוס סרבר. אני ידאג כמובן לאיפי קבוע באינטרנט שלי. אבל חוץ מזה איך מתקדמים? איך אני מקים פאנל ניהול בשרת שלי כגון CPANEL ? אילו תוכנות צריך והאם יש למישהו נסיון וידע בזה? המטרה של השרת הזה היא לאחסן כמה אתרים קטנים ולהוות בשבילי בסיס לנסיון אתרים ולטסטים שונים... אודה על עזרה תודה!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חברה אני צריך עצה ועזרה אז ככה יש לי סכום כסף שמיועד להשקעה חשבתי להקים שרת אינטרנט מסחרי הסכום הוא משהו כמו5 אלף עכשיו יש לי כמה שאלות. א:האם זה עסק רווחי בכלל ב:איך אני עושה את זה תודה
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שאני רוצה להפוך אותו לשרת שאני יוכל להיכנס אליו לא דרך הרשת אלא דרך האינטרנט יש דרך זאת?
-
- 6 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי רשת של 20 משתמשים (הרשת היא סגורה לחלוטין מבחינה פיזית אין קשר לעולם החיצוני) הייתי רוצה לאפשר תקשורת בין המשתמשים על ידי OUTLOCK לצורך העבודה יש מישהו שמכיר איזו דרך לעשות זאת בלי עלויות אולי תוכנה חינמית שתשב על שרת 2003 או כל דרך אחרת שתתן לי את הפתרון לבעיה הזו. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם, מדובר במשרד של כ-10 מחשבים מבוססי Win כאשר אני רוצה שכולם יהיו מחוברים לשרת אחד. אותו שרת ידאג לתעבורת הנכנסת והיוצאת, ישמש כ file server ואם אפשר (בזול) שישמש כשרת דואר. חשוב שהשרת יהיה מאובטח כמובן. בעניין החומרה אני לא צריך המלצות אלא רק בעניין התכנה. תודה
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
-
-
היי אני מקווה שאני רושם במקום הנכון אני מעוניין ליצור שתי רשתות LAN נפרדות ולכל אחת WAN שונה כיצד ניתן לעשות זאת עם Virtualbox או Vmware? אודה אם מישהו יוכל להפנות למאמר \ אתר \ סירטון כדי שאוכל לעשות זאת
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני נמצא בבסיס מסויים בצבא , ואני אחראי על הרשת בבסיס הקמתי שרת ודרכו אני משדר רדיו. הכל עובד ואין לי בעיה אך הבעיה היא שיש מגבלה של 41 איש, לומרות שבהגדרות של הרדיו אין שום הגבלה ובמאפיינים קבעתי שלא תיהיה הגבלה מה יכולה להיות הבעיה? מה אוכל לעשות כדי שכולם יוכלו להתחבר? יש בבסיס מעל ל400+- תודה על העזרה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
פעלתי לפי המדריך אבל לא יוצא לי. נתתי לשני המחשבים את אותו השם. שמתי תקייה לשיתוף, חיפשתי אותה במחשב השני והיא לא נמצאת. האייפי של שני המחשבים אוטומטי. ניסיתי לשנות כמו שרשום במדריך אבל כשאני משנה אז אני לא יכול להתחבר בכלל לרשת. עריכה: הצלחתי לשנות את האייפי של המחשבים כך שיהיו קבועים. הוספתי את פרוטוקול הIPX/SPX NetBios וכשאני מנסה להתחבר לתיקייה במחשב השני אני נדרש להכניס שם וסיסמא. למה זה מופיע? לא הגדרתי שום סיסמא לתיקייה. :\
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
**נערך** לאחר שחשבתי החלטתי לשים בין החדר שלי לראוטר רשת חוטית. בעצם להעביר כבל מאיפה שמחובר הטלפון(ולקנות שקע מתאים) לארון תקשורת. ומארון תקשורת להעביר אותו לחדר עם הראוטר. עכשיו, איזה ציוד אני צריך בשביל זה? נגיד שאני צריך 30מ' כבל, כמה יעלה לי?(ואיזה צריך? מוצלב או רגיל? וצריך מסוכך מן הסתם) איך אני מחבר את הכבל לשקעים? ואיך אני מחבר את הכבל למחברים שלו?(תקע רשת למחשב וכד') ואיך אני מעביר את הכבל. תודה אריאל(אשמח להמלצה לחנות מאיזור המרכז **אני צריך גם שקע ל2 קווי טלפון+כבל רשת. על אחד מהקווים יישב מתאם של בזק, אז שאני יוכל גם לחבר את הקו השני. זה מה שמצאתי לא מצאתי כבל יותר קצר, אם יהיה מישהו שימצא אני אשמח אני צריך גג 50 מטר. אני לא יודע בדיוק, אבל 50M זה עם עודף.(מי…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
ברצוני להקים תשתית אינטרנט מבוססת ראוטר פרטי יש לי סיבים של בזק שאני רוצה לחבר דרך ספק של חברה בשוק שעובדת איתם ממליצים על tp link archer לראוטר ולגבי מודם אני לא מכיר אז אשמח לעצה השימוש העיקרי הוא אלחוטי(טלפון, מחשב נייד) לא לצרכי גיימינג ושימוש בטלוויזיה דרך חיבור LAN חוץ מזה הבנתי שהנושא מורכב לכן אני פונה לכאן אשמח להדרכה על מנת לעקוף את המחירים ההזויים בשוק תודה.
-
- 1 תגובה
- 473 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני כרגע במהלך פרוייקט של הקמת רשת ביתית ללקוח שלי. מכיוון שאין בבית צנרת שיועדה מראש לרשת ביתית (כמו כמעט כל בית שאני מכיר) אני נאלצתי להשחיל את הכבלים של הרשת בתוך הצנרת של תשתית הטלפון הקיימת. כל ההשחלות עברו בסדר יחסית למעט אחת. ההשחלה הנ"ל שלא עברה בסדר היא מהקומה ה- 2 למרתף (דרך הארון תקשורת \ הסתעפויות הראשי של הבית בקומה הראשונה) לא הצלחתי לעשות את ההשחלה הנ"ל מכיוון שרק צינור אחד של טלפון \ אזעקה יורד מהקומה ה- 2 לארון תקשורת בקומה הראשונה ובצינור הזה כבר מושחלים מספר כבלים ולא ניתן להשחיל כבל נוסף. תוכנית ב' שלי היא לעשות את ההשחלה שנותרה על גבי תשתית הכבלים (טלוויזיה) של הבית ואני לא מאמין שתהיה בעיה לעשות את זה מכיוון שהתשתית הזאת פנויה יחסית אבל רציתי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
2 מחשבים בבית שלי, שיתפתי את המדפסת ששנינו נוכל להדפיס ממדפסת אחת, מה עוד אפשר לשתף? למה עוזר השיתוף?
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
שלום וחג שמח! לאחרונה לקחתי על עצמי כפרויקט לבנות ולהתקין מחשב מדיה בבית (HTPC). אני מעוניין שהוא יוכל לבצע סטרימינג, אבל ביתי בעייתי: הראוטר בחדר העבודה, ואילו הסלון נמצא בקומה למעלה. בעקרון יש שם קליטה, אבל כנראה לא מספיק בשביל להזרים מדיה (למטה עובד, למעלה לא*). מהירות החיבור היא 10MB של בזק (תשתית+ספק), והמודם הוא של D-LINK, דגם DSL-2650U. ההזרמה תתבצע מהמחשב למטה למחשב בסלון (ומשם לטלוויזיה! או, יום שמח בו זה יקרה!) שאלתי היא: מה כדאי לי לעשות? לשדרג לראוטר בתקן n? איכשהו להעצים\להקפיץ את הסיגנל? (אם כן - אשמח למדריך\לינק\פירוט בנושא) או אולי בכלל לוותר על הרעיון, להבין שהמחשבים רחוקים מדי ובאים מתרבויות שונות מדי, שהזרמת מדיה אלחוטית לא תעבוד ושאני צריך להשקיע בדיסק…
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
אינטרנט וטלפון ב-110 שקל לחודש: כך תרכשו חבילת תקשורת מוזלת בעוד שבועיים אמורה לצאת לדרך רפורמה שתשנה את הדרך שבה אנחנו רוכשים חיבור לאינטרנט ■ כיצד היא תשפיע על חיינו? המחיר יהיה נמוך יותר, ההתחברות נוחה יותר וסלי השירותים רחבים יותר http://www.themarker.com/technation/1.2557685 ואיפה הרפורמה האמיתית של Unlimited?
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי! רציתי לשאול אם מישהו יודע איך אני מקצה IP קבוע בנתב של 3COM לMAC של הכרטיס רשת האלחוטי בלפטופ. מבלי להגדיר IP קבוע בכרטיס רשת עצמו. זאת על מנת שאני אוכל להתחבר גם לרשתות אלחוטיות אחרות. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-