רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום העבירו לי כבל רשת 30 מטר בבית ואני צריך לעשות להם שקעים למי אני פונה ? החשמלאי שהעביר לי לא יודע איך לחבר. ולי אין את הלוחץ הזה (כמו של בזק) למי אני יכול לפנות שיבוא ויחבר לי 2 שקעים בקצוות של הכבל ד'א תמליצו לי על ראוטר טוב מהיר ופשוט שיתאים למודם TERAYON של HOT תודה לעונים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ראוטר BR6104wbוEdimax הנוריות של הגלישה ירוקות אבל של ה LAN כתומות כאלה. אצל חבר שלי הם ירוקות. איך אפשר לשפר תמהירות העברה? היא איטית כנ"ל גם אלחוטי.
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני רוצה לגבות את המחשב שלי ויש לי תקיית שיתוף עם המחשב השני אצלנו בבית ותמיד הייתי מעביר שם קבצים בשיא מהירות עכשיו שאני מעביר משהו זה לוקח ממש המון זמן כאילו אני מעביר באינטרנט קבצים... למה זה קורה? אין לי תוכנות פיירוואל פעילות במחשב גם את הפיירוואל של הווינדוס ניסיתי לעצור וזה לא עזר גם הפעלתי את הראוטר מחדש וכאלה וכלום. עדיין איטי.. יש איזו הגדרה בראוטר שמתייחסת להעברת קבצים באותה רשת? אולי זה התאפס...? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי את כרטיס הרשת Edimax EW-7128G בסלון, ובחדר יש לי נתב של בזק. לעיתי נדירות מהירות ההעברה היא 2.5 מגה לשניה, בדר"כ היא על 1.2-1.8 ולפעמים כמו היום, היא על 400-900 קילו לשניה ובימים כמו היום, לפעמים הקשר בין המחשב לסלון ובין שאר המחשבים נפסק לפרקים. ניסיתי למקם את האנטנות בצורה אופטימלית, ובאותו מיקום המהירות משתנה בימים שונים. איך אני יכול לסדר שתמיד המהירות תהיה גבוהה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
צהריים טובים, יש לי ראוטר של בזק בינלאומי d-link2650U (הלבן הסטנדרטי) שמחובר לאינטרנט 10 מגה (דרך בזק). הראוטר הזה מספק אינטרנט בעזרת כבל רשת ל-2 מחשבים, טלויזיה "SMART" ולקופסא הקטנה של YES שמצד אחד מתחברת לרשת, ומצד שני לשקע אנטנה של YES בקיר (כדי "להעביר אינטרנט על הרשת של האנטנה"). רגע, הסיפור עוד לא נגמר. קומה מתחת, נמצאת עוד קופסא של YES, שמקבלת מהשקע אנטנה שבקיר את האינטרנט, וממנה יוצא כבל רשת, שמחובר מצד אחד לראוטר ישן של EDIMAX, ראוטר ממש ממש ישן, לדעתי הוא 54MB/s, אבל מצד שני הוא גם מעביר אינטרנט לYES VOD. מה שבעצם ניסיתי להשיג, זה שבקומה השניה גם יהיה לי WIFI בעזרת הראוטר של EDIMAX, שגם יהיה לי אינטרנט בשביל ה VOD, ושהכל יעבוד בהרמוניה. הבעיה: בקופסא שמתחברת לר…
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי שני מחשבי XP PRO שמקושרים בניהם ולרשת dsl עם מודם-ראוטר 600e ישן, המתפקד גם כנתב. כעת אני מעוניין להכניס נתב אלחוטי edimax 6524n לחיבור בין שני המחשבים ואל מחשב נייד נוסף. מודם-הראוטר 600e יהפוך למודם בלבד ויתחבר בין רשת ה dsl ובין הנתב האלחוטי. כיום מוגדר חייגן במודם-ראוטר 600e ואני מאמין שעלי לבטל אותו לרשום את החייגן (לספק האינטרנט) בנתב האלחוטי. כעת כיצד עלי להגדיר את ה 600e כך שישמש כמודם בלבד ? (כיום מוגדר ב 600e לעבוד בחיבור bridge1 = PPPoE, עם ה default gateway של ספק האינטרנט). תודה
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
היי, יש לי שתי יחידות Mesh של פרטנר מסוג TPLINK HC220-G1-IL ואני רוצה להחליף אחת מהן למצב ראוטר. לפי המדריך של TPLINK אפשר לעשות את זה אבל אני לא מוצא דרך לבצע את זה דרך הממשק. מישהו הצליח לעשות משהו כזה? יכול להיות שפרטנר חסמה את האופציה להעביר את ה-mesh למצב ראוטר? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום. בקומה הראשונה של אותו מבנה ממוקם הראטור, EDIMAX 6204. האות לא מספיק חזק בקומה שלישית ואינו מאפשר גלישה. המטרה: כיסוי הקומה הראשונה עד הרביעית באות בעוצמה מספקת שיאפשר גלישה. עלות מינימלית. מדובר בבית פרטי לא בבניין. תודה !
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כמה אימיילים אצל ספק האינטרנט שלי (012) (אימייל לכל בן משפחה), ובנוסף יש לי דומיין משלי, וגם עליו יש לי אימייל לכל בין משפחה. אני לא רוצה לבטל את האימיילים של ספק האינטרנט, אלא אני רוצה שכל האימיילים שיגיעו לתיבה אצל ספק האינטרנט, יופנו לתיבה הרלוונטית שבדומיין שלי. מה בדיוק אני צריך לעשות ? לומר לספק האינטרנט לעשות זאת ? מה בדיוק הוא עושה ? (מוסיף רשומת MX ? מה זה בדיוק ?) ואיך הוא יודע להתאים בין כל תיבה אצלו, לכל תיבה על הדומיין שלי ? תודה !
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
בוקר טוב, יש ברשותי מחשב אשר מחובר לאינטרנט דרך נקודת גישה מפלאפון (הטלפון משמש כמודם סלולרי - אין תשתית תקשורת ). אני מעוניין לחבר את מצלמות האבטחה לאינטרנט על מנת לצפות מרחוק ( יש XVR עם חיבור LAN). כיצד אני יכול לחבר את הDVR לאינטרנט של המחשב ( שאותו הוא מקבל דרך נק' גישה מהוייפי) ? עשיתי גישור בין הכרטיס רשת ובין הכרטיס וייפי במחשב וחיברתי את הכרטיס רשת לDVR ישיר בכבל LAN אך עדיין לא מתקבל אינטרנט במצלמות. מה אני מפספס?
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
היי. אני לא יודע בדיוק איפה הייתי צריך לפתוח את הדיון, אם זה לא המקום המתאים, בבקשה תעבירו. השכרתי שרת מאתר www.smallbusiness.yahoo.com/webhosting נתנו לי במתנה דומיין לשלושה חודשים. אני חושב שאעבור לחברה אחרת לאחר סיום ההתחייבות, אבל מה שמפריע לי זה העניין של הדומיין. הנה הפרטים: whois.domaintools.com/ezdlc.net לאחר שלושה חודשים, כשאפסיק לשלם לyahoo, האם תהיה לי בעיה לקבל את הזכויות על הכתובת?
-
- 0 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום, לחבר של ההורים שלי יש חברה. הוא רכש לחברה דומיין ומשלם לחברה מסוימת סכום כסף בשביל לאחסן את חשבונות המייל של חברה. הוא שאל אותי מה הוא צריך לעשות בשביל להעביר את הDOMAIN וחשבונות המייל של החברה לספק אחר. יש לציין שהדומיין רשום לעוד שנה אצל החברה המקורית. מכיוון שאין לי שום מושג בנושא ולא עשיתי את זה אף פעם, חשבתי שאולי כאן תוכלו לעזור לי לעזור לו.
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אצל ההורים שלי יש אינטרנט של הוט וכנל הוט בוקס, האם זה אפשרי לקחת את ההוט בוקס ולחבר אותו באזור אחר בעיר שלי? פשוט עברתי דירה ואני צריך אינטרנט במחשב..
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים זקוק לעצתכם ועזרתכם: הדירה של חברה שלי נמצאת כ-2 קומות מתחת לדירת ההורים שלה, ואנחנו לא מצליחים לקלוט את החיבור האלחוטי כבר במרחק כזה. חשבנו על לקחת ראוטר נוסף ולהפוך אותו ל-AP אבל פשוט אין "מקום באמצע" לשים אותו. מה שחשבנו עליו כרגע הוא לנסות את זוג המתאמים האלה שמעבירים וויפי על גבי החשמל, הבעיה היא שבפעם האחרונה ששמעתי על העניין הזה הוא עוד היה יחסית בחיתולים והיו בו לא מעט בעיות ידועות. השאלה הראשונה שלי בעצם היא האם היום זה אמין יותר ובפשטות עובד? אני רואה לזה הרבה יותר פרסום בימנו כולל מהספקים השונים אז זה מחדיר בי אופטימיות אבל כמובן שאני מחכה לתשובות מאנשים שניסו. במידה והעניין עובד: האם יש המלצות לדגם ספציפי מומלץ של המתאמים? השאלה השניה: האם ללא קשר ל…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איני חבר קבוע בפורומים כך שיכול להיות שאני לא מחדש כלום אבל מי שהייתה לו בעייה בהפעלת המצלמה והקול בתוכנת מסנג'ר בשימוש במודם אלקטל המשודרג ל פרו שבו הפיירואל מופעל. ובכן בא לציון גואל. גירסה 6 של המסנג'ר פותרת את הבעיה. שדרגו לגירסה 6 והוידאו והאודיו חוזר לחיות. תהנו !!!
-
- 0 תגובות
- 875 צפיות
-
-
ברשותי 2 מחשבים .1 נייד דגם 600e ibm ומערכת הפעלה me .שני מחשב נייח p2 מערכת הפעלה .xp fro שאלתי כיצד אני מעביר כל החומר של הנייד לנייח . אבקש להסביר צעד צעד ותודה.
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
ברשותי 2 מחשבים .1 נייד דגם 600e ibm ומערכת הפעלה me .שני מחשב נייח p2 מערכת הפעלה .xp fro שאלתי כיצד אני מעביר כל החומר של הנייד לנייח . אבקש להסביר צעד צעד ותודה.
-
- 2 תגובות
- 940 צפיות
-
-
איך הכי כדאי לי לעשות את זה ? יש לי גם ראוטר אל חוטי
-
- 8 תגובות
- 846 צפיות
-
-
איך אני מעביר את החומר שיש לי על מחשב 1 למחשב השני ? 2 המחשבים מחוברים בראוטר אלחוטי האם אני צריך לעשות אילו שהם הגדרות לפני ?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני נמצא בשלבי בנייה של בית צמוד קרקע ומעוניין להעביר בצנרת הטלפוניה גם כבלים לתקשורת מחשבים. השאלה המרכזית אל בעלי הניסיון היא, באיזה כבל להשתמש? ואיפה ניתן להשיג אותו? אם יש כבל שכולל שני קווי טלפון, עדיף! אז ככה, בכל נקודת טלפון בבית תהיה נקודת מחשב. גם הטלפון וגם נק' המחשב תחובר בצורת כוכב לנקודה מרכזית (ארון\קיר החשמל שלי). ידיעותיי עד כה אומרות: כבל תקשורת 12 גידים +סיכוך שבו ניתן להוביל הן 2 קוי טלפון ולחבר שקע RJ45 שצמוד אליו יש שקע טלפון (הכבל יהיה ל 100MGH) בדרך כלל זה כבל אדום כאשר כל זוג מסוכך בניפרד וכולם מסוככים יחד. FTP: foil screened twisted pair הגידים המושחלים בצנרת ומחוברים לשקעי בזק תיקניים הם כבל 2 זוג בחתך של 0.5 מ"מ בעלי, צבעים זוג אח…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום וברכה יש לי אינטרנט וספק בבית.. עכשיו יש לי עוד יחידת דיור מאחורי הבית. אני רוצה להעביר לשם שיהיה שם אינטרנט אני רוצה לחבר מהרואטר שבבית ליחידה שמאחורי הבית את האינטרנט האם אני יכול לחבר את הכבל רשת במרחק של ארבעים מטרים מהרואטר עד ליחידה שמאחורי הבית? ואם אני רוצה שיהיה שם WIFI ביחידה..אני יכול לחבר את הכבל רשת לאיזה שהוא מכשיר שיעשה לי WIFI ביחידה שמאחורי הבית? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים שרציתי לחבר ברשת, יש לי בקיר תעלה שמיועדת להעביר חוטים בינהם. קניתי כבל רשת Cat5E FTP של 10 מטר בשביל לחבר אותם, ועכשיו גיליתי שהראש של הכבל לא נכנס לתעלה כמו שצריך... (אפשר בערך להכניס אותו לתעלה אבל ברור לי שהראש לא יעבור את הסיבובים בקירות) מעבר לדרכים עוקפות לתעלה (כרטיס רשת אלחוטי וכאלה) - אני מבין שאם אני מעביר חוט בתעלה בלי הראש וסוגר ("לוחץ") את הראש שלו בסוף עם מלחץ (נגיד שאני אשיג או אקנה) אז בכל מקרה סביר מאד להניח שזה לא יעמוד ב-CAT5E (כלומר לא יעבוד בג'יגהביט). עקרונית הנתב שלי כרגע בכל מקרה תומך רק עד 100MBit אבל אם אני כבר מעביר כבלים אני רוצה תמיכה טובה לעתיד. יש איזשהי אפשרות להתגבר על הבעיה? תודה
-
- 11 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
אני רוצה להעביר כבל רשת מהממ"ד לסלון דרך התעלות שעוברים בהם היום קוי הטלפון ו-YES. בין נקודות הקצה הכבל יעבור בארון התקשורת שבתוך הבית. (אורך כבל משוער 20 מטר) השאלה העיקרית נובעת מהרצון שלי לחסוך בקניית ציוד שצריך רק פעם אחת - לוחץ. בכוונתי לקנות כבל מוכן עם פלגים RJ45 בקצוות , לחתוך באמצע להשחיל לתעלות , להפגש באמצע - בארון התקשורת ושם לחבר ידנית כל אחד מ-8 הגידים למקביל שלו מהצד השני. האם חיבור ידני שכזה יפגע באיכות/מהירות הקו ? יש טיפים לביצוע העבודה ? עוד שאלות: האם אני צריך כבל cat5e/cat6 ? FTP/STP ? קראתי קצת ת'רדים בנושאים דומים בפורום, אבל אשמח לקבל הצעות וטיפים. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 8.7k צפיות
-
-
שלום, אני גר בדירה שכורה, המודם + ראוטר נמצא בחדר עבודה (ממ"ד), והסלון נמצא במרחק של בערך 10 מטר משם. הקליטה של הרשת לא טובה והייתי רוצה להעביר כבל שיתחבר למכשירים בסלון (קונסולות, טלויזיה, סטרימר). בבית יש ארון תקשורת מרכזי שעושה רושם שיש בו תעלות עם חוט משיכה לבן, שהולך מהארון תקשורת ועד לנקודה בסלון. הארון לא מגיע ישירות עד לממ"ד, אך בממ"ד יש שקע טלפון, ולכן אני תוהה האם התרחיש הבא אפשרי: 1. פירוק שקע הטלפון בחדר עבודה, לראות איזה חוט מושחל משם ועד לארון תקשורת. 2. להעביר כבל רשת מהחור בחדר עבודה עד לארון תקשורת, ומשם בתעלה עד לסלון. 3. לשים שקע כפול (טלפון,רשת) במקום השקע שפירקתי בחדר עבודה האם זו הדרך הנכונה? זה נשמע לי מאוד מסובך מי יכול לבצע עבודה שכזו
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מעוניין להקים רשת חוטית בבית אבל אני ממש לא רוצה להתעסק עם העברת כבלים בקירות, חיבור הגידים לשקעים וכו'... איזה סוג של איש מקצוע יכול לעשות את זה בשבילי? חשמלאי? תודה.
-
- 10 תגובות
- 7.5k צפיות
-