עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אין לי כרטיס רשת אלחוטי כרגע וגם לא אינטרנט (אני משתמש בפלאפון כרגע לאינטרנט), ויש לי פה נתב אלחוטי של LINKSYS WRT54G (שימש אותי למשחקי רשת עם השכן) ותהיתי אם אפשרי להפוך את הנתב שיתנהג כמו כרטיס רשת אלחוטי ויחפש לי רשתות חופשיות לא מאובטחות ויתחבר אליהם לצורך התחברות לאינטרנט (אל תדאגו מיום ראשון יהיה לי אינטרנט אני רוצה לנסות את זה רק מתוך סקרנות ותו לא, מה עושים שמשעמם), בחיפוש בגוגל מצאתי את DD-WRT שיכול להחליף את כל הקושחה של הנתב ובכך לתת לו עוד מלא אופציות שאולי יעזרו בנושא, אבל אני לא חושב שאני מבין בזה מספיק, אז אולי אם יש פה מישהו שיש לו תשובה לנושא אני אשמח, תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by zobb,

לאחרונה העברתי את חדר המחשב לתוך הממ"ד אך הבעיה היחידה היא שהאינטרנט ה אלחוטי ירד בעוצמתו ברמה ממש ניכרת. האם יש איזה נתב\ראוטר או כל מכשיר אחר שאכן יכול לעזור לי לשפר את הקליטה מן החדר הזה ? שמעתי עם כרטיס MIMO ושמעי על ACCEES POINT אך שניהם אינם רלוונטים כי הם אינם חזקים דיים תודה רבה אשמח לכל יעוץ

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. מעוניין להקים רשת אלחוטית, הרשת תחבר בין מדיה סנטר שנמצא בסלון (WIN 7) לבין מחשב שנמצא בחדר (WIN XP SP3) שאליו מחובר המודם בכבל רשת. אני לא מתכוון להזרים מדיה מהחדר לסלון אלא לתת אפשרות למדיה סנטר להוריד סרטים עצמאית מהרשת במהירות כמו בחדר, החיבור שיש לי הוא לכבלים במהירות 3M ללא חייגן. אני מעדיף נתב בתקן N-אם כבר קונים שיהיה משהו טוב אשמח לקבל פירוט על הרכיבים שאני צריך לרכוש והמלצה לדגמים. התקציב עומד על 300-400 ש"ח

• 2 תגובות
    • 578 צפיות
  4. Started by KamaL,

היי אני לקוח של 014 מזה כמה שנים (HOT - 5MB), הייתי כל הזמן מרוצה מהחיבור ומהמהירויות, ולמרות ההתדרדרות בשירות שלהם בתקופה האחרונה - ולא צריך לחזור על זה , ראו הודעה בנושא בעמוד הראשון של הפורום- אני עדיין די מרוצה. למה אני מתכוון? משחקי רשת - ה PINGים עדיין טובים בשרתים לחו"ל, במיוחד באירופה, ולמרות שההורדות משרתים בחו"ל לא משהו, אני עדיין מנצל את כל ה-5MB מהאתרים שאני מעוניין בהם (רפידשייר פרימיום, אתרי טורנט פרטיים מהירים-למרות שיש בעית UPLOAD למשתמשים מחו"ל). בבדיקות מהירות דרך תוכנות אובייקטיביות (DOWNTESTER מאתר netchief), ההורדה ממש לא משהו בשעות העומס, אך אם אני מנסה להוריד את אותם קבצים דרך מאיץ הורדות, אני יכול לנצל את כל המהירות. תגידו שזה לא מצב אידיאלי - א…

5. Started by sPoiled,

המודם שלי הוא מדגם ROTAL RTA1320A. יש לי אינטרנט של בזק כבר שנה שלישית עד עכשיו הכל היה טוב בלי בעיות. המודם שלי התחיל להידלק חצי שעה בערך : כשאני מדליק אותו DSL ETHERNET ירוקים (לא מהבהבים). PPP בצבע ירוק מהבהב כאילו אני מוריד משהו (מהר). POWER מהבהב גם מהר אבל בצבע אדום. ככה זה חצי שעה עד שהוא מגיע למצב שהוא נדלק נורמאלי. לפעמים כשאני משחק ברשת או סתם גולש באינטרנט הוא מתכבה אבל הפעם נדלק רגיל 5 דקות. הבעיה התחילה ככה סתם בלי שום דבר שעשיתי, מה עושים?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by audigy,

לאחרונה אני חווה גלישה איטית בשעות הערב האם מישהו נתקל בזה ?

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. שלום, יש לי חיבור USB לקליטת אינטרנט אלחוטי של DLINK מהדגם הזה http://www.amazon.com/dp/B0006698SI/ref=asc_df_B0006698SI933897?smid=A3ACUPJ4C2HX16&tag=dealtmp16096-20&linkCode=asn&creative=380341&creativeASIN=B0006698SI לפעמים אני רוצה לשבת במרפסת בערב עם הנייד ולגלוש ולא המקלט הפנימי של הנייד ולא ה DLINK מספיק חזקים כדי לקלוט את האותות של החיבורים בשכונה שלי שלא מוגנים בסיסמה (עזבו אם זה בסדר או לא, אני לא הולך להוריד קבצים וכאלה רק לקרוא חדשות, ספורט וכו). אני צריך משהו יותר חזק ממנו, מה האופציות שלי?

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  8. Started by silky,

שלום, התשתית שלי היא על 3 מגה כרגע. רציתי לדעת האם יש כאן מישהו עם NGN או פס רחב בחו"ל ששיש לו מנוי רפדישר ויכול להעיד האם הוא יכול למצות את מלוא רוחב הפס שלו.

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  9. Started by sha1823,

מחובר לי נתב למודם שממנו אני מתחבר אלחוי למחשב נייד ובאופן חוטי למחשב הראשי עכשיו שמתי סיסמא לכניסה לאפשרות לגלוש באינטרנט עכשיו איך אני יכול לדעת שזה באמת מאובטח?

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  10. Started by shlomo1441,

שלום חברים. יש לי ראוטר BR-6204Wg. מחשב אחד מחובר בכבל רשת ועובד מצוין רוחב פס קבוע על 1.5מגה ומחשב נוסף ,נייד עם כרטיס רשת 54מגה תקן G בערוץ 6 בדיקת מהירות הורדה קבועה על 180KB אם אני עושה לו בדיקת רוחב פס הוא נותן לי בערך 0.5 מגה +- (גם שאני מכבה את המחשב הנייח). לפעמים הוא מראה לי רוחב פס מלא 1.5 בדקתי בכמה אתרים כולם מראים לי רוחב פס נמוך. הגלישה איטית במחשב הנייד. הSKYPE מגמגם לי כל הזמן. קודם היה לי ראוטר 108מגה של TPLINK עם אותה בעיה. למישהו יש רעיון למה הרוחב פס נמוך במחשב הנייד?????

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by DCAG,

שלום אני לומד באונ' בבאר שבע, שנה ראשונה שלי במעונות. במעונות אני מחובר לאינטרנט, ואינטרנט במהירות גבוהה אך מסיבות בטחוניות (כנראה) אי אפשר לעשות כמעט כלום חוץ מלגלוש, להתחבר למסנג'ר ולסקייפ, ולהוריד תכנים. באתר האונ' צוות המחשוב הודיע שלא תהיה אפשרות להפעיל תוכנות של שיתוף קבצים כגון kazaa, emule, torrents... החסימה הזאת גם מונעת ממני להשתמש בventrillo ולהתחבר לשרתים מסויימים. בפורום של האונ' מצאו כל מיני שיטות לשיתוף קבצים.. זה ניחא.. יש לי חברים שאיתם אני מדבר איתם בעיקר דרך הונטרילו ואין לי אפשרות להתחבר - וזה מה שחשוב לי. האם מישהו יודע מה אפשר לעשות בנידון? תודה מראש.

12. שלום, קראתי בסטיקי את המדריך להקמת רשת אך הוא לא מדבר על Vista (למרות שהכל דיי דומה) השאלה היא אילו הגדרות אני צריך לאפשר (ב Vista) על מנת לשלוח קובץ להדפסה ממחשב נייד שמחובר ב WiFi למדפסת הביתית. המחשב הנייד הוא לא המחשב הראשי ("השרת" כפי שמצויין במדריך). אשמח להכוונה ולהסבר בנושא, תודה. עריכה: אוקיי, קראתי גם את זה: http://www.netcheif.com/Articles/W7-XP-NET/W7-XP-NET.htm על מחשב ה"שרת" קיימת מערכת הפעלה W7 ועל הנייד מותקנת ויסטה, השאלה היא אם ההגדרות בויסטה יאפשרו להשתמש במנגנון ה HomeGroup בדיוק כמו ב 7 או שמא זה יהיה דומה יותר ל XP מבחינת ההגדרה ?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by PriorTak,

שלום אני עומד להשתחרר בקרוב מהצבא, ומעוניין ללמוד ניהול רשתות. 1. האם מומלץ ללמוד MCSA או לעבור מיד לMCITP? כמו כן מה לגבי CCNA? 2. איזה מקום טוב יש ללמוד באזור ת"א - מרכז? ההתלבטות הספציפית שלי היא בין מכללת סלע לבין ג'ון ברייס, אולם כמובן אשמח לשמוע המלצות על מקומות נוספים. 3. האם יש דרישה למוסמכים בתחום? לאחרונה אני מזהה "בום" בהצעות הלימודים בתחום והדבר מדאיג משום שהוא עלול להוביל להצפת השוק בעובדים בתחום. יש לחשש שלי הצדקה? תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by yaelman,

שלום רב, יש לי בעיה עם ניתוקים של האינטרנט. אני מחוברת לתשתית של בזק ובזק בינלאומי, יש לי ראוטר אלחוטי (אבל אני מחוברת קווית) שאותו החלפתי כבר 3 פעמים. הראוטר הוא של בזק ROTAL RTA 1025W. כל פעם מחדש הראוטר מפסיק לעבוד, וכל פעם מחדש אני צריכה להגדיר אותו. אני כבר לא יודעת מה לעשות, מבזק אומרים שהבעיה היא אצלי בבית בחשמל. בסוף בזק נכנעו ואמרו לי שישלחו לי טכנאי. האם מישהו מכם ניתקל בכזאת תופעה?

• 8 תגובות
    • 3.9k צפיות
  15. שלום, יש לי ראוטר של TP-LINK TLWR541g ואני רוצה שרק המחשב שלי והאייפון שלי יגלשו דרכו ואפילו רצוי שכל שאר המכשירים שבסביבה לא ידעו אפילו שיש אינטרנט אלחוטי. ניסיתי לעשות חסימת כתובות MAC אבל משום מה זה לא מצליח ועדיין כולם יכולים להתחבר. יש למשהו ניסיון עם הראוטר הזה כי הוא חדש לי. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 925 צפיות
  16. Started by אור כהן,

שלום לכולם יש ברשותי מחשב בגג אשר מחובר לראוטר במרחה של 40-50 מטר בעזרת כבל אינטרנט. האינטרנט במחשב הגג איטי מאוד כאשר המודם מחובר בכניסת הבית, אך רץ מהר כאשר הוא בגג. הכבל מושחל דרך הקיר, ויהיה סיפור להוציא אותו. לכן, ארצה לדעת האם ניתן להשיג מגבר לכבל האינטרנט על מנת שיפעל במהירות המירבית? כמה הוא עולה? מאיפה? דגמים? בברכה, אור כהן :-X נ.ב: הבעייה לא במחשב, נוסה על מחשבים שונים.

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by danny081,

שלום לכולם יש לי שאלה קטנה קטנה יש לי פס3. מה אני צריך לעשות בשביל להוריד סרטים מהחנות האמריקאית היא מזהה שאני מישראל. ואם אפשר גם איך לעשות את זה תודה לכם

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  18. יש לי ראוטר של אדימקס BR-6204-WG עכשיו מאז שחיברתי יש לי בעיות קו אלחוטי המרחק בין הראוטר לאנטה אולי 2 וחצי מטר עם קיר גבס.. ומידי פעם זה עושה בעיות התנתקות משהו שיכול לעזור בזה כי זה ממש מעצבן ? בקשר לשיתוף אני כבר יותר מחודשיים מנסה לעשות שיתוף בין המחשבים ולא מצליח קראתי כל מדריך אפשרי ועדיין לא מצליח.. אשמח לעזרה.. במחשב אחד יש ויסטה ובשני XP אם זה משנה..

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  19. Started by crik,

שלום, מחפש ראוטר אלחוטי טוב וכרטיס רשת. הראוטר יהיה בסלון והמחשב כרגע בממ"ד ובנוסף יש עוד חדרים לאחר הממ"ד(עד כמה שאני יודע הממ"ד מפריע לקליטה). התקציב הוא 350 ש"ח תודה, משה

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  20. Started by Imtheman,

יש קשר בין השניים ? לפי מה שזכור לי ככל שהתדר נמוך יותר הטווח של האות גדל ואם באיזור שלי יש הרבה ראוטרים שמשדרים על אותו ערוץ יש השפעה על איכות ומרחק האות?

• 3 תגובות
    • 756 צפיות
  21. Started by BedB0y,

מאתמול בערב זה לא עובד

22. Started by EyEOnE,

שלום לחברי הפורום, מעוניין חודש הבא לקנות נייד לעצמי, יש בבית גם מחשב נייח. מה הדרך הטובה ביותר לחבר את המחשבים לאינטרנט ככה שאפשר יהיה לגלוש משניהם בבת אחת מבלי שאחד יפריע לשני יתר על המידה. השאיפה שהנייח יהיה מחובר קבוע ל-eMule. אם זה חשוב התשתית בבית היא של כבלים. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  23. Started by קיפוד,

היי אני מעוניין לקנות נתב עם USB על מנת לחבר את המדפסת שלי ודיסק חיצוני בתקציב של עד 300 שקל המון תודה

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  24. Started by cocooi,

אניצריך המלצה לכטיס רשת היה לי TP-Link TL-WN821N והוא הלך לעזעזל תוך פחות משנה תנו לי המלצה על משהו נורמלי

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  25. שלום! יש לי בבית מחשב נייח שמחובר לאינטרנט בכבלים, בחיבור ללא חייגן. חוץ מזה אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי כדי שאני אוכל לגלוש גם מהמחשב הנייד (Lenovo Thinkpad כלשהו שקיבלתי מהעבודה). ראיתי שהומלץ כאן הרבה על ה-edimax br-6204wg, אבל גם הבנתי שהראוטרים שלהם עושים לפעמים בעיות בכבלים (וגם בכלל). חוץ מזה, ראיתי שגם המליצו מאוד על linksys wrt54gl, וראיתי שיש גם linksys wrt54g2 שנמכר בכ-100 ש"ח פחות, ולא נראה שההבדל ביכולות שלהם משמעותי (אני לא מתכנן להתקין כל מיני קושחות צד שלישי...) אז מה עדיף מהשלושה? או שמא המלצה לראוטר אחר?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים