עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by orninyo,

שלום, בעיה מעצבנת שאני מנסה לפתור כבר מספר שבועות, ניסיתי כמעט כל מדריך באינטרנט. הבעיה היא שלא משנה לאיזה רשת אלחוטית אני מתחבר (מחשב נייד) זה מתחבר למספר דקות אחדות ואז מופיע הסימן הצהוב למטה ורשום no internet access (בtray) אני צריך לעשות ריסט לחיבור בשביל שיתחבר מחדש, וגם את זה רק לאחר כמה דקות, אם אני עושה מיידית ולא נותן לו מספיק זמן "לנוח" זה מתחבר ישירות עם no internet access. בנוסף, כשאני מתחבר ומגיע למצב של no internet access (לאחר כמה דקות), אם אני נותן למחשב "לנוח" איזה 10 דקות ללא גלישה זה חוזר להיות בסדר (לכמה דקות). ככל שהמחשב ממוקם קרוב יותר לראוטר כך האינטרנט יעבוד טוב יותר זמן עד שיעבור למצב no internet access החלפתי במחשב את האנטנטות וגם את כרטיס…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by gabrielf,

לפי הבנתי 013 כן מנטרים את חיבור ה MPLS ב 100 מגה ונותנים סוג של תעדוף. מ 014 נמסר לי שהם מקימים יכולת דומה כמו שיש ל 013 אשר בה יוכלו לקבל פרטים על החיבור (כנראה מעין חייגן ג'וניפר)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by יואבה,

שלום, ברשותי ראוטר TP-WR941ND. עד כה גלשתי ב12 מגה בלי בעיה. כעת שדרגתי ל-30 מגה, אך אני לרוב לא מקבל מהירות כזו. בבדיקות מול אתרי בדיקות מהירות אני אכן מקבל 20-30 מגה, אבל כשאני מוריד קבצים אני מקבל בסביבות 15. אותם קבצים, אם אני מתחבר ישירות למחשב בלי ראוטר, אני מקבל מהירויות גבוהות יותר האם ראוטר זה לא תומך ב-30 מגה? אם כן, איזה ראוטר כדאי לקנות (אלחוטי, שיהיה זול) תודה,

• 5 תגובות
    • 941 צפיות
  4. Started by leonidus79,

שלום! יש לי בית שתי קומות, בקומה השנייה ישנו מחשב נייח אליו מחובר ראוטר dlink. יש לי מחשב נייד שקולט חלש בקומה הזאת וכמעט ולא קולט בקומה הראשונה. מה הפתרון לבעיה. בבזק אמרו לי לקנות רפיטר או הום פלג שעולים לא מעט כסף. בדירה הקודמת שלי (קומה אחת) בעיה כזאת לא הייתה קיימת כלל. תודה מראש לאון.

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  5. Started by giyorai,

שלום, אני איש תמיכה באחד מבתי המלון באזור המרכז. קורה לא מעט שאורחים מחו"ל מגיעים עם המחשב הנייד שלהם כאשר תיבת המייל שלהם היא בפורמט microsoft outlook.(לא gmail,hotmail...) האורחים מחו"ל מגיעים עם הגדרות המייל המקוריות מארץ המוצא (כולל pop3,smtp). הבעייה היא שכאשר הם מתחברים לרשת אלחוטית (אם זה דרך הרשת האלחוטית של המלון או דרך netstick של פלאפון,אורנג' וכו') הם יכולים לקבל מיילים אך לא יכולים לשלוח אני מניח שהם נחסמים ע"י שרתי SMTP של ספק האינטרנט. האם יש דרך להתגבר עלזה/לעקוף את זה ? (ניסיתי לשנות את smtp server לשל נטויז'ן ובזק בינלאומי..ללא הצלחה.כמו כן ביטלתי את האוטנטיקציה בהגדרת הדואר) בתודה מראש גיורא

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by Runny,

במשרד עם 15 מחשבים, כולם חוטיים, אנו זקוקים לראוטר יציב היות והD-Link של בזק קורס. מנסיון טוב בבית עם הTLWR940N חשבתי לרכוש אחד גם למשרד, האם הוא יעמוד בעומס (עם או בלי DD-WRT)? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 928 צפיות
  7. Started by shmuel_mr,

שלום, יש לי את הנתב הזה כבר כמה חודשים, במשך כל הזמן(עם הקושחה המקורית) היו ניתוקים של הwireless ותקיעות. החלטתי שנמאס לי כבר מהקושחה הגרועה שטיפילינק מייצריים ושדרגתי לdd-wrt. אני כבר מוכר עם כל הפיצרים של dd-wrt(יש לי כמה APים בבית עם dd-wrt עליהם) הורדתי את הגירסה האחרונה מהשרת FTP, תוך כמה דקות הגדרתי הכל כולל השרת SMB של הדיסק שמחובר. השיפור נראה מיד, הראוטר כבר לא נתקע, הwifi עובד תמיד ולא מתנתק כל הזמן, העברה אל הדיסק שמחובר התבצעה בקצב מהיר פי 2, בקיצור תענוג. הבעיה היחידה היא - שכאשר אני בודק את המהירות היא היא תמיד ~mbps40, לעומת הקושחה המקורית שנתנה לי את כל המהירות(או לפחות בסיבות ה90 מגה) אחרי חיפוש קצר באינטרט ראיתי אנשים שממליצים על gargoyle בשביל הנת…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכל חברי הפורום אני מבקש את עזרתכם כי אני לא מצליח להתחבר לכתבות הראוטר שלי. יש לי ראוטר של חברת TP-LINK דגם:TL-WR841N הראוטר נקנה לפני חצי שנה ועבד בצורה מעולה פתאום באיזה יום לא צלחתי לגלוש דרך הWIFI שלו אז החלטתי לכנס לאתר ההגדרות שלו בכתובת 192.168.1.1 או בכתובת 192.168.0.1 ואני פשוט לא מצליח ניסיתי דרך כמה דפדפנים ועדיין לא הצלחתי ואחרי שהרצתי שורת פקודה ipconfig/all ראיתי שב IPv4 Address רשום כתובת 37.142.146.192 וב Default Gateway רשום 37.142.146.1 ניסיתי להתחבר לכתובת הזאת אך ללא הצלחה אבקש את עזרתכם בנושא עשיתי כבר ריסטרט למכשיר ושום דבר לא השתנה מקווה שלמישהו יהיה פתרון בשבילי. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 997 צפיות
  9. שלום כולם, אני עובר דירה ובעלת הדירה מאפשרת להשתמש בחיבור אינטרנט שלה (WIFI). הבעיה שיש לי רשת פנימית (ראוטר + 3 מחשבים), ואני לא רוצה שיחטטו לי בתיקיות... אני יודע שאחת האפשרויות זה להתחבר עם אחד המחשבים ולשתף את החיבור עם הראוטר (אבל זה אומר שהמחשב חייב להיות תמיד דלוק), יש למישהו פתרון יותר אלגנטי? ברשותי 2 ראוטורים: TP link - WR1043ND - קושחה רגילה, אין לי בעיה לשדרג לצד ג' אם צריך (לא מפחד שתהיה תקלה). Dlink - 2760U E1 - מודם/ראוטר של בזק.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by cha_had,

ערב טוב, אני זקוק לעזרתכם בנושא שקצת חלש אצלי: יש לי ראוטר מודם של בזק מדגם 6740U-H1 ויש לו חיבור USB. כשאני מחבר אליו דיסק און קי, נפתחת תיקיית רשת אליה אני יכול לגשת דרך כל מחשב בבית בעזרת סרגל הכתובות, לכתובת \bezeq\bezeq\\, אולם עד עכשיו אני לא מצליח לגשת לתיקייה דרך האנדרואיד (גלקסי 3 שברשותי). אולי יש מישהו פה שיכול להסביר לי בבקשה איך לפתור את הבעיה? תודה על עזרתכם, חיים

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  11. אין לי מה לעשות עם 50 מטר. אני רוצה להשחיל בתעלה כבל כדי שאוכל להשתמש לסטרימר. הכבל בגלילים הוא יקר. ואין לי מה לעשות עם יותר מ 5-6 מטר. אפשרי לקחת כבל לחתוך אותו משני הקצוות ולהשחיל? בנוסף, אפשרי להשחיל גם כבל כבלים של יס וכבל רשת cat5e ביחד? אביב.

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. שלום, זה היה מצב הרשת הביתית שלי לפני חיבור הסוויץ': המדפסת הייתה מחוברת ישירות למחשב של אמא שלי דרך USB וגם הייתה מחוברת ב-Wifi אלי (לא הצלחתי לזהות אותה דרך שיתוף מדפסות) היום קניתי סוויץ' 10/100 של Edimax אליו חיברתי את המחשב של אמא שלי ואת המדפסת, כעת הרשת הביתית שלי נראית ככה: מה שקורה עכשיו הוא שפורטים 3 ו-4 בראוטר עולים ונופלים כל הזמן. כאשר אני מנתק את הסוויץ' שמחובר לפורט 4 אני מקבל שפורט 3 הוא יציב, אבל כאשר אני משאיר את הסוויץ' המחובר לפורט 4 אבל מנתק את זה שמחובר לפורט 3 עדיין פורט 4 לא יציב. כאמור הראוטר הוא סימנס SL2-141. אז... מישהו יכול לעזור ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by ^DaRk-MiNd^,

היי, יש לי ב2 דירות שונות ראוטרים של TP LINK : באחד את ה WR541G ובאחר את ה841ND (לשניהם ממשק כמעט זהה) כעקרון מטרת העל שלי היא לאפשר גישה לRASPBERRY PI מבחוץ ויצא לי להתעסק בזה ב2 המקומות ולהתקל ב2 בעיות: בשניהם כאשר אני מנסה לקבע IP פנימי למחשבים דרך IP & MAC Binding Setting כולל לעשות ENABLE וכו' שום דבר לא קורה. אני בוחר בכוונה כתובות עם מספרים גבוהים יחסית כמו 192.168.1.112 אבל שום דבר לא משתנה. באותו אופן, גם כשאני מנסה לפתוח את פורט 22 או לדוגמא 9093 כאשר הניתוב בVirtual Servers פעיל ומנותב לIP פנימי נכון אני לא מצליח לגשת מבחוץ, גם כשאני בודק באתרים כמו canyouseeme.org הוא מזהה את הפורטים כסגורים. זה מרגיש כאילו רק דברים נפתחים אך ורק דרך uPNP האם זו תקלה יד…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Sharon_B,

אהלן. כבר תקופה מסויימת שהאינטרנט שלי נופל לעיתים תכופות, קורה בערך 3 פעמים ביום. אני מחובר כעת לבזק ובזק בינלאומי במהירות של 10 מגה. כמו כן מותקן פילטר בנקודת ה ADSL. תחילה הייתי עם הראוטר+מודם של ROTAL שסופר לי ע"י בזק. הראוטר הזה ישן מאוד והיייתי בטוח שהבעיות מגיעות מכך שהוא ישן מאוד. בתקופת הראוטר הנ"ל נורית ה ADSL נכבתה והייתי צריך לכבות את הראוטר בשביל להחזיר את האינטרנט. לאחר מכן הייתה תקופה שכל הנוריות דלקו ולא נראה כאילו הייתה תקלה כלשהי אך החיבור אבד בשני המחשבים המחוברים אליו ישירות עם כבל ושוב רק ריסטרט היה פותר את הבעיה. אגב המחשבה שהבעיה היא בראוטר כי כל הנוריות דלקו, קניתי לפני מספר ימים ראוטר+מודם חדש של Edimax - AR-7284WnA. לצערי הבעיות לא הפסיקו, וכעת נו…

• 5 תגובות
    • 932 צפיות
  15. Started by RonCohen,

אני עכשיו בונה סרבר שנותן כמה שרותים רק לבית וכל פעם צריך לזכור עוד מספר של פורט בנוסף לIP ויש גם את המחשב שלי שהמשפחה צריכה לזכור את הIP שלו אז מה שאני שואל זה האם יש דרך שבמקום שהם יכתבו בכל המחשבים 192.168.X.X ויצתרכו לזכור גם את הפורט שפשוט ירשמו נגיד שם אני יקבע מראש נגיד RON-TORRENT יהיה לשרות הטורנט במחשב שלי...

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. היי, אני מנסה לשנותא ת התכובת ה-IP הפנימית מ- 10.0.0.0/24 ל-192.168.1.0/24, אבל כשהנתב מתאתחל, אני אמנם מקבל כתובת שתואמת למזהה הרשת המצויין לעיל, אבל אינני יכול לתת פינג לראווטר. חשוב לציין שטווח הכתובות המוקצות לחלוקה רחוקה מהכתובת שנתתי לרואוטר (192.168.1.1) מישהו נתקל בשטות הזו ? האם אני מפספס משהו בהגדרות ? האם יש עדכון קשוחה לנתב הזה ? תודה על התשובות.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by omrig750,

קניתי נייד ואני רוצה לקנות נטסטיק שאני יוכל לגלוש בעבודה איך העניין עובד? איזה חברות בארץ משווקות? מה העלות? יש הבדלי מהירויות בין הכרטיסים? מה המחיר פחות או יותר? אפשרי גם לשחק משחקי רשת דרך הנטסטיק זה עובד חלק בלי לאגים וכאלה? אני צריך כרטיס רשת מיוחד מותקן בשביל שזה יתאים למחשב? תודה רבה ושבת שלום

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום היום התחילה לי בעיה באינטרנט , הנתב של tplink לא נתן חיבור לאינטרנט לא בקווי ולא באלחוטי לאחר מספר דברים שעשיתי הצלחתי להחזיר את האינטרנט לנתב . מה שעשיתי חיברתי את הכבל רשת מהמודם של בזק ישירות למחשב במקום לנתב ראיתי שהאינטרנט עובד ואז חיברתי את הכבל בחזרה לנתב של tp ופתאום הנתב עבד שוב. לחצתי על הכפתור איפוס ומאז אני לא מצליח להיכנס להגדרות אני מקיש בדפדפון tplinklogin.net והוא כל הזמן מפנה אותי לאתר הזה : http://ww1.tplinklogin.net/ ולא נותן לי להיכנס להגדרות של הנתב זה נראה כמו ווירוס או משהו אחר ? אני משתמש במק לא בווינדוס

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Weihenstephan,

שלום כולם, יש לי הוט בוקס (ספק: בזב"ל) - אני מחובר פיזית עם כבל למחשב שלי ההוטבוקס מוגדר כנתב עם WIFI. יש ברשותי נתב אלחוטי של לינקסיס WRT54GL .. אני מעוניין ששני הנתבים ידברו בינהם אלחוטית (לא חכמה לחבר כבל בין ההוטבוקס לראוטר השני) כדי שהלינקסיס "ימשוך" אינטרנט אלחוטית מההוטבוקס ויפיץ אותו אלחוטית (AP ? ) איך עושים זאת? ההוטבוקס והלינקסיס ישבו ב2 חדרים שונים, הלינקסיס יהיה רק לצורך הגברת האות האלחוטי. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by bull,

שלום לכולם, יש לי רשת אלחוטית במהירות 54Mbs בתקן G. משום מה בהעברת קבצים ממחשב אחד לשני המהירות אינה עולה על 1MB לשניה, בעוד שציפיתי ללפחות 3-4MB לשניה. הקליטה בשני מחשבים היא מצויינת, לפי windows. מה עליי לבדוק ולעשות על מנת להבטיח מהירות מקסימלית? תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכם יש לי בבית 2 נקודות גישה אחד פועל על תקן n והשני עובד על תקן g הם רחוקים אחד מהשני מרחק של 40 מטר בערך. כאשר אני נכנס למחשב שלי ומעתיק קובץ דרך הפאלפון (גלקסי 4) אני מקבל שגיאת "אימות" כאשר אני בתזוזה מנקודה אחת לשניה והעתקת הקובץ נכשלת זאת אומרת שאני מתנתק מהרשת וצריך להתחבר ידנית שוב. שני הנקודות גישה עם אותם ההגדרות כאשר נקודה אחת פועלת על ערוץ 1 והנקודה השניה על ערוץ 2. מה לפי דעתכם לא תקין? למה אין מעבר תקשורת שוטף מנקודה אחת לשנייה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. העונה לדרישות הבאות: 1. תמיכה בADSL של בזק 2. GIGABIT LAN 3. 802.11n או 802.11ac עד עכשיו לא מצאתי משהו מתאים בארץ (פרט ל Lynksys X3000 שאין אליו תגובות), אשמח המלצות על דגמים מחול בהנחה שיעבדו בארץ תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אהלן חברה. יש לי פרויקט ברשתות מטעם קורס MCSA ואשמח אם תצילו אותי בנושא שאני פשוט לא מצליח להפעיל: בניתי מספר מכונות וירטואליות ושייכתי אותם למספר אתרים בעלי Subnets שונים , ואני פשוט לא מצליח לקשר ביניהם בדקתי בעזרת פינג וההודעה שאני מקבל היא Destination host unreachable , כמו כן אין רפליקציה בין הסייטים השונים. אילו הם האתרים והקונפיגורציות. Jerusalem - 192.168.1.0/24 שיש בו שני DCים DC2 ו DC3 בדומיין שהקמתי London - 192.168.2.0/24 שיש בו DC אחד שגם שייך לדומיין. NewYork - 192.168.3.0/24 שיש בו DC1 שהוא גם שייך לדומיין אני משתמש במערכת הפעלה Win2008 r2 ועובד עם Hyper-V , כל המכונות הוירטואיליות הן Win2008r2 אשמח אם תעזרו לי עם הבעיה ישבתי על זה שעות , אפילו הקמתי מ…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום . לא מזמן עברתי דירה והעבירו את הראוטר לחדר אחר . בדירה הקודמת המחשב שלי היה מחבור דרך כבל לראוטר ומחשב אחר היה מחובר דרך הדבר הבא בדרך אלחוטית. http://ksp.co.il/?uin=13094 עכשיו אני מתחבר עם המחשב שלי דרך זה לראוטר והמחשב האחר דרך כבל . המהירות שיש בבית זה 40 מגה בבדיקה באתר של בזק במחשב שמחובר דרך כבל זה מראה 40 . במחשב שלי שמחובר דרך הWIFI זה מראה לי רק 2.5 מגה גם דרך בזק וגם דרך האתר speedtest לרוב מי שצריך את המהירות לאינטרנט במשפחה זה אני והעבירו את הראוטר לחדר אחר כי זה בעייתי להעביר שקע לחדר שלי. השאלות שלי זה מה מגביל את המהירות ? יש אפשרות לקבל לפחות 10 מגה דרך הWIFI ? או שהבעיה זה במתאם רשת הזה ? ויש לי בבית עוד ראוטר של בזק של חברת NETGEA…

• 5 תגובות
    • 5.3k צפיות
  25. Started by Yotam.B,

היי, כיום אני משתמש בנתב שהוט סיפקו לי שהוא די סבבה ומספיק לי לבנתיים. הבעיה היא שבקומה הרביעית אני כבר בקושי קולט או לא קולט בכלל. קיבלתי לאחרונה עוד נתב אלחוטי של Edimax ורציתי לשאול האם יש אפשרות לחבר אותו כנתב נוסף בעצם? אני יודע שאפשר לחבר דרך כבל. האם אפשר ליצור בניהם את החיבור גם אלחוטי? בכל אופן, אני כנראה יחבר את שניהם דרך כבל והשאלה הנוספת שלי היא איך זה יראה מבחינת הרשת האלחוטית? יראו 2 רשתות בעצם או שיש איכשהו אפשרות להגדיר את שניהם כרשת אחת? תודה רבה !

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים