עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by kdani,

אני רוצה להגדיל את טווח ה-WIRELESS של מודם בזק, מדובר בבית די גדול בצורת ר' - בו הרשת לא מגיע לחדרים הרחוקים מהמודם. האם לשם רפיטר ? יש מוצר מומלץ ? יש פתרון אחר יותר טוב ? (המטרה לקבל רשת אלחוטית גם בצד השני של הבית, HOME PLUG נותן מענה לנקודה קווית, אולי אפשר כל בסיס זה + עוד נתב אלחוטי ליצר רשת נוספת, אבל נראה לי פתרון יקר)

2. Started by DavidT,

עבדתי לפי המדריך: http://netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm והגדרתי הכל לפי ההוראות, לבסוף שנאמר להציב את הראוטר בסמוך לראוטר החדש ולקבל כתובת IP חוקית זה לא קרה. כלומר לאחר שהגדרתי שם דומה, סיסמה דומה ביטלתי את שאר ההצפנות למינהם וביטלתי את ה-DHCP. כלומר הראוטר הקיים מחלק בין x.x.x.1 ל x.x.x.100 והכתובת שלו היא x.x.x.138 ונתתי לראוטר החדש את הכתובת x.x.x.139 (ובחדש מן הסתם כיבתי את הDHCP) מכאן והלאה, חיברתי באופן קווי את המחשב לראוטר החדש 2760U וקיבלתי כתובת חוקית וגלשית באינטרנט,עד כאן. מכאן שניסתי להתחבר דרך ה-WIFI לראוטר, הוא הציג לי אותו כנקודה אחרת, וברגע שהתחברתי אליו גם אינטרנט לא היה לי, כלומר הייתי מחובר לראוטר בלבד. אש…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by leonidus79,

שלום! יש לי בית שתי קומות, בקומה השנייה ישנו מחשב נייח אליו מחובר ראוטר dlink. יש לי מחשב נייד שקולט חלש בקומה הזאת וכמעט ולא קולט בקומה הראשונה. מה הפתרון לבעיה. בבזק אמרו לי לקנות רפיטר או הום פלג שעולים לא מעט כסף. בדירה הקודמת שלי (קומה אחת) בעיה כזאת לא הייתה קיימת כלל. תודה מראש לאון.

• 5 תגובות
    • 911 צפיות
  4. Started by Avisp,

שלום אני משתמש כעת עם ראוטר זקן Edimax BR-6204WG הנמצא בקומה העליונה. המצב הוא שבקומה הזו יש קליטה מצויינת (בשני חדרים) אבל בקומה שמתחתיה יש קליטה חלשה יותר, אבל בסה"כ אפשר לגלוש באזורים שאני צריך גם בקומה התחתונה. השאלה שלי היא כזו: אני רוצה להחליף בכל מקרה את הראוטר (הוא מתחמם ועושה צרות) איזה ראוטר יעזור לי לשפר את האיכות של הקליטה הקומה התחתונה? התקציב שלי הוא עד 300 שקלים. קראתי פה שאנשים ממליצים על TP LINK 1043 האם הוא יעזור לי לשפר את האיכות? דבר נוסף נרשמתי למבצע בבזק (אחד מ 7000) כרגע עדיין לא שדרגתי את המהירות אצל הספק. האם הראוטר VDSL של בזק יהיה יעיל לטווח שאני צריך? תודה.

5. שלום, כללי: אני מחובר בתשתית בזק (100/3 בפועל 65/3) עם נתב DSL-6850U. בסלון ממוקם Xbox-One שממנו אני צורך את רוב התכנים שבהם אני צופה (Netflix, Plex, etc.) בנוסף למשחקים כמובן שחלקם מאפשרים משחק ברשת. מיקום: בין הנתב לסלון יש קיר (של החדר שבו ממוקם הנתב) מסדרון ועוד קיר (כשלאחריו הסלון), ולסיכום בערך קו ישיר של 7 מטר עם שתי קירות בדרך. מצב נוכחי: ברשת של ה-5GHZ אין כמעט קליטה באף מכשיר שניסיתי כולל ה-Xbox. ברשת של ה-2.4GHZ יש קליטה אבל במהירות נמוכה 2-5Mbps. חיברתי שתי נקודות רשת על גבי חשמל Edimax HP-5103 בין הנתב ל-Xbox, כך שאני מקבל באזור ה-15Mbps. מטרה: אני מעוניין לקלוט בסלון בקרוב באו…

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by alondor,

ברשותי מודם ראוטר שקיבלתי מבזק בינלאומי מסוג: Netgear ADSL2 + Modem Router DGN1000 הוא נמצא בקומה השנייה והקליטה בקומה הראשונה חלשה מאד. רציתי לדעת מה האפשרויות העומדות בפני כדי לקבל קליטה בקומה הראשונה. האם אפשר לחבר מודם ראוטר נוסף (יש לי שני קווי טלפון בבית) ולהשתמש באותו שם משתמש וסיסמא לשניהם? (האם בזק בינלאומי מאפשרים את זה בתשלום נוסף?) אם לא, האם אני יכול להשתמש בראוטר שברשותי ולהוסיף לו עוד ראוטר כ-AP למרות שהוא לא תומך ב-WDS? קראתי את הפוסט בלינק הזה: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm אך לא מפורט שם לגבי מקרה כזה פרט להסבר כללי מאד: "במקרה והנתב הקיים אינו תומך ב-WDS, אופן ההגדרה של הנתב החדש כ-repeater תלויה בדגם הנתב עצמו. באופן עקרו…

• 2 תגובות
    • 3.9k צפיות
  7. שלום, אני מחפש פתרון לחיזוק הקליטה מהאינטרנט לאזורים נרחבים בבית, כרגע המצב הוא שהמחשב הראשי עם הראוטר נמצא בקומה השניה ואין אפשרות להזיז אותו משם, ובקומה למטה הקליטה חלשה מאד וכמעט שלא ניתן לגלוש. דיברתי עם בזק ונאמר לי שהם לא מספקים פתרונות כאלה, ושצריך לפעול לבד. אין לי נתב ישן כך שאצטרך לקנות את הציוד. הבנתי שמדובר ב Access point. אבקש המלצה לציוד לא יקר שיעשה את העבודה. כמו כן מידע לגבי תהליך ההתקנה וההגדרה, האם העניין מסובך? תודה וחג עצמאות שמח, חגי.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Lior10,

המצב שלי הוא כזה, יש לי את ה-6850U מבזק. הוא כרגע מחובר למחשב שלי בצורה חוטית וגם מוגדר כראוטר אלחוטי. כמעט כל המכשירים קולטים אותו בצורה מעולה, למעט חדר מעט מרוחק שבו הקליטה אפסית. יש לי בבית ראוטר נוסף מבזק 2760U שאני יודע שתומך ב-WDS. השאלה שלי האם אני יכול למקם את הראוטר הזה איפשהו באמצע הדרך לחדר המרוחק והוא ישדר מחדש את האות ככה שבפועל הטווח של הרשת יגדל?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by _uri,

שלום, לאבא שלי בבית יש Linksys WAG120N שמשמש כראוטר וכמודם. הטווח של הרשת האלחוטית לא מספיק. בנוסף יש לו שני Linksys E1000 שכרגע לא מחוברים. האם יש קונפיגורציה שבה הוא יכול להגדיל את הטווח של הרשת האלחוטית? (אם צריך יש לו גם פריסה מסוימת של כבלי רשת בבית) חשוב לציין שהראוטרים שייכים לעבודה שלו ולכן אני לא יכול להתקין firmware צד שלישי (ולפי מה שהבנתי במצב הזה הם לא יכולים לשמש כ AP). אם לא, איזה AP מומלץ לו לקנות בשביל זה? תקציב: בסביבות ה 200 שקלים. תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by yoashh,

שלום, יש ברשותי ראוטר מתוצרת 3COM דגם 3crwer100-75 המחובר למודם של בזק ומשדר אלחוטית. בנוסף יש לי ראוטר - מודם של בזק מתוצרת d-link דגם 2650u 2 הדגמים תומכים ב WDS, ובשרשור של כמה ראוטרים יחד. חיבור כמה ראוטרים בצורה אלחוטית על מנת להגדיל את הטווח של הקליטה בבית. ניסיתי כמה פעמים וכמה דרכים, אך ללא שום הצלחה בכלל. לא משנה איזה ראטור יהיה מחובר למודם. אם ה 3COM יהיה מחובר אז חייבים את המודם כיוון שהוא רק ראוטר. אם ה D-LINK יהיה מחובר אין צורך במודם (וזה עדיף) אשמח למדריך מפורט. ברשותי מערכת הפעלה windows 7 דפדפן אקפלורר 8 אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  11. אהלן, האם ניתן לבצע הגדלה של טווח רשת אלחוטית בצורה אלחוטית? הכוונה שיש ראטור א', שמחובר למודם ומשדר אינטרנט. ובמרחק 30 מטר מימנו ישב עוד ראוטר, שיתחבר אליו בצורה אלחוטית, ויגדיל את הטווח? במידה וכן, יש ברשותי ראוטר TP link WR841N שבעזרתו אני רוצה להגדיל את הטווח. תודה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by m.l,

אוקיי אחרי פיתרון כול הבעיות שהיו לי עם הרשת (והיו המון-לדעתי לפחות) ואחרי ששיגעתי חצי עולם אני פונה לעזרה.. הנקודת אינטרנט שלנו נימצאת במרתף והמחשב נייד של אחותי נימצא בקומה השניה של הבית, (המרתף-קומה ראשונה-קומה שניה) הקליטה דיי חלשה בקומה העליונה של הבית ואני צריך למצוא פיתרון להגדלת הטווח של הרשת האלחוטית.. הבנתי שיש אפשרות לקחת ראוטר אלחוטי לחבר אותו אך ורק לחשמל והוא ישמש כנקודת מעבר/הגדלת טווח (תקנו אותי אם הבנתי לא נכון.) האם יש עוד אופציות להגדלת הטווח של הרשת? נ.ב המחשב נייד (IBM R50E) מצוייד בכרטיס רשת אלחוטי פנימי..האם הוספה של כרטיס רשת חיצוני שמיתחבר דרך חריץ הPCMCIA יאפשר קליטה טובה יותר?

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by SkeletonBoy,

שלום אנשים, יש אצלי בבית כרגע אינטרנט בתשתית של הוט, עם המודם/נתב של הוטבוקס. הקליטה האלחוטית בבית די גרועה ואני רוצה לשפר את העניין. קניתי ראוטר אלחוטי TP-Link TD-W9970 ואני רוצה להשתמש בו כדי להגדיל את הטווח. (אני יודע שהראוטר הספציפי הזה הוא גם מודם, אבל אני לא צריך להשתמש בו כמודם כרגע). הבנתי שניתן להפוך את המודם/נתב של הוט למודם בלבד ולחבר אליו את הראוטר. איך אני עושה את זה בפועל? יש מדריך שאני יכול להיעזר בו? תודה אנשים.

• 9 תגובות
    • 4.9k צפיות
  14. Started by Player9,

קיבלנו ראוטר של HOT ה-Hotbox הזה שהוא גם טלפון וכל זה. בקיצור הראוטר נמצא בסלון עכשיו יש לנו 3 מחשבים בבית למחשב שלי ושל אחי מגיע קליטה סבבה אין תקלות ואין כלום. המחשב של אחי הקטן נמצא בערך במרחק של 10-12 מטר מהראוטר והקליטה שם ממש חלשה כאילו האינטרנט עובד הכל טוב אבל במשחקים לדוגמא יש קפיצות מטורפות של פינגים והמהירות גם לא משהו. איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by anadav,

היי, לפני כשבוע החלפנו בבית את תשתית האינטרנט מהוט לבזק. בזק הביאו לנו מודם+ראטור (Dlink DSL-6850U) בהגדרות הWIRELESS יש הגדרה שנקראת MAX CLIENTS ומוגדר שם 16. שאנחנו מנסים לשנות את המספר למספר גבוה יותר נכתבת השגיאה שצריך לבחור מספר בין 1 ל16. השאלה שלי היא אם יש אפשרות להגדיל את הכמות של המכשירים המחוברים לWIFI או שמדובר בחומרה עצמה? יש לנו כמות גדולה של מכשירים ו16 זה קצת יותר מהנדרש (יש בסביבות ה12 ברגיל) תודה

16. Started by duke6377,

שלום, רציתי לדעת איך ניתן להגדיל את מהירות ההורדה מהאינטרנט אם ספקית האינטרנט שלי הגדילה לי ל- 12Mbps. בדקתי ב- speedtest.net וזה אכן מראה 12 מגה אך מהירות ההורדה שהייתה קיימת לפני, לא גדלה. האם זה קשור לכרטיס רשת/ מודם/ כבלים? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by omriaharoni,

שלום וברכה יש לי תשתית של הוט בבית והוטבוקס. בית קטן בערך 60 מטר לאינטרנט מחובר מחשב משרדי עם כרטיס רשת חיצוני, יש קליטה טובה מחובר גם מחשב נייד וגם לו הקליטה די טובה העניין בסמארטפונים שהם לא מקבלים עוצמת קליטה טובה וממש חלשה (בדקתי עם כמה סמארטפונים שונים) אני במרחק 10 מטר מקבל קו אחד של ווי פיי.. זה לא חדר ממד או משו.. מה כדאי לעשות? לשים אקסס פוינט או להפוך את הנתב של הוט למודם ולקנות ראוטר איכותי פרטי? תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. אורח elran
    Started by אורח elran,

אני מחפש דרך להוסיף נק' חיבור לאינטרנט בחדר השינה שאין בו קו של בזק וחשבתי לשים home plug בחדר הזה. הראוטר נמצא בסלון ואני רוצה שבחדר השינה יהיה חיבור ישיר למודם, הבנתי שהום פלאג זה הפתרון למצב הזה. יש אחד מומלץ לקלוט 40 מגה במרחק של 60 מטר ללא קירות? והאם ישנה דרך עדיפה מהום פלאג? תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by naf18,

בבניין שבו אני מתגורר יש אינטרנט בקומה התחתונה לשימוש הדיירים שמוגן ע"י סיסמא שיש לי אותה ברשותי. אני גר 6 קומות מעל.האם יש אפשרות להגדיל את טווח הקליטה של הראוטר שברשותי?? לפי מה שבדקתי הנתב בקומה התחתונה הוא G ועכשיו קניתי במיוחד נתב USB מסוג N אבל אני לא יכול לקלוט את האות. יש לציין כי הבניין בוושינטון ולכן הבנייה שם שונה מהארץ והכל בנוי מקירות דקים וגבס ולא כמו בישראל שישנם קירות בטון וחדרי ביטחון אשר קוטלים ומבטלים את האות, האם ישנה אפשרות להגדיל את הקליטה של הנתב שברשותי עד כדי כך? במידה ולא, יש ממולי בית מלון כשמידי פעם אני קולט אות חלש ויכול להתחבר על הרשת שלהם,האם יש אפשרות להגדיל את האות שיהיה חזק יותר???? תודה!!!

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. שלום לכולם , הגדלתי את האינטרנט מ1.5 ל2.5 מגה כתוב לי עכשיו דבר כזה (יש לי ראוטר): DSL Speed:128/1856kbps המהירות גדלה?או שזה עדיין 1.5 ?

• 11 תגובות
    • 912 צפיות
  21. הראוטר הנ"ל הוא חדש כ3 חודשים ואני יודע שעשיתי טעות שקניתי אותו. התשתית שלי היא הוט +ספק בזק. ואני מציין מראש שכל המטרה שלי באינטרנט היא ps3, אני רוצה מהירות אופטימלית במשחקי רשת. בהתחלה שקניתי תראוטר הוא עשה לי בעיות קשות עם l2tp וניסיתי הכל, טומטו גם לא עזר. בתמיכה אמרו שהאופציה היחידה עם הראוטר הזה היא לעבור לחיבור ללא חייגן וכך עשיתי. ויתרתי על "חבילת הגיימר" שהייתה לי בגלל זה ואני ממשיך לשלם עליה כי אני מחויב לה לעוד חצי שנה. האם זה משמעותי החבילה הזאת אם אני גולש ב12 מגה? תאמת אני יגיד שאין הבדל כל כך בין ה5 ל12 מגה במשחקים, ולכן אני שואל את עצתכם, האם כדאי לקנות ראוטר שתומך l2tp עם המהירות הזאת? או להישאר עם הראוטר הזה ובמהירות הזאת? דרך אגב שעשיתי בדיקת מהירות ה…

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
  22. אני משתמש בנייד הפועל על ויסטה ביזנס, אני נתקל בבעיה מעצבנת: אצלי ברשת האלחוטית בבית אני משתמש באייפי סטטי. כשאני מגיע לבית קפה ואני רוצה להתחבר לרשת ולגלוש, אני צריך לשנות באופן ידני במחשב את האייפי מסטטי לדינמי. עכשיו, אני רוצה לדעת האם יש אפשרות שברגע שאני מגיע לבית קפה [קבוע] שויסטה תזהה את הרשת ותשנה את ההגדרות באופן אוטומאטי? תודה רבה לעונים [וגם לאלה שלא :]

• 3 תגובות
    • 597 צפיות
  23. Started by MalGano,

מצטער על הפיגור, אבל רציתי לשאול אך אפשר להגדיר את חיבור ה-ADSL דרך מודם ה-b-FoCus 270PR בחלונות אקס.פי באופן אופטימלי. זה נשמע מוזר, אבל אמרו לי שב-XP סוף-סוף יש אפשרות לזיהוי ADSL ולא כמו ב-98 להיות מוגדר כ-ISDN. אז כאשר התקנתי את החיבור דרך דיסק נזק, זה עדיין באופן מוזר הוגדר כ-ISDN. יש לי XP Pro SP1. אם יש איזה משהו שאפשר להציע, אז זה יתקבל בברכה. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 691 צפיות
  24. Started by alex15,

המודם מחובר לראוטר והראוטר EDIMAX BR6524Nמחובר ל אקסס פוינט TRENDNET TEW-430APB ..עכשיו אני צריך בסלון אינטרנט את ה האקסס פוינט בסלון כ REPETER איך אני עושה את זה ואיך אני מגדיר את הגדרות הראוטר כדי שיעבוד . אני רוצה להגדיר אותוכ REPETER האקסס פוינט כדי שיהיה לי אות אינטרנט יותר חזק כי יש לי PS3 וצריך בשבילו אינטרנט ובשביל הנייד שלי כאשר אני יושב למטה בסלון .הראוטר יהיה למעלה והאקסס פוינט יהיה למטה המרחק הוא כ 30 מטר עםקירות וכל מיני דברים אז אני רוצה ש לPS3 יהיה אינטרנט . שהאקסס פוינט יחלק אינטרנט מה אני צריך להגדיר אותו כ REPETER או כ AP +WDS או כ WDS ? הראוטר בקומה השלישית והACCESS POINT בקומה הראשונהל האקסס פוינט יש אינטרנט אבל לא יודע מה לאחרים ! אז בשביל זה אאני רו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by saharmal,

אהלן, נשרף לי אתמול הראוטר, אל הראטור היה מחובר הDVR של מצלמות האבטחה בעסק. (provision isr) חיברתי ראטור אחר שהיה זרוק לי בבית (netgear dgn2200) האינטרנט עובד. המצלמות לא. לDVR יש IP קבוע, אני מניח שצריך להגדיר משהו בראוטר כדי שיפנה אותו מהIP המקומי לIP הקבוע אך אין לי מושג איך עושים זאת. אם תוכלו להסביר לי איך מחזירים את המצב לקדמותו זה יהיה מעולה - אני יודע מה הIP הקבוע -אני יודע מה הIP המקומי -אני יודע איך נכנסים להגדרות של הראוטר משם תצטרכו להסביר לי...תודה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.