רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ראשית, אומר שאכן מצאתי שאלות דומות והסברים דומים למה שאני צריך. אך עדיין לא הצלחתי. תיאור המצב: אני צריך לחבר בחדר ילדים כבל רשת CAT5e לשקע RJ45 כדי שכל אחד עם מחשב יוכל להתחבר לשקע הזה. הצד השני של הכבל צריך להתחבר ישירות לאחד מ - 4 הפורטים של - ROUTER. ז"א צריך להתקין בקצה הזה תקע RJ45. קניתי שקע גוויס RJ45 וחיברתי את הכבל לשקע הזה בעזרת קרונה בדיוק לפי השרטוט הזה (רק שחיברתי לפי תקן B אם אני זוכר נכון). עכשיו, אני לא בטוח כיצד לחווט את הקצה השני של הכבל שצריך להתחבר ישירות לנתב. האם אני צריך לעשות חיבור ישיר או מוצלב? מישהו יכול לכתוב לי את סדר הגידים שאני צריך לחבר לקונקטור? ואולי אפילו לצרף תמונה ברורה (כדי שלא אתבלבל בכיוון של הקונקטור)? תודה…
-
- 5 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
לאחר חיפוש בפורום ללא הצלחה אני פונה אליכם: עברתי דירה ובזק עוד לא הגיעו להתקין לי את הקו בדירה החדשה, בעל הדירה הרשה לי להשתמש בנתיים באינטרנט שלו, אין לי ווייפיי במחשב הנייח שלי, השאלה שלי היא כזו: האם יש אפשרות לחבר את המחשב שלי לאינטרנט דרך חיבור קווי ללפטופ של החברה שלי שמחובר לווייפיי ? ואם כן, איך אני מבצע את זה ? תודה מראש על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הראוטר חדש, ובזק טוענים שהוא לא תומך וצריך לקנות מהם ראוטר. האם זה נכון?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז אחרי ש"שידרגו" אותי בבזק ל-40 מגה וקיבלתי נתב חדש (DLINK 6850U) המהירות של החיבור ירדה בפועל, להערכתי בגלל הקליטה הפחות טובה של הנתב החדש. אני רוצה לחבר את הנתב הישן שלי (Edimax 6524n) עם כבל לנתב החדש ולהשתמש בו כ-AP. ניסיתי להיעזר במדריך הזה : http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm אבל...איך אני מוצא את תחומי הסגמנט של הנתב החדש ? נכנסתי לתפריט ולא ממש הצלחתי למצוא את עצמי שם (IP 10.0.0.138) עריכה : שאלתי בבזק ונאמר לי שהטווח זה 10.0.0.1-32 האם להגדיר את הנתב הישן ל-10.0.0.33 זה בסדר ? האם צריך לעשות את זה בהגדרות ה-LAN של הנתב הישן ? ניסיתי לשנות אך הוא דרש גם שינוי של טווח ה-DHCP
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לפני שבועיים התקנה הוט אינטרנט בלבד לא כבלים טלויזיה וטלויזיה. 100 מגה הוט גם מעדכן בזק בינלאומי. לאחרונה אני חווה ניתוקים רבים באינטנרט. כשאני מנתק את הראוטר מהחשמל ומחבר שוב הבעיה נפתרת(עד שחוזרת שוב כעבור כמה שעות). יש לי 2 רשתות מובנה ללוח אם ASUS ולהעביר רשת שניה או ראשון אותו דבר בעיות איך אני יכול לדעת אם מקור הבעיה בראוטר הוטבוקס 2 חדש אפילו דיברתי עם בזק בינלאומי. אין להם בעיות ניתוקים אפילו בדקו בקרה כמשהו לא ראו ניתוקים. גם אותו הוט לא מצאו התקלה... לא מצאתי התקלה כרטיסי רשתות שלי אפילו התקנתי דרייבר מחדש של רשת.. לא עוזר אני מחובר עם קווית הוט ממש סיוט!! גם לכם קורה זה?
-
- 5 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום, אני מנוי לבזק+בזק בינלאומי לחבילת 40Mb\s וברשותי ראוטר מסוג : dlink 6740u. ברשותי 3 מחשבים, 1 שמחובר בצורה חוטית ועוד 2 אלחוטית. במחשבים האלחוטיים אני מקבל מהירות של עד 20Mb/s והאות כמובן הוא לא מקסימלי. 1. האם הראוטר שברשותי הוא ראוטר סביר? 2. האם אפשרי לקנות ראוטר טוב יותר ולחבר לראוטר של בזק (לבטל את הראוטר של בזק, שישמש רק כמודם) והאם יש לכם המצלמה לראוטר טוב? 3. האם רפיטר ודומיו הם אפשרות יותר טובה?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התבקשתי לספק המלצה לראוטר עבור רשת משרדית קטנה עם הדרישות הבאות: כ-12 מחשבים מחוברים ברשת קווית, וכעוד 3 קליינטים ברשת האלחוטית. הדרישה היא לראוטר שיכול ליישם מדיניות של הגבלת גלישה לרשימה לבנה לחלק מהקליינטים (או לכל קליינט חדש כברירת מחדל), וגלישה חופשית לכמה קליינטים מסוימים. עד עכשיו היה שם נתב קטן ופשוט של TP-LINK או אסוס שסיפק את הרשת הקווית (עם סוויצ') וגם את הרשת האלחוטית (עם AP כלשהו) שהקושחה שלו הוחלפה ל-Gargoyle שסיפקה את השירותים הנ"ל. במשך כל התקופה שהנתב היה מותקן מידי פעם (רנדומלית) הנתב היה מתאפס להגדרות ברירת המחדל שלו וכל הרשימה הנ"ל היתה נמחקת. לאחרונה הם חוו ניתוקים חוזרים ונשנים עד לרמה בלתי נסבלת. כעת כל הציוד הוחלף, והם רוצים ליישם מחדש את המדיני…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את המוצרים הבאים של ASUS: ASUS (RT-AC68U) Wireless-AC1900 Dual-Band Gigabit Router ASUS Dual-Band Wireless-AC1900 PCI-E Adapter (PCE-AC68) יש איזו סיבה שהם לא יעבדו בארץ?
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן אשמח לקצת הבהרה למה מתכוונים שאומרים TIER 1 ' TIER 2 ' TIER 3 תודה
-
- 5 תגובות
- 79.2k צפיות
-
-
יש לי רשת של חלונות, אליה מחוברים בחיבור LAN מחשב נייח (DESKTOP), מאגר דיסקים (NAS), ובחיבור אלחוטי (WIFI) מחשב נייד. ניסיתי לשתף תיקיות של המחשב השולחני והמחשב הנייד, אך לא ניתן להכנס או לראות את הקבצים/סיפריות של המחשב השולחני (DESKTOP) מהנייד. אני מסוגל לגשת לסיפריות המשותפות במחשב הנייד (מהמחשב השולחני), וכן מכ"א מהמחשבים ניתן לגשת ל-NAS. נסיונות PING למחשב הנייח מצליחים. ניסיונות גישה לסיפריות המשותפות במחשב השולחני דרך ה-NETWORK (כולל במחשב השולחני) כושלים. ביטלתי כל אנטי-וירוס ו-FIREWALL ללא הצלחה. אפילו ניסיתי להחליף את חיבור המחשב הנייח (DESKTOP) לרשת ולבצע זאת באמצעות WIFI, גם זה ללא הצלחה. כל המחשבים נמצאים על אותו WORKGROUP שמוגדר כ-WORK. האם למישהו יש רעיונות…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום היום התקנתי את רשת במחשב הראשי מותקנת מערכת ההפעלה WINDOWS 7 ומחוברת אליו מדפסת במחשב השני מותקן WINDOWS XP , המחשבים חוברו והכל עבר חלק ומזהים זה את זה , שיתפתי הכל ותאמתי WORKGROUP בין שתי המחשבים , הבעיה היא : כשניסיתי לשתף את המדפסת היא לא זוהתה במחשב השני עם ה-XP , עשיתי שיתוף מדפסת+ נתתי לה שם בWIN7 , מה הבעיה? ושאלה נוספת בבקשה, כשאני רוצה לתת הרשאות למשתמשים במחשב , זה רק במחשב מסוים או שאני יכול לתת הרשאות גם למחשבים אחרים ברשת מהמחשב הראשי , כי אני במחשב הראשי תמיד רואה USERS או ADMINSTRATORS , אני לא רואה שמות של משתמשים ( נגיד במחשב השני למשתמש קוראים אורן , אני לא רואה אורן במשתמשים במחשב הראשי תודה רבה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני נתקל בתופעה מוזרה ורציתי לקבל חוות דעה מאנשים שניסו. רכשתי ראוטר של TP-LINK ושמתי עליו גרסא של DD-WRT. בעבודה רגילה הכל תקין - כאשר אני מנסה לקנפג VPN client בחיבור PPTP עם השרת שלי Private internet access אני לא מסוגל לקבל IP חיצוני והקשר לא רציף ( הפינגים פעם עובדים ופעם לא) האם מישהו עובד עם שירות VPN אחר ומצליח? אם כן איזה שירות VPN ? האם מישהו נתקל בתופעה ? אני יודע שיש אפשרות גם לעבוד עם openVPN אבל אני לא רואה את ה Menu הזה אשמח לעזרה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אבקש המלצה לראוטר טוב שיתן לי קליטת WIFI טובה ויציבה. (חשוב) ראוטר ימוקם במחשב מרכזי בחדר ממד, ומחשב מרוחק בסלון עם קליטת WIFI במרחק 15 מטר ממנו באמצעות כרטיס WIFI USB של EDIMAX 300MB EW7718UN. כמובן גם תמיכה בסמרטפון ובטבלט אני מחפש ראוטר עד 500 ש"ח עם ראייה לעתיד. אני ממש מבולבל מכל הדגמים בארץ קים הדגם TP-INK TL-WDR4300 אך האם כדאי לרכוש מחול את אח הדגמים הנ"ל TL-WDR7500 או ARCHER C7 AC7500? תודה רבה לכל העוזרים נתנאל
-
- 5 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום חברים. אני מחפש ממש בנרות ספר הדרכה ולימוד עצמי להקמת רשתות מחשבים (קטנות) עם שרת. הספר חייב להיות בעברית. מישהו מכיר דבר כזה?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ראיתי אותם הרבה פעמים וספרתי 4 סוגים עד כה. אני רוצה לדעת מה הן ולמה הן חינמיות לגלישת קהל. למי הן שייכות בכלל? דווקה יש כאלו שיש להן סיסמת כניסה. מצורפת מתחת תמונת מסך מסמארטפון שלי בזמן שנקודות גישה היו בטווח קליטה:
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי hotbox 2 עם חיבור 100 MB וספק בזק בינלאומי. 1. כאשר אני מחובר רק דרך ה HOTBOX אז אני מגיע בבדיקות מהירות לכ 70-80 גם בבדיקה של התשתית עצמה של הוט http://www.hot.net.il/heb/Internet/speed/ וגם בבדיקה של speed test או בזק בינלאומי. ( קווי ואלחוטי). 2. כאשר אני מחבר את ה HOTBOX ליציאת WAN של הרואטר האלחוטי אני מגיע בבדיקה של תשתית הוט לאותה מהירות , אך בבדיקה של speed test או בזק בינלאומי אני מגיע ל 1MB . (גם בחיבור קווי או אלחוטי). המצב זהה בין אם אני עושה BRIDGE ל HOTBOX ובין אם לא. הראוטר TP LINK TL-WR841HP . אודה לעזרה
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, בתחילת שבוע שעבר רכשתי ראוטר אלחוטי של tp_link דגם 1043nd. כל השבוע, הכל היה תקין. בסופ"ש התחילו ניתוקים בסקייפ ולסירוגין היו ניתוקים של החיבור האלחוטי בטלוויזיה. את חיבור הראוטר עשיתי לפי הספר המצורף. מה כדאי לעשות או לבדוק? התשתית של הוט, אני מחובר יותר מעשור ואף פעם הניתוקים לא הגיעו לרמה כזו. יש לציין שאת הראוטר לא עדכנתי, לא יודע אם זה חיוני כי מדובר במכשיר הכחול זא v2. עדכון: גם לאחר שניתקתי את הראוטר, הופיעו ניתוקים למספר שניות, כנראה הבעיה בהוט . לפני שאני פונה לתמיעה טכנית- האם מומלץ לבדוק הגדרות כלשהן ? אשמח לעזרה בנושא תודה למגיבים
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי לאחרונה את ההוטבוקס, והאינטרנט עובד (שאני מחבר מחשב ישירות להוטבוקס הכל סבבה והמהירות כמו שצריך) התקשרתי להוט והם הפכו את ההוטבוקס שלי למודם, חיברתי אליו את הראוטר שלי מסוג edimax br-6524 ליציאה מס 1, אין אינטרנט דרך הראוטר, לא קווי ולא אלחוטי. הבנתי שצריך להגדיר את הראוטר כdynamic ip אבל אני מתקשה ולא מצליח, מישהו יכול להסביר לי מה אני מפספס? אני נכנס להגדרות של הנתב -> WAN -> ובוחר בdynamic ip , מאשר את ההגדרות. אני נכנס ל-S ובודק internet connection כתוב לי dynamic ip disconnected מה אני צריך לעשות הלאה? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
גם במשרד וגם בבית אני חווה תקלות בהגעה לשרתים בארה"ב. אתרי חדשות אמריקאיים, אתרי בנקים אמריקאיים, ובכלל - כל מה שלא ממוקם בארץ. מישהו שם לב לזה? אם כי הספק שלי גם במשרד וגם בבית הם בזק בינלאומי, והתשתית היא של בזק.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
עד מישהו הרגיש ירידה משמעותית במהירות האינטרנט של 014? התקשרתי אליהם והם אמרו שיש להם בעיה אצליהם. מישהו יודע מה הייתה בעיה ואם היא תוקנה? זה הורס לי משחקי ranked בlol.
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום אני מחפש תוסף לכרום שאני יוכל להיכנס איתו לאתרים בחו״ל והדפדפן לא יחסום לי את הוידאו שיש בהם תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום חברים, במחשב הנייח (מחובר בכבל רשת) אני מקבל לאחרונה מהירות גלישה איטית מאוד, של 12 מגה (מתוך 40 שזו החבילה שלי הן בספק והן בתשתית). בנייד (אלחוטי), מהירות הגלישה עומדת על 25 מגה וכאשר אני מחבר את הכבל רשת של הנייח לנייד, המהירות גלישה עומדת על 40 מגה. כלומר, מפה ניתן להסיק שהמחשב הנייח שלי הוא הבעיה ולא הגלישה. דיברתי עם בזק וגם 012 (הראוטר של בזק מוגדר כמודם ומתחבר לנתב שיחות של 012, הנתב שיחות מתחבר למחשב), ואצלהם הכל בסדר - ולראיה העובדה שכאשר מתחברים ישירות לנייד - אני באמת מקבל את רוחב הפס שלי. מה יכול להיות הגורם במחשב הנייח שמאט לי כך את מהירות הגלישה? חייב לציין שלא התקנתי שום דבר רציני בימים האחרונים, ועד עכשיו הכל עבד פיקס. המון תודה על עזרתכם. אמיל
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, ברשותי ראוטר של Kasda KW5212 חיבור של 100 מ"ב דרך ספק 018 + תשתית בזק ויש לי הרבה ניתוקים ובעיות ב-WIFI גם לאחר עדכון קושחה. אודה לכם על המלצה על ראוטר תומך VDSL2 כולל מודם לבית קומה אחת ללא ממד WIFI בשימוש ע"י 3 סלולריים, טלוויזיה, מחשב נייד ומדפסת. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מעוניין לדאוג לרשת אינטרנט ביחידת דיור שמרוחקת מהבית שלי כ75 מטרים. יש לי ראוטר פעיל בבית, מספק אינטרנט ע"י וויי פיי. הבנתי שישנה אופציה למשוך כבל רשת/טלפון למרחק הזה, ועדיין להיות בתוך התקן. אשמח לדעת כמה דברים: 1. איזה כבל צריך לקנות? 2. לאן הוא צריך להתחבר בבית (ראוטר, שקע בקיר) 3. האם ראוטר שיוצב ביחידת דיור ויחובר אליו הכבל, יפיץ וויי פיי ביחידת דיור. 4. האם יש מניעה מול חברות האינטרנט לעשות כך, האם צריך להסדיר איתם משהו
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-