עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם. אני יודע שהקרינה לא אמורה להיות מזיקה במיוחד, אבל עדיין בבית בו נמצאת תינוקת כל היום ואילו המחשב הנייד חוזר מהעבודה רק בשעות הלילה, אני חושב שמיותר שה-WIFI יעבוד רצוף. בדקתי אופציה לרשת על גבי חשמל וזה נראה לי די מסורבל (אם כי המדריך באתר הוא די ממזמן) ושמעתי שיש ראוטרים שניתן לכבות את ה-WIFI בלחיצת כפתור, בשונה מרובם שיש לנטרל אותו דרך כניסה להגדרות במחשב. בקיצור מעוניין לדעת אם באמת קיים אילו סוגים ומה מומלץ במחיר סביר (אני מניח שסביב ה-300 ש"ח). תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. בבקשה תעזרו לי יש לי כבל של 20 צטרר מוצלב ואני צריך שהוא יהיה לא מוצלב ... !!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by shirNoshe,

הלוח במפרט. יש לי שני כרטיסי רשת ויש לי שתי שאלות: 1.למה יש שני כרטיסי רשת? 2.האם אוכל לחבר מחשב נוסף לשם ולוותר על סוויט'צ? המודם מקונפג אצלי לראוטר והוא של ECI ה-320+.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by OmerMan,

ברשותי שני מחשבים המקושרים ביניהם באמצעות כבל רשת מוצלב האחד (ראשי) עם מערכת Windows XP והשני עם מערכת Windows 98SE. הרשת פועלת מצויין ולא נתקלתי בשום בעיות. כל הכוננים משותפים בין שני המחשבים וגם מסומנים באפשרות "Allow network users to change my files". אבל כאשר אני ניסיתי להכנס לתוך תקיית הprogram files מהמחשב המשני לא ראיתי את התקייה (כמו כן גם תקיית ה-Windows)! כשניסיתי לשתף את התיקייה, (לחיצה ימנית ו- ...Sharing and Security) אז האפשרויות היו חסומות ובתחתית החלון ההודעה: all the options on this tab are disabled because this folder is used by the operating system Print Screen (מצטער על האיכות..). כמו כן, בחיפוש קצרצר בעזרה של האקס פי מצאתי את הדבר הבא. אני רוצה לציין …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. שלום אנשים יקרים ! יש ברשותי מודם ALCATEL SPEED TOUCH HOME שבוצע בו השינוי ושידרוג התוכנה ע"מ שיתפקד כחייגן , כרגע הוא מחובר ברשת כבלים ע"י האב עם כבל מוצלב . הייתי רוצה להפוך את הרשת לאלחוטית ( 3 מחשבים - אחד נייד 2 נייחים ) , האם ישנה בעייה כלשהי בשינוי הנ"ל בגלל שהמודם מתפקד כחייגן ועבר את השדרוג ? איזה שינויים צריך לעשות ? האם יש צורך בשינויי הפרוטוקול ( NETBUEI ) ? יש לי 2 נתבים אלחוטיים ברשותי , LG LW2100AP ואחד נוסף של GIGABYTE GN-846B , וכמו כן גם 2 התקני רשת אלחוטיים ( PCMCIA ואחד בתצורת USB שנייהם מתוצרת LG ) , האם הם מתאימים לצרכים שלי ? אוכל לקבל הדרכה קצרה או כיוון כיצד עלי להתחיל או אתר או מדריך כלשהו ? תודה מראש ! אביב .

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by bennash,

אחרי הדיונים שלי: מהירות העלאה ומהירות העלאה (ההמשכים) מגיעה מהירות העלאה 3. אחרי שסקרנו "במהירות העלאה" שהמהירות העלאה היא חלקי 10 מההורדה. ובמהירות העלאה (ההמשכים) שמהירות העלאה בתור משתמש עסקי היא פי 10 יותר יקרה ממשתמש רגיל והיא מהירה פי 10. מגיעה "מהירות העלאה 3" שבא ככול הנראה יש כבר ערים במפה שכבר עכשיו נהנים ממהירות העלאה ללא הגבלה ככול הנראה, ואני צריך את עזרתכם האם זה נכון או לא נכון האם אתם מקבלים מהירות ללא הגבלה בהעלאה? (אני הרשמתי כבר את שתי משפחות בכניסה שלי חוץ מאתנו עם כל הכתובות דואר מיונן של כל בני המשפחות כולל בעבודה). (רק העונים שהתחברו למסלול ללא הגבלה).

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אני מובר לאינטרנט 5mb עם תשתית של בזק ומודם rta1320a אני רוצה להקים שרת NAS בבית ולחבר עוד מחשב (ליצור רשת ביתית עם שני מחשבים ושרת NAS, אחרי הביקורת פה באתר על My Book Live אז אולי אותו...). הגבול העליון של המהירות חיבור לאינטרנט של המודם הוא בין 10Mbits/s לבין 15Mbits/s - זה אומר שזאת המהירות המקסמילית שאני אוכל לקבל בהעברה קווית בין מחשבים ברשת הביתית? אם לא מה המהירות שאני אוכל לקבל?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Paradox,

ראוטר יכול לשמש ככרטיס רשת? (לחבר אותו למחשב ושישמש כקולט אלחוטי כמו הכרטיסי רשת של tp link) ראוטר של בזק

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by atoo,

שאלה למומחים (וקחו בחשבון שאינני מבינה בתחום כלום): הקדמה: קראתי שאלות ותשובות בנושא ואני עדיין מבולבלת. ??? השאלה שלי ארוכה, כי אני ממש ממש מיואשת וחייבת פיתרון מוסמך ! אז הכנסתי כל פרט שנראה לי רלוונטי לעיניין ! יש לי כיום ראוטר של בזק והוא חלש לי מידי. גם טכנאי שלהם אישר זאת. :-[ שתי אפשרויות עומדות בפני: הזדכות על הראוטר ורכישת אחר - ולא מבזק או רכישת מגבר ושוב לא דרך בזק. קראתי על הראוטר של 5 ק"מ... אנטנות... גגות... ואני גם לא רוצה להגזים... 1. לגבי המגבר (האפשרות הזולה יותר והקלה יותר) - יש שאומרים שיש כזה דבר ויש שאומרים שבכלל אין כזה דבר ?! מה נכון ? בכל מקרה גם אם יש, אז לא בטוח שיתאים לראוטר ?! הוא מתחבר לראוטר או איפושהו באמצע הדרך לחשמל ? הוא בטו…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by dino,

שלום, כרגע יש ברשותי שני מחשבים שמחוברים בכבל רשת מוצלב ביניהם, מחשב ראשון (שרת ICS) משתף אינטרנט למחשב השני. המודם שלי הוא ECI 270PR, (מודם - ראוטר), קנפגתי אותו, אין לי חייגן, אני מפעיל את המחשב והאינטרנט תמיד פועל. אז בגלל שאין לי חייגן החלטתי לרכוש Switch שהמחשבים לא יהיו תלויים אחד בשני והמודם יהיה מחובר ל-Switch וישתף את האינטרנט. רציתי לדעת כיצד החיבור והקנפוג מתבצעים (וגם הגדרות במערכת ההפעלה XP). תודה לכל העוזרים, מתן.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by barakbk,

שלום, יש לי הרבה מאוד לאגים כשאני משחק במשחק battlefield 2 הכוונת קופצת לי, רימונים שאני זורק חוזרים אלי ועוד דברים מוזרים. כמו כן הפינג שלי מדי פעם קופץ ל 600 ואחרי כמה שניות יורד בחזרה למשהו כמו 12, וגם מופיעה לי הודעה "there is a problem with your connection" מדי פעם. הבעייה מופיעה גם בשרתים של חו"ל וגם בשרתים ישראליים. *המהירוד הורדה שלי היא דיי מהירה, וכנ"ל גם מהירות הגלישה באתרים. *ניסיתי לבטל את הפירוול כשאני משחק ולכבות את האנטי וירוס וזה לא עזר. ספקית אינטרנט: 012 - זהב 2.5 מגה תשתית של בזק tracert לשרת הישראלי הראשון: Tracing route to vl656.host35.netvision.net.il [199.203.56.35] over a maximum of 30 hops: 1 15 ms 99 ms 199 ms 10.0.0.138 …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום שלום מנסה להקים רשת ביתית בין 3 מחשבים - 2 עם VISTA ULTIMATE ואחד עם XP PROFESSIONAL SP 3. קיימת רשת בין 2 המחשבים ב- VISTA ועכשיו הוספתי מחשב שלישי עם XP ואני לא מסתדר עם הפעלת הרשת עד היום המחשב שלי היה הראשי ועליו מרוכז כל המידע ששיתפתי עם המחשב השני בויסטה... מכיוון שהחלטתי לחסוך קצת בחשמל אני יהפוך את המחשב השלישי (XP) שבו ירוכז כל המידע (מחשב ATOM) וההורדות/העלאות. תודה רבה לעוזרים...

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. (IP כמו בחיוג אנלוגי ישן) או שזה IP קבוע כמו במודם כבלים?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. היי אנשים יש ברשותי את שני הראוטרים שבכותרת, ורציתי לדעת - אם אני מתחבר לכבלים, האם אני יכול להשתמש באחד מהם בתור הנתב שלי שיתחבר ישירות למודם, או האם אני חייב ראוטר אחר שיש לו חיבור WAN (לאף אחד מהנ"ל אין, יש להם חיבור לטלפון) כמו למשל TP-Link WR841N? תודה...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by fit3,

שלום אנשים יש לי 2 מחשבים בבית שמחוברים בכבל מוצלב ועד עכשיו הרשת פעלה מצויין במשך שנתיים לפני כמה ימים פיתאום מתה הרשת וכול הניסיונות שלי להחיות אותה לא הצליחו רציתי לדעת האם יש דרך לבדוק את הכרטיס רשת האם הוא תקין??? האם יש תוכנה או משהו כזה? עשיתי PING לשני הכרטיסי רשת ושניהם מגיבים

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. התשתית שלי בת 15M. האם המודם הבא מתאים? (משום מה הוא לא מופיע בטבלת "המומלצים") http://shirion-computers.com/product.asp?aff_a=1&Pid=EDIMAX-AR-7286WNA&Cat2Cat1ID=13&Cat2ID=68&aff=Zap〈=he

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by cohenkobi,

אני די חדש בתחום למרות שיש לי ניסיון ארוך מאוד במחשבים, אבל רציתי להכנס לתחום רשתות ואבטחת מידע, משהו מכיר אתרים שאפשר למצוא בהם מאמרים על דברים בנושא? בתודה מראש קובי

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by kdani,

משהו מכיר רכזת ביתית טובה - 8 או 16 פורטים של 10/100/1000 עם זיהוי אוטומטי של מהירות וסוג הכבל הנדרש (מסוגלת להתחבר לרכזת אחרת בלי להצליב את הכבל) אשמח להמלצות

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. מה יותר טוב כרטיס רשת או USB מת"ב כאשר מתקינים לך מודם של מתב יש לך אפשרות לכרטיס רשת או חיבור USB מה עדיף?????????

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום יש לי ראוטר של SIEMENS SL2 141 של בזק. בנוסף יש לי ראוטר TPLINK 941ND שאותו אני מעוניין להפוך להיות אקסס פוינט לראוטר של בזק. קראתי את המאמר באתר NETCHIEF ולא הצלחתי כל כך. מישהו התנסה עם הסבת הראוטר הספיציפי הזה לאקסס פוינט ויכול להדריך אותי ?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by דביר כהן,

יש להורים שלי נתב (משולב ראוטר עם מודם) netgear 2200v2. הם מחוברים לבזק ב100 מגה ויש להם הרבה ניתוקים בהתחלה חשבתי לקנות להם רק ראוטר ולהשתמש במה שיש להם כמודם אבל ממה שהבנתי פה בפורום בגלל שזה adsl בכל מקרה צריך להחליף את המודם לvdsl. ראיתי פה המלצות לקנות מודם פשוט מebay וראוטר איכותי. ופה השאלות 1. אני לא מוצא בebay מודמים שנשלחים לארץ 2. האם כדאי לקנות אחד מהראוטרים הפשוטים של tp-link או kasda שיש בזאפ בעד 200 שקל ואם צריך לקנות ראוטר אחר חשוב שיחסית יצא זול (אם כי אם זה ממש על חשבון האיכות אפשר לעלות קצת במחיר) ממש אשמח להמלצות כי אני לא מוצא תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by computers-man,

מישהו ביקש ממני לחבר לו 3 מצלמות IP 2 מצלמות חיברתי בלי בעיה כי זה היה על אותו הרשת, המצלמה השלישית רחוקה ולא מקבלת אות מהרואטר אז חיברתי לה AP אבל היא לא מופיע בחיפוש הפנימי כמו שאר המצלמות. מה יכולה להיות הסיבה? אולי הAP מביא כתובת איפי פנימית שונה?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Viciouz,

וואלה 013 התקינו אצלי אתמול ראוטר והכל עבד מצויין הם גם בדקו את האימיול ופתחו את הפורטים שצריך... עכשיו משום מה הפורטים האלה נסגרו אני חושב ( הייתה בעיה אתמול בהתקשרות במחשב השני אז אבא שלי דיבר עם התמיכה הטכנית וכנראה חבר או הגדיר מחדש את המחשב השני, במחשב שאני משתמש בו עכשיו האינטרנט עבד ) ומאז שהוא עשה את זה האימיול עובד על lowid וגם קאזה שעות עד שמתחבר.. בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהתקנתי 2 אנטיוירוס ביחד ( kasperspy ו-bitdefender ) אבל אין מצב כי בביטדיפנדר אשרתי לפתוח את הפורטים לאימיול וב-kasperspy זה לא עשה כלום שפתחתי את האימיול ( יעני לא הופיעה הודעה אם אני מרשה את זה ), בכל אופן מחקתי את שני האנטי וירוסים האלה והבעיה נמשכה, וגם הפיירוול של הווינדוס לא פעל ואפילו הפע…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אני עומד לעשות כבלים 1.5MB ברשת..ושאלו אותי אם למחשב יש כרטיס רשת.....אז איך אני בודק? ??? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by bati6,

אני מחובר לאינטרנט של הוט, אני מחובר לps4 ישירות עם כבל רשת. למה שאני עושה בדיקת מהירות כל בדיקה מראה מהירות הורדה שונה? בדיקה אחת הוא מראה 53 אחרי שניה אני עושה שוב והוא מראה פתאום 38, אחרי שניה אני עושה שוב והוא מראה לפתע 79 למה זה ככה? זה נורמלי..?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.