רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,509 דיונים בפורום זה
-
היי נטוויז'ן חויבו את הלקוח לפני מספר חודשים לחייג בעזרת חייגן שלהם ואז כל התחברות קיבלו מהם אייפי משתנה... ופתאום אני רואה שאני יכול להיות מחובר לאינטרנט בלי החייגן (פעם זה לא היה ככה). אז תגידו איך אני יכול לראות את האייפי שאני מקבל מהספק? זה האייפי הקבוע שלי של הכבלים 199.203.36.116 הוא לא שייך בכלל לספק! ומה עדיף להתחבר עם החייגן או בלי החייגן? ברור שאני חושב שבלי אבל אני רוצה לשמוע את דעתכם. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני יודע שהנושא נידון פה הרבה - זקוק לראוטר חדש. רשת קווית של ג'יגהביט, אלחוטי של 300Mbs לפחות, רצוי 450. הקאץ' - צריך עוצמת שידור מאוד חזקה (רצוי צריך לשדר בקומה שלו, קומה למטה ושתי קומות למעלה). מניסיוננו עם ראוטרים בסיסיים הבעיה היא רק בקומה העליונה ביותר. כמובן שיש לנו אופציה לשים ראוטר נוסף בשקע הקווי למעלה כריפטר - אבל הראוטר שיש לנו כרגע שישמש לצורך העניין בעייתי ואי אפשר לסמוך עליו ב-100% מהזמן. כמו כן, שקע USB יהיה מאוד שימושי, אני מעוניין לחבר אליו ישירות כונן חיצוני. רצוי USB3, אבל אסתפק גם ב-2. משיטוט בפורום ראיתי שמומלצת הגרסה החדשה של ה-1043ND הזכור לטובה (http://ksp.co.il/?select=.263..264..335.&list=1&sort=2&glist=1&uin=12698&txt_s…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בעקבות רפורמת ה-"שוק הסיטונאי", המאפשרת לספקיות האינטרנט (ISP) לשווק חבילה משולבת של תשתית תקשורת ושירותי אינטרנט, נוצרה בשוק דרישה למודמים VDSL התומכים במהירות של 40M ומעלה בתשתית בזק. הזמינות של מודמים VDSL בשוק החופשי, הן בארץ והן בחו"ל, היא מאוד נמוכה ולכן הפתרון היחיד לצורך זה הוא בדמות מוצרים משולבים, הכוללים מודם VDSL ונתב. על מנת להקל על צרכנים המעוניינים לרכוש מוצרים מסוג זה הכנתי רשימה מפורטת של דגמים הניתנים לרכישה בארץ ובחו"ל. דגמים אלה תומכים ב-VDSL2 במפרט הנתמך על ידי בזק (G.993.2). http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני עובר דירה בשבוע הבא ורוצה להתחבר לאינטרנט בתשתית של הוט במהירות 12MB. מבדיקה שטחית באינטרנט עולה כי בזב"ל הם הכי יקרים (180 ש"ח לחודש על ספק ותשתית) וש-012 הם הכי זולים (160 ש"ח לחודש). כרגע אני מחובר להוט במהירות של 7MB דרך בזב"ל. עד לפני כמה חודשים הייתי מוכן לשלם אקסטרה לבזב"ל בכיף שכן הייתי מאוד מרוצה מהם, אבל לאחרונה אני מרגיש האטה משמעותית במהירויות ההורדה מראפידשר בשעות היום. האם 012 זולים כל כך כי ההגבלה אצלהם עוד יותר מורגשת? אולי בכלל 013 עדיפים (175 ש"ח לחודש). מה לגבי אקספון ואורנג'?
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
לכבוד מעבר הדירה (היום בלילה) החלטתי לעבור לרשת אלחוטית. קניתי נתב Linksys WRT54GL וכרטיס PCI D-Link DWL-G520. הכרטיס נכנס למחשב (שמריץ WinXP pro sp2 עם כל העדכונים) והנתב חובר למודם במרחק של כעשרה מטרים עם שני קירות בדרך. עם תוכנית העזר של D-Link, הכרטיס דיווח על קליטה של 18% בלבד! בעוצמה כזו הוא לא מסוגל להתחבר. טוב, ממילא תכננתי להחליף Firmware. רציתי לעשות את זה רק אחרי שהרשת תהיה פעילה, אבל לא נורא - נעשה את זה עכשיו. התקנתי את Tomato והעליתי את הספק השידור מ- 42mW ל- 80mW - כמעט כפול. הקליטה השתפרה, אבל עדיין רק 22%, לא מספיק לחיבור. לצורך ניסיון העברתי את הנתב למרחק של כשישה מטרים מהמחשב ועם קיר אחד בלבד בדרך. עכשיו הכרטיס מתחבר, אבל העוצמה שהוא רואה היא רק 40% ו…
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
יש איזה תוכנה או דרך כלשהי לשינו ה- IP בלי להתקשר לספקית? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני לא בטוח אם זה הפורום הנכון אז אם לא בבקשה להעביר. אני מחפש תוכנה שתוכל לומר לי כמה בייטים של מידע כל תוכנה על המחשב שלי שולחת\מקבלת, אני נמצא במעונות הטכניון ומשלמים לפי תעבורה ופתאום תוך יום אני רואה שיש לי העלהה של 9 גיגה ואני לא יכול לדמיין מה גרם לכך. תודה לכל המגיבים.
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני בקרוב עובר דירה ורציתי לדעת כמה דברים מאנשים שיש להם נסיון עם חברות האנטרנט (אני כמה שנים חייתי עם רשת של מעונות סטודנטים וזו הפעם הראשונה שאני מתחבר לאנטרנט רגיל) בעקרון אין לי צורך במהירות הורדה גבוהה כי אני לא מוריד כ"כ הרבה אבל יש לי צורך במהירות UPLOAD מאוד גבוהה מסיבות שונות. הבנתי שכדי לקבל UPLOAD סביר (לא פחות מ512) במחיר סביר צריך להתחבר להוט. לכן המסלול מבחינת התשתית זה 1.5/512 . בקשר לספק אינטרנט הבנתי שהספק הכי הגון שלא עושה כל מיני תיעדופי פורטים ולא מגביל כמות הורדה זה 014 לכן אחרי בדיקה באתר KAMAZE.CO.IL הגעתי למסלול שהכי יתאים לי שזה הספק הזה + התשתית של הוט ב 129 לחודש להתחייבות לשנה. האם המחיר סביר? האם ניתן לרדת מהמחיר הזה(יש לשם לב שאולי קצב ההורד…
-
- 6 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום לכולם, כיום אני מחובר עם תשתית של בזק 15MB ועם ספק של בזק בינלאומי ב10MB (בגלל המבצע של בזק שמשדרגים לכל הלקוחות את האינטרנט ללא תשלום) דבר זה גורם לבעיות קשות באינטרנט - פינגים גבוהיים, מהירות של בקושי 3MB ועוד. דברתי עם בזק בינלאומי לגבי שידרוג חבילה ל15MB והם רוצים על זה 99 שקלים לחודש - קפצו לי. השאלה שלי איזה ספקית טובה יש היום חוץ מהם? (וחוץ מהוט ששמעתי שהם נוראיים). תודה לעוזרים, נדב
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לאחר ימים שלמים של חוסר הצלחה, אני מקווה שאמצא את הפתרון כאן. ובכן: א. אני משתמש בנתב DIR-655, אליו מחוברים שלושה מחשבים בחיבור חוטי. ב. בכול המחשבים מופעלות כול האפשרויות של WOL ב-BIOS ובחלונות כמו שצריך. ג. כול המחשבים מוגדרים למצב שינה S3. (לא Hibernation.) ד. בכול המחשבים מותקנת NOD32, אשר מבוטלת זמנית לשם הבדיקה. (חושב שאין קשר, אבל רק לשם הבדיקה.) ההגדרות בנתב הן: Router IP: 192.168.1.1 Subnet Mask: 255.255.255.0 כול המחשבים מוגדרים כ-DHCP, ובנתב יש להם "הזמנה", כלומר, כול MAC מקבל IP קבועה על-פי טבלה מוגדרת מראש. כך שכול מחשב מקבל: IP Address 192.168.1.1xx Subnet Mask 255.255.255.0 Default Gateway 192.168.1.1 DHCP Server 192.168.1.1 השתמשת…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני משתף אינטרנט דרך הכרטיס רשת האלחוטי שבמחשב (ווינדוס) מכשיר עם אנדרואיד קולט את האינטרנט ואני גולש גם בו רק יש בעיה אחת, החנות של גוגל חסומה, העלאת תמונות, סאונד ווידאו לא עולים, לכן לדוגמא סקייפ לא עובד, בווטצאפ ופייסבוק אי אפשר להעלות תמונות ועוד... גיליתי שזה הפיירוול של נורטון (smart firewall) הוספתי את הMAC של הפלאפון ועשיתי לו full trust עדיין לא עוזר, בנתיים הדבר היחיד שמסיר את החסימה זה לבטל את הפיירוול של נורטון לגמרי מה לעשות?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעונין לקנות נתב בשביל שני מחשבים (בלבד). היות ואני לא מומחה גדול לקנית נתבים הייתי רוצה לשאול אתכם סדרת שאלות. השאלה הראשונה הולכת ככה: אני משתמש מקצועי,אני משתמש בפירוול תוכנה כבר כמה שנים. לעומת זאת,המחשב השני נמצא בשימוש על ידי שני אנשים עם ידע מועט בהפעלת המחשב. אינני רוצה לחסום בפני אף אחד מהמחשבים גישה לתוכנות מסוימות,ואינני מעונין בבקרת הורים. האם מוטב לי לבחור בפירוול תוכנה לשני המחשבים או להשקיע עוד כמה עשרות שקלים (כמה בדיוק דרך אגב?) בשביל פיירוול מובנה בתוך הנתב. תודה.
-
- 6 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שימוש - עבור מחשב נייח ומחשב נייד רצוי שיהיה בו חיבור USB בשביל המדפסת (תלוי בגובה התקציב). תקציב - עד 200 ש"ח - עד 50 ש"ח חריגה. בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך עזרה בהתקנת רשת מה שיש לי: מחשב שרת 2 כרטיסי רשת ומודם ADSL, ווינדוס XP מחשב לקוח כרטיס רשת, ווינדוס 98 יש לי כבל מוצלב ואני רוצה שיהיה להם: שיתוף באינטרנט, שיתוף קבצים (שזה הצלחתי להפעיל חלקית) וכנראה גם שיתוף מדפסת ניסיתי לעשות את הNetwork Setup Wizard אך הוא לא עזר, רק הגדיר נראה לי את הרשת (במחשב 98). אח"כ הוספתי כמה הגדרות (אני לא זוכר כבר מה) משהו בקשר לאייפי הפנימי 192.168.0.2 ו255.255.255.0 נראה לי ב98 ואז חלק מהשיתוף קבצים עבד אני צריך שתעזרו לי לעשות שיתוף אינטרנט ותעברו איתי צעד צעד מה צריך לעשות אם יש פה למישהו MSN או ICQ אז זה יהיה אפילו יותר טוב. בבקשה זה ממש חשוב לי!!! וכשהרשת עבדה לי ניסיתי לשחק StarCraft גם בIPX וגם בUDP וזה לא עבד. …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני רוצה לעזוב את בזק ואת הפתרון שאנחנו כרגע מיישמים שזה רשת על גבי קו הטלפון HPNA של בזק. הרעיון הוא לעבור ל-HOT בגלל המחיר. איך אני מתגבר על העניין הזה בצורה הכי טובה? אני מכיר שלוש אופציות שאני רוצה לקבל חוות דעת עליהן מכם: 1. שימוש בראוטר וכרטיס רשת במחשב של המ"מד MIMO 2. רשת על גבי החשמל 3. להעביר חוטים - לא אפשרי 4. שימוש ב - WIFI EXTENDER (הפתרון שאני חושב שאני רוצה. אפשר עוד פרטים?) - האם זה אומר פשוט לקנות שני ראוטרים? יש לכם דוגמה לראוטר שכזה? איך הוא יודע "לקחת" אינטרנט מהראוטר השני ולהעביר אותו הלאה (במקום להתחבר בעצמו במודם חיבור נוסף שזה לא אפשרי) תודה על כל פידבק
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני איש רשת זה זמן מה בארגון בינוני ואני אמור להעביר הרצאה קצרה לאנשים חיצוניים על מהי רשת ורשת ארגונית משהו פשוט ובפשטות(ראוטרים סווצים) אם אתם מכירים איזה לינק למצגת קיימת או משהו בסגנון בתודה מראש...
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם האינטרנט שלי מתנתק בכל מספר דקות (הנורית על המודם נכבית או מהבהבת). שוחחתי עם ספק האינטרנט שלי והוא אמר שזאת אמורה להיות בעיה עם בזק. הגיע טכנאי של בזק ואמר שהוא לא מוצא בעיה. ניסיתי להחליף מהמודם שהיה לי לראוטר ולבדוק אם הבעיה נפתרת (המודם ישן), אך גם זה לא עזר. קניתי היום כרטיס רשת אלחוטי כדי לבדוק אם אולי כרטיס הרשת במחשב תקול, אך גם איתו הבעיה נמשכת. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לבעיה הזאת? (עברתי בית בתקופה האחרונה, ואני לא מצליח להיזכר בוודאות אם הבעיה היתה גם בבית הקודם- נדמה לי שכן).
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי 2 מחשבים (אחד בדרך), בשתיהם כרטיס רשת, שאלה ראשונה היא: האם כרטיס רשת זול איטי מהרבה מכרטיס רשת יקר?! עוד שאלה, יש לי 2 מודמים של ADSL, אחד בחיבור USC ואחד בחיבור לכרטיס רשת, אני רוצה ש2 המחשבים יגלשו בו זמנית באינטרנט ויהיו מחוברים ברשת ביניהם. מה הכי כדאי?! לקנות כרטיס רשת נוסך ונתב? לחבר את המודם USB למחשב החזק ואת שני המחשבים לחבר ברשת?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבאתי מחשב של חבר הביתה, במקום המחשב הישן שלי (שבו האינטרנט התחבר יופי אגב.) פירמטתי אותו פעמיים (פעם אחת ויסטה ועכשיו לXP), ובשני מערכות ההפעלה המחשב לא הצליח להתחבר לסוויץ'. אני חייב לציין שמחשב נוסף מחובר לסוויץ', והוא כן מצליח להתחבר. ניסיתי לחבר את המחשב ישירות לראוטר ללא הסוויץ', והפלא פלא, כן עובד. רק כאשר אני מחבר אותו דרך הסוויץ' הוא לא מקבל דבר ולא חצי דבר. בדקתי, והמנורות של המודם לא דולקות כאשר אני מחבר את הכבל (משמע שאין שום אות כנראה), ואין מנורות שנדלקות על אותה יציאה בסוויץ'. עכשיו אני מדבר מהמחשב שכן מצליח להתחבר לסוויץ'. האם יש עוד הצעות ? הסוויץ' הוא של חברת EDIMAX בעל 8 פורטים.
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-
-
לא הבנתי מה זה בידיוק זה אירגון או תקן ??? ומה ההבדל בין זה ל 802.11G?
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
יש לכם המלצות כלשהן בשבילי? אני נמצא בבזק ובזק בינלאומי, מהירות גלישה 40מגה התכנון הוא לשים את הריפיטר בקומה השנייה שיחובר בצורה אלחוטית לראוטר וישדר שם גם WiFi חשוב גם שיהיה אפשר לחבר שם כבל LAN אני מעוניין לחבר בצורה קווית את הריפיטר למחשב בקומה השנייה, המרחק בינהם יצריך כבל CAT6 באורך 10מטר
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מחשב ביתי עם Dlink-655 A04 1.34 מחובר עם חייגן L2TP להוט 16מגה + בזק גיימר , שמחובר למודם הוט Motorola SB5101. יש לי מחשב נייד Asus G73JH-A1 שפירמטתי + עידכונים + כל הכיוונים שאני בד"כ עושה והכל פיקס מבחינת משחקים והורדות מהאינטרנט ופינגים. כשהמחשב נייד מחובר דרך כבל 1GBPS, הכל מהיר דרך הרשת + הורדות, העברה בין המחשבים היא 100-90MB. כשהמחשב נייד מחובר דרך האלחוטי במהירות 150MBPS, מהירות הורדה + פינגים יציבים 1.60-1.95 אבל המהירות המקסימלית היא רק 10-12MB העברה בין המחשבים. (הכרטיס במחשב הנייד הוא Atheros AR9285 Wireless). אם אני אקנה כרטיס אלחוטי יותר טוב זה יעזור? של אינטל לדוגמא. הראוטר מכוון בגישה אלחוטית ככה : Mixed 802.11n and 802.11g כי אני צריך לחיבור מחשב ני…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חיברתי היום את הראוטר למודם, והוא מחובר למודם HOT בDHCP ולשני מחשבים בכבל רשת. אבל הוא ממש איטי, אף אחד לא גולש עכשיו חוץ ממני, ועל האלחוטי יש סיסמא. וגם כרגע אין לי FW הראוטר הוא של TP-Link מה אפשר לעשות? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי בעיה עם היוטיוב הוא כל כמה שניות ניתקע ולא טוען לי סרטונים, מה לעשות? ניסיתי כמה דפדפנים ולא עזר.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מנוי להוט אינטרנט 5MB באנדל עם בזק (הוט תשתית ובזק בין-לאומי ספק). יש לי את המודם הטלפוני הזה Terayon TA-102/202 ובנוסף יש לי את המודם אינטרנט שלי Thomson 425. השאלות שלי הם: 1.מה כל אחד מהם עושה? 2.האם אני באמת צריך את שניהם? 3.אני מתכוון לשדרג בקרוב ל-UFI 12/10 MB. אשמח לקבל המלצה למודם טוב שיש להוט. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-