עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Gliding,

שלום, יש לי בבית רשת אלחוטית- ראוטר של D-LINK Dl-524 . שלושה מחשבים. שניים מהם עם XP64 וכרטיסי רשת USB של EDIMAX, ואחד נייד של HP עם VISTA. כשאני מחבר את אחד המחשבים ישירות למודם של הכבלים TERAYON TJ715 המהירות עובדת אחלה (320 ק"ב בממוצע). מהרגע שהראוטר מתחבר קורים אחד משני דברים- או שהמהירות יורדת לממוצע של 25 ק"ב, או שהוא מתחיל להעלות דף אינטרנט ואז נתקע באמצע... אני לא ממש מבין בכל הנושא, אבל נראה לי שהגיוני שהבעיה היא בראוטר...אז..מה לעשות? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 937 צפיות
  2. Started by dudi2002,

יש לי 2 מחשבים בבית. אחד שמחובר ישירות לאינטרנט בצורה הרגילה דרך כבל רשת ומודם עם USB, בחדר של אחי. המחשב השני נמצא בחדר שלי, ומשמש אותי בעיקר לעבודות ומחובר לאינטרנט דרך כבל אדום כזה בקיר שיוצא מהמארז של המחשב בחדר של אחי למארז במחשב בחדר שלי וכך, איכשהו, אני גם מחובר לאינטרנט. יש לציין שההישארות שלי מחובר לאינטרנט תלויה במחשב הראשון. אם הוא מנותק - גם אני. (אני מניח שאתם מבינים על מה אני מדבר). עכשיו, השאלה שלי היא כזאת, אני רוצה להוריד סרטים או משחקים במחשב השני. אני רוצה להוריד את כל הקבצים באופן רציף. העניין הוא שבשביל שאלה יירדו באופן רציף, חייבת להיות בין הורדה להורדה החלפת איי פי. במחשב בחדר שלי אחי, מותקנת כבר תוכנה שמחליפה את האיי פי באופן אוטומטי בין הור…

• 6 תגובות
    • 603 צפיות
  3. Started by goldyoav,

שלום לכולם, הצלחתי לחבר שני ראוטרים של 3com כך שאחד מהם ראשי ואחד AP בשיטת WDS. הבעיה : מחשב אלחוטי מצליח להתחבר ל- AP, ולקבל כתובת IP מהראוטר הראשי, אך לא מצליח להתחבר לאינטרנט. נתונים : ראוטר ראשי 3CRWE554G72T אליו מחובר מודם. ראוטר כאקסס פויינט : 3CRWER100-75 כתובת ראשי : 192.168.1.1 כתובת אקסס פ. : 192.168.1.4 מחשב אלחוטי מצליח להתחבר ל - AP, מקבל כתובת 192.168.1.59 וה- default gateway שלו : 192.168.1.1 (של הראוטר הראשי). אבל מה : אין פינג מהמחשב שהתחבר ל - AP, לראוטר הראשי ל - 192.168.1.1 וגם הפוך, אין פינג ממחשב שמחובר לראוטר הראשי, ל - AP, ל - 192.168.1.4 ועקב כך, אני מניח ,הסיבה שלא ניתן להתחבר לאינטרנט במחשב שמחובר ל -AP. לא מצאתי שום תיעוד או דרך לפתור את ז…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום לכולם היום התקינו לנו אינטרנט בכבלים, לפני זה היינו מחוברים לבזק. הראוטר היה מוגדר על הגדרות ppoe של הADSL... לפי מה שהבנתי אני צריך להשתמש עכשיו בהגדרות של L2TP. יש לי את הפרטי התחברות. אפשר הסבר של איך להגדיר את זה? תודה

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  5. אני מבין את ההבדל, השאלה היא האם מספיק 54 או שבאמת יש צורך להשקיע עוד כמה עשרות שקלים ל - 108Mbps

• 6 תגובות
    • 736 צפיות
  6. Started by eladh777,

שלום לכולם. מכיון שהנתב/ראוטר שלי כל פעם עושה לי ניתוקים באינטרנט כל שעה בערך בכל יום או לפעמים פעם ביום, החלטתי לקנות נתב חדש. אני ישמח אם אתם יכולים להמליץ לי על נתב אינטרנט אלחוטי טוב, לרשת ביתית. דרך אגב הנתב שלי כרגע הוא של rotal 1025 w. אני מחפש נתב איכותי,אמין ושלא קורה לו כל מיני בעיות. בתודה אלעד

• 6 תגובות
    • 675 צפיות
  7. Started by R0tem1,

שלום אני מחובר לאינטרנט דרך בזק בינלאומי, אתמול שידרגתי את מהירות האינטרנט ל4M. הבעיה היא שאני מוריד כרגע על 180KBPS, באתר התיפעולי של בזק הצלחתי להגיע ל200KBPS שהם 1.6M ולא 4M כמו שאני משלם עליו. SPEEDTEST נתן ךי את התוצאה הזו: לא הבנתי בדיוק מה זה מודד... מישהו יכול להסביר לי את התוצאות של ספידטסט ולהגיד לי אם אני צריך להתקשר לבזק ולצעוק עליהם?? תודה

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  8. Started by itay13,

אני משתמש בדפדפן אקספלורר 7 ויש לי בעיה לראות ויאו בשידור חי באינטרנט. אני לא מצליח לראות בצורה רציפה חדשות של ערוץ 10 וערוץ 2 זה כל שנייה עושה buffering שאר האינטרנט עובד די טוב. ניסיתי להחליף דפדפן וזה לא ממש עזר. אני מחובר לראוטר בצורה אלחוטית. המשחב השני שלי עובד חלק ולא עושה בעיות עם הוידאו. אם למישהו יש רעיון לפיתרון אני אשמח תודה מראש

• 6 תגובות
    • 945 צפיות
  9. המודם שהיה לי עד עכשיו הוא b-focus 270. המודם היה סבבה ולא עשה שום בעיות של ניתוקים או דברים דומים. אני לא רוצה לרדת ברמה ואני רוצה מודם שיתן לי חיבור יציב ואולי אפילו ישפר את הפינגים על הדרך אם זה משנה אני מחובר דרך כרטיס רשת וחייגן PPPOE. האם כדאי להשאר עם אותו מודם (חדש)? או שמה כדאי לבקש מודם אחר שיעבוד יותר טוב באיזה שהיא צורה שאני לא מבין? יש המלצות? תודה לעוזרים !

• 6 תגובות
    • 881 צפיות
  10. אני מחובר דרך רשת אלחוטית, האינטרנט פועל טוב חוץ מבדפדפנים. (בדקתי בדוא"ל ופועל ובדקתי גם ב Windows Media Center ופועל).

• 6 תגובות
    • 633 צפיות
  11. שלום, אני נתקל בתופעה מוזרה שחוזרת על עצמה, גם אחרי פירמוט והתקנה מחודשת של VISTA. יש ברשותי VISTA ULTIMATE עם כל העדכונים, רשת חוטית בין שני מחשבים (השני XP) ומפרט המחשב שלי מפורט כאן באתר. לאחר זמן מה של גלישה ללא תקלות (אקספלורר, ICQ, EMULE, דואר POP3), לפתע האקספלורר לא קולט שום אתר וכשלוחצים על כניסה לאתר, מקבלים מהר מאוד הודעת שגיאה דומה ל 404 אבל לא (מצורפת תמונה). כלומר, זה לא מגיע לדף אחרי זמן מה ולאחר חיפוש קצר, אלא במהירות. הוא לא מחפש כלום. ברגעי התקלה, EMULE ו ICQ לא מושפעים ממנה (מהירות ההורדה נשארת אותו דבר, ואני יכול לשלוח ולקבל הודעות ב ICQ), אבל לתקלה מצטרף הדואר. אין אפשרות לשלוח ולקבל דואר דרך OE וגם לא דרך תוכנה כמו POPTRAY שאמורה לבדוק דואר. מאוד מו…

• 6 תגובות
    • 998 צפיות
  12. שלום, אני משחק במשחקים רבים ובין היתר במשחקי רשת,לרוב rpg, לדוגמא:eudemons online,flyff ועוד... אך במשחקים מסוימים כגון holic ו-9dragons יש לי בעיה לשחק מפני שכל פעם שאני נכנס זה או לא מצליח להתחבר או מתנתק מיד או שיש לי לאגים מטורפים. אני מעוניין לדעת איך אני יכול לפתור בעיה זו.. והאם יש סיבה להחליף ספק אינטרנט או תשתית ואם כן נאי מעוניין לקבל הסבר איזו תשתית ואיזה ספק הכי טובים. ואולי פשוט הבעיה היא שלי עם החברה. נ.ב מהירות האינטנט שלי היא 2.5M. הספק שלי זה אינטרנט זהב, התשתית של בזק, ויש לי ראוטר שאליו מחוברים נאי ואחי בכבל אחד לשני ואבא שלי אלחוטי. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 678 צפיות
  13. שלום קניתי מחשב נייד עם windows xp לפני כמעט שנה עם הכרטיס Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection מאז ומעולם היו איתו בעיות. הצלחתי להתחבר איתו לרשתות אלחוטיות בלי שום בעיה והוא תמיד היה מזהה רשתות. אך אינו היה מזהה רשתות אלחוטיות לאחר חזרה ממצב stand by או sleep. כמעט תמיד היתה הבעיה הזאת. בימים האחרונים הוא בכלל לא מזהה רשתות אלחוטיות בסביבה. ואין סיכוי שזה הראוטר שלי, כי תמיד הוא מזהה איזה 4 רשתות אלחוטיות מהשכנים ופתאום הוא לא מזהה כלל. עדכנתי את הדרייברים והסרתי את הכרטיס ממנהל ההתקנים כמה פעמים ושום דבר לא עוזר אני כבר מיואש. אשמח אם תעזרו לי למצוא פתרון לבעיה, כי בדקתי באתר של אינטל וגיליתי שאין בכלל תמיכה טכנית בישראל ככה שאין לי למי לפנות. תודה מראש, אלו…

14. אני מדבר על אתרים באינטרנט. לפי תשתית בזק הוא מוריד לי רק על 400KB בדרך כלל בתשתית. לפי בזק בינלאומי מוריד על 320KB. באתר www.speedtest.net הוא מראה לי את הנתונים הבאים: אלה נתונים טובים אבל בפועל אני מלא מוריד ככה. אולי מעלה ב40-47KB אבל הורדה על הפנים. היה טכנאי בזק והוא בא עם מחשב נייד וראה שזה מוריד לו בתשתית על 400-420K יציב, ואמר שהוא לא יודע מה הבעיה. מה עושים? אני משלם על4MB ובפועל מקבל אולי 2.5MBIT .

• 6 תגובות
    • 671 צפיות
  15. Started by ggeell,

בוקר טוב , יש לי בבית נתב אלחוטי של חברת LEVELONE (עם 5 כניסות בגב הראוטר) . המחשב שלי מחובר עם כבל רשת לאחת היציאות . מחשב נוסף בבית , מחובר עם לראוטר, בצורה אלחוטית, עם כרטיס רשת אלחוטי כמובן ?USB) . עד כאן הכל בסדר.. השאלה היא האם אני מוסיף עוד מחשב ברשת , הוא יוכל גם להתחבר אלחוטית (עם כרטיס רשת אלחוטי כמובן) , אל הנתב שאצלי בחדר ? במידה וכן , האם מומלץ להגדיל גם את רוחב הפס של הספק מ-1.5 ל-2.5 מהירות ( מהסיבה ש-3 מחשבים על אותה רשת) ? * כל המחשבים לשימוש אינטרנט בלבד...אם זה רלוונטי.. תודה מראש למי שעוזר .

• 6 תגובות
    • 723 צפיות
  16. שלום מצטער על השאלה האולי טיפשית אבל ממש אין לי מושג . הגדרתי לפי המדריך שלכם הצפנתי עם WPA ונתתי ססמא ארוכה, השאלה שלי כאשר אני ארצה להתחבר עם הפלאפון דרך הWIFI אני אצטרך להכניס את הססימא הזו כל פעם ? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 988 צפיות
  17. Started by eranle,

שלום אני מחובר לאינטרנט כל הזמן , ללא חייגן עם הוט ובזק בינלאומי. יש לי נתב של לינקסיס דגם ה GL שמחובר למחשב נייח ולמודם של הכבלים. ה IP החיצוני , זה שהראוטר מקבל מהספק , לא משתנה אף פעם למרות שבכבלים אמרו לי שהIP שלי הוא דינמי (אולי התכוונו לפנימי...) בכל זאת כאשר אני מנתק את הראוטר ומחבר אותו שוב , הIP נשאר כפי שהיה מקודם. האם זה משתנה רק אם משאירים את הראוטר מנותק לזמן מה ואז מחברים בחזרה ? האם צריך לבצע הגדרות כלשהם בוינדוס או בתוכנה של הראוטר כדי שיהיה דינמי? בתוכנה של הראוטר מוגדר סוג חיבור אינטרנט כ DHCP ואופציה של DHCP Server היא ב enable. בקיצור אני מעוניין שה IP החיצוני יהיה דינמי. אני צריך להתקשר להוט שוב? תודה לעוזרים...

• 6 תגובות
    • 916 צפיות
  18. היי.. זה מוציא אותי מדעתי.. אני עושה את כל מה שכתוב במדריך, ואין חיבור לרשת. הנורות עובדות, הכל מחובר בצורה תקינה ככל הנראה. ובכל מקרה, אין זיהוי של הרשת. האם יש מצב שיש בעיה עם המודם, שהוא ישן מדי? כי הוא מתחבר טוב לראוטר (הוא מזהה אותו). אני מחובר לבזק בינלאומי עם מודם אלקטל . בבקשה תגובה אם מישהו יוד... תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. ברשותי ראוטר של TP-LINK מדגם TP-WR541G http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=31 שני המחשבים מחוברים לאינטרנט אפשר לגלוש להוריד וכדומה.. אבל יש בעייה בשני המחשבים, אי אפשר להתחבר למסנג'ר משניהם, ואי אפשר גם להתחבר לווינדוס-אפדייט, למרות שבשני המחשבים מותקן ווינדוס XP חוקי עם SP2. הורדתי עידכון FIRMWARE לראוטר אבל זה לא עזר לפתור את הבעייה. ניסיתי לחפש לפי קוד שגיאה שקיבלתי גם בניסיון ההתחברות למסנג'ר וגם בניסיון ההתחברות לווינדוס אפדייט, וזה משהו שקשור לראוטר ללא שום ספק, ומשהו שקשור בפורטים והרשאות, אבל אין לי מושג איזה פורט צריך לפתוח ואיך עושים זאת. בתמיכה הטכנית של ברק לא יכולים לעזור לי בגלל שאני יכול לגלוש וזה מעבר ליכולתם לעזור לי בבעייה. יש פה מישהו עם…

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  20. יש לי חבר שקיבל סיסמא ויוזר מחבר שלו. שניהם גולשים יחדיו על אותו ספק.. איך זה יתכן? כמה אפשר על אותו אחד? בכל ספק זה ככה? זה חוקי? תודה לעונים?

• 6 תגובות
    • 878 צפיות
  21. Started by JSK,

היי, התחברתי לתוכנת שיתוף (לא לנעול זה לא נושא ההודעה). הצבתי לתוכנה TCP ו UPD שפתחתי בראוטר (D-link 704P rec3). עכשיו, הם פתוחים איפה שיש את הStatic IP (של הרשת) ועוד התוכנה מבקשת ב External IP. אין לי מושג מה ההבדל ואיך לפתוח בExternal פורטים. אם משיהו יוכל קצת להאיר לי את הנושא הזה אני מאד אשמח. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Jules Winnfield,

אם לדוגמא יש לי שלושה מחשבים בבית ושתיים מהם מקושרים לאינטרנט דרך רשת אלחוטית, יש אפשרות שגם למחשב השלישי יהייה אינטרנט אבל דרך הבלוטוס ולא דרך wi-fi? אם כן, אז איך? *הערה: למה אני רוצה לעשות את זה? כי בלוטוס יכול להגיע למרחק 100(ככה הBT שלי) wi-fi מגיע למרחקים של 10-15 מטר. אם לא הסברתי את עצמי נכון, אני חושב שהאשכול הזה יכול להמחיש אם הבנתי אותו נכון: http://www.dslreports.com/forum/r19535562-bluetooth-to-wifi-bridge

• 6 תגובות
    • 5.2k צפיות
  23. Started by davidreznic,

עד לאחרונה היה לי חיבור 750KB, התברר שאבא שלי שידרג ל1.5MB, אבל ההורדה היא בקצב של 750KBבגלל זה לא ידעתי. הוא טוען שהמגבלה היא אצל הסרברים ולא אצלי. לדעתי הספקית מחייבת על 1.5 ונותנת 750. בדקתי בspeedtest.net וזה מה שיצא שלשום התקשרו אלינו והציעו חיבור 3MB במחיר של 50 שקלים לחודש. אבא שלי חושב ששום מהירות לא תעזור לי כי הסרבר מגביל ל100KBYTE...איך לשכנע אותו? ואיך אני יכול לדעת בוודאות שעובדים עליי לפני שאני מתייבש אצלם על הקו?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by dmanbuhnik,

בוקר טוב, אני לפני קניה של ראוטר אלחוטי linksys wrt54gl הראוטר הולך לעבוד מול 2 מחשבים (אחד חוטי השני אלחוטי), עם הרבה תעבורת p2p (לא 24/7 מכיוון שאני משחק בשאר הזמן ;D), החיבור יהיה בhot (כלומר l2tp/pptp) עם מסלול gamer (לא נראה שזה משנה אבל שיהיה) איך הוא בp2p? שורד חזק? יש צורך באיתחול כול שבוע? יש משהו מומלץ יותר ממנו באותו טווח מחירים פחות או יותר? ובנוסף, האם יש פתרון בdd-wrt לבעית החיבור בארץ עם l2tp/pptp? אם לא האם יש למישהו ניסיון עם FW אחרים (tomato וכו'), איך הם? תודה על העזרה

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  25. שלום לכולם הקמתי רשת אלחוטית ל- 2 מחשבים 1- ראוטר TP-LINK WR-641\G 2- כרטיס רשת TP-LINK TL-650\G הערה:יש לציין שבעת התקנת הדרייבר WINDOWS הוציא הודעה שאין חתימה דיגיטלית לדרייבר , אך בכל זאת ביצעתי התקנה. הכרטיס מזהה את הרשת(ראוטר) ויש חיבור לאינטרנט אך אני שם לב שרמת הקליטה נמצאת במצב נמוך לעיתים אף נמוך מאד המשחק עם האנטנה לא שיפר את המצב המחשב שבו מותקן כרטיס הרשת נמצא כ8 מ' מהנתב האלחוטי ולא בממ'ד האם הבעייה בציוד הנ"ל? נא עזרתכם האדיבה בבעיה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.