עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Raanan30,

היי. קניתי ביום שישי כרטיס רשת אלחוטי מסוג EW-7128g של EDIMAX בבאג וכמו כן ראוטר אלחוטי. יש לי בבית שני מחשבים נייחים - אחד מהם חדש בן יומיים, שבשבילו קניתי את הכרטיס רשת, ועוד אחד נייד עם אלחוטי מובנה כבר. חיברתי את הראוטר, והמחשב נייד התחבר תוך שניה אל הראוטר. לעומת זאת, במחשב החדש התקנתי את הדרייבר של הכרטיס רשת אלחוטי, ואני לא מוצא את הראוטר ו\או רשת אחרת בכלל, גם כשאני שם את הראוטר צמוד למחשב. האנטנטה מחוברת לכרטיס רשת והכרטיס רשת נמצא טוב בתוך ה SLOT במחשב. אמרו לי בבאג שזה כנראה הגדרות במחשב. מישהו יכול לעזור לי להגדיר? יש לי פשוט 0 ידע בדברים כאלה. בתודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. כידוע החיסרון בשימוש ב- repeater הוא אובדן חצי רוחב פס, שאלתי האם יצירת access point במוד client אשר אליה מחובר access point "רגיל" נוסף יוצרת תצורה LAN ללא אובדן רוחב פס כמו ב-repeater. ראה תרשים מצורף הבהרה: access point CLIENT רואה ונראה רק מול ACCESS POINT ROOT

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by elia_lan,

הראוטר שלי כבר לא מתפקד כמו שצריך..כנראה שהזמן עשה את שלו.. ואני רוצה לקנות ראוטר חדש..יש לכם המלצה על ראוטר טוב שאתם מכירים?(משהו פשוט וטוב) ואיפה אתם מציעים לקנות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by YK24,

היי אני מחפש ראוטר טוב בתקציב מינימלי עד כמה שאפשר שיעבוד עם openWRT תודה יניב

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. Started by -impreza-,

שלום לכולם יש לי ראוטר של דילינק ובחדר דיי רחוק אקסספוינט של אדימקס דגם 7416 הכל מעולה אני עובד כבר כמה חודשים איתו אבל הבעיה שכל שעה בערך הוא פשוט מתנתק מהאינטרנט ל10 שניות ואז הכל חוזר רגיל מה אני יכול לעשות כדי לגרום לו להיות מחובר ללא הפסקה זה פשוט מפריע לי מאוד במה שאני עוסק באינטרנט תודה לעזורים!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. המשרד עד היום עבד בצורה של טלאי על טלאי, ועכשיו עושים סדר בתשתית המחשבים. חשבנו לקנות מתג של 24 פורטים שיהיה גם בסיס לעתיד. השאלה האם מספיק מתג של 10/100 או שעדיף מתג של 10/100/1000. יש לציין כי במשרד מיועדת לפעול בקרוב מרכזית IP קטנה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by thebenjamin,

היי, יש לי בעיה אחרי כמה דקות שאני נכנס הדפים מקבלים גוון אפור כאילו קרה סוג של התנתקות.. אם אני מנסה לרענן אני מקבל הודעה של "the page cannot be displayed" מהדפדפן. זה מסתדר אחרי כמה דק'.. אבל זה חוזר על עצמו המון.. למישהו יש רעיון?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by אלבר,

עברתי דירה. התקנתי בדירה החדשה שוב קו ADSL כמו בדירה הישנה, אותה מהירות - 15 Mbit. אותו ספק. אותו ראוטר, אותם מחשבים. בדירה הישנה הכל טס - טורנטים, הורדות. בטורנטים הייתי מנצל את כל רוחב הפס 1.5-1.8 קבוע, כל הורדה (אני מוריד סדרות וסרטים עם הרבה סידס). מאז שעברתי הטורנטים זוחל - כרגע למשל 50/60K, מקסימום 800K, ממוצע כ300K. הורדות רגילות לא יותר מ1000K אלא אם כן אני פותח 16 הורדות במקביל. בזק אומרים שהכל בסדר בתשתית אבל לא מאמין להם הדבר היחיד שהשתנה זה התשתית. בלחץ שלי שלחו טכנאי אבל לא עזר. ב"בדיקות מהירות" של התשתית והספק הכל תקין. הם האשימו את הראוטר אז החלפתי. האשימו את הספק אז החלפתי. לא עזר. ברור לי שזה התשתית כי זה הדבר היחידי שהשתנה, והאינטנט עדיין זוחל. אשמח אם …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by ronch,

אני מחובר באמצעות ראוטר אלחוטי TP LINK לתשתית של הוט וספק 100 מגה של הוט-נט. בביית שני מפלסים כך שנוצרים קטעים שבהם הרשת האלחוטית היא חלשה מאד. חשבתי שרפיטר יפתור את הבעיה. רכשתי רפיטר כזה - http://www.aliexpress.com/snapshot/284332274.html וחברתי אותו בהתאם להוראות . הרפיטר התחבר ומראה סיגנל חזק מאד הרבה יותר מזה של הראוטר הביתי. אבל משום מה שאני מתחבר לרשת של הרפיטר הגלישה היא איטית להחרידפחות מ 0.5 מגה. לעומת זאת בגלישה מאותו מיקום ברשת של הראוטר למרות שהסיגנל חלש הגלישה מהירה יחסית (5 מגה). אני מניח שתציעו לחבר דרך AP ישירות לראוטר אבל אז הרפיטר יהיה בסמוך לראוטר בחדר שבין כך יש בו קליטה מעולה, אני זקוק לפתרון לשטחים המתים. אשמח לעזרה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ronb,

שלום לכולם, יש לי הוט פייבר ואני לא מרוצה ממנו מבחינת הגלישה האלחוטית וזה אם להיות עדין קראתי הרבה תלונות בפורומים השונים והבנתי שהדרך הטובה ביותר לשפר את הקליטה היא להוסיף ראוטר אלחוטי חזק. קניתי אחד שלהבנתי וכפי שהגדיר אותו המוכר - הוא מפלצת : ASUS AC3100 RT-AC88U. חיברתי אותו והוא עובד, אולם כשאני מנסה להפוך את הפייבר למצב גשר בלבד, אני לא מצליח ובכל פעם הוא חוזר להגדרות הרגילות. כנ"ל כשאני מנסה לבטל את הגלישה האלחוטית שלו. יש למישהו רעיון איך אכן לבטל את הגלישה האלחוטית בפייבר ? כמו כן, אמנם כבר קצת מאוחר מדי, אבל אשמח לחוות דעת על הראוטר שקניתי. תודה, רון

11. שלום. קראתי מאמר על חיבור שני נתבים ב WDS ושם נאמר כי יש לתת לכל אחד מהנתבים האלחוטיים SSID שונה וכן תדר שונה. חיברתי אצלי בבית שני נתבים WRT54GL ב WDS ונתתי לשניהם את אותו SSID ואת אותו התדר בכוונה ובכך בעצם יצרתי רשת אחת שלמה בכל הבית. כרגע- כאשר אני גולש במחשב הנייד ומוריד משהו מהאינטרנט, המחשב יכול "לדלג" בין שני הנתבים מבלי להפסיק את ההורדה. אני מוצא את הרעיון מאוד טוב . האם יש חסרונות במתן SSID זהה ותדר זהה בעבודה ב WDS? קישור למאמר http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm תודה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by DarkX,

זאת הודעה ראשונה שלי בפורום אז שלום לכולם החלטתי לעשות ADSL 1.5 אני רוצה לנצל את המיטב ממנו ! בטופס הרשמה שאולים אותי אם יש לי USB עכשיו כמובן שיש לי...אבל אני רוצה לדעת אם זה טוב המודם של USB או לא דבר שני מה זה הPRO במודם של ALCATEL מה זה ייתן לי, מהם הייתרונות, ומהם החסרונות. (אם מישהו יכול גם להמליץ על ספקית טובה אשמח) תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by guy94,

רציתי לשאול אם עוד מישהו פה מקבל לאחרונה (אני מנוי בברק 013, לא יודע לגבי אחרים) כל מיני הודעות דואר מאנשים לא מוכרים שלא ברשימת הנמענים שלו הודעות עם כל מיני קבצים כמו Palm_VII.jpg וכל מיני קבצי .bat .com !??!?!! זה פשוט מטריף אותי אני מקבל גם לתיבת דואר בברק וגם לאינטרנט זהב ועשיתי סריקה של ה - Klez הזה ואין לי.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. יש לי Linksys wireless router בן 4 שכבר לא הכי מסתדר עם משחקים חדשים, VPN וכו' והחלטתי להחליף אותו. אני יכול להזמין מארה"ב wireless router חדש ורציתי לדעת מהו הדגם הכי טוב + מומלץ שקיים היום. מה שחשוב לי גם זה הגמישות לפתוח פורטים וכו'. תודה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. יש לי שלושה מחשבים: אחד שלי, אחד של אשתי ואחד שאני רוצה להפוך אותו לשרת. אני רוצה שהמחשב המיועד להיות שרת יהיה מחובר לאינטרנט המהיר בחיבור ישיר ע"י חיבור רשת למודם רשת, ושני המחשבים האחרים שלי ושל אשתי יהיו מחוברים אליו גם בכרטיסי רשת ואפשר יהיה לגלוש בכל אחד מהם. כך שבשרת יהיו סה"כ 3 כרטיסי רשת. האם דבר כזה אפשרי? בנוסף בגלל שהשרת עצם היותו שרת אני מעוניין להתקין עליו windows 2003 server enterprise edition המחשב הוא פנטיום 3 550 עם 384 מ"ב זיכרון האם המחשב יכול לעמוד בעומס של מערכת הפעלה כזאת? האם יש פיתרון נוסף? - קניית ראוטר (נתב) או סוויטש או האב כרגע לא עומדת על הפרק. בנוסף במצב הקיים יש שני מחשבים כשאחד מחובר לרשת באופן ישיר והמחשב השני מחובר אליו כאורח, ויש ICS של…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום. יש לי YES ואני לא רוצה לעבור לכבלים. יש לי ADSL ונגמר לי המבצע של השנה, בנוסף אני עובר דירה ולכן.. השאלה. אפשר לעשות ADSL בלי קו טלפון? אפשר לעשות אינטרנט מהיר בכבלים יחד עם YES? מה עדיף??? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by SpitFire,

אני יודע קצת אבל אני רוצה הסבר מדוייק אז מה ההבדל ?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. למה אני משתמש רגיל צריך את זה? או האם רק בעלי מספר מחשבים באמת צריכים את זה אלי שאלות שלא כל כך ברורות לי?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Haflo,

אני מעוניין לבצע השתלטות מרחוק (או חיבור) למחשב מרוחק, מה הדרך העדיפה? ואיך מתבצעת האוטנטיקציה מול WinXP?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אוקיי אז לפי מה שהבנתי מודם שמתחבר לכרטיס רשת הוא המודם הטוב ביותר. אז אני חושב לעבור לDSL ויש כל מיני מבצעים של חברות שונות שראיתי שהם מספקים את המודם בחינם, חבר שלי התחבר לקווי זהב וקיבל מודם כמבוטח אבל הוא היה מודם USB וכפי שאמרו פה הוא לא משהו.. אז רציתי לדעת אם מישהו כאן יודע אם הם מספקים גם מודם שמתחבר לכרטיס רשת חינם ? אם לא, אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על מודם מסוים כזה (לחיבור של 0.5) והאם באמת יש הבדל גדול בין USB לכרטיס רשת ? תודה לכם

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Yonatan Elgarisi,

אוקיי אז ככה, עברתי לא מזמן לאינטרנט וטלוויזיה של פרטנר( 100מב מהירות). הראוטר שהם מספקים פשוט גרוע ברמות שלא יתוארו ( עדיין עובד על תקן N ולא AC). אז קניתי ראוטר חדש D-LINK DIR-815/AC1200. ניסיתי לחבר ולהגדיר אותו ואז שמתי לב שלראוטר הישן החיבורים היו ככה: חיבור Ethernet מהמודם - LAN1 חיבור Ethernet מהZingWell (מין בוקסה לבנה שמתחברת לשקע חשמל וממש יוצא הכבל רשת) - LAN 4 חיבור RJ11 שבצידו השני מתחבר לקיר לשקע מסוג BT PLUG של טלפונים - התחבר לחיבור DSL . הבעיה שבראוטר החדש אין לי חיבור DSL (RJ11), יש פתרון או שזרקתי כסף על ראוטר חדש? אם זה יועיל במשהו אז זה החיבורים של המודם: כבל RJ11 עם BT PLUG בקיר מחובר לשקע Pho…

22. Started by Alexkmr,

אני מחובר בתשתית הוט 100 מגה יש לי מודם משולב ראוטר של הוט בוקס. *כל הזמן יש נפילות בהזרמת סרטים לsmart tv. הראוטר צריך לשמש אותי להזרמת תכנים לSmart tv ובעתיד אולי למכשיר יעודי, 2פלאפונים, כמו כן המחשב אליו מחובר המודם. כמה כסף אני צריך להשקיע בראוטר? ועל איזה דגם אתם ממליצים? הבית כ75 מר, המרחק לסלון כ10מטר קו ישר. הראוטר יהיה בחדר שינה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אהלן, קניתי ראוטר חדש בשם Edimax Br-6478AC (תומך בתקן AC) היה\יש ברשותי בנוסף את הראוטר של בזק Dlink 6740u שאותו הפכתי למודם (עשיתי אותו ברידג') . הסיפור הוא כזה- הWIFI עובד, הרשת הקווית עובדת.. אבל: 1) כל פעם שאני משנה הגדרות כלשהן בראוטר, והוא מתאפס - כל המכשירי הWIFI מתחברים אוטו', בעוד שמכשירי הרשת הקווית LAN תקועים , ז"א עם סימן צהוב על אייקון הLAN- . בעיית התחברות לשרת DNS. הפתרון הזמני שמצאתי זה ניתוק וחיבור הרשת (בתוך הווינדוס 8.1 שיש לי אני עושה בתוך המנהל התקנים ניתוק וחיבור) אחרי כמה פעמים זה עובד. מדוע הוא לא מצליח להתחבר אוטומטית? 2) במחשב שני שיש לי, גם שנגיד לו נוגעים בו והוא אחרי מצב שינה, יש לו גם בעיית DNS. ולא תמיד הטריק שעשיתי למחשב הראשי עוזר. …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. החל מאתמול אין לי אינטרנט (בזק בין לאומי), ורק היום אני יושב על הבעיה ואני רואה שאין לי גישה לנתב בכלל. הכתובת כניסה כמדומני היא 192.168.1.1 והיא לא עובדת. כשאני מחבר את המחשב לנתב יש לינק חיווי גם בנתב וגם בכרטיס רשת של המחשב. מה עשויה להיות הבעיה לפני שאני עושה RESET לנתב ומאבד את ההגדרות ששמרתי עליו? אני גם לא זוכר את הפרטי התחברות לאינטרנט שלי - הנתב עושה את פעולת החיוג לרשת דרך המודם. איפסתי את הנתב - לחיצה ממושכת על לחצן הRESET שנמצא מאחור - ועדיין איני יכול להיכנס לנתב ! עידכון: טוב לחצתי על כפתור הריסט למשך יותר מ30 שניות, נכנסתי לכתובת, והקלדתי שם וסיסמא admin רק לשם בדיקה שהוא נכנס לי אליו. לא הבנתי למה באיפוס מלא (יש צורך לעשות אותו) כתוב שיש צורך לכתוב את הס…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם, מחפש המלצה לראוטר אלחוטי יציב לכבלים עם יציאת USB, עובד ללא חייגן IP דינאמי: יש לי EDIMAX 6524N והוא נופל אחת לחודש בערך, האם יש משהו יותר יציב כמו ה-3COM שהייה לי קודם (נפילה פעם בשנה לערך). האם אני יכול לחבר דיסק USB על יציאת USB של ראוטר והדיסק יראה ככונן על ידי כל המחשבים ברשת? האם כך חוסכים מחשב שיחזיק את הדיסק השיתופי? בתודה מראש, יהודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים