רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
בעבר היה לי חיבור 100/2 מגה של הוט וכשהעלתי וידאו ב 1.5MBPS, לא היו לי שום בעיות. היום יש לי חיבור 40/3 של בזק עם מודם D-LINK 6850U, קיוויתי לעשות סטרימינג באיכות טיפה יותר גבוהה אבל מצאתי שגם כשאני מעלה באותו הקצב, למרות אקסטרה 1MBPS שברשותי כרגע, אני סובל מ latency spikes. עכשיו אני יודע שאין לי טעם בכלל ליצור איתם קשר כי הם יחשבו שנפלתי מהירח, יגידו לי לעשות speedtest וישחררו אותי לדרכי. אני מנחש שהתופעה קשורה ל bufferbloat ולמיטב הבנתי נגרמת בגלל הספק/תשתית/חומרה (ראוטר/מודם). למישהו יצא להתעסק בנושא? רעיונות, המלצות?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קנינו היום נתב חדש. אנחנו מבקשים לתת לו סיסמה כדי שרק בני הבית (ולא השכנים) יגלשו. הגענו ל-Network Authentication. מה בוחרים? ניסינו WPA2. נפתחו אפשרויות רבות שאיננו יודעים מה לכתוב בהם ואיפה מכניסים את מילת הקוד. למותר לציין שזה לא מוסבר בחוברת של בזק והמענה האנושי שם שבר אותנו אחרי 40 דקות המתנה על הקו. תודה וסליחה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש לקנות לבן משפחה ראוטר לאחר שהקודם שבק חיים. המחשב המרכזי בבית מחובר קווית, ומדי פעם הם משתמשים ב Wireless ללאפטופ או לטלפונים הסלולרים. ראיתי כמה המלצות פה בפורום, אבל כולם הם לאנשים שמוכנים להשקיע את הזמן ולשנות את התוכנה ל DD-WRT. מדובר עם מישהו ללא ידע טכני, ואני מחפש משהו שישרת אותך באמינות Out of the Box. תודה :-)
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אין לי כרגע פרטים עליו, אבל זה משהו סטנדרטי שמקבלים אצל 012 כשמתחברים באלחוטי. הכתובת שלו אם אני זוכר זה 192.168.0.1 ב DEFAULT, אבל הוא מבקש סיסמה, ורשום שם DEFAULT: ADMIN/1234 אך כמובן שניסיתי וזה לא נותן לי להתחבר... מישהו יודע אולי מה הסיסמה של זה?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
לאחר מחשבה בנושא החלטתי להעביר רשת קווית של 1Gbit בין החדר שלי לסלון. עולות לי כרגע שתי דרכים לעשות זאת: 1. העברת הרשת דרך התעלות של תשתית החשמל או הטלפון - לא בטוח אם זה אפשרי או סביר? בכל מקרה, אני לא משתמש כלל בתשתית של בזק, על כן ניתן להשתמש בתעלה. 2. העברת כבל התקשורת דרך הגג: במקרה זה עליי להעביר כבל רשת באורך של 50m. בכל מקרה, האם כבל CAT 6a יספיק בכל אחת משתי הדרכים הללו או ללכת על CAT 7? איזו משתי הדרכים עדיפה(או עוד רעיונות עקרוניים)? אם אני ילך על הדרך השניה, איזה סיכוך עלי לקנות לכבל על מנת להגן עליו מפני השמש ומזג האוויר? אילו נתבים מומלצים עם חייגן L2TP (אין בעיה לקנות נתב שאינו אלחוטי, מכיוון שאוכל להשתמש בנתב בנוכחי לחיבור אלחוטי)?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם כרטיס הרשת שקניתי לא מזמן מתאים ל ADSL או לא? זהו כרטיס הרשת: (Realtek RTL8139(A/B/C/8130 זה מאוד חשוב בשבילי כי הזמנתי WOW והם אמורים לבוא אלי ביום ראשון
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אופציית ה Wi Fi מופעלת תוכנתית ולא פעלה רצוף, בזמן האחרון גם שאני מפעיל את האופצייה ולמרות שהחיווי מראה שהרשת האלחוטית עובדת אין קליטה בשום מכשיר נייד (3 מחשבים ושני סמרטפונים). הרשת הרגילה שעוברת דרכו תקינה ואין שום בעיות, הדגם הוא WR740N. טיפים ורעיונות לפיתרון הבעייה יתקבלו בברכה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחובר כיום בחבילת אינטרנט במהירות 15 מגה. לאחרונה אני מתלבט בנוגע למעבר לאחת מהחברות שמציעות תשתית של בזק במסגרת רפורמת "השוק הסיטונאי". ניסיתי למצוא ביקורות (שטחיות או מעמיקות) של אנשים שכבר ביצעו את המעבר - ופשוט לא מצאתי כאלה כלל! אם יש פה מישהו שעבר ל018 או פרטנר (או חברה אחרת, אם קיימת במסגרת הזו) ויכול להעיד על הביצועים שיש לו (בצירוף דגם הנתב וכו') - אני ממש אשמח. תודה!! נדב
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני לא ממש מבין ברשתות...התחום החלש שלי...ואני מקוה שאני לא אפדח תצמי... אני יודע שאנחנו על תשתית הוט וספקית נטוויז'ן...עם ראוטר של D-link ועם מודם של טיראיון... יש הרבה בעיות איתם, היו עם טורנטים ובכללי עם חיבור לרשת. אם ההתחייבות שלי מסתיימת לאחת מהן או לשתיהן, מה הכי מומלץ היום בתור שילוב? אני כרגע על 3 מגה אאל"ט...יש חבילות מומלצות? ואני גם עם כבלים של הוט בלי ממיר [איך זה עובד ] וטלפון של הוט. את הכבלים ביטלנו אבל הם לא באו לנתק... אם זה מתאים לכללי בבקשה תעבירו...
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את המודם+ראוטר של בזק dlink dsl2760u,אני מחובר להוט עם הוטבוקס, אני מעוניין להפוך את ההוטבוקס למודם בלבד,דבר שיעשה מול הוט. את הDLINK אני מעוניין להפוך לראוטר בלבד(ז"א לבטל את המודם) יש דרך לעשות ואם כן אז איך אני עושה זאת?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, ביומיים האחרונים אני נתקל בבעיה מאוד מעצבנת בצפייה בסרטוני יוטיוב הם פשוט מפסיקים באמצע, בהתחלה הם עובדים מצויין עד שהם עוברים את נק האמצע טיפה אחרי, הסטרימינג פשוט מפסיק ולא ממשיך. בהתחלה חשבתי שהבעייה אולי אצלי במחשב אבל אותה הבעייה בדיק קוראת לעוד שתי מחשבים ברשת הביתית שלי. דיברתי עם התמיכה של בב"ל, ומהם לא הגיעה הישועה בהתחלה התומך טען שיש לי ווירוס על כל שלושת המחשבים שגורם לבעייה, אבל לאחר שהבהרתי לו שאין לי שום ווירוס הוא טען שיכול להיות שהבעייה היא כתוצאה מזה שיש להם איזשהי בעיה טכנית בכמה ימים האחרונים והם עובדים לסדר אותה, ולאחר מכן הוא חזר בו ועוד פעם טען שהבעייה היא או שאצלי או שבתשתית משמוזר הוא שהבעייה מתרחשת רק ביוטיוב כל שאר האתרים…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית 3 מחשבים. המחשב הראשי שלי עם ראוטר של TP LINK דגם TL-WR841N ומודם של THOMPSON מחשב משני עם כרטיס רשת אלחוטי דגם TP-Link TL-WN821N nMax 802.11n ומחשב נייד של Samsung R540 JA06IL מהירות האינטרנט היא 12M בכבלים. במחשב הראשי האינטרנט עובד מצוין ללא שום בעיות. בשני המחשבים המשניים האינטרנט זוחל ממש ובעיקר במחשב הנייח.מגיע למצב שצריך לחכות כמעט דקה שלמה כדי שהוא יכנס לאתר נורמלי כמו GOOGLE אני חושב שזה קשור גם לשיטת ההצפנה של הWIFI ,כרגע הוא על WPA2 . ניסיתי לבטל את האבטחה לגמרי והאינטרנט עבד מצוין בכל המחשבים.אני מאמין שלא כדאי להישאר במצב ללא אבטחה. מה אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי לכולכם, לצורך טיפול בבעיה במדפסת אלחוטית, אני רוצה לבצע reset לנתב 'הוטבוקס' (לא זוכר את שם המשתמש והסיסמא לכניסה להגדרות, ונציג התמיכה של 'הוט' אמר לי שהוא ביצע איפוס מרחוק, אך בפועל לא קרה דבר) באמצעות לחיצה על הלחצן הייעודי לכך בחלקו האחרי של הנתב. כדי להגדיר אותו מחדש להתחברות לשרת של 'נטוויז'ן' (ספקית האינטרנט שלנו) אני צריך את כתובת השרת שלהם. נציגת התמיכה שלהם עשתה אמנם איזו פעולת שיוך מול נציג של 'הוט' כדי לטפל בבעיית המדפסת (לא ממש עזר) אבל 'שכחה' למסור לי את כתובת השרת שלהם כשביקשתי ממנה. באתר של נטוויז'ן לא מצאתי, ואני לא יודע האם הכתובות שמופיעות בקישור המצורף עדיין בתוקף. http://www.cables.org.il/isp/netvis…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! יש לי RapidShare Premium בדרך כלל אני מוריד על 600KB (אני שייך לבזק-014, 5MB עם תשתית של 10MB) ועכשיו אני מוריד על 40KB-250KB :s05: אני מנתק את הרוטר ואולי זה עוזר לי להגיע ל-350KB = וה-DSL לפעמים משתגע (ומתנתק ומתחבר) אבל שהוא מחובר הוא אמור להוריד במהירות רגילה? לא ככה?.... = אני משתמש ב-JDWONLOADER... תודה רבה!! בדיקה של המהירות אנטרנט של 014-בזק הכל תקין מוריד בצורה טובה...
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש מצב שאנשים כאן כבר יזהו את הסיפור שלי, בערך 5 שנים אני כבר "לא אוהב" את האינטרנט בבית. בבית יש 3 קומות (החייגן והראוטר וכל העניינים) נמצאים במרתף, יש עוד ראוטר נוסף (שמתחבר בכבל) שנמצא בקומת כניסה ובקומה העליונה - האינטרנט לא קיים \ זוחל. אין אופציה להעביר כבל לקומה העליונה. חשבתי על פתרון של מתאם על רשת החשמל. מה מומלץ כרגע? בנוסף לזה, אני אצטרך לחבר למתאם הנ"ל גם ראוטר. ככה שחשבתי כבר לקנות מתאם כזה עם יכולות WIFI. אני מתלבט בין כמה דגמים: ZyXEL 1200 Mbps Powerline AV1200 Netgear Powerline 1200 (שאין לו WIFI... ככה שהוא הופך את העסק ליותר יקר משמעותית). TP-LINK TL-WPA4220KIT ADVANCED 300Mbps Universal WiFi Range Extender, Repeater, AV500 NETGEAR Powerline 500 …
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שימו לב - הנתבים של TP-LINK, הנמכרים בארה"ב, יגיעו החל מחודש יוני עם קושחה נעולה. המשמעות היא שלא ניתן יהיה להתקין עליהם קושחה צד שלישי (כמו DD_WRT). השינוי הזה נובע מתקינה חדשה של רשות התקשורת האמריקאית (ה-FCC) שמטרתה למנוע שיבושים בתקשורת האלחוטית. כידוע, חלק מקושחות הצד השלישי מאפשרות הגברת עוצמת השידור וה-FCC מוטרד מההשלכות של המצב הזה. http://www.tp-link.us/faq-1058.html כדאי לזכור שגם נתבים של חברות אחרות, אשר נמכרים בארה"ב, יצטרכו להטמיע שינוי זה.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם שאלה קצת מאתגרת יש לי. יש לי מחשב גיימינג/שרת. המצב הוא כזה: כרטיס רשת אחד- אינטרנט 100 מגה, להורדה של דברים וגלישה ביוטיוב וכאלה. כרטיס רשת שני- מחובר בגשר לכרטיס הרשת הראשון על מנת לספק לו אינטרנט והוא מחובר לסטרימר שממנו אני ניגש לקבצי מדיה שיש לי על המחשב ומשתמש באינטרנט על מנת לגלוש דרך הסטרימר. כרטיס רשת שלישי-אינטרנט 15 מגה עם חבילת גיימר שמיועד אך ורק למשחקים. איך אני מתעדף את הכרטיסים שאחד יהיה לאינטרנט, יוטיוב והורדות. והשני יהיה אך ורק למשחקים. כרגע הפתרון היחידי שחשבתי עליו, הוא פשוט לנתק דרך המחשב (בהגדרות, לא פיזית) כל פעם שאני רוצה לעשות פעולה מסויימת. אם לשחק משחקים אז לנתק את הכרטיס הראשון, ואם זה להורדה ויוטיוב אז לנתק את השלישי ולהפעיל…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי בטח כבר קראתם את התראד הזה של התוכנה שפורצת ICQ, אז מחקתי 217 קבצים שSPYWARE DOCKTOR מצא... עכשיו איך אני יודע שמחקתי את האקר?? תודה מראש Install
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי הם מציעים עיסקה מאוד משתלמת . אינטרנט בכבלים או ב- ADSL במחיר של תקשורת רגילה במודם . מודם הכבלים או ADSL מגיע חינם ??? (אני לא סגור על זה ) .... ומבצע למשך מספר חודשים . שווה?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני בחבילה של 5 מגה ADSL ואני מוריד כרגע בפאקינג 30 קיי קובץ מראפיד.. מה לגבי האפשרות לעבור לחבילת גיימר איך זה עובד העסק הזה? תודה..
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום, מחפש מתאם אלחוטי חזק ומהיר שתומך בתקן AC יש לי כרגע את ה-TL-WN822N שקניתי בהמלצת Cheif והאמת שאני ממש מרוצה ממנו, אבל רוצה לשדרג למתאם תומך AC. טווח קליטה נדרש ~ 10M-5M אשמח להצעות. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, מעבירים אותי סוף סוף למעלה! זה אומר לכם הרבה, אני יודע. הבעיה שלי היא כזאת: יש לי בבית קו ISDN ועליו ADSL (יש לי "מודם" ADSL שונה מלכולם, הוא גם מתוצרת אלקטל אבל הוא מיוחד לADSL על קו ISDN), אל תשאלו למה. עכשיו אני עובר למעלה עם המחשב והנקודה הראשית נשארת למטה. יש לנו עוד מחשב שעד עכשיו היה גם למטה ליד המחשב שלי והוא נשאר שם. אנחנו רוצים בעצם לחבר את שני המחשבים עכשיו לאינטרנט, ושיהיו מחוברים כל המזן. השאלה שלי היא: 1. כמה עולה מכשיר HUB? 2. לפי מה שהבנתי רק מחשב אחד המחובר לHUB מבין כל אלה שמחוברים יכול לארח שרתים, כדוגמת FTP, שרת משחק וכו'. האם אני יכול להיות המחשב הראשי הזה, למרות שכל העסק (הקופסת ISDN וADSL) נמצא למטה? בתודה מראש, ליאור.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני לאחרונה קניתי מחשב שניתן לי להריץ משחקים באיכות מעולה והביצועים שלו מאוד טובים, אבל האינטרנט ממש מגביל אותי בגלל שיש לי בבית נקודת גישה אחת שהיא חוטית והיא לטלוויזיה חכמה. אשמח לעזרתכם ב: 1. מה אתם ממליצים לעשות? מגבר וויפי או יצירת נקודה חדשה? 2. מה בערך העלויות? ממה זה מורכב? המלצות לאנשי מקצוע שיעשו את זה? 3. איך אני יודע שלא יעקצו אותי/ מה אני צריך לדרוש? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-