עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, הבית שלי הוא 3 קומות והראוטר (אדימקס 6524) נמצא במרתף. בקומת הכניסה יש אינטרנט בקיטה מספקת (60% או יותר), בקומה העליונה יש קליטה של 10% או שאין בכלל. כידוע בראוטר קיימים 3 אנטנות של 3DBi. חשבתי לקנות ראוטר (זהה) נוסף ושהוא ישמש כ-AP. אבל, הרגע ראיתי ב-DX משהו נחמד: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.33016 אם אני אחליף אנטנה אחת בראוטר לאנטה הנ"ל, זה ישפר את הטווח, קליטה פי כמה מידות, לא? בכל זאת.. 16DBi למול 3 dbi... מה אתם אומרים? ואם כן, יש צורך ב-3 אנטנות כאלו או שמספיק אחת? מה אתם אומרים? תודה.

• 7 תגובות
    • 4.7k צפיות
  2. Started by tando,

היי, אני מחובר להוט (תשתית + ספק) במהירות 100 מגה. ברוב שעות היום יש לי פינג מעולה והכל עובד כמו שצריך, אך בשעות העומס (18:00-00:00) הפינג מזנק מ75 לאזור 180. מדובר בשרת אירופאי (נמצא בגרמניה עד כמה שאני יודע). אציין כי במשך שנים הייתי לקוח מרוצה של בזק בינלאומי ועברתי להוט מתוך אילוצים. כרגע אני שוקל לחזור חזרה לבזק בינלאומי, אבל עם התשתית הנוכחית שיש לי, של הוט. השאלה שלי היא האם הבעיה טמונה בתשתית או בספק? אם אני עובר לבזק בינלאומי והפינגים הגבוהים נשארים - לא עשיתי כלום. תודה

• 7 תגובות
    • 4.5k צפיות
  3. Started by nati086,

שלום לכולם, לפני כשבועיים הגדלתי את מהירות האינטרנט בתשתית בזק ל-50 מגה (רציתי 100 אך בזק טענו שאין באפשרותי להתחבר למהירות גבוהה יותר). השאלתי מבזק מודם נטגייר VVG 2000 ומאז שהגדלתי את המהירות אני לא מקבל מהירות יותר גבוהה מ-10 מגה. אז הגדרתי את המודם לבאמת מודם במצב ברידג' כי בזק לא עשו את זה וחיברתי אותו לראוטר טיפילינק 1043 אבל המהירות היא אותה מהירות. במשך השבועיים האלה ניהלתי עם השירות הטכני של בזק בסביבות ה-10 שיחות והיו אצלי בבית 3 טכנאים. היום היה אצלי שוב טכנאי שבדק משהו בתשתית ואז עשה בדיקת מהירות באתר של בזק שם הופיע מהירות של 30 מגה כנ"ל גם באתר של נטויז'ן אבל בספיד טסט המהירות לא עוברת את ה-10 מגה. דרך אגב הטכנאי טען שאני סתם אומר שטויות שאני מעו…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by yotam.m,

אהלן היום נתקלתי בבעיה מוזרה בנתב מבית בזק. בבית מחוברים 2 מכשירי אנדרואיד (טלוויזיה חכמה וקופסת ANDROID BOX) ובשניהם הבעיה זהה. אין אפשרות "למשוך" שעון מהרשת משמע כל הוצאת הקופסא מהחשמל מאפסת את השעון ומחזירה אותו ל-1970, כמובן ששום שירות לא עובד במצב הזה ורק עדכון ידני פותר את הבעיה. דברים שנוסו: DNS של גוגל DMZ בנתב אפליקציית clocksync שכותבת cannot connect to NTP server. הקופסא חוברה בעבר לנתב אחר בתשתית הוט ועדכנה את השעון ללא שום בעיה. מאיפה נלקח השעון הנ"ל? האם יש דרך להכריח את המכשירים לעדכן שעה ותאריך? פורטים מיוחדים שאולי לא חשבתי עליהם? תודה רבה למשתדלים

5. במייל של הספקית 013. או GMAIL? או שיש אימיילים יותר מאובטחים? מוזר לי שהאתר של הספקית EBOX, לא מאובטח/מוצפן אין שם את המפתח הזה למטה. או שזה לא פרמטר לקבוע?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Dante_9,

איך ניתן לשלב בין ה- UP הגבוה של הכבלים עם ה- DOWN 5 מגה של ה- ADSL? איך עושים שיתוף אינטרנט כאשר המחשבים המחוברים ברשת יהנו מ- UP של כבלים ו- DOWN של ADSL? איזה ראוטר צריך? מה עוד? תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  7. יש לי בבית נתב אלחוטי WRT54GL של Linksys. נתנו לי בחנות כרטיס רשת WUSB54GC אבל הוא לא קלט טוב (לכל היותר 29% והוא התנתק הרבה פעמים) הכרטיס רשת רחוק בערך 10 מ' מהמחשב עם קיר באמצע. אני רוצה כרטיס רשת שיוכל לקלוט יותר טוב את הנתב. אפשר המלצה? אני מעדיף USB אגב כי המחשב פונה אל הקיר והבנתי שעם USB על השולחן תהיה קליטה טובה יותר מאשר עם PCI

• 7 תגובות
    • 762 צפיות
  8. שלום! נתקלתי במקרה מוזר לאחרונה! יש לי רשת של מחשבים. כשאני מחבר מחשב לרשת עם כבל, הוא מצליח להתחבר לרשת, ולהתחבר לאינטרנט. הבעיה היא שהוא לא מזהה מחשבים אחרים ברשת. הדבר המוזר ביותר הוא, שכשאני מחבר לאותו כבל מחשב אחר, הוא כן מזהה לי מחשבים אחרים ברשת הפנימית שלי. זיהוי המחשבים ברשת הפנימית מאוד חיוני לעבודה. ניתן להסיק, שהבעיה היא לא בתשתית הרשת, אלא במחשב עצמו (תקנו אותי אם אני טועה). בדקתי את ההגדרות של המחשב, הפיירוול, הגדרות הרשת, ניסיתי לתת לו כתובת IP סטטית, וללא הועיל. מחשבים אחרים מזהים את הרשת בקלות. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה לכולם!

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by Liran.D,

שלום רב, אם אני קונה ראוטר אלחוטי ומחבר אותה בבית שלי אז יהיה לראוטר IP כמו לרשת הבייתית שלי? תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 952 צפיות
  10. Started by ras81,

שלום האם יש אפשרות כלשהי להסתיר או לשנות את הIP שלי ברשת. שמעתי איפה שהוא שיש שרתי IP שנותנים לך IP זמני או משהו כזה, ואז פחות יש נסיונות פריצה וכו'

• 7 תגובות
    • 887 צפיות
  11. Started by bigmaind,

שלום.. יש לי בבית(בשני חלקים ניפרדים בבית) שני מחשבים. מחשב אחד בחדר..מחובר של מודם של 012..ואליו מחובר ראוטר שקניתי(לא התקנתי במחשב שום דבר) כנראה לבד זה זיהיה שזה tp-link או משהו כזה. במחשב זה יש אפשרות גלישה לאינטרנט. במחשב השני הממוקם בחדר אחר חיברתי את הכרטיס רשת שקיבלתי בקופסא של ה-tp-link. התקנתי אותו. וזה מצא לי את ה-tp-link שבחדר האחר..התחברתי אליו. אבל אני לא מצליח להכנס לאינטרנט. אני כבר לא יודע מה לעשות. אודה לך על תשובה. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 903 צפיות
  12. שלום לכולם.. אממ קודם כל פרטים. יש לי רשת ביתית שמחוברת ע"י נתב בכבל רשת. סוג נתב b-focus router 270pr סוג האב ST Lab יציאות 100\10. ככה כל כמה זמן יש לי הודעה כבל רשת מנותק.. ואת ההמשך אני יודעים... הרשת מוגדרת כהלכה אני משתגע תעזרו לי.. מה לעשות? וכמובן שזה גורם לזה שבהעתקות ההעתקה קורסת באמצע.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by tzolerguy,

שלום אני כיום עובד עם WRT54GL דיי מרוצה אבל בחלקים מסויימים בבית אין כמעט קליטה חלק אחד זה המחשב ששמתי בסלון כHTPC ואני רוצה לדאוג לו לרשת שתזרום כמו שצריך בקצב נורמלי חשבתי לקחת פשוט איזה ראוטר זול כמו 6204 של EDIMAX או משהו כזה שתומך WDS ופשוט להרחיב את הטווח כביכול מה שישפר את הקליטה מה שאני מבקש זה חוות דעת של אנשים שהתנסו עם WDS האם זה יעיל ועובד כמו שצריך האם יש איזה צרות שאני צריך לצפות כמו שיתוף קבצים ברשת הפנימית כי זה כביכול 2 רשתות מחוברות או משהו כזה והכי חשוב האם מישהו ניסה לשלב 2 ראוטרים מיצרנים שונים ומה התוצאות כי לא בא לי לשלם 400 ש"ח על WRT54GL נוסף אבל גם לא בא לי לשלם 200 על EDIMAX שלא יעבוד תודה מראש לכל העוזרים

• 7 תגובות
    • 737 צפיות
  14. Started by McMerc,

לחבר שלי יש רשת ביתית, והמודם שלו (פרסטיג' 310) לא תומך ב-UPnP ולכן יש לו בעיה בהלאה (להוריד אין לו בעיה). עדיין לא שינינו משהו במודם, אבל חשבתי לפתוח את הפורט של העלאה, אבל הבעיה היא שאני לא יודע איזה פורט זה.... משהו יודע?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם יש לי מודם כבלים מוטורולה עם חיבור רשת אני רוצה לחבר אותו לראוטר שאני אקנה, כדי שיהיה שיתוף אינטרנט בלתי תלוי כמו שהבנת זה הדבר החשוב ביותר... אני רוצה שכל מחשב יוכל להתחבר לאינטרנט ללא קשר אם המחשב השני דלוק או מחובר כבר או משהו בסגנון... כמו כן, האם אני צריך ראוטר או סוויץ'? ואיזה פרוטוקולים הם צריכים להכיל? נ.ב, שני המחשבים על XP. תודה רבה ויום טוב נדב עריכה -------------------------------------- סורי, סורי... יש נושא כזה כבר כן אני יודע... פעם הבאה לנסות :book: לפני שמפרסמים... הרשות נתונה לנעילה. יום טוב!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by eladh16,

שלום יש לי סלט אחד גדול בכל הנושא של טכנולוגית ISDN,ADSL, DSL ושלל הטכנולוגיות הנוספות. לא הבנתי בדיוק מה זה DSL ומה זה ADSL, ואיזה טכנולוגיה פועלת בארץ? אשמח להגדרות ולהסבר מעמיק תודה

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by acoca_net,

שלום לכולם. הרבה זמן יש לי בראש רעיון לבנות מעין שרת ברשת הביתית שלי שתפקידו יהיה חוץ מלאחסן קבצים ולהעביר אותם במהירות גבוהה לשאר המחשבים, לסננן את האינטרנט. כלומר, להתקין עליו Firewall וכ"ו... והוא יסנן את האינטרנט ממזיקים וישלח אותו לשאר המחשבים האחרים, מעין Hub מתוחכם. אם למישהו יש מדריך איך לבצע את זה אני אשמח לקבל אותו, או שמישהו מוכן לכתוב לי בפירוט את השלבים אני אשמח. תודה מראש אורי. :s05:

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אני בבזק ו014 יש לי מהירות אנטרנט של 2.5 מגה. מה אני צריך לשנות כדי שחווית משחקי רשת תיהיה חלקה יותר? והאם זה גם משפיע על פינגים?

• 7 תגובות
    • 970 צפיות
  19. Started by ido135,

חיפשתי באתר של בזק בינלאומי עדכון קושחה לראוטר הזה ולא מצאתי היכן משיגים?

• 7 תגובות
    • 6k צפיות
  20. Started by kalda01,

האם ההוט-בוקס תואם סמארטבוקס של אורנג'? האם תומך ב2 קווי טלפון? (אחד פקס) האם הWIFI יציב ומאפשר חיבור נתב שני כREPEATER ? האם ההוטבוקס יתפקד טוב כנתב קווי כאשר מחובר אליו נתב אלחוטי חיצוני כנקודת גישה ?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. קניתי היום באופיס דיפו מתג 8 פורטים 10/100/1000 של חב' TENDA ב100 ש"ח כנראה יש להם טעות עם המתג הרגיל של ה10/100 שעולה 400 ש"ח

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. קניתי נתב אלחוטי TP-LINK דגם TL-WR941ND. אני בהוט והוטנט והרבה זמן לא התעסקתי עם רשתות (שנים רבות...). עד היום יש לי ראוטר של אדימקס (שאותו הגדיר הטכנאי של הוט), אבל הבנתי שבשביל להגדיר את הוטנט צריך לעשות משהו אחר (לא צריך להכניס סיסמה ומשתמש וכו...), אז איך אני מגדיר אותו? אני צריך מדריך או הסבר, מאחד מחברי הפורום, על הגדרת הנתב עם ספקית הוטנט. כמובן שקראתי את המדריך של הנתב, אבל הוא לא ענה לי על השאלה הזאת.

• 7 תגובות
    • 9.4k צפיות
  23. Started by avner_s21,

איך אני יכול לשים סיסמא שכאשר אחד מהמחשבים האחרים בבית רוצה להיכנס הוא מחוייב בסיסמא . תודה

• 7 תגובות
    • 935 צפיות
  24. Started by itail,

אני כרגע מחובר ל-ADSL, והציעו לי הצעה ממש זולה לתשתית(750)+ספק (ברק) אבל בכבלים. מישהו יודע אם יש בעיות בחיבור דרך הכבלים? זה עובד יציב כמו ADSL? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by cryp,

שלום, יש לי את ה DSL-7850u של בזק וכשנכנס לסטטיסטיקות בxDSL רואה: Attainable Rate (Kbps): 102532 וב Path0 Downstream: Rate (Kbps): 86788 מה הסיבה שאני לא מקבל 100? התוצאות דומות באלחוטי ובקווי. תשתית בזק וספק אורנג'.

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.