עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by yotam.m,

שלום רציתי לשאול משהו בקשר לראוטר חוטי. רציתי לשאול אם יש התקנות מיוחדות לראוטר חוטי אם צריכים הגדרה כלשהי. אני מתכוון לקנות ראוטר של EDIMAX האם הוא טוב? האם צריך להגדיר בו משהו מיוחד חוץ מהחיבור שלו? תודה לעונים! נ.ב האם יש דבר כזה ראוטר של בזק וראוטר של הכבלים כי כמו שהבני החיבורים שלהם שונים.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by speed42,

היי חברים, אני מחפש ראוטר סלולרי שיעבוד עם SIM במקום חיבור לאינטרנט רגיל. ממה שראיתי ראוטרים של 5G מאוד יקרים, אז אני מתלבט איזה רוטר ל 4G לקחת. ראיתי כמה של TP LINK, יש דגם אחד שיש בו רק 2.4GHZ, ויש דגם נוסף שיש בו גם רשת 5GHZ. האם זה משמעותי בראוטר כזה בכלל שעובד על SIM? יש טעם להוסיף על ראוטר כזה? זה לדוגמה שכולל גם 5GHZ: https://ksp.co.il/web/item/32798 TP-Link Archer MR200 Dual Band 4G LTE 750Mbps או פשוט יותר שיש בו רק 2.4GHZ: https://ksp.co.il/web/item/126772 או שיש המלצה לראוטר אחר עדיף מאלה ? תודה !

3. Started by cdrw1024,

שלום לכולם אני מחפש לקנות מודם (פנימי או חיצוני) ל ADSL . חישפתי ברשת ואין כמעט אף חנות שמוכרת את זה. מישהו מכיר איפה אפשר לקנות ? ואם כבר אני שואל, יש איזשהו מודם מומלץ במיוחד ? תודה לכולם

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Necessary_Evil,

http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=4&id=231380

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. שלום. יש לי מודם ECI (b-focus 270 pr) שמחובר לכ. רשת אונבורד יש לי כ. רשת נוסף אוף-בורד שמחובר למחשב השני. שני המחשבים רצים עם חלונות זהה (xp-pro @ sp2) הרצתי במחשב הראשי את האשף של הרשת ובחרתי שהוא מתחבר ישירות לאינטרנט, בחיבורים הפרטיים בחרתי רק בכ. רשת שמתחבר למחשב השני, ובחרתי בחייגן שלי. במחשב השני הרצתי את האשף ובחרתי שהוא יתחבר דרך מחשב אחר ברשת. הבעיה: שני המחשב מתקשרים בינהם (רשתית) - העברת קבצים ושיתוף מדפסות. אבל.. למחשב השני-המשני אין גישה לאינטרנט. כשאני פותח את הIE אני מקבל מסך של - לא ניתן להציג את הדף. בנוסף גם הנורטון לא מצליח להתחבר (בעידכון) אני לא מאמין שזאת בעיית "רוגלות" מה ניתן לעשות כדי שגם למחשב השני תהיה גישה לאינטרנט? תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. יש לי בסלון סוויץ' קווי 4 יציאות שעד היום היו מחוברים אליו: ממיר יס מקס, טלוויזיה חכמה, מכשיר מבוסס אנדרואיד (לקודי) ורסיבר (לרדיו אינטרנטי). הכל עבד חלק. הסוויץ' מחובר לראוטר D-link N600 של בזק. היום באו להתקין את הממיר החדש של יס - ultra שתומך ב4K, חיברו אותו במקום היס מקס, והממיר פשוט לא מוכן להתחבר לאינטרנט דרך הסוויץ', אלא אם כן מנתקים את שלושת המכשירים האחרים (ניתוק מהחשמל של כל הציוד / חידוש כתובת IP בממיר לא עזרו). מדובר בסוויץ' 100Mbps בסיסי שהזמנתי בזמנו ב eBay. האם לדעתכם החלפתו לסוויץ' ממותג של 1000 Mbps , דוגמת D-Link DGS1008C, תעזור? או אולי דגם אחר עדיף? (אני חושבת לקנות סוויץ' של 8 יציאות למרות שמספיק 4, כדי לוודא שיה…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  7. אני יודע שזו שאלה קצת משום מקום אבל תהיתי איך החיבור יהיה, הם טוענים לFTTH אבל מן הסתם לא יחברו לכל אחד כבל אופטי לתוך הבית? ואם כן האם זו תהיה נקודת ההתחברות הראשונה? בכל אופן האם יהיה צורך בציוד מיוחד? או כל נתב יספיק? האם נתחבר לקו טלפון כמו עכשיו או שהכבל WAN יתחבר למשהו בחשמל? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by za-david,

יש לי xp ואני רוצה שאני יוכל לשלוט במחשב גם שאני בעבוד איך אני עושה את זה בלי תוכנת השטלתות אלא דרך RDP של ה XP ?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by badolev,

1. מזה קרדיטים? 2. מזה כל הקטע של השיתוף? מזה שיתוף קבצים? איך אני משתף או איך אני משותף אצל אחרים? 2. איך אני צובר קרדיטים והאם יש לי אפשרות שליטה בזה ? 3. האם יש לזה קשר למהירות ההורדה ואיך אני יכול לשפר אותה ? מישהו שמבין אמר לי שמהירות ההורדה שאתה יכול להגיע אליה היא בסביבות ה 90 ויותר . אני לא מגיע לרבע מזה למרות שהאימיול עובד אצלי נון סטופ,אני בכלל לא מכבה אותו. אז בבקשה מכם אחים, תנו קצת עזרה ואל תתבישו בתשובות שלכם, אם עוזרים אז עוזרים עד הסוף. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  10. האם מודם-ראוטר DGN1000 של Netgear לא תומך במעל 15 מגה בחיבור VDSL? זה מה שנאמר לי ע"י נציג תמיכה טכנית של טריפלC כשניסיתי לברר מדוע אני מקבל חבילה של 15 מגה למרות שאני מנוי על 25 מגה. בלי קשר לשאלת ההגינות שבלמכור למישהו חבילה שאין לו לכאורה יכולת טכנית לקבל, האם הנציג דובר אמת בסוגייה הטכנית לפחות?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Anonymous1,

שלום לכולם, יש לי קו טלפון VOIP של 012, שטכנאי של החברה חיבר בזמנו עם מתאם שיחות, שבא אחרי מודם ומחיבור Lan של המתאם הוא מחובר לנתב. שיניתי את ההגדרות באופן כזה שלא יהיה צורך במודם, כך שהמודם ראוטר מתחבר לאינטרנט ואת מתאם השיחות אני מחבר אחרי המודם ראוטר. הבעיה שמאז קו הטלפון לא יציב ועם תקלות שונות, הבעיה העיקרית היא שמפעם לפעם לא ניתן לחייג לקו הטלפון. מה שקורה בעצם, זה שכאשר מחייגים לטלפון, השיחה ישר מתנתקת. ישנה למשל גם בעיה של דיילי משמעותי בין החיוג בטלפון לבין קבלת השיחה בצד השני. מה צריך לעשות כדי לפתור את הבעיה, האם יש קשר ל Qos? אם כן, איך אני יודע מה להגדיר ב Qos? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by jackhammer,

שלום לכולם. אני מנסה להוריד את GTA V דרך סטים (60GB). הורדתי כבר 30 ומשהו במהירות יפה של 4.5MB אבל פתאום הוא ירד ל100 ומשהו KB לשניה ולא מוכן לעלות תחת שום הגדרה. חשבתי בהתחלה שזה משהו בסטים אז ניסיתי לשחק עם ההגדרות. לא עזר. ניסיתי לאתחל את הראוטר, לא עזר. עשיתי בדיקות מהירות ואני מקבל מהירות מלאה (40 מגה) גלישה באתרים עובדת טוב. אני מנסה להוריד את הקובץ של ה1GB מפה http://www.thinkbroadband.com/download.html וגם משם הוא לא עובר את ה100 ומשהו KB... זה נראה כאילו הוא הגיע לנפח הורדה מקסימלי בחודש או משהו כזה ופשוט הוריד לי את המהירות הורדה של קבצים... מישהו יודע\מכיר\שמע על דבר כזה? עריכה: דיברתי עם התמיכה של טריפל C ועכשיו אני בטוח שחוסמים אחרי נפח מסויים. הבחור אמר לי "…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Php-Styler,

כיום אני משתף מדפסת בין 3 מחשבים דרך שיתוף ממחשב אחד - זה אומר שרק אם מחשב ספיציפי שאליו מחוברת המדפסת דלוק אז אפשר להדפיס מהמחשבים אחרים דרך שיתוף אם הוא מכובה אז אי אפשר להדפיס . אני רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לשתף את המדפסת בין 3 המחשבים ללא תליות במחשב ספיציפי זה אומר יכול להיות שכל המחשבים ברשת מכובים חוץ מאחד ואפשר להדפיס ממנו .

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by LI,

אני לא בטוחה עם כאן המקום לשאול, אבל האם ניתן לסגור/לבטל חשבון גוגל? עזרתי למישהי לפתוח חשבון ועכשיו היא משוכנעת שזה גורם לה לבעיות עם האינטרנט - מאט אותו, לא נותן לה להיכנס לפייסבוק ולהוריד דברים. היא מאד לחוצה לבטל את החשבון. אפשר לעשות זאת?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. אז ככה, יש לי שלושה מחשבים מחוברים לראוטר של trend net. לאחרונה התחילה התופעה הבאה: כל המחשבים מחוברים לאינטרנט אך אין ביכולתי לראות את שאר המחשבים (כמובן שהבעיה בכל המחשבים).. ממ.נראה לי שזה הכל. כמובן שניסיתי אין ספור פעמים להגדיר מחדש את הרשת ואת שיתוף המחשבים והמדפסות אך לשב.. יש למישהו פתרון? אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי "אחד על אחד" ב-ICQ או במסנג'ר. 234190847 - ICQ MESSENGER - gedolim@hotmail.com תודה מראש, ניר!

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. http://thecom.co.il/article.php?id=14717

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by jeyjey,

שלום כולם יש לי 1.5MB ADSL בנטויז'ן מודם SPEEDTOUCH 510 מחובר לכרטיס רשת מובנה בלוח אם 10/100 והפינגם שלי גבוהים בהרבה מאלה של חבריי שיש להם חבילה איטית יותר (0.5MB, 750KB) יש לי רשת ביתית בין שני מחשבים שמחוברים באמצעות כרטיסי רשת וכבל רשת לא מוצלב, המחשב שלי הוא השרת אני יודע שרשת ביתית עושה פינג גבוה אבל גם כשהמחשב השני (הלקוח) מכובה הפינגים גבוהים יש למישהו הצעות, רעיונות או כל דבר אחר שישפר לי את הפינג? תודה

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by clutchless2,

שלום, אני מחפש המלצה לראוטר טוב, כמובן שאין צורך לנצל את כל התקציב אם יש לדעתכם משהו שיתאים לי בתקציב נמוך יותר. הראוטר הנוכחי חלש ומתנתק כשאני מפעיל מספר חיבורים גדול (טורנט למשל) ואני צריך להגביל את כמות החיבורים כדי שהוא ישרוד. אז חשוב לי שהראוטר יהיה חזק ושיתאים גם לכבלים וגם לבזק. בעוד כחצי שנה אני נכנס לדירה חדשה ומעוניין בפתרון מדיה כלשהו, להזרים מדיה לכל החדרים בבית, אז חשוב לי שהראוטר יוכל לעמוד בזה. פחות חשוב לי טווח גדול כי הבית הוא קומה אחת ולא גדול במיוחד והראוטר ככל הנראה יהיה במרכז הבית, יותר חשוב לי מהירות ושיהיה חזק ולא יקרוס. אפשרות לקושחה צד שלישי- יתרון (כדי להנות מעדכונים גם כשהחברה תפסיק לתמוך) תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by IraWeissman,

בבית שלי יש סיב של סלקום וסיב של בזק. עד היום שניהם היו מחוברים בראוטר שלי (Asus AX11000) כ Dual-WAN. החלטתי להתפטר מאחד מהם אז התחלתי לערוך בדיקות מהירות. גיליתי שעם בזק אני לא מצליח להתחבר לVPN שלי דרך הראוטר ואחרי הרבה עגמת נפש, גיליתי שמה שגורם לזה זה שהראוטר לא מצליח להתחבר לשרת NTP לקבוע את השעה ותאריך כשהוא מחובר לבזק כספק. זה גורם לכל חיבור מאובטח להכשל. ניסיתי הרבה שרתי NTP ולא מצליח להתחבר לאף אחד עם בזק. הכל עובד כמו שצריך עם סלקום. האם יש לבזק שרת NTP של עצמם או משהו כזה שרק דרכו אפשר לקבוע את השעה ותאריך? תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שהתקשורת נופלת הקובץ כאילוניורד דפוק וכשאני מנסה להמשיך את ההורדה הוא מתחיל מחדש. האם ישנה איזה שהיא דרך או תוכנה שמאפשרת לשמור את הקובץ דרך הרשת כגמו FLASHGET ובכול נפילה הקובץ נשאר במערכת וממשיך לרדת ברגע שהתקשורת חוזר אותו דבר כמו בפלאשגט אשמח לקבל כול עזרה בנושא. בברכת שנה טובה וחתימה טובה שנכתב בספר הלבן לחיים

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by niv pirani,

יש לי linksys x6200 שהוא הrouter הראשי ,ואני רוצה להוסיף לו ישן של netgear שניקנה בבזק כrepiter מחפש איך לעשות את ההגדרות בשניהם

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by Cheif,

חברת D-Link בישראל מכריזה על נתב חדש המכונה DIR-636L. זהו נתב אלחוטי בתקן N, בעל 4 כניסות LAN במהירות 1G וכניסת USB המאפשרת לחבר אליו כונן קשיח. האות L בסוף שמו של הנתב מציינת, שבאמצעות מנגנון הענן של החברה (myDlink), ניתן לגשת, לראות ולנהל התקנים ברשת הביתית. תוכנה זו תוארה במסגרת סקירת מצלמת ה-IP מדגם DCS-5020L - כאן - http://www.netcheif.com/Reviews/DCS-5020L/DCS-5020L.htm כך ניתן, מכל מקום בו יש חיבור אינטרנט, לראות מי מחובר לנתב, באיזה אתר המשתמש גולש, לשנות הגדרות או לחסום משתמש מסוים. בנוסף, D-Link גם פיתחה אפליקציות חינמיות ל-iOS ולאנדרואיד שבעזרתם ניתן לבצע את כל הפעולות שהוזכרו, ללא תלות במחשב. הנתב קל להתקנה, הן בעזרת המחשב והן בעזרת האפליקציה חינמית בשם Q…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  23. Started by 11GnR,

אני רואה הרבה פעמים שמזכירים את הMTU כגורם אפשרי לדיליי במשחקי רשת, ניסיתי לעשות חישוב לבדוק את זה. אני טועה איפשהו? החיבור שלי הוא 30 מגה, MTU נמדד בBYTES אז החיבור הוא 3.75 מגה\3840 קילו. על MTU דיפולט של 1500, כל חבילה היא 1.5K. זה אומר שהזמן בין החבילות אמור להיות 1.5/3840, שזה 0.4MS. והפינג שלי לאירופה מתחיל מ65MS. אז מה כבר החשיבות של לקצץ מה0.4MS האלה ? ושאלה נוספת , הרצתי WIRESHARK תוך כדי באטלפילד 4 הוא מראה לי שבין כל עדכון שאני מקבל מהשרת אני שולח לו 3 עדכונים, מתאים לקצב הרשמי של 10HZ מהשרת ו30HZ לשרת. אבל החבילות שאני שולח הן מתחת ל100BYTE לכל אחת, והחבילות מהשרת מבדיקה של שניה הגיעו ל900+ בייט לכל אחת. כרגע בשביל לנסות אני משתמש בMTU של 337 (336 ומטה - האינט…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Jenia24,

שלום! יש לי 2 מחשבים שמחוברים ברשת אלחוטית , עכשיו אמא שלי רוצה להעיף את המחשב שמחובר לראוטר ולמודם (זה שמתחבר לשקע של HOT) , מה אני יכול לעשות בשביל שיהיה אצלי אינטרנט? כשהזמנו טכנאי לפני כמה חודשים הוא הציע לחבר כבל אינטרנט( לא סגור על השם), שיתחבר לשקע ומשם למחשב שלי , יש עוד אופציות חוץ מהכבל? תודה מרש.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by yairggg,

אהלן חבר'ה בבית יש לי רשת אלחוטית תקינה לגמרי שעובדת פיקס. הבעיה היא שיש לי חדר למטה (50-60 מטר מהראוטר) שהוא מעין מחסן, כלומר הוא לא ממ"ד ולא מאובזר כמו ממ"ד (יש בו רק נקודות של חשמל ושל יס). מהמחסן לא ניתן להתחבר לאינטרנט כרגע כי זה רחוק וכאן עולה השאלה - איך אני מחבר את המקום הזה לאינטרנט? אין נקודת של טלפון אבל כן יש נקודת כבלים (יס כיום)... ניסיתי לחבר את הראוטר לממיר של יס (דרך כבל רשת) אבל חוץ מניסיון חביב לא הגעתי רחוק מדי. איך אני יכול לחבר את החלל הזה לאינטרנט של הבית? קראתי שאפשר בעזרת ריפיטר ובעזרת חשמל ואני צריך עזרה והכוונה מכם איך לפתור את הסוגייה... חשמל נראה לי פשוט, אולי פשוט מדי ומכאן החשש גם. אם אפשר גם להעריך פחות או יותר מחירים כי כידוע סטודנטים …

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים