עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת מודם ראוטר חדש שישמש אותי גם לעתיד הרחוק כשתשתית הפייבר תעבור גם אצלי בבית. בנוסף, חשוב לי שלראוטר תיהיה אפשרות חיבור לVPN. אחרי בדיקת חברות ודגמים הגעתי למסקנה שTP-Link נותנת לי את המענה המושלם עם דגמי VR2800v ו-VR2800. אחרי קריאה והשוואה של ה״ספקס״ מצאתי שהדבר היחיד שההבדל בינם הוא חיבור לvoip בVR2800v. אשמח אם תותחי הקבוצה יוכלו לבדוק שאני לא טועה בעניין ואולי למצוא עוד הבדלים.. והכי חשוב, האם בשניהם ניתן להשתמש בארץ? אלה הדגמים: VR2800: https://www.tp-link.com/il/products/details/cat-15_Archer-VR2800.html VR2800v: https://www.tp-link.com/il/products/de…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. האם סוויצ' בעל מהירות X משמע מהירות X לכל פורט (בנפרד בו זמנית)? כלומר אני יכול לגלוש על 100 מגה בסוויצ' של 10 מגה בעל 10 פורטים וכל אחד יקבל בו זמנית 10? תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by eran69,

שלום, התחברתי לאינטרנט של הוט 100 מגה והספק שלי הוא בזק בינלאומי. לפי ההמלצות באתר ההוטבוקס משמש כמודם וה-1042 TPLINK כראוטר. הבעיה היא שבחיבור דרך ה-TPLINK אני לא מבל בד"כ את מלוא 100 המגה אלא רק כמחצית , אולם אם אני מחבר את המחשב ישירות להוט בוקס אני כן מקבל את מלוא המהירות. למישהו יש מושג מה הבעיה? תודה,ערן

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by yonatanph,

יש לי בבית שתי מחשבים -- נייד ונייח שמריצים XP SP3 ללא FW חיצוני (רק את הפנימי של חלונות. אני משום מה לא מצליח ליצור רשת ביתית (לא מצליח להגיע למצב שאני רואה את מחשבים אחד במחשבים אחרים ברשת). זה לא ממש מפריע כי אני משתמש בTEAMVIEWER ברשת הביתית כשאני צריך - כולל העברת קבצים. לרוע המזל השירות FPT שמסופק בTV הוא לא משהו בכלל (למשל - אם ההעברה נקטעת אי אפשר להמשיך וכו'). לכן החלטתי להתקין שרת FILEZILLA להשתמש בו להעברת קבצים. משום מה אני לא מצליח להתחבר ממחשב אחד למחשב השני (התקנתי שרתים ולקוחות בשני המחשבים וניסיתי להתחבר מכל אחד בנפרד). אני מקבל הודעת "connection established. waiting for welcome message" ואחרי כמה שניות הודעה של connection could not be establish. אין לי מ…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  5. Started by zg1984,

שלום לכולם, יש לי בעיה שבטח שמעתם עליה בעבר. הראוטר שלי נמצא בממ"ד ולכן בסלון, המרוחק כ-7 מטרים ממנו, הקליטה חלשה והאינטרנט איטי. אני מקבל את תשתית האינטרנט מחברת HOT במהירות של 12 MB והספק הוא בזק בינלאומי (למרות שלא נראה לי שזה רלוונטי). שמעתי על מכשיר בשם AP המשמש כנקודת גישה המתחברת לרשת החשמל בלבד - נדמה לי שקוראים לזה Home Plug. זה הכיוון שאני נוטה אליו. אשמח לאישור מצדכם שהמכשיר הזה אכן יפתור לי את הבעיה, להכוונה למודל/דגם מדוייק שעליו אתם ממליצים (מה זה WDS ואיך לקחת את זה בחשבון?) והכוונה לאתר ממנו ניתן לרכוש מכשיר כזה ללא הוצאה מופרזת (ומבלי להזין את מערכת המיסוי בארץ , האם אתרים כגון E-Bay טובים לטובת כך? בתודה רבה מראש, זיו

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by avivb,

שלום פורום יקר, לפני כמה ימים החלטתי לבדוק בעצמי את הtrace route שהמחשב שלי מבצע כאשר הוא פונה לשרת של משחק אינטרנט בשם FFXIV. לאחר שלהרגשתי יש lag מסויים ולעיתים "freezeים" של שניות בודדות. להלן הtrace המלא לשרת המשחק בקנדה (199.91.189.30) Tracing route to 199.91.189.30 over a maximum of 30 hops 1 <1 ms <1 ms <1 ms ---.---.---.--- 2 8 ms 7 ms 7 ms 10.251.160.1 3 * * * Request timed out. 4 13 ms 13 ms 11 ms bzq-115-189-145.static.bezeqint.net [192.115.189.145] 5 12 ms 13 ms 13 ms bzq-219-189-189.cablep.bezeqint.net [62.219.189.189] 6 13 ms 13 ms 13 ms bzq-219-189-94.cablep.bezeqint.net [62.219.189.94] 7 86 ms 82 ms 86 ms 213.242.116.29 8 152 ms 151 ms 15…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by milgy,

שלום אני מחפש את עדכון הקושחא האחרות ל SBox הזה הפכתי את כל גוגל ולא מצאתי אני יודע שזה ציוד ישן אבל אצלי הוא עובד וזה מספיק לי, האם למישהו יש? יודע מאיפה להשיג? תודה מראש שי

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by chap123,

יש לי אינטרנט 2.5 mps שאותו בזק בינלאומי מספקים לי. הבעייה שכל הזמן האינטרנט עובד לאט בכל מה שקשור בצפיות ישירות. לעיתים קרובות גם הגלישה איטית. דיברתי עם בזק בינלאומי ועם בזק והם אמרו שאין בעייה עם התשתיות של בזק (כרגיל ) ושמומלץ להוריד תוכנת אנטי וירוס ולבדוק אולי זה כתוצאה מוירוסים. אז הורדתי תוכנה והכל נחמד (המחשב נקי מוירוסים) אבל עדיין האינטרנט איטי מאוד בכל הקשור לצפיות ישירות. יש לי מודם אלחוטי מדגם ROTAL - RTA אבל אני לא עובד עם האלחוטי. השאלה איך סוף סוף אני אוציא מהאינטרנט שלי ביצועים? כי אני גולש אצל אנשים אחרים עם מהירות פחותה משלי וזה עובד אצלם יותר מהר. דבר שני האם עדיף להפעיל מצב אלחוטי על פני חוטי? ואיך אני בודק חשד אולי לפריצה למחשב או גלישה ברוחב ה…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by YAHOOGEEK,

שלום אני מתכנן לעבור לתשתית VDSL של בזק בימים הקרובים, ביחד עם המודם שהם מספקים VVG2000 (כן המודם, לא הראוטר), הסיבה שאני לא לוקח מהם ראוטר היא כי לא בא לי להתחייב לשום דבר, אני מחפש המלצה לראוטר בסיסי שתומך VDSL, ושיכול לעבוד ביחד עם המודם הזה. אין שום דרישות אחרות... רכישה בארץ או ב- EBAY תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום לכולם ברשותי שני נתבים של בזק האחד DSL225 נתב חדש תומך VDSL השני DGN2200 הגדרתי את הנתב השני כbridge, נתתי לו כתובת IP חדשה בתחום של הראשון וביטלתי DHCP חיברתי את שניהם בכבל (LAN לLAN) והתחלתי לעבוד, בהתחלה עבד הכל מעולה ולאחר כשבוע הפסיק כאילו אין כבל נורה לא דלוקה בשני הנתבים, לא ניתן לגשת אחד לשני וכו בהתחלה חשבתי שהבעיה בכבל החלפתי ראשים השתמשתי בציוד בדיקה הכל תקין, הוא אפילו מחובר ל מכשיר אחר באותה רשת והכל עובד מצוין כרגע הנתבים מחוברים בינהם דרך LAN לחשמל ועובדים תקין מה הבעיה? למה בצורה עקיפה הוא עובד וישירה לא? תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום, יש לי מחשב מיני נייד שעבר פירמוט לפני מספר ימים התקנתי בו WINDOWS7 STARTER, משום מה הוא לא מזהה את הרשת בבית רושם לי "אין חיבורים זמינים" בצד למטה. יש לי ראוטר אלחוטי.. כל המחשבים בבית פועלים מצויין עם האינטרנט.. רק הנייד לא. לא מובן לי איך הוא לא מזהה שום רשת אלחוטית .. יש פיתרון כלשהו? תודה לעוזרים.

12. Started by emeister,

שלום לכולם, מאוד אודה על עזרתכם - שרפתי על הבעיה הזו כבר יותר מדי שעות טופולוגית הרשת הביתית: * HD NAS מחובר ל Router בכבל - 100 mbps * ה Router מתקן 802.11n של TPLink * מחשב המחובר לרשת ב Wi-Fi דרך USB (שאמור להיות גם 802.11n, וב windows אכן רושם שמחובר לרשת ב mbps 300) * טלביזיה המחוברת ל Wi-Fi דרך USB (של סמסונג) אני משתמש במחשב כשרת DLNA (serviio) שמוסיף כתוביות לסרטים המאוחסנים ב NAS. אולם, המחשב מקרטע גם כאשר הוא מנגן סרטים ישירות מה NAS וכן כאשר הוא עושה streaming לטלביזיה. על המחשב עצמו לא הצלחתי לזהות צוואר בקבוק - ה CPU, הזכרון, הדיסק והרשת - כולם עם מדדים נמוכים. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה, אלעד

13. מה אני כותב במה שמסומן בתמונה תודה [attachment deleted by admin]

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by גיל בייטס,

אז נתחיל מזה שהידע שלי במחשבים הוא בסיסי ביותר ורק אתמול התחלתי להשתמש ב-proxytool לצערי גיליתי שהגלישה דרך שרת פרוקסי היא חוויה למזוכיסטים בלבד או לכאלה בעלי מטרה ספציפית, בתור דובר גרמנית המטרה הברורה שלי היתה צפייה ב-zattoo, תוכנת שמכילה צפייה בהרבה ערוצים בגרמנית עם אפשרות לצפייה אונליין או באמצעות תוכנה חיצונית, בארץ אין אפשרות שימוש בתוכנה עם ip ישראלי. בגרמניה השתמשתי בה הרבה אבל בארץ גיליתי שאין לה יותר שימוש על המחשב שלי והסרתי אותה, עכשיו אחרי שגיליתי את הפרוקסי ( כאמור ידע קצת מוגבל במחשבים..) אני עדיין זקוק לפרוקסי אירופאי עם עדיפות לגרמני אבל השאלה שלי היא האם אחרי מציאת אותו שרת פרוקסי אירופאי אוכל לצפות בתכנים של זאטו ברמת מהירות נורמלית?

15. Started by kfirbep,

אני כבר במשך יומיים מנסה להוריד קובץ ששוקל 500mb באינטרנט אבל כל פעם ההורדה נפסקת באמצע (הכי הרבה ששהורדה הגיעה זה 175mb והכי קצת זה 7.5mb) בהתחלה ההורדה המהירות היא בסדר (230kb ל2.5 mb)אבל אז היא מתחילה לרדת עד שההורדה נפסקת לגמרי. מה לעשות? יש לי הורדה אחרת זה ששוקלת 13gb ולבנתיים היא יורדת על 50kb אני לא רוצה שגם פתאו היא תיפסק כי זאת הורדה של שלושה ימים. תודה לכל העוזרים! נ.ב יש לי מספיק מקום בשביל ההורדה בדיסק הקשיח

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום לכולם , אני צריך גם שלראוטר יהיו לפחות 3 יציאות לרשת חוטית. תודה על העזרה.

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by bronco,

שלום חברים לאור התחברותי לפס הרחב בסיב האופטי של אנלימטיד מתברר שהנתב שברשותי (לינקסיס EA3500) ׂאינו תומך ככול הנראה בהעברת קבצים מעבר למהירות של 200-300 מגה ואני מחובר במהירות 500 התחלתי קצת לנבור בנבכי הרשת בבחינה של נתב חדש שיוכל להעביר קבצים בפס רחב של 1 ג'יגה ללא בעיה והזרמת קבצים ב 4 K באלחוטי וקווי בצורה מיטבית לצערי הבנתי שלמצוא נתב כזה בטכנולוגיה של ימנו למי שלא מבין זה לחפש מחט בערימה של שחט לכן אני פונה אליכם לחכמת ההמונים בהמלצה על נתב איכותי ומתקדם וגם אשמח לקבל אתרים שבוחנים ביצועים של נתבים תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by dbx22,

התקינו לי היום בבית אינטרנט של הוט, והראוטר נמצא בממד. אני נמצא בחדר כ5 מטרים מהממד ואני מקבל קליטה בינונית (3 מתוך 5) רוב הזמן, ובספידטסט אני מקבל במצב הכי טוב הורדה כ15 מגה והעלאה 2 מגה(חבילה 100 מגה). בחיבור חוטי לראוטר אני מקבל 100 מגה. מהן הדרכים המומלצות בהן אפשר להגדיל את המהירות אצלי בחדר? ראיתי מידע ברשת על מגדילי טווח, וכאלה שמעבירים אינטרנט דרך רשת החשמל, ואני קצת מבולבל מה עדיף. יש לי 2 ראוטרים לא בשימוש, kasda kw5212 ו- tp-link tl-wr941nd. אולי אפשרי להשמיש אותם כaccess point למשימה זו? (למרות שאין לי מושג איך לעשות את זה)

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Oz Shemesh,

שלום לכולם וערב טוב.. יש לי בעיית איטיות קשה מאד ברשת בבית. בבדיקות מהירות שהרצתי אני מקבל 4-6 מגה מהירות הורדה ובמקרה הטוב 400KB מהירות העלאה מאחר ואני יותר משחק במחשב במשחקים כמו פיפא וCS אז זה גורם לי לקפיצה בפינג וללאגים קשים ביותר. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה אני יושבעל תשתית של בזק אבל הספק הוא סלקום.. תודה רבה והמשך שבוע טוב לכולם.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. אהלן חברה. יש לי פרויקט ברשתות מטעם קורס MCSA ואשמח אם תצילו אותי בנושא שאני פשוט לא מצליח להפעיל: בניתי מספר מכונות וירטואליות ושייכתי אותם למספר אתרים בעלי Subnets שונים , ואני פשוט לא מצליח לקשר ביניהם בדקתי בעזרת פינג וההודעה שאני מקבל היא Destination host unreachable , כמו כן אין רפליקציה בין הסייטים השונים. אילו הם האתרים והקונפיגורציות. Jerusalem - 192.168.1.0/24 שיש בו שני DCים DC2 ו DC3 בדומיין שהקמתי London - 192.168.2.0/24 שיש בו DC אחד שגם שייך לדומיין. NewYork - 192.168.3.0/24 שיש בו DC1 שהוא גם שייך לדומיין אני משתמש במערכת הפעלה Win2008 r2 ועובד עם Hyper-V , כל המכונות הוירטואיליות הן Win2008r2 אשמח אם תעזרו לי עם הבעיה ישבתי על זה שעות , אפילו הקמתי מ…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. השאלה בכותרת

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by muam,

שלום, כבר המון זמן שאני חווה בעיות קשות באינטרנט בשימוש שהוא לא גלישה. אני מדבר על כך שאם משתמשים באינטרנט למשהו אחד כמו הורדה, צפייה בסרטון HD וכו', אי אפשר להשתמש באינטרנט והוא נהיה איטי בצורה קשה. בנוסף, בלתי אפשרי לשחק במשחקי רשת, כל פעם שאני נכנס למשחק הPACKET LOSS והPING עולים. בתור צעד ראשון החלפתי כרטיס רשת וראוטר - לא עזר. אפילו עברנו לתשתית בזק - לא עזר. ניסיתי היום את שירות גיימר בנטוויז'ן - לא עזר. מה לדעתכם יכול לעזור ? להתנתק לגמרי מ013 נטוויזן ?? לאיזה ספק לעבור ? תודה

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. אני מטייל בדרום אמריקה האייפוד תיפקד 100% עד לא מזמן. הגעתי לעיר בשם פוקון ומשהו השתבש אני לא מצליח לגלוש עם המכשיר. במקום שאני נמצא יש רשת שעובדת טוב ב100% אני יודע את זה כי לחבר שלי יש אייפוד דור 2 שמחובר וגולש ברשת. הרשת מאובטחת בWEP אני מקיש את הסיסמא והאייפוד "מתחבר" לרשת מופיע לי הסימון של הקליטה בצד שמאל למעלה אבל שאני מנסה לגלוש אני מקבל את ההודעה "ספרי לא יכול לפתוח דף זה כי הוא אינו מחובר לאינטרנט" בדקתי במאפיינים של הרשת והשורה של הנתב הייתה ריקה. ניסיתי להכניס את הנתונים ידנית באופן זהה לזה של האייפוד של חבר שלי. קיבלתי הודעה אחרת שאי אפשר לפתוח כי השרת או נתב לא זוכר בדיוק לא מגיב. חשבתי שמדובר בבעיה מקומית אבל כשניסיתי להתחבר היום בעיר לרשת שוב נתקלתי באותה …

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום. רכשתי נתב שעל פי הרשום עליו, משדר גם ב 2.4GHz וגם ב 5GHz. מה זה אומר עבור הדיוט כמוני? האם עלי להפעיל את התדרים הללו איכשהו? האם דורש פעולה כלשהי? או שאני נהנה מהיכולת הזאת ישר מן הקופסא? תודה מראש לעונים

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by Ari95,

היי רכשתי ראוטר Dlink dsl g225 הגדרתי אותו לפי ההוראות, כל הנורות (WLAN, DSL, INTERNET) דולקות אבל זה לא מתחבר לאינטרנט לא דרך WIFI ולא ישירות למחשב יש לציין שניסיתי עם ראוטר אחר והכל עובד חלק השאלה האם הראוטר תקול או שיש משהו שלא לקחתי בחשבון?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.