עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by onlyme998,

שלום, יש לי כיום רשת של 4 מחשבים, כולם מחוברים דרך ה switch, שמחובר אליהם ולמודם ADSL שהוא "פרוץ" ומשמש גם כנתב (מודם אלקטל השחור). אני רוצה לקנות מחשב חדש ולמקם אותו בנקודה שבה אני לא יוכל להעביר אליה חוטי רשת, זה יכער את כל הבית. חשבתי על שני פיתרונות, רשת אלחוטית ורשת חשמל. רשת אלחוטית היא לא פיתרון טוב בשבילי כ"כ כי אני רוצה שהאינטנרט במחשב החדש יהיה בלתי תלוי במחשבים אחרים (שאם מחשב אחר סגור אז גם המחשב החדש לא יוכל להתחבר לרשת) וגם כי אני בעתיד הקרוב מתכנן לקנות עוד מחשב ואני רוצה שגם הוא יוכל להתחבר לרשת. רשת חשמל, נראית לי פתרון טוב, הקטע שאף פעם לא ראיתי את זה בפעולה, מישו יודע איך זה עובד? ואם זה יתאים לי? אם אני אקנה שני מכשירים כאלה, אחבר אחד ל switch ואחד למח…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by EAD,

היי קיבלתי מודם ראוטר אלחוטי חדש של בזק היום. מודם ADSL 2+ אני משתמש בו בתור ראוטר, לא מעוניין להשתמש באפשרות האלחוט שלו. קינפגתי אותו ופועל לא רע כרגע, אבל יש דברים שלא שינתי מהגדרות ברירת המחדל - כמו נניח PPOE במקום PPOA וכו'. (כל מיני הגדרות כאלו) נניח לא נגעתי בהגדרות FIREWALL NAT וכו' וכל ההגדרות המתקדמות יש מישהו שבבעלותו המודם או מכיר אותך ויכול לפרט פרט פרט מה זה אומר ומה מומלץ לי לשים על מנת לקבל את מקסימום המהירות ויציבות מן הקו ADSL והרשת שלי? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by _BooM_,

1. כיצד טבלאת ניתוב (RIP למינהן) עובדת בנתב? האם היא אוספת ושומרות את כל דרכי הניתוב לגבי כל הרשתות ברשת האינטרנט העולמית (WAN)? (זה נראה לי קצת יותר מידי) 2. ARP משמש רק ל-LAN מקומי? כיצד הוא בונה את הטבלה? ברגע שהוא מתחבר לרשת המקומית הוא שולח Broadcast ובונה טבלה או שזה לפי בקשה ברגע שהוא יוצר קשר עם אותו מחשב ואז מוסיף לטבלה הקיימת? 3. אם יש לי IP בשביל מה אני צריך את ה-MAC? זה ניתוב שכבה 2 המתבצע רק ב-LAN מקומי או בכלל? אם חבילה נשלחת מעבר ל-LAN המקומי ל-WAN, האם יש צורך ל-Host בבקשה לכתובת ה-MAC? איך זה נעשה? קראתי כמובן את הנושאים הנ"ל ב-Wiki ובספר שיש לי, אך עדיין נותרו לי הפערים. תודה ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  4. בחדר - הנקדה יוצאת מ"הקיר cat5E" ואני צריך לפצל רשת (לא צריך wifi). למחשב, סטרימר, מדפסת, והתקנים, TV איזה נתב מתג מומלץ ? תודה,

5. Started by yuval_cohen,

שלום יש לי מחשב (לא זה שבמפרט שלי) שאמור להתחבר לראוטר (שמוגדר טוב ויש מחשבים שמחוברים אליו כבר) יש לו מערכת הפעלה win98se הכל מוגדר כמו שצריך (ההגדרות מועתקות משאר המחשבים) אבל המחשב לא מגיב בשום אופן לפינגים ולא מצליח להתחבר הנורה של הכרטיס רשת דולקת וגם בדקתי את הכבל הוא תקין ניסיתי להתקין מחדש כרטיס רשת ואת הווינדוס... למישהו יש רעיונות? אגב כשאני עושה ipconfig מופיעים לי 3 כרטיסים 2 מהם בעלי פרטים ריקים (זא 0.0.0.0) והשלישי זה בעצם הכרטיס רשת שלי שבו מופיעים הפרטים שאני קבעתי לו בדקתי רק הכרטיסים שאומרים להיות מותקנים מותקנים...למישהו יש רעיונות?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by 1tanai,

מישהו יודע על תוכנה שקובעת את מהירות האינטרנט מישהו יודע על תוכנה שמבטלת את ההגבלה של המהירות של האינטרנט

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. ברשותי נתב +Dlink DI 614 לנתב מחובר מחשב שולחני בנוסף ברשותי מודם אלקטל 510 שאחראי על חלוקת ה IP (בנתב ה DHCP כבוי) ועל החיבור לרשת. המודם מחובר לנתב לכניסת LAN (ולא לכניסת ה WAN כמובן). התופעה שאני חש היא שלעיתים קרובות מאוד פתאום אין לי אינטרנט במחשב. אם אני מנתק את ה DLINK מהחשמל, ומחזיר אותו - האינטרנט חוזר. גירסת הנתב היא 3.43 בילד 17 LAN MAC = 00-0F-3D-5C-22-C4 WAN MAC = 00-0F-3D-5C-22-C5 WLAN MAC = 00-0F-3D-62-FB-0F F/W = 3.43 Build:0017 Date = 20 Sep 2004 ACX F/W = 4.56 Domain = 81 SSID = home_net PID = 3B00 VID = 1186 Watch Dog = 1 Restore Default = 0 מה עושים ?

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by white_rider,

לפני כחודשים נכנעתי לפרסומת של בזק לשדרג באותו מחיר וביקשתי שידוג באינטרנט, לא יודע למה הם התעלמו ממני עד היום... הם אמרו שמודם ה ADSL שיש לי ללא תשלום כבר לא טוב וצריך להחזירו ולקבל VDSL ואני צריך לשלם 8 שח לחודש על מודם או 10 על ראוטר. חשבתי לעצמי שבטח אני אמצא מודם VDSL כי יש לי מספיק ראוטרים אני אקנה אותו וזה הוא ולא צריך לשלם חודשי.... אבל להפתעתי אין כלום יש רק איזשהו נתב אחד שעול מעל 500 שח... מה הסיפור? למה המודם כל כך יקר? יש דרך לעקוף את התשלום החודשי על השכירות חוץ מלקנות ב 600 ש"ח?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by BloodFist,

שלום, ברשותי ראוטר של 3COM מדגם 3CRWE554G72T, ניסיתי לעקוב אחרי מדריכים שמצאתי פה בפורום ולא הבנתי איך להשתמש בWPA\WEP ז"א המדריכים לא התאימו ולא הצלחתי להבין איך להצפין בראוטר, האם מישהו יכול בבקשה להסביר לי איך אני מכוון את זה? ואחרי שמכוונים בראוטר איך מכוונים במחשבים את הרשת בשביל שיתחברו אליה? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Oz Shemesh,

שלום לכולם וערב טוב.. יש לי בעיית איטיות קשה מאד ברשת בבית. בבדיקות מהירות שהרצתי אני מקבל 4-6 מגה מהירות הורדה ובמקרה הטוב 400KB מהירות העלאה מאחר ואני יותר משחק במחשב במשחקים כמו פיפא וCS אז זה גורם לי לקפיצה בפינג וללאגים קשים ביותר. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה אני יושבעל תשתית של בזק אבל הספק הוא סלקום.. תודה רבה והמשך שבוע טוב לכולם.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום. רכשתי נתב שעל פי הרשום עליו, משדר גם ב 2.4GHz וגם ב 5GHz. מה זה אומר עבור הדיוט כמוני? האם עלי להפעיל את התדרים הללו איכשהו? האם דורש פעולה כלשהי? או שאני נהנה מהיכולת הזאת ישר מן הקופסא? תודה מראש לעונים

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Boo,

אני יודע שאקווהנט היא לא חברת האינטרנט הידועה והמועדפת בישראל, אבל הם מציעים ADSL של 1.5 מגה-ביט הורדה ו96 קילו-ביט העלאה רק ב17$ לחודש, ואני, שמשלם לנטוויז'ן 19$ על חיבור 56K לא יודע מה להחליט. כך או כך, אני לא תופס את הקאץ'. עזרה בבקשה.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by מאור247,

רציתי לדעת איך משנים את כתובת ה IP בראוטר?????

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. היי מבירורים שעשיתי הבנתי שבWIN98 אין תמיכה ברשת אלחוטית, למרות זאת, אצתרך כניראה להקים רשת כזאת בקרוב (לא בביתי). לאחר מחשבה הגעתי לרעיון שאולי יכול לעבוד, הרעיון הוא לחבר ראוטר אלחוטי למודם האינטרנט ואת המחשב שממוקם ליידם לחבר חוטית לראוטר, עד כאן הכל רגיל. בצד שאמור לקלוט אלחוטית (המחשב עם WIN98) חשבתי לשים אקסספוינט מחובר לסוויץ' ואת המחשב לחבר לסוויץ' באופן חוטי כמובן. כך יוצא מצב שהמחשב יקבל מבחינתו את האותות כאילו מרשת חוטית אך התקשורת תהיה אלחוטית. הרעיון שלי הגיוני וצפוי לעבוד במידה וננסה לבצעו?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by מר מקלדת,

איך הם על 10/12 מגה? יש להם IP דינאמי? חיבור עם חייגן? תמיכה טכנית חינם? הסתיימה לי ההתחייבות אצל הספקית שלי ואני רוצה לעבור לאחת מהן.

16. Started by L_L,

שלום לכולם, יש לי בעיה מוזרה מאוד ואשמח לעזרתכם. יש לי לפטופ עם מערכת הפעלה windows 10. בכל פעם שאני מתחבר לרשת הביתית ומנסה לגלוש לדוגמא ל youtube הגלישה נהיית איטית עד שלא ניתן לגלוש כלל. האות עצמו לראוטר חזק. ניסיתי לשלוח ping תוך כדי גלישה ל google ושמתי לב שבמהלך הגלישה זמן ה ping מגיע לערכים סביב ה 1000 2000 שניות שזה המון. ברגע שאני סוגר את הדפדפן הכל מסתדר. התופעה הזו חונקת את כל הרשת הביתית ומחשבים אחרים לא מצליחים לגלוש עד שאני לא יוצא מהדפדפן. ניסיתי להחליף דפדפן והדבר לא עזר. הקטע המוזר הוא שברשתות בבתים אחרים התקלה לא קוראת ,אלא ברשת ביתית ספציפית. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום, יש לי שני ראוטרים netgear n600 ו-netgear dgn2200. הגדרתי את ה-dgn2200 כ-AP, לפי המדריך הזה, שני הראוטרים מחוברים זה לזה בצורה חוטית. כאשר ה-WIFI מכובה בראוטר (n600), אני מצליח להתחבר ל-AP. אבל כאשר אני מפעיל את ה-WIFI, אני לא מצליח להתחבר ל-AP (או לפעמים מצליח להתחבר אחרי הרבה זמן). מה לא עשיתי נכון? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום שוב לכולם התחלתי את העבודה אבל נתקלתי בדילמה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי הדילמה שלי היא כזו: 1. האם קונקטורי RJ-45 (זכר בכבל ונקבה (שקע) בקיר) טובים לעבודה / ניתן להתקנה גם על כבל CAT-6? עד איזה קצב ניתן לעבוד עם קונקטורים של RJ-45 כאשר כבל CAT-6 מחובר אליהם/מותקן עליהם? עד 1G? כולל 1G? מעל 1G? כולל 10G? תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי גם אם בחלק מהשאלות ושנה טובה לכולם SKI FARM

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by pc34,

שלום חברים, כבר כמה שבועות שאני משתגע עם הראוטר שלי(tl-wr841n) שפשוט מעביר אינטרנט בצורה מחרידה ( יש קליטת wi fi טובה) לעיתים לא מעביר אינטרנט בכלל לפעמים מעביר אינטרנט ברמה מביכה שמספיקה לטעון דף ביום שלם ולעיתים נדירות אחרי שאני מדליק ומכבה אותו כמה פעמים הוא מעביר אינטרנט בצורה נורמאלית כמובן שכשאני מחבר את המחשב ישירות למודם הכל בסדר .יכול להיות שישנה אפשרות לעשות משהו שיפתור את הבעיה או שהראוטר ז"ל? אם אי אפשר לעשות כלום עם הבעיה הזאת השמח להמלצה על ראוטר בסיסי ואיכותי!

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. ל-EXPRESSVPN ו-NORDVPN יש חרא ביקורות בTRUSTPILOT, ול-CYBERGHOST ו-PUREVPN יש ביקורות יותר טובות. אבל הבנתי שיש מדינות שויפיאנים מסוימים עובדים בהן פחות טוב. לכן אני שואל אם אתם מכירים VPN שעובד טוב בישראל. עוד משהו שחשוב לי זה ההחזר חינם תוך 30 יום. יש ויפיאנים שעושים כאב ראש עם ההחזר חינם או שלוקחות מלא עמלה בקנייה עצמה של הVPN. אז אני צריך גם VPN שהוא בסדר בקטע הזה. תודה לעוזרים

21. שלום לכולם איזה מחיר אני יכול לקבל מבזק בינלאומי עבור ספק 30MB תודה רבה לכולם

22. למי שלא יודע\זוכר התעריפים לחבילה שאני רוצה להצטרף אלייה WOW EXTRA הם כאלה : השכרה: התקנה-147 ש"ח חודש ראשון חינם ומחודש שני ואילך 149 ש"ח לחודש קנייה: 99ש"ח- התקנה 129 שקל בחודש 200 דקות שיחה חינם בבזק בשיחה עירונית 480 ש"ח למודם של אלקטל (נדמה לי) אפשר לשלם בתשלומים של 40x12 ואז המודם הופך להיות רכושי הפרטי .... הדילמה היא קשה עזרו לי להחליט

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by yonatanph,

יש לי בבית שתי מחשבים -- נייד ונייח שמריצים XP SP3 ללא FW חיצוני (רק את הפנימי של חלונות. אני משום מה לא מצליח ליצור רשת ביתית (לא מצליח להגיע למצב שאני רואה את מחשבים אחד במחשבים אחרים ברשת). זה לא ממש מפריע כי אני משתמש בTEAMVIEWER ברשת הביתית כשאני צריך - כולל העברת קבצים. לרוע המזל השירות FPT שמסופק בTV הוא לא משהו בכלל (למשל - אם ההעברה נקטעת אי אפשר להמשיך וכו'). לכן החלטתי להתקין שרת FILEZILLA להשתמש בו להעברת קבצים. משום מה אני לא מצליח להתחבר ממחשב אחד למחשב השני (התקנתי שרתים ולקוחות בשני המחשבים וניסיתי להתחבר מכל אחד בנפרד). אני מקבל הודעת "connection established. waiting for welcome message" ואחרי כמה שניות הודעה של connection could not be establish. אין לי מ…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Radeon38,

היי יש לי כבל רשת מאד ארוך אבל הוא 4 גידים (אני לא יודע איזה מהירות הוא יכול להעביר והאם הוא שווה משהו) אלה הצבעים מימין לשמאל ירוק אדום שחור כתום הצבעים מלאים והם אינם חצויים בלבן הכבל נבדק והחיבורים זהים בשני הצדדים והוא מראה ניתוק. אני רוצה לדעת האם כדאי לחתוך ולעשות ממנו כבל אחר - לקנות ראשים זה לא בעיה ויש לי לוחץ. כבלים יותר מוכרים הם בעלי יותר מוליכים על כן פתחתי את הת'רד הזה. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by chap123,

יש לי אינטרנט 2.5 mps שאותו בזק בינלאומי מספקים לי. הבעייה שכל הזמן האינטרנט עובד לאט בכל מה שקשור בצפיות ישירות. לעיתים קרובות גם הגלישה איטית. דיברתי עם בזק בינלאומי ועם בזק והם אמרו שאין בעייה עם התשתיות של בזק (כרגיל ) ושמומלץ להוריד תוכנת אנטי וירוס ולבדוק אולי זה כתוצאה מוירוסים. אז הורדתי תוכנה והכל נחמד (המחשב נקי מוירוסים) אבל עדיין האינטרנט איטי מאוד בכל הקשור לצפיות ישירות. יש לי מודם אלחוטי מדגם ROTAL - RTA אבל אני לא עובד עם האלחוטי. השאלה איך סוף סוף אני אוציא מהאינטרנט שלי ביצועים? כי אני גולש אצל אנשים אחרים עם מהירות פחותה משלי וזה עובד אצלם יותר מהר. דבר שני האם עדיף להפעיל מצב אלחוטי על פני חוטי? ואיך אני בודק חשד אולי לפריצה למחשב או גלישה ברוחב ה…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.