רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,505 דיונים בפורום זה
-
יש לי מודם אלקטל רגיל שמחובר למחשב אחד. חוץ ממנו יש לי עוד מחשב אחד ועוד נייד אחד שמחוברים (לפי תורות) לכרטיס רשת במחשב הראשון. אני רוצה לעבוד עם ראוטר ככה שכל מחשב שיתחבר אליו יוכל להתחבר מיד בלי חייגנים, בלי הגדרות ובלי בלגנים (גם כדי שיהיה קל להתחבר עם לינוקס). אם אני מבין נכון, יש לי כמה אפשרויות: 1. לשדרג את האלקטל לפרו ולחבר אליו HUB. זה לא כל כך מוצא חן בעיני כי שמעתי על אנשים שנתקלו בבעיות. 2. להוסיף עוד כרטיס רשת במחשב הראשון בשביל שיהיה אפשר לחבר את כל המחשבים ביחד. זה גם לא נראה לי כי אני לא מקבל את הנוחות שנותן ראוטר. 3. למכור את האלקטל ולקנות במקומו ראוטר עם מודם ADSL פנימי ו-HUB. זאת נראית לי האפשרות הכי טובה, אבל אני מפחד שהיא תפגע לי ביכולת להתחבר P2P…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הבית שלי עבר שיפוץ נרחב שכלל העברת כבלי רשת בתוך הקירות. כעת יש לי מעין "אמבטיות" בקיר שאליהן ניתן לחבר שקעים (רשת,טלפון וכו'). הבעיה היא שאני לא יודע את סוג האמבטיות כדי לדעת איזה שקעים מתאימים לקנות. מישהו יודע כיצד מבררים זאת? הנה דוגמא למספר שקעים: http://www.mediagalaxy.co.il/cat/231-%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%99%D7%9D/ ועוד שאלה קטנה על הדרך: העברתי כבל CAT 5E ומשום מה בכל השקעים האלו כתוב באתר הנ"ל שהם תומכים רק ב 10/100 ורק בשקעי CAT6 כתובה תמיכה ב1000MBPS. האם יש הבדל בין השקעים לכבל או שזו טעות של האתר? עריכה: הצלחתי לתפוס את הקבלן ומתברר שאלו שקעי GEWISS. אשמח לתשובה על השאלה השניה (מה…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי ווינדוס 7 ואני מחובר בADSL דרך ראוטר ASUS AM604G. אני מעוניין להגביל את מהירות ההעלאה שלי. אם אפשר לכל המחשבים באופן גלובלי דרך הראטור- עדיף. אם לא, אז גם רק למחשב אחד זה בסדר. מה הדרך הכי קלה לעשות זאת? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
א. מחפש מדריך מפורט וטוב. ב. כשאני בא לשנות את מאפייני ההתקשרות שלי כדי שיתמוך בחיבור למרחוק, אז אי אפשר להתחבר לאינטרנט (מחובר דרך HOT וברק013) ג. כשאני נכנס למחשב אליו אני רוצה להתחבר, אני יודע שצריך לדעת את האי פי שלו. ומה עוד? גם את שמו כפי שמופיע בהתחל>השורה הכי עליונה בפס הכחול?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחי עובר דירה ומחפש ראוטר אלחוטי לשימושים ביתיים פשוטים וטווח קליטה נמוך (אין צורך ביותר מ-10 מ'). התקציב הוא 100-200 ש"ח, עדיפות לחנות באזור ירושלים.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש בבית של אמא ראוטר ישן מבזק עם אינטרנט 15 מגה. אין קליטה בסלון וגם שניסיתי מגדיל טווח אז הנק' חשמל ממוקמת במקום לא טוב במסדרון, כך שהוא לא מגדיל את הטווח בצורה אופטימלית. חשבתי לנצל את המבצעים ולקנות ראוטר עם טווח שיכול להגיע למרחק של 20 מטר. אין לי מושג מה המחיר של כזה דבר צריך להיות, כי ראיתי שהראוטרים נעים בטווחים גדולים, אבל בואו נגיד 200-250 שקל אם זה מספיק. אני יכול לקנות גם בגרמניה, מכיוון שאני גר שם.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה אני לקוח בזק+בזק בינלאומי כרגע מחובר ב DIAL UP ו DYNAMIC IP אני הבנתי שיש אפשרות ליצוג STATIC IP גם בADSL עכשיו לעניין אני יש לי צורך בIP קבוע לצורך זמן מסויים לשימוש מסויים , וצורך ב IP מתחלף בזמן מסויים למשך זמן מסויים האם יש אפשרות לשלב בין שני הדברים ? או שאי אפשר להנות משניהם בו זמנית? והאם יש תחלופה אפשרית שאתם מכירים? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בחלון שרואים בתמונה, תמיד אמרו לי להגדיר PAP ו-SPAP ו-Optional encryption. אבל אף פעם לא הבנתי, מה אלו הדברים האלה?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
-
אני מחובר אליו ישירות, המחשב השני מחובר דרך Wifi ב USB, מה הם העדיפיות שלו ברוחב פס, אם נגיד שנינו צורכים מי מקבל יותר והאם ניתן להגביל במחשב שלי את הצרכן השני. תודה
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי בבית שני מחשבים: אחד עם Win7 והשני עם WinXP כל אחד בקומה אחרת, שניהם מחוברים לרכזת שאליה מחובר גם מודם. עד לפני חודש בערך הכל היה תקין, אבל פירמטתי את המחשב השני, זה עם הXP והרשת כבר לא חיה. כן - שני המחשבים באותה קבוצת עבודה. ניסיתי ליצור רשת חדשה ע"י האשף שיש בXP אבל הוא לא מציג לי את הכרטיס רשת הפעיל בכלל ככה שאי אפשר ליצור ובWin7 הוא לא מציג לי שום חיבורים שאפשר לעשות איתם רשת משהו מוזר לחלוטין. כשאני עושה net view בשני המחשבים אני יכול לראות את כולם אבל בping רק המחשב השני, עם xp מקבל reply מהWin7 ואם אני עושה מהWin7 לXP הוא עושה time out כשאני מנסה להיכנס למחשב השני עם הXP דרך Win7, בתקיה של הרשת אז אני מקבל שגיאה 0x80070035 אין אפשרות לגשת, בדוק את שם הרשת. נ…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש ברשותי מודם/ראוטר של אלקטל ספיד טאץ' 510, לאחר שנתיים של אמינות הפסיק המודם לתפקד כנתב למשך כשבועיים לאחר מכן חזר ועבד ON AND OFF. החלפתי אותו בבזקסטור אך זה גם לא עזר ולא מצאו פתרון לבעיה. כמודם לכל דבר המכשיר עבד מצוין , אבל כיוון שאני עובד עם עוד מחשב נאלצתי לקנות ראוטר, ובחרתי בדגם שציינתי בנושא האשכול. מהיום שהתחלתי להשתמש בו אני נתקל לפרקים רבים מאוד בגלישה איטית ביותר. האם אתם/ן מכירים/ות דבר דומה? אשמח לכל עזרה בנושא. תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי נתב אלחוטית של EDIMAX, והרשת היא בין שני מחשבים, אחד נייד עם כ. רשת אלחוטי והשני נייח שמחובר בכבל לנתב. אין לי כרגע שום הגנה על הרשת. קראתי באתר של מיקרוסופט שאפשר להגביל את הרשת ע"י הוספת מחשבים ע"פ מס' הMAC שלהם. מישהו יודע אולי איך לעשות את זה? עם תוכנה או בהגדרות של הנתב? אולי למישהו יש רעיון יותר טוב איך להגביל חדירה של משתמשים שנמצאים בטווח הרשת שלי? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מאוד רציתי להתחבר לערוצי זהב וחיכיתי לאינטרנט המהיר שנתיים רציתי להשתתף בניסוי אבל הם לא נתנו לי :'( :'( :'( :'( . אחרי שהם קיבלו אישור התקשרתי אליהם ורציתי להיתחבר לאינטרנט המהיר אבל לתדהמתי מי שדיברה איתי בטלפון אמרה לי שאין תשתית באזור קרית גת לאינטרנט המהיר :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( ושהתשתית תוקם בשנה הקרובה :'( :-/ ??? :bash: :asthanos: היתקשרתי עוד כמה פעמים וכולם אמרו לי את אותו הדבר :-/ :-X למרות שערוצי זהב מספקים בקירית גת טלויזיה בכבלים מזה 6 שנים ואני מנוי בערוצי זהב דיגיטלי. וערוצי זהב התחייבו לספק אינטרנט מהיר בכל מקום שיש תשתית כבלים (בעצם כל הארץ) האם צריך איזה שהיא תשתית מיוחדת כמו ADSLב שצריך מרכזיות בכל 4 ק"מ איך שאני יודע אז לא! וח…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, לדעתי זה יותר מתאים לפה מאשר לפורום משחקים... אז ככה - לפני כמה ימים, הפכתי את המודם שלי eci B-FOCuS router 312+ לראוטר, בעזרת מדריך נחמד של היצרן. לאחר כמה 'סיבוכים', הצלחתי להפעיל בהצלחה את הדפדפנים, שירות מקוון במשחק שנקרא Generals Zero Hour והכל עובד טוב. אבל, כשאני מנסה להתחבר לחברים שפותחים חדר, אני לא מצליח - כותב לי "Connection timed out" כאילו החדר בכלל לא קיים, אבל מה שמוזר, הוא שכאשר אני פותח חדר - הם מצליחים להכנס אלי (וזה אחרי מסע מייגע ללב הראוטר בכדי לנסות להבין את ההגיון... פתחתי פורטים שבהתחלה זה לא עזר, ולאחר מכן הבנתי שהייתי צריך להפעיל DMZ שאכן עזר לי פה...)! אז חבר'ה, מה אוכל לנסות לעשות כדי להכנס לחברים היקרים שלי ולהעביר איתם זמן איכות ב…
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ממאז ומתמיד אני מבטל את קרוטוקל QoS המוגדר למחשב/כרטיס רשת מסויים, אני יודע שהוא אמור לוודא דברים כגון אמינות הנתונים, הקצאת רוחב פס וכו', האם כדאי להשאיר אותו, הוא באמת מועיל ? והאם התשובה תשתנה אילו זו לא רשת בייתית, אלא רשת ארגונית גדולה מאוד ?
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, כידוע לכם משתמשי האינטרנט במהיר בארץ סובלים מקצב ההעלאה נמוך שלא כמו באירופה או בארה"ב. דבר זה משפיע ומקשה על הרבה פעילויות באינטרנט. להלן התכתבות שלי עם נציג תמיכה מבזק. ההתכתבות שלי נמשכת ואני אשתדל לעדכן בהקדם האפשרי. מכתב I: רציתי לדעת מהן הסיבות לסיפוק קצב העלאה נמוך בחבילות האינטרנט? מכתב II (תשובה) : הסיבה העיקרית לקצב העלה הנמוך היא שפשוט אין צורך ביותר. קצב העלה נועד לשליחת פקודה מהמחשב שלך לרשת.(כשהפקודה יכולה להיות כתובת האתר שברצונך לגלוש בו)ולעומת זאת מהירות ההורדה נועדה לקבל את המידע בו אתה חפץ(כל האתר עם התמונות,הסרטונים או כל מה שיש בו). *( >: !@#$#@!) מכתב III (אני): סליחה?! האם אתם תקבעו מה מספיק? התשובה שנתתם מתאימה למשתמש הבלתי מי…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם זאת מהירות סבירה לרשת? יש דרך לשפר את המהירות? היא מחוברת בכבל רשת באורך של 30 מטר. ודרך אגב אני לא חושב שזה פינג 1 אני עשיתי פינג בדוס ויצא לי 10. עם המחשב השני שלי יהיה נורמאלי, אז המהירות תשתפר?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הכוונה לזה שכל פעם שאני מכבה את המחשב המחשבים שמחוברים אלי בבית לא יתנתקו מהאינטרנט....? משהו יודע איפה המדריך או אולי יכול להסביר לי פה?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
HOT מכפילה את מהירות הגלישה ל-200 מגה ומודיעה על השקת 500 מגה כבר בשנת 2014 חברת HOT קיימה הבוקר מסיבת עיתונאים, במסגרתה הודיעה על הכפלת מהירות הגלישה המקסימלית ללקוחותיה ל-200M. המהירות החדשה מביאה עימה גם בשורה בקצב העלאת הנתונים (Upload) - לקוחות שיתחברו למהירות 200M ייהנו מקצב העלאה של 5M. לרגל ההשקה יוצע למשך 3 חודשים טריפל במהירות 200M/5M ב-₪200 עבור מצטרפים חדשים. לקוחות קיימים יוכלו ליהנות מטריפל Platinum אטרקטיבי, שיכלול מהירות גלישה של 200 מגה, חבילת "הכל כלול" של כל ערוצי הטלוויזיה, שיחות בארץ ללא הגבלה ואת קופסת התקשורת החכמה HOT Fiber Box ב-399 ₪ בלבד. מנויי אינטרנט בלבד יוכלו ליהנות מ-200 מגה ב-169 ₪ לרגל ההשקה. - - - תגובה אוחדה: - - - כדאי לשים לב …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הבאתי אותו לא מזמן לפני שבוע וכבר יש הרבה הרבה ניתוקים ואתחולים בראוטר כאילו אני עכשיו גולש עוד 2 דקות אין אינטרנט ועוד 5 דקות יש אינטרנט וזה מעצבן אותי . אני חושב שצריך לעדכן את הראוטר . ראיתי שבאתר פיקוק מחשבים יש את את הגרסה של 1.58 אבל לי יש את ה 1.62 אז הלכתי לאתר העולמי וראיתי שיש את ה V1.76 וגם יש את ה 1.76 איזה מהן להתקין אם צריך ? וראיתי ששם הקובצ בא בקובצ ZIP צריך להוציא את הקובצ שבתוכו כדי לעדכן או לא ? האם אתם חושבים שצריך לעדכן או לא ? אתם חושבים שהבעיה תיפתר ?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי כרגע edimax br-6574 ונמאס לי שהוא לא מצליח לסחוב שימוש בחיבורים רבים. למשל שימוש בתוכנות p2p, אומנם הוא לא מתנתק, אך הוא מפסיק להגיב ולא ניתן לגלוש במקביל עד שעושים לו אתחול. אני מעוניין לרכוש ראוטר חדש שאין לו בעיה עם חיבורים רבים. בנוסף עם Lan 1gb תמיכה בתקן N במהירות 300MB ומעלה . אם זה אפשרי שיתמוך ב- dual- band ו- NAS. התקציב הוא כ- 100$ בקניה מחו"ל או 500ש"ח בקניה בארץ. לגבי ה- dlink 655, האם מישהו קנה לאחרונה את הראוטר הזה בארץ ויכול לומר לי איזה revision החומרה שלו (צריך להיות כתוב עליו מאחור תחת H/W Ver) יש A1/A2/A3/A4 ומאיפה הוא קנה (יבוא רשמי/מקביל)... תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! האנטרנט שלי הוא 5MB, עשיתי בדיקה מול הספק והתשתית והכל תקין (בעיה שהייתה בקו סודרה DSL)!!! אבל שאני מוריד דרך JD מראפידשר עם פרימיום המהירות היא איטית מאוד.... עד לפני כשבועיים הייתי מוריד על 550KB בכיף... לאחרונה בגלל הבעיה המתמשכת פירמטתי את הכונן והתקנתי וינדוס 7 במקום XP SP3 שהיה לי... סידרתי את פיירוול ועוד דברים ועדין המהירות איטית... אני גר באזור השומרון.... המחשב חזק Q6600 ניסתי מלא שרתים לא עוזר... (השרתים של רפידשאר כמובן) LEVEL 3\TL2 וכו'.... יש הצעות בבקשה אני משתגע מזה אני תמיד מוריד דברים על מהירות MAX..... תודה רבה!
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אתמול בערב התחילה לי בעיה מעצבנת, שחלק מהאתרים פשוט לא עובדים, בעיקר אתרים מחו''ל. נניח Ynet וHwzone עובדים מעולה אבל אתרים אחרים פשוט לא עובדים, הם אפילו לא טוענים אלא ישר מוציאים הודעת שגיאה. הדפדפן הוא Firefox אבל הבעיה גם בIE. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי 2 רשתות אחת פרטית (VPN) ואחת של אינטרנט אני רוצה להשתמש במחשב אחד בשני הרשתות בו זמנית מה שאני עשיתי חיברתי כל רשת למחשב אחד ב2 כרטיסי רשת שונים. הבעיה שזה לא עובד טוב, בכל רגע נכון רק אחד מבניהם יכול לעבוד. זה או שהאינטרנט עובד או שהVPN עובד, אבל לא שניהם ביחד. אני שמתי לב לבעיה שאם אני עושה פינג לרשת אחת חלק מכתובות עובדים וחלק לא (כאשר שניהם מחוברים). ממה יכולה להיות הבעיה? [br]פורסם בתאריך: 10.12.2009 בשעה 22:43:33 אני רק רוצה לציין שאמרו לי לקחת ראוטר נוסף לחבר את 2 הרשתות אליו וליצור טבלת הפניהאבל משהו יודע איך עושים את זה? משהו יודע איזה סוג של ראוטר צריך? בבקשה תעזרו לי תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-