רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
אתמול הוקצו 2 בלוקים 8s/ לAPNIC (רשם האינטרנט האיזורי של דרום מזרח אסיה) בידי IANA נותרו 5 בלוקים אחרונים, אשר על פי החלטה משנת 2009 יוקצו אחד לכל ספק איזורי. המשמעות, מאגר כתובות הIP העולמי אזל. אומנם נכון שיתכן (לא סביר) שיחליטו להקצות את 16 הבלוקים השמורים 240-255, אבל זה לא סביר. ויתכן שעוד חברות ענק שתופסות בלוקים מתחילת ימי האינטרנט יקרסו וישחררו קצת אוויר לנשימה. אבל כך או כך, ימי הIPv4 הולכים ואוזלים. בטרם תיתם שנה זו יאזלו הכתובות! אצל רוב הרשמים האיזוריים. אז המלך גוסס, אבל מה עם המלך החדש? בארץ כנראה שרק ספקית אחת מוכנה במיידי לספק IPv6 לכל הלקוחות. שאר הספקיות עדיין לא ערוכות לכך מבחינה טכנית, וחלקן אפילו לא רכשו פולים.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום היום התקנתי את רשת במחשב הראשי מותקנת מערכת ההפעלה WINDOWS 7 ומחוברת אליו מדפסת במחשב השני מותקן WINDOWS XP , המחשבים חוברו והכל עבר חלק ומזהים זה את זה , שיתפתי הכל ותאמתי WORKGROUP בין שתי המחשבים , הבעיה היא : כשניסיתי לשתף את המדפסת היא לא זוהתה במחשב השני עם ה-XP , עשיתי שיתוף מדפסת+ נתתי לה שם בWIN7 , מה הבעיה? ושאלה נוספת בבקשה, כשאני רוצה לתת הרשאות למשתמשים במחשב , זה רק במחשב מסוים או שאני יכול לתת הרשאות גם למחשבים אחרים ברשת מהמחשב הראשי , כי אני במחשב הראשי תמיד רואה USERS או ADMINSTRATORS , אני לא רואה שמות של משתמשים ( נגיד במחשב השני למשתמש קוראים אורן , אני לא רואה אורן במשתמשים במחשב הראשי תודה רבה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז כבר שבועות שהאינטרנט איטי ברמה מטורפת.. פניות חוזרות ונשנות להוט כמובן לא מניבות כלום למעט איפוס המודם ושינוי תדרים (פשוט הזוי) וכנראה שאני צריך לקחת את המושכות לידיים שלי ולא להסתמך על טכנאי (שלא יגיע אף פעם).. ראיתי פוסטים רבים באינטרנט על הנתונים שמציג המודם של הוט אבל עדיין אני לא מצליח להבין בעצמי האם הנתונים שלי תקינים ומה הנורמל שצריך להיות. הבנתי שניתן לפתור בעיות של עוצמות שגורמות לשגיאות באמצעות מגבירים או מנמיכים אבל לאן לחבר ומה לקנות? אז צירפתי לפוסט זה את הנתונים שהמודם שלי מציג, מדובר בספק + תשתית של 100MB ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי (מלבד השגיאות שאני מבין שזה לא תקין) מה אמורות להיות העוצמות והאם הפרטים אצלי תקינים, ובמידה ולא - א…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי בעיה ב-VOD של יס שבאמצע תוכנית (זה קרה בכמה סדרות שונות ולא רק באחת), המסך נהיה שחור וצריך לחזור אחורה לשידור החי כי הממיר לא מגיב לפעולה אחרת. דיברתי עם 3 נציגים של יס, אמרו לי פעמיים לעשות איפוס לממיר, איפוס לדיסק הקשיח וכלום לא עזר. בסוף קבעו לי טכנאי להחלפת הממיר. מדובר בממיר יס מקס טוטאל. קודם השתמשתי ב-DNS של OpenDNS שהגדרתי בראוטר אבל כשהשתמשתי באינטרנט ב-Wifi בסמארטפון זה עשה לי בעיות ואתרים לא נפתחו אז החזרתי ל-DNS של הספקית ועכשיו גם הגלישה בסמארטפון השתפרה וגם ה-VOD עובד טוב, לפחות ממה שראיתי בזמן קצר, כמובן שאני אמשיך לעקוב אחרי זה לאורך זמן ואראה אם אכן הבעיה נעלמה. שאלתי היא, האם אכן זה יכול להיות קשור לשימוש ב-DNS לא של הספקית או שיש בעיה …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי, הצלחתי לשתף את החיבור אינטרנט ברשת, אבל אני לא מצליח לשתף קבצים ברשת. כשאני מנסה לסמן בהגדרות של הכרטיס רשת *המחבר* במחשב השרת, את האופציה Share , הוא מודיע לי שכבר החיבור adsl ב - Share ולכן אי אפשר לעשות Share . כאילו אי אפשר שגם האינטרנט וגם הקבצים ב - Share ?!?! כרגע המצב של החייגן (במחשב שרת) הוא Enabled, Shared , והמצב של הכרטיס רשת המחבר הוא רק Enabled . אני מניח שבגלל זה אני לא יכול לשתף קבצים, אבל מצד שני, הוא לא מאפשר לי לשים Share. מה הפיתרון ?
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תראו כמה שעות אני כבר מחובר ואני בנטוויז'ן! אני בחבילה 750K :AR15: פעם זה היה לי מחובר 10 שעות ומתנתק כנראה הם השתפרו במשך הזמן! הנה קבלו: ואלה שסתם אומרים שלא יגידו סתם!
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מחפש נט סטיק כמו שיש לסלקום ואורנג', אלו שאפשר לשים בהם SIM CARD ואז לגלוש באינטרנט. אני לקוח של סלקום אבל אני גולש דרך המכשיר הסלולרי שלי (שדי נהרס עקב זה כנראה) ולכן חיפשתי לקנות נט סטיק שאני יוכל להעתיק אליו את הכרטיס SIM שלי ולגלוש בלי להוציא את הכרטיס SIM מהמכשיר הסלולרי שלי. קראתי איפשהו שיש דבר כזה ואני לא יודע איך למצוא בדיוק. במקרה ואין ואני סתם חלמתי, אפשר המלצה לנט סטיק רגיל שאליו אוכל להעביר את ה SIM ברגע שארצה להתחבר לאינטרנט ולא ע"י המכשיר הסלולרי? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם ניתן לחבר למחשב פנטיום 3 ישן מחשב פנטיום 2 או 3 אחר, כך שישתמש בכח המחשוב שלו ? מקווה שהשאלה ברורה... :-\
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם! בגדול, התקינו לי מחברת HOT ראוטר חדש. הראוטר הזה כלול בתוך קופסת תקשורת הכוללת בתוכה גם את הטלפון גם את הראוטר וגם מודם כפי שהם קוראים לה, HOTBOX. השם שמופיע על הקופסה הוא: SAGEMCOM איני יודע בוודאות האם זה שם חברת הראוטר או לא? מגלישה באינטרנט ראיתי אכן אתר בשם זה שנראה כחברת ראוטרים. אחרי שחיברו אותו שמתי לב כי איני יכול לקבל HIGH ID בתוכנת ה-EMULE ובכלל הגלישה דרכו חסומה לגמרי. מבירור בפורומים שונים הבנתי שהבעיה בעיקרה נעוזה בהגדרות הראוטר וב-PORT FORWORDING בפרט. התקשרתי לתמיכה של HOT ויחד עם נציג שכבר מלחתחילה הבנתי שלא מבין הרבה בעניין (זו לא ביקורת על החברה חס וחלילה. אשתי עובדת בה ) ביצענו הגדרות שלאחריהן נדפק כל החיבור לאינטרנט בכלל. כתוצאה מזה…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מנוי באינטרנט של 014 במסלול לסטודנטים, משלם ל 5 מגה 12.9 שקל בחודש, ב ADSL. האינטרנט בחודש חודשיים האחרונים חל איטיות מחרידההה...ביצעתי בדיקות באתר "ספיד-טסט" חוץ מישראל כל שרת עם פינגים גבוהים והורדה הכי גבוהה הייתה לי פחות מ 2 מגה תוצאות בדיקה. בכל נסיון להתקשר ל014 הם אמרו לי שהם לא מקבלים את הבדיקות של האתר "ספיד-טסט" אלה רק שלהם, וברור שהוא מהיר, 5M. עשיתי טסט השבוע, לקחתי חשבונות של חברים ומשפחה והתחברתי עם היוזר שלהם ובבדיקת מהירות קיבלתי בדיוק 5 מגה, ושחזרתי ליוזר שלי זה הוריד לאט. התקשרתי ל014 והודעתי להם את מה שעשיתי ואני רוצה לקבל גם מהירות כמו משתמשים אחרים, 5מגה, הנציג אמר לי באיזה יוזר עשיתי בדיקות לדוגמא (היו של נטויזין ועוד של 014 גם במהירות של 5 מגה, …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
מאיפה בעצם קונים נטסטיק בצורה הכי טובה? מחברות סלולר ? אם אני קונה נטסטיק בארץ,הוא לא יעבוד לי בחו"ל ? או שהוא יעבוד וזה כביכול גלישה בחו"ל וזה הרבה יותר יקר? ואם כבר חו"ל,בניו יורק נגיד,אפשר להסתמך על רשת אלחוטית ?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ! יש לי בעיה שמשגעת אותי,המחשב הנייד שלי גורם לראוטר לקרוס אחרי זמן רנדומלי המחשב זה MSI GT70 עם כרטיס רשת Killer Doublshot 1202 הסיפור המלא: עברתי ל40מגה של בזק בהתחלה קיבלתי את הDLink DUALBAND שלהם הכל היה סבבה האינטרנט עובד אחלה. חיברתי את הנייד שלי ל5GHZ עבר כמה שעות\דקות ה5GHZ קורס נשאר רק ה2.4 וצריך לעשות ריסט לראוטר ככה כמה ימים מפה לשם החלפתי 4 ראוטרים ! שתיים DLINK ושתיים NETGEAR ואותו סיפור עם כל אחד, שעות על הקו על בזק כלום לא עוזר ועכשיו השארתי את הרשת פתוחה בלי סיסמא וככה היא לא קורסת.. ניסיתי דרייברים שונים ומה לא גם בפורום של MSI וכלום לא עוזר.. יש למישו רעיונות ??
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה לא מעניין אותי כל יכולות האלחוט למינהם פשוט אין לי שום דבר אלחוטי ואין לי ביית ענק ככה שזה פשוט לא רלוונטי מה שכן מעניין אותי זה : 1)תמיכה בכבלים וב ADSL 2)תמיכה במהירויות שגבוהות מ10 מגה 3)יציבות הקוו - שישאר מחובר ולא יתנתק,ושיוכל להתמודד עם מספר גדול של חיבורים בזמן הרצת תוכנות שיתוף 4)תמיכה ב QoS ,dynamic dns ועוד כל מיני דברים נחמדים גם יהיה טוב 5)אם תהיה יציאת USB שאפשר לחבר אליה disk on key ולהפוך אותה לכונן גיבוי זה יהיה גם נחמד התקציב עד 350 שקל אני יכול לקנות מ KSP\אופיס דיפו\BUG (פשוט כי אלו החנויות שקרובות לאיפה שאני גר,ואין לי זמן להזמין באינטרנט כי צריך את הראוטר לימים הקרובים) אלו הראוטרים שאני מתלבט בינהם: edimax BR-6424n edimax BR-6524n dlink DIR-…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם הייתם לקוחות של 012 בין 2008-2012, עשיתם שימוש בתוכנה לחלוקת קבצים ואתם עדיין לקוחות שלה, אתם זכאים לשדרוג חינמי למהירות הבאה שלהם למשך 9 חודשים (לא כולל תשלום לתשתית שתחול עליכם). לעוד מידע: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4581559,00.html לדעתי האישית הסכם פשרה מעפן שרק העורכי דין מרוויחים בו.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחובר במודם Siemens SL2-141 דרך בזק / בזק בינלאומי במהירות 8 מגה (שידרגתי לפני חודשיים) ויש לי בעית קליטה בבית - רוב היום אני עובד על לפטופ בחדר אחד ובערב מדי פעם אני יושב עם הלפטופ מול הטלויזיה בסלון או משחק ב-PS3 (אישתי כנ"ל עם הלפטופ שלה). הסימנס בעייתי כי האות שלו לא מצליח לעבור את הקיר וחצי שיש בין הסלון לחדר עבודה (מרחק של 10+ מטר) בצורה טובה ואני צריך לפעמים להתחבר עם כבל רשת ארוך מאוד או להעביר את המודם משקע אחד לאחר באמצע הבית, כאשר גם ה-PS3 מתנתק לפעמים כשהמודם רחוק. מבאס. דיברתי היום עם נציג בזק בקשר למודמים חדשים והוא אמר לי שיש את ה-Dlink 2760U עם תקן N. כמובן בשביל לקבל אותו ב-1.90 ש"ח לחודש אני צריך להוסיף חבילת אנטי-וירוס ותמיכה בעוד 12+ ש"ח בחודש ול…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לקרוב משפחה שלי יש חברה קטנה, והוא רוצה להקים רשת מחשבים וטלפוניה בה. (עדיין אין לו.. לא של מחשבים ולא של טלפוניה....) אני הולך לעזור לו עם זה. בקיצור, יש שם כרגע 5 מחשבים, אבל מתוך חשיבה לעתיד נניח וזה הולך לגדול ל-עד 16 מחשבים. אותו דבר לגבי טלפונים - 5 עמדות טלפון צריכות להיות, עם מרכזייה בינהן שתאפשר להעביר שיחות, ושתחובר ל-3 קווי חוץ. השאלה שלי היא: מבחינת רשת מחשבים, עשיתי את זה כבר כמה פעמים אז הסיפור ידוע. אבל לגבי רשת טלפוניה, כאן היו קצת שינויים בשנים האחרונות ופה אני צריך להתעדכן: האפשרות המעפנית היא לקנות מרכזייה אנלוגית, למתוח חוטי טלפון, לחברם למרכזייה, ולחבר את המרכזייה לקווי-חוץ של החברה. האפשרות היותר טובה(או לפחות יותר עדכנית), היא להשתמש במרכזיית V…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, יש לי 6100 tv lg חדישה 4k עם אפליקציות נטפליקס. כדי שהנטפליקס יעבוד טוב חיברתי מהראוטר של בזק כבל רשת ישיר לטלויזיה. בנוסף חיברתי באמצעות wifi סטרימר של sting tv. מסתבר שהסטרימר זקוק לחיבור של 40מגה, אלא שהטלויזיה באמצעות wifi מגיעה אולי ל10 מגה. הבעיה שיש לטלויזיה שקע קווי אחד בלבד והוא תפוס על ידי נטפליקס. ואם אני רוצה לחבר לסטרימר של sting tv כבל אז אין אפשרות. האם יש מפצל שקע קווי לטלויזיה שניתן לחבר אליו שני כבלי רשת? זה בכלל ניתן? או יש דרך אחרת? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
הי אני צריך המלצה על כרטיס רשת טוב עם דרישות מאוד ספציפיות: חיבור USB 3.0 תומך בDUAL BAND תומך בתקן AC. בעקרון אין לי תקציב מוגדר, ככה שמה שתמצאו יהיה טוב. ואין לי בעיה לקנות ישירות מחו"ל אם זה יוצא זול יותר או איכותי יותר. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז השאלה היא כמו בכותרת...: האם אפשר להפוך מחשב רגיל לשרתשעליו אפשר להקים אתר באינטרנט להעלות קבצים וכו'???
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי בעיה באינטרנט עקב האלחוטי.. בבית יש לי d-link 6740u שמחובר ישירות למחשב ואני מחובר אליו באלחוטי עם USB כזה... הבעיה היא בעיקר נובעת במשחקים ובמהירות הורדה האינטרנט אצלי מוגבל (באלחוטי) למהירות של 5 מגה (ומהירות ההורדה בהתאם) בעוד שהאינטרנט עצמו הוא מעל זה. במשחקים הבעיה היא בעיקר לאגים. ובלי קשר ניתוקי אינטרנט (אין זמן קבוע) מה שאני שואל זה, מה הפתרון האופטימלי ביותר? כמובן יש את הפתרון של כבל אבל כאמור הייתי כבר מחבר אם זה היה רלוונטי (בעיקר בגלל מרחק) באתר של בזק הם מציעים 4 פתרונות http://www.bezeq.co.il/Internet/wireless-network/Pages/wireless-network.aspx (אין ממד או מרתף לצורך העניין) מהו הפתרון הכי טוב (אם בכלל) מבין כל הארבע? דרך קו טלפון? חשמל? או ש...? פתר…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרחבתי את מהירות רוחב הפס של האינטרנט שלי בבית ל30 מגה. אך, אינני מצליח לקלוט את מלוא המהירות בכלל החדשים בבית, אלא רק כ20 MB ומטה. הראוטר שלי מאוד מאוד מאוד חזק, כך שזו איננה הבעיה. האם יכול להיות שמתאם הרשת שלי במחשב חלש מידי (108MBPS) לאינטרנט אלחוטי במהירויות אלו? האם שדרוג לכרטיס רשת לבעל 300MBPS יעזור? תודה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מחשב ביתי עם Dlink-655 A04 1.34 מחובר עם חייגן L2TP להוט 16מגה + בזק גיימר , שמחובר למודם הוט Motorola SB5101. יש לי מחשב נייד Asus G73JH-A1 שפירמטתי + עידכונים + כל הכיוונים שאני בד"כ עושה והכל פיקס מבחינת משחקים והורדות מהאינטרנט ופינגים. כשהמחשב נייד מחובר דרך כבל 1GBPS, הכל מהיר דרך הרשת + הורדות, העברה בין המחשבים היא 100-90MB. כשהמחשב נייד מחובר דרך האלחוטי במהירות 150MBPS, מהירות הורדה + פינגים יציבים 1.60-1.95 אבל המהירות המקסימלית היא רק 10-12MB העברה בין המחשבים. (הכרטיס במחשב הנייד הוא Atheros AR9285 Wireless). אם אני אקנה כרטיס אלחוטי יותר טוב זה יעזור? של אינטל לדוגמא. הראוטר מכוון בגישה אלחוטית ככה : Mixed 802.11n and 802.11g כי אני צריך לחיבור מחשב ני…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כפי שכתבתי בכותרת, אני מעוניין שתמליצו לי על מודם-ראוטר חוטי שתומך באינטרנט שבכבלים. אני אשמח אם תתנו לי 3 אפשרויות כי התקציב עוד לא ברור (בסביבות 400 ש"ח). תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, היה לי רשת אלחותית בבית, מחשב אחד מחובר ישירות לראוטר, ומחשב שני מחובר עם כרטיס אלחוטי! מכיוון שהמחשב עם הכרטיס האלחוטי היה בממ"ד אז החלטנו לסלול כבל ישיש מהראוטר למחשב. סללנו כבל של איזה 20 מטר והכל עבד בסדר. אבל מאזתמיד יש קריסות של הרשת. האייקון של המחשב למטה הוא עם סימן קריאה צהוב עליו ולפעמים הוא נראה כאילו הוא טוען אבל בכל פעם אין אינטרנט!!! רק אם משחקים עם הכבל מכניסים ומוציאים אז הרשת עובדת, וכמובן רק לזמן מסויים כי אחרי זמן מה זה שוב קורה. מישהו מכיר את הבעיה?
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-