רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
מבקש עצה, שדרגתי ל- 100M בבזק, ברשותי נתב D-LINK 2760U שלא תומך ועלי לשדרג . הנתב מחובר למחשב דרך הוםפלאג, ומספר מכשירים משתמשים באלחוטי (לפטופ, סלולרים). שאלות: ההוםפלאג AZTECH HL110E תומך ב-200Mbps , לא מהווה צוואר בקבוק? האפשרויות לשדרוג: 1. אחד משני הנתבים שבזק מציעים- מה עדיף? DLINK 6850U או VEGN2610 של חברת NETGEAR ? לא מצאתי סקירות. זו האפשרות המועדפת עלי- אני לא מבין בתחום, מבחינת מיקום, כבילה והתעסקות מעדיף להתעסק עם מכשיר אחד גם אם הוא פחות אידאלי. 2. לרכוש מבזק רק מודם מתאים ולחבר נתב - אפשר להשתמש ב- D-LINK 2760U כנתב רק לצורך האלחוטי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, עקב תופעה מוזרה של ניתוקים בלתי פוסקים בראוטר הקיים שלי (3Com), שגם איפוס הגדרות ועדכון קושחה לא פתרו אותם, החלטתי לרכוש ראוטר חדש, בתקווה שזה יפתור את הבעיות. אני מחפש ראוטר בתקן N מלא, אשר כולל חיבורים קוויים לרשת 1Gbit/s, ושיש לו אות חזק מאד, כי הוא חייב להיות (לצערי) בממ"ד. כמו כן אני צריך כרטיס רשת בתקן N שיקלוט אותו היטב מחדר מרוחק (כשהראוטר, כזכור, בממ"ד). ממה שקראתי באתר ובפורום, חשבתי על WR1043ND של TP-LINK, ועל מתאם רשת WN821N של אותו יצרן. אני מבין שהראוטר עונה מתחינת תקן N ותמיכה ברשת בקצב ג'יגה ביט (1000), וגם לא יקר, אבל נראה שהשידור/קליטה שלו לא חזקים במיוחד. אני גם לא יודע אם מתאם הרשת במחשב המרוחק קולט מספיק טוב. מה דעתכם? יש משהו מומלץ יותר ל…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, שידרגתי את האינטרנט ל40MB אצל בזק ואמרו לי שאני חייב להחליף את המודם ל 6740U על מנת שהמהירות החדשה תעבוד. לאחר השידרוג התחילו הרבה בעיות כאשר הבעיה המרכזית היא קליטה חלשה מאוד של רשת אלחוטית בכל הבית (לאחר בירור עם בזק הבנתי שזאת בעיה עם המודם הזה). ברשותי מודם יותר ישן של בזקום (2650U) ובמודם הזה לא היו בעיות בכלל של קליטת רשת אלחוטית, האם אפשר להשתמש במודם הזה רק כמשדר רשת אלחוטית במקום המודם החדש? במידה וכן מה אני צריך לעשות? מתנצל על הבורות ותודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. המחשב שלי מחובר בכבל לראוטר אלחוטי. שיתפתי תיקיה עם everyone read/write כשאני מתחבר עם אפליקציה בנייד, אני מצליח לגשת לתיקיה ואפילו ליצור תיקיה חדשה. אך כאשר אני מנסה להעתיק קובץ, התהליך נכשל מיד על ההתחלה. הדבר קורה גם כשאני מחפש מדפסת אלחוטית. נראה שישנה בעיה בזיהוי או שיתוף משאבים בין המחשב לרכיבים אחרים. על הראוטר יש כונן USB ואני מצליח להעתיק עליו קבצים ללא בעיה. אולי זה משהו ב-WIN10? זה גם קרה לי ב- WIN8.1 למרות שעכשיו עשיתי התקנה נקייה, כך שהגדרות בעייתיות לא יכולת לעבור ל-10. אילו עוד פרטים צריך להוסיף? אודה לעזרה דחופה.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך המלצה לראוטר איכותי שלא יעבור את ה-200 ש"ח. חשוב שיהיה לבית פרטי 3 קומות, האינטרט תשתית של הוט, וספק אינטרנט בזק בינלאומי NGN. השימוש בבית 2 מחשבים ניידים, PS3 ו-VOD של YES. עכשיו רציתי שתעזרו לי בהתלבטות לגבי 3 ראוטרים : http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-router&modelsid=748279,746556,719081
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה הראוטר שברשותי (edimax br-2662n) עושה בעיות: הוא מתנתק ספונטאנית ברגע שיש יותר ממחשב אחד שמתחבר לרשת האלחוטית. גם עדכון הקושחה לא עזר אז אני תוהה אם יש דרך לטפל בו או שעדיף להחליף ראוטר... אם צריך לקנות חדש, הנה הדרישות: - הדירה קטנה (70 מ"ר) ללא ממ"ד. - יש שלושה מחשבים מחוברים במקביל ברשת האלחוטית. - זול ואמין. - תשתית אינטרנט - הוט, ספק: נטוויז'ן 013 - קיים מודם Arris TM602A החיבור דרך המודם, ללא חייגן. מישהו מכיר את הדגם הזה, מה אתם אומרים עליו? Netis WF-2402 תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן. אני מעוניין לרכוש מגדיל טווח אינטרנט שנכנס לשקע חשמלי אחד והמכשיר השני מקבל את המידע מהשקע החשמלי השני בקומה השניה. חשוב לי גם שהנתונים יועברו באמצעות LAN גם ביציאה בשקע בקומה השניה. יש לכם המלצות?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
קיבלתי בחינם תראוטר הזה מהוט.ואני משתמש הרבה מאוד ב utorrnet גירסה 2.2 ובדיוק כל 4 ימים מתנתק לי החיבור לאינטרנט במחשב שלי שמחובר קווית לראוטר בגלל שהראוטר לא מסוגל להתמודד עם כמות החביורים של התוכנה.השאלה שלי היא כזאת מה לעשות בהגדרות של התוכנה שדל הטורנט גשי ששלא יהיו לי כל 4 ימים ניתוקים איזה הגדרות לעשות בדיוק כדי שלא יתנתק לי?.ישמח לעזרה! תודה מראש.אני משתמש באנגלית!
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
א. האם ראוטר המתפקד כשרת DHCP (במקרה הזה edimax ar-7024a) יכול לחלק כתובות אי-פי אוטומטית גם למחשבים שלא מחוברים אליו ישירות אלא דרך סוויצ'ים? לדוגמא: ראוטר DCHP --> סוויץ' --> מחשבים ב. אם הראוטר באמת "חולש" על כל הרשת ומתאים כתובות אוטומטית לכל השכבות, האם הוא יתחשב במחשבים עם אי-פי קבוע ולא יתנגש בהם? ג. מהו בדיוק מערך של "cascading switches"? ואיך יוצרים אותו? ד. מה זה "trunked uplink" ואיך אפשר להגדיל רוחב פס ברשת? אני אעריך מאוד כמה שיותר תשובות, מאחר וזה מיועד למסיבת רשת אשר תיערך עוד שבועיים, תודה רבה מראש, phobus.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הבנתי שבזק ו-HOT משדרגות את הרשת שלהן לסיבים אופטיים. אלה מגיעים עד ארונות החלוקה ומשם מגיעים אליך הביתה על גבי חוטי טלפון או כבלי קואקס. איזו חברה עדיפה? חוטי טלפון או כבלי קואקס?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי DLINK 2650U של בזק ומספר שאלות לגביו ולגבי הרשת בכלל: 1. במספר מקומות (כולל המדריך למשתמש שלו) יש בתפריטים תפריט של Quick Config, אצלי הוא לא מופיע. לדעתי בעבר היה אבל נעלם מתישהו. מישהו מכיר תופעה כזו? 2. כאשר התחברתי אמרו לי אצל הספק (בזק בינלאומי) שמומלץ לבטל את ה FIREWALL ולשים במקום על המחשב. אז ביטלנו אותו לכל מיני בדיקות (כי בהתחלה היו בעיות) ולא החזרתי אותו. איך אני יכול לבדוק אם הוע עובד או לא דרך הנתב? האם באמת יש סיבה לבטל אותו? 3. אני משתמש ב FIREWALL NOD32 על המחשב. מידי פעם קופץ לי חלון שמזהיר אותי מתעבורה נכנסת למחשב (ושואל אם לאפשר או לא). אם אני מאחורי הנתב, ב NAT מן הסתם, והמחשב שלי לא מוגדר כאילו הוא ב DMZ, אז איך תקשורת נכנסת יזומה מבחוץ בכלל מגי…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! בחודשיים האחרונים אני פשוט סובל מבעיות של איטיות בלתי נסבלת בבזק בינלאומי . כמו רבים מכם. נכון לעכשיו יש לי חבילת 2.5 MB בזב"ל + תשתית בזק. עכשיו אני גם ככה מנוי של הוט בכבלים ויוצא לי בין כה וכה הרבה יותר משתלם לעבור לטריפל של הוט. (12MB) אך השאלה שלי היא האם האינטרנט של הוט מומלץ ואיכותי (מבחינת 0 התנתקיות , הורדה נורמילת יחסית, פינגים נמוכים רוב הזמן) או שבסופו של דבר אני אקבל את אותה הגברת בשינוי אדרת (ואף יותר גרוע?!) :s05:
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חיברתי לראוטר בעזרת כבל CAT6 מחשב נוסף כבל באורך 15מטר בערך במחשב המרכזי שגם מחובר לראוטר רואים חלק ובלי השהייה לעומת זאת במחשב הנייד שמחובר לכבל יש השהייה בצפייה והיא לא רצופה כמו במחשב המרכזי יש לי רואטר tp-link ואינטרנט של הוט. אשמח לקבל עצות לפתרון הבעיה
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
העפתי את כל הפייוולים מהמחשב ועשיתי DMZ HOST לאייפי שיפתח את כל הפורטים בראוטר... ועדיין LOWID באימיול, במספר קליינטים שונים.. אני משתמש בנתב סימנס.. כבר ניסיתי לפתוח פורט פורט... זה לא עבד גם. האם בזק התעלקו עלי ? עוד בעייה: הרבה פעמים אני מוצא את עצמי עושה ריפרשים לעמודים שלא רוצים להפתח וזה מסדר את הבעייה.. כאילו קליק אחד לא מספיק, צריך לסגור, לפתוח, לעשות ריפרש שעה ואז זה יפתח... זה כאילו זה משחק איתך משחקים .. וזה קורה המון גם בעייה של בזק ?
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז ככה.. אחרי עשרות שיחות טלפון מיותרות עם בזק ובזק בינלאומי ולפני כן עם הוט אני כבר נמצא על סף ייאוש ופותח את הדיון הזה.. יש לי בעיה מפגרת עם האינטרנט ב-3 השנים האחרונות שאני בטוח ב-100% אחוז שקשורה לתשתית אבל עדיין לא יכול להסביר אותה. הבעיה מתבטאת בעיקר במשחקי רשת/הורדות/סטרימינג אבל מבחינת בדיקות המהירות אני מקבל מהירות תקינה לגמרי כנ"ל לגבי עוצמות ב-ADSL STATISTICS. הכל התחיל שעברתי להוט לפני 3 שנים ללא ידיעתי. לפני כן יש לציין שהיה לי תשתית של בזק כשב-3 השנים הראשונות היו לי איתם בעיות דומות למה שיש לי היום אך במשך שאר הזמן ( הייתי איתם משהו כמו 6-7 שנים ) עבד פיקס מבחינת הכל עד שעברתי להוט. מהרגע שעברתי להוט נהייתה לי בעיית פינגים + PL קבועה וחמורה שאף אחד לא …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה אתרים שבניתי, שכרגע נמצאים על מחשב ישן שהיה לי, שהפכתי לשרת. זה עובד מאוד לאט וחשבתי לעבור לשרת אחסון. אני מחפש: כמה שיותר זול PHP, עדיף גם PYTHON ואפשרות להתקנה מהירה של וורדפרס, דרופל וג'ומלה, אך לא חובה. כמות בלתי מוגבלת של סאב-דומיינים או לפחות 5. נפח אחסון של 1GB+. עדיף אפשרות לתשלום בPAYPAL. **אין צורך שהשרת יהיה בארץ האם אני חייב לרכוש גם דומיין? או שניתן להשתמש בסאב דומיין שלהם? בנוסף, רציתי לשאול האם קיים אחסון אתרים שאוכל להתקין עליו BLENDER(תוכנת תלת מימד)? כי אני מעוניין לבנות אתר שבו הגולש יכניס נתונים מסויימים והשרת ירנדר תמונה לפי הנתונים ויחזיר לגולש. היכן נ…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם זה כבר שעה וחצי שאני מחפש את 3COM DISCOVERY TOOL יש לי איזה AP של 3COM WL-524 שכבר מוגדר ברשת קטנה ואני רוצה רק להכניס לו סיסמה... כוון ש HP קנו אותם הפכתי כל אבן למצוא את התוכנה ללא הועיל. ולא מצליח לעלות על ה IP של הח** הקטן הזה יש למישהו פתרון איך אני מוצא את ה IP שלו.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני משתמש במחשב Asus N550JV. לאחרונה אני חווה ניתוקים אקראיים דרך המחשב... בעוד שכל שאר המכשירים המחוברים אלחוטית (אייפדים, טלפונים, מחשבים נוספים גם בקווי וגם באלחוטי) המחשב מראה שעדיין מתקשר עם הראוטר אך אין גישה לאינטרנט בעוד שבשאר המכשירים הנ"ל אין בעיה עם הגישה לאינטרנט. הפיתרון הזמני לבעיה היא כיבוי הWIFI והפעלתו מחדש וזה מסתדר עד לפעם הבאה שהבעיה שוב חוזרת על עצמה. עכשיו יש לי איזו השערה איך לא הצלחתי לאמת אותה ולגלות האם מדובר בהכרח בזה. אז ככה, שירשרתי מודם נוסף להוטבוקס (המעפן) כדי להרחיב את הקליטה בבית על פי המדריך המצויין הזה בחלקו האחרון, חיבור ישיר דרך כבל. עכשיו במחשב משום מה, אני לא יודע למה אני רואה 2 רשתות של הבית. ובשאר המכשירים, כמו האיי…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב יש לי מדפסת hp 4500 wireless אבל לאחרונה החלטתי להיפרד מהגלישה האלחוטית בבית ולעשות רשת חוטית. האם יש דרך לחבר את המדפסת (לפי מה שאני רואה אין יציאה לרשת, אולי כי היא wireless). תודה ארי
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מדריכים יתקבלו בברכה... אם אפשר גם בצירוף תמונות תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שאני מתחבר אליהם ל100 מגה התשתית שלי תיהיה של הוט אבל השאלה שלי איזה ספק אני יכול לבחור? ומה הכי מועדף לדעתכם? שמעתי שהוט מחווייבים להביא מ 80 עד 100 מגה זה נכון? תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ברשותי 2 ראוטרים ישנים: TP-LINK TL-WR542G ו-TP-LINK TL-WR841N. הראוטר שמחובר הוא TL-W841N שנמצא בקומה השניה. ברשותי גם מגבר שקניתי באיביי. המגבר נמצא בקומה התחתונה. כרגע המצב הוא כזה: המגבר לא מתנתק בתדירות מסוימת. שטח כל קומה היא בערך 100 מ"ר. בקומה התחתונה יש ממ"ד, והמשפחה רוצה להנות מהאינטרנט גם בממ"ד. בנוסף בבית יש 3 פאזות. השאלה היא כזו: האם לקנות הום פלאג (כמו של שיאומי) או לקנות ראוטר חזק יותר (כמו של שיאומי)? גם רעיונות אחרים נשמח לקבל. תודה לעונים.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ערב טוב, כרגע אני נמצא בתשתית הוט וביום שלישי הקרוב עובר חזרה לבזק עקב מעבר ליס פעם ראשונה שיס הציעו לי חבילה יותר זולה. איזה ראוטר כדאי לבקש מהטכנאי של בזק? (לא מעודכן בדגמים פשוט) כרגע אני עם הוט בוקס ואני דיי מבסוט ממנו אפילו בתור ראוטר כי אני מתחבר לWIFI רק עם הפלאפון ומחשב אחד שמחובר באופן חוטי. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מודם-נתב של בזק, SIEMENS SL2-141, עידכנתי עליו קושחה של DYNALINK בגרסא 3.64y כדי שיתמוך ביותר פונקציות בwlctl הקונסולי. המטרה - להפוך אותו למתאם אלחוטי, הכוונה שיתחבר לרשת אלחוטית קיימת (יעשה associate) ויעביר לי לאחד הפורטים של הLAN את כל התעבורה מwl0, בקיצור להשתמש בו בתור מתאם אלחוטי לכל דבר. אפשרי גם בUSB. למי יש רעיון איך להרים דבר כזה? תיאורטית צריך להגדיר לו VLAN וROUTE דרך הSSH, שזה חצי בעיה, השאלה אם למישהו יש הכרות עם עבודה עם wlctl כי לא מצאתי דוקומנטציה מתאימה. צריך גם דרך יצירתית לשמור את כל זה בNVRAM לאחר REBOOT. תודה לכולם
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, ברשותי ראוטר LEVEL ONE WBR-3408 שככל הנראה לא עונה על הדרישות המקומיות (8 מחשבים המתחברים אליו בLAN ובWIFI). נאמר לי שעל מנת שראוטר יוכל לענות על הצרכים האלה בצורה טובה ומספקת - אזי שנדרש ראוטר בהשקעה גדולה, יחסית, של כסף (1000 ש"ח ומעלה). אינני יודע מהי נכונות הדבר. בכל מקרה, נאמר לי שניתן להפוך את אחד המחשבים שברשותי לראוטר וכך לפתור את הבעיה. השאלה היא - איך אני עושה את זה? אציין כי אם את הבעיה הזו ניתן לפתור בראוטר חלופי שלא עולה על 500-600 שקל, אולי אעדיף זאת. אם וכאשר - המחשב המיועד לשמש כנתב הינו בעל OS WIN 7 64BIT. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-