עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום.. לפני כמה חודשים היתה לי רשת שעבדה מעולה... השתמשתי במחשב אחד בביטורנט והורדתי דברים למחשב השני דרך הרשת הביתית.. כי יש בו יותר מקום אחסון. הורדתי GTA והייתי צריך לשדרג את אחד משני המחשבים(ששניהם היו XP SP2) לSP3.. שדרגתי ומאז התחילו הבעיות... המחשבים התחברו אחד לשני מתי שהתחשק ניסיתי להחזיר לSP2 והכל עבד כמו קודם... ניסיתי להעביר את שניהם לSP3 וחזרו הבעיות... ואז מצאתי איזה קובץ של מייקרוסופט שאמור לתקן את העיניין וזה בגדול סידר... אבל הבעיה היתה שהשתמשתי בביטורנט ובאמצע הורדה הקבצים הפסיקו לעבוד בטענה שהם לא נמצאו.. כלומר הרשת מתנתקת לי מידי פעם.. אז החלטתי לפרמט את המחשב שנשאר עם SP3.... בהתחלה חשבתי הכל יהיה טוב... ומסתבר שזה עדיין קורה(המחשב שמשתמש בביטורנט שוד…

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  2. נגיד שרימת או משהו כזה אתה מקבל באן, לא לכתובת שלך ממש אלה לטווח כתובות לפי מה שהבנתי מחשבר שלי פעם זה לא פשוט לצאת מזה,אתם בטח מבינים יותר ברור שה IP שלי משתנה, אבל משום מה זה עובד לו פעם נחסמתי ולא הצלחתי לחזור.

3. שלום לכולם, אחותי עברה לדירה חדשה יחסית (בניין בן 3) . הייתי רוצה להקים חיבור קווי יציב שיחליף את החיבור האלחוטי בו נעשה השימוש כיום. אציין כי מהירות האינטרנט היא 100 מגה אבל כמובן שלא מרגישים אותם ובסלון בטלוויזיה עם דונגל, השידורים כל הזמן נתקעים ומקרטעים. החיבור הזה יעשה בכדי לאפשר צפייה ישירה בתכנים השונים ברשת ולשימוש ב xbmc. בדירה ישנם ארון תקשורת וארון חשמל בסלון ובכל אחד מן החדרים ישנו שקע טלפון סטנדרטי. אני מניח שכבל רשת cat5e יעשה את העבודה. אני יודע כיצד מחברים ראשי rj45. לא כלכך ברור לי כיצד צריך למשוך את הכבל לכל אחד מהחדרים (3) ולחברם לשקעים. יש לי בן דוד חשמלאי שאף פעם לא יצא לא להקים כבילה לאינטרנט, בקשתי את עזרתו ,הוא הסכים בתנאי שאברר מה בדיוק צ…

• 7 תגובות
    • 5.7k צפיות
  4. Started by whitiger19,

שלום לכולם, אני די חדש בכל העסק הזה של רשתות אלחוטיות. אני רוצה לעשות רשת אלחוטית בין 2 מחשבים בבית וPS3 . כרגע יש לי חוטית, אני פשוט רוצה להפטר מכל הכבלים. כמה העסק יעלה לי? אני מעונין בראוטר במקסימום 250 ש"ח. וכרטיסי רשת כמה שיותר זולים. נ.ב לPS3 צריך לקנות כרטיס רשת?

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  5. Started by sagis,

שלום שלום , אני רוצה לפתוח פורטים לטורנט. מחובר ב 10 מגה דרך בזק בינלאומי ובזק כתשתית,ראוטר tp-link wr740n . מאיפה מתחילים, ומה הפורטים המומלצים ?

• 3 תגובות
    • 6.8k צפיות
  6. Started by maximov,

מישהוא פה התקין ADSL ROUTER??? אם כן אני צריך המלצות לגבי adsl router שעובד טוב בשביל רשת של 3 תחנות והדרכה קצרה בהגדרות.

7. Started by bitona,

אז ככה יקיריי - אחד מחשב XP , אחד מחשב 98. מחוברים בכבל מוצלב כמובן , ב - XP יש 2 כרטיסי רשת , אחד הולך למודם כבלים של מוטורולה. כל נסיון שלי להגדיר רשת ביתית קטנה במחשב הראשי אכן פותח חיבור רשת שנקרא LAN שמראה לכאורה שהכל תקין אך בה בעת עושה 2 דברים נוספים: 1. מנתק אותי מחיבור לאינטרנט (המחשב מאבד IP ותקשורת TCP/IP מול המודם , יש לציין שיש גם חיבור רשת שנקרא INTERNET שעושה רושם כאילו הוא כן מנהל איזו תקשורת מול המודם שכן נורית הכתומה במודם כבוייה רק כאשר הוא ב - DISABLE ולא כאשר חיבור AZTV CABLE MODEM DIALER ב - SISABLE). 2. נפתח חיבור רשת שנקרא "גשר רשת" שאין לי מושג מה טיבו ומדוע הוא בא כשאף אחד לא קורה לו. כדי לפחות להחזיר אינטרנט במחשב הראשי אני מוחק את גשר הר…

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  8. Started by yaposhkakin,

שלום לכולם,אשכול ראשון שלי. יש לי בעיה קטנה,יש לי ראוטר מסוג 2WIRE 1800HG והכל טוב ויפה עד שאני רוצה לפתוח פורטים. נכנסתי לאתר PORTFORWARD.COM או מה שלא תהיה הכתובת שלו,עושה אחד לאחד מה שצריך לעשות,אבל כשאני בא לבדוק אם הפורטים פתוחים התוכנה אומרת לי שלא.(בין אם זה אימיול\ביטורנט\סתם משחק) אין לי שום פיירוול אחר במחשב חוץ מזה של ווינדוס ואני כבר לא יודע מה לעשות. תודה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 700 צפיות
  9. יש לי ראוטר של EDIMAX... ושינתי את ההגדרות של הכבלים (עשיתי חייגן)... יום בבוקר בעבודה התחברתי לIP שלי בבית ובטלתי את ההגדרה הזו ועכשיו אני לא יכול להיכנס לכתובת 192.168.2.1 של הראוטר... יש לי עוד מחשב שמוחבר לראוטר שדרכו אני כן יכול להיכנס לדף הגדרות! כבר איפסתי לגמרי את הגדרות הראוטר (בלחיצה מאחורה) אבל כלום... במחשב הראשי אני לא לא יכול להתחבר ובמחשב השני כן... בשני המחשבים האינטרנט עובד רק דף ההגדרות של הראוטר לא עובד במחשב הראשי :kopfpatsch:

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. יש לי סיבה לחשוד שמישהו מסויים איכשהוא קיבלת הרשאה להיכנס למחשב שלי דרך האינרטנט. כמו בעזרת התוכנות האלה, שדרכם אפשר לשלוט במחשב של סבא/סבתא מרחוק ולסדר דברים. בדקתי את כל מה שמותקן אצלי במחשב, לא מצאתי שום תוכנה חשודה. יכול להיות שלא עשו את זה דרך תוכנה, אלא דרך הגדרות רשת בווינדאוס עצמו? (שהכל קיבל הרשאה דרך המחשב שלי, מישהו שיחק בהגדרות... אולי)..

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  11. הבעיה פשוטה וידועה. אני נמצא על הלפטופ ופותח קבצי MPEG שנמצאים על הדסקטופ שלי בעזרת VLC\Winamp\MPC דרך רשת אלחוטית. הרשת אומנם מסוג G והאות חזק אבל עדיין יש קפיצות ותקיעות בסרט. הבעיה, לדעתי, נובעת מזה שמערכת הפעלה גורמת לכך שתוכנות לא מודעות לכך שהקובץ מרוחק (ממפה אותו כמו קובץ לוקאלי). עקב כך, התוכנה המנגנת קוראת אותו חלק חלק (חלקים קטנים). כל פעם קוראת קצת ומנגנת. בגלל שהרשת איטית ובעייתית יש פעמים שהקריאה נכשלת והסרט קופץ. הדבר הנכון לעשות פה זה להבין שאני עושה מעין סטרימינג לקובץ ושמערכת ההפעלה למעשה תעשה pre-fetch להרבה מהקובץ - אולי אפילו בשנייה שאני מתחיל לנגן תתחיל להעתיק את כולו למקום זמני בלפטופ ולנגן אותו במקביל. יש המון פתרונות פה - חלקם יכולים להיות ממומשים …

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  12. Started by Torian,

הגרסה האחרונה כוללת שרת מדפסת! תהנו http://www.tplink.com/en/support/download/?model=TL-WR1043ND&version=V1#tbl_j

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. הבנתי שניתן לרכוש אנטנות שמשדרות לטווח גדול יותר למודמים של TP-LINK. 1. מה האופציות שעומדות בפני קנייה רק של אנטנות. 2. מה האומדן בגידול בטווח ובקרינה כתוצאה מההחלפה ?

14. שלום חברים, יש לי את הנתב הנ"ל,והוא תומך עד 300mbps,וב-MIMO. יש לי שני כרטיסי רשת מדגם :Edimax EW-7717Un,שתומכים באותם נתונים בדיוק. במחשב אחד יש Win7,ואני מקבל קצב שידור של 150mbps. במחשב השני יש WinXP SP3,ואני מקבל קצב שידור של 54mpbs. השאלה היא למה? מישהו פה פעם אמר לי,שהכרטיס שלי רק קולט ב-300,ולא משדר ב-300,אבל למה המחשב עם ה-XP מקבל מהירות של תקן G? משהו חסר לי?(פאצ'ים למינהם?) משהו אחר? דרייברים וקושחה מעודכנים. בתודה מראש, יוחאי.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by tm1988,

יש לי מודם איידיאסאל ECI 312+ וראוטר חוטי של 3com. איך אני מחבר את המודם לראוטר? החיבור לאינטרנט הוא עם חייגן, יש אפשרות לחייג דרך המודם?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. יש לי רשת ביתית עם חמישה מחשבים. מערכות ההפעלה ברשת הן: windows98 ,windows2000. הרשת עובדת דרך hub של Dynamode מסוג 8 port 10/100 SW80010-D וכבלים ישרים (ללא הצלבות). במחשב אחד מותקנים 2 כרטיסי רשת: האחד מחובר למודם והשני מחובר ל-hub (מערכת הפעלה: windows2000). הרשת עובדת וכל המחשבים מתקשרים ביניהם - כולל מדפסות, סורק, צורבים, כונן גבוי ועוד. רק למחשב בעל המחובר למודם יש יכולת גלישה באינטרנט. עד עכשיו לא הצלחתי למצוא איך ניתן לשתף את יתר המחשבים. כל המדריכים שמצאתי מדברים על שתוף של שני מחשבים בלבד, ע"י שמוש בכבל מוצלב. זה לא פתרון מתאים ל-hub. אני יודע שאפשר להשתמש ב-router במקום ב-hub ואפשר להשתמש בתוכנות מדמות router. זה לא מתאים לי וברור לי ש…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. 1.יש לי 2-3 מחשבים ניידים ומחשב נייח אחד בבית. לכולם יש כרטיס רשת בתקן G.אני רוצה לקנות את הedimax br-6424n. הבנתי שבשונה מהדגם המתקדם יותר,לו יש רק שני אנטנות. האם זה ישפיע עלי או שעדיף ללכת על הדגם המשופר? (br-6524n.) האם עדיף לי לקנות את הLinksys WRT120N? החברה יותר טובה, אך יש לו שנה אחת פחות אחריות מהאדימקס. 2. אני מתלבט אם להשקיע ולקנות גם ראוטר שיש לו חיבור USB (על מנת לשתף מדפסת ולחבר כונן קשיח.) מצאתי את הTP LINK TL-WR1043ND שהוא רק יכול לחבר כונן קשיח, אבל הוא גם בא עם 3 אנטנות ובמחיר טוב. מה דעתכם? יש ראוטר N שבא עם חיבור USB גם למדפסת והוא במחיר טוב? תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by milgy,

שלום אני מחפש את עדכון הקושחא האחרות ל SBox הזה הפכתי את כל גוגל ולא מצאתי אני יודע שזה ציוד ישן אבל אצלי הוא עובד וזה מספיק לי, האם למישהו יש? יודע מאיפה להשיג? תודה מראש שי

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by qwerty1987,

מדובר בחיבור דרך הכבלים. לפני כשבוע התנתקתי מברק(היה לי חיבור קבוע) והתחברתי לבזק בינלאומי. עד היום לא נגעתי באינטרנט, והיום אני רואה שיש לי עדיין IP של ברק. בשיחה עם בינלאומי נאמר לי שהתעבורה עוברת דרך הכבלים ואין להם יכולת לראות אם אני מחובר בכלל או לא. בשיחה עם הכבלים התברר שברק לא שלחו קבצי ניתוק ולכן אני עדיין מחובר דרכם(למרות שאין לי כבר USER בברק). איך באמת עובד חיבור ללא חייגן ואיך ברק יכולים לחסום פורטים?(שעכשיו דווקא הכל עובד)

• 0 תגובות
    • 838 צפיות
  20. השאלה בכותרת... עכשיו ברור לי כל הנושא ש upload אין קשר ישיר לזמן תגובה (bandwidth vs latency), אבל אני מתככון לזה שאולי יש משחקים מסויימים שיכולים לתפקד טוב יותר עם רוחב פס למעלה טוב יותר, והאם בפועל יש שינויים לאנשים פה עם יותר מ 96

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום לכולם... לאחרונה האינטרנט שלי התחיל ממש לצלוע... עקבתי קצת אחרי הnetstat וגיליתי שיש לי כמויות של חיבורים פעילים גם כשאני לא גולש באופן פעיל או מוריד דברים... ניסיתי לסרוק את המחשב עם כל דבר אפשרי ולא מצאתי שום וירוס או spyware.... הקטע המוזר הוא שהרבה מאוד מהחיבורים נראים פנימיים לדוגמא: "TCP ido:30606 localhost:2811 established" יש לי בסביבות ה50-80 כאלו... אני לא בטוח אבל נראה שזה התחיל אחרי שבזק התקינו לי בחיבור חוסם אתרים... מישהו יכול לעזור? תודה!

• 7 תגובות
    • 738 צפיות
  22. Started by Torian,

שלום וצהריים טובים, כיום אני נמצא בהוט במהירות 7 מגה עד השדרוג של Ufi באזור שלי שיתרחש בנובמבר, יש לי שאלה, כיום מרגישים בשעות הערב וסופי שבוע את העומס על התשתית באזור שלי למרות שהוט כל הזמן טוענים שאצלם הכל בסדר, והמודם תקין וכך גם התשתית. רציתי לשאול האם המעבר לufi יקל על התשתית הקיימת וארגיש פחות את העומס גם במהירות שלא נחשבת לufi? אני יעבור ל12 מגה אבל בכל זאת לא אקבל את המודם שעובד על 4 ערוצים, מה שהufi מתהדר בו. דיברתי עם התמיכה של הספק וגם כן בוצע בדיקת מהירות מאתר התשתית של הוט speed.hot.net.il שלא אמור להיות מושפע מהספק, אלא מציג מהירות לשרתים של הוט בלבד, כמו כן ביצעתי בדיקות עם הספק שכולן היו תקינות, נציג טכני של הוט דווקא הציע לשלוח אליי טכנאי שיבדוק את העניין…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by ran07,

שלום קניתי מדפסת משלובת HP 6500 עכשיו שאני מחבר את המדפסת לשקע של הטל' דרך סנן ADSL (גם של בזק וגם של מה שמגיע עם המדפסת ניסיתי )אז הנורה של PPP בראוטר נכבת מה DSL מהבהב ואין אינטרנט ( אני יכול לקבל ולישלוח פקס ) תודה

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by yotam.m,

שלום לכולם התחדשתי בנתב הנ"ל ולמרות שהידע שלי ברשתות לא מועט הסתבכתי עם פתיחת פורטים נוספו המון הגדרות שאיני מכיר לתוך קטגוריית ה virtual server כמו public port ו private port כנ"ל לגבי private ip ו remote ip. הפורט מיועד לשרת ביתי של ונטרילו שיושב על אחד המחשבים הנייחים שמחובר בצורה קווית (הפורט הוא 3784) אין לי מושג מהי האפשרות Nat loopback. אצרף תמונה שאולי תעזור להבין מה אני עושה לא בסדר. המערכת לא נותנת להעלות שום קובץ ולכן: http://jpg.co.il/view/567eb9ae976cf.jpg/ נ.ב שכחתי להגיד שאני מאחורי HOTBOX שהפך למודם בלבד.

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by ליאור-39,

עברתי עכשיו לנטוויזן עים תשתית של בזק ,אבל הכול משולם דרך נטוויזן והם לא מספקים מודם בחינם רק את המשולב ראוטר והם רוצים על זה 10 ש' בחודש ל 10 חודשים ואים מחליטים להיתנתק אז צריך להחזיר.היתחברתי ל 100 MB,מישום מה אני לא מוצא מודם בחניות ואין גם הרבה מידע ברשת..., רכשתי את הראותר של שיאומי תקן AC 1167MB,זה הקישור http://www.geekbuying.com/item/Orignal-Xiaomi-Intelligent-Mini-1167Mbps-802-11-AC-Dual-band-2-4GHz---5GHz-Wifi-Router-Modem---White-339549.html?source=ShareAsale, למישהו יש מידע על הראותר הזה(אמינות ,תווח קליטה ועוד...) איך אני אמור להיתחבר לרשת? בעיקרון אני צריך מודם אבל קשה לימצא,האים אני צריך לקנות מודם ראותר משולב בכדיי לחבר את הראותר שכבר רכשתי…

• 10 תגובות
    • 7.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.