עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, ביומיים האחרונים החלה תופעה מוזרה מאוד,במחשב הנייח שמחובר בכ.ר אלחוטי שעבד ללא בעיה כלשהי בצורה מושלמת. ביומיים האחרונים יש לי איטיות בגלישה וזה קורה רק בנייח,בנייד שלי הכל עובד נפלא ובו מקבל מהירות 10/0.8 הבדיקות שנעשו : *בדקתי צ'אנלים,הראוטר מוגדר על הגדרת צ'אנלים אוטומטית 40mhz + tx rate 300mbps *בחיבור קווי הנייח מקבל 10/0.8 ללא בעיה כלשהי פינגים 1ms בתוך הרשת. *בחיבור אלחוטי הנייח מקבל תוצאות רנדומליות של 3~5mbit הורדה פינגים ברשת הפנימית בין 1~8 וקפיצות מוזרות ל-1015ms מדי פעם. *התקנתי AP בתצורת Repeater לממיר לוויני שמחובר לרשת,אך אינני רואה אותו ברשימת הרשתות הוא יושב בצ'אנל 4,שמתי לב שהראוטר והמשדר יושבים באותו הצ'אנל,אינני יודע אם זה הגורם. *שינית…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by tmal1,

אחרי שהשתגעתי כבר יותר מ3 שנים מהראוטר הנוכחי וסבלתי מניתוקים הולכים וחוזרים, בעיות עם שימוש בתוכנות שיתוף ועוד... הגיע הזמן להתקדם למשהו נורמלי. הראוטר הנוכחי :BR-6524N דרישות ? כרגע מחובר לאינטרנט בכבלים (אם זה משנה) במהירות 5 מגה בשאיפה להגדיל בקרוב. הבית כ120 מ"ר בקומה וחצי. גישה בכל פינה בבית זה דבר חשוב, הראוטר הנוכחי מספק את זה כמו שצריך. התקציב שלי הוא עד סביבות ה300 שקל עם שאיפה לפחות. כל עזרה והכוונה בנושא יתקבלו בברכה!

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  3. Started by SolidMan,

אם מחברים כבל ישר של מטר לכבל מוצלב של מטר בעזרת מתאם האם זה שווה ערך לכבל מוצלב של 2 מטר ?

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  4. תקשיבו הספק הזה פשוט קטסטרופה איזה כבל תת ימי ואיזה נעליים כבר שבועות שאני לא יכול להוריד מטורנטים לפני זה הייתי בHOT NET והיה מוריד לי רק על השניה שאני מטעין את הקובץ מהטורנט על המקסימום...אח שלי העביר לבזק בינלאומי בגלל שחשב שיהיה לו טוב יותר משחקי רשת וגם את זה לא קיבל...שלחתי להם בקשה מהאתר NATEK והתלוננתי מה ושם איך אתם ממליצים לי להתנתק הכי מהר שאפשר?למה תכף אני משתגע.... תודה לכל העוזרים

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by Torian,

שלום, לאחר שהפכתי את הHOTBOX לנתב ראיתי שהוא קצת שונה בתכונות שלו, במיוחד בFIREWALL יש שם אופציות לחסימות של ג'אווה וחלונות קופצים וכל מיני שטויות ולמטה יש את אופציית הFIREWALL עם 3 אפשרויות: LOW,Medium,High, לא הבנתי איך בדיוק זה בא לידי ביטוי וכאשר שמתי אותו על HIGH הוא חוסם לי כמעט הכל, אני לא יכול לעשות כלום עם המחשב חוץ מלגלוש, איך אני יכול להגדיר אותו בצורה נכונה שתהיה לי גישה להכל כמו בנתב הקודם שלי אבל עדיין להיות מוגן מהתקפות מבחוץ? תודה

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  6. קיום יש לי ראוטר TL-WR941ND החסרון העיקרי שלי כרגע זה חוסר טווח של הראוטר בקומה השנייה אצלי בבית (טיפה גדול), ובעיית התחברות מאוד מוזרה של מחשב נייד (גולש ממש לאט רק איתו). החלטתי שאני רוצה להעלות את הטווח ולתקן את הבעיה. ניסיתי כבר כל דבר על מנת לתקן את הבעיה עם המחשב כולל איפוס הראוטר וה FW שלו ופרמוט המחשב הנייד ולא עזר, יש רעיונות? יש המלצות לראוטר אלחוטי טוב עד 450 שקל, חשוב לי אמינות ותפקוד "יציב".

• 3 תגובות
    • 980 צפיות
  7. Started by doraam,

קיבלתי הצעה מהם להחליף אותו מ6740U, אתם אומרים כדי? מה אתם אומרים עליו עדיף מ6740?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by morrtz,

אני צריך המלצה/ות לנתב אלחוטי אמין וחזק, תקן N כמובן ככל הנראה 300Mbps. השימוש - 1. אלחוט שמסוגל לעבוד עם חיבור אינטרנט של 100Mbps. 2. סטרימינג של HD לרשת הביתית. 3. שיתמוך בNAS, כיום אין אצלי אבל אני מתכנן בעתיד לעשות שרת כזה. 4. יש אצלי IP קבוע אז חשוב שיהיה FIREWALL מובנה וטוב. בעקרון אלו הם הצרכים החשובים, כמובן שמן הסתם גם יהיה את האפשרויות הרגילות של Port Forwarding, QOS וכו'. גודל הדירה לא צריך להיות בעייתי, עם הנתב שיש לי היום אני מקבל כמעט קליטה מלאה מהצד השני של הדירה. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ralman,

אני צריך המלצה לראוטר שיהיה פשוט יחסית לבית קטן קומה אחת. הוא לא יפעיל המון מכשירים בעיקר מחשב נייד ומחשב נייח (חיבור קווי) ובאופן מזדמן פלאפונים. מחיר: 150 שקל, בבקשה לנסות לא לחרוג. מהירות : 100 Mbit ומעלה

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by eran256,

שלום, בבית שלי יש שני ראוטרים, ולכן יש מספר בעיות, צירפתי תמונה של הרשת. בעיות: 1.מWS4-5 לא ניתן להדפיס. 2.כל מי שיושב תחת ראוטר אחד לא יכול לראות קבצים משותפים של ראוטר 2 וגם הפוך. שרת הNAS עדיין לא קיים אבל יהיה בקרוב עם מערכת (NASFREE), ש3.האם צפויה גם אז בעיה בנגישות למי שתחת ראוטר 1? (הכי קריטי זה סטרימר) ניתן לפתור את בעיית המדפסות? אגב שעושים PING מWS4-5 ניתן לראות שיש פינג לשאר המחשבים, ואת שאר הבעיות? תודה מראש ערן.

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by haim6130,

אהלן! ברשותי 2 מחשבים המחוברים אחד לשני ע"י ראוטר אלחוטי. בכל משחק שאני מנסה לשחק יש לאגים מטורפים ואיכות הקליטה גרועה, יש לי בית די גדול והמרחק בין 2 המחשבים רב, כך שגם אם אני ממקם את הראוטר ביניהם הקליטה גרועה. ישנה אפשרות פשוט להעביר כבל ארוך מאוד בין שני המחשבים, רק מתי שארצה לשחק, וככה לשחק בשקט בלי לאגים והפרעות? אם כן באיזה כבל מדובר?.. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by edenda,

אהלן, התקנתי לאחרונה VM גירסא 5.0.1 build-894247, והתקנתי בה מערכת הפעלה XP, עכשיו יש לי במחשב הראשי ווינדוס 7 עם ראוטר D-LINK של בזק מחובר בכבל רשת, אני מנסה להגדיר את ה-VM- שיקבל כת' אייפי חיצונית שונה אך לא ממש הולך לי, אני זוכר שפעם הצלחתי לעשות את זה בתור בריד'ג ואז הייתי אמור להפעיל חייגן PPPOE אבל עכשיו אני פשוט לא מצליח, מה אני עושה לא נכון....תודה רבה

• 0 תגובות
    • 813 צפיות
  13. Started by ReSt,

שלום, אני לומד כרגע לCCNA ונתקלי בבעיה. Router FA0/0 - 10.0.0.1 255.0.0.0 Switch VLAN 1 - 10.0.0.2 255.255.255.0 PC2 - 10.0.0.3 255.0.0.0 PC3 - 10.0.0.4 255.255.0.0 FA0/1 מוגדר כטראנק FA0/2 מוגדר כ vlan 1 FA0/3 מוגדר כ vlan 2 אני מצליח לשלוח פינג מהראוטר למחשב PC2, ולמתג( הIP שהגדרתי על vlan1 ), והפוך. מחשב PC3 ( זה שמוגדר כ vlan2), כאילו מנותק מכולם, אני לא מצליח להגיע לשלוח אליו פינג משום מקום. חשבתי על זה שצריך להגדיר לvlan שלו IP במתג, ניסיתי להגדיר 10.0.0.5 ואז זה רשם לי overlaps with vlan1. למישהו יש רעיונות ?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by Torian,

שלום, הסבר קצר על מה שיש לי היום: מודם הוט -> נתב אלחוטי 1043ND -> מתג 1 ג'יגה ברצוני לבודד את הרשת הלחוטית מהקווית, להגביל את המהירות שלה(QOS) ולמנוע מהתקנים אלחוטיים להיות במגע אחד עם השני(AP Isolate) ולאחר מכן להסיר את הסיסמא על הרשת האלחוטית חשבתי לעשות את הפעולות הבאות: להפוך את הHOTBOX לנתב ואז לחבר אותו: 1.מתג של הרשת הקווית 2.הנתב האחוטי TP-LINK השאלות שלי הם כאלה: א. האם אפשר לכבות את הWIFI בHOTBOX ולהפוך אותו לנתב קווי בלבד? ב. בשביל לבודד את הרשתות אחת מן השניה אני צריך להשאיר את הDHCP דלוק בנתב האלחוטי על תחום אחר של כתובות IP נכון? ג. האם להשאיר את הנתב האלחוטי מחובר דרך יציאת הWAN ואת ההגדרה של הDHCP ? פתרונות נוספים יתקבלו בברכה, תודה!

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  15. שלום כמה אתם משלמים לבזק בינלאומי ל10 מגה?

• 1 תגובה
    • 938 צפיות
  16. Started by headg,

הי, יש ברשותי לוח אםGA-B75M-D3H ואני מנסה לחברו לנתב tp-link TL-WR1043ND בWIN7 המחשב אינו מזהה את כרטיס הרשת ובכך אני לא ידוע כיצד לחברו לנתב. ב change adapter setting הוא ריק. בזק ו 012 אמרו שאינם תומכים ואין דריבר לכרטיס הרשת זה. כיצד אפשר להתחבר ? איפה אפשר למצוא דרייבר לכריטס רשת ? תודה מראש,

• 3 תגובות
    • 934 צפיות
  17. Started by Cheif,

חברת Securifi החלה בפיתוח נתב אלחוטי בתקן AC שיכלול מסך מגע. באמצעות מסך זה יהיה ניתן לבצע את כל הגדרות הנתב. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=3211

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by SEangel,

שלום. אפשר לחבר מנקודה קווית (נקודה שראוטר קווי מספק לה את האינטרנט) ראוטר אחר שיספק WIFI? (אני לא רוצה להגדיל את עצמת השידור האלחוטי של הראוטר הראשון, אלא ליצור עוד מקור שידור.)

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by House M.D.,

אז כשמגיעים למצב שגלישה דרך חיבור ה 3G של הטלפון שלי מהירה יותר מהגלישה דרך הוטנט, מבינים שהגיע הזמן לעבור ספקית. אני כרגע נמצא בהוטנט (15 מגה). אני חיייב לציין שמהירות ההורדה אף פעם לא אכזבה אותי, לרוב הורדתי על מקס, אבל 'חווית' הגלישה נהיית גרועה מרגע לרגע. עד למצב שיש צורך לרענן עמוד מספר פעמים כדי להיכנס לאתרים כמו ויקיפדיה ופייסבוק, כשבבירור הבעיה היא לא באתר. חשבתי לעבור לבזב"ל, כי לפי מה שהבנתי הגלישה שם יותר מהירה. השאלה היא, האם הם יתנו לי את המחיר של 29 ש"ח בתור לקוח חדש? אשמח לשמוע אם מישהו ניסה לקבל מהם את המחיר הזה בתור לקוח חדש.

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  20. Started by Cheif,

כבילה אלטרנטיבית, שאינה מחייבת פריסת כבלי רשת, הוא אחד התחומים החמים ביותר היום בתחום התקשורת. בבתים רבים ברחבי העולם ובעיקר במזרח אסיה, פריסת כבלי רשת אינה אפשרית ולכן העברת תקשורת על גבי חוטי חשמל, טלפון וקואקס היא הכרח המציאות. על רקע זה פותחו בעבר תקנים רבים כמו HPNA, HomePlug ו-MOCA שאינם תואמים האחד לשני. תקן ה-G.hn, אותו סקרתי בהרחבה, מהווה אלטרנטיבה הוליסטית לכל מכלול התקנים הללו ומוצרים ראשונים המבוססים עליו יגיעו לשוק לקראת סוף השנה. על הקרב המתחמם בין התקנים אפשר לקרוא בהרחבה כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=2790

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by tro.bizo,

שלום וברכה, אני מחפש ראוטר לבית. הצרכים: - יציבות - חברה אמינה - שיהיה עם מודם ADSL מובנה, שיתמוך במהירות עד ה 30~50 מגה (תשתית בזק, חיבור ע"י PPPoE לבזב"ל) - לפחות 4 יציאות של (RJ45 (CAT5 - תמיכה בתקן N - שיהיה חזק, תמיכה בכ- 2 מחשבים בקו + 6 מכשירים בחיבור אלחוטי + AP... - מחובר אליו בקו ראוטר נוסף המשמש כ AP - עדיפות ל MIMO - תמיכה בהצפנת WPA2 - DHCP כמובן - - ממשק ניהול וובי, ללא התקנת תוכנת ניהול תקציב, בסביבות ה 250 תודה מראש, bizo

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by gabrielf,

כאשר הוא עובד כמודם - כמה יציאות ניתן לחבר אליו והוא יעבוד תקין (וגם ללא סכנה שהוט תחסום את זה בעתיד)

• 1 תגובה
    • 751 צפיות
  23. שלום, עקב ריבוי המכשירים הדורשים חיבור לרשת בבית, אני מחפש ראוטר (ראשון). מדובר בדירה בבניין, ב"סביבה עירונית צפופה" לדברי חבריי ,כך שהבנתי שאפקטיביות הראוטר תרד. אני זקוק לטווח של 9-12 מטרים, כרגע, מהירות החיבור היא 15Mb. ראשית, שאלה: כיוון שהתכנון הוא לחבר את המודם למחשב הראשי חוטית, והוא נמצא בחדר שינה, האם מומלץ לשמור על מרחק מסויים מהראוטר? שנית, כיוון שהראוטר מיועד לביתה של אימי, אני מעוניין במכשיר היציב ביותר שקיים, כדי לחסוך ממני ריצות תכופות לתיקון תקיעות כאלו ואחרות. מקריאת הת'רדים האחרונים בנושא, הבנתי ש TP-Link TL-WR1043ND מומלץ, אך מס' חוות דעת בזאפ המציינות תקלות תכופות הרתיעו אותי. במהלך חיפושיי, נתקלתי ב: D-LINK DIR-645, שעולה כ450 ש"ח וסקירה באתר טכנולוגי…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Brosars,

ערב טוב רציתי אם משהו פה מכיר משהו בבזק שנקרא rate adaptive זה משהו שמוריד פינגים במשחקים ואני משחק הרוב בקונטר סטרייק ושם אם rate adaptive אני על גג 10פינג יכול גם 6 ובלי אני על 25~35 אחרי 101פעמים שהתקשרתי ובקשתי שישימו את זה שמו לי והיה הבדל ענקי עכשיו השאלה למה אסור שיהיה את זה ולמה הם מורידים את זה כי עכשיו מן הסתם אין לי את זה. מה לעשות אני רוצה שיהיה לי את זה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. עברתי למהירות גלישה 30 מגה בבדיקת מהירות של בזק המהירות בסדר, אבל "התחושה" שלי שאיכות הגלישה לא טובה. יש כאילו ניתוקים קטנים של חלקיקי שניה שעוצרים את הגלישה החלקה. האם יש דרך לבדור את איכות החיבור מעבר למהירות של הגלישה? תודה

• 15 תגובות
    • 11.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים