עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לא משהו מיוחד, רק משהו אישי שלי שרציתי לחלוק איתכם בתור קהילה. אני מנוי לאינטרנט מהיר במשך כחצי שנה, ספקי התשתית שלי הם הכבלים, ספק האינטרנט היה אינטרנט זהב על 750kbps נסיון לא היה לפני זה באינטרנט מהיר מהבית, רק בעבודה. בכל מקרה במשך תקופה די ארוכה אני ממש לא מרוצה מהגלישה, הגלישה איטית עד כאב, אני קיבלתי הרבה פעמים ERROR, הורדות מאתרים כמו DOWNLOAD.COM או MICROSOFT.COM איטיות מאוד. בשלב מסוים, עברתי להאשמה עצמית, אמרתי לעצמי, אולי מערכת ההפעלה לא בסדר, אולי האתרים שאתה גולש אליהם איטיים, אולי הקבצים אתה רוצה להוריד פשוט מגיעים גם כן משרתים איטיים. את המחשב התקנתי מחדש בלי שום קשר ועדיין לא חויתי שום שיפור במהירות הגלישה. וגם לא רציתי להתקשר לאינטרנט זהב. לא היה בא לי. ל…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by geniaXP,

סתם מתוך סקרנות החלטתי לעשות שרת HTTP קטן. התקנתי ZEND server , כתבתי קצת php וקיבלתי עמוד. עכשיו כשאני מנסה לגשת דרך הlocalhost או דרך 127.0.0.1 או דרך כתובת האייפי הפנימית של המחשב(10.0.0.1) הכל עובד כמו שצריך. אבל כשאני מנסה דרך מחשב אחר(של חבר למשל) לגשת דרך כתובת האייפי האמיתית זה פשוט נטען ונטען ולא מופיע כלום. כשאני ניגש מהמחשב שלי דרך כתובת האייפי האמיתית זה מפנה אותי בכלל לעמוד ההגדרות של הראוטר. מה צריך לעשות כדי שזה יעבוד? אני מניח שצריך לפתוח פורטים ואני ניסיתי להוסיף רשומה לNAT בהגדרות של הראוטר אבל לא נראה שזה הצליח. בטח עשיתי משהו לא נכון.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Googleness,

רציתי להגדיר הצפנה לרשת היום כי היה לי זמן פנוי והגדרתי בנתב WPA וכולי. משום מה יכולתי עדיין להתחבר מכל המחשבים בבית אצלי לרשת בלי סיסמה והרשת הופיעה לי כבלתי בטוחה. למרות שהפעלתי את האפשרות APPLY לאחר ההגדרה הסקתי שאולי זה לא עבד כמו שצריך אז נכנסתי לתפריט TOOLS ובחרתי בRESTART תחת אפשרויות הנתב (בדומה לכך שהייתי מנתק אותו מהחשמל ומחזיר). לאחר שהנתב עלה אני לא מצליח להיכנס אליו ולא להתחבר אליו גם לא ברשת האלחוטית וגם לא ברשת קווית אני לא מקבל ממנו כתובת ולא כלום. הנורות עצמן עובדות כמו שצריך אבל אי אפשר להתחבר. ניסיתי לעשות RESET כמו שכתוב בחוברת (לחיצה בת 40 שניות על הכפתור) אבל זה לא עוזר בכלל. מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by swisaavi,

כרגע יש לי D-Link-524, ולאחרונה הוא עושה לי כל מיני ניתוקים רנדומליים של כמה שניות ואז חוזר לבד. חיפשתי בזאפ ראוטר זול וטוב ומצאתי את זה: http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=748279 אין לי מושג בנתבים ואני לא יודע אם הוא טוב. מה אתם אומרים? אני מחפש נתב בטווח של 200 שקל פלוס מינוס. תודה.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  5. Started by rander1,

tp-link tl-wr841nd עשיתי עידכון לגירסה והכתובת השתנתה מ 192.168.1.1 ל 192.168.0.1 הכל טוב ויפה רק שכל פעם צריך לנתק מהחשמל בשביל להכנס לממשק מבדיקה שעשיתי הניתוק חשמל מחזיק 24 שעות הכל עובד מצויין רק שלא ניתן להכנס לממשק תודה מראש שידרגתי מ TL-WR841ND_V7_100929 ל TL-WR841ND_v7_120201 מכאן http://www.tp-link.com/en/support/do...1ND&version=V7

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by tom123p,

שלום, יש לי מחשב עם ראוטר בחדר אחד ולחדר אחר בבית קניתי לא מזמן מחשב חדש. הייתי בטוח שהראוטר יספיק, אבל נראה שלא כך הדבר כי יש הרבה ניתוקים ו/או חיבור איטי. מה אפשר לעשות? האם יש מגברים ו/או ממסרים שאפשר לשים באמצע הדרך או משהו כזה? זקוק לעזרה באופן נואש תודה!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  7. כרגע אני בחילת 5 מגה רגילה עם בזקבינלאומי וממש ממש לא מרוצה. רוב שעות היום אני יכול לחלום על הורדות במהירויות נורמיות אפילו. כנראה שבקרוב מאוד במהלך השבועות הקרובים , יכנס לאזור שלי NGN , עכשיו השאלה היא , כמה באמת יש הבדל ? האם גם שם יש צוואר בקבוק מטורף בשעות העומס ? מה לגבי המחירים ? תודה.

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by ruff stuff,

איך אני בודק? דרך איזה אתרים. תודה. רשום לי באייקון 10.0 mbps מה זה?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום ברשותי נתב Edimax 6424n שאמור להחליף מודם ראוטר אסוס של בזק למטרת שיפור הקליטה בדירה. האם ניתן לחבר את ה EDIMAX אל ה ASUS ? או שאני צריך לרכוש מודם חדש - אם כן, אשמח לקבל המלצות. תודה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  10. שלום לחברי הפורום, לאחרונה התחברתי לאינטרנט במהירות 1G באמצעות סלקום (על גבי סיב של בזק). הטכנאי של סלקום התקין אצלי נתב של סלקום (Sagemcom) ומגדיל טווח של AirTies (שניהם במסלול השכרה). את שניהם אני רוצה להחליף בציוד פרטי. השאלה שלי מתייחסת לתחליף ל-Air Ties (מגדיל טווח). הדרישות שלי מהמכשיר הן: 1. שאת האינטרנט הוא יקבל באמצעות כבל רשת (לא wifi) ושתהיה בו לפחות יציאת רשת (RJ45) אחת נוספת (כדי שאוכל להעביר משם כבל רשת לנקודה נוספת). אגב, זה מתקיים גם ב- AirTies. 2. שניתן יהיה לכבות במכשיר את ה-wifi, עדיף בלחיצת כפתור חיצוני, אך אם לא, אז באמצעות הממשק (אני צריך wifi לעתים די נדירות). 3. שיתמוך במהירות של 1G (חובה בק…

11. Started by noodle,

שלום רב לכולם, ברשותי ראוטר EDIMAX BR 6204Wg ומתאם אלחוטי DRUC-U2/Cohiba rev0/PRISM (לא בטוח מה השם הנכון) ושני מחשבים אחד עם Win 7 ultimate x64 ואחד עם XP. אני מעוניין להתקין את הראוטר על המחשב עם XP ואת המתאם על מחשב עם וינדוס 7 הבעיה היא שלא הצלחתי בשום אופן להתקין את המתאם על המחשב עם וינ 7, ניסיתי את כל הדרייברים כולל הדיסק שיש ברשותי, אני מקבל שגיאה שחסר PRISMAP.dl, הורדתי, שמתי גם בתיקיית ההתקנה וגם ב-system32 ועדיין אותה שגיאה. התקשרתי לבזק, מהם קניתי את הנתב לפני כמה שנים, והנציג טוען שהם מעולם לא מכרו EDIMAX ואין לו מושג על מה אני מדבר, למרות שעל המתאם רשום Bezeq ואני די סגור שרכשתי מהם את הנתב והמתאם. הנציג הציע שאולי רכשתי מבזק בינלאומי אבל אני בספק. בסופו של …

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by MotiOz,

שלום לכולם,ברצוני לשאול אתכם לגבי פתרונות רשת לשטחים מבודדים. במסגרת עבודתי אני נאלץ לפעמים לרדת לשטחים מבודדים באיזור הדרום שהקליטה הסלולרית הסטנדרטית חלשה בהם מאד. ומכיוון שאני זקוק להעברת נתונים און ליין (הזרמת וידאו און ליין) במהירות יחסית גבוהה - אני ניצב בפני בעיה. כיום אני משתמש בנט סטיק פשוט של חברת סלולרי , כאשר אני מושך כבל הגבר למתחם גבוה יותר , וגם במקרה זה הקליטה לוקה בחסר ותעבורת הנתונים לא עומדת בעומס. האם למישהו יש רעיונות. א. כיצד להגביר אות בצורה משמעותית בפתרונות סלולר רגילים (כמו נט סטיק סלולרי פשוט). ב. האם קיים מכשיר שמאפשר להכניס לתוכו מספר כרטיסי סים יחד וליצור הספק משותף גבוה? ג. האם מישהו מכיר טכנולוגיות אחרות שמאפשרות העברת DATA במהירות ובנפח…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום ברשותי ראוטר אלחוטי של 3COM דגם 3CRWE53172 ויש לו סיסמה אין לי מושג מה הסיסמה אז יש שם הוראות איך לעשות ריסטרט לראוטר ואני לא נצליח לקלוט איך עושים את זה ניסיתי כול אפשרויות ועדיין אני לא יכול להכניס סיסמה ברירה מחדל "admin" למישהו יש כזה ראוטר?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  14. יש לי אינטרנט 4 מגה עם נתב של לינקסיס WRT54GL ואני לא מצליח לראות סרטונים ביוטיוב באופן רצוף המחשב השני א פועל ואני באימיול אבל זה לא צריך להפריע משהו יודע מה עושים?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by big foot,

בעבר יכולתי לשתף קבצים עם המחשבים האחרים שיש לי בבית ולאחר פורמת מישומה אני כבר לא יכול כלומר המחשב לא מזהה את המחשבים האחרים שבקבוצת העבודה שלו והוא לא מראה לי אותלם אפילו האם יש דרך לתקן את זה ?

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  16. בבזק בADSL המודם מתחבר פשוט לטלפון עם פילטר. רציתי לדעת לאיזה יציאה מתחבר מודם הכבלים (ליציאה של טלויזיה?).

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. מאז שקניתי את הראוטר הזה, WRT160N של LINKSYS, כואב לי בכיס. הגדרתי אותו עם הצפנת WPA2-ASE, שידור ב 802.11b/g/n. סידרתי ב 20MHZ, ובחרתי Channel 7. הגדרות פיירוול - מנותקות. בהתחלה, כל האלחוטיים (הנוקיה N95, האייפון והאיפד) מפסיקים לעבוד איתו. בשלב מסויים זה מגיע לכך שהמחשבים מקפיצים הערת IP Address conflict, הרשת הקווית מפסיקה לעבוד ואז הראוטר מרסט את עצמו. זה קורה בתדירות של 10 דקות. ניסיתי להתקין עליו DD-WRT, אבל הבנתי שהוא לא עובד עם L2TP (יש לי חיבור להוט) אז החזרתי לקושחה המקורית. יש דרך לסדר את זה שאני לא ארוץ לראוטר כל 10 דקות וארסק אותו על הקיר? נגמר לי הטיח. לחלופין, איך ניתן לחבר את הראוטר עם קושחת DD-WRT דרך L2TP? תשתית הוט.

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  18. שלום חיברתי שני מחשבים בעזרת כבל מוצלב נתתי למחשבים IP - ים באופן ידני 192.168.0.1 ו-192.168.0.2 ה-MASK בשניהם 255.255.255.0 ה-XP מצליח לעשות PING ל-VISTA ולגשת לספריות משותפות ה-VISTA לא מצליח לעשות PING ל-XP (מודיע TIMEOUT). הוא רואה את שם המחשב ברשת אבל לא מצליח לגשת (Network path was not found) הערה: ביטלתי את ה-FIREWALL ואנטיוירוס לצורך הבדיקה יש למישהו רעיון?

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Cable,

היי טוב הינה בא סוף חייו של הנתב שלי (RP614) שפשוט הפסיק למשוך IP מהמודם של הכבלים (אני מחובר בלי חייגן). אני רוצה לקנות אחד חדש ואמין. החברות שעומדות על הכוונת הן: Nergear, Linksys ו 3COM. כל שאר החברות לא ממש מעניינות אותי (שמעתי דברים לא ממש טובים על D-link ו Edimax). הינה הדגמים הנבחרים לאחר סקירה ממושכת סביב האנטרנט: Netgear - WGR614 Linksys - WRT54G/L/S 3CON - 3CRWE554G72 עכשיו כמה דברים: 1. הממשק ממש לא מעניין אותי ואין לי בעייה בקינפוג. 2.כפי ששמתם לב אני רוצה ראוטר אל חוטי עם מבאות קוויות אז אם יש לכם עוד אחד ממולץ אני אשמח לקבל חוות דעת נוספת. 3. אני יודע שNetgeat לא תומך בl2tp אך כפי שכבר רשמתי למעלה אין לי בעייה כיוון שאני ללא חייגן. 4. מה ההבדל בין WRT54GL ל…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  20. יש אצלי ברשת הביתית 2 מחשבים עם חלונות 8.1 , אחד עם חלונות 7 ואחד עם חלונות 10. המחשב עם חלונות 10 רואה ברשת את כל האחרים אבל האחרים לא רואים אותו. האחרים רואים אחד את השני. אני כן מצליח לעשות מיפוי כונן רשת ידני של SHARE שנמצא בחלונות 10 , כלומר שהגישה מתאפשרת אבל משום מה המחשב עם חלונות 10 לא מופיע אוטומטית במיפויי הרשת של המחשבים האחרים. מישהו נתקל בבעיה כזאת?

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום לכם. אני מעוניין לקנות ראוטר נפרד או כולל מודם VDSL אבל אם אפשרות שיתאים גם להוט מבחינת חיבור הקופסה שלהם לראוטר. כולל כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייח שיתן לי את ביצועים טובים עד כמה שאפשר. זה סהכ לדירה 70מר. התקציב לשניהם מצידי שיהיה גג עד 1000 שקל. וכן אין לי אפשרות להזמין מחול כרגע. חשבתי על VR600 האם הוא מספיק טוב ? תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by catsmonster,

יש לי מחשב אולטרה נייד, MSI U100 עם מערכת ההפעלה windows 7 שאני לוקח איתי לבית הספר. לפני כשנה היה לי חיבור לרשת האלחוטית של הבית ספר בלי בעיה וגם אינטרנט. הכתובת של הראוטר הייתה 192.168.21.254 האינטרנט עבד מעולה במשך כחודשיים, אחרי חודשיים המחשב שלי לאחר שניסה להתחבר אמר לי שהוא לא מצליח לקבל את הכתובת של הראוטר ולא הצלחתי יותר להתחבר לאינטרנט. פתרתי את הבעיה בעזרת הגדרת IP של המחשב שלי, 192.168.21.253 וראוטר 192.168.21.254 הסידור הזה עבד לי עד לפני כחצי שנה. יום אחד ניסיתי להתחבר עוד פעם לרשת האלחוטית, והפעם המחשב שלי בכלל לא הצליח לתקשר עם הראוטר, כשניסיתי לעשות ping לכתובת הראוטר, הוא כתב לי couldn't find host server או משהו כזה. ניסיתי לשנות את הכתובת שהכנסתי למ…

23. הרבה זמן סיקרן אותי איך נראה עיצוב התעבורה של youtube בבזק בינלאומי ומן הסתם בגלל שאני עובד בדברים שקשורים לרשתות אני גם יודע לבדוק את זה . הפעלתי wireshark לפני שפתחתי את הסרט ואז סיננתי את התעבורה שתכלול רק את הרוחב פס בהורדה של הסרט (בעזרת ip.src == ) והנה התוצאות: סרטון : איכות : 360p רוחב פס התחלתי : 1.2MB/s שזה 9.6mbps זמן הורדה ברוחב פס התחלתי : 5 שניות רוחב פס באמצע : 140KB/s שזה 1.1mbps פספסתי קצת בסרטון שאני אוהב(4seW1-q41NY ) אבל זה אותו שיר סרטון : איכות : 480p רוחב פס התחלתי : 1.2MB/s ואז 800KB/s זמן הורדה ברוחב פס התחלתי : 5 שניות במקס ואז עוד 5 שניות בפחות רוחב פס באמצע : 205KB/s למצוא סרטון HD היה לי קצת בעיה כי הרבה מאוד מהם כבר על ה…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by alexrta,

שלום לכולם, יש לי כרטיס רשת של EDIMAX דגם EW-7811DAC http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/au/wireless_adapters_ac600_dual-band/ew-7811dac/ . וראטור שבזק הביאו לי D LINK 6850. משום מה הכרטיס רשת מסרב לזהות את הרשת של ה-5GHZ, לעומת זאת הטלפון הסלולרי מזהה אותה ועובד איתה מצויין. אשמל לפתרונות אפשריים. תןדה מראש.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שימו לב אתם יכולים לשפר את מהירות הגלישה שלכם כולל UP ופינגים במשחקים בלי להוסיף שקל או שינוי חבילה וגם לא בעזרת תוכנה + לא משנה באיזה חברה אתם מחוברים איך? משהו שקרה לי ובגללו גיליתי את האופציה שלי לפחות היתה נסתרת משהו.... ביקשתי ניתוק מהחברה אליה אני מחובר בגלל פינגים גבוהים במשחקי רשת אחרי המון ניסיונות לשיפור העבירו אותי לבסוף לנציג שימור לקוחות שהציע לתת לחיבור שלי עדיפות בשליחה ובקבלת מידע על פני משתמש רגיל(שעד לפני שניה הייתי כזה) התוצאה? גלישה יותר מהירה ופינגים נמוכים משמעותית במשחקים עצה שלי-תעשו את אותו הדבר אבל לא להתייאש ללכת עד הסוף זו ההצעה האחרונה שהם יציעו ממולץ ;D

• 24 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים