עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by alfus73,

שלום רב, ברשותי נתב dlink2650. פתחתי פורטים בנתב. ראו קובץ מצורף 1 וקובץ מצורף 2. גם בתוכנת ה- Emule פתחתי את אותם הפורטים. ראו קובץ 3. וסמנתי את ה- use upnp to setup ports. כאשר אני מבצע Test ports אני מקבל את ההודעה הבאה (קובץ 4).גם ללא סימון ה-use upnp to setup ports אני מקבל הודעה ש- 'בחינת הפורטים שלי נכשלה' (קובץ 4). יחד עם זאת, אני לא מקבל סימן בתוכנת ה- Emule של LowId. למישהו יש מושג למה אני מקבל 'נכשל' בבחינת הפורטים שלי. איפה טעיתי? ראו קבציפ מצורפים. אני דיי חסר אונים ולא מבין בעניין הזה כלום. אודה לקבלת סיוע. [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  2. חבר'ס, אני חייב עזרה. המודם שלי הוא aztech 600E של בזק, הכנסתי בו את השם ואת הסיסמה, הוא התחבר, אבל עכשיו אני מתמתק, כל שעתיים (או משהו כזה). את המחשב הגדתי שהוא יקבל IP אוטומטי. ד"א זה מאוד דחוף לי, היום בלילה אני טס, ואני אחזור רק עוד שבוע+, ובנתיים אחי ואחותי יתקעו אם אני לא אסדר את זה עכשיו!

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אני גר בבית קרקע עם 2 קומות שבקומה הראשונה הראוטר נמצא בחדר שלי. קיר אחד של החדר שלי זה קיר ממד. קניתי מגדיל טווח לפני שנה ושמתי אותו בסלון שזה 7-10 מטר מהחדר שלי ועדיין הwifi לא מגיע לקומה העליונה בעוצמה טובה ובחלק מהחדרים בקומה למעלה אין בכלל קליטה של הwifi. הראוטר שנמצא ברשותי הוא: TP Link W9980 והמגדיל טווח שיש ברשותי הוא TLWA850RE של TP Link אני מחפש פיתרון שיגרום לwifi להגיע לכל הבית בעוצמה גבוהה. פיתרון זול אם יש. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  4. רכשתי את המודם הזה: ראוטר+מודם TP-Link TD-W9970 N300 VDSL/ADSL2+ 300Mbps במקום לשלם 10 ש"ח לבזק כל חודש. תשתית 100 מגה של בזק. בבדיקת מהירות במחשב הנייח שמחובר : נותן לי מהירות הורדה של 40 מגה - שזה מה שקיים בשכונה בתשתית בזק. בבדיקת מהירות ב WIFI נותן לי רק מהירות הורדה של 15 מגה. שזה לא הגיוני ולא סביר. הראוטר מודם חדש לגמרי. יש מה להגדיר? זה מה שהוא נותן? אשמח שמי שיש לו ראוטר כזה יבדוק מהירות ויגיד לי אם גם אצלו זה כך. אם אצל כולם זה כך אז אני מבין שזה מה יש ואולי אקנה ראוטר אחר.

5. Started by Thunderbug,

שלום, ברשותי נתב-מודם TP-Link VR200 במצב נתב בלבד המחובר למודם הוט. יצרתי בנתב Vlan נפרד עבור ה- DVR כמו שאפשר לראות מצילומי המסך, מה שיצר שרת DHCP נוסף. כרגע אין לי גישה ל-DVR מה-Vlan הראשי. הייתי רוצה לאפשר צפייה במצלמות - כלומר לאפשר גישה מה-Vlan הראשי ל-Vlan של המצלמות אך לא להיפך. אני מניחה שאפשר ליצור ניתוב דרך אופציית Advanced Routing אבל לא ממש הבנתי מה לעשות. ממשק הנתב להדגמה: https://www.tp-link.com/resources/simulator/Archer-VR200_V1_Emulator/index.htm אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by itaym120,

שלום רב, רציתי לשמוע את דעתכם על הswitch הזה: דגם SG110-16 של cisco http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SG110-16 טוב? שווה את המחיר?(500₪) והאם הוא יתאים לצרכים שלי? כרגע כל המכשירים בבית מחוברים בצורה אלחוטית למודם-נתב של בזק והכל עובד זוועה. בבית גרים חמישה אנשים וכולם צרכני תעבורה כבדים. הרכבתי נתב של pfsense ואני מתכוון להפוך את המודם-נתב למודם בלבד(ברידג'?) אותו אחבר לנתב שיתחבר לסוויץ' שאליו יתחברו כל המכשירים בבית בצורה קווית מלבד הסלולרים. הרשת האלחוטית תתחבר גם היא לסוויץ ע"י AP בכל אחד מהחדרים. סה"כ אשתמש ב13 יציאות מתוך ה16 הללו.

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  7. אהלן ראיתי מבצע ממש טוב של הוט על האינטרנט וטלפון ביתי - לצערי חייב בבית 100מגה + 300 דקות ב100 לחודש רציתי לשאול איזה מודם מומלץ לקחת? או שהם יביאו לי מודם ספציפי משולב לאינטרנט ולטלפון? (או לחלופין מודם טלפון ראוטר..) לא ממש בקיא בציוד הנוכחי שלהם... תודה רבה

8. Started by MotiOz,

שלום לכולם,ברצוני לשאול אתכם לגבי פתרונות רשת לשטחים מבודדים. במסגרת עבודתי אני נאלץ לפעמים לרדת לשטחים מבודדים באיזור הדרום שהקליטה הסלולרית הסטנדרטית חלשה בהם מאד. ומכיוון שאני זקוק להעברת נתונים און ליין (הזרמת וידאו און ליין) במהירות יחסית גבוהה - אני ניצב בפני בעיה. כיום אני משתמש בנט סטיק פשוט של חברת סלולרי , כאשר אני מושך כבל הגבר למתחם גבוה יותר , וגם במקרה זה הקליטה לוקה בחסר ותעבורת הנתונים לא עומדת בעומס. האם למישהו יש רעיונות. א. כיצד להגביר אות בצורה משמעותית בפתרונות סלולר רגילים (כמו נט סטיק סלולרי פשוט). ב. האם קיים מכשיר שמאפשר להכניס לתוכו מספר כרטיסי סים יחד וליצור הספק משותף גבוה? ג. האם מישהו מכיר טכנולוגיות אחרות שמאפשרות העברת DATA במהירות ובנפח…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by ilanb0,

הבן שלי חושק במצלמה דיגיטלית שיש לה יכולת שידור התמונות למחשב באמצעות פרוטוקול wifi. באפשרותי להביא המצלמה מחו"ל אבל היבואן בארץ מסר לי שפרוטוקול השידור של המצלמה אינו מאושר בארץ ומשתמש בתדר אסור. להלן תיאור הרכיב. The XXXXXXXXXXX features a built-in wireless unit, that enables IEEE 802.11b/g LAN support, או, IEEE 802.11b. האמנם נכון?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by KoDkOd,

שלום לכולם, יש ברשותי רוטאר edimax 6104wb ומודם alcatel ספייד טאצ הום אני עובד עם ווינדוס 7, רציתי לדעת איך אני מתקין ומגדיר ורשת אלחוטית,תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  11. שלום לכם, קיבלתי היום HOTbox, חיברתי 2 מחשבים עם כבל רשת אחד נייח רגיל ואחד נייד (Dell vostro 131), בצעתי בדיקת מהירות באתר של הוט וקיבלתי במחשב הנייח ping של 25 ובנייד 500+, לאחר החלפת כבלים ומקומות כניסה בנתב אשר לא עזרו, בצעתי בנייד בדיקה בsafe mod וקיבלתי ping של 5 כמה פעמים. אין לי תוכנות שיתוף, מה הסיבה ? מה ניתן לעשות ? תודה רבה חברים.

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by wok2000,

נתב מדהים אבל בעייתי? קיבלתי היום את הLINKSYS WRT54GL http://blau.in/blog/401 פשוט מדהים אין לי מילים. רק בעיה אחת. אז ככה יש לי בבית 3 מחשבים (ראשון בחדר שלי, השני בחדר של אחותי השלישי נייד). כעשיתי תהתקנה לפי ההוראות, אז בשלב שהיה צריך לחבר את ה PC'S שכחתי לחבר תמחשב שלה. כלומר חיברתי רק תכבל רשת בין המחשב שלי לנתב. בקיצור המחשב שלי מחובר סבבה תיק תק וגם הנייד שמסתובב בבית. הבעיה היא עם המחשב של אחותי שכאשר דחפתי תכבל מהמחשב שלה לנתב (יציאה 2 מתוך 4) אז מאומה לא קרה. המחשב שלה פשוט לא מתחבר. אומר מצב לא מקוון ולא מצליח להתחבר. יש לציין שהמחשב שלה נמצא בהגדרות של רשת ביתית כמחשב שמתחבר לאינטרנט דרך מחשב אחר (דרך המחשב שבחדר שלי). בקיצור סאמאתוכה אחת גדולה. אני…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום לכולם, התחברתי לסיבים 200 מגה בפרטנר, מהירות בחיבור ישיר לממיר אופטי - 190 מגה יציב. מהירות דרך ראוטר בקווי - 140 מגה. לאן נעלמו 50 מגה? 😬 בוצע: איפוס ראוטר. עדכון חומרה לראוטר. דגם ראוטר: TP-LINK TL-WR1043ND כבלים: חיבור ישיר קווי (כבל שסופק על ידי פרטנר) - CAT5e כבל לחיבור לראוטר - CAT5 יכול להיות שהכבל CAT5 הוא הבעייתי?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by NeptuneMB,

שלום רב, אודה לכם באם תוכלו להמליץ על מגביר טווח - דגם ומפרט טכני. הבעיה הידועה של מרחק רב של הראוטר מהמחשב. אני לא שולל שום אופציה טכנית - בעבר היה לי דרך שקעי החשמל , אך אינני יודע אם זה תומך במהירויות של 100M. תודה מראש, מוטי

15. שלום חיברתי שני מחשבים בעזרת כבל מוצלב נתתי למחשבים IP - ים באופן ידני 192.168.0.1 ו-192.168.0.2 ה-MASK בשניהם 255.255.255.0 ה-XP מצליח לעשות PING ל-VISTA ולגשת לספריות משותפות ה-VISTA לא מצליח לעשות PING ל-XP (מודיע TIMEOUT). הוא רואה את שם המחשב ברשת אבל לא מצליח לגשת (Network path was not found) הערה: ביטלתי את ה-FIREWALL ואנטיוירוס לצורך הבדיקה יש למישהו רעיון?

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by SyndromE,

חג שמח! כרגע בחיבור 10Mbps, התבקשתי להחזיר את ה-D-Link DSL 2650U המשומש לבעליו המקורי דווקא היום לקראת הסופ"ש :cleric: זה משאיר לי לקום מחר בבוקר ולקפוץ לחנות של בזק "לאסוף" נתב (במתכונת חינם + תירוץ לקנוס אותך אם תעזוב בשנתיים הבאות) שלא טרחתי לאסוף מאז ההתחברות. אני לא זוכר אם מגיעה לי זכות הבחירה, אך בהנחה שכן - איזה נתב מומלץ מהחבורה ? (הרשימה מעודכנת?) עם ה-2650U היו לי בעיות קליטה\מהירות נמוכה ב-WiFi למרחק של כ-16מ' מהחדר לסלון. ואולי בעיות DHCP פה ושם, מהם נמנעתי ע"י צימוד כתובות IP פנימיים ל- mac של ציוד קבוע בבית. לא ברור לי כמה תקן N יעזור פה, אבל שמעתי סיפורים שנתבי בזק עלובים עד כדי סיבה טובה לדחוף לך רפיטרים :-X לכן, אולי בכלל כדאי להשקיע 300ש"ח בנת…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Cheif,

אחרי הרבה מאמצים מול HOT ובזב"ל אני סוף סוף עובד ב-100M כאשר הספק הוא בזק בין לאומי. לקח ל-HOT יותר מ-10 ימים לפצל את החבילה, אבל בסוף קבלתי צ'ופר - המבצע של הטריפל ב-329 שקל הוארך בחודש וקבלתי זיכוי על השימוש ב-HOTNET בשבועיים האחרונים. אבל, מיד לאחר השדרוג (ובלי שום קשר) קרס דיסק C שלי. רק היום הצלחתי להחזיר את כל המערכת לעבודה. בשבוע הבא תתבצע בדיקת הביצועים של בזב"ל וההשוואה מול ביצוי HOTNET.

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by oded6188,

מהו האורך המקסימלי שאפשר להשתמש בכבל רשת בלי צורך במגבר סיגנל?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום לכולם. בניתי רשת שמכילה 2 נתבים אלחוטיים מחוברים ביניהם. הרשת כוללת סה"כ 4 עמדות: שני מחשבים נייחים ושניים ניידים. לאחד המחשבים הנייחים מחוברת מדפסת בחיבור USB וכל שאר המחשבים ברשת יכולים להדפיס אליה. ברגע שאני שולח בקשה להדפסה מהמחשב הנייח שאליו מחוברת המדפסת הכל עובד חלק, אך ברגע שאני שולח בקשת הדפסה ממחשב אחר אל המדפסת הזו, אותו מחשב שולח את ההדפסה, המדפסת מדפיסה אותה אבל בקשת ההדפסה נשארת תקועה במחשב הנייח שאליו מחוברת המדפסת באופן ישיר (למרות שהמדפסת סיימה להדפיס אותה כבר). כאשר אני מנסה לשלוח בקשת הדפסה נוספת, המדפסת כבר לא מדפיסה מכיוון שיש מסמך תקוע ברשימת הדפסה של המחשב הנייח. איך אני פותר את הבעיה?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by danikos,

שלום , קניתי נתב ואני מנסה להכנס תחת רשת מאובטחת WPA PRESHAREDKEY הגדרתי אותו בנתב אבל בזמן שאני מנסה להתחבר XP לא מנשה בכלל הוא אומר "יש להשתמש בסיסמת רשת של 40 סיביות או 104 סיביות בהתאם לצרכי הרשת .... " הסיסמא הוגדרה בנתב והוא קיבל אותה ? EDIMAX 6126MG

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  21. בבזק בADSL המודם מתחבר פשוט לטלפון עם פילטר. רציתי לדעת לאיזה יציאה מתחבר מודם הכבלים (ליציאה של טלויזיה?).

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  22. שלום, אני מנסה לפתור תקלה במחשב של ידידה שלי. יש אצלה נתב אלחוטי בבית של 3COM. עכשיו, לפני כמה שבועות אחד השותפים החליט לשים הצפנת WEP על הרשת האלחוטית, וגם חסימה לפי כתובות MAC. רק מה, שהוא לא הצליח בשום אופן לגרום למחשב של הידידה שלי להתחבר עם הצפנת ה-WEP. אז הוא ויתר על זה ונשארנו רק עם החסימה לפי MAC. המחשב הצליח להתחבר והכל היה בסדר. עכשיו היא אומרת לי שהמחשב שלה לא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית אצלם בבית (השותף שהתחיל את כל הבלאגן לא מצליח לפתור את התקלה הזאת, ומסתבר שגם אני לא ). עכשיו מה שמוזר פה, זה שהמחשב שלה כן מצליח להתחבר לרשתות אלחוטיות אחרות, ובנוסף, מחשבים אחרים כן מצליחים להתחבר לרשת אצלם בבית. הבעיה היא אך ורק בין המחשב הספציפי הזה, לנתב הספציפי הזה. עכש…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by genia,

שלום, אני מחפש ראוטר שיאפשר חיבור לאינטרנט דרך דור 4 \ LTE האם חוץ מ: tplink Archer MR200 אין לי אפשרויות אחרות בארץ בטווח המחירים ההגיוני? (500 ש"ח גג) ?

24. Started by waseemrkab,

כל פעם שאני מדליק את המחשב חשוב לציין רק את המחשב הנייח בחשמל הSNR MARGIN יורד ל 4.0-2.0 dB במחשב הנייד לא עושה את זה וכשהמחשב הנייח כבוי הSNR חוזר בין 8.4 ל 6 dB אני לא יודע איך לפתור את זה ניסיתי הרבה דברים לא הצלחתי לפתור הזמנתי טכנאי ובדק לי את כל הקווים אמר שהכל בסדר אפילו ביקשתי ממנו שיחליף לי את כל הכבלים הישנים והתשתית בבית לחדשים וגם את הכבל העבה שעובר לעמוד חשמל (בזק) ועדיין לא עזר מבקש עזרה ובלילה האנטרנט מתנתק הDSL ומסנכרן מחדש והמהירות יורדת ל40 (36000kbps -40000kbps) יש לי ראווטר D -link DSL-G256DG ובראווטר הקודם הייתה לי אותו בעיה של NETGEAR VEGN2610 הנה תוצאות של מצב התשתית שלי במצב המחשב פועל http://i.imgur.com/GxUF4dz.jpg וזה תוצאות כשהמחשב כבוי …

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  25. דבר ראשון: אם אני מחבר כ.רשת חיצוני - USB לגירסה 1 ולא 2 האם זה יאט לי את קצת העברת הנתונים בין 2 מחשבים ברשת? כרגע אחוזי האות הם 70% (הכי טוב שהצלחתי להגיע) לפעמים זה 50, קצת העברה הוא 54Mbps יותר מזה לא הצלחתי לההשיג. כיוונתי את כיוון גלי הראוטר לפי המדריכים שכאן (רשת עם נייר כסף). כרגע לוקח לי הרבה זמן להעביר קבצים בין המחשבים, לדוגמא: קובץ של 350 מגה לוקח להעביר ב 12 דק' שלפי דעתי זה הרבה זמן... איך אני משפר את מהירות העברתה נתונים (קבצים)?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים