עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Cheif,

פרשת ההתנתקות של חברת נטוויז'ן מצומת האינטרנט הישראלי (IIX) היא "קריאת השכמה" להנהלת איגוד האינטרנט הישראלי. ה-IIX וההשקעות העצומות שבוצעו בו הם כבר בבחינת "חלב שנשפך", אך אם הנהלת האיגוד לא תתעשת במהירות, עוד נכסים של האיגוד ירדו לטימיון. http://www.netcheif.com/blog/?p=3761

• 9 תגובות
    • 918 צפיות
  2. למי שמכיר או לא מכיר אני מנסה לעבוד עם התוכנה darkcomet. העיניין הוא שהיא דורשת שאני אכניס פורט "להאזנה" כדי שהיא תעבוד דרכו. עכשיו אני לא יכול לבחור בפורט שאני כבר משתמש בו למשהו אחר כי התוכנה רושמת לי "only one usage of each socket adress" - זה קורה נגיד בפורטים 80 ו443. היגיון אומר: "שים פורט אחר" וככה אני עושה אבל לפי האתר http://www.canyouseeme.org כמעט בכל הפורטים (חוץ מ80 ו443,445 שאני לא יכול להשתמש) האתר אומר לי could not see your service on 79.182.128.50 on port (21). הבנתי שאני צריך לפתוח פורטים וחיפשתי בגוגל כל מיני שיטות ושום דבר לא עובד לי אין לי רשת אלחוטית, רק מודם שאת הדגם רשמתי למעלה. עזרה מישהו? תודה, exeaction

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  3. יש לי רשת בבית ואני הצלחתי לאתר לעצמי את ה WEP KEY עכשיו לא ברור לי מה פיסת האינפורמציה הזאת נותנת לי האם אני יכול להתחבר מהנייד שלי לרשת שלי שמצאתי את ה WEP KEY הכל בתור נסיון למידה והבנה הרי מה עוזר לי רצף המספרים האלו שאני בכלל זקוק לססמא שלי בעת התחברות ולא למפתח הנל

4. אהלן, כולם, צריך אנשים שמבינים יותר ממני (לא כזה אתגר...). המצב הוא כזה - מידי כמה ימים או שבועות או שעות, אני חווה ניתוק של האינטרנט. כדי להפעיל אותו מחדש כל מה שאני צריך לעשות זה לנתק את ראוטר מהמודם, לחבר את המחשב ישירות למודם, לחכות דקה עד שהחיבור יחזור ואז להחליף חזרה ולחבר את הראוטר למודם ואת המחשב בתורו לראוטר... וכול זה חוזר חלילה עד הניתוק הבא... אני מניח שזה קשור לקבלה של IP או משהו שהראוטר לא עושה והמחשב כן, אבל איך אפשר לתקן את זה הסביבה היא כזאת - אני מחובר לאינטרנט (כבלים כתשתית, 014 ספק) עם ראוטר (TP-Link WR1043ND) כאשר המחשב הנייח מחובר בכבל לראוטר. אשמח לעצות, אסף.

• 5 תגובות
    • 736 צפיות
  5. התחדשתי במאה מגה מבזק עם נתב dlink 6740u h1 אני מקבל בחיבור עם כבל לנתב 70 מגה פחות או יותר בחיבור אלחוטי אני מקבל רק 15 עד 20 מגה. ניסיתי למצוא תשובות בכל רחבי האינטרנט לשנות ערוצים לפנות מכשולים לכבות אורות לשנות הצפנות. ניתחתי את הרשת עם כלים מכלים שונים..inssider המרחק הפיסי הוא כמטר וחצי אווירי לנתב ועדיין אני לא מצליח להעלות את המהירות באלחוטי.יש לי מחשב דל עם כרטיס רשת תומך n אשמח לרעיונות מה לעשות.. אני לא רוצה לשלם לבזק עוד כמה שקלים בשביל שיתנו לי תמיכה..מקווה שלא אצטרך להגיע לזה. תודה מראש

• 17 תגובות
    • 10.9k צפיות
  6. שלום, יש לי מתחת לבית של ההורים חדר, שכרגע עברתי לגור בו. הראוטר ממוקם בבית הגדול ממש מעל החדר. יש קליטה, אבל לא לגמרה טובה. בפלאפון אני רואה שניים/שלושה פסים. חשוב לציין שבבדיקת מהירות אני מקבל את מלוא רוחב הפס ולא חלק ממנו (אולי זה אומר שהכל טוב?). השאלה שלי היא כיצד להגדיר את הwifi למטה בצורה מיטבית, כדי לקנות repeater? או שאין צורך? תודה.

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  7. היי אני מחובר ב100 מגה עם תשתית הוט וספק הוטנט וחוץ מאיזה פעם אחת שהמהירות של ההורדה הגיעה ל5MB לדקה או שתיים בכל הורדה אחרת זה בקושי עובר את ה2MB קראתי כל מיני מדריכים על הגדרות של utorrent שאמורים לתת שיפורים במהירות אבל זה לא באמת עזר.. בבדיקת המהירות של 013 (או כל אחת אחרת) אני מגיע ל100 מגה הורדה...והכל נראה תקין אין לי מושג מה עוד אפשר לעשות...אשמח לעזרתכם תודה * הפורטים פתוחים ולכן לא נראה לי שזו הבעיה..

• 14 תגובות
    • 10.1k צפיות
  8. אהלן חברה, לאחרונה גם אני עשיתי אינטרנט 100 מגה בבזק. אני משתמש כבד בתוכנות שיתוף וביניהם יוטורנט באתרים כמו טורנליץ'. זה מאוד איכזב אותי לגלות מחיפוש באינטרנט שלקוחות בזק לא מצליחים למלא את מלוא הפוטנציאל בהורדה של טורנטים, לעומת לקוחות הוט שמורידים במהירויות מאוד גבוהות ללא בעיות. האם ניתן לעשות משהו בנושא? אם נציף את קבוצת הפייסבוק שלהם בתלונות בנושא, הם יעשו משהו לדעתכם? קראתי שיכול להיות שהסיבה היא מהירות העלאה נמוכה, אז שיעלו קצת מה קרה? בהוט זה הרי בנורמה שההעלאה קצת יותר גבוהה. עכשיו גם יש מבצע בהוט של 100 ב100, אז צריך לעשות משהו עכשיו. מה אתם אומרים ?

• 45 תגובות
    • 6.4k צפיות
  9. Started by Doron.C,

היי לכולם הייתה לי תקלה אתמול באינטרנט , המודם שלי Speedtouch 510 האגדי של אלקטל הראה נורית שטרודל מהבהבת כלומר יש בעיה קו ( היה קו טלפון בבית ) באותו יום בוצעו אצלנו באזור עבודות תשתית לשדרוג לרשת ה NGN . התקשרתי ל 166 ובו נאמר שזו בעיה כנראה בתשתית והם שולחים טכנאי הבייתה אבל לפני שאלתי שאלה מפגרת האם ה ADSL אינני יכול לגלוש לאחר שבוצעו עבודות שדרוג ונאמר לי שזה לא קשור וכנראה בתשתית . היום הגיע הטכנאי ירד למטה ראה שהכל בסדר ירידה שלקחה בערך 5-7 דקות וחזר אם המודם RTA1320a של רוטל בטענה שהמודם ישן מדי ואינו מתאים לתשתית , לאחר חיפוש בגוגל ופה באתר הבנתי שהמודם נורא בעייתי ? דעתכם ומה עליי לעשות ?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Mics,

הבנתי שלספק CCC יש לכל מהירות 3 סוגי חבילות: רגילה מתקדמת מקצועית מה ההבדל בין החבילות? יש כאן מישהו מנוי שלהם שמוכן לעשות טובה ולערוך כמה בדיקות קטנות עבורי?

• 29 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. Started by genia,

אהלן, מחפש פתרון לחבר שעבר לגור ביחידת דיור ליד הבית של ההורים ובהתאם המרחק מהראוטר גדל והוא בקושי מצליח לקלוט משהו עם הלפטופ. מודם קטן עם אנטנה חיצונית בUSB משפר את העסק אבל לא מספיק. אחרי חיפושים בפורמים מתמחים, הבנתי שמה שממולץ זה כרטיס שמבוסס על realtek rtl8187L ורצוי אנטנה נחמדה. השאלה אם אנטנה כזאת תהווה שיפור משמעותי ואם זה כל מה שצריך? האם חיבור הUSB שלה אומר שכרטיס הרשת עצמו כבר מובנה בפנים? האם יש דגמים אחרים מומלצים? תודה

• 6 תגובות
    • 781 צפיות
  12. מדובר על עוד צירוף משתלם של ראוטר זול יחסית + קושחה מצוינת (מיועדת למשתמשים מתקדמים, יותר חזקה מ DD-WRT). *מחירו של הנתב בארץ - בסביבות 130 ש"ח, מדובר על נתב אלחוטי הפועל בתקן 802.11n ומגיע למהירות 300mbps. התקנתי את הקושחה החדשה של openwrt בשם attitude adjustment על D-Link DIR-615 REV E4 . בנוסף עודכן מדריך ההתקנה בוויקי עבור גרסה E4 . לינק למדריך באתר openwrt מומלץ.

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. שלום. בשבוע שעבר עברתי ל-50 מגה בזק + בזק בינלאומי (נאמר לי שאין תשתית 100 מגה באיזורי). מסתבר שבבדיקת המהירות של בזק (ואחרות) אני מקבל בסביבות 30-34Mbps גג בחיבור כבל רשת, גם כשאני מחובר לתשתית ("1@") כך שהבעיה לא אצל הספקית. קצב העלאה נראה בסדר (1.5Mbps~). בזק ערכו מולי בדיקות והכל כביכול תקין מבחינתם. עשינו reset לנתב D-Link VDSL N 6740U, החלפנו פילטרים, ועדיין מוגבל ל-34 מגה. לסיכום, התבקשתי להחליף את הנתב (לאותו הדגם) במסגרת האחריות בחנות בזק, בטענה שהבעיה כנראה בנתב עצמו.. עכשיו, לפני שאני הולך להחליף את הנתב, ומאחר ואני די סקפטי לגבי ה"פתרון" הזה, רציתי לשמוע אם משהו נתקל \ מכיר בעיה דומה, ואולי יכול לחסוך לי זמן (אני כבר מתאר לעצמי שהולך להשרף לא מעט …

14. Started by drbrain,

שלום לכולם יש לי מחשב בן כ-6 שנים עם כרטיס רשת גיגה עובד עם כבל רשת CAT5 כאשר ניסיתי להחליף לכל כבל CAT5E אחר או כל פורט גיגה אחר המחשב מתחרפן - הדרך היחידה לעבוד עם הכרטיס הנ"ל היא אך ורק ב-CAT5 בלבד - יש פיתרון ? או רק להחליף כרטיס רשת או מחשב תודה רבה

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  15. אחרי שבועיים של גלישה אלחוטית איטית החלפת נתב ניסיון עם נתב אחר של בזק סוף סוף קיבלתי תשובה הגיונית הנציג אמר שהתקלה היא כללית והבנתי מהשיחה איתו שזה כנראה בכל הנתבים האלה dlink 6740U H1 אני בדקתי גם בנתב אחר netgear dgn2200 הוא שימש בתור נקודת גישה וגם בו המהירות הייתה איטית 25 מגה ביט מתוך 77 שאני מגיע בקווי. הוא אמר שהתקלה תסודר בימים הקרובים . חשבתי שאולי זה יעניין מישהו עם תקלה דומה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by AdiD,

יש פה מספר כותרות שאני שמח להסבר מה ההבדל ביניהם בקצרה: Dynamic IP Static IP PPTP PPPoE L2TP WISP

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  17. Started by man-of-God,

בוקר טוב אני נמצא כרגע על מהירות 15M מבחינת השימוש באינטרנט רוב הזמן שימושים רגילים , אך ישנם תקופות של הורדות מאסיביות וכן העלאה מסיבית ובכללם UT , שימוש הולך וגובר בדרו בוקס YOUTOBE וכו' האם מבחינת עלות כדאי לעבור ל 100 מגה ? היום התשלום הינו 85 ש"ח בעבור 15 מגה (המשך חבילה ישנה שמחירה הקודם היה 59 ש"ח ) כמו כן באם אני מבצע את השידרוג הנ"ל מתווסף לי תשלום של 15 ש"ח חודשי לשנתיים בעבור הנתב שלהם / תשלום חד פעמי מודם ב 100 ש"ח האם עדיף לבקש את הנתב d link DSL-7850U , האם ניתן לבקש אותו גם כ מודם ? אם לא איזה מודם/נתב מומלץ לבקש מהם ? שכן הבנתי שה NG גורם לתקיעה של הכרטיס הVDSL בארון תקשורת מיכוון שאני מחובר לטלפון VOP של 012 הדבר יגרום לי גם לניתוק הטלפון למספ…

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  18. Started by Neil Aaron Brown,

any providers ??

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  19. Started by eyalbtk,

לילה טוב התקנתי בבית HOTBOX של הוט עם 100M , בנסיון לשים אותו בארון חשמל (במקום בחדר שינה) א. השחלתי כבל CAT5E מהארון חשמל לחדר שינה .(סה"כ כ-15 מטרים) ב. קניתי שני שקעי RJ45 והתקנתי בקצוות הכבל (מס' א) לפי התרשים שמצורף בתמונה .(חיברתי 4 גידים בלבד בכל שקע) ג.לשקע אחד חיברתי כבל לHOTBOX ולשקע השני חיברתי כבל למחשב . ד. עד כאן הכל זרם בסדר , הבעיה היא שכשאני מכביד על הרשת שלי בצורה של הורדת קבצים גדולים במהירות גבוהה או בצפיה במספר סירטוני יוטיוב האינטרנט מתנתק ונכבית נורת החיווי שנמצאת ליד חיבור הכבל רשת לHOTBOX האינטרנט כאמור מתנתק למשהו כמו 40 שניות וחוזר לעבוד עד לפעם הבאה שאכביד עליו. ה.עליי לציין שכשאני מחבר את המחשב עם כבל ישירות לHOTBOX אין שום בעיה ועובד חלק. י…

• 3 תגובות
    • 10k צפיות
  20. Started by BlackUnicorn,

היי לכם, לפני כשנתיים הקמנו רשת חוטית חדשה בבית (שיפוץ). יש לנו ראוטר/מודם Dlink 6740U, מחוברים דרך בזק במהירות 50 מגה (ספק - נטוויז'ן). המחשב הנייח מחובר ישירות לראוטר. ווינדוס 7 . הראוטר מחובר למקום אחר בבית בו יש סוויץ', ומשם מחוברים גם רסיבר, פלייסטיישן, Boxee, ו- yes (שכרגע אינו בשימוש ואפשר לנתק). מעבר לכך כמובן שהפלאפונים מחוברים ב- WIFI, ולעיתים רחוקות גם לפטופ. אין סיכוי שמישהו מחובר ל- WIFI (שכנים רחוקים פיזית, וגם סיסמה וכו'). יש לנו 2 בעיות מרכזיות, השנייה משמעותית יותר: 1. בערך פעם או פעמיים ביום הרשת מאבדת סינכרון - נראה כאילו והאינטרנט מחובר אבל כלום לא עובד, ורק כיבוי והדלקה מחדש של הראוטר מחזיר את המצב לתקינותו. 2. כל מה שקשור לסטרימינג דרך הרשת - שזה …

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  21. שלום לכולם. אני מחפש לשדרג את כל הרשת הקיימת שלי, ואני צריך המלצה לראוטר ברמה גבוהה שיתמוך לי גם בהזרמת מדית 1080p לhtpc בסלון. אני מחפש ראוטר שיתמוך ב: פורטים במהירות gigabit כיסוי אלחוטי טוב שחודר גם קירות וארונות לחדרים מרוחקים כרגע יש ברשותי את הedimax br6524n שנכשל בשני הדרישות. ראוטרים שעניינו אותי: asus rt-n66u linksys ea3500 linksys ea4500 המחירים שלהם בארץ מאוד גבוהים אם בכלל קיימים ולכן חשבתי על אופציה לרכוש בארה״ב. השאלה שלי האם זאת בכלל אופציה, והאם כדי באמת לרכוש בחו״ל(אני מחפש חברה שתתן לי תמיכה בארץ אם המכשיר יתקלקל) אשמח להמלצות שונות תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Cheif,

חברת ASRock הטיוואנית היא הראשונה להכריז על שילוב יכולת אלחוטית בתקן 802.11ac על לוחות האם (motherboards) שהיא מייצרת ומשווקת.

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  23. בעקבות בעיות גלישה באתר www.lighting-gallery.net (אשר אין להם בדר"כ בעיות בשרתים כמו שיש ל-HWzone לפעמים), בעיות בטעינת סרטונים ביוטיוב + בעיות גלישה בכללי, החלטתי לבצע Tracert לאתר הנ"ל ולעוד כמה אתרים ישראליים ואתרים מחו"ל (כולל HWzone). מכיוון שאינני יכול להעלות ולצרף קבצי TXT, אאלץ לשים את התוצאות ישירות בהודעה (למרבה הצער, אין גם אפשרות לשנות את כיוון הטקסט ל-LTR, אלא רק ליישר אותו לכיוון זה, אז מצטער אם הטקסט איננו ברור): Microsoft Windows [Version 6.1.7601] Copyright © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. C:\Users\Doron>tracert lighting-gallery.net Tracing route to lighting-gallery.net [50.28.13.250] over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms …

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by tttmmm,

טוב , הבעיה שלי היא כזאת : יש לי HOTBOX שהוא ממוקם בממ"ד. בסלון אני מצליח לגרד קו אחד.. (העוצמה נורא נורא חלשה , לרוב לא מצליח להתחבר אפילו) אני רוצה לקנות AppleTV אבל אני דיי מוגבל כיוון ש : 1. אני בספק אם הוא יצליח לקלוט את הרשת. 2. גם אם הוא יצליח להתחבר, האייפון בכל מקרה לא יצליח להתחבר לאינטרנט ואני לא יצליח להזרים כלום..ובהנחה שהאייפון יצליח לגרד קליטה נמוכה של הרשת אני יזרים באיכות נמוכה עם תקיעות רבות. בקיצור, בלאגן אחד גדול .. איך אתם יכולים לעזור לי ? נ.ב יש לי דירה רגילה לא בית פרטי עם קומות וכדומה ...

• 15 תגובות
    • 10.5k צפיות
  25. המליצו לי על TP-Link TD-W8961ND nLite : http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=4368 איך הוא בהשוואה למודם שמקבלים בבזק? משהו מומלץ יותר? התקציב גמיש אבל בגבולות הסביר. מה שחשוב זו גלישה חלקה בעיקר. לא משהו מתוחכם מדי. תודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים