רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם היום קיבלתי מבזק את הראטור siemens sl2-141. חיברתי אותו וסך הכל הוא נחמד, הפינגים ברשת קטנו ונשארים קבוע על 1-2 [לעומת הedimax שהיו לו 4-5 אבל לא משנה חח] אבל עכשיו האינטרנט נעשה איטי יותר ולא מוריד מעל 280 ק"ב... האם זה תלוי בראוטר? בעיקרון יש לי אינטרנט של 4 מגה. הוא אמור להוריד על 512. אז מהיא הסיבה שאני מוריד לאט יותר? האם זה בגלל הראוטר? [שכולל בתוכו גם מודם] תודה נ.ב האתרים עולים מהר יותר אבל ההורדות איטיות ושאני עושה פינג נגיד על וואלה אני מקבל פינגים של 15
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה, אתמול המחשב שלי נתקע והפסיק לעבוד. עשיתי ריסטרט - לא עזר גם שחזור המערכת לא עזר. בסופו של דבר החלטתי לעשות תיקון מערכת באמצעות דיסק ההתקנה של מערכת ההפעלה. התיקון בהחלט פתר את הבעיה אך כרגע איני יכול להתחבר לאינטרנט מאותו מחשב (כרגע אני כותב ממחשב אחר). יש לי רשת בין שני מחשבים בעזרת נתב. תודה מראש לעוזרים - אתם מצילים אותי.
-
- 9 תגובות
- 600 צפיות
-
-
לפני כמה חודשים קניתי את הנתב המצויין בכותרת בהגדרות יש את כל WAN Connection Type לא הצלחתי להגדיר L2TP (ספק נטוויז'ן ותשתית הוט) אז השארתי בDYNAMIC IP וזה עובד טוב אבל מאז התחילו ניתוקים כאלו שהוינדוס הצליח לפתור וזה כתב ש"ברירת מחדל אינו זמין" משהו כזה התקשרתי להוט אמרו שזה בעיה בנתב או בהגדרות ולא אצלם והם לא יכולים לעשות כלום? אז מה לעשות?? יכול להיות שזה קשור ל WAN Connection Type ? תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב! אני מחובר כרגע דרך בזק בינלאומי (תשתית בזק) במהירות 1.5 Mbit, ומשלם ~100 ש"ח (לקוח עסקי, איכשהו) יש 4 מחשבים בבית ורציתי להרחיב את החיבור, להתנתק מהקו העסקי ולעשות אחד חדש. כדאי להתחבר להוט, או לבזק (תשתית)? האם 8 מגה כדאי? ועוד שאלה, מה הפרוצדורה של התחברות לקו חדש? רציתי לדעת אם אני יכול ששתי החיבורים יפעלו באותו זמן (יש שתי קווי טלפון..) הם פשוט מביאים שם משתמש וסיסמא? איפה אפשר לדעת את המרחק של המרכזייה? אני חושב שיש לי אחת מאוד קרובה. תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אפשרי? כאילו ראוטר אחד מחובר רגיל... ומאחד הפורטים שלו אני מחבר לראוטר אחר?
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אוקיי , ביום שישי אני וחברים מתכננים מסיבת רשת קטנה בביתי , עכשיו , בבית יש לי שני מחשבים , אחד עם שני כרטיסי רשת , ואחד עם כרטיס רשת אחד , יש לי כבל לא מוצלב שמחובר למודם וכבל מוצלב שמחובר למחשב השני , עכשיו , החברים מביאים איתם עוד מחשב אחד , מה שאני רוצה לשאול זה , אם החברים יביאו איתם עוד מחשב עם כרטיס רשת ועוד כרטיס רשת כדי לחבר על המחשב השני שלי(זה שמתחבר מהמחשב הראשון בכבל מוצלב) ואז אני יחבר לכרטיס רשת של המחשב השני את המחשב השלישי , אני יוכל לעשות את שלושתם ברשת אחת עם שיתוף אינטרנט ללא SWITCH? ואם לא או בכלל זה קשה להסבר , אז אחד החברים מסוגל להביא SWITCH\HUB... והכבלים שיש לי בבית זה , אחד 10מטר מוצלב , 1 שהוא 2מטר לא מוצלב , ועוד שני כבלים מוצלבים 2מטר , מה אפ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות כבל אינטרנט חדש לחיבור מחשב לשקע אינטרנט שבקיר. איזה סוג מומלץ? CAT5, CAT6? מוצלב\לא מוצלב? מסוכך או לא? ועוד דבר - מה האורך הכי הקצר של הכבלים האלו שניתן לקנייה? האם זה 0.3 מ'? תודה
-
- 9 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
יש לאחי מחשב ישן (פנטים 3 800MHZ ...) אני עם המערכת החדשה שלי..(אפשר לקרוא לא ככה יחסית לשל אחי..) יש לי כבר כרטיס רשת מובנה..(10/100/1000..) השאלה שלי אם שווה לי באמת לקנות כרטיס רשת ..(לאחי..) של 10/100/1000 ראיתי שהם מתחילם בסביבות ה120 שקל+ או שאני יכול להסתפק בכרטיס רשת של 10/100 והוא יעשה את אותה העבודה..(עולה 50 שקל +-..) אני יודע שתיאורתית זה אמור להעביר יותר מהר.. ובגלל זה אני שואל מאנשים שניסו..(רשתות ואינטרנט זה לא התחום שלי..).. אם זה באמת עקרוני ושווה את המחיר של 120+ שקל ה"תוספת" של המהירות.. והמרחק בין שתי המחשבים הוא בסביבות ה10-15 מטר.. תודה לעוזרים...
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בתקופה האחרונה ולאחר שינויים בבית, רציתי להזריק קצת מרץ ברשת הביתית. התחדשתי לי ב-1043ND כדי לתמוך ב-1GB. בבית הושחלו (במאמץ וקושי רבים) כבלים של CAT5E לפני כשמונה שנים. השקעים בקירות של לה-גרנד גם כן תומכים ב-CAT5E. הבית שלי מרושת בצורה הבאה: - קומה ראשונה : * מודם בזק ==> 1043ND ==> תקשורת קווית דרך PATCH PANEL למחשב בחדר עבודה + חיבור לשרת הורדות * שאר הקליינטים מחוברים ב-WIFI- קומה שניה : * ארבע נקודות LAN (רק שתיים מחוברות עד לקבלת סוויץ') * לינקסיס 54G שמחובר ב-LAN לאחת הנקודות ומשמש כ-AP לקומה השניה. * שאר הקליינטים מחוברים ב-WIFI לאחר ההתקנה ניגשתי עם המחשב הנייד ובדקתי את המהירויות דרך ה-LAN, התוצאות שהתקבלו הן: -קומה ראשונה: * מחשב חדר עבו…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני חדש פה שמעתי שיש פה אנשים ממש תותחים שיכולים לעזור לי אז אני באמת ישמח אם תעזרו לי יש לי אימיול 0.45 של אימיול פרוז'ק עם WIN XP SP2 הורדתי את כל החומות אש למיניהם אין שום דבר ברקע שיכול לתקוע לי את זה אלה אם אני לא יודע שהוא נמצא אבל לא נראה לי בכל אופן אני מחובר על מהירות של 1.5 MB ואם אתם צריכים לדעת עוד משהו אז בבקשה תשאלו העיקר שתעזרו לי בבקשה אני צריך את האימיול דחוף
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחובר לאינטרנט בכבלים דרך ברק ויש לי מודם כבלים שמחובר לכרטיס רשת במחשב. אני מעוניין לחבר שני מחשבים לאינטרנט לא דרך ICS ולפי במדריך שיש בפורום (אני לא רוצה שהחיבור לאינטרנט בלקוח יהיה תלוי באם המחשב השרת דלוק או לא). מהי הדרך , הקלה והמהירה ביותר (יש מדריך לזה) ? איזה ציוד דרוש ? הגדרות וכו' ? תודה
-
- 9 תגובות
- 828 צפיות
-
-
היי לכולם , אני זקוק לעזרה עם שרת FTP ביני לבין לקוח שלי . הלקוח מבקש שתותקן לו תיקייה על השולחן עבודה , אלייה הוא זורק את הקבצים ואני מושך אותם משם (וטוען שעד היום הוא עבד ככה עם נותני שירות אחרים) . אני יודע רק לעבוד עם הממשק הפנימי של ה-FTP או תוכנה כמו FTP Flash , ולא בדרך שהוא מבקש . תוכלו להסביר לי בבקשה (קחו בחשבון שאני לא מבין גדול)?
-
- 9 תגובות
- 893 צפיות
-
-
אני חושב על לקנות P3 ישן ולחבר אותו לאינטרנט. אני עם אינטרנט זהב בכבלים 1.5MB. מודם TERAYON TJ715X יש למודם יציאת USB ויציאה לכרטיס הרשת. אז רציתי לדעת אם אני יכול לבנות רשת ביתית בכך שאני אחבר את יציאת USB למחשב החדש ויציאת הכרטיס רשת למחשב הישן שאני אקנה????
-
- 9 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש נתב אלחוטי וכרטיס רשת USB אלחוטי. היום יש לי 3 מחשבים מחוברים דרך נתב רגיל, ואני רוצה להחליפו בנתב אלחוטי, ולהוסיף מחשב רביעי בעל כרטיס רשת אלחוטי USB הבנתי שיש שני סוגי "סכנות" ברשת אלחוטית: 1. התחברות לנתב ובעצם הצטרפות לרשת שלי 2. אפשרות לראות את המידע שעובר בין הנתב לכרטיס רשת האלחוטי השאלות הן, ראשית, האם מה שכתבתי אכן נכון... 1. האם יש להאקר אפשרות לראות את התעבורה גם של שלושת המחשבים שמחוברים בצורה קווית לנתב האלחוטי (גם ברשת הביתית וגם בחיבור לאינטרנט)? 2. מה הצורה המומלצת להגנה בפני שני סוגי הפריצות (אני חושב לקנות נתב אדימקס BR-6215SRG) 3. האם ההגנות משאלה 2 דורשות הכנסת סיסמא (ידנית) כל איתחול של המחשב עם הכרטיס רשת האלחוטי? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים אני מחפש המלצה על מודם ראוטר שיכול לעבוד גם עם כבלים וגם עם בזק המכשיר צריך לכלול גם חיבור של 2 USB מכוון שאני רוצה לחבר מדפסת ודיסק חיצוני למשהו יש המלצה על מכשיר שתומך בנ"ל וגם קל להתקנה ברשת הוט + NETVISION? יניב
-
- 9 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
טוב קודם כל אני רק רוצה לומר שהמדריך שלכם למעלה מצוין...זה מדריך אולי חמישי שאני מנסה רק הוא עובד לי עכשיו...יש לי שתי מחשבים אחד עם 2 כרטיסי רשת (אחד למודם ואחד למחשב השני שבו כרטיס אחד) והאינטרנט כבלים עם חייגן (עובד בשתי המחשבים ביחד תודות למדריך שלכם) עכשיו אני רוצה לשתף את הכוננים (כמו שיש בבתי ספר) הבנתי שזה דרך מיפוי אות כונן אבל לא ממש הבנתי מה עושים שמה...אם מישהו יוכל להסביר לי אני ממש אודה לו
-
- 9 תגובות
- 845 צפיות
-
-
הצלחתי להכנס לכתובת שלו 192.168.0.1 וראיתי שהוא לא מקבל IP ה-IP שלו הוא 0.0.0.0 ניסיתי לכתוב פקודה ב-CMD ipconfig /release + ipconfig /renew וזה לא פעל הוא כותב media disconnected מה ניתן לעשות? הספק וחברת האינטנט הם בזק ובזק בינלאומי. תודה
-
- 9 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
אהלן, שבוע שעבר רציתי לעשות חבילת TOP40 אצלי בדירה - הנציגה מסרה לי שאני לא יכול. למרות שיש לי ארונות של בזק במרחק 30 מטר מהבית, נאמר לי שהארון עם הכרטיסי VDSL נמצא במרחק של משהו כמו קילומטר (וזה בקו אווירי עוד) - ולכן אני יכול לקבל רק 15 מגה. בלית ברירה הסכמתי (כי אני צריך אינטרנט ואין לי כוונה לעבוד עם הוט). חבילת תשתית בזק + בזק בינלאומי של 15MB בינתיים. לא ברור מה הבלאגן שהיא עשתה שם - כי הביאו לי בכל זאת מודם-ראוטר VDSL - DLink DSL-6850U. אני מחובר בצורה אלחוטית ברשת של 2.4, מרחק מהראוטר בערך 5 מטר. יש טלפון אלחוטי ליד הראוטר גם (ניסיתי לנתק אותו - אבל לא היה שום אפקט). בהתחלה (יום-יומיים ראשונים) הכל היה בסדר. אבל אחרי זה, בייחוד כשאני מוריד טורנטים (עם לא מעט …
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה.. יש לנו שני מחשבים בבית ועל המחשב שלי נמצא המודם שזה מודם של כבלים במהירות 750K.. בקיצור ברגע שאח שלי על המחשב המחשב שלי נהיה ממש ממש איטי וזה בלתי נסבל כבר.. כשהוא פותח את האימיול שלו או את הקאזה או כל תוכנה דומה כזאת אני לא יכול לעבוד על המחשב ובטח שלא לשחק CS וזה משגע אותי !.. חבר שלי אמר לי שבהגדרות כשאני פותח רשת אז המחשב שאליו מחובר המודם מקבל פס פחות רחב מאשר המחשב השני(של אח שלי..) ולכן הוא עובד יותר באיטיות אז הנחתי שככה זה גם אצלי ובגלל זה המחשב שלי איטי.. אמרו לי גם שיש תוכנה שיכולה לשנות את זה אז אם מישו מכיר פה את התוכנה או כל תוכנה אחרת או משו שיכול לעזור לי אז תגידו לי כי אני לא יכול להמשיך ככה.. אם אתם צריכים עוד פרטים אז תרשמו אני אתן הכול.. ת…
-
- 9 תגובות
- 995 צפיות
-
-
בוקר טוב, יש לי את הראוטר/מודם המשולב של הוט (AMBIT ). כיון שרק במחשב שמחובר אליו היה אינטרנט במהירות גבוהה, ניסיתי לבדוק אם הוא מוגדר כ PPPEO, כדי שאני לא סתם אקנה כרטיס רשת אלחוטי. בקיצור נכנסתי ל 192.168.0.1.. ובנסיון חיפוש והגדרה של הPPPEO כנראה שדפקתי משהו והאינטרנט לא התחבר... אחר כך ניסיתי להתחבר דרך החייגן הישן(איך שהתחבר לפני שעברנו לראוטר/מודם) ואז האינטרנט עבד... אני רוצה להחזיר את זה לאיך שזה היה שלא צריך את החייגן כדי להתחבר אבל הבעיה היא ש192.168.0.1 לא עולה.. פשוט לא עולה... מה אפשר לעשות כדי להחזיר את זה? ומישהו יודע אולי מה עשית שגרם לזה לא לעבוד בלי החייגן? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 12.1k צפיות
-
-
OK, לפני הכל תודה למי שעוזר יש לי שתי שאלות שברצוני לשאול: 1. איך אני מחבר שתי מחשבים ברשת? ואיזה הגדרות צריך להגדיר? האם ניתן לשחק בין שני המחשבים משחק רשת (LAN)? לפי מה שאני יודע אני שם כרטיס רשת בשני המחשבים ומחבר בכבל את שני הכרטיסים, עד כאן הכל טוב. אבל מה ההגדרות שאני צריך לשנות? איך אני משתף את האינטרנט בין שניהם? כל נושא ההגדרות אני לא יודע בכלל ואשמח אם מישהו יפרט לי עליו. 2. איך אני מחבר שלושה מחשבים ברשת? ומה צריך להגדיר? האם ניתן לשחק בין שלושת המחשבים משחק רשת (LAN)? לפי מה שראיתי בדיון של Boomer, אפשר לחבר שלושה מחשבים בעזרת כרטיסי רשת, האם זה נכון? אם אני שם שתי כרטיסי רשת במחשב שלי ומכל אחד מוציא כבל למחשב אחר, החסרונות הם שהשתי מחשבים שמחוברים אלי ל…
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחובר כיום בחבילת אינטרנט במהירות 15 מגה. לאחרונה אני מתלבט בנוגע למעבר לאחת מהחברות שמציעות תשתית של בזק במסגרת רפורמת "השוק הסיטונאי". ניסיתי למצוא ביקורות (שטחיות או מעמיקות) של אנשים שכבר ביצעו את המעבר - ופשוט לא מצאתי כאלה כלל! אם יש פה מישהו שעבר ל018 או פרטנר (או חברה אחרת, אם קיימת במסגרת הזו) ויכול להעיד על הביצועים שיש לו (בצירוף דגם הנתב וכו') - אני ממש אשמח. תודה!! נדב
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם שינוי ה IP על ידי לחיצה על הכפתור DISCONNECT ואז CONNECT בהגדרות הראוטר הורס או פוגע בדרך כזו או אחרת בראוטר?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, רציתי לברר איתכם מה המהירות של ההורדות שלכם בקצבי אינטרנט שונים שכל אחד ירשום פה את הספקית, מהירות חבילה ואת המהירות עצמה שהוא מוריד באמת מהאינטרנט בשרתים ישראלים ומשרתים מחו"ל. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 899 צפיות
-
-
יש לי נתב אלחוטי שקבלתי מבזק Power net 720G אני מקבל מבזק נתב החדש בתקן N . אני גר בבית פרטי עם כמה קומות ואין לי קליטה טובה בכל הבית כרגע יש לי כבר אקסס פוינט אחד שמגדיל לי את הטווח בקומה אחת הבעיה שקומה אחרת עדיין אין קליטה טובה. השאלה אם אני יכול להפוך את הנתב Power net 720G לאקסס פוינט?(כדי להנמנע מקניית אקסס פוינט נוסף..)
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-