עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by vlasha83,

שלום לחברי הפורום הנכבדים , לאחרונה,לאחר שגיליתי חלופה מצוינת למנוי הכבלים בדמות תוכנת קודי ,התחדשתי במחשב קטן מידות בשם פיפו שמהווה חלופה מצוינת להרצת קודי במחשב הביתי. הגיע הזמן להוריד עלויות גם בגזרת חבילת האינטרנט הביתית. כיום אני מנוי בחברת הוט והספק 012. סך התשלום עומד בסביבות 130 ש"ח עבור 12 מגה. עדיין לא התנתקתי ממנוי הכבלים מן הסיבה הפשוטה שמעבר לרשת ייצור תלות מלאה באיכות החיבור . לפני מספר שבועות בזמן "הסערה הגדולה" שבאה לידי ביטוי ברוחות חזקות ולא משהו מעבר, הבית היה מנותק מאינטרנט וטלפון. בבית ישנן 3 טלוויזיות כאשר אחת מהן לפחות חייבת להיות מחוברת ,בכל מזג אוויר ,ללא תלות ברוחות או כמה טיפות גשם שמן הסתם מגיעות כל שנה וכל שנה הבלאגן בארץ חוגג בדיוק בתק…

• 10 תגובות
    • 4.8k צפיות
  2. כתבה מתוך כלכליסט: חודש לרפורמה: רק 7,500 מנויים התניידו לחבילות אינטרנט משולבות מספר המנויים שעברו לחבילות החדשות במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי נמוך משמעותית מהניודים במהפכת הסלולר של 2012, שבה התניידו כ־50 אלף מנויים נטו בחודש. הספקיות טוענות: בזק עדיין מערימה קשיים במעבר אופיר דור מאז יצאה לדרך הרפורמה בשוק התקשורת הקווית, התניידו רק כ־7,500 מנויי בזק לחבילות האינטרנט המשולבות של 012 של פרטנר, 018 אקספון וטריפל סי, הכוללות ספק ותשתית אינטרנט. במסגרת הרפורמה, שהושקה לפני כחודש, מחויבת בזק להחכיר את תשתיותיה למתחרות, כדי שיוכלו למכור אותה בחבילות משולבות ישירות ללקוח. החבילות שהשיקו שלוש ספקיות האינטרנט מציעות חבילות של 100 מגה תשתית וספק ב־100 שקל לחודש - הנחה…

3. Started by LRa,

שלום, אני מעוניין לחסום גישה לאתרים מסויימים כמו פייסבוק, יו-טיוב, אתרי פורנו ועוד כמה אתרים במחשב שנמצא אצלי בעבודה. מה הדרך הכי יעילה לעשות זאת? תודה

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by hocohen,

אני רוצה לחסום כתובות MAC ספציפיות ב- HOT BOX אני לא מעוניין בנתב נפרד הגדרתי את כתובות ה- MAC ו- Deny (מצ"ב צילום מסך), אבל זה לא חוסםמי יודע מה לעשות ? [ATTACH=CONFIG]8524[/ATTACH]

• 10 תגובות
    • 4k צפיות
  5. Started by bg1948,

מדובר במחשב נייד של MSI חלונות 7 שאני מנסה לחבר לרשת הביתית בצורה אלחוטית. הדלקתי את WIFI אבל לא מצליח להתחבר. ניסיתי את מתקן השגיאות המובנה וזו ההודעה (שבכותרת) שהוא נותן בסוף מבלי יכולת לתקן את הבעיה. אודה על כל עזרה.

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. Started by liordafdi21,

שלום חברים, אני צריך את עזרתכם הדחופה! החלפתי היום את הראוטר של בזק dlink 6850 בראוטר שקניתי באייבורי kasda kw5212 ברשותי 2 מצלמות רשת והגדרתי אותם בnat אך גם מתוך הבית לכתובת החיצונית מהאינטרנט אני לא מצליח להגיע למצלמות עם הפורט המדובר.... בדקתי חיבוריות על ידי telnet אבל הכל נראה סגור. האם מישהו יכול לעזור לי עם זה, אני אובד עצות כבר! תודה רבה רבה,

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  7. Started by Zinger777,

שלום, הצריכה שלי מתבטאת ב2-3 מכשירי סטרימינג שיזרימו נתונים בhd or full hd. ולכן הראוטר יצטרך להיות חזק מספיק בשביל זה. קנייה בארץ או בחו"ל והתקציב הוא 300 אבל מן הסתם עדיף להוציא פחות. עריכה: קראתי את התגובות שלכם והבנתי שאני צריך לרדת בדרישות מהראוטר. אם אחבר שני סטרימרים דרך "רשת על גבי חשמל" ואת השלישי בכבל ישירות לראוטר זה אומר שאצטרך שהיציאות הקוויות שלו יוכלו לספק 100Mb. עדיין הייתי רוצה שהוא יתמוך במהירות גבוהה באלחוט (עד כמה שאפשר במסגרת התקציב). יש חיה כזו במחיר סביר יותר? תודה.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by orennad,

שלום לכולם, אשמח לעזרה. חיבור אינטרנט 100 מגה, תשתית הוט (הוטבוקס כמודם בלבד) ספק בזק בינ"ל. ראוטר קיים (כמה שנים) tp link 1043nd אליו מחוברים:3 מחשבים נייחים (עם כבל), 2 לפטופים,1 אייפד ו-4 טלפונים סלולריים יש לי בעיות של ניתוקים ב- wifi שמכשיר לא מצליח להתחבר חזרה עד ל-reset של הראוטר. כל הפתרונות הקשורים להגדרות נוסו ולא שיפרו את המצב. ממה שקראתי כאן זו בעיה נפוצה בראוטר הזה. לאחרונה זה הולך ומחמיר עד כדי בלתי נסבל... אני מחפש לקנות ראוטר חדש ומוכן לשלם יותר עבור מוצר איכותי ואמין. מה אתם ממליצים לי לקנות? תודה, אורן

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. Started by idon,

אני מנוי לטריפל של סלקום tv, שכולל טלוויזיה, אינטרנט וקו טלפון. בזמן האחרון האינטרנט החל להיות כל כך איטי שכמעט ואי אפשר לגלוש עליו. עכשיו, מה שאני רוצה לעשות הוא להחליף ראוטר, בגלל שאני חושב שהראוטר הנוכחי שלנו איטי מדי, ולא מותאם למהירויות גבוהות. הראוטר שלנו הוא הראוטר שמסופק על ידי סלקום, דגם VV5820. הבנתי שיש כל מיני סוגים של ראוטרים. ישראוטר משולב עם מודם, ראוטר נפרד ומודם נפרד, וכל מיני סוגים אחרים, אבל אני לא יודע מה צריך בשביל התשתית של סלקום. תוכלו בבקשה להסביר לי מה אני צריך לעשות ואיזה סוג ראוטר אני צריך לקנות כדי שהוא יעבוד בצורה נורמלית עם התשתית של סלקום? בנוסף, תוכלו בבקשה להמליץ לי על דגם ראוטר שכדאי לי לקנות?

• 10 תגובות
    • 15k צפיות
  10. Started by tood24,

חבריה מחפש דרייבר תודה

11. אהלן, כרטיס הרשת שלי ככל הנראה נדפק קצת ואני מעוניין להחליף אותו. לכל המעוניין מדובר בכרטיס הבא: https://www.amazon.com/TP-Link-PCI-Express-Beamforming-Archer-T9E/dp/B00TQEX7AQ/ נקנה מאמזון לפני בערך שנה והתקלקל. אני מחפש מתאם רשת חדש, מעדיף פנימי כי זה פשוט נראה אלגנטי יותר ולא תופס מקום על השולחן. אבל אם זה בא על חשבון משהו אחר כמו קליטה פחות חזקה אז אני מוכן לחשוב גם על כיוונים אחרים. בגדול חשוב לי קליטה חזקה כמה שיותר, כמובן שיהיה dual-band, קליטה של 600mb/s ב- 2.4Ghz, כמובן מוצר אמין שלא יתקלקל עוד שנה וכמובן מחיר טוב. לא מוגבל בתקציב כרגע. אני משחק הרבה משחקי רשת כמובן בחיבור אלחוטי ולכן מאוד חשוב לי למזער כמה שיותר …

12. Started by iMeash,

אהלן, אתחיל בזה שכבר ניסיתי בכמה פורומים ולא הצלחתי לקבל תשובה, מקווה שמכאן תבוא הישועה. אז ככה, אני מחפש מודם / ראוטר (לא יודע כל כך מה ההבדל אפילו). אני מחובר לתשתית 100 מגה של הוט ונמצא עם ה- HOTBOX שהם נותנים. אני לא מרוצה ממנו בכלל כל הזמן יש ניתוקים וקליטת הוויפי שלו נוראית בקושי יוצאת מהחדר שהוא נמצא. ההורים שלי כרגע בארה"ב כך שאפשר לנצל את זה ולהזמין מאמאזון או משהו וכך להוזיל מחיר. אשמח להמלצות, תודה רבה לעוזרים !

13. היי, יש לי NAS של Synology ואני עושה איתו כל מה שרק אפשר . בין היתר, מידיי פעם משתף קבצים לחברים במקום לעבוד עם Drive או DropBox סתם כי נגמלתי מהשירותים שלהם בעזרת ה NAS. אך מהירות ההורדה בצד השני נעה סביב אזור ה 210kb/s בלבד וזה מעצבן. יש לי אינטרנט ביתי של הוט 100 מגה הורדה, החבילה הכוללת 3M העלאה. SpeedTest אכן מאמת את הנתון הזה, אך 3M העלאה זה רחוק מלהיות אקטואלי ואני מניח לפחות כמו שמהירות ההורדה בפועל איננה מתעלה על 5M לשנייה, ביום הכי זוהר. . . אז השאלה היא האם זה שקליינטים מבחוץ מצליחים להוריד ממני מהבית במהירות באזור ה210kb/s זה סביר? מצד שני, יש לי לא מעט צרות עם ה NAS כמו למשל גישה די איטית אל ה…

14. מה אומרים הוא טוב / בסדר?

15. Started by jambo222,

שלום יש אפשרות לחבר 2 מחשבים ללא חיבור לאינטרנט . אני רוצה שמחשב אחד ישלוט בשני בלי חיבור לרשת שני המחשבים באותו המתחם קרובים זה לזה.

16. https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001230083

17. אהלן חברים, אשמח לעזרתכם יש לי הוט בוקס, הכל היה סבבה חוץ מהוייפיי, ההוט בוקס מחובר בכבל לנייח הוייפיי של ההוט בוקס היה מביך וקניתי TPLINK ARCHER C2 כבר לפני שנה + יש לי בין 3-6 ניתוקים כל יום בזמנים רנדומליים, לפעמים זה מרגיש שכשיש חיבור חדש בWIFI יש ניתוק הWIFI חצי כוח בכללי' אבל רוב הבעיה היא הניתוקים, הכל מתנתק, גם הנייח וכמובן גם הWIFI הוט טוענים שזה בגלל שחיברתי נתב חיצוני לציוד שלהם יכול לשלוח לכם ציטוטים של שיחות איתם, אחד לדוגמא: " גיל, הציוד שלנו מוגדר כנתב אלחוטי, כל עוד יש ציוד פרטי "נתב קצה" שמחובר לHOTBOX זה גורם להתנגשות וניתוקים בגלישה, אנו לא טוענים שהתקלה בציוד שלך, זה לא בשליטה…

18. ניטרלתי את הוויפי של ההוט בוקס...עד עכשיו הייתי 100 מגה והיה לי ראוטר שהגעתי איתו עד 70 מגה וזה היה סבבה הבעיה שעכשיו יש לי 200 ואני מחפש ראוטר שיוכל לשדר לי את המהירות הזו... אשמח להמלצות :)

19. Started by whybe,

שלום לכולם, אני מחפש ראוטר זול וטוב (עד 200) לדירה קטנה של 60 מ"ר בערך. הראוטר הזה ישמש רק כראוטר במקום המודם-ראוטר של בזק/אקספון. חשוב שהחיבור שלו יהיה יציב ומהיר בחיבור של משהו כמו 8 מכשירים (עבודה של 5 בו"ז לכל היותר - שני מחשבים, שני טלפונים וסטרימר). היום אני עם חבילת 40MB ומקבל 5-15MB באלחוטי ו30-40MB בקווי דרך המודם-ראוטר כשאני מחובר לרשת רק עם המחשב שבודק את המהירות ובנוסף סובל מחוסר יציבות מטורף. חשבתי בעיקר על הזמנת ראוטר של שיומי מאלי אקספרס (לינק). ראיתי עליו הרבה ביקורות טובות ברשת אבל אני חושש מעניין היבוא שלו מול משרד התקשורת (הבנתי שיש בעיות עם זה). אשמח אם תוכלו לעזור. תודה לעוזרים.

20. Started by Rockstatement10,

אני כיום בתשתית של הוט כולל הספקית של הוט ואני מרוצה, יש לי אבל רק 30 מגה.. אם אני עובר לסיב אופטי זה באמת עולם אחר? איפה ההבדל בעצם? לא משנה איזו חברה, כל עוד היא תומכת בסיב האופטי כדאי לי לעבור? זה יציב? או שהציוד של החברות עושה בעיות וניתוקים עדיין?

21. Started by YanivRot,

ראשית חייב לציין שהידע שלי לא בשמיים אז אבקש להתנסח בביטואים למתחילים אם ביכלל יש הגיון בדבריי. אני מחובר לספק ולתשתית במהירות 100 מגה דרך חברת Ice. יש לי ראוטר של ICE נראה סיני כזה עלוב.. ואני מחובר מהמחשב הנייד דרך WIFI עם דונגל של D-link של בזק (אין לי אופציה לחיבור קוי) אני מקבל סה"כ 20-30 מגה וזהו נמאס לי. השאלה שלי מה עושים ומאיפה מתחילים? אני גם לא רוצה לקנות ציוד אינטרנט יקר מידי.. האם לעבור לחברה אחרת? האם לקנות ראוטר אחר? מה הפיתרון שלי. מזכיר שוב שאני גולש רק אלחוטי.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by eranir,

אחרי המלצה של חבר ומספר פוסטים שקראתי פה, החלטתי לשדרג את הרשת בבית בעזרת רכיבי moca. לצערי גיליתי שאין כמעט מבחר של ציוד, כאשר ActionTec די שולטת בשוק, לא נמכרת בארץ, ובמכירות היותר זולות שלה שהצלחתי למצוא באיביי, אין משלוח / משלוח יקר לארץ. במקביל, נתקלתי במכירה בebay של מוצר סיני שלפי שמועות משמש בארץ את הוט, והמוכר הוא ישראלי, אבל זה לא בדיוק מוצר מסוקר ברשת. על כן, לפני שאני מוציא 400 שקל על הזמנה, אשמח לשאול גם אם למישהו יצא להשתמש במוצר הנ"ל, גם חוו"ד של מי שמשתמש היום במוצרים של ActionTec מעל תשתית הוט (מפריע במשהו לשידורי הטלוויזיה?), ואם מישהו יכול לתת הערכה אם יהיו הבדלים עבורי בשימוש (סטרימינג של וידאו ב1080p) בין המוצרים הללו. המון תודה

• 10 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. היי לכולם אני מעוניין בשדרוג הנתב הקיים שלי. אני עוקב כבר כמה זמן אחרי המוצרים של tp-link. באתר הישראלי, מופיע הנתב הזה - https://www.tp-link.com/il/products/details/cat-15_Archer-VR2800.html שנראה שיכול להחזיק בית עם הרבה צרכנים (סטינג ובית חכם). אבל משום מה, אני לא מוצא אותו בשום מקום בארץ? רק את הדגם - https://www.tp-link.com/il/products/details/cat-15_Archer-VR900.html החלטתי שאם אני כבר משדרג, אז שיהיה די מעודכן מבחינת פיצ׳רים. מה דעתכם? מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הדגמים המתקדמים יותר? האם יש מוצר חלופי באותה רמה? תודה!

24. Started by Tarnegolz,

כרגע אני משתמש בשני ראוטרים שמחוברים אחד לשני - אחד מתפקד רק כמודם, והשני מחובר אליו בשביל ה-WIFI. אני מעוניין לשנות את ה-DNS הדיפולטיבי של ספק האינטרנט (דרך אגב, איזה DNS חופשי מומץ היום?) באיזה מהראוטרים אני צריך לשנות? האם בשניהם?

25. Started by OJNS,

הי רכשתי את ה tplnk Archer VR400 למטרת שימוש כ AP. הכוונה הנוכחית הייתה להחליף ראוטר ישן של אדימקס ששימש לאותה מטרה. הנתב נמצא בקומה שניה בבית ומחובר באמצעות כבל רשת למודם בזק בקומה ראשונה. לנתב מחובר קווית ממיר פרטנר, ומספר וקליינטים אלחוטיים נוספים. קצת הלכתי לאיבוד בתפריטי המוצר, אז התקשרתי לבנדא. השאלה הייתה איך מבטלים את ה DHCP? התשובה הראשונה הייתה אי אפשר. אולי לא הבין הבחור מה אני רוצה או שאני לא הבנתי אותו, אבל בסיומה של השיחה התברר שאפשרי הדבר. ואפילו עובד תקין. למרות זאת הוא גם הסביר שזה לא יעבוד (אולי), וגם שהם לא תומכים בשימוש בנתב כ AP. מנהל הצוות (כנראה) שגם אליו הגעתי, טען שהיצרן לא התכוון שהנתב …

• 10 תגובות
    • 4.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.