עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום! עד עכשיו הייתי מנוי בבזק בADSL וב HOT בטלויזיה(בלי חבילות בלי כלום) עכשיו אני בהתלבטות אם לעבור לכבלים, כחלק מהמעבר לYES\הישארות בHOT שאלתי את 012 מחירים, ונראה שיש להם מגמה ברורה לכבלים בגלל ההצעות של ספק+תשתית ובגלל שטענו שהUP בבזק לא שודרג. כשדיברתי עם HOT, אמרו לי שיש שתי חבילות עם מחיר מיוחד למשך שנה (כולל התחייבות ) בתשתית בHOT: 6 שקלים על 1.5\128 ! 31 שקלים על 3\150! המחירים האלה הם בתנאי שאני לא עובר לYES. אם אעבור לYES, אז המחיר ב1.5 יקר מבזק- 55 שקל לחודש, ושל 3 עומד על 80. שימו לב שזה קצת מלוכלך מצידם, ובזק לא מתנים ככה את מחיריהם. שאלת מליון הדולר היא האם המחיר בתחתית שאיכות התשתית בהתאם? כמו כן, יש חבילת 1.5\0.5 במחיר 69 לתשתית (שזה יותר מבזק 2.5\250)…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. לפי המפרט אני רואה שכן. יש לי מחשב מחובר עם כרטיס 1 GIG, וכבל 5E אבל עדיין המחשב אומר שהצד השני ב AUTO מוכן לקבל רק 100 במקום 1 GIG, אני מפספס משהו ?

• 10 תגובות
    • 4k צפיות
  3. Started by LRa,

שלום, אני מעוניין לחסום גישה לאתרים מסויימים כמו פייסבוק, יו-טיוב, אתרי פורנו ועוד כמה אתרים במחשב שנמצא אצלי בעבודה. מה הדרך הכי יעילה לעשות זאת? תודה

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. שלום לכם.. בשעה טובה ומוצלחת הוספנו עוד מחשב לבית, והחלטנו שאנחנו רוצים רשת אלחוטית. עכשיו.. .אני לא כ"כ מבין ברשתות וכאלה, אז רציתי לדעת איזה סוגי כרטיסים אני צריך לכל מחשב, ואיזה ראוטר מומלץ. אממ.. מבחינתי אפשר לקחת את הראוטר הכי פשוט ונטול פיצ'רים, שכן כל מה שאנחנו רוצים זה אינטרנט לשני המחשבים, על גבי מודם אחד. אם אפשר שהרשת תשמש גם כprint server, זה יהיה נחמד, אבל לא חובה. לשני המחשבים אם אני לא טועה אני צריך כרטיסי רשת אלחוטיים נכון? אשמח לקבל תשובות והמלצות... תודה מראש

• 10 תגובות
    • 784 צפיות
  5. Started by doker,

שלום, יש לי משרד חדש, בארגון. עד עכשיו המחשב היה מחובר עם כבל רשת לקיר. היום חיברתי ראוטר WIFI גם כידי ליצור רשת אלחוטית וגם לפצל את החיבור לעוד כמה מחשבים. כאן מתחילה הבעיה שלי. האינטרנט והרשת האלחוטית עובדים בסדר, אבל משום מה התוכנות של החברה לא עובדות(כשהמחשב מחובר לקיר ישירות הכל עובד טוב). משום מה לא מצליחות להתחבר.(בחברה אין להם פתרון). ביטלתי את הfirewall בראוטר. חשבתי על הפניית פורטים בל אני לא יודע איזה פורטים להפנות. בנוסף לכך שמתי לב שהמחשב כשהוא מחובר לקיר הוא מקבל IP אוטומטי. אולי הבעיה היא שאני צריך לבטל את הDHCP בראוטר כך שכל מכשיר יקבל IP של הרשת הגדולה ולא מהראוטר. תודה אלון.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום לכולם, דבר ראשון אני חדש פה ותחלתי ללמוד מנהל רשתות ואבטחת מידע...אני רק בחודש הראשון. אני צריך עזרה בהגדרת ראוטר של 3COM כריפטר (מגביר אות לרשת אלחוטית) לסמארט בוקס של אורנג'. עשיתי מס' שלבים ואני יכתוב אותם על מנת שאם תגלו תקלה תוכלו לתקן אותי.. 1: חברתי את הראוטר של 3COM מחיבור LAN לחיבור LAN לראוטר של אורנג'. 2: נכנסתי ל 3COM וכיבתי את ה DHCP. 3: ניסתי לגלוש אבל יש בעיות. הבעיות: 1: ניתוקים רבים. 2: רק אחד מהראוטרים עובד או שאפחד לא עובד, כאילו או ה 3COM מאפשר גלישה או הסמארט בוקס. השאלה מה עשיתי לא נכון?? והאם צריך לחבר את הראוטרים לWAN ול LAN? הערה חשובה: ל 3COM אין חיבור WAN, יש ADSL ו LAN. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם יש לי בעיה אין לי רשת בין 2 המחשבים בבית יש לי כרטיסי רשת וכבל רשת ותמיד עבד בלי בעיה. רק הייתי גומר להתקין WINDOWS במחשב השני לא היה צריך הגדרות אפילו שניהם עמדו על MSHOME והיה אינטרנט למחשב השני. אבל לפני כמה ימים הפסיק האינטרנט במחשב השני קניתי 2 כרטיסי רשת חדבים התקנתי WINDOWS-SP2 מחדש כבל רשת חדש כלום אין אינטרנט יש לי הודעה שלא היתה לי פעם הכרטיס רשת עומד על "קבל כתובת IP באופן אוטומטי" ואני מקבל הודעה "קישוריות מוגבלת או חסרה " נתתי לו כתובת לפי המדריך שיש באתר אבל כלום אפילו אין רשת בינהם מה זה יכול להיות אני כבר

• 10 תגובות
    • 845 צפיות
  8. Started by BoRiS.K,

שלום אחים שלי. אחרי חיפושים רבים של התוכנה מצאתי. התוכנה שתעשה לך את האינטרנט הרבה הרבה יותר מהיר. תוכנה קטנה מאוד. שוקלת 450 קילובייט. היא פשוט גורמת לאינטרנט שלכם לשאוב את הספק. יאללה לא להתנשנש יותר מדי... ישר לדיון... התוכנה היא לבעלי Windows XP בלבד. אוקי קודם כל תורידו את התוכנה מפה. http://planet.nana.co.il/tomson/TCPOptimizer.exe עכשיו תפעילו אותה ותעקבו אחרי ההוראות: כחול - תלחצו שם על החץ ותבחרו את הכרטיס רשת שלכם. אדום - תלחצו על שתי הכפתורים שסימנתי באדום. http://planet.nana.co.il/tomson/gamer1.jpg אדום - תמחקו את המספר שם ותכתבו כמה שיותר פעמים את המספר 9 למשל: 99999999...................... ככה מלא. כחול - תמחקו שם את המספר ותכתבו שם 6 פעמים את המספר 9. אסור…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. נערך !@! קודם נתחיל מזה, אחרי העידכון גירסה\קושחה של המודם\נתב של הוט כולם התחילו לקבל פחות מ 100, לפחות 85 חלק, 65 חלק שני וחלק אחרון קיבל קרוב ל 35-40. יש לזה פיתרון חלקי ועד לפיתרון מלא שאפשרי לבדוק צעד צעד ולראות מה באמת יפתור את זה. כל תקלה של הוט אפשרי לפתור במספר צעדים, ואני אסביר לכם מה אפשרי לבצע. כל אלה שיש להם 100 מגה, לאיזה מהירות אתם מגיעים ומה היציבות שאתם מקבלים? בשביל לבדוק את זה תוכלו להיעזר בגאדג'אט של ווינדוס 7 שנקרא Network Monitor II 18.9 בנוסף, מה הציוד שיש לכם ובאיזה כבל רשת אתם משתמשים? (CAT5/5e/6) *ממולץ לקנות כבל רשת מסוג CAT6 כי הם תומכים במהירויות של יותר מ- 1 ג'יגה, רשמית יותר מ 10 ג'יגה. להורדה Network Monitor II 18.9 http://www.softpedia.c…

• 10 תגובות
    • 8.8k צפיות
  10. Started by LOOSE,

הי אני מעוניין לעשות משהו שאני לא בטוח איך להגדיר אותו אז אני אנסה להסביר במילים שלי בגדול אני רוצה שחברת האינטרנט או כל אחד אחר לא יוכל לדעת איפה אני גולש ומה אני מוריד. חבר אמר לי משהו כזה VPN + proxy + replace manufacturer firmware in the router for a safe firmware and that’s it. אבל זה לא באמת אומר לי כלום אותו חבר הוא אחד האנשים העסוקים אז קשה להוציא ממנו הסבר אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by OverclockDisaster,

אני מחובר דרך בזק בינלאומי, הראוטר הוא Edimax AR-7084GA בזמן האחרון התחיל להופיע לי בסטטוס של הרשת סימן קיראה צהוב אם ההודעה''the dns server isn't responding'' ואני נאלץ לכבות את המודם מהחשמל כדי שהאנטרנט יהיה שוב זמין. איך אפשר לפתור את הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום! ;D אני מתכוון לקנות בימים הקרובים ראוטר מבית Intellinet. Intellinet, MIMO Turbo G מדגם 502207. קישור למוצר: http://officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000usKQO-RlYVAuR_pOvFSjoBS:12bbi68k5?id=3981461&pr=QJ5&N=2%2031582%2031105&sgID=10 בבית, התחברתי לתשתית L2TP של HOT, (כלומר כבלים) ואני רוצה לדעת את הדבר הבא: 1. אם אני אחבר את המודם לראוטר, ואת 3 המחשבים בכבל לראוטר - האם אני אוכל לגלוש בכל שלושת המחשבים? 2. האם תתאפשר רשת פנימית בין שלושת המחשבים? (זה פחות חשוב, העיקר אינטרנט) 3. במידה ואני רוצה להחליף כתובת IP (כדי להוריד מספר קבצים מ Megaupload לדוגמא), אז איך אני עושה את זה? האם מספיק לאתחל את הראוטר או שאפשר להסתפק גם בכיבוי…

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. יש לי חיבור VDSL במהירות 50 מגה עם מודם-ראוטר של D-Link 6740U. העברתי את ה-6740U למצב Bridge וחיברתי אליו D-Link DIR-655. בנוסף יש ברשותי גם נתב של TP-Link 1043ND. מכיוון שיש לי מדי פעם ניתוקים עם ה-655 ובנוסף מזמן לא יצאה לו קושחה עדכנית (גרסת החומרה שלי ישנה), רציתי לדעת האם אכן ה-655 עדיף או שעדיף לי לחבר את ה-1043ND ל-6740U. אודה לעצתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by momi2004,

אני מעוניין להחליף את המודם הפנימי שלי של ITEX למודם אחר בחיבור USB או רשת, עם עדיפות לרשת כדי למנוע מראש בעיות תאימות לויסטה. האם יש מודם מומלץ ל ADSL שכדאי לבקש מבזק? האם כדאי ללכת על מודם או שעדיף הראוטרים שלהם, למרות שאני לא זקוק ליכולות של רשת בשלב הזה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אני משתמש בRS הייתי מנוי שם... ולאחרונה עם חיבור בתשתית בזק וספק 014 המהירות הורדה מ12 בצהוריים בערך עד 12 בלילה נהיית איטית מאוד. מחובר ל1.5M ומוריד ביום עד.. ואני מדגיש עד 30K... ובעצם ניסיתי עשרות אתרי הורדה והמהירות בה נורא איטית בשעות היום והערב. עכשיו בין פלא אחרי 12 בלילה או 1 בלילה לא עשיתי LOG בדיוק לזה קצב ההורדה עולה פתאום ל187 קבוע שזה בעצם המקסימום שלי. עכשיו ניסיתי עם ספק אחר שהספק עצמו נמצא קילומטר ממני וזה ספק טכניון על תשתית בזק... שההגבלה שלו זה 10M.. ואני מתפלא שהמהירות לא משתנה. בלילה הכל טס ובשעות היום תקוע. יש לי אנטי + פייר אין ספיוור ואין כלום על המחשב.. סתם בשביל הקטע פרמטתי והכל נשאר אותו דבר. על אותה תשתית בדקתי יכול להיות משהו דפוק עם המחשב (ל…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום כולם, השבוע הציעו לי מחברת האינטרנט 12 מגה חינם לשנה הסכמתי והם חיברו. אני משתמש במודם SB4200 של מוטורולה ומחבר אליו שני מחשבים אחד בUSB ואחד ב-LAN. עשיתי בדיקה של המהירות בעזרת האתר speedtest.net במחשב עם הLAN זה הראה לי 12 מגה אינטרנט ובמחשב עם הUSB זה נשאר לי על 5 מגה (לפני שקיבלתי את ה-12 מגה היה לי 5 מגה) עכשיו השאלה שלי היא למה במחשב עם הUSB זה לא 12 מגה? למה זה נשאר על 5? ניסיתי לבדוק מה ההגבלה של ההעברת נתונים בUSB ולא מצאתי... אז אתם בערך המוצא האחרון שלי ובטוח שמבינים יותר טוב ממני אז מישהו יכול להסביר לי בבקשה מהי הבעיה? תודה

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by Kirma,

שלום לפני כשבוע וחצי התחילו לי בעיות של איטיות וכשל בהצגת דפים המון פעמים דפים מוצגים חלקית (תמונות לא נטענות, אפילו באתרים חיצוניים שמשתפים קישור ב YOUTUBE מראים במסגרת "שרת לא נמצא") אני מקבל שגיאה "שרת לא נמצא" או timed out במילים אחרות (כמו בעיה של DNS כושל) ניסיתי להשתמש גם ב DNS של גוגל, לא פתר את הבעיה גם כאשר יש הורדה ברקע (שאין מצב שהאינטרנט התנתק כי ההורדה ממשיכה), עדיין יש לי בעיות הבעיה קורת במשך כל היום, לפעמיים הכל עובד חלק ולפעמים פשוט בלתי נסבל HOT שלחו לי כבר 3 פעמיים טכנאי פעם ראשונה -> ניתק את המגבר ואמר שכניראה זה הבעיה פעם שנייה -> החליף כמעט את כל הכבלים שמובילים ל HOTBOX פעם שלישית -> הוא פשוט החליף את ה HOTBOX (ממש לפני מספר דקות) * בינתיי…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. יש לי שני מחשבים בבית. לאחד מם יש כרטיס רשת אחד ולשני שניים. לזה שיש שניים אני מחבר לאחד את המודם כרגיל ולשני אני מחבר כבל שנקרא כבל מוצלב ממחשב אחד לשני. עכשיו מפה אני לא יודע מה אני צרך להגדיר ואיך להגדיר. אני אשמח אם מישהו יסביר לי פה מה עושים בפירוט או אם יש מדריך כבר בפורום ובחיפוש שלי כנראה לא מצאתי. אני ניסיתי לעשות את זה דרך השיתוף של הכוננים אבל אני מצליח לראות רק את הכונן שלי ב-my network places, וגם ניסיתי דרך set up a home or a small office משהו כזה ושמה הסתבכתי לגמרי אז אם מישהו יכול להסביר לי אז תודה.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by yosisharaby,

שלום יש לי ראוטר EDIMAX BR-6204 Wg עכשיו הוא מוגדר ושאני מנסה להיכנס פעם נוספת לאיי פי ראוטר להגדרות נוספות כמו פתיחת פורטים הוא לא מכניס אותי שמתי תשם משתמש והססימא שיש בחוברת מה עושים במצב כזה ואם אפשר לאפס סיסמא או משהו כזה תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום לכולם! לאחרונה כרטיס הרשת המובנה שלי בלוח (מסוג אינטל 1000CT או משהו כזה ) התחיל לעשות בעיות. כל פעם שכרטיס הרשת מותקן במחשב (ז"א מופיע ב DEVICE MANAEGER) האינטרנט מתנתק אחרי כמה דקות, למרות שהכרטיס בכלל משמש לרשת הפנימית ולא מחובר לראוטר שלי. הרשת שלי בנויה בצורה הבאה: ראוטר אלקטל PRO שמחובר למחשב אם שני כרטיסי רשת (הראוטר עצמו מחובר לכרטיס מסוג REALTEK 8139) והכרטיס רשת השני (האינטל הבעייתי) מחובר למחשב נוסף. יש לציין כי ניסיתי לעשות הסרה מלאה של הדריברים והתקנה מחדש של שלוש גרסאות שונות. ניסיתי גם לשנות את ההגדרות המהירות של הכרטיס עצמו (FULL DUPLEX ו HALF DUPLEX) וגם זה לא עזר. יש למישהו רעיון מה לעשות?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by dvd21,

שלום הבנתי שMTU קשור למודם או לכ. רשת רציתי לדעת מה זה ? ומה ההגדרות האופטימליות שאני צריך לשים לו מישום מה אני לא יכול לשים יותר מ1400 שם איך אני עושה את זה והאים זה בכלל מומלץ תודה

• 10 תגובות
    • 12.7k צפיות
  22. אני צריך מודם הכי פשוט שיעבוד עם אס-בוקס של צ'ק פוינט. זה משנה איזה לקחת? תודה!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by et_gershon,

טוב תראו אני מאוד יישמח עם ייעזרו לי השאלה שלי היא כזאת יש לי adsl של wow ואני רוצה לפרמט את המחשב.. עכשיו יש לי את כל הדיסקים שצריך אבל אני מפחד לטעות או לעשות משהו לא נכון אז מישהו יכול להסביר לי מה אני צריך לדעת בשביל להתקין את האינטרנט מחדש?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by elior021,

היי חבר שלי פתח עסק קטן יש לו שם ראוטר של בזק d link 2760 u הוא רוצה שהאורחים שמגיעים למקום יוכלו להיכנס לאינטרנט ברשת אלחוטית אבל הוא לא רוצה שיהיה אפשר להיכנס לראוטר ולשחק בהגדרות ובכלל שהרשת תהיה פרוצה , המלצתי לו להחליף את הסיסמת Admin לנתב, רציתי לדעת אם יש עוד אופציות יותר טובות מאלה תודה מראש

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. מה אומרים הוא טוב / בסדר?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.