עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי, אני משתמש במחשב Asus N550JV. לאחרונה אני חווה ניתוקים אקראיים דרך המחשב... בעוד שכל שאר המכשירים המחוברים אלחוטית (אייפדים, טלפונים, מחשבים נוספים גם בקווי וגם באלחוטי) המחשב מראה שעדיין מתקשר עם הראוטר אך אין גישה לאינטרנט בעוד שבשאר המכשירים הנ"ל אין בעיה עם הגישה לאינטרנט. הפיתרון הזמני לבעיה היא כיבוי הWIFI והפעלתו מחדש וזה מסתדר עד לפעם הבאה שהבעיה שוב חוזרת על עצמה. עכשיו יש לי איזו השערה איך לא הצלחתי לאמת אותה ולגלות האם מדובר בהכרח בזה. אז ככה, שירשרתי מודם נוסף להוטבוקס (המעפן) כדי להרחיב את הקליטה בבית על פי המדריך המצויין הזה בחלקו האחרון, חיבור ישיר דרך כבל. עכשיו במחשב משום מה, אני לא יודע למה אני רואה 2 רשתות של הבית. ובשאר המכשירים, כמו האיי…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום. שבוע שעבר הבאתי ראוטר מבזק-סטור. בהגדרות יש ADSL2 ADSL2+ ו VDSL2... רציתי לדעת אם כדאי להוריד את הV מהADSL ולהשאיר רק את הVDSL ? בעקרון שדרגתי ל40 מגה... אתמול היה לי 30 מגה לחצי שעה-שעה... ובערב שוב נהיה 15 מגה. בדקתי כמה פעמים מאז ועדיין יש לי 15... אתמול היה אמור להגיע טכנאי לסדר את הקו בקופסא בחוץ... אחרי ריבים ארוכים עם בזק... ובאותו עניין גם לבטל לי את "הקו הקל" שהייתי משלם עליו כל חודש 25 שקל... למזלי אתמול ראיתי באיזה פורום מישהו שאמר שזה כבר לא קיים חחח.. קיצר ביקשתי שיבטלו, בחיים לא חיברתי לקו הזה טלפון. מאז שבוטלה החובה בשירות הזה לקו שמטרתו אינטרנט בלבד עברו כמעט שנתיים... כלומר 600 שקל שנזרקו לפח... יכול להיות שביטול ה"קו הקל" גורם לבעיות שלי ?…

• 23 תגובות
    • 14.2k צפיות
  3. איך אני בודק אם המחשב שלי תומך ב WiFi AC ? זה הדגם מחשב שלי: Sony All in one SVL24145CXB

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אז ככה, זה התחיל לפני מספר חודשים כשהאינטרנט נפל לגמרי (גם אצל השכנים). באו, בדקו, אמרו שיסדרו. מאז שסידרו את הבעיה, התחלתי להרגיש באיטיות נוראה בהורדה. נסבל. לאחרונה האיטיות מורגשת גם בהורדת טורנטים. מאז ומתמיד הורדתי מטורנטליץ על מהירות מקסימלית. בשבוע-שבועים האחרונים, הורדות "חמות" אני מוריד על 100 ולפעמים אני מצליח לגרד 200 KB לשניה. משחקי רשת? בוא נתאר את המצב. כשאני מתחיל לנוע, כל כמה שניות או שהדמות שלי חוזרת קצת אחורה או לפעמים גם אני מוצא את עצמי חמש מטר קדימה. לא-משנה-איזה משחק ולא משנה אם זה בPC או בקונסולה. ניסיתי חיבור ישיר. חיבור L2TP חייגן. אותן תוצאות. כשלישראלים אחרים בשרת יש פינג 70 אני מקבל 150. ביצאתי TRACERT לאחד השרתים ששיחקתי: C:\Users\>tracer…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום, אני עם 30 מגה, תשתית הוט וספק הוטנט. אני משתמש ב-HOTBOX כמודם ובראוטר LinkSys WRT54GL קושחה רשמית 4.30.13, שמשרת אותי נאמנה במשך שנים ללא בעיה, גם חוטית וגם אל-חוטית. הבעיה שצצה לאחרונה - אני מקבל פינג גבוה (בערך 100-150) ומהירות גלישה נמוכה יחסית (10-15 מגה)דרך הראוטר כשאני ברשת החוטית (קווי). כמובן שהבדיקה הייתה לחבר ישירות את המחשב למודם, ואז אני מקבל פינג נמוך ו-30 מגה רציף ויציב בבדיקות מהירות (speedtest.net). בדקתי את התופעה עם 2 כבלים שונים ב-2 מחשבים שונים. הבעיה היא בראוטר. עכשיו מה אפשר לעשות? לא הגדרתי שום הגדרות מיוחדות מאז שרכשתי אותו... אולי הוא "נדפק"/התקלקל? איך אפשר לבחון זאת מעבר לבעיה הנקודתית? האם שווה להתחיל להתעסק עם החלפת קושחה? tomato וכו'? …

6. Started by Boris_yo,

אני משתמש בנתב אלחוטי ישן של אדימקס 54 מגה, תקן G. תשתיש שלי מהוט וספקית שלי הוטנט. אני רוצה לשדרג לנתב של תקן N עם העברה של 300 מגה. חשבתי לקנות אחד של אדימקס ב-170 ש''ח בערך ולא זוכר דגם בדיוק. איזה נתב תמליצו לי של אדימקס? מה דעתכם בעיקר על אדימקס? האם תמליצו מותגים אחרים? תודה

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by 35353555,

שלום לך, יש ברשותי ראוטר של אדימקס BR-6524....אני מחובר במחשב ישיר אליו(לראוטר) ובן משפחה מתחבר עם האייפון והלפטופ אלחוטי אל הרשת הזו. הבעיה: הקצתי באדימקס -הגבלת מהירות למי שתחבר אלי..העלה 3 מגה והורדה 0.5 מגה...ולי(למחשב הראשי) זה בלי הגבלת מהירות. נעשה תחת: Home / General Setup / Advanced Settings / QoS ששם יצרתי טבלות הגבלה-גם להעלה וגם להורדה לחוד בבדיקה בו זמנית שעשיתי - מסתבר שהטלפון הנייד מקבל העלה יותר ממה שצריך....ואילו לפטופ..מקבל הכל יותר גבוה ממה שאישרתי....ובמחשב הראשי אני מקבל הורדה במהירות כי אחרים גוזלים לי ממה שצריך.... מה עושים?? האם הייתי צריך בדף ה Qos לסמן ב V את: Enable QoS?? ולכתוב שם ב- Total Download Bandwidth-את מהירות ההגבלה הכללית?? האם זה לא…

• 0 תגובות
    • 924 צפיות
  8. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 100%, colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]אני צריך לפתוח שער שנפתח רק דרך טלפון קווי. [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]הטלפון נמצא במרכזיה של הקיבוץ שאני גר בו. חשבתי שקיים התקן חיצוני שניתן לשרשר לטלפון שיאפשר לתפעל אותו מרחוק דרך האינטרנט. תודה[/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [/TABLE]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by rotem_o,

שלום רב החלפתי את כרטיס הרשת במחשב לאחד בתקן N י(netsys 300n) וכעת הקליטה טובה יותר אך לאחר התחברות לרשת הביתית עם הכרטיס החדש מופיע לי כי 'אין גישה לאינטרנט' ולא ניתן לגלוש. הלכתי בדרך האלימינציה כדי למצוא את מקור הבעייה: - הכרטיס מצליח להתחבר לרשתות אחרות - משמע הכרטיס תקין - בעזרת הכרטיס רשת הישן (תקן G) מתחבר וגולש ברשת הביתית - משמע הרשת תקינה - ניסיון זהה במחשבים אחרים בבית מציג אותן תוצאות - משמע המחשב תקין אין לי שמץ של מושג מה יכולה להיות הבעייה, אך הכרטיס הנ"ל מסרב לגלוש ברשת הספציפית בבית. אשמח לרעיונות או הצעות שכדאי לנסות.

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. אהלן. החלפתי היום ראוטר, התקנתי חיברתי והכל עובד. הראוטר בחדר אחד ובחדר השני יש מחשב עם מודם. הכל עבד טוב עד ששמתי סיסמא לראוטר ע"י כניסה לאתר 10.0.0.138 מאז המחשב בכלל לא מזהה את הראוטר ורשום "היכולת של מתאם הרשת שלך אינה תואמת לדרישות רשת זו" אם אני מתחבר דרך הפלאפון לwifi אז עובד טוב. הבעיה רק במחשב. מה עושים?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by erezo,

אני מעוניין לקנות את הנתב הזה, אך רציתי לדעת האם מישהו מכם כבר התנסה בו תחת תשתית כבלים בגרסת הקושחה המקורית שלו, כלומר מה שמגיע מהמדף ולא אחרי שדרוג כזה או אחר, איך הוא מבחינת הביצועים? אין התנתקויות, נפילות תקשורת, בעיות כניסה לממשק לאחר 7 ימים וכד' כמו שיש בנתבים זולים אחרים? אשמח לקבל חוות דעת מקצועית של אנשים שניסו את המוצר. תודה.

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. היי, אני מנסה להגדיר מחשב שהתקנתי עליו PFSENSE בתור ראוטר עם תשתית של HOT, אני מצליח לקבל כתובת IP מהמודם אבל אני לא מצליח להגדיר את החייגן L2TP, האם למישהו יש ניסיון בהגדרה של חייגן תחת PFSENSE?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by BeBest,

אהלן, הראוטר הישן שלי WR814N מתחיל לגמגם וכל יום אני צריך לאפס אותו (להוציא מהחשמל). בעיקרון אני צריך ראוטר עם לפחות 3 פורטים פיזיים ותמיכה בלפחות 10-20 מכשירים מחוברים בWiFi. חשבתי ללכת על הדגם המתקדם יותר WR1043N אבל אשמח לשמוע את המלצותיכם לפני. תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by matrix66,

יש אצלי בבית רשת חוטית ל-3 מחשבים. מחשב אחד נמצא ליד הראוטר אז הוא מחובר אליו ישירות ו2 מחשבים אחרים מחוברים דרך מפצל (סוויצ') בזמן האחרון אחד המחשבים שמקושר דרך הסוויצ' מאבד את הקשר לרשת באופן קבוע בעוד שהמחשב השני מחובר ללא שום בעייה (הבעייה נפתרת לכמה דקות עי ניתוק כבל הרשת מהמחשב עם הבעייה וחיבור מחדש ואז הבעייה חוזרת..) מישהו יודע מה בדיוק גורם לבעייה ואיך אפשר לפתור אותה?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. האם יש יתרון כלשהו לראוטר vdsl של בזק על פני מודם vdsl וראוטר סטנדרטי? מה הפתרון העדיף?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by stojakovic,

אהלן, יש לי מודם-ראוטר של בזק מהירות 40 מגה. יש מיקום בערך 7-10 מטר מהמודם מאחורי קיר בלוקים שהמחשב שלי קולט בסדר גמור, אבלל המחשב של חברה שלי קולט לסירוגין. יש לה נייד של IBM חדש, אבל הקליטה שלו ממש לא להיט.. אין שום אפשרות להעביר כבל פיסי והמיקום של הראוטר כרגע הוא הכי קרוב. השאלה שלי היא- האם רפיטר פה יעשה את העבודה? אני מודע לזה שהוא יאכל לפחות חצי מהמהירות אבל זה עדיף מאשר כלום.. אם כן- איזה? (אולי עדיף בכלל ראוטר רגיל עם האופציה?) ניסיתי קצת להסתכל וזה רק בלבל אותי יותר.. מבחינת מחיר- עד 150 ש"ח אם זה שווה את זה עד 200 אבל כמה שיותר זול עדיף... נניח שיש רפיטר, האם אני אוכל לבחור לא להתחבר דרכו כדי לא להגביל את המהירות שלי? יש אופציה נוספת חוץ מרפיטר אולי? תודה!!

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. Started by xxgalxx,

שלום לכולם, נתחיל ככה: יש לי ספק+אינטרנט של הוט HOTBOX הקליטה של הWIFI ממש גרועה ומי כמוכם יודע.. הבנתי שאפשר לבטל את הראוטר של המודם ולשים ראוטר אחר.. יש בירשותי ראוטר של TP-LINK מודל TL-WR841N אפשר בבקשה מדריך איך אני מגדיר את הראוטר שיהיה WIFI ואני מבטל את הראוטר של ההוטבוקס ומשאיר רק מודם ? תודה מראש! אגב* יש לי וינדוס 7 בעברית.

• 18 תגובות
    • 3.6k צפיות
  18. Started by 11GnR,

אני רואה הרבה פעמים שמזכירים את הMTU כגורם אפשרי לדיליי במשחקי רשת, ניסיתי לעשות חישוב לבדוק את זה. אני טועה איפשהו? החיבור שלי הוא 30 מגה, MTU נמדד בBYTES אז החיבור הוא 3.75 מגה\3840 קילו. על MTU דיפולט של 1500, כל חבילה היא 1.5K. זה אומר שהזמן בין החבילות אמור להיות 1.5/3840, שזה 0.4MS. והפינג שלי לאירופה מתחיל מ65MS. אז מה כבר החשיבות של לקצץ מה0.4MS האלה ? ושאלה נוספת , הרצתי WIRESHARK תוך כדי באטלפילד 4 הוא מראה לי שבין כל עדכון שאני מקבל מהשרת אני שולח לו 3 עדכונים, מתאים לקצב הרשמי של 10HZ מהשרת ו30HZ לשרת. אבל החבילות שאני שולח הן מתחת ל100BYTE לכל אחת, והחבילות מהשרת מבדיקה של שניה הגיעו ל900+ בייט לכל אחת. כרגע בשביל לנסות אני משתמש בMTU של 337 (336 ומטה - האינט…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום! התקבנתי ברשת הביתית שלי את התוכנה dameware , והתקנתי את ה agent-ים בכל המחשבים ברשת. יש שני מחשבי ווינדוס 7 ומחשב אחד XP , למחשב ווינדוס 7 , אני מצליח להכנס ולעבוד. למחשב XP אני מצליח לעשות רק remote desktop , אבל אם אני רוצה שהוא יראה מה אני עושה , דרך ה agent זה לא עובד... כשאני פותח את ה agent במחשב XP זה הנתונים שהוא מציג לי Port: 6129 IPv4(s): 10.0.0.6 IPv6(s): Teredo: Not Found. PNRP Local: n/a. PNRP Global: n/a. Global Cloud Status: Invitation Count: 0 אני לא יודע אם זה קשור אבל בווינדוס 7 שכן עובד לי , בשורה של ה teredo כן מופיע לי נתונים ובשאר גם תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. יש לי בעייה כזו: יש לי שלושה מחשבים שמחוברים לסוויץ של 1Gb. העברות קבצים בין מחשב 1 ו-2 בשני הכיוונים הינן במהירות גבוהה וגם העברת קבצים ממחשב 3 למחשבים 1 או 2 הם במהירות גבוהה. רק העברת קבצים אל מחשב 3 (משני המחשבים, לא משנה אם אני עושה UPLOAD אל מחשב 3 או DOWNLOAD אל מחשב 3) היא במהירות איטית של 100Mb ולא 1Gb. כלומר, רק בכתיבה אליו מחשב 3 לא עובד ב 1Gb (ניסיתי כתיבה לדיסקים שונים לוודא שזו לא איטיות בדיסק) כל הכבלים הם CAT 5E או 6. המחשב הבעייתי מריץ ויסטה עם כל העידכונים (אבל גם אחד משני המחשבים האחרים שעובד תקין). ניסיתי REBOOT למחשב ולסוויץ, החלפת כבל רשת. רעיונות? תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. לא מזמן פתחתי תרד על איטיות : http://hwzone.co.il/community/threads/541610-כבל-טלפון-גורם-לבעיות#.UyNhQenNtaQ בסופו של דבר החלפתי כבל רשת לכבל של 10 מטר ואז כבל הטלפון קצר ולא אמור להוות בעיה - עד כאן בסדר. בזמן האחרון אני מרגיש איטיות בגלישה אבל לא משהו קבוע , זה מתבטא בזה שסרטונים ביוטיוב מגמגמים לעיתים , אותו הסרטון יכול להתנגן רגע אחד באופן חלק ורגע לאחר מכן מתקשה לטעון מספיק מידע כדי לנגן רציף. דפי אינטרנט רגע אחד עולים בשנייה ורגע אח"כ לא נטענים. המחשב שלי יחסית נקי אני לא מבצע שום התקנה של שום דבר בלי לבדוק כל V פעמיים אני יודע בדיוק אילו תוכנות מותקנות אצלי וגם סריקות מראות שאני נקי מרוגלות או ווירוסים. ראיתי את התרד הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/5417…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by yonir,

אני כבר מזמן מתכוון לקנות נתב במקום ה-Edimax BR-6204Wg הנוכחי שלי שתומך ב802.11g בלבד. עכשיו שיש מבצעי Black Friday (יש 20% הנחה בKSP) נראה לי הזדמנות טובה. אני צריך נתב עם פורטי 1Gigabit. מה אתם ממליצים? TP-Link TL1043ND? (או 1042) או שכדאי את Edimax BR-6478AC? אין לי כרגע שום מוצר בבית שתומך בתקן ac, אבל הם בטח עוד יגיעו ואם אני כבר קונה נתב חדש טוב שיתמוך. (נגיד אם חבר בא עם Galaxy S4 אז זה כבר ישתמש בו) האם נתבי ac עתידיים בארץ עלולים להשתנות בעקבות התקינה של ac בארץ או שהנתב הזה כבר "סופי" מהבחינה הזאת? תודה

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. Started by OTIME,

זה בעצם מחשב עם כרטיס מסך . קופסא אחת לכל השירותים טלפון + אינטרנט + ראוטר + טלוויזיה . חבילה 200/10 , 200 מגה הורדה ,10 העלאה. מודם לתמיכה באינטרנט למהירויות הגבוהות ביותר בשוק. +מתאם לרשת ביתית קוויות על גבי הכבלים . אפליקציות ממיר פייסבוק, Media Center, Youtube דפדפן ומגוון אפליקציות מתקדמות על מסך הטלוויזיה המאפשרים ללקוחות ליהנות ולנהל את צריכת המדיה והתקשרת מפלטפורמה מרכזית אחת. שירות Picture in Picture PIP - אפשרות לצפות בשני ערוצים במקביל, כאשר הצופה קובע מה הערוץ הראשי הגדול ומה המשני הקטן והמיקום שלו במסך, טוב לפרסומות או הפסקות במשחקי ספורט. ממשק ויזואלי עם תמונות לתכנים ולוגו לכל ערוץ. ערוצים מועדפים לפי סדר, סינון הקלטות שטרם נצפו , תיקיית הקלטו…

24. Started by Kenny,

היי אנשים, אנסה להסביר את זה בצורה פשוטה : אני כרגע שוכר דירה וגולש על הראוטר של בעל הדירה שגר בסמוך אלי (הכל בהסכמה כמובן!) הבעיה שהדירה שלו בצד הרחוק ביותר מהמחשב שלי אז העברתי USB מהמחשב נייח שלי עד לצד השני של הבית (מקלחת!) ושם חיברתי כרטיס רשת אלחוטי. הUSB בעצם עובר את כל הקירות הבעייתיים. התוצאה - קליטה נהדרת. הבעיה - אין לי WIFI. השאלה - יש לי כאן ראוטר אלחוטי של בזק (DGN2200 V2) - האם אני יכול לחבר אותו למחשב הנייח שלי דרך חיבור רשת רגיל ושהוא יקח את האינטרנט מהמחשב הנייח שלי ויפזר אותו ב WIFI בדירה? אני כאילו צריך להקים רשת ביתית ולעשות שיתוף אינטרנט במחשב שלי. אפשרי? איך עושים? תודה! נ.ב - חשבתי להשתמש בראוטר כ Access point - הבעיה שאין חשמל בשירותים\מקלחת …

• 27 תגובות
    • 10.4k צפיות
  25. שלום לכל חברי הפורום ותודה מראש לעוזרים. אני מחפש כרטיס רשת אלחוטי שיהיה לי כגיבוי לימים קשים בהם ישנה בעיה או תקלה. אני מעוניין בכרטיס רשת כמה שפחות בולט מהמארז, כיוון שיש מאחוריו מין פלטה שהיא בעצם רגל של השולחן. ראיתי את שני אלו: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=DWA-548 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=EW-7612UAn הראשון נראה לי אמין ואיכותי יותר למרות שעל שניהם רשום שתומכים בתקן N ועד 300Mbps. הקאצ' הוא שיש ברשותי שני כרטיסי מסך, אחד מהם עם קירור אקסלרו עבה במיוחד ולא ממש נשארו לי חריצים פנויים, יש גם כרטיס קול בנוסף לאלו. האם הכרטיס בקישור השני יעשה טוב את העבודה? אני לא צריך מרחק קליטה גדול, גג 2 מטר.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים