עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי יש לי בבית רשת אלחוטית ובזמן האחרון יש האטה משמעותית בקצב הגלישה, לפי דעתי אחד השכנים מתחבר לי על הרשת... איך אני יכול למצוא את כמות המחוברים ברגע נתון לרשת האלחוטית שלי??? יש לי ראוטר של בזק BFOCUS+

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. יש לי עכישו בעיה אצלי במחשב :-X יש לי לוח אם של msi יש לו כרטיס רשת מובנה ואני מחבר לשם תקבל ואין הוא לא מוצא הבעיה זה שהתקנתי את הדרייברים אבל עדיין זה לא עובד =\\\ מי שמכיר תדיסק התקנה של msi יש שם amd cpu driver amd away driver realtek hd audio driver התקנתי את שלושתם ועדיין זה לא מוצא את החיבור =\ אולי למשהו יש דרייברים מעודכנים יותר ללוחות האם של msi? אני לא יודע מה הסוג של הלוח אם זאת הבעיה אולי זה לא משנה והדריברים זה להכול

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. עשיתי כבר מספר השוואות וראיתי המלצות ל VMG3926 שנראה שכבר לא נמכר בארץ. ראיתי את ה DSL-G225 אבל נראה שהוא לא חזק מספיק. איזה הייתם ממליצים רוטאר מודם לגיימינג ושיהיה אמין ועמיד בעומסים? יש לי כרגע 100M בבית. וכמובן עדיפות ל 1G ו AC אין לי בעיה להמזין מחו"ל, גם יכולים להביא לי אותו אנגליה.

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. אהלן חברים, כיום ברשותי אינטרנט של סלקום על גבי תשתית בזק, לצערי אני לא מרוצה מהראטור שהם סיפקו לי והייתי מאוד שמח להחליף אותו. כיום יש דיבור על כך שבקרוב יתקינו אצלנו בבניין פייבר, אז הייתי שמח להנות מכל העולמות ושהראטור גם יתמוך ויהיה בעל כניסה עבור הסיבים ברגע שיתאפשר. סקרתי כמה מוצרים של Wifi 6 ולצערי לא נתקלתי באחד שבוודאות הבנתי שתומך בסיבים. אשמח לקבל ממכם המלצות, כרגע שמתי עין על הראוטר: https://www.amazon.com/TP-Link-Wifi-AX1500-Smart-Router/dp/B07ZSDR49S/ref=sr_1_2?dchild=1&keywords=tp+link+wifi+6&qid=1595854096&sr=8-2 תקציב - 300-800

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. השאלה בכותרת... אני מתחיל לחשוד שכל 4 ימים בערך צריך להתנתק מהם ולהתחבר מחדש....

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by biodome,

היי, אני צריך לרשת בית פרטי של 300 מ"ר. כבר יש הכנות של תעלות ואני צריך להעביר רשת (CAT6) וטלוויזיה (RG6). יש לי 8 נק', מתכוון לקנות איזה 150 מ"ר של הכבלים בתקווה שזה יספיק. כמו כן שקעים לגוויס, סופיות RG45 וכו'.. בקשר לסוג הכבל CAT6, ראיתי שקיים גמיש וקשיח.. מה מומלץ להעביר בקירות והכי קל להשחיל? בין החדרים בקומה העליונה למשל אני חושב להשחיל גמיש כי הבנתי שיותר קל ללחוץ עליו סופית של זכר, ואז הם כולם יתחברו למתג, ומשם יהיה כבל נוסף שירד לארון תקשורת במרתף. כמו כן אם יש המלצה לחנות שבה כדאי לקנות את הציוד הנ"ל? והאם כדאי לקנות TESTER של רשת?

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. שלום רכשתי לפני כמה חודשים ראוטר של tplink wr1043nd ואחרי שבועיים האינטרנט התנתק לי ולא הצלחתי להתחבר ורק אחרי כמה נסיונת הצלחתי להתחבר , אבל התחילה לי בעיה שאני לא מצליח להיכנס לנתב. יש לי מודם נתב של בזק שהוא מחובר בכבל רשת לראוטר של דילינק והוא מחובר בכבל רשת למחשב מק. שאני מנסה להתחבר לראוטר שהמודם מחובר עליו הוא פשוט מפנה אותי לאתר הזה : http://ww1.tplinklogin.net/ שאני מנתק את המודם של בזק מהראוטר הוא פשוט לא מצליח להתחבר לנתב ונותן לי שגיאת התחברות לפי דעתי גם מלכתחילה לא הגדרתי את הרואטר ואת המודם לעבוד כמו שצריך אחד עם השני , פספסתי משהו... מה יכולה להיות הבעיה? נ.ב שאני מנסה להתחבר לראוטר מהפיסי הוא מתחבר עליו אז מה אני מפספס פה? תודה

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by GNU,

רכשתי היום מודם/נתב של ECI +B-FOCus Router 312 זה בהמשך להודעה ששלחתי: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=108134.0 יש לי סוויץ' שאליו מחוברים 3 מחשבים. והמודם/נתב מחובר ל uplink. התקנתי את החייגן ועכשיו אני יכול להתחבר רק ממחשב אחד כל פעם ובמהירות כתוב 100Mbsp (יש לי 1.5 מ"ב) (החייגן הוא wan miniport PPPOE) אין לי מושג מה אני צריך לעשות. מישהו יכול להסביר לי איך אני עושה שבכל המחשבים יהיה חיבור לאינטרנט באופן עצמאי? צריך להכנס לנתב דרך הדפדפן? איך עושים את זה? תודה רבה לעונים.

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by Boomer,

כאשר מזמינים ADSL צריך לבקש איזה מודם רוצים מראש? כי הבנתי שיש שני מודמים וה-Alcatel הוא יותר טוב. אז הם בכל מקרה מביאים אותו או שכדאי לי לבקש מתי שאני מזמין? Thnx

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. שלום! אני די בטוח שזה אפשרי אבל אשאל לפני הקניה רק כדי לרכוש בלב שקט. האם אני יכול לחבר מדפסת למחשב אחד באמצעות חיבור WIFI, ליצור רשת ביתית במחשב הזה, ולהשתמש במדפסת בכול אחד מהמחשבים האחרים בבית, בזמן שהוא מחובר למחשב אחד באמצעות החיבור? אני די בטוח שזה אפשרי, שזה עובד על אותו עיקרון של חיבור מדפסת למחשב דרך כבל ושיתופו בכול שאר המחשבים, וזאת רק טכנולוגיה מתקדמת יותר, אך עדיין מעוניין לקבל את תשובתכם לגבי עניין זה.

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. שלום לכולם, ומקווה שאני לא חוזר על שאלה שכבר נשאלה כאן בעבר אני צריך המלצה לראוטר לשימוש משרדי קטן - בעיקר חשוב לי שהוא יוכל לשרת לפחות 10 קליינטים במקביל, עדיף שיהיה אפשר אפילו 20 ומעלה (אם זה לא מוגזם). בנוסף אני חייב שהראוטר יוכל במידת הצורך לקבל חיבור אינטרנט מנטסטיק-USB סלולרי (3G/3.5G/4G) שמחברים אליו. מהנסיון הביתי שלי, אני בד"כ מעדיף נתבים תוצרת לינקסיס/סיסקו, אבל לא הצלחתי להבין האם יש להם דגם שעונה לדרישות האלו. אנא הושיעו

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by evy,

עשיתי חבילת גלישה בבזק בינלאומי + תשתית הוט 12 מגה ,ואני נתקל בבעיות איטיות מחרידות לפעמים בדפדוף בין אתרים,שלא לדבר על סדרות וסרטים בצפייה ישירה שכל שניה או כמה שניות נתקעים ונטענים ,שזה הכי מפריע לי. עכשיו בזמן התקלות האלה עשיתי בדיקות מהירות ב speedtest ,וגם באתרי הבדיקת מהירות של הוט ,וגם של בזק.והם מראים לי תוצאות תקינות של : 12.2mbit down ,1.05mbit up . קצת מוזר. התקשרתי לבזק,והם בדקו ואמרו שהבעיה לא אצלם והעבירו אותי לנציג של הוט,וגם הם אומרים שהבדיקות מראות שאצלי הכל תקין והמהירות טובה אפילו. התעקשתי איתם שקיימת איזשהו בעיה ,לא יודע אולי בתשתית,בחוזק האות,אז הם אמרו לי שיבוא טכנאי ,ואם הוא מוצא תקלה אני לא אשלם על השירות,אך אם לא ,אצטרך לשלם 100 שקל.....איזה חוצפנ…

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. טוב זה הולך להיות ארוך, אני יודע שיש פה אלפי נושאים כאלה, אבל אצלי זה מאוד ממוקד כי אני כבר מתעסק בנושא שנים, מאז מתמיד סבלתי מלאגים ואינטרנט בכלל לא יציב. מאז שהתחלתי רק לשחק במשחקי רשת עוד בשנת 2002 בערך, אבל אז עוד הייתי בהוט ונטוויז'ן, מהר מאוד הבנתי שלא יילך ובהתחלה עברתי ספק לבזב"ל , השתפר קצת, אבל עדיין לא היה יציב. אחרי שנה וקצת עברתי גם בתשתית לבזק, מאז שעברתי לבזק קיבלתי את הDLINK VDSL 6740U V.H1 שלהם, עם קושחה 1.19 OPEN WIFI, (לפני כשנה עידכנתי לבד מהאינטרנט לגרסא האחרונה של 2015 , 1.25 נדמה לי) מה שקרה לפני יותר מ3 שנים, מאז לא היו לי לאגים, ממש הופתעתי לטובה מהתשתית והיציבות, הפינג שלי עמד על 75 יציב INGAME לגרמניה והולנד, צרפת ואנגליה קצת יותר (סביבות ה80+) …

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by dorosh,

הי חברים, בקרוב אני נכנס לבית חדש (בית שבניתי) וכמובן שאני מחפש ראוטר מודם שיהיה חזק ואיכותי ושידע להחזיק תשתית סיבים בעתיד הקרוב רחוק. כמובן שבזק עוד לא פורסת סיבים לבתי קרקע אבל אני רוצה ליהיות מוכן מראש, אם לדעתכם זה מאד מוקדם ועדיף בבוא העת שהם יפרסו את הסיב לקנות ראוטר מודם חדש אז גם טוב. אבל מה שחשוב לי כרגע זה ראוטר שיהיה גם מודם, אני לא רוצה חומרה של בזק, רוצה חומרה משלי, אז ראוטר שיהיה מודם, עדיפות שיהיה לו WIFI6 כמובן ויציאות LAN עם תמיכה בתעבורה גדולה. אין לי העדפה מהיכן לקנות, הכל רלוונטי, גם איביי גם אמזון וגם בארץ אם יש. לגבי תקציב מעדיף שלא יעבור את ה 1000 ש"ח. תודה רבה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  15. OK, לפני הכל תודה למי שעוזר יש לי שתי שאלות שברצוני לשאול: 1. איך אני מחבר שתי מחשבים ברשת? ואיזה הגדרות צריך להגדיר? האם ניתן לשחק בין שני המחשבים משחק רשת (LAN)? לפי מה שאני יודע אני שם כרטיס רשת בשני המחשבים ומחבר בכבל את שני הכרטיסים, עד כאן הכל טוב. אבל מה ההגדרות שאני צריך לשנות? איך אני משתף את האינטרנט בין שניהם? כל נושא ההגדרות אני לא יודע בכלל ואשמח אם מישהו יפרט לי עליו. 2. איך אני מחבר שלושה מחשבים ברשת? ומה צריך להגדיר? האם ניתן לשחק בין שלושת המחשבים משחק רשת (LAN)? לפי מה שראיתי בדיון של Boomer, אפשר לחבר שלושה מחשבים בעזרת כרטיסי רשת, האם זה נכון? אם אני שם שתי כרטיסי רשת במחשב שלי ומכל אחד מוציא כבל למחשב אחר, החסרונות הם שהשתי מחשבים שמחוברים אלי ל…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by dR-TraNce,

חבר'ה אני רוצה להקיים רשת ביתית עם שיתוף אינטרנט מהיר בטכנוגליית ADSL. ליאור כהן הסביר לי הכל והבנתי שכדי לי לקנות HUB ולחבר את שתי המחשבים שלי גם ברשת וגם בשיתוף אינטרנט. תביאו לי אתרים ישראלים שמוכרים HUB טובים איכותיים ומחירים לא בשמים גם אתרי מכרזיים ממש יעזרו לי. תודה!

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. שלום, הצטרפתי היום להוט ולהוט נט. כשאני מחבר מחשב נייד ישירות לראוטר אני מקבל מהירות הורדה מקסמלית (100 מגה ביט) בבדיקת המהירות. כשאני מנסה עם כל מכשיר נייד (סמארטפונים, מחשבים ניידים, טאבלטים) או אפילו מחשב נייח שמחובר דרך רשת החשמל עם מתאמים של D-LINK מהירות ההורדה נעה בין 20 ל-30 מגה ביט. ברור לי שיש כרטיסים איטיים יותר וחלקם רחוקים יותר. מה שהכי מפריע לי זה המחשב הנייח עם המתאם על רשת החשמל. התאכזבתי מהמהירות. ואני לא יכול לבוא בטענות להוט כי הבעיה היא פנימית אצלי. יש לכם רעיונות? פתרונות? זה נראה כמו מגבלה של החומרה. קניתי היום במיוחד ראוטר D-LINK 651. אמנם לא הוצאתי עליו הרבה כי היה לי זיכוי וגם לא היו אלטרנטיבות יותר טובות. אבל האם הבעיה היא באמת בראוטר? אני מניח ש…

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. אני יודע שCTF זה שיטת העברה של פאקטות. ואני יודע שFAST NAT זאת שיטה של NAT שמתמשים בה בלינוקס. אך מישהו יכול להסביר עליהם בהרחבה? אני אשמח.

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. אוקיי אני מניח שהציפו בזה את הפורום אבל יש לי כמה בעיות 1) אני חדש בכל הקטע הזה ורציתי לדעת כל מה שיודעים על השיקולים של מה עדיף cable או adsl זה כולל מחיר... מהירות... ומשחקי רשת... 2) לפני רגע הייתי בתרד של מודמים של ADSL ואני מפפפחחחחחדדדדדד!!! לא הבנתי שם כלוםםםםם אני חושש שאני הולך להיכנס לעולם שגדול עליי בכמה רמות ושאני אדפוק את הכל ........ אז בבקשה מי שמוכן להסביר לי את סוגי המודם בADSL ואת כל הקטע של ה phpp או מה שזה לא היה... ו ה pro..... תודה...............

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. שלום, עשיתי חיפוש בפורום אבל ראיתי שזה נושא שלא מוזכר פה כמעט בכלל. המודם שלי כרגע ROTAL - RTA1320a שווק חיים (בפעם החמישית בערך) ונמאס לי ללכת לבזק להחליף אותו, בעבר היה לי אחד של D-LINK אבל אני לא זוכר כל כך את הדגם שלו. בכל מקרה, כול הנתבים שהם הביאו לי ב5 שנים האחרונות הם עם אורך חיים דיי זהה. אני מחפש מודם שיוכל לחבר אותי לרשת באמצעות חייגן. אם להיות יותר ספציפי לגבי הדרישות, הכי חשוב לי שיהיה יציב, אם אפשרי שהוא יתפקד גם מהר יותר מהמודמים שהיו לי (לא ברור לי כל כך איך זה אפשרי אבל שיהיה) אז גם טוב. בתאכלס אין לי בכלל צורך בשימוש בwifi וכל הפיצ'רים שמוסיפים לנתבים היום מסביב (דומה לזה), אבל לא ראיתי שום חנות שמוכרת מוצר כזה. בכללי יש נורא מעט דגמים לבחור בנייהם שעו…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. לום.. שדרגתי את מודם SAMUNG (לא זוכר את הדגם - ז המודם הכחול השקוף) לראוטר.. הכל עובד יפה, אבל עכשיוו כמובן יש את קטע פתיחת הפורטים וה LOWID באימיול.. האם יש אפשרות לפתוח את כל הפורטים בבת אחת?? אם אני לא טועה זה נקרא מצב DMZ, לא?? האם זה יפתור את בעיית ה LOWD באימיול?? תודה רבה מראש.לום.. שדרגתי את מודם SAMSUNG (לא זוכר את הדגם - ז המודם הכחול השקוף) לראוטר.. הכל עובד יפה, אבל עכשיו כמובן יש את קטע פתיחת הפורטים וה LOWID באימיול.. האם יש אפשרות לפתוח את כל הפורטים בבת אחת?? אם אני לא טועה זה נקרא מצב DMZ, לא?? אני מעדיף להתקין פירוול על המחשב עצמו במקום שיהיה פירוול בראוטר.. אני צריך את פעולת הראוטר רק כדי לשתף אינטרנט בו זמנית במחשבים ברשת שלי.. האם זה יפתור א…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  22. Started by ksn1981,

שלום, בהתייחס לתמונה המצורפת "אופציות#": 1. האם אלה האופציות לשימוש ב-AP? י 2. האם השמות הם #1_wiredBridge ו- #2_client ו- #3_repeater/rangeExtender ? קראתי איך Router יכול (ואף מומלץ) לשמש בתור AccessPoint.. אני מסתכל על WR1043ND ושואל: 3. האם יוכל לשמש כ-AP בשלושת האופציות שתיארתי מקודם? 4. האם ישלו את האפשרות לזהות כבל מוצלב/רגיל אוטומטית (Aotu Uplink או Auto MDI/MDI-X)? י 5. מה קורה מבחינת אפשרות זיהוי זו, כששני נתבים כאלה מחוברים ביחד? 6. מעבר להגדרות הראשוניות, במה זה יהיה שונה מ-AP אמיתי (נגיד WA901ND)? אני מעוניין להקים שני מערכים שיכללו APs (אם תרצו, נתבים כ-APs).. בהתייחס לתמונות המצורפות "מערך1#" ו- "מערך2#" (עם שתי אפשרויות): 7. האם זה אפשרי? 8. …

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. משום מה בראוטר יש לי DNS אחר מאשר מה שספק האינטרנט מציג באתר. יצרתי IP סטטי חדש עם הDNS שמופיע בראוטר וניראה שהכול עולה מהר. אפשר למחוק את הPOST.

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by alex15,

הוא עבד בסדר עד עכשיו . בשבוע הזה היו כל מיני ניתוקים . כל יום הוא מתנתק .אני חייב לעשות לו ריסטרט אחרת אין אינטרנט . אני חושב שיש משהו בהגדרות שלא מכון כמו שצריך אבל באמת בשבוע הזה הוא השתגע כל יום אני צריך לעשות לו ריסטרט . זה מכעיס אותי ומרגיז כל פעם לעשות ריסטרט .

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. יש לי ראוטר שהוא גם תומך ב 4 כניסות למחשבים בחיבור חוטי וגם ברשת אלחוטית. יש לי גם HUB של 4 כניסות מודם לאינטרנט מהיר (לא משנה הסוג) לבעיה\שאלות: אני רוצה לחבר 8 מחשבים סה"כ, שניים בחיבור אלחוטי ו 6 בחיבור חוטי. חשבתי על האופציה של: הגדרת הראוטר שישתף אינטרנט חיבור של 2 המחשבים הניידים בחיבור אלחוטי חיבור של שלושה מחשבים בחיבור חוטי וחיבור של ה HUB לחיבור הרביעי בראוטר ככה שהראוטר מלא, עכשיו השאלה הגדולה היא ה אם ניתן לחבר HUB אל חיבור של מחשב רגיל בראוטר ושאל ההאב יתחברו עוד מחשבים ושיפעל להם האינטרנט. אני מכין סרטוט:

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים