עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by shmuel_mr,

שלום, אחרי עבודה שוחקת ידיים של השחלת כבלים בתעלות בבית הכיע הזמן לחבר את הכל, לארון תקשורת קניתי patch panel על מנת לחבר את השקעים בכל חדר לסוויץ אך אני אני נקתל בבעיה שאני מנסה לחבר את הכבלים לפאנל. הסדר שהפאנל מראה הוא לא ברור אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין לאן הולך כל גיד של כבל בפאנל. מצורפת תמונה:

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  2. יש לי נתב Edimax BR-6204WG ושמתי לב שנורית ה WLAN (Wireless LAN) מהבהבת כל הזמן (לא בקצב קבוע) - מה שאומר למיטב ידיעתי שהקישור כרגע בפעילות. אבל הגדרתי את החיבור האלחוטי להיות ב-disabled וגם בSent/Received Packets תחת Wireless LAN רשום תמיד 0. היתה לי גרסת firmware 1.57 והיום עידכנתי לגרסה 1.61 האחרונה. מה קורה פה?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. שלום חברים! אני מנסה להבין את המדדים כדי לבדוק אם מהירות האינטרנט באמת עלתה אחרי התקנת mesh deco m5. התחברתי לwifi של הראוטר ושל הmesh לסירוגין וצילמתי את התוצאות: ראוטר: בדיקת speedtest תצוגת wifi של מק ה mesh: בדיקת speedtest.net תצוגת wifi של מק משום מה נראה שהמדדים שמוצגים במערכת ההפעלה טובים יותר בmesh אבל המהירות נמוכה בחצי. מישהו יודע להסביר את זה?

4. Started by ophir87,

שלום, ברשותי 3 מחשבים מחוברים לנתב SIEMENS SL2-141. 2 מחשבים בצורה חוטית ומחשב אחד מחובר אלחוטית עם כרטיס רשת אלחוטי ישן - EDIMAX EW-7126. האינטרנט והעברת קבצים מאוד איטית במחשב שמחובר דרך הרשת האלחוטית . החלפת הכרטיס רשת תפתור את הבעיה? אם כן, איזה כרטיס / מתאם USB מומלץ לקנות? (עד 200 שקל) תודה על העזרה

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. קראתי את הסקירה של המתאם, ויש לי מספר שאלות: - בבדיקות ביצועים נראה שדווקא המתאם של trendnet הצליח להגיע לביצועים טובים יותר (במעט). לא עדיף לקנות את המתאם של trendnet? - לפי כמה חודשים הצ'יף פירסם שכמה חברות עובדות על תקן חדש למתאם שיאפשר לרשת את כל הבית בעזרת קוי הטלפון, כבלים קואקסיליים של הטלויזיה וכבלי החשמל. תוך כמה זמן אמורים לצאת לשוק ה bridge-ים האלו? יש טעם לחכות להם או ללכת על המתאמים לשקעי החשמל?

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by ragee,

היי אני צריך סקריפט ליצירת כ200 משתמשים עם שמות אמיתיים והכל לactive directory באיזו דרך עלי לעשות זאת? אשמח לעזרתכם.

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. טוב אנשים.. התייאשתי.. אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי כי כבר אבדו תקוותי.. אז ככה: יש לי רשת אלחוטית בבית. עד עכשיו היינו מחוברים דרך בזק והכל היה נהדר.. לפני שבוע בערך אמא שלי החליטה שהיא מחליפה את הבזק להוט... באו טכנאים והחליפו את כל מה שצריך להחליף.. (נראה לי שחשוב לציין שעד לפני ההחלפה הראוטר היה אצלי בחדר ואצל אמא שלי במחשב יש דבר אלחוטי שמתחבר לUSB של D-LINK.. ומאז ההחלפה הראוטר אצל אמא שלי ואצלי הדבר האלחוטי הזה..) בכל מקרה.. מאז ההתקנה החדשה כלום לא עבד לי !! לא מסנג'ר.. לא אינטרנט ולא האימיול.. קרתאי וחיפשתי ופתחתי פורטים ועכשיו המסנג'ר והאי מיול עובדים נהדר.. האינטרנט עובד לי גם.. אבל יש כמה אתרים שהוא פותח אבל לא מעלה.. לוקח לו לפחות רבע שעה להעלות את MYSPCE א…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. חוקי הפורום ברוכים הבאים לפורום "רשתות ואינטרנט"! כשמו כן הוא, פורום זה מדבר על כל מה שקשור לרשתות ואינטרנט, החל מרשתות קטנות וביתיות, וכלה ברשתות ענק וקישור לרחבי האינטרנט. אם נתקלתם בבעיה ברשת או באינטרנט שלכם, אם אתם לא יודעים איזה ספקית אינטרנט לבחור, אם אתם רוצים לדבר על שירות חדש באינטרנט, או סתם לשאול משהו על פרוטוקול אינטרנט זה או אחר, זהו הפורום המתאים. שימו לב כי זהו הפורום היחיד בו ניתן לשאול שאלות בנוגע לרשתות ואינטרנט. במסגרת ניסיון לשמור על רמת דיון גבוהה בפורום, הוחלטו מספר חוקים שעל כל משתמש לדעת וליישם. אנא הקדישו מספר דקות לקריאתם והבנתם, בכדי לחסוך אי-נעימויות מאוחר יותר. 1. תוכן הודעות: אין לשלוח הודעות לא חוקיות על גבי הפורום. ווארז, פריצות, וה…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  9. יש לי מחשב נייח שאני מנסה לחבר אלחוטית לראוטר של Edimax דגם BR-6204WG שהוא Wi-Fi compatible. קניתי בשביל זה כרטיס רשת אלחוטי של Edimax דגם EW-77IIUSn גם Wi-Fi compatible ובתקן N אם אני לא טועה שאמרו לי שהוא הכי מתקדם והוא בחיבור USB. הבעיה היא שהקליטה שלו מאד חלשה במקומות מסויימים בבית מה שלא קורה עם המחשב הנייד שיש לי, נדמה לי שיש לו כרטיס רשת של Atheros. המחשב הנייד גם מצליח לקלוט הרבה רשתות נוספות בטווח מה שלא קורה עם הכרטיס רשת שרכשתי למחשב הנייח. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את האות שהמחשב הנייח מקבל עם הכרטיס רשת האלחוטי שקניתי האם להחליף אותו באחד אחר? מה גורם להבדל בקליטה בין הנייד לנייח? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by kobi cohen,

יש לי שני מחשבים, אחד נייד ואחד שולחני ואני צריך להעביר שירים וקבצי וורד בנפח של 1GB. איך אני יכול לעשות זאת עם כבלים, איזה כבלים יעשו את העבודה והאם צריך תוכנה? בתודה מראש...........קובי

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  11. שלום, לפי הבנתי תמיכה בוקטורינג דורשת רק עידכון תוכנתי למודם, האם זה נכון? אם כן, יש ברשותי מודם VDSL2 מדגם DSL-699U5 שקניתי מבזק סטור לפני כמה שנים (ממותג כמודם של בזק), מתוצרת T&W, ועליו מתוקנת קשוחה (וכנראה שגם הצ'יפ) של broadcom. הקשוחה עצמה לפי הנראה לעין לא מקוסטמת לבזק, ונראת קשוחה סטנדרטית של Broadcom. חיפשתי באתר שלך T&W מידע על המודם הזה, אבל לא מצאתי שום איזכור לדגם הנ"ל. ניסיתי לברר באיזה קשוחה של broadcom מדובר, אבל עדיין ללא הצלחה. חשבתי לפנות לבזק/T&W/Broadcom בעניין, למי לדעתכם כדאי לפנות בנושא הזה? והאם בכלל הם ירצו לעזור? חבל שיש לי מודם יחסית טוב שלא תומך כרגע בוקטורינג, אם זה אפשרי להוסיף לו תמיכה. תודה.

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. אני מחובר לכבלים עם בזק בינלאומי, וקיבלתי היום ראוטר חדש, שאני מנסה להתחבר אני רואה שאני מקבל IP, אבח אין אינטרנט Connection Type: L2TP Login Status: Connected Internet IP Address: 84.110.241.50 Subnet Mask: 255.255.255.255 Default Gateway: 212.25.114.89 DNS1: 192.117.235.235 DNS2: 62.219.186.7 הראוטר הקודם שלי היה WRT54GC ואיתו אני מצליח להתחבר בלי בעיה דרך PPTP, אני מתחבר ככה IP Address: 0.0.0.0 Subnet Mask: 255.255.255.0 Default Gateway: 212.179.61.77 שם משתמש וסיסמה בראוטר החדש שאני עושה PPTP, ואני מגדיר אותו דבר, אני כל הזמן מקבל הודעה SUBMASK INVAIL שאני מנסה להגדיר את ה-GATEWAY לא חשוב מה אני מנסה לרשום שם, הראוטר מעודכן לגירסה …

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. אני כבר מעל לחודש מנסה לפתור את הבעיה ללא הצלחה, יש עשרות דיונים על כך באינטרנט, חלק מקשרים את זה לכרטיס רשת, חלק ל FireWall חלק לארד-דיסק... לכרטיס הקול ועוד ועוד, עדיין לא מצאתי פתרון לבעיה. מה שאני יודע זה שמרגע ששדרגתי את קו האינטרנט שלי ל 40 מגה מ 15 מהוט לבזק, כאשר אני מנסה להוריד קובץ בודד או גרוע מכך מספר קבצים דרך תוכנת שיתוף של ביטורנט (ניסתי כמה) תוך דקות ספורות ניצול המעבד שלי מטפס ל 100% עם עיווטים בסאוונד ולאגים עצבניים של העכבר. כאשר אני פותח את ה Task Managger אני רואה שהביטורנט לוקח כ 10-20% ו system & system interrupt לוקחים את כל שאר משאבי המעבד. מה שהופך את העבודה על המחשב במקביל לבלטי אפשרית. מצד שני עדיין אני מוריד בביטורנט על מהירויות גבוהות …

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. טוב להלן רשמים ראשונים לאחר שעזבתי את בזק בין לאומי לטריפל C בכל הנוגע לניוזגרופס. 1. בזק בין לאומי בחבילה הרגילה - מהירות הורדה מהניוזגרופס נחסמת לחלוטין בשעות מסויימות של היום. 2. בזק בין לאומי בחבילת גיימר - בנתיים לפי דעתי קומבינציה זאת מהירה יותר בממוצע מהירות ההורדה יחסית לטריפל C. 3. טריפל C - הייתי אומר שמהירות ההורדה הממוצעת והמקסמילית נכון לעכשיו (11 בבוקר) נמוכה ב 20% יחסית לחבילת בזק בין לאומי + גיימר טריפל C נכון ל 11 בבוקר עם 10 חיבורים לXENNEWS בפורט 563 ב - SSL אני מקבל ממוצע של 375-400 KB\S ם ספייקים רבים במהירות. החיבור עם חבילת גיימר היה הרבה יותר יציב מבחינת המהירות. האם טריפל C - היא הישועה הסופית - כנראה שלא. האם משתלם להוסיף עוד 20-25 ש"ח לחבילת הגי…

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. שלום חברים ראיתי ב EBAY אנטנה של 8 DBI וכמו שהבנתי מהנתונים שניתן לשדר איתהאינטרנט ל 100/600 מטר... האם זה באמת כך? http://cgi.ebay.com/ANT24-0700-Omni-Directional-7dBi-Indoor-Antenna-X1-new_W0QQitemZ180475893138QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item2a05339592 ראיתי גם את האנטנה הזאתי שהיא 16 DBI זאת אומרת שהיא מגיעה לטווח יותר גדול?? או שה DBI זה לא נתון שקובע את המרחק? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.33016 יש לי D-Link DSL-2650U האם האנטנות הנל יתאימו לי? אני צריך את זה בכלל שהבית הוא מפלסים ולא קולט בכל החדרים תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by BeBest,

שלום, יש לי בבית כונן רשת - NFS (לצורך העניין מדובר ב-Ubuntu). במחשב השני בבית אני מנסה למפות (mount) את הכונן על מנת שתיהיה לי גישת קריאה לקבצים. התקנתי את הפיצ'ר של ה-NFS ב-Windows (ע"י כניסה ל-Turn Windows features on or off) וסימון Services for NFS (תמונה: http://jpg.co.il/view/505f2d7b9f5bf.png). לאחר מכן נכנסתי לcmd, ורשמתי את הפקודה: mount -o nolock retry=10 192.168.1.100:/Series * ה-mount התבצע בהצלחה והצלחתי להיכנס לכונן, לצפות בקבצים ולהפעיל אותם. לאחר הפעלה מחדש למחשב הכונן עדיין מופיע אך אי אפשר לגשת אליו - מתקבלת שגיאה (תמונה: http://jpg.co.il/view/505f2e3a489ff.png/). כבר הפכתי את גוגל בניסיון למצוא פתרונות לבעיה. אני מעוניין ב-NFS ולא בפתרון אח…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by domuzy,

(אני מאמין שזה שייך לפורום הזה. מתנצל אם לא) אני מחובר דרך הכבלים ב-1.5MB עם 012 כספק. לאחרונה החלו ניתוקים בלתי פוסקים (לרוב זה תקלות 768 או 769 אם אני לא טועה) וההסבר הוא בעיית גישה למחשב המרוחק. זה לא קורה כשאני גולש בפועל ונמצא ליד המחשב, אלא רק כשאני יוצא מהבית לשעות ארוכות, משאיר את האימיול דולק (ולפעמים גם בלעדיו) והמחשב נשאר, כביכול, בלי פעילות "גלישתית". מהכבלים ניסו לעשות הכל, לטענתם- בדקו תשתית, תדרים מהמערכת, שלחו טכנאי שיבדוק בבית, אמרו לי לבטל את הסימון של "כיבוי במקרה של אי-שימוש" ב"ניהול החשמל" במאפייני כרטיס הרשת (אני מחובר בכבל רשת ולא בUSB למודם של "תומסון"), אבל כ-ל-ו-ם לא עוזר! מ-012 לא ראו שום דבר שקשור אליהם. מה אני עושה לפני שאתם "מאבדים" עוד חבר …

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by someone,

בשלב זה אין תאירך יעד להשקה; צפויה להניע בימים הקרובים מהלך של הגנה מפני נושים בעקבות המצב הכספי הקשה אליו נקלעה תבל, החליטה הנהלת החברה שלא להשיק, בשלב זה, את שירותי האינטרנט המהיר - השקה שתוכננה בעבר לאפריל, לאחר מכן נדחתה למאי. "איננו יודעים מתי נשיק את השירות. בשלב זה אין תאריך יעד". אמרו לאייס בכירים בחברה. זאת לאחר שבקושי רב הצליחה תבל לגייס ערבות ביצוע בסך 10 מיליון דולרים לטובת קבלת רשיון למתן שירותי אינטרנט מהיר ממשרד התקשורת. בשלב זה תמשיך החברה את הניסוי, ולא תנתק את הלקוחות המחוברים אליו. במקביל, צפויה בימים הקרובים תבל לבקש מבית המשפט להניע מהלך של הגנה מפני נושים, זאת לאחר ששני נושים - בזק ונטקום, פתחו בפעילות משפטית נגדה, עקב חובות גדולים. בתבל צופים את …

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by roeesnir,

יש לי אתר, ואני צריך שיהיו סרטי FLV, באורך של עד שעה וחצי. קיבלתי הצעות מחיר בסביבות 400-500 ש"ח (ל1 ג'יגה) בחודש לשרת FTP שאוכל להעלות לשם את הסרטים. חשבתי - למה שלא אעשה את זה בעצמי? את המחשב עצמו אין לי בעייה להרכיב. 1. מה אני צריך מבחינת חומרה? (האם כל מחשב יספיק?) 2. אני מניח שצריך רוחב פס גבוה להעלאה. זה נכון? אם כן - כמה? 3. מבחינת תוכנה, filezilla זה מספיק? תודה !

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by yuvalm2,

האם אני מבין נכון, ומכשירים כמו זה יאפשרו לי להקים רשת ביתית שנעזרת ברשת החשמל הביתית שלי? (איך מתאם אחד ימצא את השני?) בקיצור, לפי מה שהבנתי, אני מחבר את אחד מהם לנתב שמחובר לאינטרנט, ולשקע החשמל, ואז מחבר שני לרשת החשמל והוא מאפשר לי להתחבר לאינטרנט גם כן. (דרך הרשת החשמלית, המתאם השני, ודרך הנתב המקורי) זה נשמע נפלא. זה גם מציאותי?

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by Shasoosh,

היי, רכשתי את הנתב הנ"ל (DIR-825ACG1) ואני מעוניין לעדכן לו את הקושחה. ניסיתי לחפש ברשת אבל הקושחה העדכנית היחידה שמצאתי לגירסא שלי (G) היא מהאתר הישראלי של D-Link מקישור שמפנה לדרופבוקס. 2018.02.12-18.39_DIR_825AC_G1A_ISR_1.0.1_release https://www.support.dlink.co.il/dir-825ac מישהו התנסה עם הקושחה הזאת? מתלבט אם להתקין היות ואין לי את הקובץ של הקושחה המקורית.

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. לאחרונה זה מתנתק 2-3 פעמים ביום זה בלתי נסבל כי אני לא נמצא ליד המחשב כל הזמן, והמחשב עובד ויש הורדות מהאינטרנט, פתאום אני חוזר ורואה שהאינטרנט מנותק. דיברתי עם הספקית 012 דיברתי גם עם HOT והם סתם מזיינים בשכל ואומרים שהכל תקין אבל עובדה שזה לא תקין המחשב שלי עובד טוב מאוד יש בדיקה של ספייואר ואנטי וירוס פעם בכמה ימים ... אנשים אם יש לכם איך לעזור לי זה הזמן ! תודה.

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by mikale,

הלך לנו הראוטר. היה קוי משולב באלחוטי וכלל מודם. מה עדיף לקנות עכשיו: משולב קוי ואלחוטי כמובן. אבל, כולל מודם - או - ללא מודם ואז להתקין מודם במחשב עצמו וליצור מעין שירשור? ואם כבר - אז איזה מותג עדיף? ואיך ה netgear?

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by grove,

האם הוא תומך ב10 מגה? האם למישהוא יש ויודע אם הוא אמין? או שכרגע ה AZTECH 600E הוא בין האמינים? אשמח לדעות בבקשה אם לא קשה מידי ועוד שאלה מה הMTU המומלץ? 1492? 1500? זה משנה?

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  25. Started by mrraz,

יש לי חיבור 12 של הכבלים, יציב מאוד ומהיר. כל הנסיונות שלי בעבר להוציא מהכבלים מהירות גבוהה יותר נכשלו. הם לא מוכנים לתת יותר מ-12 (יש 100 אבל לא ריאלי) עכשיו בזק מבשרת לי ש-NGN הגיע לטלפון שלי. השאלה אם כדאי ללכת על בזק במהירות גבוהה יותר נניח 15 ( לא מתאים לי יותר כי הספקית אורנג' לא נותנת יותר מ-15) או להשאר במהירות 12 עם הכבלים ?

• 25 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.