רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
האם ניתן להשתמש בו גם כראוטר כאשר אני מחובר דרך תשתית של כבלים ולא בזק ?
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברה, שאלתי : אם יוצאת גירסא חדשה לנתב הם מעדכנים דרך השרתים שלהם? תודה.
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
רציתי שהראוטר יהיה ממוקם גבוהה כדי שהקליטה תיהיה טובה ושכמה שיותר קירות בביד וחפצים יפריעו לקליטה, אז הדבקתי לקטה של הראוטר כמו וו ותליתי על הקיר, זה בסדר? זה מותר ? יכול להזיק לראוטר?
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי רשת בייתית אלחוטית כרגע פועלת עם המודם-נתב של בזק SIMENS SL-141. ניסיתי לעשות AP עם מודם נתב אחר של בזק אבל התברר לי שהוא לא תומך אבל אמרו לי שהדגם של סימנס דווקא כן תומך.. כרגע יש לי 2 של סימנס, אחד בשימוש רגיל והשני סתם שוכב לו ואותו אני רוצה להפוך לAP. ניסיתי בעבר לעשות ולא הצלחתי, מה אני צריך לעשות בשביל שהמודם נתב הזה יעבוד כמו AP? אפשרי מהסימנס שמשמש כנתב לשדר אות שאותו יקלוט הסימנס שמתפקד בתור AP ולחבר מכשיר באופן חוטי לAP, ככה שהוא יקבל גם רשת? תודה
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
*אני אשמח אם זה יכנס לסטיקי, זה יחסוך הרבה שאלות* 100 מגה עם חייגן, האם זה בכלל אפשרי? וינדוס/נתב כל התשובות שחיכיתם להם, נמצאים פה. אתמול בלילה רציתי לבדוק את זה אחת ולתמיד, האם דרך חייגן אפשרי לקבל 100 מגה. תשובה: לא!. ויש אבל, אותו תראו בהמשך. אתמול התחברתי בשנית להוט, עשיתי בדיקות מהירות באתר של נטוויזן (שכן הראתי לכם בדיון אחר שאין לו בעייה להגיע גם ל150 מגה) בבוקר הייתי מקבל סביבות ה80 מגה, לאחר מכן בשעות אחר הצהריים הייתי מקבל סביבות ה70 מגה, ולאחר מכן בערב הייתי מקבל 65 מגה, כל זה נובע מעומס ואז לאט לאט בשעות המאוחרות של הלילה זה התחיל לעלות בחזרה. סביבות שעה 3 בלילה התחלתי לקבל 100 מגה, אז התחלתי לעשות את הבדיקות. שלב ראשון היה להשיג מכונה שיכולה להגיע בL2T…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיית לאגים במשחקי רשת ביום. בשעות הלילה מ1 בלילה בערך הלאגים נפסקים והכל פועל מהיר וטוב. הספק שלי זה בזק בינלאומי,תשתית בזק, מהירות 5 מגה ביט ללא חייגן, ראוטר ROTAL-RTA 1025W. דיברתי עם נציג מהספק והוא עשה איתי בדיקת Tracert לwww.cnn.com ואמר לי שהתוצאות תקינות והכל בסדר. דיברתי עם נציג מהתשתית והוא בדק לי את הקו ואמר לי שהכל תקין. הלאגים לא יסתדרו בשעות היום ואני עדיין סובל מזה. מקבל Kicks משרתים בגלל פינג גבוה. אני חייב לציין שגם עשיתי בדיקת וירוסים קפדנית, בדיקת Trojans ושאר המזיקים ולא נמצא כלום. דיברתי גם עם ישראלים אחרים שאין להם בכלל לאגים בשרת משחק שאני משחק בו. לדוגמא מישהו שיש לו בזק בינלאומי 2.5 מגה בייט ואין לו לאגים אף פעם, לא מקבל Kicks משר…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
איך אני מזהה איזה כרטיס רשת אלחוטי יש לי (a,b,g)ומה המהירות שלו ואיזה ראוטר מומלץ, האם 54Mps זה טוב או יש יותר טובים? תודה רבה וסליחה על הבורות
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש את עזרתכם להמלצה הכי טובה לפצל כבל רשת מסוג cat6 שיש לי בסלון ל2 נקודות נפרדות (פלייסטישן וסטרימר). כלומר מנקבה אחת ל2 נקבות. מה הדרך שתאפשר לי מקסימום מהירות ומינמום פגיעה באיכות הרשת/אינטרנט. ניסיתי לחפש האם יש מתג / סוויצ שתומך במהירות גבוה מ1g ולא מצאתי או שמה בכלל עדיף מפצל פשוט אך איכותי יותר ? בכל מקרה אשמח לעזרה . תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
טוב חברה ת הבעיה כדלהלן. בביתי הקט מחוברים שני מחשבים ברשת פנימית כאשר מחשב הלקוח משתמש במחשב השני כשרת להתחברות לאינטרנט (מן הסתם)ת לפני כשבועיים התחברתי למסלול של יס וואו במקום נטוויז'ן(המצוינים). בקיצור למרבה הזוועה גיליתי שרוחב הפס שלי מתחלק בין שני המחשבים(!!!) כלומר אם השרת מוריד קובף במהירות של 40 KB הוא משאיר למחשב השני במקרה הטוב רק 20 KB להתעסק איתם. כמובן כמובן כמובן שבעיה כזו לא קרתה לי כאשר הייתי מחובר לנטויז'ן ושני המחשבים היו עפים באויר בחיבור באמת מצוין.... אז אולי מכם יודע איזה קונפיגרציה לXP שיכולה לפתור את המצב הזה? דרך אגב שירות הלקוחות שיישרף של בזק כמובן שהיה אנמי כמו תמיד וממש לא עזר לי . תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני גר בדירת סטודיו קטנה שיש לי בה מקרר טלויזיה מיקרוגל. בדקו לי את הראוטר ואמרו לי שכנראה הבעיה בגלים בבית. השאלה שלי היא האם זה נפוץ בדירות קטנות או שפשוט הראטור שלי מעפן? הבעיה היא לא במחשב כי זה קורה בכמה מחשבים
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מדובר בבניין משרדים, ויש בניין מרוחק קצת, שמתחתי כבל רשת 115 מטר לעמדה מרוחקת. אני יודע שצריך מגבר בדרך, אבל אין לי אפשרות. כשחיברתי את המחשב בעמדה המרוחקת, בהתחלה היה "ללא גישה לאינטרנט", ואחרי כמה דקות הסתדר. אח"כ שוב נפל החיבור. יש לציין שבמשך כל הזמן הזה, היה פינג מצויין לראוטר. למחרת, באתי, ואין חיבור לאינטרנט. ואין גם פינג לראוטר. מה אפשר לעשות?
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לאחר קריאה קצרה ועיון ברשימת הנתבים המומלצים הגיעו לגמר 3 נתבים: D-Link DIR-615 Edimax BR-6424N TP-Link TL-WR841ND כאשר לפי זאפ כולם באותו טווח מחירים: 190 ש"ח 175 ש"ח 211 ש"ח אבל לכל אחד יתרונות וחסרונות . לדוגמה: תק' אחריות, בעיות ניתוק ועוד... בעצם אתם כבר יודעים מה. בגלל זה אני שואל לעצתכם הייתי שמח אם תעזרו לי להחליט אני כרגע עם תשתית הוט וספק בזב"ל אבל עם תום התקופה אולי אחליף תלוי במחירים שיציעו ברשותי: מחשב נייח מחשב נייד פלייסטיישן 3 (מתלבט איך להתחבר אלחוטי או קווי נראה לי עדיף קווי = יותר מהיר) וסמרטפון שמתחבר מידיי פעם כשאין כוח לקום אל המחשב. מעוניין לגלוש אלחוטית בנייד ולהשתמש בפלייסטישן למשחקי רשת וגם כמזרימדיה. אופציה נוחה\מ…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז בגדול, יש לי אינטרנט (בזק הם התשתית, נטוויז'ן הם הספק). אבל בכל פעם שאני מנסה לעשות את הדבר האהוב עלי בשביל להרגע מלחצי החיים - לשחק בairma.sh - אני מקבל ספייקים של איטיות עד כדי חוסר יכולת לשחק, ואז אני יוצא נוב ומבייש את הדגל שלי. בדקתי קצת ובאמת הפינג שלי לא יציב. הלכתי אחורה עם tracert ומצאתי את הIP של הPOP של נטוויז'ן, עשיתי לו פינג וכבר אליו אני מקבל packet loss ופינג מאוד לא יציב - בין 9ms ל30ms! למה? כמובן שכל הבדיקה שלי נעשית מעל LAN - אין כאן wireless או משהו אחר. במודם (DSL-699U5 או משהו כזה, ישן יחסית של בזק) אני לא רואה errors ובדיקת BER יוצאת טוב. כמובן שלא בזק ולא נטוויז'ן עזרו לי (אין ע…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי את הראוטר האלחוטי של EDIMAX כבר מספר חודשים ובשבוע האחרון הוא התחיל לעשות בעיות. הוא פשוט מחליט להתנתק פעם בכמה דקות (יכול להיות 2 ויוכל להיות 10) ללא סיבה . פשוט ככה. לא שיניתי שום דבר בהגדרות,לא נגעתי בכלום והוא פשוט התחיל לעשות את זה. הנה הלוג מהראוטר: Apr 15 12:52:52 pppd[528]: LCP terminated by peer Apr 15 12:53:02 pppd[2104]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2b1 Apr 15 12:53:02 pppd[2104]: pppd 2.4.2b1 started by root, uid 0 Apr 15 12:53:06 pppd[2104]: PPP session is 10560 Apr 15 12:53:06 pppd[2104]: Using interface ppp0 Apr 15 12:53:06 pppd[2104]: Connect: ppp0 <--> eth1 Apr 15 12:53:06 pppd[2104]: Couldn't increase…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הדיון בקשר לAP עבר לתראד הזה שלום לי יש לפטופ עם תקן G ונתב עם תקן G והקליטה לא טובה ברוב הבית. אני קונה מחשב נייח ואני רוצה שיהיה לו יכולת WIFI אז אני מתלבט בין הדברים הבאים - לקנות למחשב נייח כרטיס תקן G ולהסתפק בקליטה גרועה מאוד. לקנות לנייח תקן G אבל לקנות נתב חדש של תקן N. האם זה יפתור לי את בעיית הקליטה? כלומר נתב תקן N תומך בG אבל השאלה שלי היא האם הוא תומך כמו נתב תקן G רגיל כלומר קליטה כמו בנתב G או שיהיה שיפור בכך שאני אשתמש בנתב N ומקלטי G. לקנות לנייח תקן N ונתב תקן N ולהישאר עם תקן G בנייד. לקנות לנייח תקן N ונתב תקן N ולקנות לנייד תקן N. לקנות נתב תקן N בלבד ולהתמש בנתב G הקיים כAP. מה הכי כדאי מבחינת יעילות ועלות. (ברור לי שלהעביר הכל לN זה הכי טוב אבל הכי…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה בבזק אמרו לי שאלה הראוטרים שיש להם או netgear DGN2200 בתקן N או D-link 2650U בתקן G אני לא ממש מבין בזה אני רק יודע שאני חייב טווח קליטה טוב! איזה לדעתכם עדיף לי? המהירות שלי תהיה או 5MB או 10 לא סגור עדיין. הטכנאי אמור להגיע בקרוב אז ככה שזה די דחוף. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
שלום, אני עם 30 מגה, תשתית הוט וספק הוטנט. אני משתמש ב-HOTBOX כמודם ובראוטר LinkSys WRT54GL קושחה רשמית 4.30.13, שמשרת אותי נאמנה במשך שנים ללא בעיה, גם חוטית וגם אל-חוטית. הבעיה שצצה לאחרונה - אני מקבל פינג גבוה (בערך 100-150) ומהירות גלישה נמוכה יחסית (10-15 מגה)דרך הראוטר כשאני ברשת החוטית (קווי). כמובן שהבדיקה הייתה לחבר ישירות את המחשב למודם, ואז אני מקבל פינג נמוך ו-30 מגה רציף ויציב בבדיקות מהירות (speedtest.net). בדקתי את התופעה עם 2 כבלים שונים ב-2 מחשבים שונים. הבעיה היא בראוטר. עכשיו מה אפשר לעשות? לא הגדרתי שום הגדרות מיוחדות מאז שרכשתי אותו... אולי הוא "נדפק"/התקלקל? איך אפשר לבחון זאת מעבר לבעיה הנקודתית? האם שווה להתחיל להתעסק עם החלפת קושחה? tomato וכו'? …
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו יכול לתת לי הסבר איך מאבטחים רשת אלחויטת??? אני קניתי היום ראוטר וכרטיס רשת של TRENDNET הצלחתי להתקים והקליטה היא 100 אחוז...... עכשיו היה כתוב לי שהרשת לא מאובטחת.... מישהו יודע איך אני יכול לאבטח אותה???
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בד"כ אני לא שואל שאלות על דברים כאלה, אלא אמור לפתור אותן סיפור מוזר המפרט שלי בצד כמובן , אתם יכולים לראות הכל. אני מחובר בחבילה רגילה כרגע, של מגה וחצי, בחיבור ללא חייגן כבלים 013. לאחרונה (~חודש) החלה בעיה של התנתקות המחשב מהאינטרנט איך התנתקות אם אני בלי חייגן ? זרימת המידע על כרטיס הרשת מפסיקה לזוז, אין גלישה וכל תוכנות התקשורת חדלות מלעבוד המודם (AMBIT) נשאר מסונכרן. כשזה קורה, ניסיתי לעשות disable/enale לכרטיס הרשת שהמודם מחובר אליו בנוסף ניסיתי לעשות release/renew וגם repair מהממשק שלו, שזה אמור להיות אותו דבר בכל המקרים קיבלתי את המצב המוכר של קישורויות מוגבלת או חסרה - low limited connectivitty כלומר 169.254 או 0.0.0.0 - הכרטיס לא הצליח למשוך IP תקין…
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים! אנסה להסביר בקצרה: מחובר ב- ADSL ע"י מודם ATZECH 600E ונתב של אדימקס BR6524N כאשר אני מחובר ישירות למודם ומחייג עם חייגן של בזק הכל נפלא!! ברגע שאני מתחבר דרך הנתב חיבור אלחוטי אני מקבל כרבע רוחב פס ז"א ב - 4 מגה מהירות ההורדה משרתי HTTP לא עוברת את 100 דיברתי עם PIKOK ונאמר לי שהראוטר לא מגביל טרפיק ושיש לדבר עם בזק אבל עדיין לא עונים לי.....מעצבן! בבקשה רעיונות??
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני כרגע בבנדל של הוט עם תשתית הוטנט. רציתי לדעת אם יש למישהו מושג אם להוט יש בנדל שעובד עם ספק בזק בינלאומי? [ אני עם 100 מגה ] תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מגבר אותות WIFI כדי לשפר את הקליטה והשידור במיחשוב הביתי שלי (לא מדובר באנטנה אלא ב"קופסא" שאליה מחברים אנטנה) . לפי מה שראיתי ההיצע והמחיר של מגבר אותות WIFI בארץ מאוד מאכזב. לכן ברצוני לקנות את המוצר בחו"ל. מה שלא ברור לי הוא מהו סיווג המכס של מגבר זה (כדי שאדע מהם מיסי היבוא החלים על המגבר, חוץ ממע"מ כמובן). לפי פרסומי המכס נראה לכאורה שסיווג המכס של מגבר אתות WIFI הוא : 16_85_17_6000 (חלק 16, פרק 85, סוג 17 ,סעיף 6000 ), כמו כן לפי הסיווג הזה לא חלים (כנראה) על המגבר הזה מיסי יבוא (חוץ ממע"מ כמובן). יתכן שאני טועה לגבי הסיווג והמיסוי, לכן אני שואל כאן ליתר בטחון: האם יש מישהו כאן שיודע מהו סיווג המכס של מגבר אותות WIFI או שיודע בבטחון רב מהם מיסי היבו…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש בידי ראוטר TNN SIMENS SL2-141 של בזק בינלאומי ובזק האם ניתן להגדיר אותו כראוטר ? בהוט לא הפעלתי את ההוט בוקס כראוטר בגלל ביקורות די עלובות שקיבל על תפקוד כראוטר תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי רשת ויש 10 מישתמשים אני רוצה במקום ללכת לכל מחשב ולכבות אותו לעשות את זה ממחשב אחד (עם מישהו יודע פקודה ה דוס או משהו אחר לכתוב את ב IP של המחשב ולכבות אותו ) עם יש למישהו תשובה זה מאוד יעזור לי (8 מחשבים עם WINDOWS XP ו2 מחשבים עם WINDOWS 2000)
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-