רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
יש ברשותי מודם\נתב ALCATEL SPEEDTOUCH 570 שקיבלתי מבזק בין לאומי לפני כמה שנים כשעשיתי רשת בבית. עד היום הכל עבד באופן מצויין ולא היו בעיות מיוחדות. לפני כמה שבועות שהחלו בהחלפת התשתיות באיזור המגורים שלי ל NGN, החלו הבעיות בניתוקים עד לאי עבודה מוחלטת של קו המודם DSL בביתי בכלל לפני כשבוע. מסתבר שהנתב שברשותי לא תומך בטכנולוגיית + ADSL 2. מקריאה קצת בפורום הבנתי שישנה אפשרות לעדכון קושחה לנתב, וכך אולי הוא יצליח לתמוך בטכנולוגיה. האם ישנה אפשרות כזו בכלל? או שעדכון הקושחה משפיע על דברים אחרים לגמרי? אם כן, איך אני יכול לבדוק את גרסת הקושחה הקיימת אצלי כיום? ולהשוותה לגרסה העדכנית? אם בסופו של דבר אאלץ לקחת את המודם AZTEC 600E מבזק, האם אוכל לחבר את ה-ALCATEL כנתב בלב…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום.בבזק אומרים שהתשתית של הוט היא שיתופית, כלומר אני גולש יחד עם השכנים, וזה לא תמיד מגיע למהירות שאמורה להיות לי ושעליה אני משלם.אמרו לדוגמא ש-12 מכה בהוט בשעות השיא יכול להגיע גם ל-2.5 מגה. ולעומת זאת בבזק תמיד גולשים במהירות שעליה משלמים.אני לוקח את הדברים שלהם בערבון מוגבל ויודע שזה לא אמת לאמיתה, אבל רציתי לדעת אם יש בזה משהו... או שזה סתם ניסיון עלוב שלהם?תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי רשת בייתית אלחוטית כרגע פועלת עם המודם-נתב של בזק SIMENS SL-141. ניסיתי לעשות AP עם מודם נתב אחר של בזק אבל התברר לי שהוא לא תומך אבל אמרו לי שהדגם של סימנס דווקא כן תומך.. כרגע יש לי 2 של סימנס, אחד בשימוש רגיל והשני סתם שוכב לו ואותו אני רוצה להפוך לAP. ניסיתי בעבר לעשות ולא הצלחתי, מה אני צריך לעשות בשביל שהמודם נתב הזה יעבוד כמו AP? אפשרי מהסימנס שמשמש כנתב לשדר אות שאותו יקלוט הסימנס שמתפקד בתור AP ולחבר מכשיר באופן חוטי לAP, ככה שהוא יקבל גם רשת? תודה
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, שדרגתי את ה-ADSL ל-4MB וקיבלתי במבצע נתב+מודם Rotal RTA 1025W. כמו כן, קניתי מבזק סטור במבצע מתאם USB לרשת אלחוטית (רציתי PCI, אבל זה מה שיש להם). התקנתי את הנתב, הגדרתי ISP, חיברתי אותו לשני מחשבים בחיבור חוטי, והאינטרנט עובד כמו שצריך בשני המחשבים. ניסיתי להתחבר באלחוטי (ממחשב שלישי) בעזרת מתאם ה-USB, אבל הוא לא מצליח להתחבר. אני יכול לראות ברשימה את ה-SSID שהגדרתי בנתב (עוצמה 70%), אני יכול לראות גם רשתות אחרות בסביבה. אני מצליח להתחבר לרשתות אחרות, אבל לא מצליח להתחבר לרשת שלי (נשאר ב-connecting...). ניסיתי עם ובלי הצפנת WEP, אבל זה לא משנה כלום. בזק החצופים דורשים תשלום מיוחד עבור תמיכה ברשתות, למרות שאת כל הציוד קניתי מהם. מישהו מכיר, מישהו יכול לעזור? תודה …
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ברצוני לקבל עזרה . קיבלתי מחשב נייד ואני רוצה להתחבר איתו לשרת בעבודה בזמן שאני מחוץ למשרד ,לא בחיבור VPN שאותו יש לי אלא ישירות מהמחשב הנייד זאת אומרת שהמיילים שיש לי על הנייד ישמשו אותי לעבודה ( וגם ישארו לאחר שאני מתנתק ) . איש המחשבים אמר לי שצריך טרמינל סרבר בשביל זה . כיום המחשב הנייח שלי עדיין פועל כדי שאוכל להיכנס דרכו לשרת ב VPN ( שאני מחוץ למשרד) , אני רוצה לבטלו ולהשתמש רק בנייד . שאלתי היא האם ניתן לעשות זאת בדרך אחרת ללא טרמינל סרבר הוצאות נוספות ? אודה על התשובה המהירה
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מדובר על 2 דירות צמודות, בדירה הראשונה מותקן ראוטר של EDIMAX שמחובר למודם, והוא מספק קליטה חלשה בצד הרחוק של הדירה השנייה. האם אני יכול לקנות ראוטר נוסף, לשים אותו בדירה השנייה והוא יגביר את הקליטה? צריך ראוטר או חומרה אחרת? פתרון טוב יותר? תודות
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז אחרי ש"שידרגו" אותי בבזק ל-40 מגה וקיבלתי נתב חדש (DLINK 6850U) המהירות של החיבור ירדה בפועל, להערכתי בגלל הקליטה הפחות טובה של הנתב החדש. אני רוצה לחבר את הנתב הישן שלי (Edimax 6524n) עם כבל לנתב החדש ולהשתמש בו כ-AP. ניסיתי להיעזר במדריך הזה : http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm אבל...איך אני מוצא את תחומי הסגמנט של הנתב החדש ? נכנסתי לתפריט ולא ממש הצלחתי למצוא את עצמי שם (IP 10.0.0.138) עריכה : שאלתי בבזק ונאמר לי שהטווח זה 10.0.0.1-32 האם להגדיר את הנתב הישן ל-10.0.0.33 זה בסדר ? האם צריך לעשות את זה בהגדרות ה-LAN של הנתב הישן ? ניסיתי לשנות אך הוא דרש גם שינוי של טווח ה-DHCP
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני גר בדירת סטודיו קטנה שיש לי בה מקרר טלויזיה מיקרוגל. בדקו לי את הראוטר ואמרו לי שכנראה הבעיה בגלים בבית. השאלה שלי היא האם זה נפוץ בדירות קטנות או שפשוט הראטור שלי מעפן? הבעיה היא לא במחשב כי זה קורה בכמה מחשבים
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ההוטבוקס שלי שודרג לגירסת HOT_2.1.6: יש לי מלא בעיות, אבל לא בהכרח בגלל זה, כי גם לפני זה היו לי בעיות.
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי תשתית HOT עם נטוויזן ואני משלם כרגע 94 שקל כי נגמרה ההתחייבות. אומרים לי שאין מצב לקבל מחיר יותר זול ללא התחייבות, אבל הציעו לי בכל זאת לשלם על ה 5 מגה 49 שקל לחודש, שזה מחיר טוב. אבל יש לי ניתוקים במשחקים רשת כל הזמן, אז ביקשתי לברר חבילת גיימר והנציגה המשיכה להגיד שזה תוספת של 100 ומשהו שקל ואין פחות מזה.. אז לא התחייבתי ולא כלום. רציתי לדעת אם זה מחיר שנמצא בכל החברות? כי זה מחיר הזוי והוא שוחט בשביל שהאינטרנט יעבוד בצורה יציבה.. וביררתי את כל זה כי אני מחויב ל HOT ויש לי ראוטר ואני חייב חיבור ללא חייגן. רציתי אקספון אבל אין להם חיבור ללא חייגן וזה מבאס, כי זה גם זול וגם ללא התחייבות.
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אצל ההורים שלי יש אינטרנט של הוט וכנל הוט בוקס, האם זה אפשרי לקחת את ההוט בוקס ולחבר אותו באזור אחר בעיר שלי? פשוט עברתי דירה ואני צריך אינטרנט במחשב..
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בד"כ אני לא שואל שאלות על דברים כאלה, אלא אמור לפתור אותן סיפור מוזר המפרט שלי בצד כמובן , אתם יכולים לראות הכל. אני מחובר בחבילה רגילה כרגע, של מגה וחצי, בחיבור ללא חייגן כבלים 013. לאחרונה (~חודש) החלה בעיה של התנתקות המחשב מהאינטרנט איך התנתקות אם אני בלי חייגן ? זרימת המידע על כרטיס הרשת מפסיקה לזוז, אין גלישה וכל תוכנות התקשורת חדלות מלעבוד המודם (AMBIT) נשאר מסונכרן. כשזה קורה, ניסיתי לעשות disable/enale לכרטיס הרשת שהמודם מחובר אליו בנוסף ניסיתי לעשות release/renew וגם repair מהממשק שלו, שזה אמור להיות אותו דבר בכל המקרים קיבלתי את המצב המוכר של קישורויות מוגבלת או חסרה - low limited connectivitty כלומר 169.254 או 0.0.0.0 - הכרטיס לא הצליח למשוך IP תקין…
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי ראוטר D-LINK 524 ואני לא יודע איך נכנסים לממשק המנהל של הראוטר לפתוח פורטים וכאלה ..
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז ככה, כבר המון זמן שמגיעה לי רשת אלחוטית במסגרת מבצע הטריפל, אבל עד היום לא היה לי ראוטר, כלומר היא לא הייתה רלוונטית בפועל. היום התקשרתי אליהם על מנת לברר לגבי הראוטר. בשירות לקוחות אמרו שהם יכולים להזמין לי טכנאי שיבוא להתקין לי את הראוטר וזה עולה תשלום חד פעמי של 130 ש"ח. לאחר מכן ביקשתי שיעבירו אותי למדור טכני כדי שיאמרו לי באיזה דגם של ראוטר מדובר. שם הבחורה הציגה לי כל מני דגמים של חברת TP-LINK והמליצה לקחת את ההוטבוקס שמשמש גם כראוטר וגם כמודם. אז כעת רציתי לשאול אתכם מה עדיף, להזמין מהם את הראוטר שלהם עם טכנאי שיגדיר לי הכל, או לקנות ראוטר עצמאית ולהתקין בעצמי? זה מסובך? מה עליי לעשות על מנת להתחבר לראוטר עצמאית? (להתקשר לספק, פעולות טכניות וכו'). דבר שני, במידה…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בהמשך לדיון הזה, אני מעוניין לפנות ל-014 ולהתעמת איתם לגבי בעיות באימיול. רציתי לדעת האם גם אתם סובלים מבעיות דומות באימיול. אני מדבר בעיקר על ניתוקים חוזרים משרתים, על LowID ועל הודעות כגון "Port unreachable". אשמח לשמוע מניסיונכם. אני בבזק בינ"ל רק שבוע וחצי אבל מיד כשעברתי אליהם שמתי לב שרוב הזמן אני מקבל Low ID באימיול, עם הודעות "Your port is unreachable", למרות שהכל תקין בחיבור שלי (וכאשר אני מתחבר דרך ספקית אחרת הכל עובד טוב). מעבר לזה יש לי ניתוקים חוזרים משרתים. עדיין אין לי ממצאים לגבי מהירויות הורדה (וגם קשה לשייך את זה לספקית). צביקה.
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן חברה, לפני פחות משנה עברתי לבית פרטי עם הראוטר היחידי שהיה לנו. נקודת החיבור של הראוטר הייתה בקומת קרקע, שזו קומה שאין בה שום מחשב או מכשיר שמצריך חיבור קווי לרשת. כל המחשבים והמכשירים שכן מצריכים, נמצאים בקומה השנייה. הפתרון הכי הגיוני היה להעביר כבל רשת ישיר, אך זהו פתרון לא כל כך אסתטי ודורש טיפה סידור. פנינו לבזק והם הציעו לנו מכשיר הנקרא Bspot בעל שתי יחידות. יחידה אחת המתחברת לרשת הטלפון ולראוטר בקומת קרקע והיחידה השניה מתחברת לרשת הטלפון בקומה השניה, ומאפשרת חיבור קווי ישיר למחשב. הרעיון היה נחמד והמחיר שלו היה 15 שח לחודש. הלכנו על הרעיון הזה ובתכלס עד עכשיו הוא עבד סביר למדי. אך החלו התנתקויות רבות ורציתי לדעת האם יש פתרון חלופי, בעל רכישה חד פעמית…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
http://torrentfreak.com/isp-speeds-up-customers-bittorrent-downloads-090418/ לא הכל נורא כל כך
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, לאחרונה אני חווה תופעה שהוגדרה ע"י בזק כ"כשל בחיבור". בפועל מה שקורה זה שכאשר אני מנסה לגשת לאתר כלשהו אני לפעמים מקבל שלא ניתן להציג את הדף (אע"פ שבכל הזמן הזה אני מחובר באופן רציף לאינטרנט), לאחר רענון העמוד הדף לרוב עולה. במילים אחרות נראה שיש מעין הפרעה רגעית כזאת כשאני מנסה לגלוש. לאחר שיחה עם עם בזק (התשתית), נראה שהבעיה אינה בקו אלא בראווטר עצמו (siemens sl2 141). הם טוענים שאין לי אחריות עליו יותר מאחר וכבר עברה שנה וניתנת עליו רק אחריות יצרן לשנה. הנציגה בטלפון הציעה לי להצטרף ל"תמיכה אלחוטית" או משהו בסגנון בעלות של 7 שקלים לחודש (בטח למשהו כמו שנתיים) ושאז אני אזכה באחריות מחדש עבור הנתב שלי. אח שלי אומר שהיא התכוונה להצטרפות לשירות שיזכה אותי בנתב חדש…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
טוב חברה ת הבעיה כדלהלן. בביתי הקט מחוברים שני מחשבים ברשת פנימית כאשר מחשב הלקוח משתמש במחשב השני כשרת להתחברות לאינטרנט (מן הסתם)ת לפני כשבועיים התחברתי למסלול של יס וואו במקום נטוויז'ן(המצוינים). בקיצור למרבה הזוועה גיליתי שרוחב הפס שלי מתחלק בין שני המחשבים(!!!) כלומר אם השרת מוריד קובף במהירות של 40 KB הוא משאיר למחשב השני במקרה הטוב רק 20 KB להתעסק איתם. כמובן כמובן כמובן שבעיה כזו לא קרתה לי כאשר הייתי מחובר לנטויז'ן ושני המחשבים היו עפים באויר בחיבור באמת מצוין.... אז אולי מכם יודע איזה קונפיגרציה לXP שיכולה לפתור את המצב הזה? דרך אגב שירות הלקוחות שיישרף של בזק כמובן שהיה אנמי כמו תמיד וממש לא עזר לי . תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך להחליף את הראוטר הביתי שלי. בבית יש מחשב נייח (יחובר ישירות למחשב) ומחשב נייד (יחובר באופן אלחוטי). הבעיה - הראוטר צריך לתפוס מרחק רב. הבית הוא בגודל של 2 קומות גדולות וצריך שתהיה קליטה בין הקומות (הראוטור יישב למעלה, הנייד בקצה השני למטה). השימוש הוא שימוש ביתי (בעיקר ביטורנט בנייח, גלישה בסיסית בנייד) על גבי אינטרנט 5 מגה (כרגע ADSL, יש מצב לHOT). איך הראוטר DLINK DIR-615? האם הוא ייספק לי את הצרכים? אם אני אשדרג את האינטרנט ל12 מגה נגיד הוא יידע להעביר לי את כל המהירות (לפחות לנייח)? תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ראיתי שמומלץ פה ה Edimax nMax BR-6424n ולקיי אס פי יש עכשיו גם את ה Edimax nLITE BR-6226n שזול ממנו ב 50 ש"ח יש הבדלים משמעותיים ששווים את ההבדל? אני לא רוצה להשקיע הרבה וקיי אס פי ליד הבית שלי...
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש בידי ראוטר TNN SIMENS SL2-141 של בזק בינלאומי ובזק האם ניתן להגדיר אותו כראוטר ? בהוט לא הפעלתי את ההוט בוקס כראוטר בגלל ביקורות די עלובות שקיבל על תפקוד כראוטר תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, כרגע אני משתמש בראוטר/מתאם שיחות שקיבלתי מ- 012 (יש לי קו טלפון שלהם) על מנת שיהיה לי WIFI בדירה, החיבורים הקוויים במכשיר הזה עובדים טוב אבל יש הרבה בעיות ב- WIFI: 1. כמעט כל יום ה- WIFI מפסיק לעבוד ועל מנת להחזיר אותו למצב עבודה אני צריך להכנס לממשק של הראוטר ולעשות DISABLE ואז ENABLE ל- WIFI, 2. הרדיוס כיסוי של ה- WIFI מאוד קטן, הראוטר ממוקם בסלון ומכשירי WIFI שנמצאים בחדר שינה (סה"כ חדר ליד) מקבלים קליטה חלשה ובעקבות כך מהירות חיבור נמוכה. בגלל הבעיות שפירטתי אני רוצה לקנות ראוטר שיעבוד כ- Access Point ולחברו לאחד מחיבורי ה- LAN במכשיר של 012 אשר ימשיך לתפקד כראוטר ומתאם שיחות. אני אשמח לקבל המלצות ! מאוד חשוב לי שיהיה מכשיר אמין, שיעבוד כמו שצריך מבלי שאני אצת…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז ככה...אני מטייל דיי הרבה,ברוב בתי המלון יש אפשרות לאינטרנט בחדר הבעיה היא שהחיבור שם תמיד LAN.... מה שאני מחפש זה בעצם ראוטר כמה שיותר קטן וקומפקטי שמצד אחד ניתן יהיה לחבר אליו את השקי LAN של הבית מלון ומצד שני הוא יספק אינטרנט אלחוטי לכול החדר....זה מאוד שימושי אם יש כמה מחשבים או אם יש פלאפון שיש לו רקWIFI ואין אפשרות לחבר אותו פיזית לLAN. יש דבר כזה?
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מדובר בבניין משרדים, ויש בניין מרוחק קצת, שמתחתי כבל רשת 115 מטר לעמדה מרוחקת. אני יודע שצריך מגבר בדרך, אבל אין לי אפשרות. כשחיברתי את המחשב בעמדה המרוחקת, בהתחלה היה "ללא גישה לאינטרנט", ואחרי כמה דקות הסתדר. אח"כ שוב נפל החיבור. יש לציין שבמשך כל הזמן הזה, היה פינג מצויין לראוטר. למחרת, באתי, ואין חיבור לאינטרנט. ואין גם פינג לראוטר. מה אפשר לעשות?
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-