עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, יש לי בבית כרגע (די גדול 3 מיני-קומות) 2 ראוטרים. היחיד שעובד הוא מה שקיבלתי מהוט - ה TP LINK תקן N (דגם TL-WR841N) הוא נמצא בערך במרכז הבית. עכשיו רוב הבית נמצא בקליטה. יש איזורים שהקליטה חלשה ממש (פס אחד) ויש איזורים שהקליטה כמובן חזקה. איכות הקליטה אצלי היא מאוד מאוד מאוד חשובה!!!!! חשבתי אולי על רכישת AP וכאלה אבל נראה לי שזה מיותר (תקנו אותי אם אני טועה) למה? בבית יש לי גם ראוטר של linksys - הוא בתקן G והוא מהישנים והנפוצים ביותר שהיו - דגם WRT54 משהו כזה חשבתי אולי יש אפשרות לחבר אותו איכשהו כ"סלייב" כנקודת תקשורת כלשהיא שהוא יקבל תקשורת מהראוטר הראשי ויפיץ גם הוא תקשורת לבית. השאלה היא קודם כל אם זה אפשרי כשהוא נמצא בנק' אחרת בבית ואם זה אפשרי ברמה אלחו…

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by RS4,

אני צריך המלצה לrepeater למחשב נייד שיש לי איתו בעיית קליטה בקומה השנייה אני רוצה משהו טוב שלא יהיו בעיות קליטה הכסף זה לא הבעיה ואם הבעיה היא בקומה השנייה אני צריך לחבר אותו לחשמל בקומה השנייה? או שזה לא קשור ובנסוף לכך אני צריך לשנות משהו בהגדרות? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. חברת TP-LINK ממשיכה לעדכן את הקושחות של הנתב הוותיק - ה-TL-WR1043ND. מדובר בעדכון לגרסא הלבנה של הנתב הזה - הגרסא הראשונה - שעל פי ה-Change Log מטפל בבעיות יציבות ואבטחה. העובדה שהחברה ממשיכה לעדכן את הקושחה של הנתב הזה, גם 5 שנים אחרי שהוכרז, היא לא פחות ממדהימה. מעטות החברות שממשיכות לתמוך בנתבים ותיקים כל כך. את הגרסא ניתן להוריד מכאן - http://www.tp-link.co.il/support/download/?model=TL-WR1043ND&version=V1 לצורך בדיקת העדכון, הוצאתי את ה-1043 מהבויידם והתקנתי עליו את הקושחה (מצ"ב צילום מסך). אם יהיה משהו חריג לעדכן, אתם תהיו הראשונים לדעת.

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. שלום, אכלתי תסביך ואני לא מוצא לו תשובה באינטרנט שאני מצליח להבין. לצורך העניין יש לי בבית אינטרנט של בזק (תשתית+ספק) במהירות 100 מגה (שאם הבנתי נכון זה אומר 100mbps). ממה שהבנתי, כרטיס רשת בתקן n300 מסוגל לקלוט עד 37.5 מגה, אבל n300 תומך ב- 300mbps. אני מבין שיש הבדל בין mbps לבין mb/s, כאשר 300mbps זה 37.5mb/s, אבל האינטרנט שאני מקבל הוא 100mbps. למה לעזאזל כרטיס רשת בתקן n150 לא יכול לקלוט 100 מגה?? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by Kurichar,

אהלן חברה, לפני פחות משנה עברתי לבית פרטי עם הראוטר היחידי שהיה לנו. נקודת החיבור של הראוטר הייתה בקומת קרקע, שזו קומה שאין בה שום מחשב או מכשיר שמצריך חיבור קווי לרשת. כל המחשבים והמכשירים שכן מצריכים, נמצאים בקומה השנייה. הפתרון הכי הגיוני היה להעביר כבל רשת ישיר, אך זהו פתרון לא כל כך אסתטי ודורש טיפה סידור. פנינו לבזק והם הציעו לנו מכשיר הנקרא Bspot בעל שתי יחידות. יחידה אחת המתחברת לרשת הטלפון ולראוטר בקומת קרקע והיחידה השניה מתחברת לרשת הטלפון בקומה השניה, ומאפשרת חיבור קווי ישיר למחשב. הרעיון היה נחמד והמחיר שלו היה 15 שח לחודש. הלכנו על הרעיון הזה ובתכלס עד עכשיו הוא עבד סביר למדי. אך החלו התנתקויות רבות ורציתי לדעת האם יש פתרון חלופי, בעל רכישה חד פעמית…

6. היי, יש ברשותי ראוטר Siemens SL2-141 (מבזק) ולאחרונה אני חווה איתו תקלה מוזרה: פתאום, "ללא הודעה מוקדמת" , הראוטר מאבד את התקשורת עם התשתית (נורת DSL מהבהבת) ולאחר כמה שניות נורת ה POWER נהפכת לאדומה (כאילו שבוצע ריסט לראוטר) ואחרי כמה שניות הוא חוזר לעצמו. דיברתי עם בזק והם אמרו שכנראה יש בעיה בראוטר ושאלך להחליפו. מעניין אותי לדעת אם מישהו נתקל בדבר שכזה? אולי זה בכלל משהו שקשור להגדרות\תשתית\בעיה בחשמל ולא בעיה בראוטר? אשמח לעזרה... תודה!

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by elikohen1,

אהלן חבר'ה, אשמח להמלצה על מודם מומלץ לחיבור להוט במקום ה-hotbox שהם מספקים. אני מתכנן לקנות נתב בנפרד (אין בעיה לקנות כל נתב כאשר המודם תואם להוט נכון?) אבל גם המלצה על מודם משולב נתב תתקבל בברכה :-) תודה!

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by AxeOr,

רציתי לדעת איך אפשר להגדיר שרק המחשב שמחובר פיזית לראוטר יוכל לשלוט בו? לדוגמא כשאני מחובר מהמחשב הנייד שלי בבית, אני נכנס ל 10.0.0.138 פשוט רושם ADMIN ADMIN ואני מקבל שליטה ברשת, כשניסיתי את זה אצל חבר ברשת שלו היה רשום לי שמחשב X הוא השולט ברשת הזו.

9. הנתב החדש של החברה הטאיוואנית רוצה לספק רשת אלחוטית מהירה לביתכם במחיר שלא יקרע את הכיס. האם הוא גם מצליח במשימה? התשובות בפנים לכתבה: http://hwzone.co.il/מהיר-וגם-סביר-נתב-ה-dir-825ac-של-d-link-בביקורת/

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. יש לי הוטבוקס שפועל על תקן N, אם יש כמה מחשבים שמחוברים לנתב בתקן N, אבל מחשב כלשהו מחובר אליו עם כרטיס בתקן G, זה מוריד את כל הרשת לתקן G? קראתי את זה איפשהו וזה קצת בלבל אותי. לי הגיוני שכל מחשב יגלוש לפי הביצועים של הכרטיס רשת שלו..

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by oshriza,

אני מקווה שזה הפורום הנכון. : ) ראיתי בכמה וכמה עסקים גם בחו"ל (לרוב מלונות) כאשר אתה מתחבר לרשת האלחוטית שלהם, יש את תנאי השימוש והגלישה ברשת ומה שאתה בתור משתמש מתבקש לעשות זה להכניס סיסמה או לחילופין לאשר את התנאים ומי אחרי האישור אתה יכול לגלוש. אני צריך לעשות את זה לרשת אלחוטית בעסק מסוים, אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי או להפנות אותי למדריך שקיים ברשת, חיפשתי באתרים בחו"ל.. בארץ, לא מצאתי - כנראה ולא מצאתי את מילות החיפוש המתאימות. תודה מראש לעוזרים

12. שלום, כללי: אני מחובר בתשתית בזק (100/3 בפועל 65/3) עם נתב DSL-6850U. בסלון ממוקם Xbox-One שממנו אני צורך את רוב התכנים שבהם אני צופה (Netflix, Plex, etc.) בנוסף למשחקים כמובן שחלקם מאפשרים משחק ברשת. מיקום: בין הנתב לסלון יש קיר (של החדר שבו ממוקם הנתב) מסדרון ועוד קיר (כשלאחריו הסלון), ולסיכום בערך קו ישיר של 7 מטר עם שתי קירות בדרך. מצב נוכחי: ברשת של ה-5GHZ אין כמעט קליטה באף מכשיר שניסיתי כולל ה-Xbox. ברשת של ה-2.4GHZ יש קליטה אבל במהירות נמוכה 2-5Mbps. חיברתי שתי נקודות רשת על גבי חשמל Edimax HP-5103 בין הנתב ל-Xbox, כך שאני מקבל באזור ה-15Mbps. מטרה: אני מעוניין לקלוט בסלון בקרוב באו…

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by Apexa,

מישהו פה מחובר דרך בזק עם 100 אני מעוניין לתחבר לשרות הזה אבל אני צריך לשואל כמה שאלות לפני עושה אתה חבילה האם אתה מקבל הרבה ניתוקים? האם אתה מקבל clean 100 וב איזה router כדי להשתמש בגלל ששמעתי שאת הציוד שאני מקבל מבזק is crap תודה תומאס

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by composite,

שלום לכולם. אני מתכנן שדרוג נרחב לרשת האינטרנט הביתית, השלב הראשון הוא החלפת החומרה. אני מתכנן להחליף את המודם + נתב (הביזיוני) הנוכחי שקיבלתי מאורנג', ולעבור לקומבינצייה של מודם מבזק, ונתב שאקנה בנפרד. הדרישות מהנתב הן: 1) אין צורך בשום יכולות אלחוטיות. הן יבוטלו לחלוטין. הנתב יונח בארון תקשורת במרתף, וישמש בתור ה- "מוח" של הרשת. אינטרנט אלחוטי בקומת הקרקע יופעל באמצעות APים. 2) הנתב צריך להיות חזק. מדובר בבית מרובה מכשירים ומשתמשים כבדים (גיימינג, הורדות, גיבויים לענן, Plex, סטרימינג של HD, גלישה אינטנסיבית, ועוד) שמסתמך רבות על הרשת. הנתב ישרת: - 5 מחשבים - כמה וכמה APים - 7 סמארטפונים - 2 טאבלטים - 2 HTPCים, אחד מהם הוא גם שרת להזרמת מדיה ו- Plex - מערכת שליטה\בית חכם…

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by barrrrrrrrrr10,

הרבה פעמים יש לי ניתוקים שבהם האינטרנט נופל לשניה ואז חוזר ושאני מתקשר להוט זה לא בהכרח "מתועד" במערכת והם טוענים שזה לא מהתשתית שלהם,הם אומרים שהבעיה יכולה לנבוע מכרטיס רשת תקול,כבל רשת,מחשב/מערכת הפעלה, אני שנים בהוט ולא היה לי בעיות כאלה וזה משהו שכבר קורה לסירוגין במשך חודשים ואני מתייאש מזה כבר הניתוקים יכולים להיות כמה פעמים ביום ולמחרת כלום... איך אני יכול לוודא שהבעיות לא באמת נגרמות ממני ? יש לי Hotbox עם מהירות 100Mb

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. אוקי, אני צריך לקחת ציוד מבזק סטור לקראת שדרוג מהירות. האם אני מגיע לחנות והם נותנים לי מה שבא להם / מה שיש להם במלאי, או שיש מבחר ואני יכול לבחור ? אילו אופציות ומה הכי מומלץ ?

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by מכבי חיפה,

אני גר בחור בארץ ואין פה תשתית לא של בזק ולא של הוט. יש לי בבית מחשב נייד וסוני 3. האם כדאי להתחייב ל MIFI ל 10G בפלאפון ?! (זה עולה 139 לחודש) מישהו ניסה את זה פעם ?!

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. Started by yuval_200,

לפני כמה ימים האימיול חדל מלתפקד, פשוט לא מתחבר לקדמליה ובאופן כללי פשוט לא מעלה ולא מוריד כלום. חשבתי שמשהו השתבש ב PORD FORWARD שעשיתי בזמנו ולכן ניסיתי להיכנס ולעבור על ההגדרות. כשנכנסתי בדוס וניסיתי לעשות IPCONFIG, קיבלתי את הודעת השגיאה המצ"ב מה אומרים המומחים ?

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by itaysk,

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי נתב אלחוטי של D-Link מדגם DI-524 ויש לי בעייה שתכנות מסויימות לא עובדות. עברתי אחר המדריכים המצויינים שב portfarword.com אך עדיין אין שינוי. ווידאתי שבהגדרות הראוטר הפורטים הנ"ל פתוחים אך עדיין התכנות לא עובדות וגם כלי הבדיקה מראים שהפורטים חסומים. ניסיתי גם לכבות את הפיירוול שעל המחשב האישי שלי, לא עזר. יש למישהו הצעות? מה שעשיתי (לפי המדריך) זה לתת למחשב שלי IP סטאטי. להגדיר בממשק הניהול של הנתב "virtual server" עם הפנייה של הפורטים הרלוונטים לתכנות לאייפי של המחשב שלי.

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by nio,

מישהו יכול להגיד לי איך הופכים מודם מסוג אלקטל (השחור) ל-ראוטר?

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. יש לי חיבור VDSL במהירות 50 מגה עם מודם-ראוטר של D-Link 6740U. העברתי את ה-6740U למצב Bridge וחיברתי אליו D-Link DIR-655. בנוסף יש ברשותי גם נתב של TP-Link 1043ND. מכיוון שיש לי מדי פעם ניתוקים עם ה-655 ובנוסף מזמן לא יצאה לו קושחה עדכנית (גרסת החומרה שלי ישנה), רציתי לדעת האם אכן ה-655 עדיף או שעדיף לי לחבר את ה-1043ND ל-6740U. אודה לעצתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by דנדן,

שלום לכולם, אני רכשתי מחשב חדש ונזכרתי שאצטרך גם תקשורת WIFI, לכן אשמח להצעה. אני משער לעצמי שחיבור פנימי יהיה עדיף מחיבור USB (אם אני טועה תקנו אותי), לכן אשמח לדעתכם אם יש דגם מומלץ ואם לא על מה אתם ממליצים מהדגמים הבאים http://www.tms.co.il/product/11824 - PCIE http://ksp.co.il/?uin=16635 - PCIE http://ksp.co.il/?uin=12695 - PCI

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. שלום לכולם, בהמשך לדיון הזה, אני מעוניין לפנות ל-014 ולהתעמת איתם לגבי בעיות באימיול. רציתי לדעת האם גם אתם סובלים מבעיות דומות באימיול. אני מדבר בעיקר על ניתוקים חוזרים משרתים, על LowID ועל הודעות כגון "Port unreachable". אשמח לשמוע מניסיונכם. אני בבזק בינ"ל רק שבוע וחצי אבל מיד כשעברתי אליהם שמתי לב שרוב הזמן אני מקבל Low ID באימיול, עם הודעות "Your port is unreachable", למרות שהכל תקין בחיבור שלי (וכאשר אני מתחבר דרך ספקית אחרת הכל עובד טוב). מעבר לזה יש לי ניתוקים חוזרים משרתים. עדיין אין לי ממצאים לגבי מהירויות הורדה (וגם קשה לשייך את זה לספקית). צביקה.

• 27 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. אני שוקל לחבר את המחשב של אחי בעל לוח אם http://ee.giga-byte.com/products/mb/specs/ga-p55-usb3_10.html, לראוטר http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=263&pl1_id=3&pl2_id=18 . לאחר שקראתי את המדריך בפורום אני קצת מבולבל ואני לא בטוח איזה סוג כבל כדאי לקנות, והאם הוא צריך להיות בעל סיכוך או ישר/מוצלב. בנוסף אנחנו גרים בדירה ואני רוצה שהכבל יעבור מחוץ לחלון, זה אומר שהוא יהיה חשוף לפגעי מזג האוויר/מזיקים, בקטע של קצת פחות מ 10 מ, אז מה אני צריך לקחת בחשבון, ואיך אפשר להגן על הכבל ? ובכלל היכן משתלם לקנות כבל עם אורך משתנה, הסתכלתי בזאפ והמחירים שם פר מטר לא נמוכים כמו שנכתב במדריכים לעתים קרובות.

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by oplemen,

אז ככה יש לי ראוטר של בזק בבית שאיתו אני מחובר לאינטרנט. יש לי ראוטר של TP LINK אני רוצה להגדיל את הטווח של האינטרנט האלחוטי בעזרתו מכיוון שבחלקים מסויימים בבית האיכות יורדת. אני מתכוון לחבר לTP LINK כבל ישר מהראוטר של בזק. עכשיו השאלה היא איך אני הופך את הראוטר של TP LINK לBRIDGE. ככה שגם אם האיכות תרד שאחד המכשירים מחובר לראוטר של בזק, מתי שהאיכות תרד הוא יעבור לTP LINK. אני מקודם עשיתי את זה ולא הבנתי איך לאחד אותם לרשת אחד אז פשוט פתחתי עוד רשת. תודה.

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים