עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Kurichar,

אהלן חברה, לפני פחות משנה עברתי לבית פרטי עם הראוטר היחידי שהיה לנו. נקודת החיבור של הראוטר הייתה בקומת קרקע, שזו קומה שאין בה שום מחשב או מכשיר שמצריך חיבור קווי לרשת. כל המחשבים והמכשירים שכן מצריכים, נמצאים בקומה השנייה. הפתרון הכי הגיוני היה להעביר כבל רשת ישיר, אך זהו פתרון לא כל כך אסתטי ודורש טיפה סידור. פנינו לבזק והם הציעו לנו מכשיר הנקרא Bspot בעל שתי יחידות. יחידה אחת המתחברת לרשת הטלפון ולראוטר בקומת קרקע והיחידה השניה מתחברת לרשת הטלפון בקומה השניה, ומאפשרת חיבור קווי ישיר למחשב. הרעיון היה נחמד והמחיר שלו היה 15 שח לחודש. הלכנו על הרעיון הזה ובתכלס עד עכשיו הוא עבד סביר למדי. אך החלו התנתקויות רבות ורציתי לדעת האם יש פתרון חלופי, בעל רכישה חד פעמית…

2. Started by MooMoo,

היום נכנסתי לOUTLOOK לבדוק את הדואר, פתאום קיבלתי מכתב מאינטרנט זהב שאומר שהם מתחילים להעביר את כל המנויים של אינטרנט זהב וערוצי זהב לחיבור דרך חייגן. כיצד החייגן הזה משפיע עלי? הם אומרים שזה מספק יותר הגנה אבל לדעתי... לא יודע משהו מוזר? סתם פראנויה? או שבאמת יש פה קץ? MOOMOO

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by civic,

אני רוצה לקנות ראוטר שיהיה לו אפשרות לחבר אליו הראדיסק חיצוני 2.5 USB ולמעשה לאחסן בו את המידע....בנוסף אני רוצה לחבר אל הראוטר הזה מדפסת . כל זה מכיוון שיש לי מחשב נייד ואני לא רוצה לחבר אליו חוץ מהעכבר גם את הכונן וגם את המדפסת שבה אני משתמש עוד פחות. חשוב לי שהראוטר יוכל להעביר מידע מהר בניגוד למה שיש לי היום שמעתיק במהירות של 800 קילו בין שני המחשבים הניידים שיש לי... אשמח לקבל המלצה על ראוטר אמין שלא יתאפס לי תחת עומס ואם אפשר גם לינק . תודה.

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. אני צריך עזרה מפורטת כרגע יש לי רשת מחשבים כפי שמופיע באיור, מה שלא מופיע בתוך התחום האדום, ז"א רשת מחשבים עם SWITCH ו RAOTER של ADSL אני רוצה לקחת אם מחשב PT1 להוסיף לו עוד כרטיס רשת ושרוב העבודה שלו [ לדוגמה גלישה באינטרנט יבצע מנקודת חיבור חדשה לרשת ] אני חייב לקשר אותו לרשת הישנה בגלל שהוא צריך להמשיך לעבוד עם תוכנה מסויימית. השאלות שלי: 1. איך אני מגדיר את כרטיס הרשת הנוסף. 2. איך אני קובע איזה תוכנה תרוץ על כרטיס רשת אחד או אחר. http://www.urspace.co.il/my.php?pid=1248027688.gif תודה מראש דור

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. יש לחבר שלי רשת של 8 מחשבים. הוא רוצה ש 3 מתוך ה 8 יהיו ברשת משלהם אבל שעדיין יהיה שיתוף אינטרנטי. כלומר שעדיין ה3 מחשבים האלו יוכלו לגשת לאינטרנט. יש דרך לעשות את זה? תודה לעונים.

• 25 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. אז יצרתי Network Bridge... יש בו 3 חיבורים..... 1. חיבור האינטרנט (חיבור לראוטר) 2. חיבור VPN 3. חיבור הHTPC הHTPC שלי נמצא בחדר שלי איפה שהמחשב, הוא מחובר אליו ישירות בכבל רשת, כל הגישה שלו לרשת ולאינטרנט מתבצע דרך המחשב. כרגע הHTPC משתמש רק באינטרנט הביתי שלי.... ואני מעוניין שתהיה לי האופציה לבחור מתי הוא ישתמש באינטרנט של הVPN ומתי בביתי.... ניסיתי לחפש פתרון באינטרנט אך ללא הצלחה. מקווה שהייתי מספיק ברור. תודה.

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by EvNomad,

שלום חברים! אנסה להסביר בקצרה: מחובר ב- ADSL ע"י מודם ATZECH 600E ונתב של אדימקס BR6524N כאשר אני מחובר ישירות למודם ומחייג עם חייגן של בזק הכל נפלא!! ברגע שאני מתחבר דרך הנתב חיבור אלחוטי אני מקבל כרבע רוחב פס ז"א ב - 4 מגה מהירות ההורדה משרתי HTTP לא עוברת את 100 דיברתי עם PIKOK ונאמר לי שהראוטר לא מגביל טרפיק ושיש לדבר עם בזק אבל עדיין לא עונים לי.....מעצבן! בבקשה רעיונות??

• 23 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by orior123,

מבקש חוות דעת לגבי המוצר שנותנת בזק בינלאומי מתוצרת LEVEL1 .(האם מישהו יודע מהו הדגם המדויק?) איך הוא בהשוואה ל 2760N של D-LINK שנותנת בזק. מה היתרונות/חסרונות ואיזה מהם עדיף ? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. יש לי הוטבוקס שפועל על תקן N, אם יש כמה מחשבים שמחוברים לנתב בתקן N, אבל מחשב כלשהו מחובר אליו עם כרטיס בתקן G, זה מוריד את כל הרשת לתקן G? קראתי את זה איפשהו וזה קצת בלבל אותי. לי הגיוני שכל מחשב יגלוש לפי הביצועים של הכרטיס רשת שלו..

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. היי, יש לי במספר מחשבים שכפולים של תיקיות שיצרתי. התיקיות כמעט זהות (99%) חוץ משינויים שנעשו רק באחד המחשבים ולא "סונכרנו" ידנית. אני רוצה לסנכרן בין התיקיות עם DROPBOX. יש דרך לעשות את זה בלי לסנכרן את אחת התיקיות לדרופבוקס ואז במחשב השני "להוריד את התיקיה כולה מהענן" בפעם הראשונה, ואז להשוות שינויים?

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by CrossFireX,

כרגע אני על תשתית HOT ועל ספקית NETVISION מהירות 12Mb כנראה עם חבילת גיימר (אם יש כזה דבר בכלל,לא מרגיש שום שינוי). פעם היה לי 2.5Mb עם אותו שילוב והיה לי פינג ממש נמוך עם חבילת גיימר, אני שוקל לחזור למהירות הזו! לפחות לא היו לי לאגים! יש איזושהי אופציה באיזושהי חברה לקבל מהירות יחסית גבוהה (בין 30 ל-50 Mb) עם פינגים נורמלים במשחקי רשת על שרתים אירופאיים/אמריקאיים? נ"ב אני גר במרכז הארץ, חשבתי שזה חשוב כי שמעתי שבמידה ואני גר קרוב למרכז של אחת מהספקיות זה יותר טוב או משהו כזה. תודה רב רבה מראש. נ"ב, POWER/PRIVATE NGN 50MB (או איך שלא קוראים לשטויות האלו היום) + חבילת גיימר + חיבור לכבל החדש ייסדר את הבעיה!?

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. שלום לכולם, בהמשך לדיון הזה, אני מעוניין לפנות ל-014 ולהתעמת איתם לגבי בעיות באימיול. רציתי לדעת האם גם אתם סובלים מבעיות דומות באימיול. אני מדבר בעיקר על ניתוקים חוזרים משרתים, על LowID ועל הודעות כגון "Port unreachable". אשמח לשמוע מניסיונכם. אני בבזק בינ"ל רק שבוע וחצי אבל מיד כשעברתי אליהם שמתי לב שרוב הזמן אני מקבל Low ID באימיול, עם הודעות "Your port is unreachable", למרות שהכל תקין בחיבור שלי (וכאשר אני מתחבר דרך ספקית אחרת הכל עובד טוב). מעבר לזה יש לי ניתוקים חוזרים משרתים. עדיין אין לי ממצאים לגבי מהירויות הורדה (וגם קשה לשייך את זה לספקית). צביקה.

• 27 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. הסתכלתי במפה שלהם ויש פריסה או התחילה פריסה באשדוד רחובות שזה 15 דק' מיבנה ואפילו בבית עובד שזה 5 דק' מיבנה (נסיעה) איך זה שעדיין אין ביבנה NGN?

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by zoro9,

רכשתי אתמול את ה1043 V2 (כחול כהה) כדי שישמש כAP במקום נתב ישן Edimax 6425 בן 6 שנים שהתחיל לעשות בעיות. הנתב הישן היה מחובר למודם-ראוטר של בזק (netgear DGN2200) בצורה קווית דרך הWAN שלו והיה מוגדר כSSID נפרד. את הנתב החדש חיברתי בהתאם למדריך המעולה באתר של צ'יף כדי שישמש כAP לאותו SSID של הנתב של בזק. ביצעתי את כל השלבים במדריך וחיברתי את הקו מהנתב של בזק אל אחת מיציאות הLAN של הנתב החדש. SSID זהה עם הצפנה וסיסמה זהים, ערוץ שונה, DHCP בנתב החדש מבוטל והIP שלו שונה לתחומי הסגמנט של הנתב של בזק אך מחוץ לטווח החלוקה (נתב בזק: 10.0.0.138, טווח חלוקה: 10.0.0.1-10.0.0.32, נתב חדש: 10.0.0.139). הכל עובד בסדר, רק שיש בעיה אחת. האות נמוך גם יחסית לנתב הישן של אדימקס. אם קודם היית…

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. שלום, יש לי ראוטר של סלקום המספק אינטרנט סיבים 1G. למרות זאת בבדיקת מהירות במחשב הנייח אני מקבל מהירות לא משהו.. באותה הבדיקה באותו מיקום דרך הסלולר אני מקבל מהירות הורדה פי 10. כרגע אני משתמש בדונגל USB - מתאם רשת אלחוטית TP-Link TL-WN722N 150Mbps High Gain Wireless USB Adapter . המאפיינים מראים שהוא עובד בתדר 2.4 במקום 5 וגם wifi 4, במקום wifi 6. האם לדעתכם שימוש בכרטיס רשת אחר יוכל לשפר משמעותית את המהירות? אם כן איזה מומלץ? אני צריך אחד שתומך גם ב- windows וגם בלינוקס (Ubuntu) ומחובר בUSB או PCIE תודה

16. היי, כמו הרבה אנשים בארץ, אני גם מחובר עדיין עם lame56k שעושה טובה שהוא בכלל זז... לקח לי ארבע חודשים (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) שלמים לשכנע את אבי להוציא עוד כמה ג'ובות מהכיס לאינטרנט מהיר, וכשהוא סוף סוף הסכים, התקשרתי לנזק, וראיתי שחור בענים.. אין תשתית בחור שלי ל-ADSL!!! כימעט הרגתי את הבחור שדיבר איתי דרך הטלפון... בכל מקרה, עכשיו כשהגיעו הכבלים, עוד בעיות איתי, אנחנו רואים טלויזיה דרך YES ככה שאי אפשר להתחבר לאינטרנט מהיר בכלבים. האם יש לי תקווה איך שהוא לאינטרנט מהיר בצורה כל שהיא ??!! אולי משהו שאני לא יודע עליו כמו אינטרנט בלויין or stuf like that

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by SuB,

הפירוול שלי (mcafee) הודיע לי שהתהליך- LSA shell מבקש גישה לאינטרנט באמצעות הקובץ lsass.exe. חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי שזה תהליך של windows ושבכמה פורומים מחו"ל המליצו לחסום אותו אך אני לא בטוח בזה כי נתנו הסבר נוסף. אני אשמח אם מישהו יסביר לי מה זה התהליך הזה והאם צריך לחסום אותו, אני מצרף הסבר באנגלית ואשמח אם מישהו שמבין במושגים האלה יסביר: http://babelfish.altavista.com/babelfish/urltrurl?lp=de_en&url=http%3A%2F%2Fwww.reger24.de%2Fprozesse%2FLSASS.EXE.html תודה.

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  18. Started by oor,

אני טכנאי רשת ברשת עם כ150 מחשבים וכ25-50 מהם גולשים כל הזמן לגלגלצ ובכך חוסמים את רוב תעבורת האינטרנט זה הרעיון שלי היה לעשות proxy ל streaming media אבל איך !!???!??!?? אם למישהוא יש כוון או רעיון לאיך לעשות את זה אני מאוד אשמך יש לי server 2003 ולשדר "רדיו" שלי משם אני יודע אם זה עוזר תודה מראש

• 24 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. שלום, אני אמור לקבל ראוטר מחול דגם ASUS AC1900 (https://www.asus.com/Networking/RT-AC1900/) ממה שהבנתי זה גם ראוטר וגם מודם, זאת אומרת שלא אצטרך מהספק שלי כלום? (רק להגדיר אותו עליהם) אם כן מתאים מבחינה תיאורטית, יש בעיה שזה מגיע מחול? (ארצות הברית) חוץ המקטע של שקע חשמל שבעזרת מתאם אני פותר תבעיה תודה רבה לעוזרים, ואם מישהו שמע על הדגם הזה של הנתב, אשמח לשמוע ביקורת עליו!

20. יש לי ראוטר ADSL של D-LINK 2650 שכיום מתפקד גם כספק WIFI לבית. קניתי ראוטר אלחוטי ייעודי טוב בהרבה וברצוני לחבר את שניהם יחד אך לא ברור לי מה אופן חלוקת האחריות ביניהם וכיצד להגדירם. יש לי גם מכשירים אלחוטיים וגם קויים (ויש לי גם Switch נפרד לחיבור הקוויים). מי כדאי שיהיה DHCP? מי כדאי שיתפקד כחייגן? וכיצד לחבר אותם? אילו תחומי כתובות IP צריך להגדיר ביניהם וכו'. אני מבין שאפשר להגדיר את ה 2650 להיות ברידג בלבד (שאני מבין שזה למעשה נטו מודם?) וכל השאר יעשה הראוטר האלחוטי. אשמח לקבל עזרה. תודה

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by RonCohen,

טוב אז אחרי הרבה חקירה אני מבולבל אז ככה יש הרבה שאלות 1.מזה L2TP??? 2. מזה MPLS אני יודע שהם קשורים אחד לשני אבל מהם ;?D 3.אני צריך הגדרות מומלצות לראוטר שלי Tp-link WN841ND 4.ראיתי בתוך ההגדרות ראוטר שהסוג חיבור שלי הוא DYNAMIC IP מומלץ לשנות את זה L2TP?? 5.כמה זמן מומלץ עד להגדיר עד שהDHCP מחליף IP?? 6.מזה DDWRT ?? אחרון חביב אני צריך המלצה לכרטיס רשת שיתאים לראוטר שלי שצויין+שיקלוט ממש טוב יתמוך בתקן N ויעבוד טוב עם ווינדוס 7

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. אני מאוד מאוד אוהב את אתר המוזיקה פנדורה הוא ממזמן כבר לא נותן לבעלי IP ישראלי להשתמש באתר האם יש דרך ליצור IP שקרי של חו"ל על מנת לגלוש באתר ???

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by ednri,

שלום.בבזק אומרים שהתשתית של הוט היא שיתופית, כלומר אני גולש יחד עם השכנים, וזה לא תמיד מגיע למהירות שאמורה להיות לי ושעליה אני משלם.אמרו לדוגמא ש-12 מכה בהוט בשעות השיא יכול להגיע גם ל-2.5 מגה. ולעומת זאת בבזק תמיד גולשים במהירות שעליה משלמים.אני לוקח את הדברים שלהם בערבון מוגבל ויודע שזה לא אמת לאמיתה, אבל רציתי לדעת אם יש בזה משהו... או שזה סתם ניסיון עלוב שלהם?תודה.

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. הי כולם! מנסה לחבר ראוטר tplink כמשני לראוטר של סלקום כראשי ולא מצליח לי... כשאני מתחבר באלחוטי למשני הוא כותב לי - no internet כשאני מתחבר לראוטר הראשי ומקיש את כתובת IP המשני אני מצליח להגיע להגדרות שלו ככה שיש חיבור אלחוטי ביניהם אבל עדיין אין לי רשת במשני. אני יודע את כתובת הראוטר של סלקום, שיניתי את כתובת הראוטר של tplink לאותה כתובת של סלקום רק בשינוי ספרה אחרונה ל2 ביטלתי dhcp server בראוטר tplink. האם זה קרה למישהו גם??? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  25. לפחות פעם ביום אני צריך לאתחל את הנתב כדי לחדש את הקשר עם הספק. מה הסיבה לניתוק, ואיך מתגברים?

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים