עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by blue wings,

שלום לכולם יש לי שאלה קטנה בנעוץ רשום כך: מפתח ההצפנה שהכותב התכוון כאן הוא הסיסמא בהתחלה כאשר אני רוצה להתחבר לראוטר? מה שבדר"כ נפוץ כ: Admin וסיסמא 12345? www.grc.com/password ומהאתר הזה שאני יקח את הסיסמא הוא בטוח? זאת אומרת אם יש שמה מאגר של סיסמאות, מי שמעוניין לפרוץ פשוט יכנס למאגר וינסה את המזל יש סיכוי כזה? או שזה בטוח לחלוטין לשים את הסיסמא מהאתר הזה?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Rockstatement10,

התקנתי על הנתב שלי את הקשוחה של OPENWRT בגלל שהיו בו בעיות ולאחר ההתקנה נראה שהבעיות נפתרו בינתיים. הקשוחה הזו טובה? האם יש אפשרות לחזור למקורית במידה וארצה? האם הקשוחות של OPENWRT מתעדכנות כל הזמן? והאתר שלהם נראה קצת מורכב יותר מהאתר של TP-LINK שהיה לי קודם לכן. מה דעתכם?

3. Started by ilanb0,

הבן שלי חושק במצלמה דיגיטלית שיש לה יכולת שידור התמונות למחשב באמצעות פרוטוקול wifi. באפשרותי להביא המצלמה מחו"ל אבל היבואן בארץ מסר לי שפרוטוקול השידור של המצלמה אינו מאושר בארץ ומשתמש בתדר אסור. להלן תיאור הרכיב. The XXXXXXXXXXX features a built-in wireless unit, that enables IEEE 802.11b/g LAN support, או, IEEE 802.11b. האמנם נכון?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  4. מישהו ראה פעם איך עושים את זה?? מה בדיוק עושים? זה חשוב , תודה למי שעוזר...

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. התחברתי לטריפל-סי; אליהם אפשר להתחבר רק עם חייגן. עד עכשיו הייתי מחובר ללא חייגן. שני מחשבים היו מחוברים למודם דרך סוויץ'. נציג תמיכה שלהם אמר לי שאפשר לחבר את שני המחשבים עם ראוטר. הבעיה היא שיש לי ראוטר שעשה לי כל מיני בעיות עם האינטרנט. אין לי בעיה לחבר את המחשב השני דרכו; אבל אני לא רוצה לחבר את המחשב שלי דרכו. כלומר, אני חשבתי לחבר את הראוטר אחרי הסוויץ'. התומך אמר לי שזה בלתי אפשרי. מישהו יודע אם זה אפשרי; או יכול לתת פתרון אחר? טוב, כבר די הסבירו לי למה זה בלתי אפשרי; וגם חשבתי על שני פתרונות אפשריים: 1) להתחבר לעוד ספק ללא חייגן ואז אפשר לחבר את אחד המחשבים לאחד, ואת השני לשני. 2) לקנות (או לבקש בחינם) עוד יוזר מה. אם יש לכם עוד פתרונות אז בבקשה.

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. אהלן. אני עומד להתחבר והציעו לי לקחת במקום מודם "רגיל" מודם-ראוטר של אסוס. מומלץ לקחת את האסוס? קראתי כאן שכן ואני רוצה עוד כמה חוות דעת. אני אציין שאין לי כל בעיה לקפוץ לחנות ולקנות ראוטר במידה ואין להם דגמים אמינים להציע. תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by DinDani,

1. התחברתי להוט, מהירות 100 מגה, הכל מצויין, אני עובד עם ה HOTBOX, שמתי לב שבניגוד לבזק ולראוטר הקודם שלי, ה Wi Fi כעת איטי משמעותית, גלישה מהלפטופ שנמצע במרחק מספר מטרים איטית, אתרים עולים לאט משמעותית וכו'. אני לא מתכוון להפוך את ה HOTBOX למודם ולרכוש ראוטר אלחוטי, אני אשמח לדעת האם אכן מדובר בבעיה ידועה ב HOTBOX, והאם יש דבר מה אחר שעשוי לשפר את הקליטה שאוכל לבצע. 2. אני מנסה לגרום לכך שאוכל להשתלט על אחד המחשבים דרך האינטרנט ב Remote Desktop, אני מנסה לפתוח את הפורט כפי שעשיתי בעבר, להלן צילום מסך, אך לא עובד, מה אני עושה לא טוב? תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 10k צפיות
  8. מה שמצחיק שזה התחיל רק לפני שבוע וחצי, לא יודע מה השתנה אבל כל תוכנת שיתוף קבצים יוטורנט\אימיול\סבבהדיסי מורידה לאטט, יש לי SP2 והפיירוול מנותק, יש לי ZONE ALARM ו- Kaspersky ואת שתיהן ניתקתי לפני שנכנסתי לאחת התוכנות.. הפורטים תמיד פתוחים, לפחות ככה זה מראה בסבבה, אימיול וטורנט.. באמיול לפעמים זה צובר תאוצה לכמה דקות ואז יורד חזרה.. והעלאה גם לא משהו, במקום 10 זה נא הרבה פעמים בין 10-9-8.. והכי מוזר זה באמיול כשהzone alarm מנותק ואני נכנס לאמיול זה פותח לי את הדף של ה LOWID ומראה לי איך לפתוח פורטים בFW של הXP כשהוא בכלל סגור.... וכשאני נכנס כשהתוכנה פועלת, הכל טוב ויפה...

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ASDAS,

יש לי מחשב עם ראוטר ומחשב עם מודם ומסך אחד איך לשלוט על המחשב השני (אין חיבור אין רשת) רעיונות? יש דרך לשלוט או להתחבר למחשב השני בלי רשת? אם לא איך אני רואה את המחשב השני על הראשון (שליטה מלאה בשולחן העבודה וכו...) למה לא לחבר לראוטר וזהו ככה עזבו את זה ותתרכזו בדברים הספציפים ששאלתי... תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. כרגע אני עובד ברשת, לא משנה איך היא עובדת. אני חושב על לעשות רשת (שיתוף אינטרנט, קבצים וכו') אבל שיהיה גם מחשב אחד שיתפקד כשרת אינטרנט (אתר, FTP וכו'). חשבתי על שני דרכים: דרך א': המחשבי "עבודה" (הDesktopים למיניהם) והשרת אינטרנט מחוברים לHUB שמחובר למודם אלקטל שמוגדר כPRO ולהגדיר בראוטר באלקטל שיפנה את הפורטים הנכנסים המתאימים (80, 21 וכו') למחשב אינטרנט (לתת לו את האייפי ברשת הפנימית). דרך ב': המחשבי "עבודה" מחוברים לHUB שמחובר לשרת אינטרנט (שבעצם מתפקד כשרת שיתוף אינטרנט) שמחובר למודם אלקטל בPPTP. השרת יעבוד בלינוקס ויתכן שבעתיד יוחלף הADSL בכבלים.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום. יש לי רשת ביתית בבית. שני מחשבים. מחשב אחד מחובר בכבל רשת לנתב והמחשב השני בסוף הבית ומחובר דרך כרטיס רשת אלחוטי. הבעיה היא שהקליטה מהמחשב השני לא טובה, ולפעמים החיבור מתנתק. יש לי את הנתב - asus am 604g. ויש לי עוד נתב אחד שהוא בקופסה וללא שימוש שהוא - rotal rta 1025w האם אפשרי שהנתב ללא השימוש(rotal rta 1025w) יהיה באמצע הבית ויעשה גשר מהנתב asus לכרטיס הרשת האלחוטי שנמצא במחשב השני? כלומר יש אפשרות שהנתב(asus) ישלח אותות לנתב(rotal), ומהנתב rotal ישלח אותות לכרטיס הרשת? אם אפשר, איך עושים זאת צעד אחרי צעד. בתודה אלעד

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by urinka,

היי חברים אני מנסה להקים OpenVpn Server (למטרות למידה) יש להדגיש שלא מדובר ב OpenVpn Access Server (שאותו די קל להתקין) אני מחפש מדריך להתקנה אבל כזה שמסביר למה עושים כל דבר ומה ההשפעה שלו אני גם מעדיף מדריך שמפריד בין הגדרות השרת הכלליות ובין הגדרות המשתמשים בנוסף אני מחפש מדיך לניהול משתמשים ב OpenVpn אני מעדיף ללא GUI (כי לומדים דרך הרגליים או במקרה הזה דרך האצבעות :-) ) עברתי על המדריך הזה https://help.ubuntu.com/community/OpenVPN שנראה הכי המפורט ממה שמצאתי ... אבל נתקלתי בהמון שאלות ולא ממש הצלחתי להתקדם רעיונות ?? תודה URINKA

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. שלום לכולם, ברשותי מודם Tplink מדגם TL-wr1043ndשעושה לי בעיות כבר כמה זמן ׁ(כגון קריסת אינטרנט, לא נותן להתחבר לווי פיי, גלישה שנתקעת או מאד איטית ובכל פעם Reboot למכשיר פותר את הבעיה). אני מחובר להוט עם מהירות של 40 מגה. החלטתי לרכוש ראוטר חדש אבל אני מעוניין שהוא יעבוד גם בבזק אם אני אחליף תשתית, כרגע אני שוקל לעבור לתשתית/טריפל של פרטנר. בלוג'יק פיסי המליצו לי על Tplink WD9980 אבל לפי ביקורות בזאפ והאתר של Netchief אני מבין שבבזק ברוב הארץ הוא לא יעבוד בגלל ווקטורינג. בהסתמך על נתונים ש-Netchief סיפק באתר שלו וגם כאן בפורום ראיתי המלצה על שני ראוטרים אפשריים: 1. Tplink w9970 2. Tplink vr600 אבל לפני שאוכל להחליט סופ…

14. Started by xDa,

שלום, יש לי בעיה רצינית,כל פעם שאני גולש באינטרנט הוא יכול פתאום לקרוס. בזה הרגע הבעיה קרתה לי,מה שאני עושה כשזה קורה,זה פשוט מפעיל מחדש את הראוטר ומקווה שלא יקרוס שוב. אבל זה כן,ונמאס מהבעיה הזו,דיברתי עם התשתית ועם הספק אחד מאשים את השני. בזק החליפו לי ראוטר ל-NETGEAR,וגם הוא עשה בעיות ואת אותה הבעיה, אז החלפתי שוב ל Dlink 6740U וגם בו הבעיה ישנה. עכשיו הם אמרו שאם הבעיה לא נפתרה בהחלפת ראוטר,הבעיה או אצלך או הספק. מיותר לציין,שברגע שהאינטרנט קורס,ז"א נורת ה Intrernet מהבהבת במהירות,ויכולה להתכבות או להפוך לצבע אדום. וכשזה קורה גם ה WIFI לא עובד. אז כמו שהסברתי,בשביל לתקן את הבעיה צריך לרסט את הראוטר,אבל זה לא פתרון מושלם. בשביל שלא תצטרכו לשאול את השאלות האלו, 1.אני מח…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by MK007,

יש לי שני מחשבים ברשת ביתית ועד לפני תקופה יכולתי לגשת למחשב בקבוצת העבודה אבל כעת שאני מנסה בעצם לראות את המחשב בקבוצת העבודה כדי להעביר קבצים ממנו אני נתקל בשגיאה הזו: אין אפשרות גישה אל HOME. יתכן שאין לך הרשאה לשימוש במשאב רשת זה. פנה אל מנהל השרת כדי לבדוק אם יש לך הרשאת גישה. רשימת השרתים עבור קבוצת עבודה זו אינה זמינה כעת. אני רק אוסיף ואומר שהמחשב הראשי הוא שלי והמחשב השני בעצם כן מצליח לגלוש באינטרנט בלי שום בעיה. מה הבעיה בעצם ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. ההתחייבות שלי נגמרת בסוף החודש.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by somero10,

שלום, לא מזמן הצטרפתי למבצע החדש של הוט כמו רוב המשתמשים כאן וגם אני כמו רוב המשתמשים נתקלתי בבעית המהירות. הצטרפתי למסלול 100MB\S של הוט נט וכאשר אני מריץ בדיקת מהירות אני מקבל תוצאה של 5MB\S ולא מעל זה. דיברתי כבר למעלה משעתיים עם נציג של הוט (שלא הבין הרבה בוא נגיד ככה) ובסופה של השיחה מצאתי את עצמי מפנה יום לטכנאי "בכיר מאוד" של אינטרנט כפי שהנציג במוקד אמר. הקטע הוא שהנציג אמר לי שכרטיס הרשת שבמחשב הנייח שלי אינו תומך במהירויות כאלה.. אבל מצד שני כשהייתי ב012 עם 12MBS אני באמת קיבלתי 12MB\S +-. אז רציתי לדעת האם באמת הבעיה היא בכרטיס הרשת שברשותי או ששוב הוט מרמים אותי. נכנסתי לDevice Manager ותחת Network Adapters יש רק שורה אחת ובה כתוב "Realtek PCIe GBE Family Cont…

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. שלום לכולם, קודם כל הקונפיגורציה של האינטרנט אצלי: בזק בינלאומי + הוט חיבור MPLS לראוטר BR 6204 WG, חיבור חוטי למחשב ולPS3 הולכים מהראוטר. עכשיו הראוטר קיבל DNS אוטומטי והוא: Primary DNS : 192.117.235.235 Secondary DNS : 62.219.186.7 ובמחשב ובPS3 (מחוברים לראוטר) כאשר אני עושה אוטומטית אני מקבל: Primary DNS : 192.168.1.1 Secondary DNS : 0.0.0.0 הPrimary הזה הוא הכתובת של הראוטר ברשת. עכשיו חשבתי שזה לא בסדר וקיבעתי במחשב ובPS3 את הDNS שמצאתי ברשת של בזק בינלאומי שזה: שרת DNS ראשי (Netex)* 192.115.106.35 שרת DNS משני (Netex)* 62.219.186.7 שרת DNS ראשי (ללא Netex)* 192.115.106.31 שרת DNS משני (ללא Netex)* 62.219.186.12 קיבעתי את הDNS ללא NETE…

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. משהו מוזר קרה כך פתאום יום בהיר אחד.. יש לנו מחשב MINI PC שמתחבר לראוטר של הבית, הכל היה טוב ויפה וקצב ההעברה היה תמיד מקסימלי והקליטה גם כן . פתאום יום בהיר אחד הוא התנתק מן הראוטר ומאז לא ניתן לראות את הרשת בבית יותר אבל רק דרכו ! כל שאר המחשבים בבית מצליחים להתחבר לרשת בבית (הראוטר) דרך ה WIFI כמו כן הפלאפונים גם. מה גם שפתחתי נקודות גישה דרך הפלאפון והMINI PC כן רואה אותן ומתחבר אליהן וגולש מצויין . כלומר כרטיס הרשת של ה MINI PC תקין אך משום מה ניסתר הראוטר ממנו ורק הוא ספציפית מה ניתן לעשות ועוד יותר מעניין למה זה קרה ? לא נתקלתי בבעיה מוזרה שכזו דברים שניסיתי : לעדכן כרטיס רשת (אך הדרייבר הכי חדש גם ככה) לעשות DISABLE ENABLE לכרטיס הרשת לנתק א…

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  20. Started by -AKEL-,

חבר שלי אמר לי שאני צריך לפתוח פורטים ואין לי מושג איך עושים את זה... מישהו יכול להסביר לי?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. הבנתי שזה אפשרי ויש לי 2 שאלות: איך? האם יש סיכון שיעלו עליי או משהו כזה? תודה מראש....

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום לכולם יש לי דונגל USB BLUETOOTH ורצית לדעת דונגל כיצד אני מגדיר אותו כרשת אלחוטית??? זה הדונגל http://www.ktl.co.il/product.asp?productid=6632&afid=1036

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by AxeOr,

רציתי לדעת איך אפשר להגדיר שרק המחשב שמחובר פיזית לראוטר יוכל לשלוט בו? לדוגמא כשאני מחובר מהמחשב הנייד שלי בבית, אני נכנס ל 10.0.0.138 פשוט רושם ADMIN ADMIN ואני מקבל שליטה ברשת, כשניסיתי את זה אצל חבר ברשת שלו היה רשום לי שמחשב X הוא השולט ברשת הזו.

24. יש לי שלושה מחשבים מחוברים ברשת בייתית באמצעות ראוטר, כל המחשבים מחוברים לראוטר ע"י כבל רשת, ומריצים Windows 7 גירסה סופית וחוקית, כל המחשבים רואים אחד את השני, וביצעתי מיפוי כוננים מכל מחשב, לכונן C של כל שאר המחשבים, (יותר נכון, ל $c, ניסיתי להפוך את כל כונן C למשותף, במקום להשתמש ב $c, זה לא פתר את הבעיה) כולם מריצים Windows Firewall ובתוכו מאופשר File and printer sharing (גם Private וגם Public). הבעיה היא שקצב העברת קבצים בתוך ה LAN בין המחשבים הוא איטי ביותר, בין 800KB ל 1.5 מגה. מתוך שלישיית המחשבים, יש רק זוג מחשבים אחד שבינתים קצה ההעברה תקין (בין 10 ל 15 מגה), אבל בין כל קומבינציה אחרת של זוג מחשבים, הקצב איטי להחריד. אין הבדלים נראים לעין בהגדרות במחשיבם השונים,…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by eladh16,

שלום לכולם. היום עשיתי בדיוק את מה שרשום במדריך הזה:http://www.netcheif.com/Articles/HomeNet/HomeNet.htm עשיתי בדיוק צעד צעד ויש לי בעיה. אני רואה את המחשב השני ברשת ב My Network Places אבל אם אני נכנס אליו אז ישר מופיע לי חלון שמבקש שם משתמש וסיסמא של החשבון שלו. אז הקשתי את שם המשתמש של המחשב השני ואת הסיסמא ולאחר מכן הוא שוב פעם מבקש מחדש ולא עושה כלום. יש לציין שהגדרתי את כל רשת המחשבים באותה קבוצת העבודה ובאותו שם. חשבונות ה guest בכל המחשבים ברשת סגורים. והגדרתי בכל המחשבים ברשת את הפרוטקול NetBIOS Over TCP/IP. מה לא עשיתי טוב? ואיך אני מסדר את הבעיה הזאת שלא יהיה לי מסך התחברות כשאני נכנס למחשב אחר ברשת הביתית. חשוב לציין שכל המשתמשים במחשבים ברשת מוגדרים כמנהלים. …

• 11 תגובות
    • 905 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.