עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by alex15,

אני רוצה לקנות שרת מדפסת . כי אם אני צריך להדפיס משהו אני חייב להדליק את המחשב המארח . אז אם קונים שרת מדפסת לא צריך להדליק את המחשב המארח וגם יש לי רשת די גדולה בבית . איך מחברים את שרת המדפסת לראוטר או למחשב ? המדפסת ליד הראוטר . המדפסת שלי היא Lexmark 8350 . ואיזה שרת מדפסת ממלצ לקנות .

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. אין לי מה לעשות עם 50 מטר. אני רוצה להשחיל בתעלה כבל כדי שאוכל להשתמש לסטרימר. הכבל בגלילים הוא יקר. ואין לי מה לעשות עם יותר מ 5-6 מטר. אפשרי לקחת כבל לחתוך אותו משני הקצוות ולהשחיל? בנוסף, אפשרי להשחיל גם כבל כבלים של יס וכבל רשת cat5e ביחד? אביב.

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by sos,

שלום! זה לא ממש קשור לפורום אך לא ידעתי עוד איפה לשאול. בכל מקרה קיבלתי מטלה בבית הספר לכתוב מאמר ובו מדבור על יתרונותיו וחסרונותיו של האינטרנט. לכן אני צריך שתכתבו פה את היתרונות והחסרונות של האינטרנט (לא במובן הטכני אלה בכלליות) לדוגמה: יתרון הוא הרחבת התקשורת העולמית חסרון הוא הפרטיות וההורדות הלא חוקיות אם למישהו יש כתבה בעניין אני הודה לו מאוד וגם לכל אחד שמגיב פה כמובן. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by idanudel,

שלום. האם זה אפשרי לעשות port forwarding בתוך הרשת הפנימית שלי? כלומר אם יש אפשרות לפנות של לכתובת הנתב שלי (נגיד 10.0.0.138:123) ואגיע לכתובת שהראוטר יפנה אילו הייתי מגיע לחוץ לרשת? רקע: יש לי בבית שני ראוטרים אלחוטיים שמחוברים בינהם חוטית (לטובת כיסוי WIFI רחב יותר) (רק אחד מהם עובד כDHCP כמובן). יש לי גם כתובת דינמית נגיד myadrs.noip.com בראוטר עם החייגן לרשת יש הפנייה לפורט 123 לכתובת 10.0.0.40 כאשר אני מחוץ לרשת (מכשיר סלולרי) הכל עובד כשורה ואני מגיע לכתובת הרצוייה(10.0.0.40) .. אבל בתוך הרשת זה לא! (אין לי בראוטר loopback) אז חשבתי לתת לראוטר השני (זה שלא מחייג לרשת ) את השם myadrs.noip.com ולעשות אצלו את ההפנייה לפורט 123 גם ל 10.0.0.40 כך שגם מחוץ לרשת וגם בתו…

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by maorbarazani,

אני עובר לתשתית הוט - ונפרד מהמודם\ראוטר סימנס האהוב שלי. החלטתי לפנק את עצמי בראוטר לינקסיס לפי מה שביררתי לדגמים הישנים יותר כמו ה 54gl+g2 אין אופציה להקצות כתובות IP לפי כתובת MAC של כרטיס רשת. הדגם הכי "זול" שמצאתי שיש לו את האופציה הזאת זה ה120N. אך רצה הגורל ואחד האנשים ששאלתי אמר שה120N (בלי לפרט משום מה) הוא לא דגם טוב. הייתי רוצה לדעת אם באמת יש כזה הבדל בין ה120N ל160N. ואם בכלל שווה לקנות את ה160N או משהו אחר לגמרי?

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. חיברתי ראוטר של NETGEAR והגדרתי הכל. האינטרנט עובד, אבל הגלישה איטית מאוד. בדיקת מהירות באתר cable.org.il הראה שאני מוריד על המקסימום. מה עלולה להיות הבעיה? תודה לעוזרים...

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by Hadas89,

ערב טוב... קניתי את הנתב הזה ושמתי לב שהוא מתחמם מאוד מאוד, במיוחד על עץ חי...האם לפנות למוקד תמיכה שיחליפו לי אותו או שזה דבר נורמלי? ומה הפתרון? האם אפשר להשאיר אותו דולק כל הלילה בלי לפחד שהוא יישרוף את כל הבית (חס וחלילה!)? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by Ghtm,

שלום לכולם. אני עובר דירה ואשמח לעזרה בנוגע לצורת הקמת הרשת הביתית בבית החדש. מצורף תרשים לתיאור המצב הקיים לעומת המצב החדש. המצב הקיים: - בחדר א' יושב נתב, מודם Hotbox ומחשב המחובר קווית לנתב (בכבל Ethernet). הנתב תומך בתקן N וכולל ארבעה פורטים עד 100Mb/s. - בחדר ב' יושבים שני מחשבים. חדר א' וחדר ב' חולקים קיר ולכן קדחתי בקיר והעברתי שני כבלי Ethernet מהנתב לשני המחשבים. מאוד לא אסתטי אבל פרקטי. - בבית קיימים עוד מכשירים שמתחברים אלחוטית לנתב. הבית החדש: - בחדר א' יישב הנתב, מודם Hotbox ומחשב שייתחבר קווית לנתב - בחדר ב' יושבים שלושה מחשבים ובעתיד אולי יותר - בבית קיימים עוד מכשירים שיתחברו אלחוטית לרשת אני מנסה לחשוב על פתרון לבית החדש, שיהיה נקי יותר ושלא …

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. שלום, יש לי כיום מודם-ראוטר אלחוטי בן כמה שנים טובות של בזק ושני מתאמי רשת על גבי חשמל מסוג D-Link DHP-W306AV. נראה שסה"כ הם עושים את העבודה, הגם שהחשמל בבית הוא תלת-פאזי. יחד עם זאת, הרבה אזורים בבית עדיין עם קליטה נמוכה, ואני רוצה לפרוש בכל הבית רשת ביתית. בפרט, אין קליטה בממ"ד. אין לי הכנה להשחלת כבלי רשת בקירות, לכן עדיף שהפתרון יהיה אלחוטי או מבוסס-חשמל. האם מגדילי טווח אלחוטיים פחות עדיפים, כי הם מתחלקים ברוחב הפס ולא עוברים טוב קירות ממ"ד? בנוסף, האם זה מעשי להרחיב את הרשת מבוססת-חשמל עם מתאמים נוספים? לתאימות עתידית, מתאים לי גם לשדרג את כל המתאמים ל-1000 מב"ש, למשל כאלה. תודה.

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. שלום לכולם , מקווה שאני עושה הכל נכון ופותח אשכול במקום המתאים אני מעונין לרכוש נתב(ראוטר) אלחוטי לרשת בייתית אני כרגע מחובר באמצעות תשתית הוט בקצב30 מגה ללא חייגן עם מודם של הוט אני קונה את הנתב באופן פרטי אני מתכוון לחבר עוד מחשב + 3-4 מכשירי סלולר לרשת המחשב הראשי איפה שיישב הנתב יהיה בקומה השניה של הבית הבית מאוד גדול 5 וחצי חדרים 2 קומות לכן צריך נתב עם קליטה למרחק גדול כמה שיותר שמעתי עד עכשיו על 2 חברות מרכזיות שהם: Tp-Link + Edimax מה אתם ממליצים לקנות ?? ואיפה אפשר למצוא מידע רחב יותר בנושא?? התקציב שלי הוא עד 350-400 ש"ח תודה רבה מראש לכל מי שעוזר .

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by Ovid,

יש לי בעיה, שהאינטרנט פשוט מדי פעם מפסיק לעבוד לאיזה דקה שתיים ואז שוב חוזר לעצמו. אין לי שום נורה על הראוטר שפתאום מראה תקלה או כל דבר אחר שיכול להעיד על בעיה - הוא פשוט לא עובד בפרק זמן הזה. וככה זה כל כמה זמן. אני ב012 בספרק+תשתית. יכול להיות בעיה אצלם? רציתי לעבור לטריפל ,אבל שם אמרו שהחבילה היא NAT משהו והיא תגביל אותי בטורנטים וסטרינימנג. לאייפי קבוע הם רוצים תוספת של 30 ש"ח. כבר יוצא לא כ"כ משתלם..

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by bratwa_tut,

שלום יש לי מודם של בזק TPLINK2650U עכשיו יש לי 15 מגה תשתית בזק ו 30 מגה ספק ב 012 עם גימר עכשיו יש לי שאלה למה יש לי פינג בזמן האחרון גבוה בארץ כלומר עם אני שולח פינג בדוס זה מראה לי פינג נורמלי 14-17 וכשאני ניכנס לאותו שרת במשחק רשת זה מראה לי פינג 30-35 למה זה ככה ואיך להגדיר הכי טוב בשבילי את ה MTU בוינדוס 7 לגבי החומרת מחשב שלי I7 860 4 DDR

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by mei00,

שלום לכולם.. יש לי בעיה בהעברת מידע מהמחשב הנייד לסטרימר (A200ׂ) בעל HDD פנימי, קצב העברה שיש לי היום עומד על הוא 4-6 מגה לשניה ואני ממש רוצה לשפר את המצב, כרגע העסק מחובר מחשב נייד 10/100 בחיבור קווי לסטרימר ושניהם מחוברים קווי לראוטר תקן N. השאלה שלי כזאת, אך לחבר את הכל אלחוטי או חוטי בשביל לקבל את מהירות העברת הקבצים הטובה ביותר? תודה רבה לעוזרים ושנה טובה לכולם.

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  14. Started by Kfir Lankry,

היי, אני לא מבין גדול ברשתות אבל הוצע לי ללמוד קורס ite + ccent (טכנאי רשתות). השאלה שלי היא כזאת.. האם הקורס הזה שווה משהו ? האם יש ביקוש ? האם זאת רק ההתחלה של מנהל / טכנאי רשתות .. ? אשמח לדעת יותר מאנשים שמתעסקים בזה. תודה.

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  15. Started by udih,

אחרי אין סוף תקלות הצלחתי להגדיר את הרשת הקווית בביתי למהירות גיגה. אבל המהירות המקסימלית שהצלחתי להעביר קבצים בתוך הרשת מגיעה ל- 31MB\SECOND העברת סרט בגודל 4.6 גיגה לקחה 3 דקות. בעיה נוספת היא שמידי פעם שאני בודק בכרטיס הרשת אני רואה שהמהירות עברה ל-100 מגה לאחר הוצאה של כבל הרשת מהשקע/מהמחשב והחזרתו, זה חוזר לגיגה. מה המהירות הנורמלית לרשת גיגה? ואיך פותרים את המעבר למהירות 100 ? (הרשת מחווטת בכבל cat5e והמחשבים מחוברים במתג גיגה של 3com)

• 24 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. שלום לכולם, אני סובל מהמון בעיות רשת עם הנתב הנוכחי שלי של בזק של NETGEAR. אני רוצה להגדירו כמודם בלבד ולקנות נתב משלים שיהיה חזק ויעמוד בקצבי עד 100M. 1. איך אני מגדיר באופן כללי אותו כמודם בלבד? פשוט לשנות ל-bridge mode? 2. מה הדגשים שאני צריך להתייחס אליהם בבחירת נתב שיעמוד בקצבים האלה? האם זה בסדר 4 יציאות של 100M? 3. בסוף, מבחינת חיבורים אני רק צריך להעביר כבל מפורט LAN לפורט WAN בנתב חדש? 4. אני חושב שהנתב הזה יספיק, http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13098, מה אתם אומרים? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by א,

נגיד עד 200 ש"ח. יש המלצות? איך למשל אלה: TP-LINK TL-WA801ND Asus WL-320gE ZONET ZEW3000 http://www.aliexpress.com/item/Wireless-N-Wifi-Repeater-802-11N-B-G-Network-Router-Range-Expander-300M-2dBi-Antennas-Signal/523523529.html

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. Started by overload,

ניסיתי לעשות חיפוש פה ולא מצאתי כלום, בGOOGLE מצאתי כמה אתרים אבל התשובה לא היתה ברורה. עברתי ל 1.5MB שלנטויזיון (היה 750K) ואני רוצה לדעת איך אני בודק בדיוק את המהירות של ההורדה, שליחה והעלאה שלי עכשיו. תודה מראש.

• 22 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by Posford,

רציתי לדעת, מניסיון אישי של החבר'ה כאן. איזה ספקית עדיף בחיבור 1.5MB. Netvision או ברק 013? ההבדל במחירים הוא שברק רוצים 39 ש"ח, ונטוייז'ן רוצים 49 ש"ח.

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by efishams,

שלום, לפני מספר ימים עברתי מהוט לבזק. תצורה ההתקנה שהייתה עד כה בהוט: TP-LINK ששימש כראוטר ראשי עם הצפנה פעילה + TP LINK WR941ND ששימש כ-BRIDGE, שעבד בצורה מוצלחת עם הצפנה זהה. עם המעבר לבזק, הותקן ראוטר חדש DLINK 2760U, במקום המודם והראוטר של הוט. כעת, השרשור מהראוטר של בזק לראוטר שהוא BRIDGE מצליח רק כאשר ההצפנה בשניהם אינה פעילה. בעת הפעלת הצפנה (זהה בשניהם כמובן), ה-BRIDGE אינו מאפשר התחברות אליו. ניסיתי לשנות בין סוגי הצפנה בשניהם במקביל, אך ללא הצלחה. תופעה נוספת: כשההצפנה ב-BRIDGE פעילה, אינני מצליח להיכנס לדף ההגדרות שלו דרך הדפדפן: מתקבל הודעה "לא ניתן להתחבר" (win 8.1). מוצעת לי אופציה ללחוץ על לחצן ה-QSS אך גם זה לא עזר. ניסיתי לקרוא לא מעט מדריכים, אך הבעיה ע…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. משהו אולי יודע איך עושים? טרנקים ? וילנים? בבקשה תעזרו לי.. תודה

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. היי בעבר הייתי מחובר ל012 ולקח לי כמעט שנתיים עד שהבנתי שהסיבה שהסולסיק (למי שלא מכיר-תוכנה לשיתוף קבצים, בעיקר מוזיקה) שלי כבר לא מורידה ביותר מ0.7 ק' לשנייה היא טראפיק-שייפינג. באותה תקופה בזק בינלאומי היה פחות או יותר הספק היחיד שלא עושה טראפיק-שייפינג, אז עברתי אליו לחבילה צנועה של 1.5 מגה. הקבצים ירדו בסולסיק במהירויות של 20-50 ק'- מדובר בקבצי מוזיקה, ובאמת שאין לי צורך ביותר מזה. הזמנים השתנו. גם בזק התחילו לחסום. בעודי כותב הקבצים יורדים במהירות של 0.1 ק' וכל ההורדות נכשלות.. אני לא בטוח לאן אני הולך מכאן. הבנתי מקריאה כאן שרק בחבילת גיימרים התעבורה מובטחת, אבל אין לי כל צורך בחיבור של 5+ מגה. מספיק לי הורדות ב-20-50 ק'. עוד קראתי שאורנג' ואקספון יחסית לא חוסמים,…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. אורח UNSOOP
    Started by אורח UNSOOP,

היי, אני רוצה להתחבר ע"י REMOTE DESKTOP CONNECTION של מMicrosoft מהמחשב הנייד שלי למחשב הביתי.. כשאני ברשת הביתית אני מצליח בלי בעיה... מה שאני צריך עזרה/מדריך זה איך אני עושה את זה כשאני לא ברשת.. אלא כשאני עם הנייד לא בבית.. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.