עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. בשבוע האחרון התעסקתי עם שדרוג המהירות ופיתרון ה WIFI בדירה. אז אני כאן לעדכן ותודה לכולם ול Cheif על העזרה. 1. שדרגתי למהירות T40 - עד 40MB של בזק. + בזק בינלאומי. 2. נתב חדש דואל בנד של בזק - D_LINK 6850U - נמצא בממ"ד - חדר עבודה עם 3 מחשבים נייחים 3. נתב ישן בן 7 שנים של 3COM 3com 3crwe554g72t - מחובר כ AP בסלון דרך קופסת הVOD של יס בסלון שם יש חיבור קווי פנוי שמחובר דרך תשתית יס בקירות לחדר עבודה ושם לנתב החדש דרך המודם שלהם. 4. מחשב סלוני מחובר לנתב 3COM בסלון בחיבור קווי. את הגדרת הנתב הישן כ AP ביצעתי לפי המדריך כאן: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm לפי החלק האחרון היות ואצלי מוגדר בחיבור קווי/ישיר.הלך די בקלות. ולהלן התוצאות של הש…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  2. או שאין בעיה ידועה וזה מתנהג כמו כל מכשיר חשמלי. כמו כן, ראיתי לאחרונה שהיה דיון על שגיאות ב DOCSIS ורציתי לדעת האם גם בטכנולוגיה של ADSL זה כזה משמעותי, הנה הנתונים שאני מקבל מהמודם. [TABLE=width: 99%] [TR] [TD=align: center]ADSL Link[/TD] [TD=align: center]Downstream[/TD] [TD=align: center]Upstream[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]Connection Speed[/TD] [TD=align: center]18943 kbps[/TD] [TD=align: center]925 kbps[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]Line Attenuation[/TD] [TD=align: center]8.5 db[/TD] [TD=align: center]5.9 db[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]Noise Margin[/TD] [TD=align: center]9.4 db[/TD] [TD=align: center]14.6 db[/TD] [/TR] [/TABLE] אני שואל בעיקר כי נראה…

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by GAGO,

שלום, יש ברשותי מחשב נייד TOSHIBA SATELLITE אבל הוא לא משדר WIFI ואני לא מצליח להתחבר עם הפלאפון לרשת שהמחשב מחובר אליה..... אני כמעט בטוח שמה שאני אומר הוא נכון והמחשב כן צריך לשדר WIFI תקנו אותי אם אני טועה אז איך ניתן לעשות שכן הוא ישדר ואני כן אצליח להתחבר לרשת של המחשב מהפלאפון שלי בחדר?

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. כמו שכתוב בכותרת חיברתי הכל בעצמי. הטכנאי פשוט השאיר את הHOTBOX ואמר לי שההתקנה פשוטה המחשב בחיבור קווי מקבל בין 60-80MB והמחשב בחיבור אלחוטי 7MB עדכנתי דרייבר והכל הכרטיס הוא TPLINK WN822N מסוגל 300MB אם צריך עוד פרטים רק תבקשו http://imgur.com/z4M4s7B תודה לכל מי שיכול לעזור

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. Started by nexus2555,

​ערב טוב, אני מתחבט בדילמת אפיון רשת חוטית CAT 5e בבית שלי. כיום אני מחובר לאינטרנט דרך HOT עם HotBox שמחובר למחשב שלי ולראוטר TL-WR1043ND חדש. הראוטר מפיץ אות WiFi ומחובר ללפטופ בסלון (משמש כמדיה סנטר) דרך HomePlug. חווית הצפייה בסלון היא לחלוטין לא אנושית, לרוב התמונה נתקעת באמצע ואי אפשר לראות ככה סרט/סדרה. התכנון המקורי שלי היה להשחיל כבל CAT 5e מארון התקשורת דרך התעלות הקיימות של הטלפון (2 חדרים) והכבלים (חדר שינה וטלוויזיה בסלון). בארון להכניס את ה- HotBox והראוטר לחבר אותם דרך ה WAN ואת 4 הנק' לחבר מן הסתם דרך ה- LAN. בפועל נראה שאין מספיק מקום בארון (תמונה מצ"ב) וצריך עוד לחבר שם שקע חשמל.... איך לדעתכם הכי כדאי לסדר את התשתית של הרשת הביתית? אני לא רוצה …

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by duk4u,

קרה לי פעמיים לאחרונה שאני מפעיל סרטון בפייסבוק, הדפדפן קורס ואני מקבל חלון כחול, ותוך שני שניות המחשב עושה ריסטרט כך שאני לא מספיק לקרוא את הסיבה לקריסה. האם למישהו יש פתרון לבעייה המוזרה ?. אשמח לתגובות...

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  7. עריכה: עברתי לנתב של בזק הכל רץ חלק ומהר. אין צורך להגיב..... ***************************************************************8 יש לי ראוטר 3com ישן - בן 6-7 שנים. - שעובד מצויין עבור הרשת הביתית ( דירת 4 חדרים. ( הנתב בממ"ד לצערי כי זה חדר העבודה שלי עם המחשבים שאני עובד איתם) . מחוברים אליו 4 מחשבים נייחים (אחד בסלון דרך קופסא של יס) + מכשירים של wifi - טאבלטים , מחשב נייד, סלולרי וכו'..... שדרגתי מהירות ל 40MB בבזק. ולקחתי את הנתב שלהם שהביאו - D-LINK DSL 6850U כרגע מוגדר בברידג' ומתפקד רק כמודם. בבדיקת הגלישה יש לי 31MB הורדה. 3 העלאה. 3 שאלות: 1. היות והנתב החדש הוא dual band. האם כדאי לי כבר להגדיר אותו כנתב + מודם. כלומר הרשת הביתית והכל? ( ואת נתב ה…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. חדר העבודה שלי הוא בממ"ד עם 3 מחשבים נייחים של העבודה מחוברים. כתוצאה מכך הWIFI בדירה - 4 חדרים - אינו להיט. בייחוד גם כשאני סוגר את הדלת ( ילדים.... ) הראוטר הוא של בזק VDSL - D-LINK 6850U דואל בנד 2.5GHZ + 5GHZ מחוברים אליו בכבל 3 מחשבים + הקופסא/מודם של YES VOD בסלון יש לי HTPC מחובר בכבל לקופסא VOD כי יש לך עוד כניסה כך שלא הייתי צריך WIFI בשבילו. חוץ מזה כמובן מחשב נייד של אשתי על WIFI סלולרים וטאבלט. האינטרנט שלי הא בזק + בב"ל במהירות 40MB המליצו לי לשים את הראוטר הישן שלי של 3COM ( בן 6 שנים) שאיתו גלשתי עד לא מזמן במהירות 15MB - בחיבור ליציאה מהקופסא של YES VOD במקום הHTPC, ואז להגדיר אותו כ AP. את HTPC לחבר אליו בכבל כך יקבל אינטרנט ישירות, והסלון יקבל מה…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by thebenjamin,

אהלן, יש לי dlink 6850U מבזק ואני מנסה לחבר אליו כונן חיצוני/DOK שישמש ככונן רשת. כשאני מחבר נדלק נורית USB בנתב וגם בפאנל ניהול אני רואה שהוא מזהה את הכונן/DOK וגם את המחיצות שבו (נפח ושיטת אחסון - FAT32/NTFS) הבעיה היא שאני לא מצליח לגשת לכונן בכלל, ניסיתי דרך הכתובת שהם הם אומרים להכניס ומוגדרת בsamba שהיא \\bezeq\bezeq, ניסיתי גם לחפש דרך מיקומי רשת אבל זה לא מופיע בשום מקום. אשמח לעזרה, תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. כמוכן, גם עם גישה אלחוטית. ואם אפשר, אחד שלא צריך משכנתא בשבילו. תודה, רן

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. ברשותי ראוטר ישן - 5-6 שנים. של 3com דגם 3CRWE554G72T או 3CRWE554G72T/3CRWE554G72TU איך אני יודע אם הוא תומך במהירות של 40 או 100 MB באינטרנט? תודה מראש לכל העוזרים!

• 3 תגובות
    • 3.9k צפיות
  12. יש לי ראוטר ישן ADSL של 3com בן לפחות 7 שנים. אליו מחוברים 4 מחשבים + wifi למכשירים אחרים. אני מחובר באינטרנט דרך בזק + בב"ל ב 15 MB עם מודם קטן של בזק שמחובר לראוטר. הראוטר עובד מצויין. שדרגתי לחבילה של TOP40 - עד 40MB גלישה, של בזק וכמובן שאני חייב להתאים את הציוד. חלופה א': להשכיר ראוטר/מודם של בזק בעלות 10 ש"ח לחודש. ולחבר אותו בברידג' כמודם בלבד לראוטר הישן. חלופה ב': לחפש ולקנות כבר ראוטר חדש עם מודם VDSL/VDSLL2 . מה הייתם ממליצים? תודה על כל עזרה!

13. The Pirate Bay, מעוזם הבינלאומי של הפיראטים וחובבי הטורנטים, הושבת בעקבות פשיטה נרחבת של משטרת שבדיה - וכרגע לא ברור האם אי פעם יחזור לרשת לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%90%d7%aa%d7%a8-%d7%94%d7%a4%d7%99%d7%a8%d7%90%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%92%d7%93%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%9d-%d7%94%d7%95%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%9c%d7%aa%d7%9e/

14. Started by X7-007,

יש להוטנט מחלות שחוזרות, כל פעם סידרו את זה בהנדסה. לא שיחקתי LoL בזמן האחרון אבל שיחקתי APB Reloaded ושם ראיתי איבודי מידע וקפיצות למרות שהכל עבד תקין כל השבוע ששיחקתי, ורק עכשיו זה התחיל. לפחות 4 פעמים זה נפתר בהנדסה אצלהם, פעם אחת לא היה אפשר אפילו להתחבר לשרת של LoL אחרי שמקישים שם וסיסמא , לא היה TCP לשרת בכלל. עם ספק אחר זה תמיד עבד תקין ברגע שמתחברים, זה פתר את הקפיצות או שהיה אפשר להתחבר לשרת והיה תקשורת TCP תקינה. אני מציע שעוד אנשים שיתלוננו אחרת לא יהיה עדיפות לזה וזה סתם יעבור למשהו שנקרא "חריגים" שיכול לקחת זמן עד שבוע ואולי גם לא יטופל, במקום שיטופל באופן מידי. נגיד לשרת של League of Legends Probing 185.40.64.65:2099/tcp - Port is open - time=69.763ms Pro…

• 23 תגובות
    • 6.5k צפיות
  15. שלום, עברתי ליחידת דיור עם אינטרנט מהבעלים. הראוטר שלהם היה קורס, קניתי TP-LINK wr841hp. הקליטה 90% או יותר, וחלק מהזמן מהירות הגלישה טובה. הבעיה היא שלעתים תכופות המהירות צונחת למצב בלתי שמיש. יש לי התקן רשת גם של TP-Link tl-w7200nd, הבחנתי כשהמהירות מאטה הוא מציג Rate אפסי. במצב תקין הוא מוגבל ל-150Mbs ( היכולות של ההתקן), במצב של האטה הוא צונח גם לאחד מגה. המודם עגלה (טומפסון), התשתית של הוט והספקית 013, אבל בגלל הRate אני נוטה לקוות שזו בעיה ברשת בלבד. את הראוטר הגדרתי באשף, הוא זיהה לבד dynamic ip, ידנית שיניתי רק לתקן n במקום g/b. תוכלו לעזור לי לאבחן את הבעיה בבקשה?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by HoLyMaN1984,

שלום לכולם, יש לי ראוטר HOTBOX אליו מחובר ישירות המחשב שלי בכבל רשת, בנוסף מחובר בכבל רשת (10מטר אורך) ממיר YESTOTALMAX. הכל עובד ויש אינטרנט, הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה לחבר עוד ממיר לשקע שלישי בHOTBOX...ברגע שאני מחבר האינטרנט "קופא" ממש ככה...אי אפשר לגלוש, איך שאני מנתק את הכבל השלישי מ HOTBOX האינטרנט תוך 3 שניות פתאום חוזר....כאילו יש PAUSE ואיך שאני מנתק מכשיר שלישי שמחובר אליו בכבל רשת יש UNPAUSE ואפשר לגלוש כאילו לא קרה כלום. מה הסיבה לכך מישהו יודע?

• 12 תגובות
    • 3.8k צפיות
  17. שלום כבר כמה זמן תכננתי לקנות מודם-ראוטר חדש, ועכשיו סוףסוף אעשה את זה. יש לי ADSL, ואני צריך מודם ראוטר חדש, כשאופציה אחת נחמדה שמצאתי היא TP-LINK TD-W8961ND. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792220 האם יש עוד דברים שכדאי לשקול? או שלקנות את זה וזהו? למישהו יש נסיון טוב/לא-טוב איתו? תודה לכולם

• 39 תגובות
    • 12.4k צפיות
  18. שלום, בכדי לשדרג את מהירות הרשת שלי מ g ל N קניתי: ראוטר: TP-Link TL-WR1043ND Mimo nMax 300Mbps וכ.רשת: TP-Link TL-WN821N nMax USB 300Mbps חיברתי לראוטר כונן קשיח חיצוני 2USB , wd my cloud 3tb ומחשב נייד (בכבל רשת), המחשב הנייח שלי נמצא כארבע מטר מהראוטר, באותו החדר, אין קירות ביניהם ובמאפיינים של כ.הרשת המחשב מראה שהחיבור הוא Mbps 270-300 . כאשר כל התוכנות סגורות ואין שום דבר שמשתמש ברשת, אני מנסה להעביר קובץ גדול בתוך הרשת האלחוטית ואני מקבל לרוב MBps 2-3 ומקסימום 5MBps !!! באיזו מהירות צריכה להתבצע העברת קבצים ברשת...? מה עלי לעשות? תודה, גיא

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by blacklupos,

שלום, קניתי לפני כמה ימים את הדונגל אנדרואיד של RIKOMAGIC, והתברר לי שהקליטה WI-FI שלו היא פשוט מזעזעת. הוא מחובר לטלויזיה שיושבת בסלון, בסך הכל מרחק של 10 מטרים בערך מהראוטר. חשבתי לקנות Access Point/ Extender ולחבר אותו באמצע, או ליד הטלויזיה (לא יודע מה עדיף). האם זה כדאי? כמה זה יגביר את האות של הרשת?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Animor,

שלום, לקרוב משפחה יש בעסק רשת קטנה ומיושנת: שרת, עליו מותקן windows server וארבעה מחשבים בהם משתמשים העובדים בעסק. כל הארבעה משתמשים בתוכנות אשר שומרות את המידע בכונן משותף, שנמצא בשרת. הגיבוי נעשה כיום בדרך פרימיטיבית - העתקת 2-3GB של קבצים ותיקיות מהכונן המשותף ל-DVD, באופן ידני מדי שבוע. בעקבות כשל בכונן המשותף שבשרת שאירע בימים האחרונים, שגרם להשבתה של יומיים-שלושה (עד שבדקו מה קרה, עד ששיחזרו, עד שהוסיפו ידנית את המידע מאז הגיבוי האחרון), רציתי להציע לו דרכים גיבוי קצת יותר מוצלח וחכם. האילוץ הוא שהעלות הנוספת צריכה להיות מינימלית. חשבתי להמליץ לו על שני דברים שאני לא בטוח לגביהם לגמרי, ולכן מתייעץ. 1. הדבר הראשון שחשבתי זה מערך RAID 1 בשרת, כך שלא יקרה מצב בו HD שמת…

• 16 תגובות
    • 4.2k צפיות
  21. Started by Gil28,

יש למישהו מושג למי שייכת הכתובת? זה מה שקיבלתי ב-pathping

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. Started by MaxHDD,

לפני כמה ימים נשרף לי הראוטר שלי D-Link DSL-2650U. כרגע אני משתמש בראוטר חלופי שיש לי בבית שהוא DGN2200. עשיתי קצת מחקר באינטרנט והבנתי ששני הראוטרים לא מומלצים. אשמח שתמליצו לי על ראוטר טוב. דברים שאני עושה באינטרנט (אם זה משנה): מוריד הרבה משחק משחקי מולטיפלייר (צריך פינג נמוך) תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by y_a_n_i_k,

כמה פרטים, אני גולש ברשת שהיא לא מאובטחת (כן, אני יודע, דבילי אבל זאת שכירות והאינטרנט לא בשלטתי), דרך Range Extender של TP LINK, ואני מניח שהראוטר הוא גם של TP LINK, ברגע שאני מפעיל את התוכנה המהירות בין הראוטר לRange Extender נופלת לכמעט אפסית, אפילו החיבור לאינטרנט של הראוטר משתבש. יש דרך לפתור את הבעיה מרחוק?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. האם הנ"ל אפשרי בבקשה אם יש שילוב של ראוטר של נט ויזון והום פלאג די לינק לבן של בזק בחדר אחד עם מחשב נייח ואינטרנט בצד אחד של הדירה EDIMAXN300 MINI WI-FI - בחדר שהוא בערך במרחק של דקה וחצי באותה הדירהוהאם בבקשה יש דרך קלה להתקין את זה:את המוצר הזה של .,EDIMAX הנ"ל מבלי שזה יהיה יות מידי מסובך בתוד או בברכה. יוני

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אהלן חברים! לפני כחודש עדכנתי את התשתית והספק ממהירות 15 מגה למהירות 100 מגה. בפועל מהירות ההורדה שלי היא 1.5 לשניה בממוצע... דיברתי עם התמיכה גם של התשתית וגם של הספק ושניהם אומרים שאכן יש לי מהירות 100 מגה אצל שניהם. האם יתכן שהבעיה בנתב אולי? יש לי נתב מדגם Netgear dgn2200v2. אין לי מושג מה לעשות, אשמח לעזרה! תודה רבה

• 5 תגובות
    • 4.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים