רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם 1. האם אפשר להקים רשת אינטרנט אלחוטית לשכונה שתספק אינטרנט ל כ 8 בתים וליותר מ 20 קליינטים שיתחברו דרך הסמארטפונים ? 2. מה העלות להקמת רשת כזאת ? 3. האם יש איזה מדריך שיסביר איך בונים רשת כזאת ? 4. מה החסרונות של רשת כזאת ? תודה לעוזרים
-
- 35 תגובות
- 11.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, בזמנו (2010-2013) השתמשתי בשני נתבים מדגמים שונים בתקן N, עם חיבור 100 מגהביט (הוט+הוטנט). אחד מהנתבים היה ה TPLINK-WR1043ND. על כל פנים, מעולם לא הצלחתי להגיע עם נתבים אלו למהירות שעולה על כ60mbps, למרות שבחיבור ישיר לנתב קיבלתי 100 מגהביט יציב. זאת למרות שהמחשבים שבהם השתמשתי חדשים ושניים מהם אף תומכים בתקן AC. מה יכולה להיות הסיבה למגבלת המהירות הזו? הרי ה1043nd למשל אמור לספק הרבה יותר מ100 מגהביט... יש לציין שמאז החלפתי ל6478AC והמחשבים שתומכים בAC כן מגיעים ל100 מגהביט.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי ארון תקשורת עם 24 נקודות שאני צריך להעביר לחדר סמוך. מהי השיטה היעילה ביותר להאריך את הנקודות מבלי להעביר את הכבלים מחדש? כמו כן, כמה זה ישפיע להאריך אותם בעזרת שתי שקעי לחיצה חדשים ומגשר CAT6 קצר? יש לציין שכל הכבלים הם CAT7. תודה רבה לעונים ואחלה יום!
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
בקומה השנייה שלי בבית ישנו שקע לחיבור אינטרנט, מה שמתאים למכשירים בחיבור הקווי, אך בחיבור האלחוטי העוצמה חלשה כי הראוטר נמצה בקומה התחתונה, איזה מוצר אני צריך ? 1. כזה שאוכל לחבר אותו מהשקע בקיר וייתן לי קליטה אלוטית 2. אופציה שנייה רפיטר פשוט שיגדיל לי את העוצמה מבלי לחבר אותו לקיר מה עדיף ?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היום יש ברשותי הוטבוקס משומש שקיבלתי מהוט בעת הצטרפות לחבילת 100 מגה. לא משנה כמה התחננתי בטלפון, לא היו מוכנים להחליף לי להוטבוקס 2 בטענה שרק לבעלי 200 מגה מגיע. חבר יודע דבר סיפר לי שניתן לגשת למרכזי השירות של הוטמובייל ולהחליף שם להוטבוקס 2 ללא עלות. האם שווה לטרוח ולהחליף או שההבדל חסר משמעות לבעלי 100 מגה?
-
- 12 תגובות
- 12.2k צפיות
-
-
מבחינת העלויות ההבדל בכבלי הרשת זניח . האם הדבר דומה כאשר משווים עלויות של ציוד נלווה (לוחצים,שקעים,ראשים,פאנל) ? חיפוש ברשת העלה כי בארה"ב ישנו יתרון לcat 6 . האם בארץ המצב דומה ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אינטרנט וטלפון ב-110 שקל לחודש: כך תרכשו חבילת תקשורת מוזלת בעוד שבועיים אמורה לצאת לדרך רפורמה שתשנה את הדרך שבה אנחנו רוכשים חיבור לאינטרנט ■ כיצד היא תשפיע על חיינו? המחיר יהיה נמוך יותר, ההתחברות נוחה יותר וסלי השירותים רחבים יותר http://www.themarker.com/technation/1.2557685 ואיפה הרפורמה האמיתית של Unlimited?
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
בעוד שבישראל ובמרבית מדינות העולם המערבי, רשת האינטרנט ניטרלית לתעבורה העוברת עליה, בדמוקרטיה הגדולה בעולם – ארה"ב, רשת האינטרנט ניטרלית באופן מאוד חלקי. לאחר לחץ ציבורי מסיבי, החליט אתמול יו"ר ה-FCC לנסות ולפתור בעיה זו אחת ולתמיד. בפוסט המצ"ב תוכלו לקרוא על השתלשלות הנושא בשנים האחרונות וכיצד נוצר הסיכוי לשינוי. http://www.netcheif.com/blog/?p=5559
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום שלום, מחר אני אשלח מישהו עם דף מוצר שיבי לי ראוטר חדש. כיום אני מחובר דרך תשתית HOT בחבילה של 2.5 העלאה ו 100 הורדה. יש לי מכשיר HotBox (הישן, שלא מצליח להתמודד עם הרשת שיש בבית). אני מתכנן להפוך אותו למודם בלבד ולהתחבר אליו עם ראוטר פרטי לרשת הביתית. מה יש לנו ברשת? מחשב אחד שמחובר באופן קווי. מחשב נייד שמתחבר באופן אלחוטי. מעבר להם יש עוד מחשב נייד ומחשב נייח שלעיתים גם כן נכנסים לשימוש ושניהם גם מתחברים באופן אלחוטי. כל המכשירים האלחוטיים עובדים עם כרטיס רשת בתקן N. נוסיף לזה טאבלטים, סמארטפונים ושות' ויש לנו קרוב ל10 מכשירים שעובדים לסירוגין. כיום כאשר הHOTBOX אצלי מתפקד כראוטר ומודם הוא פשוט "נחנק" פעם או פעמיים ביום ולא ניתן לגלוש באינטרנט (רשת ביתית עובדת הגיש…
-
- 16 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
בשבוע שעבר החליטה הוועדה הפדרלית לתקשורת בארצות הברית (ה-FCC) על שינוי ההגדרה של מהירות חיבור "פס רחב". הוועדה, שתפקידה מקביל לזה של משרד התקשורת בארץ, החליטה שחברות אינטרנט יוכלו להגדיר חיבור אינטרנט כ-"פס רחב" רק אם מהירות הורדה (download) היא לפחות 25Mbps ומהירות העלאה (upload) היא לפחות 3Mbps. ההגדרות החדשות מגדילות את מספר משקי הבית בארה"ב שאינם מחוברים לאינטרנט בפס רחב מ-6.3% ל-19.4% והמשמעות היא שנכון למועד ההחלטה, אחד מכל 5 משקי בית בארה"ב אינו מחובר לפס רחב. בהקשר זה מעניין לציין שאם ההגדרה האמריקאית למהירות "פס רחב" היתה מיושמת בישראל, הרי שיותר מ-90% ממשקי הבית כאן אינם מחוברים לפס רחב, בעיקר בגלל הקמצנות של חברות התשתית במהירות ה-Upload. http://www.netch…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה ללמוד להסמכה של CISCO ואני לומד בין השאר בעזרת הסרטונים של CBT Nuggets ממליצים בהם על כמה סוויצ'ים לצורך הקמת מיני מעבדה לתרגול אבל כשאני מחפש את הדגמים שהמליצו עליהם אני לא מוצא אותם למכירה בארץ ובאתרים כמו Ebay הם נמכרים במחיר ממש גבוה + משלוח + אולי מיסים שצריך לשלם על ציוד תקשורת (?) אני יודע שהמוצרים של CISCO אמורים להיות יקרים אבל רציתי לבדוק עם מישהו יכול להמליץ לי מניסיון על סוויץ' מתאים לתרגול שאפשר לקנות בארץ ? או שפשוט ללכת על אחד האתרים מחו''ל ?
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני כרגע עם 15M וראיתי באתר של בזק אפשרות לשדרג ל-40M באותו מחיר שאני משלם היום (89 ש"ח) לשנה. איך זה בעצם עובד? אני מזין פרטים באתר של בזק בשביל לשדרג ל-40M, אחר כך צריך להתקשר לבזק בינלאומי לשדרג גם אצלם ל-40M? ומה בנוגע לראוטר VDSL? הבנתי שזה 10 ש"ח בחודש, אבל אני יכול פשוט ללכת לבזקסטור ולקחת, או שצריך לדבר עם 199 לפני? תודה למי שיעזור. מקווה לשדרג בהקדם.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בזמן האחרון אני חושד שהראוטר שלי בתהליכי גסיסה. התקשרתי לבזק והם אמרו שמהיום אפשר רק להשכיר מהם ראוטר, אז חשבתי שאולי פשוט עדיף לקנות אחד בעצמי. אני מחפש המלצה למודם-ראוטר אלחוטי במחיר סביר (עד 300 ש"ח?). אני יוצא מנקודת הנחה שניתן למצוא ראוטרים איכותיים יותר מאשר מה שבזק מציעים, ובאחריות מספיקה כדי שזה יצא משתלם. יכול להיות שהנושא כבר נטחן בפורום, ואם כן אני אשמח לקבל הפניה לדיון קודם רלוונטי. תודה
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי, המחשב שלי מחובר לראוטר הראשי של הבית, בנוסף, אל הראוטר הראשי מחוברת נקודת גישה עם WIFI. חיברתי את המדפסת האלחוטית אל נקודת הגישה והמדפסת קלטה אותה. השאלה היא, אם יש אפשרות להדפיס מהמחשב שלי, מפני שהמחשב לא מחובר אל הנקודת גישה ישירות. החיבור הוא: מחשב <--------> ראוטר ראשי <----------> נקודת גישה<----WIFI------> מדפסת ניסיתי להדפיס אבל משום מה המחשב לא רואה את המדפסת. אני מאמין שאולי יש דרך כזו, כי כשאני רוצה להתחבר אל התקייה המשותפת של הרשת שכולם יכולים לגשת, אין שום בעיה בחיבור. אולי יש צורך לשתף את המדפסת איכשהו? תודה!
-
- 14 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום חברים פשוט וקל, אני צריך ראוטר איכותי עם תקציב של 150-200 ש"ח. אני קונה מK.S.P אז אשמח למשהו מהקטלוג שלהם. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח אם תמליצו לי על נקודת גישה טובה למחשב נייח בחדר. הראוטר שלי די מרוחק. חשבתי על [h=1]Edimax EW-7416APn nMax 300Mbps. מה אתם אומרים? יש הצעות יותר טובות?[/h]
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, יש לי לפטופ לנובו G580. קבוע במקומו. אני מוריד דברים כל הזמן / רדיו אינטרנטי. רכיב הוויפי בשימוש 24/7. האם זה יכול להזיק לו שהוא בשימוש כל הזמן? או שאין בעיה? האם יש עדיפות אולי לחיבור קווי דרך המתאם חשמל (כניסה לכרטיס רשת) ולתת לוויפי לנוח כל עוד אפשר? או שזה ממש לא משנה ושתיהם בסדר? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אני עוזר לחבר להגדיר והוא עובד עם חייגן.
-
- 1 תגובה
- 4.7k צפיות
-
-
מישהו יודע איזה ספקית נותנת קישוריות הכי טובה להורדות מחנות הפלייסטיישן של סוני ?
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לשנות את כתובת הIP שלי, עקב באן שקיבלתי מאתר מסוים. אני גולש על ווינדוס 7 עם ראוטר של הוט. החיפושים שעשיתי לא הובילו אותי לתוצאה יעילה משהו, אז אני אשמח להסבר קצר\מדריך. תודה.
-
- 3 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי עברה לדירה חדשה יחסית (בניין בן 3) . הייתי רוצה להקים חיבור קווי יציב שיחליף את החיבור האלחוטי בו נעשה השימוש כיום. אציין כי מהירות האינטרנט היא 100 מגה אבל כמובן שלא מרגישים אותם ובסלון בטלוויזיה עם דונגל, השידורים כל הזמן נתקעים ומקרטעים. החיבור הזה יעשה בכדי לאפשר צפייה ישירה בתכנים השונים ברשת ולשימוש ב xbmc. בדירה ישנם ארון תקשורת וארון חשמל בסלון ובכל אחד מן החדרים ישנו שקע טלפון סטנדרטי. אני מניח שכבל רשת cat5e יעשה את העבודה. אני יודע כיצד מחברים ראשי rj45. לא כלכך ברור לי כיצד צריך למשוך את הכבל לכל אחד מהחדרים (3) ולחברם לשקעים. יש לי בן דוד חשמלאי שאף פעם לא יצא לא להקים כבילה לאינטרנט, בקשתי את עזרתו ,הוא הסכים בתנאי שאברר מה בדיוק צ…
-
- 7 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
שלום רב, לאחרונה גיליתי שפרטים שלי כמו מספר טלפון וכתובת מפורסמים באתר כלשהו (אני לא מציין את שם האתר בכוונה, אך מדובר באתר ישראלי). באתר זה לא מצויין גורם שאפשר לפנות אליו. חוץ מפרטים על כל מיני אנשים, באתר זה מופיעה רק הכתוביות של ה- Theme ושל ה- Powered by. השאלה שלי: מה אני יכול לעשות במקרה זה כדי לגרום לכך שהפרטים שלי יוסרו מאתר זה? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
גם לכם יש בעיות באינטרנט של הוט בתקופה האחרונה? חבר אמר לי שגם אצלו זה קורה אז ככה שהבעיה לא אצלי. בגדול האינטרנט מתפקד טוב למעט כמה מקרים שהוא איטי או נתקע ומתנתק לפעמים.. למה זה?
-
- 16 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
אני בתשתית של hot , ה- hotbox מוגדר כמודם והוא מחובר לנתב של linksys. כרגע אני משלם לשתי ספקי אינטרנט, הוטנט ובזק בינלאומי. אני גולש דרך הוטנט, אבל כשאני רוצה לעבור לבב"ל כדי לבדוק אותם, ומכניס יוזר וסיסמה בנתב זה לא מתחבר אליהם . להוטנט זה מתחבר בלי יוזר וסיסמה... אני פשוט רוצה לנסות את הספקיות לפני שאני נשאר עם אחת מהן למה לבב"ל זה לא מתחבר ? אני חייב להתנתק מהוטנט כדי שאוכל להתחבר לבב"ל?
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי שני ראוטרים netgear n600 ו-netgear dgn2200. הגדרתי את ה-dgn2200 כ-AP, לפי המדריך הזה, שני הראוטרים מחוברים זה לזה בצורה חוטית. כאשר ה-WIFI מכובה בראוטר (n600), אני מצליח להתחבר ל-AP. אבל כאשר אני מפעיל את ה-WIFI, אני לא מצליח להתחבר ל-AP (או לפעמים מצליח להתחבר אחרי הרבה זמן). מה לא עשיתי נכון? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-