עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Mics,

הבנתי שלספק CCC יש לכל מהירות 3 סוגי חבילות: רגילה מתקדמת מקצועית מה ההבדל בין החבילות? יש כאן מישהו מנוי שלהם שמוכן לעשות טובה ולערוך כמה בדיקות קטנות עבורי?

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  2. Started by No_Man,

קיבלתי היום את המודם הנ"ל ואני לא מצליח להגדיר אותו. ע"פ המדריך של בזק, ניסיית להכנס ל-bnet.bezeq.co.il, אבל אני מקבל tha page cannot be displayed. אני מצליח להכנס לממשק שלו דרך 100.0.0.138 אז אפשר להגדיר אותו ידנית, ולגרום לו לעבוד ?

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  3. בעקבות רפורמת ה-"שוק הסיטונאי", המאפשרת לספקיות האינטרנט (ISP) לשווק חבילה משולבת של תשתית תקשורת ושירותי אינטרנט, נוצרה בשוק דרישה למודמים VDSL התומכים במהירות של 40M ומעלה בתשתית בזק. הזמינות של מודמים VDSL בשוק החופשי, הן בארץ והן בחו"ל, היא מאוד נמוכה ולכן הפתרון היחיד לצורך זה הוא בדמות מוצרים משולבים, הכוללים מודם VDSL ונתב. על מנת להקל על צרכנים המעוניינים לרכוש מוצרים מסוג זה הכנתי רשימה מפורטת של דגמים הניתנים לרכישה בארץ ובחו"ל. דגמים אלה תומכים ב-VDSL2 במפרט הנתמך על ידי בזק (G.993.2). http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  4. בימים אלה אני מקים בביתי רשת חוטית בקירות. על מנת לחבר את כל המחשבים אאלץ להשתמש בראוטר שתומך במודם ADSL ולפחות ב Switch אחד תואם. אני רוצה לשתף מדפסת ואולי גם כונן חיצוני בין המחשבים ולכן חשוב לי שתהיה לפחות יציאת USB אחת בראוטר [או/גם בסוויץ' - אם יש דבר כזה בכלל] העברתי בין המחשבים כבלים מסוג CAT5 וברצוני להשתמש בכל שמונת החוטים הנמצאים בכל זה על מנת להגיע למהירות תעבורה גבוהה בין המחשבים[1Gbps] (כיון שבמילא אין לי מה לעשות עם שאר החוטים). אשמח לקבל המלצות על ראוטרים וסוויצ'ים שתומכים במהירות תעבורה 1Gbps והראוטר כאמור עם יציאת USB. [אשמח לראות גם בלי יציאת USB לשם ההשוואה] תודה רבה לעוזרים ולבעלי הניסיון.

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  5. שבוע טוב! ברשותי נתב TP-LINK TL-WR-641G, ויש לי שתי שאלות: 1. יש לי גם טלפון אלחוטי בחדר, ונדמה ששניהם משתמשים בתדר זהה או מאוד קרוב וזה גורם לכך שאי אפשר לדבר בטלפון של הבית במרחק של עד 5-7 מטר ממנו וזה נורא נורא מציק. אני יכול לשנות את תדר העבודה איכשהו לנתב הזה? 2. כרגע אין בנתב הזה מנגנון QOS, זה מה שנאמר לי באתר לפני כשנה +-. האם אוכל איכשהו לקבל מנגנון כזה, ע"י עדכון קושחת הנתב, לדוגמא? השתמשתי פעם בתוכנה שאת שמה אני לא זוכר כרגע, אבל ללא הצלחה. המחשב של אחי גם מחובר ואני רוצה להגביל אותו לפעמים, זה פשוט לא הלך. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by uriy,

שלום, עד היום גלשתי בבזק-נטוויזן במהירות 15MB, דרך מודם/ראוטר שסופק ע"י בזק netgear DGN2200 v2 שדרגתי ל 40MB בבזק אמרו לי שחייב להחליף את ה netgear שתומך רק ב ADSL יש לי (כרגע לא בשימוש) TP-LINK TD-W8961ND האם הוא מתאים ל vDSL ויכול לשמש אותי במהירות החדשה?

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  7. שלום חברים, אני צריך עזרה ממכם - אני תקוע עם הנתב הזה כבר חודש. יש לי שני מחשבים שאני מנסה לחבר לראוטר הנ"ל, קורה לי משהו מוזר ביותר שכאשר אני מחבר אותם לראוטר (כמובן לפי כל ההגדרות וגם לפי מספר תגובות פה באתר) הם מתחברים לי והכל סבבה. אך לאט לאטת כלומר משהו כמו שעה והלאה הם מתחילים לרדת באיכות הגלישה ואני לא מצליח להכנס למלא אתרים פתאום עד שהם מתנתק לי האינטרנט לגמריי בשניהם. אם אני רוצה להתחבר שוב אני צריך לנתק אותם מהראוטר ולחבר שוב ולעשות RESTART למחשב כדי שזה שוב יחבר לי את שניהם דרך הראוטר. יש מיקרים אחרים בהם רק מחשב אחד מצליח להתחבר לאינטרנט והשני לא. יש לכם מושג מה יכולה להיות הבעיה? צירפתי את ההגדרות שיש לי בראוטר (המבוססות על הגדרות של מישהו אחר שפירסם על זה ש…

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  8. שלום לכולם,לפני כמה זמן מחקתי את התוכנה itunes מהמחשב ומהרגע שהמחשב עשה ריסטרט אחרי המחיקה אין לי גישה לשום רשת אינטרנט- לא דרך כבל ולא דרך Wi-Fi(תכל'ס לא ניסיתי להתחבר דרך Wi-Fi כי אני לא מוצא את המתאם רשת אבל לא נראה לי שגם ב-Wi-Fi זה יעבוד ואני אסביר). דברים שניסיתי ולא עבדו:* אני מחובר לרשת עם כבל, הכבל מופיע כ-Local Area Connection, הדרייבר הוא Realtek PCIe Geb Family Controller, הראוטר הוא D-Link של בזק. החיבור במצב זמין. * הכבל מחובר לקיר שבו עובר כבל עד לסוויצ'ר שממנו מגיע כבל לראוטר. בדקתי שהראוטר תקין, שהסוויצ'ר תקין, שהמגעים ביציאה תקינים(הכל ע"פ נוריות חיווי). * כשאני מחבר לפטופ לאותו כבל רשת שמתחבר למחשב- יש רשת.* אני לא מצליח לגשת לדף ש…

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  9. Started by GunBlade,

היי! לפני שנה קניתי כרטיס רשת, ועכשיו התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה שלי Windows98, אבל לצערי איבדתי את הדיסקט עם הדרייבר של הכרטיס. הוצאתי את הכרטיס על מנת לגלות איזה סוג הוא כדי להוריד דרייבר מהאינטרנט, אבל הדבר אינו מצויין בשום מקום על הכרטיס! ישנם שני שמות על הצ'יפים שעל פיהם ניסיתי להוריד דרייבר, אבל בשני המקרים הדרייבר לא פעל. כלומר, הוא זיהה את הכרטיס, אבל נתן שגיאה. איך מגלים של מי הכרטיס? של איזו חברה בדיוק?? תודה.

10. רשת ה wifi הביתית של הוט מורכבת מ: 1. מודם -ראוטר hotbox ולצידו מתאם moca. שניהם יושבים בארון חשמל-תקשורת בקומה הראשונה. 2. ממיר mini fiberbox בקומה הראשונה ליד הטלוויזיה. מרחק של בסביביות 4-5 מטר מארון החשמל. 3. ממיר mini fiberbox בקומה השניה. יש בעיות קליטה קשות של הרשת ברחבי הבית בשתי הקומות. מספר קווי הקליטה בטלפון -מחשב, משתנה עם תזוזה ברחבי הבית. גם במרחקים קצרים מהממירים. התופעה לא ברורה במיוחד בקומה הראשונה, שבעיקרה היא סלון ומטבח ללא הפרעות של קירות או משהו ממין זה. לחלוטין משהו שהייתי מצפה שלא יקרה. הממיר ממוקם בפינת הסלון ליד הטלוויזיה, והראוטר במרחק של 5-6 מטר ממנו בין המטבח לסלון. הייתי מצפה שהממיר יכסה באופן מושלם את השטח…

• 0 תגובות
    • 3k צפיות
  11. שלום, דירה במושב בצפון (ליד עפולה) , תשתית הוט ספק הוט נט. כאשר עושים שיחות זום השמע נקטע מדי כמה דקות, לאחר שפותחים מיקרופון לרוב לא שומעים את התשובה מהצד השני לכמה שניות. מבירור זה קורה גם בכרמיאל ובכללי לתשתית הוט. DNS של גוגל ו (1.1.1.1 או 2.2.2.2) לא פתר. VPN שרת ישראלי של AVIRA SHEILD גם לא עזר. שיחות רבות עם הוט והוטנט (כולל הבדיחה שהם קוראים לה "מחלקת הנדסה") לא עזרו ואמרו שאצלם לא רואים כלום. ראוטר הוחלף כבר פעמיים (HOTBOX4). על הרשת יש 2 מתאמי מוקה בשביל ממיר YES (לא קשורים למחשבים שמהם מתנהל הזום). HOTBOX4 שמשמש רק כמודם, xioami ax6 מחובר אליו (השיומי מקבל כבל WAN מאחת היציאות LAN של ההוט בוקס). כל כבלי ה LAN הם לפחות c…

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  12. שלום יש ברשותי כונן רשת Western Digital MyBook World Edition 500gb וראוטר linksys WRT300N כאשר אני עובד בשוטף עם הכונן רשת שמחובר לראוטר המהירויות פשוט מתסכלות כאשר אני מחבר את הכונן למחשב באמצעות החיבור רשת הוא עף. תוכך בחיבור טרה ואני מוריד ממנו קבצים במהירות של 10 מגה בעוד דרך הרשת זה עובר במהירות שלך 20 קילו בייט - 50 קילובייט בקיצור אני מתוסכל. בבקשה תעזרו לי לא ידעתי איזה עוד מידע אתם צריכים על מנת לאבחן או לפתור את הבעיה, אני לא מומחה לעניין. תודה רבה מראש

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  13. לפני כמה שנים פרשתי נקודות תקשורת באמצעות כבל Cat5e של BYC Communication. הרשת שלי במהירות 1G (מתגים + אינטרנט), ואין תוכנית שדרוג בעתיד הקרוב. הבעיה שמהירות החיבור לא יציבה, ומסתנכרנת לפעמים על 100M. יש חדרים יותר/פחות בעייתיים, אבל בגדול הבעיה החמירה עם השנים. החלפתי מחברים כמה פעמים בחלק מהחדרים, ללא הועיל. לכן הגעתי למסקנה שמקור הבעיה כנראה בכבל. (מחיפוש נראה שאני לא היחיד) כעת אני מתלבט בין סוגי כבלים, כאשר הפרמטרים המתחרים הם אמינות חיבור מול קלות השחלה. מבדיקה פיזית לא הרגשתי הבדל גדול בגמישות בין Cat6a U/FTP לבין Cat7 F/FTP (שניהם של טלדור), לכן אני נוטה ללכת על השני. הבעיה ששניהם הרבה פחות גמישים מהכבל הנוכחי, שגם אותו לא היה קל להשחיל בז…

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  14. Started by thebenjamin,

שלום, רציתי לשאול האם הראוטרים שמקבלים היום מבזק לVDSL תומכים בAP? כרגע אני משתמש ב2 ראוטרים מבזק (siemens sl2-141). במידה ואשדרג לVDSL הראוטר שאחבר יוכל להשתמש באחד הסימנסים כAP? או שאוכל להשתמש בציוד החדש רק כמודם ולחבר אותו לסימנס שישמש כראוטר וחיבור לAP? תודה.

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  15. יש לי מחשב נייד עם חיבור אלחוטי וחיבור למחשב נייח עם חיבור כבל רשת את החיבור הרגיל חיברתי בלי בעיות בכלל אבל עם החיבור האלחוטי אני נתקל בבעיות אם מישהו יודע איזה אפשרות אני צריך לבחור בראוטר הזה זה ממש יעזור לי נסיתי כבר את כול האפשרויות אבל ללא הצלחה תודה לכול מי שיוכל לעזור לי.

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by avihaizipel,

ערב טוב: אני צריך המלצה בנוגע לראוטר אני לא מבין גדול של זה אז אני צריך המלצה עם מעט פירוט, אני גיימר וצופה ב-HD וב-4K ואני מעוניין שהכל יעבוד לי חלק "כי על איכות לא מתפשרים", בנוגע למחיר אפשר להתפרע מה שאומר שאם תגידו לי 1500 ש"ח ואני יהיה מרוצה לשש השנים הבאות אז זה מקובל. תודה מראש אביחי, נ.ב. יגלשו על הרשת 3-4 מחשבים, לפחות 4 android tv ושש ניידים פחות או יותר בו זמנית, ואם הראוטר זה לא הדבר היחיד שמספיק אשמח לעזרה כי אני גיימר, ואני לא רוצה שיפריעו לי בזמן שאני משחק אז לא רק הראוטר חשוב גם האיכות של השידור/רוחב פס. ושוב תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  17. Started by AmitDanan,

מישהו יכול להמליץ לי על נקודת גישה טובה לטלויזיה חכמה של LG שמחוברת דרך הWIFI?

18. Started by ghadad,

שלום לכולם , שאלה קטנה ברשותי נייח המחובר ב ישירות ל ADSL ,הייתי רוצה להימנע מראוטר מחובר קבוע אך לפעמים אני רוצה לגלוש בנייד שלי ברחבי הבית . האם יש דרך ע"י כרטיס או USB שיתחבר לנייח ויתן את יכולת התקשורת לנייד ? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  19. יוצא לחול אוטוטו לשלושה שבועות ורציתי להתקין VNC כדי לשלוט משם על המחשב, המחשב שלי מחובר דרך ראוטר חוטי+מודם של בזק. השאלה היא אם זה אפשרי, האם תהיה בעיה בגלל שזה שני מחשבים על IP אחד...? אם כן אפשרי, האם יש דרך שהמחשב שלי ישלח לי הודעה באיזה IP הוא נמצא..? (הוא לא קבוע אצלי ואני משער שבשלושה שבועות הוא יתנתק ויתחבר מספיק פעמים)... מישהו יכול לתת לי הסברים על אופן החיבור , את התוכנה בפועולה ראיתי, השאלה היא איך אני מחבר את עצמי אליו אם הIP שלו משתנה ואם הוא מאוחרי רשת ביתית עם ראוטר..? תודה רבה. בראל. עריכה: יש איזה דרך לקבל DNS קבוע מאיפשהו ולתת למחשב שלי להתחבר אליו אוטומאטי וככה אני יוכל פשוט "לזכור" DNS אחד במקום לרוץ אחרי ה IP המשתנה...?

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  20. Started by raviv1989,

יש לי 100 מגה של הוט עם המודם hotbox, בנוסף יש לי ראוטר שמחובר אליו שקניתי בזמנו עצמאית (של tplink 1043nd). בנוסף לשני אלה יש לי סוג של מגבר שלפני כמה שנים נציג של הוט חיבר לי. בקיצור, זה ממש הרבה דברים ואני רוצה להיפטר מכמה שיותר מהם. השאלה אם זה יפגע בביצועים? אני יודע שההוטבוקס יכול להיות גם מודם וגם ראוטר השאלה אם זה יפגע בביצועי הרשת במשחקים? ( לא שהם מדהימים). הספק שלי זה בזק בינלאומי. יש טעם לבקש טכנאי שיעשה לי סדר בבלגן? ולמה כל פעם שמישו מהמשפחה מפעיל מחשב נייד וסתם גולש יש לי מלא לאגים בps4? סורי על החפירה אבל הייתי חייב להוציא את זה חחח אשמח לכל המלצה! תודה

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  21. שלום לכולם, יש לי ראוטר D-Link DSL-G256DG של פרטנר, הראוטר יושב בחדר בקצה הבית (ליד המטבח) כנראה בגלל קירות שבדרך, אם מתרחקים 5 מטר מהחדר כבר אין אות של ווי-פיי. אני רוצה לחבר בחדר נוסף עוד מכשיר כדי שיחזק את האות של הווי-פיי בשאר הבית. (יש נקודות אינטרנט בכל החדרים) מה אני צריך לרכוש?

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  22. שלום, רכשתי נתב חדש TP-Link 1043ND V2 אני מתקשה להתחבר עם המחשב לאינטרנט בעזרת הנתב. הנתב מתחבר לספקית (טריפל סי) גם באמצעות Dynamic IP וגם עם L2TP (קבצים מצורפים) אבל המחשב לא גולש. עם הנתב הישן (גם של TP LINK) הכל עובד בסדר. ניסיתי לאתחל הכל כמה פעמים אך ללא הצלחה. מה אני מפספס? תודה.

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  23. שלום, אני מחפש ראוטר ביתי מודרני (יודע לעמוד בעומס של מספר משתמשים). הבעיה שכל הראוטרים הביתיים שראיתי מגיעים עם 4 חיבורים קוויים. האם יש בארץ מוצרים עם 6 או 8 חיבורים? מצאתי רק משהו מאוד ישן של D-Link: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9014 אשמח להמלצות על דגמים אחרים שניתן להשיג בארץ. תודה.

24. Started by I7210I,

שלום יש לי מחשב נייד DELL LATITUDE E7470 ומשום מה אני לא מצליח לראות רשת מסוימת שקיימת בתוך רשת אחרת וראיתי אותה במחשב אחר וכן בטלפון נייד, אני בעצם רואה רק רשת אחת כשיש שתיים שפועלות. מה יכולה להיות הבעיה?כמובן יש דרייברים והכל מותקן בנייד וכן עמדתי ממש ליד הראוטר ועדיין פשוט לא רואה את הרשת תודה רבה

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  25. Started by Yoav,

היי, אני יודע שהנושא נידון פה הרבה - זקוק לראוטר חדש. רשת קווית של ג'יגהביט, אלחוטי של 300Mbs לפחות, רצוי 450. הקאץ' - צריך עוצמת שידור מאוד חזקה (רצוי צריך לשדר בקומה שלו, קומה למטה ושתי קומות למעלה). מניסיוננו עם ראוטרים בסיסיים הבעיה היא רק בקומה העליונה ביותר. כמובן שיש לנו אופציה לשים ראוטר נוסף בשקע הקווי למעלה כריפטר - אבל הראוטר שיש לנו כרגע שישמש לצורך העניין בעייתי ואי אפשר לסמוך עליו ב-100% מהזמן. כמו כן, שקע USB יהיה מאוד שימושי, אני מעוניין לחבר אליו ישירות כונן חיצוני. רצוי USB3, אבל אסתפק גם ב-2. משיטוט בפורום ראיתי שמומלצת הגרסה החדשה של ה-1043ND הזכור לטובה (http://ksp.co.il/?select=.263..264..335.&list=1&sort=2&glist=1&uin=12698&txt_s…

• 6 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים