רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,504 דיונים בפורום זה
-
שלום קניתי את הראוטר CISCO 857W עכשיו אני צריך להגדיר אותו לעבוד עם בזק בינלאומי מה שהבנתי מהם צריך להגדיר אותו עם מודם כיצד ניתן לעשות את זה?
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
D-Link DSL-2760U הוא נתב אלחוטי איך הופכים אותו ל- REPEATER
-
- 0 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, עברתי לאחרונה ל-012 כחלק מהרפורמה החדשה. לפני כן הייתי בבזק עם חבילה של 40 מגה עם ראוטר של בזק מדגם netgear vegn2610 הראוטר נשאר אצלי אך ב-012 טוענים שבזק (כנראה תוכנתית) חוסמים את מהירות הגלישה לפי החבילה (40 מגה במקרה שלי) ולכן אני לא יכול לעשות 100 מגה אצלם למרות שהמכשיר עצמו תומך. כל העסק נשמע לי קצת הזוי אבל אני יכול להאמין על בזק... מישהו מכיר כזה דבר? במידה וזה אכן אמיתי האם יש אפשרות של צריבת תוכנה מקורית על הנתב במקום התוכנה של בזק ובכך לעקוף את זה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בגלל ריבוי שרשורים/אשכולות/נושאים כבר קשה לעקוב ולבדוק כמה אנשים אחרים מקבלים בעקבות המעבר ל- 100 מגה. שכל אחד יעשה בדיקה באתר של נטוויז'ן: (שכרגע נחשב לאתר אמין יותר מהאתר של הוט) speed.013.net ויפרסם את התוצאה פה + השעה שבה נעשתה הבדיקה. *רצוי לשים תמונה. אני אתחיל: אני בהוט+ההוטנט מהירות 100 מגה, בשעות שאין עומס, בוקר וצהריים אני מקבל 100 מגה: בשעות אחר הצהריים המהירות יורדת ואני מקבל בערך בין 85 ל- 90 מגה: בשעות שיש עומס בין 6 בערב עד 11 בלילה אני מקבל בין 70-75 מגה וכמובן בשעות אחרי 12 עד הבוקר אני מקבל אפילו יותר מ- 100 מגה, משהו כמו 102 וקצת יותר.
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום רב! לאחר שנים בהם המחשבים בבית היו מחוברים לרשת אלחוטית עלה רעיון לחבר אותם קווית באמצעות הסבת רישות הטלפון לרשת אינטרנט. 1(השחלת כבלי רשת חדשים התבררה כבלתי אפשרית עקב צינורות סתומים) 2(כבל הטלפן כולל רק 4 גידים לעומת 8 בכבל רשת אך עבור רשת של 100mb מספיקים רק 4 גידים) אך משיטוט ברשת קראתי כי הדבר בעייתי קצת מכיוון שהגידים בכבל טלפון אינם שזורים בזוגות (מה שנשמע לי מוזר כי גם ככה כבל רשת של 100mb מכיל 4 גידים כך שאין משמעות לשזירה), וכן שכבל טלפון אינו כולל סיכוך (והכבלים הקיימים מושחלים מרחק של 5 ואף 10 מטרים). אשמח לדעת אם אפשרי הדבר או את דעתכם בנושא.
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש ראוטר ביתי מודרני (יודע לעמוד בעומס של מספר משתמשים). הבעיה שכל הראוטרים הביתיים שראיתי מגיעים עם 4 חיבורים קוויים. האם יש בארץ מוצרים עם 6 או 8 חיבורים? מצאתי רק משהו מאוד ישן של D-Link: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9014 אשמח להמלצות על דגמים אחרים שניתן להשיג בארץ. תודה.
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
קיבלתי היום מודם מבזק netgear vvg2000, חיברתי וקינפגתי אותו כראוטר והכל עובד מצויין. יש רק בעיה אחת מוזרה גם הפלאפון וגם הטאבלט שלי (אנדרואיד) שניהם מתחברים לראוטר אפשר לגלוש והכל תקין. הבעיה מתחילה כאשר המכשירים יושבים זמן מסויים בלי שאני אגע בהם, אחרי הזמן הזה כשאני מעיר את המכשיר הוא מראה שהוא מחובר לרשת אבל אין גישה לאינטרנט, ז"א, אני מצליח לראות את ה-LAN שלי אבל לא יכול לצאת החוצה ל-WAN. רק כיבוי והדלקה של הWIFI במכשיר עוזרים (להתנתק ולהתחבר). יש לציין שהבעיה לא היית עם הראוטר הקודם dlink 2760u. אשמח להצעות לפתרון.
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם מישהו יכול לתת חוות דעת לגבי ההבדלים בין הראוטרים. ממה שהבנתי מהאתר של פיקוק (וגם מהאתר של אדימקס), הWLG הוא ורסיה חדשה מעט עם אותה חומרה אבל תוכנה שונה. WG http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=11&pl1_id=1&pl2_id=2 WLG http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=261&pl1_id=1&pl2_id=2 ממה שאני רואה בWLG אין WISP (האם באמת הראוטר יכול לקחת חיבור שהוא מרגיש באויר ולהתלבש עליו?) ואין את מה שאדימקס מגדירים Special Applications - חיבור UPnP. לעומת זאת יש כפתור הפעלה וכיבוי מהיר (לא יודע עד כמה זה שימושי) ויש פיצ'ר שנקרא Turbo Mode שמלבד לטעון שהוא מגביר את מהירות הגלישה ב35% אין הרבה הרחבה עליו. בנוסף, ךWLG יש רק 8MB ולWG …
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
חבר'ה, אני אובד עצות... יש ברשותי את הנתב הנ"ל שרכשתי מבזק. במקום סתם לבזבז כסף על אנטנט wifi (הפתרון הפשוט), אני רוצה להשתמש בנתב (שהרי יש לו יכולות קליטה אלחוטיות) כדי להתחבר לרשת אלחוטית ולגלוש. הרשת היא של השכנים החדשים שלי שסיכמתי איתם להתחלק באינטרנט. הבנתי שיש אפשרות של להגדיר את הנתב כ-wireless bridge עם הנתב של השכנים, ואז בעצם להתחבר לתשתית שלהם באופן אלחוטי וליצור חייגן PPPoE כדי להתחבר עם היוזר של הספק שלי (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה). עברתי על מלא מדריכים וכ"ו אבל כולם פונים למשתמש המתקדם וחלק מהשלבים אין לי מושג איך לעשות. אפילו תשובה לשאלה הפשוטה של האם אני צריך להגדיר משהו מיוחד בשני הנתבים או רק בנתב שלי לא הצלחתי לקבל. שברתי את הראש עם אין ספור ואריאציו…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי בבית שתי מחשבים שמחוברים בצורה קווית לנתב ואני רוצה להוסיף עו מחשב נישא ברשת אל-חוטית בנוסף אני גם רוצה שהנתב לא יפול שאני פותח את אימיול קאזה ועד תוכנות מהסוג הזה (אם ניתן ביחד אז סבבה) המליצו לי על הנתב של COMPEX מדגם np28g מכבן שאני לא כל כך מבין בזה אני שואל כל מי שאני יכול בקשר לזה ועוד לא הבנתי מה אני צריך לחפס בנתב טוב תודה מראש BIG FOOT
-
- 33 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכם חברים תראו ראיתי באינטרנט המון הסברים על סוויץ ראוטר וHUB ועדין דברים קטנים לא מתחברים לי יש לי כמה שאלות קטנות אני מבין שתפקידו של סוויץ הוא לחבר כמה רשתות , בבית יש לי רשת למה יש לי ראוטר ולא סוויץ ? או שזה גם סוויץ וגם ראוטר במשולב אם HUB כל כך ישן וסוויץ יותר חכם ממנו , אז למה משתמשים היום עדין בHUB מה הוא עושה שסוויץ לא יכול לעשות למה אני בבית צריך ראוטר ובמקום העבודה משתמשים במספר סוויץים , ? לחבר רשת ? אז למה לא להשתמש ברוטאר ? מה הבבדל בין ראטור לסוויץ הרי ראוטר מחבר גם בין רשתות וגם סוויץ לא ? מי שיכול לענות לי על השאלות האלו אני אשמח נ.ב חברים אני די חדש בזה בבקשה ממכם תנסו לרדת לרמת הבסיס בציוד הזה , תסבירו לי בצורה פשוטה ועוזרת אל תתנו לי לינקים של …
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום כיום אני לקוח של הוט, אבל בלי קשר רציתי הרבה זמן לקנות ראוטר בעצמי ולקבל איכות יותר רצינית ממה שהחברות בארץ מספקות. לאחרונה ניסיתי להתקין pi hole למי שמכיר וגיליתי שלא ניתן להגדיר DNS בעצמי עבור הFiberbox שמתפקד כראוטר עבורי. אתאר את המצב היום - יש את הFiberbox שמתפקד כמודם וראוטר, הוא מספק WIFI לבית. בנוסף, בכל חדר יש ממירים mini fiber שהם גם מתפקדים כמודמים וראוטרים בפני עצמם! ובחדר העבודה שלי יש מודם קטן של הוט שמספק לי חיבור אינטרנט קווי (הוא מחובר לכבל קואקס). מה שאני רוצה לעשות זה לקנות ראוטר חדש, שבעזרתו אוכל להגדיר DNS משל עצמי ועוד כל מיני פיצ'רים נחמדים, הבעיה היא שאני חושש שאם אעשה זאת, אני אפסיד את כל היתרונות שציינתי מקודם. יכול להיות …
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מתגורר בבניין ישןן בו אין תשתית של פרטנר או של סלקום, לחילופין ,ישנה תשתית של בזק . מבחינת איכות ההתקנה , מקצועיות של מתקין מן המניין או הבלאגן שנשאר בסיום ההתקנה , איזו חברה עדיפה ? לעבור לסיבים של בזק אני לא מעוניין כי ההתקנה מאוד יקרה . אני חושש ממצב בו אם וכאשר תהיה תקלה - פרטנר\סלקום לא יטפלו ויטילו את האשמה על בזק ומצידם בזק יטילו את האשמה על פרטר\סלקום ויהיה מצב של "בין הכיסאות" .ממה שראיתי ,המחירים של פרטנר מעט גבוהים יותר מאשר אלה של סלקום, אם אבחר בסופו של דבר בפרטנר , אני רוצה להבין על מה אני משלם את האקסטרה? אני תמיד בעד לשלם קצת יותר אם ההפרש שווה את זה. כמו כן, יש לי נתב פרטי שתומך מחיבור 1 ג'יגה (נתב ש…
-
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברים! אני צריך את עזרתכם. בעבודה אני צריך ללחוץ כבל רשת שיתאים לחיבור לקורונת שקע בקיר. את הקורונה קיבלתי עם 2 קומות ללא מספור עליה וכך אני לא ממש יודע איזה צבע אמור להיות איפה. צירפתי את הסדר של של הלחיצה הרגילה שאני עושה בדר"כ ודוגמא לקורונה שיש לי. אשמח אם תוכלו לעזור [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אחר צהריים טובים. אשמח אם תוכלו להביע את דעתכם על כרטיס הרשת: http://www.startech.com/Networking-IO/Wireless/Wireless-N-USB-Network-Adapter~USB300WN2X2D יש לי את הראוטר TL-WDR4300 ואליו הכרטיס ישודך. את הכרטיס אני מתכנן לקנות ב-eBay. בעיקרון אני צריך כרטיס רשת 5GHz שיעבוד בתקן n, לטווח רחוק. יש לי הרבה הפרעות ב-2.4GHz. אשמח לדעת אם יש לכם המלצות אחרות.
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד DELL LATITUDE E7470 ומשום מה אני לא מצליח לראות רשת מסוימת שקיימת בתוך רשת אחרת וראיתי אותה במחשב אחר וכן בטלפון נייד, אני בעצם רואה רק רשת אחת כשיש שתיים שפועלות. מה יכולה להיות הבעיה?כמובן יש דרייברים והכל מותקן בנייד וכן עמדתי ממש ליד הראוטר ועדיין פשוט לא רואה את הרשת תודה רבה
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אפשרי? כאילו ראוטר אחד מחובר רגיל... ומאחד הפורטים שלו אני מחבר לראוטר אחר?
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום רב, כדי לקבל או להעביר הרבה תמונות אני מכווץ אותם אבל אז האיכות נפגמת. איך אני יכול לקבל ולהעביר(בעיקר בין המחשב שלי לעוד מחשב) קבצים גדולים?
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, רכשתי נתב חדש TP-Link 1043ND V2 אני מתקשה להתחבר עם המחשב לאינטרנט בעזרת הנתב. הנתב מתחבר לספקית (טריפל סי) גם באמצעות Dynamic IP וגם עם L2TP (קבצים מצורפים) אבל המחשב לא גולש. עם הנתב הישן (גם של TP LINK) הכל עובד בסדר. ניסיתי לאתחל הכל כמה פעמים אך ללא הצלחה. מה אני מפספס? תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת האם ישנה דרך לחסום את הגישה (יש לי ילדים) לאינטרנט בכרטיס רשת האלחוטי כרגע הם יכולים לעשות connect פעם אחת והוא שומר את הסיסמא
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, בהמשך לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=270804.0 קניתי היום את הנתב Linksys WRT54GL, הגדרתי אותו הכל עובד טוב ויפה =] בנוסף יש לי את הנתב הישן Edimax BR-6114WG, שאיתואני רוצה להרחיב את הטווח כשהוא Repeater.. מה שעישיתי בנתיים זה ככה: הגדרת ה-WRT54GL כ-AP + WDS ושמתי בו את ה-MAC של הראוטר אדימקס. כתובות של הלינקסיס הן 192.168.1.100-200 ושער ברירת מחדש 192.168.1.1 באדימקס הגדרתי AP Bridge-WDS ושמתי את ה-MAC של הראוטר של הלינקסיס. כתובות DHCP 192.168.1.201-254 ושער ברירת מחדל 192.168.1.99 בהגדרות WAN בחרתי STATIC-IP ונתתי לו 192.168.2.108 שזה בטווח של הראוטר לינקסיס ושער ברירת מחדל של הלינקסיס. כמובן שכל מגבלות האבטחה מבוטלות, הערוצים זהים וה-SSID…
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אין לי הרבה משחקי רשת מותקנים, אז לצורך הדיון אני אתמקד בWORLD OF WARCRAFT. בגדול, האינטרנט שלי פועל בסדר גמור. אין בעיה בגלישה, בהזרמת מדיה, בהורדות... הכל כרגיל. לאחרונה הופיעה בעיה במשחק המדובר: אני מצליח להתחבר כרגיל, אבל בתוך המשחק אני מקבל LATENCY של איזה 20,000. עם זאת, כשאני בודק בעזרת הפקודה PING ואותו השרת, אני מקבל כ100... ניסיתי להתקין את המשחק מחדש - לא עזר. ניסיתי לחבר מחשב אחר שעליו מותקן המשחק ופועל תקין כשהוא מחובר לרשת אחרת (נייד, בחיבור אלחוטי) לראוטר שלי - והבעייה קיימת גם בו! כלומר, הבעיה היא לא בהתקנת המשחק, אלא משהו עם הרשת בבית שלי. כמו כן, הפורטים שצריכים להיות מוגדרים אכן מוגדרים, והעיקר כאמור זה שלא שיניתי כלום מהזמן בו הכל פעל כשורה. למישהו יש …
-
- 29 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני צריך לדעת מה הפינג הממוצע שלי (במאיות שנייה). איך אני יכול לבדוק את זה?
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי. יש לי בעבודה פקס,שמחובר לאינטרנט,שאליו אני מחבר כבל רשת ומחבר אותו לנייד לצורך אינטרנט,במקום לגמור את החבילת גלישה בסלולר. לצורך העניין באתרים של גוגל(יוטיוב,גוגל),ופייסבוק אני מצליח לגלוש,אבל בכל אתר אחר אני לא מצליח. רשמתי בCMD פינג ואת הכתובת של האתר וזה נתן לי רפליי (17MS ממוצע אם זה קריטי) יש דרך לעקוף את החסימה הזאת ולגלוש באתרים כמו וואלה,יד2 נענע וכו'? במחשב אחר של המפעל לצורך העניין יש גישה לכל האתרים,יש אפשרות לפתוח את החסימה הזאת גם אצלי?(מעוניין בעיקר לצפות בסרטים לצפייה ישירה להעביר משמרת) אגב,גם בניידים אחרים יש את אותה תוצאה של חסימת אתרים.
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
רשת ה wifi הביתית של הוט מורכבת מ: 1. מודם -ראוטר hotbox ולצידו מתאם moca. שניהם יושבים בארון חשמל-תקשורת בקומה הראשונה. 2. ממיר mini fiberbox בקומה הראשונה ליד הטלוויזיה. מרחק של בסביביות 4-5 מטר מארון החשמל. 3. ממיר mini fiberbox בקומה השניה. יש בעיות קליטה קשות של הרשת ברחבי הבית בשתי הקומות. מספר קווי הקליטה בטלפון -מחשב, משתנה עם תזוזה ברחבי הבית. גם במרחקים קצרים מהממירים. התופעה לא ברורה במיוחד בקומה הראשונה, שבעיקרה היא סלון ומטבח ללא הפרעות של קירות או משהו ממין זה. לחלוטין משהו שהייתי מצפה שלא יקרה. הממיר ממוקם בפינת הסלון ליד הטלוויזיה, והראוטר במרחק של 5-6 מטר ממנו בין המטבח לסלון. הייתי מצפה שהממיר יכסה באופן מושלם את השטח…
-
- 0 תגובות
- 2.9k צפיות
-