עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by nizansm,

שלום, אני עומד להצטרף לסלקום TV בקרוב, ואני רוצה לוודא שהתקשורת בבית תהיה מוכנה לקראת זה. המצב כרגע הוא אינטרנט של HOT, ע"י מודם+ראוטר באותו חדר, וחוטים פיסיים ל-3 חדרים נוספים בבית (אחד מהם הוא הסלון - יש שם מחשב). אם אני מצטרף לטריפל של סלקום כולל האינטרנט, אז הטלויזיה והאינטרנט שאני מקבל מהם יחלקו את אותו רוחב פס. אני מעוניין להשתמש בראוטר שלי (archer c7) כדי לחלק את התעבורה איך שאני מוצא לנכון (למשל לשמור 20 מגהביט לממיר הטלויזיה של סלקום בסלון). בגלל שיש רק כבל פיסי אחד מהראוטר לסלון שכבר מתחבר למחשב בסלון - אני אצטרך לקנות switch כדי לאפשר למכשיר נוסף להתחבר שם ליד הטלויזיה. (לשים את הראוטר והמודם בסלון לא יהיה אפשרי כי יהיה צריך…

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  2. Started by Zaf531,

שלום לכולם.יש לי בבית בעיות של קליטה בקומות התחתונות והבנתי שאפשר להפוך נתב לסוויץ'.יש ברשותי נתב נוסף של D-link דגם DSL-6740U איך אני יכול לחבר אותו לנתב הראשי בקומה העליונה בכדי שתיהיה לי קליטה בקומה התחתונה?תודה לכל העוזרים בנוסף אני קצת חלוד/חלש בנושא בנתבים אז אני אשמח אם ההסבר יהיה מפורט כמו לילד קטן ** ובנוסף רציתי לדעת אם כבל רשת רגיל בין שני הנתבים יעשה את העבודה או שצריך את הכבל מצליב תודה

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  3. אני צריך להמלצה לראוטר מודם שיתאים לבזק 100 מגה. אני כרגע בבזק עם הd-link 6740U שלהם, הוא בעייתי בתקופה האחרונה, הייתי רוצה לקנות ראוטר משלי ולא לקחת את הציוד העלוב של בזק ולהיות תלוי בהם. הבנתי שאני צריך ראוטר VDSL אבל אני לא מוצא כל כך הרבה, ומה שאני כן מוצא עולה כמו זהב. יש המלצה?

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  4. Started by ykg,

היי, יש לי בעיה שהמודם שלי (שאליו מחובר הראוטר האלחוטי) לא מספק קליטה טוב בחלק מהחדרים, הוא נמצא בממ"ד ואין לי אפשרות להוציא אותו משם. חשבתי על לנסות את הקופסאות שאמורות להעביר Ethernet על גבי רשת החשמל. היה לי ניסיון לא משהו איתן לפני שנה. חוויתי ניתוקים וחוויה לא כל כך טובה. אבל זה היה מיצרן אלמוני שקיבלתי ממשהו במתנה. נניח ואני מוכן להשקיע בזה קצת יותר, למשהו יש המלצה לדגמים טובים שבאמת עובדים טוב ויצליחו לתת לי חווית שימוש בחדר המרוחק? תודה.

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by haim_i,

שלום לכולם. אני אנסה לתאר את הבעיה שלי בפירוט אך בקצרה : יש רשת ביתית ע"פ המפרט הבא : מודם ADSL של ECI (מסוג 270 משהו ,כחול ,אתם בטח מכירים) המודם מקונפג כנתב (אשר מבצע עבורי את החיוג לאינטרנט) ומחובר ל HUB 8 פורטים עם שני מחשבים. מה שמתקבל בעצם זה שאני מתחבר מכל מחשב לאינטרנט ללא ביצוע חיוג מהמחשב אלא דרך LAN. ברצוני להתקין HTTP + FTP אשר יהיה מחובר לרשת הפנימית. הבעיה היא שכל המחשבים ברשת מקבלים כתובות IP פנימיות מה DHCP של המודם בתחום 192.168.1.0 בעוד שהכתובת האמיתית שלי נמצאת אצל המודם. התקנתי מחשב נוסף (3) כשרת REDHAT 9 ,הגדרתי את ה APACHEE והכל עובד אך רק בתוך תחום הרשת שלי . כלומר מי מנסה להגיע לשרת מהאינטרנט מגיע בעצם למודם ולא יכול להכנס לשרת. הבנתי שניתן לפתור…

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  6. החיבור הוא דרך הוט כרגע יש לי טאג 4 עם חבילה של 30 על 1.5 הנתב הוא לינקסיס 4200 אשר מגיע ל 25 מגה בגלל בעיית קושחה ידועה

• 34 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by yshalev,

הי אשמח לקבל המלצה לראוטר הכולל מודם סלולרי הנותן תמיכה לרשת 4g. האם הנתב הבא מומלץ ? https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=931730 קישור נוסף למוצר https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=24619&iszap=1

• 0 תגובות
    • 3k צפיות
  8. אני מנוי של בזק כמה שנים ותמיד יש לי בעיה מוזרה של מהירות עולה ויורדת ... אני גר בעיר גדולה ולא בישוב מרוחק החלפתי ראוטרים , החלפתי ספקיות אינטרנט , החלפתי מחשבים מה לא עשיתי ? תמיד המהירות בתשתית משחקת באו טכנאים של בזק ולא הצליחו לפתור את התקלה יש לבזק בעיה מהמרכזיה עד הבית התשתית היא על בסיס " נחושת " לא אמינה במיוחד , בניגוד ל HOT שזה כבל קוקסיאלי שההולכה בו טובה יותר . גם שתיכנס הטכנולוגיה של בזק NGN עדיין מהמרכזיה תהיה " נחושת " הטכנולוגיה של ה NGN מחליפה את הנחושת שעד המרכזיה בכבל אופטי אבל מהמרכזיה עד הבתים ובבתים זה " נחושת " עלובה לא יציבה שעושה בעיות ובהוט הייתי בשנת 2002 וב 2008 בתור שכיר שם " טכנאי שירות " והיה מזעזע הבעיה שהייתי טכנאי לא באיזור שלי …

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  9. Started by ag43,

משום מה דווקא בתוכנת BITCOMET הפורט שלי תמיד חסום (במקרה הטוב) או UNKNOWN (במקרה הרע), EMULE ותוכנות אחרות מקבלות HIGH ID ורק ITCOMET עושה בעיות. הבעיה אינה בפיירוול. אני משתמש במתאם של 012 לחלוקת קו ואינטרנט על אותו חיבור. יש למישהו מושג מה הבעיה. אגב, בניגוד לתלונות ששמעתי עד עכשיו על 012, רוב הטורנטים שניסיתי (ולאו דווקא חדשים או מלאי SEEDERS) רצו לי תוך דקה על 190KB (מקסימום רוחב פס) ונשארו כך עד הסוף. יש מספר טורנטים שלא מוכנים אפילו להתחבר (ובמחשבים אחרים על רשת אחרת הם כן עובדים), לדעתי בגלל שהפורט האזנה שלי חסום.

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by boris163,

שלום רב, כיצד באפשרותי לעשות בקרת תעבורה על מנת לפזר את הצריכה באופן שווה בין מכשירי הקצה שלי ע"פ כתובת אי פי / MAC היה לי את הראוטר הכי פשוט של TPLINK ואצלו זה היה אפשרי בקלות, וכאן אני לא מצליח / לא יודע איך לעשות זאת. אשמח לעזרה.

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  11. Started by ag43,

עקב צורך לאחד מספר סביבות הדגמה בעבודה אני צריך ראוטר שינהל את התעבורה וישאר יציב. הראוטר יחובר להוטבוקס (500\10) שיוגדר כברידג'. יחוברו אליו 2 סוויטצי 24 פורט, אקסס פוינט אלחוטית אחת וראוטר נוסף (DOUBLE NAT). לכל הציוד הנ"ל יחוברו כ20 מדפסות, 5 מדפסות תלת מימד ועוד כ15 מחשבים. עיקר התעבורה תהיה הדפסות,אינטרנט ומעט מאוד smb. מדובר על סביבת הדגמה כך שאני לא מתכונן להשקיע בציוד מקצועי. כל שאר הציוד כבר קיים. איזה ראוטר יחזיק את כל זה בצורה סבירה?

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  12. זה התחיל מWNET ועכשיו TVNETIL וTORRNETZ אני בשירות החדש של הכבל התת מימי אני חייב לציין...עם אייפי 31 בהתחלה ונכון שעכשיו האינטרנט טס אבל ביומיים האחרונים זה התחיל לקרות ואני מצליח להיכנס אבל לTVNETIL עםhttp://anonymouse.org לעוד מישהו זה קרה? אפשר לעשות משהו בנידון??

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by oneq,

אם אני מחבר את המכשיר הנייד שלי כמודם סלולארי, זה אפשרי לעשות שימוש באייפי שלו אבל עדיין לגלוש דרך האינטרנט של המחשב (מבחינת מהירות גלישה, הורדה וכו')? אני לא מוצא שום דרך אחרת לשנות את האייפי שלי מבלי להתקשר לספק.

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  14. Started by KoM,

שמתי לב שמאז השדרוג לגרסא החדשה אני רואה את נתון ה-OVERHEAD, יש לציין שהוא מאד גבוה ובמהירות הורדה של 1000KBS עומד על כ-100+. הדבר קורה גם ב-UP ביחס דומה פחות או יותר... הייתי שמח לדעת מה זה, והאם מדובר בתקלה ?

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  15. Started by Keman,

הי לכולם :-) מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה ההבדל המדויק בין SWITCH ל HUB ? הרי הם גם נראים דומה, לא ? הוסבר לי בקצרה, שההבדל הוא באיזשהם תבלאות של כתובות, אבל מהו ? תודה מראש לכל עונה :-)

16. שלום לכולם, קודם כל, מצטער על הידע הצרכני המועט (סיבות כאלו ואחרות "out of the blue") שיש באמתחתי, דבר שני מצטער על ידע ה-IT הבסיסי. משעברנו את שלב יום הכיפורים נמשיך להסברים ולשאלות לשמן התכנסנו.. אני נכנס לדירה חדשה בה ארצה לשלב ספק ותשתית תחת "חשבונית אחת", כן אני יודע שחשוב לבדוק מול החברות עד כמה הן יכולות לספק לבניין/לדירה (חבילות של 10,30, 100 וכו'). שימושיי יהיו שימוש נרחב ב-HTPC (סטרימינג של סרטים וסדרות, סטרימינג של טלוויזיה), שימוש נרחב ב-XBOX. בנוסף לזה גם שימוש בחדר עבודה ללימודים וכמובן רשת אלחוטית לפלאפונים והטאבלטים בבית. א. נתב - אני תמיד דוגל בשיטה של לקנות בהוצאה חד-פעמית ושהמוצר ישאר תחת אחריות שלך, האם זה תקף גם כאן? אישית-רציונלית מעדיף לקנות נ…

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  17. Started by uriy,

שלום, עד היום גלשתי בבזק-נטוויזן במהירות 15MB, דרך מודם/ראוטר שסופק ע"י בזק netgear DGN2200 v2 שדרגתי ל 40MB בבזק אמרו לי שחייב להחליף את ה netgear שתומך רק ב ADSL יש לי (כרגע לא בשימוש) TP-LINK TD-W8961ND האם הוא מתאים ל vDSL ויכול לשמש אותי במהירות החדשה?

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  18. היי חבר'ה, אני רוצה לקנות ראוטר לבית מאמזון ולהביא אותו לארץ עם חבר מארה"ב שמגיע לביקור. הייתי כמעט 8 שנים עם WRT54GL, ועכשיו אני רוצה לקנות נתב ש"מקדים את זמנו" ויאפשר לי להנות ממנו לעוד הרבה שנים בלי צורך לשדרג. השימושים שלי לראוטר: גלישה בבית ובחצר (עד 20-30 מטרים בשטח בנוי) חיבור הארד דיסק חיצוני לצורך גיבוי ושיתוף קבצים, ובנוסף צפייה בסרטים שיושבים עליו דרך הרשת הביתית תוכנות שיתוף קבצים מצלמות אבטחה שמחוברות אליו אלחוטית ASUS RT-AC66U Dual-Band Wireless-AC1750 Gigabit Routerלכן אני מחפש ראוטר עם מינימום: טווח קליטה של לפחות 20 מטר בשטח בנוי תקן AC, שידור 5GHZ במהירות 600mbps חיבור USB 3.0 ראיתי כמה ראוטרים רלוונטיים: TP-LINK Archer C8 AC1750 Dual Band Wireless …

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  19. שבוע טוב! ברשותי נתב TP-LINK TL-WR-641G, ויש לי שתי שאלות: 1. יש לי גם טלפון אלחוטי בחדר, ונדמה ששניהם משתמשים בתדר זהה או מאוד קרוב וזה גורם לכך שאי אפשר לדבר בטלפון של הבית במרחק של עד 5-7 מטר ממנו וזה נורא נורא מציק. אני יכול לשנות את תדר העבודה איכשהו לנתב הזה? 2. כרגע אין בנתב הזה מנגנון QOS, זה מה שנאמר לי באתר לפני כשנה +-. האם אוכל איכשהו לקבל מנגנון כזה, ע"י עדכון קושחת הנתב, לדוגמא? השתמשתי פעם בתוכנה שאת שמה אני לא זוכר כרגע, אבל ללא הצלחה. המחשב של אחי גם מחובר ואני רוצה להגביל אותו לפעמים, זה פשוט לא הלך. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  20. רציתי לשאול אם בשביל להעביר נתונים בין מחשבים בעזרת כבל רשת מוצלב , צריך איזה תוכנה או להגדיר משו מסויים?

21. Started by yotamgiu,

שלום רב, שמי יותם ועברתי דירה בקיבוץ בו אני גר. הבעיה היא שלדירה שעברתי אליה אין תשתית אינטרנט אז במקום זאת הקיבוץ שלי התקין סוג של אנטנה לשכונה בה אני גר והיא "משדרת" את האינטרנט אלינו והאות ממש חלש. אני נמצא בסביבות ה30 מטר מאותה אנטנה. האם יש איזו דרך לשפר את קליטת האות? האם יש סוג של בוסטר שאני יכול לקנות? אני משתמש בלפטופ ובטלפון שלי, בשניהם קליטת האות נמוכה נורא. לקיבוץ אין פיתרון הנראה לעין.

22. שלום, אילו ראוטרים עובדים הכי טוב עם אינטרנט HOT + מודם THOMPSON (של HOT)? יש לי LEVEL1 WBR-6001, אבל אני חושד שהוא לא אופטימלי....

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  23. http://www.themarker.com/hitech/1.1656620 אוי אוי אוי הוט. אתם כ"כ טפשים. אני מניח שעכשיו לא תהיה בעיה לפצל את חבילת "HOTNET Platinum"

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  24. רצוי ראוטר זול ככל האפשר. בסביבות ה200-300 שקל מקסימום(חריגה עד 400 מקסימום) 2 מחשבים יחוברו (אופציה ל 3 או 4 בעתיד)- אחד בחדר שלי ואחד בחדר מרוחק באופן אלחוטי. העברת קבצים - אני מעוניין שתהיה תיקייה משותפת לשני המחשבים. השימושים העיקרים של כל מחשב שני המחשביםי - הכל. הורדת משחקים, צפייה בסרטונים ב YOUTUBE, גלישה לצורך חיפוש מידע, FACEBOOK, משחקי רשת. המחשב המקומי יחובר באמצעות כבל ETHERNET או USB למודם. המחשב המרוחק באמצעות כרטיס PCI או מתאם USB כדי ליצור קשר אלחוטי עם הראוטר. תשתית בזק. מודם שקיים כעת אצלי AZTECH 600E דרישות מהראוטר - מהירות סבירה של אינטרנט במחשב מרוחק ומהירות מירבית במחשב המקומי. - גישה של המחשב המרוחק לתיקייה ספציפית במחשב המקומי. - מאפשר פתיחת פורטי…

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  25. את המודם של TP-LINK המדובר בחרתי לקנות לאחר המלצות ושיבוחים רבים פה בפורום. לאחר חודשיים (בערך) של שימוש הוא התחיל לעשות לי צרות, הפסיק להתחבר לאינטרנט (הנורית של הסנכרון מול בזק לא עבדה יותר) והוא גם לא נתן לי לגשת אליו יותר דרך LAN להגדרות מערכת שלו. במסגרת האחריות כמובן (בערך 3 שנים אם אני לא טועה) לקחתי אותו למעבדה בערך היחידה בארץ שמטפלת בזה (זה ממש רחוק ממני) במיוחד כדי לתקן את הבעיה. אך לא הופתעתי לגלות שחברת benda לא רחוקה להיות משאר היבואנים הטיפוסיים שיש לנו בארץ הקודש, אני אסביר: הם עשו לו בדיקה במשך שלוש שעות בערך, לאחר שחזרתי לשם, הבנתי מהם שהם "בסך הכל" עשו לו איפוס ושדרוג גרסת קשוחה (מה שכבר עשיתי ממזמן לגרסה האחרונה להיום (נכון לכתיבת שורות אלה)), ולא בדקו…

• 12 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.