עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by uriy,

שלום, עד היום גלשתי בבזק-נטוויזן במהירות 15MB, דרך מודם/ראוטר שסופק ע"י בזק netgear DGN2200 v2 שדרגתי ל 40MB בבזק אמרו לי שחייב להחליף את ה netgear שתומך רק ב ADSL יש לי (כרגע לא בשימוש) TP-LINK TD-W8961ND האם הוא מתאים ל vDSL ויכול לשמש אותי במהירות החדשה?

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  2. שלום, אילו ראוטרים עובדים הכי טוב עם אינטרנט HOT + מודם THOMPSON (של HOT)? יש לי LEVEL1 WBR-6001, אבל אני חושד שהוא לא אופטימלי....

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by KoM,

שמתי לב שמאז השדרוג לגרסא החדשה אני רואה את נתון ה-OVERHEAD, יש לציין שהוא מאד גבוה ובמהירות הורדה של 1000KBS עומד על כ-100+. הדבר קורה גם ב-UP ביחס דומה פחות או יותר... הייתי שמח לדעת מה זה, והאם מדובר בתקלה ?

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  4. שלום אני בטוח שטחנו הרבה את השאלה וקראתי את הסטיקי ולא הצלחתי להבין אז אשמח לעזרה קצרה אם יש למישהו כוח חיברתי נתב Linksys WRT54GC הוא מחובר ככה שהמודם של האינטרנט מחובר ראשון אחריו הנתב לנתב מחובר מחשב אחד באופן חוטי ואחד אלחוטית מערכת ההפעלה היא ויסטה לא הייתי צריך להגדיר כלום ושני המחשבים התחברו בלי שום בעייה,אני רוצה לשים סיסמא כדי שלא כולם יוכלו להתחבר דרך האינטרנט האלחוטי השאלה איך אני מגדיר את זה בידיוק ולא הצלחתי כלל לראות את הגדרות הנתב במחשב תודה מראש

• 18 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by oneq,

אם אני מחבר את המכשיר הנייד שלי כמודם סלולארי, זה אפשרי לעשות שימוש באייפי שלו אבל עדיין לגלוש דרך האינטרנט של המחשב (מבחינת מהירות גלישה, הורדה וכו')? אני לא מוצא שום דרך אחרת לשנות את האייפי שלי מבלי להתקשר לספק.

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  6. שלום לכולם, עקב בעייה שהייתה לי בכרטיס רשת שפשוט היה מפסיק לפעול ברגע שהיתה מהירות הורדה גבוהה לאורך זמן, חבר הציע לי לשנות את ה-SPEED & DUPLEX מ-AUTO NEGOTIATION ל-10mb Full Duplex לאחר שעשיתי זאת אכן הבעייה נפתרה אבל השינוי הכי גדול שהרגשתי שפשוט אתרים התחילו לעלות הרבה יותר מהר. אבל לאחר השינוי בהגדרה זו, צנחה מהירות העברת הקבצים בתוך הרשת הביתית בצורה דרסטית (העברת קובץ של 2GB לפי ווינדוס תיקח באיזור ה-20 שעות) ברגע שאני מחזיר ל-AUTO אז זה מסתדר. רציתי לדעת למה זה משפיע על מהירות הרשת הביתית? והם יש דרך לסדר שזה ישאר על 10MB FULL DUPLEX ועדיין לקבל מהירות העברת קבצים גבוהה בתוך הרשת הביתית? העברת הקבצים עצמה היא בין המחשב הנייח שלי-שבו שיניתי הגדרה זו, לבין הנ…

7. Started by yotamgiu,

שלום רב, שמי יותם ועברתי דירה בקיבוץ בו אני גר. הבעיה היא שלדירה שעברתי אליה אין תשתית אינטרנט אז במקום זאת הקיבוץ שלי התקין סוג של אנטנה לשכונה בה אני גר והיא "משדרת" את האינטרנט אלינו והאות ממש חלש. אני נמצא בסביבות ה30 מטר מאותה אנטנה. האם יש איזו דרך לשפר את קליטת האות? האם יש סוג של בוסטר שאני יכול לקנות? אני משתמש בלפטופ ובטלפון שלי, בשניהם קליטת האות נמוכה נורא. לקיבוץ אין פיתרון הנראה לעין.

8. רצוי ראוטר זול ככל האפשר. בסביבות ה200-300 שקל מקסימום(חריגה עד 400 מקסימום) 2 מחשבים יחוברו (אופציה ל 3 או 4 בעתיד)- אחד בחדר שלי ואחד בחדר מרוחק באופן אלחוטי. העברת קבצים - אני מעוניין שתהיה תיקייה משותפת לשני המחשבים. השימושים העיקרים של כל מחשב שני המחשביםי - הכל. הורדת משחקים, צפייה בסרטונים ב YOUTUBE, גלישה לצורך חיפוש מידע, FACEBOOK, משחקי רשת. המחשב המקומי יחובר באמצעות כבל ETHERNET או USB למודם. המחשב המרוחק באמצעות כרטיס PCI או מתאם USB כדי ליצור קשר אלחוטי עם הראוטר. תשתית בזק. מודם שקיים כעת אצלי AZTECH 600E דרישות מהראוטר - מהירות סבירה של אינטרנט במחשב מרוחק ומהירות מירבית במחשב המקומי. - גישה של המחשב המרוחק לתיקייה ספציפית במחשב המקומי. - מאפשר פתיחת פורטי…

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  9. Started by ag43,

עקב צורך לאחד מספר סביבות הדגמה בעבודה אני צריך ראוטר שינהל את התעבורה וישאר יציב. הראוטר יחובר להוטבוקס (500\10) שיוגדר כברידג'. יחוברו אליו 2 סוויטצי 24 פורט, אקסס פוינט אלחוטית אחת וראוטר נוסף (DOUBLE NAT). לכל הציוד הנ"ל יחוברו כ20 מדפסות, 5 מדפסות תלת מימד ועוד כ15 מחשבים. עיקר התעבורה תהיה הדפסות,אינטרנט ומעט מאוד smb. מדובר על סביבת הדגמה כך שאני לא מתכונן להשקיע בציוד מקצועי. כל שאר הציוד כבר קיים. איזה ראוטר יחזיק את כל זה בצורה סבירה?

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  10. היי, יש לי שאלה מדוע החיבורים שישנם בארץ מספקים מהירות שליחה נמוכה? לדוגמא ADSL 0.5 מוריד ב60 שולח ב10 (עוד סביר) ארי זה מגיעים ל ADSL 1.5 : הורדה 187.5 שליחה 12 והכי מוגזם : ADSL 2.5 הורדה 312.5 שליחה 16 עכשיו בדרך כלל אני מדבר עם אנשים מחו"ל, יש להם מהירות שליחה בהרבה יותר גבוהה! למשל אצל בן אדם אחד : הורדה 170 שליחה 70-80 ! אצל עוד אחד מוריד במגה לשניה שולח משהו כמו 250-300 קילובייט לשניה... מישהו מוכן להסביר לי למה באץר זה כ"כ איטי?

• 26 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. את המודם של TP-LINK המדובר בחרתי לקנות לאחר המלצות ושיבוחים רבים פה בפורום. לאחר חודשיים (בערך) של שימוש הוא התחיל לעשות לי צרות, הפסיק להתחבר לאינטרנט (הנורית של הסנכרון מול בזק לא עבדה יותר) והוא גם לא נתן לי לגשת אליו יותר דרך LAN להגדרות מערכת שלו. במסגרת האחריות כמובן (בערך 3 שנים אם אני לא טועה) לקחתי אותו למעבדה בערך היחידה בארץ שמטפלת בזה (זה ממש רחוק ממני) במיוחד כדי לתקן את הבעיה. אך לא הופתעתי לגלות שחברת benda לא רחוקה להיות משאר היבואנים הטיפוסיים שיש לנו בארץ הקודש, אני אסביר: הם עשו לו בדיקה במשך שלוש שעות בערך, לאחר שחזרתי לשם, הבנתי מהם שהם "בסך הכל" עשו לו איפוס ושדרוג גרסת קשוחה (מה שכבר עשיתי ממזמן לגרסה האחרונה להיום (נכון לכתיבת שורות אלה)), ולא בדקו…

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. בימים אלה אני מקים בביתי רשת חוטית בקירות. על מנת לחבר את כל המחשבים אאלץ להשתמש בראוטר שתומך במודם ADSL ולפחות ב Switch אחד תואם. אני רוצה לשתף מדפסת ואולי גם כונן חיצוני בין המחשבים ולכן חשוב לי שתהיה לפחות יציאת USB אחת בראוטר [או/גם בסוויץ' - אם יש דבר כזה בכלל] העברתי בין המחשבים כבלים מסוג CAT5 וברצוני להשתמש בכל שמונת החוטים הנמצאים בכל זה על מנת להגיע למהירות תעבורה גבוהה בין המחשבים[1Gbps] (כיון שבמילא אין לי מה לעשות עם שאר החוטים). אשמח לקבל המלצות על ראוטרים וסוויצ'ים שתומכים במהירות תעבורה 1Gbps והראוטר כאמור עם יציאת USB. [אשמח לראות גם בלי יציאת USB לשם ההשוואה] תודה רבה לעוזרים ולבעלי הניסיון.

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by jackhammer,

שלום לכולם יש לי ברשת כמה APים (כל AP משדר רשת אחרת). אני רוצה לשנות כמה הגדרות בהם. אני מכיר את הסיסמאות של כל הרשתות ויכול להתחבר לכולם. אבל אני לא מצליח להתחבר לממשק הגדרות של הAP. על חלק מהAP יש מדבקה עם הIP (כביכול, אני לא יודע אם הכתובת נכונה) אבל שאני מנסה להכניס אותה בדפדפן אני מקבל שגיאה שהכתובת לא נמצאה. ניסיתי לעשות ARP-A על מחשב שמחובר לAP ולפי כתובות המאק שהתקבלו (בדקתי באתר מסויים) מצאתי את כתובת המאק של הAP (אין לי אפשרות לבדוק את זה פיזית על הAP עצמו). אבל שאני מכניס את כתובת הIP לדפדפן אותה שגיאה מתקבלת.... יש בכלל אפשרות להתחבר לממשק הגדרות של AP? או שהוא שקוף לגמרי? יש לי APים של כמה יצרנים אבל אני עובר אחד אחד ומנסה קודם להתחבר לDLINK דרך אגב שאני עוש…

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. זה התחיל מWNET ועכשיו TVNETIL וTORRNETZ אני בשירות החדש של הכבל התת מימי אני חייב לציין...עם אייפי 31 בהתחלה ונכון שעכשיו האינטרנט טס אבל ביומיים האחרונים זה התחיל לקרות ואני מצליח להיכנס אבל לTVNETIL עםhttp://anonymouse.org לעוד מישהו זה קרה? אפשר לעשות משהו בנידון??

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. התחברתי לרשת אלחוטית WIFI כתוב "מחובר" וכתוב עוצמת סיגנל "מצויינת" אבל דפי האינטרנט לא נפתחים לחצתי על מאפיינים וראיתי שכתוב בקישורית IPV6 וגם IPV4 בשנהם "ללא גישה לאיטנרט" למה זה ? איך מתקנים את זה ?

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. Started by daniel89,

אהלן, אני עובד מהבית ואנחנו שוקלים לעבור לקראוון נייח שאין בו וייפי. אני צרמל אינטרנט יציב ומספיק לשיחות זום ללא הפרעות. אני שוקל לקנות נתב 4g (משהו כזה) ולחבר לו סים נוסף של אותו מספר שיש לי בטלפון. מה דעתכם? אם בטלפון הצלחתי לקבל 15mb מהירות גלישה, עם הראוטר אקבל יותר? או שהאנטנות הם רק בשביל המכשירים הקולטים ולא בשביל לקלות את הקליטה לאנטנה הסלולרית? האם אצטרך לשלם על עוד קו אם אני משתמש ב2 סימים תחת אותו מספר? אשמח לדעות ועצות. תודה.

17. Started by WizMaster,

כנסו לכאן: http://www.miki.org.il/article.asp?newsid=56 ולמי שמתעצל להיכנס: "לראשונה בכנסת:"אינטרנט מהיר ומדיניות מחירים" דיון פתוח לציבור בזמן אמת 17.12.2001 ביום ב´ 14.1.2002, בשעה 21:00 תקיים ועדת האינטרנט וטכנולוגית המידע בראשות חבר הכנסת מיכאל איתן ישיבה מיוחדת בנושא "אינטרנט מהיר ומדיניות המחירים". לישיבה יוזמנו נציגי חברות הכבלים, חברת בזק וכן משרד התקשורת. הישיבה תועבר באינטרנט בזמן אמת (Online) בהקלדה (צ´אט) והציבור יוכל לעקוב, להגיב ולהשפיע מהבית. הצעות לנושאים לדיון יתקבלו בברכה !!!!! 23.12.2001: שר התקשורת רובי ריבלין אישר השתתפותו בישיבה !!! "

18. Started by thebenjamin,

שלום, רציתי לשאול האם הראוטרים שמקבלים היום מבזק לVDSL תומכים בAP? כרגע אני משתמש ב2 ראוטרים מבזק (siemens sl2-141). במידה ואשדרג לVDSL הראוטר שאחבר יוכל להשתמש באחד הסימנסים כAP? או שאוכל להשתמש בציוד החדש רק כמודם ולחבר אותו לסימנס שישמש כראוטר וחיבור לAP? תודה.

• 10 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by ekmo,

שלום, אני נע על הגבול הדק שבין פורום רשתות לבין פורום קולנוע ביתי, אבל מכיוון שהשאלה שלי היא יותר בפן הכללי לגבי חיבור אלחוטי נראה לי שזה המקום הנכון. שאלתי היא כזו: אני מתכוון לקנות סטרימר עם יכולות אלחוטיות בזמן הקרוב, הבעיה שלי היא שאנטנה אלחוטית למכשיר הספציפי הזה נמכרת בארץ הקודש במחיר של 250 ש"ח שזה מופקע לכל הדעות. שאלתי היא האם כל אנטנת USB אלחוטית שניתן לרכוש דרך האינטרנט מתאימה ותוכל לחבר את הסטרימר לרשת הביתית או שמא יש סיבה מיוחדת שעליי לרכוש את האנטנה הספציפית הזו לדגם הספציפי הזה? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by nirfun,

היי, אני צריך אתר שבודק אם אני באמת מוגן והפורטים אצלי סגורים... כמו כן, אני צריך לדעת מה החשיבות של פורט פתוח/סגור אצלי... תודה מראש, ניר.

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. Started by AmitDanan,

מישהו יכול להמליץ לי על נקודת גישה טובה לטלויזיה חכמה של LG שמחוברת דרך הWIFI?

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. Started by nimrodim,

שאלה מהירה האם משהו יודע את L2TP GATEWAY של טריפל C? בתודה מראש נמרוד עידכון טוב מצאתי: cable.ccc.net.il לכל מי שצריך את זה.

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. אמרו לי שמגיע לי מודם חינם ואיזה מודם שארצה רשת או usb איזה מודם הכי טוב וכדאי לקחת אותו??

• 30 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. שלום . יש ברשותי מודם אלקאטל של בזק השחור עם 5 נורות הישן והטוב . במקביל יש לי ראוטר של 3COM 3CRWER100-75 . אני מחבר הכל ומצליח להיכנס להגדרות של הראוטר וגם להגדיר דרך WIZARD מה שצריך ל PPPOE . אבל משום מה זה לא מתחבר לאינטרנט . כשאני בודק LOG/STATUS כתוב שזה DISCONNECTED וגם כל ה IP למינהם שם ריקים 0.0.0.0 האורות על הראוטר דלוקות כמו שצריך אין בעיה מהבחינה הזו . עכשיו הורדתי אתמול מהאתר של 3COM בארה"ב האמריקאי הורדתי עדכון קשוחה לראוטר חשבתי לעדכן אולי זה יפתור את הבעיה באתי להתקין הוא התחיל לעשות UPLOAD ואז פתאום כתב לי הודעה כלשהי שהעדכון שהורדתי לא מתאים למכשיר יענו לראוטר . וזה לא הגיוני . http://www.3com.com/products/en_US/result.jsp?selected=6&sort=effdt&o…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. Started by godisme171,

אני נסיין של ערוצי זהב כאמור כולם יודעים שהם יתחילו לגבות כסף (למה למה?) אז אני שואל אם כדאי להישאר או לעבור לחברה אחרת זה די דחוף

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.