עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אהלן, חשבתי על דרך להשתמש בקו הטלפון הביתי גם מחוץ לבית - התקנתי מודם 56K באחד המחשבים בבית, חיברתי אליו את קו הטלפון וחייגתי ללא כל בעיה מהמחשב עצמו דרך החייגן של מיקרוסופט, אך לצערי לא ניתן היה לעשות זאת ממחשב "מרוחק" שכן אינני מכיר תוכנה לשליטה מרחוק שתאפשר "להשתלט" על השמע והדיבור (דרך LOGMEIN הצלחתי לשמוע את המחשב השני אך באיכות ירודה ועם הרבה קיטועים). לחילופין - יש לי מתאם ETHERNET לקו טלפון רגיל של חברת THOMSON מדגם symbio t2007 שרכשתי בזמנו מאורנג' - חשבתי שאולי יש דרך "להחזיר" באמצעותו את קו הטלפון בחזרה לרשת בדרך כלשהי. אציין כי קו הטלפון בביתי מגיע ממודם של 012 - יכול להיות שגם באמצעותו ניתן לעשות משהו בעניין. אשמח לשמוע רעיונות ופתרונות.

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. Started by bati6,

זה חלק מעבודה בבית מהלימודים, אשמח לקבל עזרה. יש לי ip 192.168.98.2/24 אני צריך לחלק אותה לשלושה סבנט(מה זה אומר?) אני צריך שסבנט אחד יהיה לו חלוקה של לפחות 100 ip בשביל קליינט אחד 10 ip בשביל סרברס ואחד 40 ip לפחות בשביל התרחבות עתידית. איך אני עושה את החישוב.? אשמח להסבר ברור, תודה

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. Started by Splashy,

יש לי חיבור 100 מגה בזק + בזק בינלאומי. לאחרי שהתחברתי קיבלתי מהירות בסביבות ה-68 Mb/s. לאחרונה המהירות ירדה לכ-50 Mb/s. דיברתי עם 166 והם קבעו לי טכנאי. הטכנאי היה היום ואמר שאני מאוד רחוקה מהמרכזיה (1.3 ק"מ) ולכן החיבור לא יציב ואין מה לעשות בקשר לזה. הוא אמר שהפתרון היחיד הוא סיבים אופטיים אבל זה יכול לקחת זמן. כמו כן הוא ראה שה-6740U שלי עובד במצב Bridge ומחובר לראוטר D-Link DIR-655 והוא לא ממליץ על התצורה הזו. הוא אומר שכדאי לי לקחת את הדגם החדש ולעבוד איתו כראוטר בלי ה-655. כרגע יש לי 6740U G1, הוא לא זכר את השם של הדגם החדש אבל אני מניחה שהוא התכוון ל-6740U H1 כי הוא אמר שהוא לא התכוון לראוטר Dualband. מה דעתכם? האם אכן אין מה לעשות לגבי המהירות? ואם כדאי להחליף את…

4. Started by godisme171,

אני נסיין של ערוצי זהב כאמור כולם יודעים שהם יתחילו לגבות כסף (למה למה?) אז אני שואל אם כדאי להישאר או לעבור לחברה אחרת זה די דחוף

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. Started by felb,

שלום התקנתי מודם ראוטר tp-link archer vr600, חבילת גלישה ספק ותשתית 100mb. אני עושה SPEEDTEST ממספר לפטופים שונים ומסמארטפון ומקבל מקסימום באזור ה 14mb... מה יכולה להיות הסיבה?

6. Started by Zadu,

איזה חברה מוכרת ספק + תשתית 100 מגה במחיר הכי טוב? הכי זול שמצאתי זה אקספון 69 ש''ח לחודש ספק + תשתית. יש חברה שמוכרת ביותר זול מזה? אין לי שימושים מיוחדים... הולך להתחבר אלחוטית עם האייפון ולהיות בפייסבוק, יוטיוב, משחקים וכו'.. לא משהו כבד.

7. שלום, יש לי בעיה של פינגים גבוהים לחול רק לאחרונה ובשעות מסויימות זה מחמיר התקשרתי לבזק ועשינו tracert לשרת אירופאי אחד הנזיג אמר שרק עד ה65MS זה קשור אליהם וכל השאר זה השרת, זה נכון? הוא גם אמר שזה תקין לחלוטין, שהסברתי לו שבעבר קבלתי פינגים טובים יותר (63-70), הוא אמר שיש בעיות בשרת המשחק הספציפי הזה ושאמרתי לו שלחברים שלי מחברות אחרות יש פינגים יותר נמוכים, הם מקבלים באיזור ה75, ולכולם יש ווי פי ועומס וחבילות יותר נמוכות משלי (לי יש 100 מגה) הוא אמר שמבחינתם מה שהוא רואה הכל תקין.. מה אני אמור לעשות? יעזור לי לחליף ספק? ואיזה ספק אתם ממליצים?

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. כמה עולה אינטרנט t1 ומי מוחר כזה אינטרנט

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. כבר התקנתי את כל הדברים שצריך להתקין בראוטר והכל עובד טוב במשחב הזה לעומת זאת במחשב השני הוא רושם לי כשאני מנסה להתחבר שגיאה 734: the PPP link control protocol was terminated מה הבעיה ובאיזה מחשב הבעיה..? ואיך אפשר לפתור אותה?

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  10. Started by y_i_c,

משהו מוזר קורה לי לאחרונה! כשאני מוריד קובץ גדול יחסית בעזרת FLASHGETE הקובץ יורד ...עוצר לאיזו דקה ואז ממשיך את ה DOWNLOAD כאילו לא קרה כלום! אם אני מפסיק את ההורדה ומחדש אותא אז הוא ממשיך להוריד! למישהו יש מושג? נתקל במקרה דומה????????

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. שלום לכולם יש לי מדפסת משולבת הכוללת פקס. המדפסת שלי מחוברת למחשב דרך הראוטר בצורה אלחוטית בלבד. יש לי קו טלפון בבית ש"יושב" על המודם/ראוטר (לא קו של בזק). האם ישנה דרך כלשהי להגדיר את המדפסת לקבל פקסים בצורה אלחוטית ללא חיבורה לכבל טלפון (כשם שהמדפסת מחוברת למחשב להדפסות) ? תודה.

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  12. בזק מציעה מסלולים חדשים - חבילות של 50Mb ו 100Mb ! השבוע בזק פרסמה באתר שלה מהירויות חדשות שלא ראינו אצלה כבר הרבה זמן. מהירויות של 50Mb ו- 100Mb, סוף סוף תחרות אמיתית מול HOT. באתר של בזק לא מוסבר בדיוק למה כתוב על החבילה של ה- 100Mb "עד" (TOP), ורק באמצעות פניה ישירה לחברה, אפשר להבין שמדובר במהירות אופציונלית, כלומר, המהירות המינימלית שבזק תתחייב לספק לכם עבור חבילה זו היא 60Mb "בלבד" ומעבר לכך תלוי במרחקכם מהמרכזיה וסיבות נוספות. למעשה זה צעד מבורך מצד בזק להציע סוף סוף חבילות גבוהות יותר, אך עדיין היא לא מצליחה להתחרות מול ה 100Mb של HOT אשר מספקת 100Mb אמיתיים ולא רק 100Mb אופציונליים. המחיר עבור חבילת ה 50Mb יהיה 199 ש"ח ל 6 חודשים ראשונים ו 299 ש"ח לחודשים…

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by Zaf531,

שלום לכולם.יש לי בבית בעיות של קליטה בקומות התחתונות והבנתי שאפשר להפוך נתב לסוויץ'.יש ברשותי נתב נוסף של D-link דגם DSL-6740U איך אני יכול לחבר אותו לנתב הראשי בקומה העליונה בכדי שתיהיה לי קליטה בקומה התחתונה?תודה לכל העוזרים בנוסף אני קצת חלוד/חלש בנושא בנתבים אז אני אשמח אם ההסבר יהיה מפורט כמו לילד קטן ** ובנוסף רציתי לדעת אם כבל רשת רגיל בין שני הנתבים יעשה את העבודה או שצריך את הכבל מצליב תודה

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  14. Started by yonatanR,

אני משתמש בשרת PROXY בלת ברירה כי הרשת הקווית הרגילה לא פעלת לי ( אותה הבעיה כמו שפה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=257715.0 חוץ מזה שיש לי XP PRO בשניי המחשבים)אז השאלה שלי היא איך אני יכול להפעיל משחקי רשת (ONLINE) ממחשב הבן? תודה למגיבים.

• 35 תגובות
    • 3k צפיות
  15. Started by Psy,

יש לי כרטיס רשת די ישן - VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter במחשב נייח, עד עכשיו הוא היה מחובר חוטי לראוטר. ניסיתי להגדיר לו שיתחבר אלחוטי, אחרי שהעברתי את הראוטר למקום אחר ופשוט זה לא נותן להגדיר אותו ''ווירלס''. הדרייברים מעודכנים לגרסה האחרונה, המערכת הפעלה היא windows xp. לחילופין הבנתי שהיום אפשר לקנות כרטיס רשת אלחוטי - USB במחיר זול דוגמא: http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-150M-802-11n-g-b-USB-Wireless-Network-Card-WiFi-LAN-Adapter-5DBI-Antenna-/260867970891?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item3cbcf1574b השאלה איך זה בדיוק עובד? אני רק מכניס את ה USB, מתקין את הדרייברים מהדיסק וזהו ? זה הכרטיס רשת החדש עכשיו ? יש אפשרות לחבר את הכרטיס רשת הקטן הזה ולהפעיל אותו …

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  16. אני צריך גם כרטיס רשת ומצאתי באיבורי גם ראוטר+כרטיס רשת ב215 שח. נתב TP-LINK WR541G + TP-LINK WN321G השאלה איזה ראוטר אתם ממליצים? יש לי כבלים, והמרחק בין 2 המחשבים הוא 3 עד 5 מטר. תודה.

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  17. אני ב-018 ויש לי בעיה של פינג גבוה וכנראה גם איבוד נתונים בשרתים לחו"ל. עשיתי tracert וזה מה שקיבלתי: tracert 85.195.87.150 Tracing route to 85.195.87.150 over a maximum of 30 hops 1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1 2 12 ms 13 ms 12 ms 100.68.0.1 3 * * * Request timed out. 4 13 ms 12 ms 12 ms 10.17.110.66 5 13 ms 12 ms 13 ms 10.17.111.27 6 13 ms 12 ms 12 ms 10.17.111.26 7 * * * Request timed out. 8 13 ms 12 ms 12 ms 10.17.101.1 9 69 ms 94 ms 65 ms BB-191-9.018.net.il [31.210.191.9] 10 68 ms 65 ms 65 ms te0-0…

18. שלום לכולם! כן גם לי יש את הנתב "המהולל" הזה. רק מה? יש בו יותר מדי אפשרויות שאין עליהם הסברים בספר הדרכה. בנוסף כל הזמן בהפעלת האימיול יש LOW ID. חרשתי את גוגל וגם את האתר. נראה שאין פתרון חד משמעי לזה. ראיתי בכמה מקומות שצריך להגדיר רשת עם IP קבוע או משהו כזה ואז לאפשר לה גישה בנתב.. בכל מקרה ניסיתי את זה וזה לא הלך. ניסיתי את האפשרות של ה-UPNP שאין לי מושג מה זה וגם לא הלך.. אני אובד עצות.. למישהו יש פתרון? אני בחיבור כבלים 2.5 מגה, תחת 012. הראוטר מוגדר ככה: חיבור L2TP cablelns.012.net. תחת הגדרות מתקדמות יש כמה אפשרויות.. QOS NAT FIREWALL DDNS PORT FORWARDINF DMZ. תחת NAT יש עוד אפשרויות של: virtual server SPECIAL APPLICATIONS UPNP SETTINGS ALG STATIC ROUTING אין …

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  19. Started by big foot,

יש לי בבית שתי מחשבים שמחוברים בצורה קווית לנתב ואני רוצה להוסיף עו מחשב נישא ברשת אל-חוטית בנוסף אני גם רוצה שהנתב לא יפול שאני פותח את אימיול קאזה ועד תוכנות מהסוג הזה (אם ניתן ביחד אז סבבה) המליצו לי על הנתב של COMPEX מדגם np28g מכבן שאני לא כל כך מבין בזה אני שואל כל מי שאני יכול בקשר לזה ועוד לא הבנתי מה אני צריך לחפס בנתב טוב תודה מראש BIG FOOT

• 33 תגובות
    • 3k צפיות
  20. Started by captaincaveman,

6470U DLINK מבזק. שני סטרימרים (BOXEE ו-XTREAMER) במרחק של כ-5 מטרים מה-ROUTER (עם קצת קירות). שניהם לא מצליחים לעשות סטרים למשהו רציני יותר ממוזיקה. המחשב עליו נמצאת המדיה מחובר קווית לראוטר. ה-BOXEE מנגן בלי בעיה ברגל שחיברתי אותו עם כבל לראוטר. הייתי רוצה מאוד ששניהם יעבדו עם WIFI... האם הראוטר של בזק פשוט רע או שזה משהו אחר? מה לבדוק, ואיך?

21. שלום כולם, קודם כל אני רוצה להבהיר שלא הייתה לי חבילת גיימרים לפני זה, ואני בתשתית HOT על ספק 012. בכל מקרה קרה לי מקרה מוזר מאד במהלך הימים האחרונים, קיצר לי נמאס כבר מחיבור החייגן הגרוע שהקריס לי כבר יותר משנה, מדי יום ויום את הראוטר שלי...אז החלפתי ביום שישי האחרון לחיבור ללא חייגן אולם דברים מוזרים קרו מאז. קודם כל במהלך הימים הראשונים שהיה לי חיבור ללא חייגן (שישי-שבת) לא הייתה לי שום בעיה בביטורנט אולם מאז הצרות רק החלו. קודם כל כאשר אני מוריד מטורנט..לא משנה מה, למרות שיש 2000 סידרים תמיד זה יוריד רק 2-3 סידרים שהם כמובן סידרים של הISP שלא מועילים לי בגרוש (לפני זה, זה הוריד בכיף מאנשים ברחבי העולם) וכמו כן ההורדות מוגבלות תמיד לטווח שבין 130-170 בזמנים טובים א…

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  22. Started by Ymac,

שלום. לחבר שלי יש 2760U של בזק, שמשמש כמודם-ראוטר-AP אלחוטי יש לו הרבה מאוד בעיות של ניתוקים ותקיעות אז הוא רוצה לקנות נתב חדש. איך אני מגדיר את ה-2760U להיות מודם פשוט? משום מה לא הצלחתי להגיע לממשק הוובי של הראוטר (אין לי נסיון עם הראוטר הזה, רק עם TNN 600E או 7850U) דרך 10.0.0.138 וניסיתי גם 192.168.1.1 בתקווה שאולי זה יעבוד.

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  23. בחיים לא היה לי ראוטר ואין לי מושג מה לעשות אבל אני פשוט רוצה לגלוש גם בלפטופ ובאייפון בבית ממנו המודם הזה היה של חבר והוא לא צריך אותו יותר. הוא עובד ב100 אחוז חיברתי למודם הזה כבל טלפון וכבל אינטרנט מה אני עושה עכשיו? ניסיתי להיכנס ל10.0.0.138 וכלום לא קורה איך אני עושה שיהיה אינטרנט אלחוטי בבית? תודה

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  24. אצלנו בבית יש שני מחשבים המחוברים לנתב של אסוס. אני מחובר חוטית וזוגתי עם נייד באופן אלחוטי. היא תמיד מתלוננת שאני "שותה" לה את האינטרנט עם הטורנט שלי. חיפשתי איך להפעיל QOS (איכות שירות) בנתב שלי ומצאתי להפתעתי אפס מידע ותיעוד לגבי האופציה הזו. אז אחרי הרבה ניסוי וטעיה, החלטתי לשתף אתכם בממצאים: נכנסים להגדרות הנתב. בדר"כ בכתובת 10.0.0.138 עם משתמש וסיסמה (Admin בשניהם אם עדיין לא החלפתם) תחת Advanced Setup בוחרים WAN: לאחר לחיצה על Edit מגיעים למסך הזה: ודואגים לסמן את האופציה לאיכות שירות. ממשיכים ב Next עד הסוף ומאשרים. לא לשכוח שחלק מהשינויים דורשים איתחול הנתב. כעת עוברים ל Queue Config ובוחרים להוסיף תור חדש. אפשר להוסיף עד שלושה לכל סוג חיבור אז הוספתי של…

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  25. Started by Zadu,

קניתי ראוטר חדש לפני שבועיים (TP Link Archer VR400) ועכשיו אני מחפש כרטיס רשת אלחוטי כדי שמחשב אחר בבית יתחבר לראוטר באופן אלחוטי. מה מומלץ ותומך בטכנולוגיה של הראוטר?

• 4 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים