רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! כן גם לי יש את הנתב "המהולל" הזה. רק מה? יש בו יותר מדי אפשרויות שאין עליהם הסברים בספר הדרכה. בנוסף כל הזמן בהפעלת האימיול יש LOW ID. חרשתי את גוגל וגם את האתר. נראה שאין פתרון חד משמעי לזה. ראיתי בכמה מקומות שצריך להגדיר רשת עם IP קבוע או משהו כזה ואז לאפשר לה גישה בנתב.. בכל מקרה ניסיתי את זה וזה לא הלך. ניסיתי את האפשרות של ה-UPNP שאין לי מושג מה זה וגם לא הלך.. אני אובד עצות.. למישהו יש פתרון? אני בחיבור כבלים 2.5 מגה, תחת 012. הראוטר מוגדר ככה: חיבור L2TP cablelns.012.net. תחת הגדרות מתקדמות יש כמה אפשרויות.. QOS NAT FIREWALL DDNS PORT FORWARDINF DMZ. תחת NAT יש עוד אפשרויות של: virtual server SPECIAL APPLICATIONS UPNP SETTINGS ALG STATIC ROUTING אין …
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
השרת שלי עם cyberpanel מציג שגיאה בכניסה לדף הניהול שהדף לא מאובטח… חזרה לחוף מבטחים וכו, אבל בדפים של האתר זה לא מופיע. מה עושים עם זה? זה הקישור, אם זה משנה www.stamandsefer.co.il:8090
-
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש לי שאלה מדוע החיבורים שישנם בארץ מספקים מהירות שליחה נמוכה? לדוגמא ADSL 0.5 מוריד ב60 שולח ב10 (עוד סביר) ארי זה מגיעים ל ADSL 1.5 : הורדה 187.5 שליחה 12 והכי מוגזם : ADSL 2.5 הורדה 312.5 שליחה 16 עכשיו בדרך כלל אני מדבר עם אנשים מחו"ל, יש להם מהירות שליחה בהרבה יותר גבוהה! למשל אצל בן אדם אחד : הורדה 170 שליחה 70-80 ! אצל עוד אחד מוריד במגה לשניה שולח משהו כמו 250-300 קילובייט לשניה... מישהו מוכן להסביר לי למה באץר זה כ"כ איטי?
-
- 26 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בזק מציעה מסלולים חדשים - חבילות של 50Mb ו 100Mb ! השבוע בזק פרסמה באתר שלה מהירויות חדשות שלא ראינו אצלה כבר הרבה זמן. מהירויות של 50Mb ו- 100Mb, סוף סוף תחרות אמיתית מול HOT. באתר של בזק לא מוסבר בדיוק למה כתוב על החבילה של ה- 100Mb "עד" (TOP), ורק באמצעות פניה ישירה לחברה, אפשר להבין שמדובר במהירות אופציונלית, כלומר, המהירות המינימלית שבזק תתחייב לספק לכם עבור חבילה זו היא 60Mb "בלבד" ומעבר לכך תלוי במרחקכם מהמרכזיה וסיבות נוספות. למעשה זה צעד מבורך מצד בזק להציע סוף סוף חבילות גבוהות יותר, אך עדיין היא לא מצליחה להתחרות מול ה 100Mb של HOT אשר מספקת 100Mb אמיתיים ולא רק 100Mb אופציונליים. המחיר עבור חבילת ה 50Mb יהיה 199 ש"ח ל 6 חודשים ראשונים ו 299 ש"ח לחודשים…
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
ערב טוב, יש לי בבית שני נתבים של Edimax: 1. סוג BR-6504n - ראוטר מרכזי מחבר בין המודם לשר המחשבים, עליו מותקן הDHCP 2. סוג BR-6524n - ראוטר משני שרציתי להפוך אותו לUniversal Repeater ולהציב אותו באזור אחר בבית כדי להרחיב את הקליטה. קינפגתי הכל כמו שצריך (לדעתי): הם על אותו צ'אנל, ראוטר משני מוגדר כUNIVERSAL REPEATER והראשי כAP, הROOT SSID תואם לSSID של הראוטר הראשי, ואפילו ביטלתי את SECURITY כך שאין צורך בסיסמה והתחברות.. בהתחלה זה עבד יפה עד שמתישהו זה התחיל לעשות בעיות כשמנסים להתחבר דרך הריפיטר לא תמיד הייתה גישה לאינטרנט (זה היה קורה באופן רנדומלי) ולפעמים סתם ככה הוא היה זורק אותי ולא מרשה להתחבר אליו שוב (Unable to connect...) חיפשתי פתרונות בגוגל אבל לא מצאתי הרבה …
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, שאלה קצת קשה ומיועדת למקצוענים שבינינו. חברה X מחוברת כיום בFrame Relay CIR=0 128kb. בחברה X יושב שרת הדואר שלהם. אתר החברה לא נמצא בחברה. כמו בכל חברה האינטרנט משמש את כל העובדים (בערך 80) לגלישה. כאשר המלצתי לחברה לעבור לADSL עיסקי טענו בפני שאין IP קבוע בADSL. בירור קצר גילה שזה לא נכון. החברה פנתה לחברה שמספקת לה את הקו והגישה לאינטרנט (אינטרנט זהב) ונאמר להם "לא מומלץ לכן מכיוון שכאשר שאם מישהו ישלח בזמן ששרת הדואר שולח אז הכל יתקע". במקום זאת אינטרנט זהב המליצו להם להגדיל את רוחב הפס ל הFrame Relay ל256kb בתשלום נוסף של 225$ !!! מכיוון שלחברת האינטרנט יש אינטרס ישיר למה לא לעשות ADSL (שעולה רק 50$) במקום Frame Relay אני שואל אתכם, למישהו יש מושג על …
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
קניתי נקודת גישה lg lw2205 ושני כרטיסי רשת אלחוטים של trendnet יש לי אינטרנט adsl,ומודם aztech adsl2+ עכשיו חיברתי באצמעות כבל רשת את המודם לנקודת גישה והתקנתי כרטיס רשת בינתים במחשב אחד ומה אני צריך לעשות עכשיו הכרטיס לא מוצא בכלל את הנקודת גישה והוא לא מפסיק לחפש אותו לא משנה מה אני יעשה הכרטיס רשת האלחוטי לא מזהה את נקודת הגישה שמחוברת כמו שהבנתי טוב ,אולי אני צריך להגדיר משהו בנוגע לנקודת גישה כי בסך הכל חיברתי אותה למודם והתקנתי את הכרטיס רשת ומן הסתם כמו שהסברתי זה לא עובד... אני דיי נואש..
-
- 29 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה להקים רשת בין 2 הקומות של הבית שלי... סה"כ 7 מחשבים הנה תמונה שתחסוך ממני את ההסבר המסובך: ליד כל מחשב יש שקע טלפון, לכן החלטתי להעביר את כבלי הרשת על אותם הצינורות שבהם עובר קו הטלפון 1) לפי התרשמותכם ממספר הסויצ'ים והראוטר שבשירטוט, האם זה הולך לעבוד? או שאני הולך לעשות עבודה לחינם 2) האם כבל רשת cat5e מספיק טוב בשביל המשימה הנ"ל? 3) הזמנתי כבר את השקעים שבתמונה ממדיה-גלקסי. אני משתמש ב-ADSL, והבנתי שזה בעייתי לחבר מיקרופילטר על שקע משולב שכזה (ככה לפחות כתבו באחד הת'רדים שנפתחו לפניי)... זה נכון? מה הבעיה בזה?
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מודם VDSL במקום להשכיר מבזק אני לא מצאתי הרבה כאלה אשמח לעזרתכם בנושא יש לי ראוטר לינקיס WRT54GL שיתחבר למדם (אני יודע שהוא עלול להאט את המהירות) השאלה אם אני יוכל לחבר אותם והראוטר יתמוך כי הוא ישן יחסית? אני ישמח לכל אפשרות אחרת מלהשכיר מודם\נתב מבזק תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברשותי הראוטר Siemens SL2-141 פועל מצויין כבר כמה חודשים. אליו מחוברים: 10.0.0.1 המחשב הראשון xp sp 2 10.0.0.2 המחשב השני xp sp 2 10.0.0.3 אייפון ב-WiFi 10.0.0.138 הראוטר עצמו. פתאום ביום בהיר אחד המחשב השני לא מצליח לגלוש באינטרנט, דהיינו, המסנג'ר מתחבר, eMule מתחבר - באינטרנט אי אפשר לגלוש! השינוי האחרון שעשיתי לפני מספר ימים זה להתקין תוכנה שמשנה את האי פי כל כמה דקות, אבל הכל פעם כמו שצריך. ניסיתי להתחבר לכתובת 10.0.0.138 כרגיל, במחשב השני אי אפשר (באייפון ובמחשב הראשון הכל תקין). אם כי, מה שאני לא מצליח להבין, זה למה פינגים כן עוברים לעז*זל? פינג ל-10.0.0.138 או לכתובת אי פי של אתר מסויים עוברת! יש לי רקע מסויים ברשתות, ההגדות בסדר ב-100%, עברתי עליהן שוב…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
העתקה בין שני מחשבים אצלי ברשת מתבצעת במהירות נמוכה מאוד. בערך 500KBps בדקתי עם Lan Speed Test וקיבלתי בערך אותה תוצאה (בדקתי על שני המחשבים), באיזור ה-4-5Mbps. בבדיקה עם SPEED TEST, שניהם מצליחים לגשת לאינטרנט במהירות גבוהה בהרבה, באיזור ה-50-60Mbps. מה יכול לגרום לעבוד כ"כ לאט כשמעבירים קבצים מאחד לשני?
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אז בעבודה אני יושב על מחשב שמחובר בNAT (אני לא יכול לגשת לשרת) אני רוצה לפתוח סרבר לCS על המחשב שלי אבל אני לא יכול (צריך IP) למישהו יש פיתרון?? איך להשיג IP?? בבקשה. תודה בכל מקרה.
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
קניתי ראוטר חדש לפני שבועיים (TP Link Archer VR400) ועכשיו אני מחפש כרטיס רשת אלחוטי כדי שמחשב אחר בבית יתחבר לראוטר באופן אלחוטי. מה מומלץ ותומך בטכנולוגיה של הראוטר?
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום. נתקלתי בהרבה בעיות עם הראוטר שלי, 3com מאז שעברתי לתשתית HOT. אני בספקית 012. אני מתכוון להחליף ראוטר ל LinkSys WRT54GL. האם הוא טוב ויספק את צרכיי? או אולי תוכלו להמליץ לי על ראוטר טוב יותר שיתאים ל HOT ו 012? תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
8מגה ADSL עם בזק ובב"ל. אפשרי ליצור לבד? או לקבל את רוע הגזירה ולשלם ? תודה מראש לעוזרים
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
משום מה דווקא בתוכנת BITCOMET הפורט שלי תמיד חסום (במקרה הטוב) או UNKNOWN (במקרה הרע), EMULE ותוכנות אחרות מקבלות HIGH ID ורק ITCOMET עושה בעיות. הבעיה אינה בפיירוול. אני משתמש במתאם של 012 לחלוקת קו ואינטרנט על אותו חיבור. יש למישהו מושג מה הבעיה. אגב, בניגוד לתלונות ששמעתי עד עכשיו על 012, רוב הטורנטים שניסיתי (ולאו דווקא חדשים או מלאי SEEDERS) רצו לי תוך דקה על 190KB (מקסימום רוחב פס) ונשארו כך עד הסוף. יש מספר טורנטים שלא מוכנים אפילו להתחבר (ובמחשבים אחרים על רשת אחרת הם כן עובדים), לדעתי בגלל שהפורט האזנה שלי חסום.
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
לא מזמן קניתי את הראוטר הזה, ומסיבה מסויימת אני לא מצליח לגרום לו לשדר בתדר N... הרשת נמצאת רק בתדר G.. גם לאחר עדכון ROM, ההצפנה היא WPA2-AES. תודה מראש! ספיר.
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם.יש לי בבית בעיות של קליטה בקומות התחתונות והבנתי שאפשר להפוך נתב לסוויץ'.יש ברשותי נתב נוסף של D-link דגם DSL-6740U איך אני יכול לחבר אותו לנתב הראשי בקומה העליונה בכדי שתיהיה לי קליטה בקומה התחתונה?תודה לכל העוזרים בנוסף אני קצת חלוד/חלש בנושא בנתבים אז אני אשמח אם ההסבר יהיה מפורט כמו לילד קטן ** ובנוסף רציתי לדעת אם כבל רשת רגיל בין שני הנתבים יעשה את העבודה או שצריך את הכבל מצליב תודה
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
צהריים טובים, יש לי ראוטר של בזק בינלאומי d-link2650U (הלבן הסטנדרטי) שמחובר לאינטרנט 10 מגה (דרך בזק). הראוטר הזה מספק אינטרנט בעזרת כבל רשת ל-2 מחשבים, טלויזיה "SMART" ולקופסא הקטנה של YES שמצד אחד מתחברת לרשת, ומצד שני לשקע אנטנה של YES בקיר (כדי "להעביר אינטרנט על הרשת של האנטנה"). רגע, הסיפור עוד לא נגמר. קומה מתחת, נמצאת עוד קופסא של YES, שמקבלת מהשקע אנטנה שבקיר את האינטרנט, וממנה יוצא כבל רשת, שמחובר מצד אחד לראוטר ישן של EDIMAX, ראוטר ממש ממש ישן, לדעתי הוא 54MB/s, אבל מצד שני הוא גם מעביר אינטרנט לYES VOD. מה שבעצם ניסיתי להשיג, זה שבקומה השניה גם יהיה לי WIFI בעזרת הראוטר של EDIMAX, שגם יהיה לי אינטרנט בשביל ה VOD, ושהכל יעבוד בהרמוניה. הבעיה: בקופסא שמתחברת לר…
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה לעבור לאקספון 018 אבל כידוע אצטרך לקנות את המודם-ראוטר בעצמי. איזה דגמים value-for-money עד 400 ש"ח אתם ממליצים (שיש להם bandwidth control)? על איזה פרטים במפרטים חשוב שאבדוק? (לדוגמא: שהוא מתאים למהירות של 100 MB/s ) ומה זה וקטורינג? והאם חשוב שיהיה לי את התמיכה בו במודם-ראוטר שאקנה? תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בוקר טוב, מערכת הפעלה וינדוס אקספי פרו, מחשב בן שנה ניסיתי להתחבר לרשת אלחוטית 3d.com וכן tp-link באמצעות כרטיס רשת יואסבי ללא הצלחה. המוזר הוא ,יש לי מחשב ישן משנת 2002 נייד קומפאק פרסריו 700 וכאן ללא כל בעיה אני מצליח להתחבר לרשת באמצעות כל סוגי הכרטיסי רשת. המחשבים נמצאים באותו מרחק מהראוטר כ-6 מטר. אחד מתחבר והשני לא. אודה על פתרון לנושא
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני נסיין של ערוצי זהב כאמור כולם יודעים שהם יתחילו לגבות כסף (למה למה?) אז אני שואל אם כדאי להישאר או לעבור לחברה אחרת זה די דחוף
-
שלום לכולם, קודם כל, מצטער על הידע הצרכני המועט (סיבות כאלו ואחרות "out of the blue") שיש באמתחתי, דבר שני מצטער על ידע ה-IT הבסיסי. משעברנו את שלב יום הכיפורים נמשיך להסברים ולשאלות לשמן התכנסנו.. אני נכנס לדירה חדשה בה ארצה לשלב ספק ותשתית תחת "חשבונית אחת", כן אני יודע שחשוב לבדוק מול החברות עד כמה הן יכולות לספק לבניין/לדירה (חבילות של 10,30, 100 וכו'). שימושיי יהיו שימוש נרחב ב-HTPC (סטרימינג של סרטים וסדרות, סטרימינג של טלוויזיה), שימוש נרחב ב-XBOX. בנוסף לזה גם שימוש בחדר עבודה ללימודים וכמובן רשת אלחוטית לפלאפונים והטאבלטים בבית. א. נתב - אני תמיד דוגל בשיטה של לקנות בהוצאה חד-פעמית ושהמוצר ישאר תחת אחריות שלך, האם זה תקף גם כאן? אישית-רציונלית מעדיף לקנות נ…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בס"ד יש ברשותי מנוי אצל הוט (תשתית) ובזק בינלאומי (ספק). אצל שניהם יש לי 12 מגה. אני מעוניין לעבור ל-100 מגה בתשתית וספק, ורציתי לשמוע את המלצותיכם. האם זה שווה את זה? האם להחליף את הספק להוט? יש לנו טריפל של טלוויזיה, טלפון ואינטרנט אם זה משנה. מה המחיר של ה-100 מגה אצל הוט של תשתית + ספק? תודה!
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-