עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ilay22,

מסתבר שבראוטר שלי (TPlink TD-W9980) יש אפשרות לפתוח את הערוצים האמריקאיים 149-161. האם אמורה להיות בעיה להשתמש בהם בארץ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by ag43,

עד היום הסתפקתי בשימוש בפיירוול המובנה של WINDOWS. החלטתי לסגור אחד מהמחשבים ברשת לשאר המחשבים והעברתי אותו למצב "רשת ציבורית" והפלא ופלא - המחשב עדיין מזוהה ברשת ויש גישה אליו מכל מחשב שמחובר לראוטר (אלחוטית וחוטית) גם הפעלה מחדש לא שינתה את העניין. מצב "רשת ציבורית" לא אמור לחסום את הגישה למחשב או שאני מפספס כאן משהו?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. היי! יש לי מודם-ראווטר 7084ga של אדימקס. בעבר הייתי משתמש בסינון לפי כתובות MAC ,והכל היה טוב . כשהבנתי שאפשר להשתמש באבטחה טובה (הרבה) יותר ,אז הגדרתי סיסמה עם WPA2 PSK , ומאז יש לי תקלות : כשאני מפעיל את המחשב שמחובר בכבל רשת LAN לראווטר ,אני מקבל הודעה "ללא גישה לרשת" ,ורק כשאני הופך ללא זמין את LOCAL AREA CONNECTION והופך שוב לזמין, זה מקבל כתובת מהראווטר ויש חיבור לאינטרנט . דבר נוסף , ה- PS3 שמחובר גם בכבל רשת לראווטר מציג לי כל פעם שגיאת DNS ולא מתחבר לאינטרנט, רק אם אני מנתק את הכבל רשת ממנו ומחבר בחזרה . כל הבעיות הנ"ל מפסיקות ברגע שאני מבטל אם השימוש באבטחה WPA2 PSK , אז זה במאה אחוז הבעיה. רציתי לדעת: יכול להיות שהראווטר תקול? ממה נובעת התופעה הזאת? אני עשית…

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. אהלן, חשבתי על דרך להשתמש בקו הטלפון הביתי גם מחוץ לבית - התקנתי מודם 56K באחד המחשבים בבית, חיברתי אליו את קו הטלפון וחייגתי ללא כל בעיה מהמחשב עצמו דרך החייגן של מיקרוסופט, אך לצערי לא ניתן היה לעשות זאת ממחשב "מרוחק" שכן אינני מכיר תוכנה לשליטה מרחוק שתאפשר "להשתלט" על השמע והדיבור (דרך LOGMEIN הצלחתי לשמוע את המחשב השני אך באיכות ירודה ועם הרבה קיטועים). לחילופין - יש לי מתאם ETHERNET לקו טלפון רגיל של חברת THOMSON מדגם symbio t2007 שרכשתי בזמנו מאורנג' - חשבתי שאולי יש דרך "להחזיר" באמצעותו את קו הטלפון בחזרה לרשת בדרך כלשהי. אציין כי קו הטלפון בביתי מגיע ממודם של 012 - יכול להיות שגם באמצעותו ניתן לעשות משהו בעניין. אשמח לשמוע רעיונות ופתרונות.

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. יש מחשב נייח בממ"ד ואני רוצה להעביר אליו אינטרנט קווי. יש חיבור טלפון בחדר, וגם ליד הנתב יש חיבור כזה. מדובר בשקע טלפון בריטי ולא RJ11, תשאלו את הוט למה... אני חושב שברוב הארץ זה ככה. בעיקרון יש שני שקעים, אחד בשימוש כטלפון ואחד שאיננו. חשבתי לחבר לאחד מהם שכנראה אינו בשימוש אל הנתב, ובצד השני את המחשב, וכל זה עם מתאמי את'רנט-טלפון, או משהו בסגנון. שאלותי- 1. האם זוג מתאמים פשוט יעשה את העבודה, או שעלי לעשות מודינג לכבלים? 2. יש סיבה כלשהי שזה לא יעבוד? 3. האם העובדה שהוט דחפו את כבל הטלפון מהמודם מתחת לשקע לא אמורה להפריע איכשהו? תודה רבה.

• 41 תגובות
    • 39k צפיות
  6. שלום לכולם , ברצוני להקים רשת Point to Point בין אתרים שונים, אין באפשרותי לבצע סלילה פסיבית (סיבים/Rj) בין האתרים או לרכוש קו תמסורת . לכן חשבתי על רכישת קו טלפון בכל אתר וחיבור של הנתב ישירות לקו זה. התיאוריה שלי שהנתב יבצע "חיוג" למספר באתר השני וכך אצור קישור ישיר בין האתרים. חשוב לציין שהצורך שלי בחיבור הוא לניהול הנתב בצד השני בלבד לכן רוחב פס ו Latency לא משנים לי .. אשמח לדעת האם זה אפשרי, ואם כן מה נדרש ? תודה מראש

7. יש לי 1043ND אחד מחובר למודם (הוט) ואני מעוניין שה-1043ND השני שלי ימוקם בקצה השני של הבית ויהווה ראוטר+רפיטר לשני מחשבים נייחים בחיבור חוטי. ניתן לעשות זאת? זה עדיף על פני שימוש בשני דונגלים אלחוטיים לכל אחד מהנייחים? מדובר במרחק די גדול + חצי קיר בדרך. אשמח להדרכה בעניין. תודה.

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  8. יש לנו בבנין אינטרנט משותף. החיבור יוצא מבית השכן שלי שיש לו נתב מסוג siemens sl2-141, ברשותי יש נתב ישן מסוג edimax br-6204wg. האות מגיע יציב אלי עד פחות או יותר דלת הכניסה, אז חשבתי להשתמש בנתב האדימקס שלי כמגבר. הבעיה שלמרות שראיתי פוסטים ישנים שאומרים שיש, אין אופציה מובנית של REPEATER שהצלחתי להגיע אליה, וגם אין אופציה של CLIENT MODE במידה וארצה לקבל מקלט משופר. למותר לציין שגרסת הקושחה מעודכנת. רציתי לשאול האם יש דרך אחרת לעשות זאת? יש בראוטר הגדרות של WDS, וכן BRIDGE, השאלה איך להשתמש בזה? אשמח להסבר מפורט תודה רבה

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  9. שלום יש לי בבית רשת אלחוטית שמופעלת ע"י ראוטר Edimax BR6204Wg שנמצא בקומה העליונה (מתוך שתיים). בקומה התחתונה אין קליטה טובה של הרשת. יש לי עוד ראוטר זהה שלא פעיל כרגע. מאחר שאין דרך להעביר כבל בין הקומות, רציתי לדעת אם ניתן לשרשר את הראוטרים באופן אלחוטי כך שהראוטר בקומה התחתונה יגדיל את טווח הקליטה של הראוטר בקומה העליונה. עשיתי כבר חיפוש בפורום, אבל לא בדיוק הבנתי מהשאלות הקודמות שנשאלו בנושא אם הדבר אפשרי ואם כן, איך מבצעים את זה. תודה.

• 1 תגובה
    • 864 צפיות
  10. Started by ip2pi,

היי, יש לי את הראוטר של בזק rta 1025 ובגלל מעבר לתשתית של הכבלים אני צריך לקנות ראוטר חדש חשבתי על ראוטר פשוט Level One WBR3406TX (אלא אם יש לכם משהו מומלצ אחר עד 180 ש"ח) ואת ה 1025 להפוך ל AP . אפשרי או שיכולה להיות לי בעיה עם זה ?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום לכם, אתמול התחברתי לתשתית Unlimited. הטכנאי שהגיע אמר שאני לא יכול להשתמש בראוטר שיש לי (מסוג TP-LINK W9980) כדי להתחבר לתשתית שלהם, והתקין לי ראוטר חדש מסוג D-LINK DIR-825. רציתי לשאול אם אכן האמירה הזאת נכונה או שאני יכול להשתמש בראוטר שלי ולחסוך את הכסף. אני זוכר שקראתי איפשהו שהוא אמור להתאים, אבל האמת שלא כ"כ ברור לי באיזו כניסה אני אמור להשתמש - יש רק יציאות Ethernet. בנוסף - האם יש יתרונות אחרים ל-D-LINK שאני מפספס? אני מניח שאני יכול לקנות את הראוטר הזה ולמכור את שלי אם הוא טוב יותר בפרמטרים מסויימים. ובנוסף 2 - אם יש לכם שאלות לגבי התשתית, אתם מוזמנים. ראיתי כאן במגוון דיונים שמשתמשי unlimited נדירים למדי... תודה!

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. אם אין ברמת התוכנה אז ברמת החומרה, אם אין גם ברמת החומרה אז... באסה. (כמובן לא אכפת לי שהראוטר לא יוכל לשמש כראוטר שוב אלא רק כרטיס רשת אלחוטי) תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. יש לי ראוטר בזק dsl g256dg- vdsl 2 gigabit modem router מחובר ואני רוצה להגדיל טווח ע"י בראוטר בכותרת.מישהוא יודע איך?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. Started by zacnoam,

היי, אני די חדש בנושא, יש לי בבית רשת של 4 מחשבים (כולם XP). אני משתמש בסוויטצ' לחבר את כולם. היום התחברתי ל ADSL וקיבלתי מודם - נתב של ECI. אני רוצה לחבר אותו ישירות לסוויטצ' ולאפשר גישה בו זמנית של כל המחשבים ללא שימוש בשרת. האם זה אפשרי? ואם כן, איך מגדירים דבר כזה בחלונות? בנתיים חיברתי את הנתב לחיבור ה UPLINK של הסוויטצ', והגדרתי את הגישה בכל מחשב כאילו הנתב היה מחובר ישירות לכרטיס הרשת של המחשב. זה עבד חלקית, אני יכול לגשת מכל המחשבים לאינטרנט, אבל לא בו זמנית...

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  15. Started by OJNS,

הי רכשתי את ה tplnk Archer VR400 למטרת שימוש כ AP. הכוונה הנוכחית הייתה להחליף ראוטר ישן של אדימקס ששימש לאותה מטרה. הנתב נמצא בקומה שניה בבית ומחובר באמצעות כבל רשת למודם בזק בקומה ראשונה. לנתב מחובר קווית ממיר פרטנר, ומספר וקליינטים אלחוטיים נוספים. קצת הלכתי לאיבוד בתפריטי המוצר, אז התקשרתי לבנדא. השאלה הייתה איך מבטלים את ה DHCP? התשובה הראשונה הייתה אי אפשר. אולי לא הבין הבחור מה אני רוצה או שאני לא הבנתי אותו, אבל בסיומה של השיחה התברר שאפשרי הדבר. ואפילו עובד תקין. למרות זאת הוא גם הסביר שזה לא יעבוד (אולי), וגם שהם לא תומכים בשימוש בנתב כ AP. מנהל הצוות (כנראה) שגם אליו הגעתי, טען שהיצרן לא התכוון שהנתב …

• 10 תגובות
    • 4.7k צפיות
  16. שלום, אני מחזיק בימים אלו ראוטר מתוצרת Rotal, אלה שבזק נוהגת נותנת. דגם [מודל] מדויק: RTA1025W רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש בראוטר בתור אנטנה, כלומר, שאני יוכל להתחבר לרשתות סמוכות דרך הראוטר עצמו ולא דרך כרטיס רשת אלחוטית. האם זה אפשרי? אם כן, איך? אשמח לקבל כל מידע שיש ברשותכם. תודה!

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  17. מה המצב חברים? אני ינסה להסביר מה אני רוצה לעשות, קודם כל הציוד: D-LINK DSL-6740U G1 @ 2.55 EDIMAX BR-6424N V2.0 @ 1.21 במחשב נייד שלי יש כרטיס WLAN בתקן G בלבד, אז רציתי להתחבר אם ה EDIMAX ב LAN, ושהוא יתחבר ב על חוטי ל DLINK, השאלה מאיפו מתחילים ? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אהלן, יש לי כרגע ראוטר D-LINK של בזק 6740U קיבלתי אותו ברגע ששדרגתי ל 100 מגה. החלטתי להזמין ראוטר מאיביי אחרי שבדקתי כמה דברים והדבר היחיד שחסר לי זה מודם. השאלה אם אני חייב את הראוטר של ה D-LINK 6740U של ה 100MB כמודם או שאני יכול להשתמש בראוטר הקודם שהיה לי ב 10MB ולהשתמש בו כמודם? ולהחזיר להם את ה D-LINK 6740 כדי לקבל זיכוי. תודה.

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום, יש לי בבית ראוטר של הוט HOTBOX ואיתו אני מחובר לאינטרנט, ישירות בכבל רשת. בנוסף יש לי עוד ראוטר dlink2650u שאותו אני מעוניין להגדיר כנקודת גישה, זאת אומרת שהוא יקבל אות אינטרנט מהרשת האלחוטית של ה HOTBOX, ואז אמקם אותו במקום אחר בבית. ניסיתי כל דבר אפשרי.. הגדרתי וזה לא עוזר.. עדיין אני לא מצליח לקבל אינטרנט מה dlink... משהו אולי יודע איך להגדיר אותו כנקודת גישה וליצור תקשורת בינו לבין הראוטר הראשי - HOTBOX? תודה רבה על כל העזרה!

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. Started by qwerty1987,

ברשותי יש ראוטר DI-524 של DLINK. כיצד ניתן להשתמש בו כ-ACCESS POINT לרשת אלחוטית? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Meir787,

שלום יש לי שני ראוטרים מתוצרת TP-LINK דגם TL-WR340G. הראוטרים אמורים לתמוך בWDS. השאלה שלי היא איך לקשר ביניהם ? הגדרתי ראוטר אחד כרגיל - פרטי ההתקשרות בחיבור PPPOE, וSSID. את הראוטר השני הגדרתי באופן הבא: SSID שונה תדר שידור זהה DHCP מבוטל בהגדרות הWIRELESS סומנה אופציית ה"enable bridges" והוקלדה כתובת הMAC של ממשק הLAN של הראוטר הראשי (גם בראוטר הראשי ביצעתי את הפעולה הזו עם כתובת הMAC של ממשק הLAN של הראוטר שישמש כAP) למרות כל ההגדרות האלו אי אפשר לגלוש מהמחשבים המחוברים לראוטר שצריך לשמש כAP...

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by KingYog,

שלום, קניתי לא מזמן ראוטר אלחוטי של 3COM ואני מנוי לאינטרנט של בזק דרך הכבלים, עכשיו אני יודע שלראוטר יש בעיה עם פרוטוקול lp2p. לכן החלטתי להשתמש בכרטיס רשת הנוסף שלי: יש לי במחשב שמחובר לאינטרנט שתי כרטיסי רשת, אחד מהלוח אם שמחובר למודם והשני PCI שמחובר לרואטר. הגדרתי את כל ההגדרות עם ה-wizard של WinXP אך כאשר אני מחובר לאינטרנט אין לי ping לראוטר או למחשב אחר ברשת, כמובן שהמחשב השני המחובר לרשת המקומית לא יכול לגלוש. וכשאני מנותק יש לי פינג לראוטר ולמחשב השני ויש גישה ל-share ים. אני לא יודע מה אני צריך לשנות בהגדרות של הראוטר? והאם יש שינויים שצריך לעשות בהגדרות של הרשת ב-WIN?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. היי, אני משתמש כיום במודם-נתב אלחוטי תוצרת Siemens שקיבלתי מבזק ברשת האלחוטית בבית שלי. כיום מחוברים אליו בכבל שני מחשבים, ולפטופ דרך ה-Wi-Fi. נתקלתי בבעיית קליטה בחלק גדול מהבית, וכיוון שיש לי ראוטר נוסף שאינו בשימוש כיום (DI-524 של D-Link) תהיתי אם אפשר להשתמש בו כמאריך טווח. אשמח לקבל הסבר/הצעות בנושא... תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  24. יש לי ראוטר אחד שממוקם בחדר בבית אבל הוא לא מכסה את כל הבית ולכן חשבתי להשתמש בראוטר האלחוטי השני שלי בתור נקודת גישה על מנת להגביר את האות, חיטטתי בהגדרות של הראוטר וניסיתי להסתדר לבד אבל .. לא ממש הצלחתי אז אם מישהו יוכל לעזור לי, אשמח הראוטר שצריך להיות נקודת גישה הוא אדימקס br6204w והנה תמונה של ההגדרות הרלוונטיות [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 820 צפיות
  25. Started by Second Edition,

היי, יש לי ראוטר edimax br6424n ,שמחובר לאינטרנט. בנוסף, יש לי ראוטר ישן tp link wr740n , אני מעוניין שהוא יתפקד כרפיטר ויגדיל את טווח השידור . ניסיתי לחבר ביניהם (אלחוטית) אבל לא ככ הולך לי . הפעלתי את WDS, ביטלתי בtp link את DHCP והתחברתי לedimax. עבדתי לפי העצות כאן : http://superuser.com/questions/678527/can-i-configure-a-tp-link-tl-wr740n-as-a-repeater הגעתי למצב שהוא אומר לי שהוא מחובר, אבל אי אפשר לגלוש ברשת ואי אפשר לשלוח פינג לגוגל דרך CMD. מה נותר לי לעשות ?.

• 6 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים