עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by calc50,

יש לי 5 מחשבים בבית. 3 ניידים אחד ו2 נייחים , אני רוצה לחבר את כולם לרשת אלחוטית. אני מודע שעלי לרכוש כרטיסי רשת אלחוטיים ל2 הנייחים (בניידים כבר יש) , ונתב אלחוטי. איזה נתב ייתמוך בכמות כזו של תחנות? האם על הנתב להיות מחובר בצורה קבועה אל אחד המחשבים ברשת (בצורה חוטית) - כמובן לאחר הקינפוג.? העניין הוא שהבית מחולק ל2 קומות , והחיבור לאינטרנט נמצא בקומה התחתונה.וכדי שאוכל לגלוש בקומה העליונה הבנתי שעלי לרכוש ACCESS POINT - איך הוא מתחבר לשאר הרשת בכדי להגביר את האות?? אם בעזרת כבלים אז מה הועילו חכמים בתקנתם??? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  2. - האם ניתן להשתמש במספר כרטיסי רשת אלחוטיים (G לצורך העניין) כדי להאיץ את מהירות הרשת? - האם ניתן לאחד בינהם לחיבור לוגי אחד? - האם ניתן לשייך ב-Windows 7 אפליקציות שונות לכרטיסים שונים? למשל uTorrent לכרטיס אחד ודפדפן לכרטיס אחר. - האם ניתן להגדיר תיעדוף בין כרטיסי רשת מחוברים? אני מעוניין שכרטיס מסויים (מסוג N) ישמש את כל האפליקציות גם אם יש כרטיסים נוספים (מסוג G) שמחוברים ועובדים, וברגע שהכרטיס הראשון לא עובד מסיבה כלשהי לגרום לאפליקציות לעבור להשתמש בכרטיס אחר. תודה!

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  3. אני משתמש ב -pc anywhere כדי להתחבר למחשב שלי כשאני מחוץ לבית. העניין הוא שאני צריך לדעת את הכתובת IP של המחשב ולכן, או שאני רושם אותה או שאני נאלץ להתקשר לספק האינטרנט שלי כדי לברר. האם קיימת תוכנה שיכולה, למשל, לשלוח אלי לאימייל מסויים את כתובת ה - ip כאשר המחשב נכנס לאינטרנט? או, האם ישנה אופציה בויינדוס שיכולה לפתור לי את הבעייה? תודה

4. Started by nimrodim,

רציתי לדעת אם בזמן שהאינטרנט מחובר, הספק (NETVISION) יכול לשנות את ה DNS שלך? האם אתה מקבל IP שונה רק בזמן החיבור לאינטרנט?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by nissimtr,

אהלן כולם כפי שהבנתם יש לי Linksys WRT54GL חדש אני אתחיל במה שכן הצלחתי לעשות: - הצלחתי להעביר את המודם-נתב BFOCUS 312 שלי למצב Bridge על מנת לבטל את הראוטר שבו. - הצלחתי לקנפג את הראוטר שיתחבר למודם ומחשבים שמחוברים בחוט מקבלים גישה לאינטרנט (בדקתי 2 מתוך 3) - הצלחתי להגדיר אבטחת WPE ולהתחבר מהלפטופ לאינטרנט בצורה מאובטחת ומה שלא הצלחתי לעשות, ובזה אבקש את עזרתכם, זה ככה: - כשהלפטופ היה מחובר עם חוט הוא היה רואה תיקיות משותפות של מחשבים אחרים ברשת והיתה גישה אליהם. בחיבור אחוטי הוא לא רואה - יש משהו שצריך לעשות על מנת לראות את התיקיות? - במודם ששימש כראוטר מקודם היתה אופציה "לנעול" IP פנימי מסוים עבור אחד המחשבים ואז יכולתי להגדיר שבIP הזה הNAT יעביר לי נגיד את הפור…

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  6. נציגי נטוויז'ן הציעו לי לעבור לטלפוניה הקווית שלהם, ולקבל בחינם את מכשיר הNETBOX שלהם, שהוא מכשיר המשלב מודם אינטרנט עם נתב תקן N אלחוטי ועם טלפוניה קווית VOB. שאלתי אותם בפירוש אם המכשיר תומך באינטרנט במהירות 20 מגהביט של בזק בלי שום התקן נוסף - והם אמרו לי שכן. האם הם שיקרו לי במצח נחושה? הרי בזק בינלאומי מציעים פתרון מאוד דומה - אבל הם אומרים בפירוש שזה רק עבור מהירות עד 15 מגה. האם נטוויז'ן מתכוונים שצריך לחבר את הקופסא שלהם למודם VDSL של בזק (למרות שאמרו בשיחה איתי שלא צריך עוד התקן)? שאלות נוספות הן בנוגע לחיבור טלפונים לNETBOX. גם בנטוויז'ן וגם בבזק בינלאומי לא ידעו (או לא רצו) לפרט בנוגע לחיבור הטכני, ואמרו שהמתקין ידאג להכל ושרק הוא יודע. אבל אני רוצה לדעת את הפר…

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  7. Started by Zadu,

שאלות בקשר לProxy 1. מה זה Proxy ? אפשר הסברון קטנטן ? 2. האם על ידי Proxy אפשר לפתור בעיות לאגים במשחקי רשת ? 3. האם זה מסוכן?

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  8. Started by MDK,

איך aquanet בתור ספקית אינטרנט? האם ברק 013 טובים? אמינים ויציבים? האם אתם חווים הגבלות כלשהן במהירויות ובפינגים אצל ספקים מסוימים, אם כן אצל איזה ספק? יש לי כרטיס רשת שהגיע על הלוח אם, ויש לי שקע כבלים ליד המחשב. איזה סוג מודם עדיף בחיבור ADSL, ובחיבור כבלים?

• 4 תגובות
    • 976 צפיות
  9. שלום אני מחפש דרך לחבר בין 2 מחשבים, ולפי הבנתי הפתרונות הכי טובים הם האב\ראוטר.(אני מעדיף לא להשתמש ב3 כרטיסי רשת). אני רוצה לדעת מה ההבדלים בין ראוטר והאב, מה הכי מתאים לחיבור 2 מחשבים ואם אפשר, דגמים מומלצים בטווח של עד 300 שקל. בתודה.

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  10. אז ככה קניתי מחשב נייד ואני רוצה להקים רשת אלחטית , אני לא מבין כל כך בנושא. יש לי מחשב נייח שמחובר למודם של הכבלים עכשיו כמו שהבנתי אני צריך לקנות ראוטר אלחוטי אז איזה ראוטר אלחוטי הכי מומלץ כיום ? הספקית שלי זה בזק בינלאומי שמעתי שיש להם מבצעים על ראוטרים האם מישהו יודע משהו בקשר לזה ומה המחירים שם ?

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  11. יש לי וינדוס XP במחשב השולחני ווינדוס 98 במחשב הנייד איך אני יכול לחבר בינהם בעזרת כבל USB ? אפשר לעשות דבר כזה בכלל?! אני פשוט רוצה להעביר למחשב הנייד דברים כדי שלא יהיה בוא משעמם .. תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Funkyzord,

אני רוצה לעשות אניטרמט של תבל אז רציתי לשאול המודם הוא חיצוני ומתחבר לכ. רשת נכון? וגם אך ניקרא הכבל שמתחבר בין ה כ.רשת למודם והעם יש לכבל הזה מאריך? -עם יש איזה שהיא בעיה עם הכותרת אז תגידו לי מה הבעיה ואני אשנה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by ONKYO,

אני ברשימת ההמתנה של תבל וברגע שהם מפרסמים ת'חבילות אני תוך שעה-שעתיים מתקשר אליהם ומזמין. מישהו יודע איזה מודמים הם נותנים ?(אלה ממכם שבניסוי שלהם) איזה לקחת? ועוד דבר קיבלתי מהעבודה של אבא שלי כרטיס רשת שאני חושב שהוא של אינטל אבל לא רשום עליו כלום על אחד מהצ'יפים שעל הלוח של הכרטיס רשום " pulse h1088" ויש מדבקה ליד החיבור של הכבל לכרטיס ורשום עליה "eastronics אינטל מקורי" ואני חושב שיש לו wol כי יש כזה מין חיבור לכבל עם 3 פינים על הלוח (זה זה?) האם הכרטיס הזה הוא של אינטל? האם הוא שווה משהו? אם לא, אז כדאי לי לרכוש כרטיס של 3com או כרטיס פשוט עד 100 שקל בשביל האינטרנט כבלים?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. ניגמר לי המבצע ואני משלם כרגע 90 שקל לספק וסכום יחסית גבוה לכבלים (לא זוכר) היום אני בחבילה של 3 על 150 ולפני שאני מטלפן מישהו יודע פחות או יותר תמחירים בשוק? אני לא מתכנן לעבור לחברות אחרות רק רוצה לא לשדרג תמהירות או לשלם פחות

• 0 תגובות
    • 610 צפיות
  15. קודם כל אנחנו 6 אנשים משתמשים בHUB ?(לא ידוע לי עם חד כייוני או דו כיווני) של 8 איש כל אחד מתחבר אילו עם כבל מפוצל זהו בעיקרון.. לכל אחד יש מערכת הפעלה שונה 3 עם XP שנייםן עם 98 SE ואחד עם 2K יהיה לנו בעיות או לאגים במשחקים? (בעיקר משחקי RTS ו FPS ישנים כמו קוייק)

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  16. Started by amirn,

היום יש לי רשת (קווית בלבד) שנראית כך: מודם HOT מחובר לSWITCH 10/100 ל SWITCH מחובר נתב קווי 10/100 ובנוסף שני מחשבים (כלומר אני מקבל מהוט 3 כתובות IP) לנתב מחוברים 4 מחשבים. אני רוצה להפוך את הרשת לרשת GIGABIT : 1. איזה SWITCH לא יקר מומלץ? (אם אפשר מזיגזג) 2. המלצה לכרטיס רשת GIGABIT (אם אפשר מזיגזג) 3. האם הכבלים של CAT 5E מספיקים? 4. יש לי כבל אחד באורך 15 מטר ויש לו מאריך (קופסת נקבה/נקבה) שאליו מחובר עוד כבל של מטר - האם זה יהיה בעייתי? (שניהם CAT 5E) 5. האם יש בעייה אם זה שהנתב הוא רק 10/100 ? או האם אני אאלץ לחבר את כל המחשבים לSWITCH ? (כלומר איך אני שומר על הקןנפיגורצייה שאני אקבל מספר כתובות IP מהוט אבל שהרשת הפנימית תהיה 1G?) [לשני מחשבים יש שני כרטיסי רשת כל…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by POPCORN,

שלום, בהמשך להתכתבות הקודמת שלי (חסימת משתמשים דרך mac adress) אני מעוניין בשיפור הגלישה בבית הספר ואנחנו מעוניינים לרשת את כל הבית ספר ברשת אלחוטית בשביל לעשות את זה התייעצנו עם כמה חברות ומה שהציעו לנו זה לחבר נקודות גישה של Ruckus השאלות שלי הם: 1) האם חיבור של הציוד הזה מחייב טכנאי מומחה או שאני אוכל לסדר את זה לבד? 2) אם אני מעוניין ליצור מספר ssid שונים (אחד לתלמידים ואחד למורים) - אני צריך בשביל זה גם בקר (מדובר על כ-8 ap) 3) האם אני יכול להגביל mac address ל ssid אחד - ולשני יהיה פתוח לכולם? (ושוב האם בשביל זה צריך בקר) 4) אני גם מעוניין להגביל את מהירות הגלישה לכל ssid - האם אפשר להגביל לכל משתמש את מהירות הגלישה או רק להגביל לקבוצת ssid את המהירות (ssid אחד יק…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by jambo7,

תסלחו לי על הבורות אני רוצה לדעת האם בשביל לגלוש במחשב שמכונה לקוח צריך להפעיל גם את מחשב השרת. אמרו לי שצריך נתב בשביל לחבר כמה מחשבים לאינטרנט ובסטיקי אין נתב תודה

• 6 תגובות
    • 823 צפיות
  19. 1. כיצד ניתן לקנפג את הפיירוול sygate כך שניתן יהיה לגלוש ברשת ביתית ושניתן יהיה להפעיל את שיתוף הקבצים בין שני המחשבים? 2. האם במידה ואני מפעיל את הפיירול המובנה של הנתב זה מספיק, או שהדבר יגביל אותי בהפעלת תוכנות שיתוף למיניהם?

• 0 תגובות
    • 525 צפיות
  20. Started by avi1980,

היי אני רוצה לעבור לסיבים של פרטנר, מהירות 300 מגה. השכרת הנתב עולה 25 שקל לחודש, אז אני מעדיף כבר לקנות באופן פרטי. האם כדאי לקנות את ה SAGEMCOM 5770 שפרטנר משתמשים בו או עדיף ראוטר אחר? אני שואל גם מבחינת אפשרות מעקב ותיקון תקלות של פרטנר, כי תמיד הם אומרים שראוטר פרטי הוא בעייתי. עדיף דגם שניתן לרכוש בארץ. אני לא מבין כלום בראוטרים. אני רק רוצה ראוטר שיעבוד מהר, עם WIFI “חלק" וללא תקלות, ושיתאים לפרטנר מבחינת תמיכה. תודה רבה

21. Started by avi1980,

היי אני רוצה לעבור לסיבים של פרטנר, מהירות 300 מגה. השכרת הנתב עולה 25 שקל לחודש, אז אני מעדיף כבר לקנות באופן פרטי. האם כדאי לקנות את ה SAGEMCOM 5770 שפרטנר משתמשים בו או עדיף ראוטר אחר? אני שואל גם מבחינת אפשרות מעקב ותיקון תקלות של פרטנר, כי תמיד הם אומרים שראוטר פרטי הוא בעייתי. עדיף דגם שניתן לרכוש בארץ. אני לא מבין כלום בראוטרים. אני רק רוצה ראוטר שיעבוד מהר, עם WIFI “חלק" וללא תקלות, ושיתאים לפרטנר מבחינת תמיכה. תודה רבה

22. כרגע יש לי בבית רשת חוטית של 3 מחשבים.... האם אני יכול לחבר מחשב מתוך השלושה למחשב אחר שלא קשור לרשת בצורת אד-הוק? אני רוצה ששני המחשבים יעבירו נתונים בין אחד לשני, אין צורך בחיבור לאינטרנט.... אם יש מדריך איך עושים את זה אני אשמח.... הבנתי שקוראים לזה AD-HOC, יש לכם המלצות לשני כרטיסי רשת אלחוטיים טובים? (שתומכים בזה) תודה לעוזרים מראש

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  23. Started by alibaba1352,

היי, יש לי בבית 5 מחשבים 3 נייחים ו2 ניידים,מתוכם נייח ונייד אחד נמצאים בקומה התחתונה(ישנן 2 קומות בבית). המחשב הנייח שבקומה התחתונה נמצא בחדר גבס(שמעתי שזה מפריע לאות האלחוטי) ויש באותו החדר גם אקווריום בינוני(שמעתי שגם זה מפריע לאות). המחשב "הבעייתי" הוא שלי וכרגע אני משתמש בכבל USB ארוך (של 5 מטר) שמחובר למחשב בקצה אחד ובקצה השני מחובר לכרטיס רשת אלחוטי( ew-771usn),הכרטיס הזה נקנה לא מזמן בגלל בעיות בקליטה. הראוטר שברשותי הוא tew-431BRP של Trendnet והוא "פועל" ביחד עם אקסס פוינט(tew-434apb -אותה חברה) שנרכש כדי להגדיל את טווח השידור,אבל לפי מה שאני יודע(לא הרבה) הוא חייב להיות מחובר חוטית לראוטר ולכן הטווח גדל רק במעט. לפי מה שהצלחתי להבין מחיפוש באינטרנט אז רק ה…

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  24. 1.יש לי 2-3 מחשבים ניידים ומחשב נייח אחד בבית. לכולם יש כרטיס רשת בתקן G.אני רוצה לקנות את הedimax br-6424n. הבנתי שבשונה מהדגם המתקדם יותר,לו יש רק שני אנטנות. האם זה ישפיע עלי או שעדיף ללכת על הדגם המשופר? (br-6524n.) האם עדיף לי לקנות את הLinksys WRT120N? החברה יותר טובה, אך יש לו שנה אחת פחות אחריות מהאדימקס. 2. אני מתלבט אם להשקיע ולקנות גם ראוטר שיש לו חיבור USB (על מנת לשתף מדפסת ולחבר כונן קשיח.) מצאתי את הTP LINK TL-WR1043ND שהוא רק יכול לחבר כונן קשיח, אבל הוא גם בא עם 3 אנטנות ובמחיר טוב. מה דעתכם? יש ראוטר N שבא עם חיבור USB גם למדפסת והוא במחיר טוב? תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  25. Started by yuval_routing,

שאלות חזרה למבחן CCNA פתורות נוספו לאתר http://www.routing.co.il/ciscocert. (יש לחפש "שאלות" באתר). ובכלל, עם הירידה בחשיבות הסמכת CCNA (אתם מוזמנים להתווכח על כך) מומלץ במיוחד ללמוד לבד. יובל

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים