עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, אני עובר לדירה חדשה, אשר נמצאת בבניה (מצ"ב סקיצה) אני מתכנן להקים רשת תקשורת וארון תקשורת, קראתי המון בפורם ועדיין אין לי תשובות L נתונים: 4 מצלמות POE בכל חדר 2 נקודות רשת (הכנות לסטרימיר/טלוויזיה חכמה, לפינת מחשב עתידית) 3X2 =6נקודות בחדר שינה הורים נק' אחת. בסלון אצטרך בעתיד לפחות 3 נקודות (HTPC, רסיבר, Smart TV/X-Box) סה"כ 14 נקודות רשת. (אלא אם אשים Switch קטן בסלון ואז זה 12 נקודות) בארון התקשורת יהיו: מפצל חשמל ל 7 שקעים, מודם, ראוטר, פאנל חיבורים(אופציה), הרדיסק רשת X 2,NVR, Switch עם יציאות POE. שאלות: 1) בהתחלה חשבתי לשים Cat7 (ראיתי שיש גם 100Mhz) אבל אני מבין שזה עבה, ידרוש חיבורים מיוחדים ויקרים אז מה ההמלצ…

2. Started by DinDani,

HOT התחברתי לטריפל החדש של הוט במסגרת חבילת 100 מגה (ביט, כמובן), מספר שאלות ברשותכם: 1. בבדיקות מהירות באתרים שונים, בארץ (כולל באתר הוט) ובחו"ל (כולל SpeedTest), התוצאות נעות בין 50-80 מגה, האם יש טעם לפנות להוט לעמידה ב 100 מגה, או שחסר טעם? 2. האם יש הבדל אמיתי בין 30, 50, 80 ו 100 מגה? הרי בגלישה באתרים ברור שההבדל חסר משמעות והוא בא לידי ביטוי רק בהורדת קבצים, אבל גם כשמורידים קבצים, בד"כ האתרים לא מאפשרים להוריד במהירויות כ"כ גבוהות, הלוא כן? 3. קראתי לא מעט שממש לא מומלץ לעבוד עם ה HOTBOX (מודם+ראוטר+טלפון), אלא עדיף לבקש מהוט שיפעילו אותו כמודם בלבד, ולחבר אליו נתב אלחוטי אחר, (יש לי את הנתב האלחוטי של בזק, שעל לא מזמן השתמשתי בו לגלישה ב 10 מגה ב NGN) מדוע? האם …

• 9 תגובות
    • 4.1k צפיות
  3. Started by aviv88,

אתמול קיבלתי את המודם/נתב הנ"ל. 1) בפוסט קודם http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=435739.msg3739415#msg3739415 ביקשתי לדעת אם אפשר להחליף מידי פעם IP חיצוני, כי כבר אין חייגן של Windows . נאמר לי שיש איפושהו בממשקים האלה כפתור connect / disconnect , אבל אני לא מוצא אותו. ( תומך בזק אמר לי שאין, הדרך היחידה זה לכבות ולהדליק את הנתב. הוא צודק..? ) 2) משהו מוזר קורה בפתיחת פורטים ... כל דבר יוצא כפול... ואם אני מסמן ב V מימין ריבוע כלשהו ומוחק - נמחקות 2 שורות במכה. ככה זה אמור להיות במודם/נתב הזה ? ( אציין שהתוכנות עובדות ). ..

• 42 תגובות
    • 16.2k צפיות
  4. Started by PkAss,

שלום לכולם, שני שאלות לי בנושא הנ"ל: 1. בעזרת ה- GPEDIT, אני מבצע הרשאות וקובע מדיניות של דברים בווינדוס. הבעיה היא, שהיוזר שלי הוא ADMINISTRATOR, וההרשאות שאני קובע חלות גם עליי! איך אני מבטל את זה? אני מעוניין שהדברים וההרשאות שאני נותן יתייחסו רק ליוזרים בעלי הרשאה נמוכה מאדמין. 2. ונניח שאני קובע שאני לא נותן הרשאה לבצע "בטל/הפעל" לכרטיס רשת במחשב שלי. אני רוצה שההרשאה הזאת תחול כן על כל היוזרים (כולל אדמין),פרט ליוזר שלי- שבמקרה הזה הוא גם אדמין... * כשאני אומר אדמין, אני לווא דווקא מתכוון ל- Administrator, אלא לכל יוזר בעל הרשאת Administrator... תודה לכל העונים והעוזרים! אני מקווה אגב, שרשמתי את השאלה שלי בפורום הנכון, פשוט זה הפורום היחידי שמצאתי לנכון שקשור לנושא…

• 1 תגובה
    • 912 צפיות
  5. Started by Wile E Coyote,

שלום לכולם. רקע: לא מזמן נחשפתי לאפשרות של שליטה במחשב מרחוק (ממחשב אחר) בגלל הצורך לתחזק את 4 המחשבים שיש לי בבית ביתר קלות. את ההפעלה הבסיסית של ה- Remote Desktop (מעכשיו - RD) למדתי מתוך קישור שפורסם בפורום זה. מאז שאני משתמש ב- RD, צצו מספר שאלות בנושא, ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי: 1. כשהפעלתי את ה- RD לראשונה גיליתי, שכל מחשב חייב להיות מוצפן בסיסמה, אחרת אין אפשרות להתחבר אליו מרחוק. האם זה באמת כך, או שניתן להתחבר למחשב שהוא לא מוצפן? 2. אצלי בעבודה, כאשר טכנאי מחשבים מתחבר למחשב שלי מרחוק בכדי לתקן אותו, אני מסוגל לראות "בשידור חי" את הפעולות שהטכנאי עושה במחשב שלי (כאילו הוא יושב מולו ומתפעל אותו). אצלי בבית, כאשר אני מתחבר למחשב אחר בעזרת ה- RD, המשתמש במחשב "ה…

• 14 תגובות
    • 5.5k צפיות
  6. Started by nimrodim,

אני כרגע מנסה להתקין מערכת אלחוטית של EDIMAX שכוללת: ראוטר BR-6424n וכרטיס רשת (בחיבור USB) מסוג EW-7717Un . להלן המהירות שמתקבלת: Transmit Link Speed--> 135Mbps Receive Link Speed--> 270Mbps למיטב הבנתי זה אמור להיות עד 300Mbps? האם זה אמור להיות גם לגבי ה TRANSMIT ? שאלה שניה היא לגבי ה CHANNEL שיש לבחור. ראיתי שבגדול יש הבדלים במהירויות שמתקבלות בהתאם ל CHANNEL שנבחר....הסבר יותר מפורט על איך לבחור את ה CHANNEL הרצוי יתקבל בברכה.

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  7. שאלה ראשונה: בבית קרקע מסוים נעשה שימוש במודם שהוא גם נתב (לא יודע איזה דגם, סופק על ידי החברה) על מנת להתחבר לאינטרנט במחשב נייח. כ-30 עד 50 מטרים משם ישנו בית נוסף עם מחשב נייח עם מתאם אלחוטי חיצוני בחיבור USB המיועד לקלוט את האות מהנתב. גם המודם/נתב וגם המחשב עם המתאם נמצאים "בחוץ" (אין קירות מוצקים מפרידים). למחשב עם המתאם יש מפעם לפעם בעיות קליטה. השאלה שלי היא האם ניתן לחבר נתב אלחוטי נוסף בחיבור חוטי לנתב הקיים שיהיה קרוב יותר למחשב עם הבעיה על מנת לשפר את הקליטה. האם זה אפשרי באופן כללי? שאלה שניה: יש ברשותי שני נתבים. אני אמור לתת אחד מהם למישהו ומעוניין להשאיר את הנתב הטוב יותר אצלי. אני לא כל כך מבין בנתבים ולא ממש מצליח לפענח את הנתונים הטכניים. תוכלו לומר לי…

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  8. ברצוני לקנות נתב אלחוטי שיחליף את הנתב החוטי הקיים. הנתב ימוקם על מארז המחשב אצלי בחדר, האם הקרינה הזאת מסוכנת בכל דרך שהיא והאם אני יכול להניח אותו בחדרי ולהשאר רגוע שלא העליתי ולא אפילו באלפית האחוז את הסיכוי לחלות בסרטן?

9. Started by calc50,

יש לי 5 מחשבים בבית. 3 ניידים אחד ו2 נייחים , אני רוצה לחבר את כולם לרשת אלחוטית. אני מודע שעלי לרכוש כרטיסי רשת אלחוטיים ל2 הנייחים (בניידים כבר יש) , ונתב אלחוטי. איזה נתב ייתמוך בכמות כזו של תחנות? האם על הנתב להיות מחובר בצורה קבועה אל אחד המחשבים ברשת (בצורה חוטית) - כמובן לאחר הקינפוג.? העניין הוא שהבית מחולק ל2 קומות , והחיבור לאינטרנט נמצא בקומה התחתונה.וכדי שאוכל לגלוש בקומה העליונה הבנתי שעלי לרכוש ACCESS POINT - איך הוא מתחבר לשאר הרשת בכדי להגביר את האות?? אם בעזרת כבלים אז מה הועילו חכמים בתקנתם??? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  10. - האם ניתן להשתמש במספר כרטיסי רשת אלחוטיים (G לצורך העניין) כדי להאיץ את מהירות הרשת? - האם ניתן לאחד בינהם לחיבור לוגי אחד? - האם ניתן לשייך ב-Windows 7 אפליקציות שונות לכרטיסים שונים? למשל uTorrent לכרטיס אחד ודפדפן לכרטיס אחר. - האם ניתן להגדיר תיעדוף בין כרטיסי רשת מחוברים? אני מעוניין שכרטיס מסויים (מסוג N) ישמש את כל האפליקציות גם אם יש כרטיסים נוספים (מסוג G) שמחוברים ועובדים, וברגע שהכרטיס הראשון לא עובד מסיבה כלשהי לגרום לאפליקציות לעבור להשתמש בכרטיס אחר. תודה!

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  11. אני משתמש ב -pc anywhere כדי להתחבר למחשב שלי כשאני מחוץ לבית. העניין הוא שאני צריך לדעת את הכתובת IP של המחשב ולכן, או שאני רושם אותה או שאני נאלץ להתקשר לספק האינטרנט שלי כדי לברר. האם קיימת תוכנה שיכולה, למשל, לשלוח אלי לאימייל מסויים את כתובת ה - ip כאשר המחשב נכנס לאינטרנט? או, האם ישנה אופציה בויינדוס שיכולה לפתור לי את הבעייה? תודה

12. Started by nimrodim,

רציתי לדעת אם בזמן שהאינטרנט מחובר, הספק (NETVISION) יכול לשנות את ה DNS שלך? האם אתה מקבל IP שונה רק בזמן החיבור לאינטרנט?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by nissimtr,

אהלן כולם כפי שהבנתם יש לי Linksys WRT54GL חדש אני אתחיל במה שכן הצלחתי לעשות: - הצלחתי להעביר את המודם-נתב BFOCUS 312 שלי למצב Bridge על מנת לבטל את הראוטר שבו. - הצלחתי לקנפג את הראוטר שיתחבר למודם ומחשבים שמחוברים בחוט מקבלים גישה לאינטרנט (בדקתי 2 מתוך 3) - הצלחתי להגדיר אבטחת WPE ולהתחבר מהלפטופ לאינטרנט בצורה מאובטחת ומה שלא הצלחתי לעשות, ובזה אבקש את עזרתכם, זה ככה: - כשהלפטופ היה מחובר עם חוט הוא היה רואה תיקיות משותפות של מחשבים אחרים ברשת והיתה גישה אליהם. בחיבור אחוטי הוא לא רואה - יש משהו שצריך לעשות על מנת לראות את התיקיות? - במודם ששימש כראוטר מקודם היתה אופציה "לנעול" IP פנימי מסוים עבור אחד המחשבים ואז יכולתי להגדיר שבIP הזה הNAT יעביר לי נגיד את הפור…

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  14. נציגי נטוויז'ן הציעו לי לעבור לטלפוניה הקווית שלהם, ולקבל בחינם את מכשיר הNETBOX שלהם, שהוא מכשיר המשלב מודם אינטרנט עם נתב תקן N אלחוטי ועם טלפוניה קווית VOB. שאלתי אותם בפירוש אם המכשיר תומך באינטרנט במהירות 20 מגהביט של בזק בלי שום התקן נוסף - והם אמרו לי שכן. האם הם שיקרו לי במצח נחושה? הרי בזק בינלאומי מציעים פתרון מאוד דומה - אבל הם אומרים בפירוש שזה רק עבור מהירות עד 15 מגה. האם נטוויז'ן מתכוונים שצריך לחבר את הקופסא שלהם למודם VDSL של בזק (למרות שאמרו בשיחה איתי שלא צריך עוד התקן)? שאלות נוספות הן בנוגע לחיבור טלפונים לNETBOX. גם בנטוויז'ן וגם בבזק בינלאומי לא ידעו (או לא רצו) לפרט בנוגע לחיבור הטכני, ואמרו שהמתקין ידאג להכל ושרק הוא יודע. אבל אני רוצה לדעת את הפר…

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. Started by Zadu,

שאלות בקשר לProxy 1. מה זה Proxy ? אפשר הסברון קטנטן ? 2. האם על ידי Proxy אפשר לפתור בעיות לאגים במשחקי רשת ? 3. האם זה מסוכן?

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  16. Started by MDK,

איך aquanet בתור ספקית אינטרנט? האם ברק 013 טובים? אמינים ויציבים? האם אתם חווים הגבלות כלשהן במהירויות ובפינגים אצל ספקים מסוימים, אם כן אצל איזה ספק? יש לי כרטיס רשת שהגיע על הלוח אם, ויש לי שקע כבלים ליד המחשב. איזה סוג מודם עדיף בחיבור ADSL, ובחיבור כבלים?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום אני מחפש דרך לחבר בין 2 מחשבים, ולפי הבנתי הפתרונות הכי טובים הם האב\ראוטר.(אני מעדיף לא להשתמש ב3 כרטיסי רשת). אני רוצה לדעת מה ההבדלים בין ראוטר והאב, מה הכי מתאים לחיבור 2 מחשבים ואם אפשר, דגמים מומלצים בטווח של עד 300 שקל. בתודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אז ככה קניתי מחשב נייד ואני רוצה להקים רשת אלחטית , אני לא מבין כל כך בנושא. יש לי מחשב נייח שמחובר למודם של הכבלים עכשיו כמו שהבנתי אני צריך לקנות ראוטר אלחוטי אז איזה ראוטר אלחוטי הכי מומלץ כיום ? הספקית שלי זה בזק בינלאומי שמעתי שיש להם מבצעים על ראוטרים האם מישהו יודע משהו בקשר לזה ומה המחירים שם ?

• 1 תגובה
    • 777 צפיות
  19. יש לי וינדוס XP במחשב השולחני ווינדוס 98 במחשב הנייד איך אני יכול לחבר בינהם בעזרת כבל USB ? אפשר לעשות דבר כזה בכלל?! אני פשוט רוצה להעביר למחשב הנייד דברים כדי שלא יהיה בוא משעמם .. תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Funkyzord,

אני רוצה לעשות אניטרמט של תבל אז רציתי לשאול המודם הוא חיצוני ומתחבר לכ. רשת נכון? וגם אך ניקרא הכבל שמתחבר בין ה כ.רשת למודם והעם יש לכבל הזה מאריך? -עם יש איזה שהיא בעיה עם הכותרת אז תגידו לי מה הבעיה ואני אשנה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by ONKYO,

אני ברשימת ההמתנה של תבל וברגע שהם מפרסמים ת'חבילות אני תוך שעה-שעתיים מתקשר אליהם ומזמין. מישהו יודע איזה מודמים הם נותנים ?(אלה ממכם שבניסוי שלהם) איזה לקחת? ועוד דבר קיבלתי מהעבודה של אבא שלי כרטיס רשת שאני חושב שהוא של אינטל אבל לא רשום עליו כלום על אחד מהצ'יפים שעל הלוח של הכרטיס רשום " pulse h1088" ויש מדבקה ליד החיבור של הכבל לכרטיס ורשום עליה "eastronics אינטל מקורי" ואני חושב שיש לו wol כי יש כזה מין חיבור לכבל עם 3 פינים על הלוח (זה זה?) האם הכרטיס הזה הוא של אינטל? האם הוא שווה משהו? אם לא, אז כדאי לי לרכוש כרטיס של 3com או כרטיס פשוט עד 100 שקל בשביל האינטרנט כבלים?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. ניגמר לי המבצע ואני משלם כרגע 90 שקל לספק וסכום יחסית גבוה לכבלים (לא זוכר) היום אני בחבילה של 3 על 150 ולפני שאני מטלפן מישהו יודע פחות או יותר תמחירים בשוק? אני לא מתכנן לעבור לחברות אחרות רק רוצה לא לשדרג תמהירות או לשלם פחות

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  23. קודם כל אנחנו 6 אנשים משתמשים בHUB ?(לא ידוע לי עם חד כייוני או דו כיווני) של 8 איש כל אחד מתחבר אילו עם כבל מפוצל זהו בעיקרון.. לכל אחד יש מערכת הפעלה שונה 3 עם XP שנייםן עם 98 SE ואחד עם 2K יהיה לנו בעיות או לאגים במשחקים? (בעיקר משחקי RTS ו FPS ישנים כמו קוייק)

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  24. Started by amirn,

היום יש לי רשת (קווית בלבד) שנראית כך: מודם HOT מחובר לSWITCH 10/100 ל SWITCH מחובר נתב קווי 10/100 ובנוסף שני מחשבים (כלומר אני מקבל מהוט 3 כתובות IP) לנתב מחוברים 4 מחשבים. אני רוצה להפוך את הרשת לרשת GIGABIT : 1. איזה SWITCH לא יקר מומלץ? (אם אפשר מזיגזג) 2. המלצה לכרטיס רשת GIGABIT (אם אפשר מזיגזג) 3. האם הכבלים של CAT 5E מספיקים? 4. יש לי כבל אחד באורך 15 מטר ויש לו מאריך (קופסת נקבה/נקבה) שאליו מחובר עוד כבל של מטר - האם זה יהיה בעייתי? (שניהם CAT 5E) 5. האם יש בעייה אם זה שהנתב הוא רק 10/100 ? או האם אני אאלץ לחבר את כל המחשבים לSWITCH ? (כלומר איך אני שומר על הקןנפיגורצייה שאני אקבל מספר כתובות IP מהוט אבל שהרשת הפנימית תהיה 1G?) [לשני מחשבים יש שני כרטיסי רשת כל…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by POPCORN,

שלום, בהמשך להתכתבות הקודמת שלי (חסימת משתמשים דרך mac adress) אני מעוניין בשיפור הגלישה בבית הספר ואנחנו מעוניינים לרשת את כל הבית ספר ברשת אלחוטית בשביל לעשות את זה התייעצנו עם כמה חברות ומה שהציעו לנו זה לחבר נקודות גישה של Ruckus השאלות שלי הם: 1) האם חיבור של הציוד הזה מחייב טכנאי מומחה או שאני אוכל לסדר את זה לבד? 2) אם אני מעוניין ליצור מספר ssid שונים (אחד לתלמידים ואחד למורים) - אני צריך בשביל זה גם בקר (מדובר על כ-8 ap) 3) האם אני יכול להגביל mac address ל ssid אחד - ולשני יהיה פתוח לכולם? (ושוב האם בשביל זה צריך בקר) 4) אני גם מעוניין להגביל את מהירות הגלישה לכל ssid - האם אפשר להגביל לכל משתמש את מהירות הגלישה או רק להגביל לקבוצת ssid את המהירות (ssid אחד יק…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.