עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. גוגל, ענקית הטכנולוגיה, הכריזה אתמול בערב על מוצר חדש ומפתיע – נתב בייתי (router) ייחודי שפותח בשיתוף עם חברת TP-LINK. כרגיל אצל החברה, לא מדובר במוצר סטנדרטי אלא בהצהרת כוונות שיש לה משמעות רבה. כל הפרטים, כולל המפרט, המחיר והתכונות היחודיות - בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=5773

• 5 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. אתמול התקשרתי ל014 לחדש חבילה ואמרו לי שאי אפשר לעשות לי מחיר טוב בלי שידרוג אז מכרו לי 20 מגה באיזה 240 שקל כולל תשתית וגיימר בלי התחיבות. בשביל ה20 מגה צריך לשדרג לVDSL וחשבתי שאפשר להינות מהשיפור קטן בפינג . אני התקשרתי כבר לכמה חנויות בזק ולכולם יש את הnetgear ששמעתי שהוא בעיתי. כבר חשבתי להתקשר לבאר שבע או ירושליים. עם פינג זהה למה שיש לי עכשיו אני יכול לחיות אבל חוסר יציבות זה בעיה אחרת. יש למישהו את הנתב VVG2000 netgear שיכול לשפוך קצת אור על הנושא? אני גם ככה לא צריך את הגיימר כלכך ואני יכול לרדת בשקט ל10 מגה ואם 014 לא ירצו אותי כנראה שהגיע הזמן לנסות ספקיות אחרות... בחנות בזק אמרו לי שאני יכול לקחת אותו לניסיון וכשהnetgear יגיע משהו אחר אני יכול להחליף אותו. זה…

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. Started by MISTER WEB,

אני הייתי זה שהתווכח עם "THE TERMINANTOR", אני הולך להתחבר למסלול "WOW,, 1, והרבה אומרים לי שזה לא כל כך מהיר כמו שחושבים: אחד אומר לי שהוא מצליח להגיע למהירויות של : +60-80-100 קילו בייט לשנייה, אחד אחר אומר לי שהוא מוריד לרוב במהירויות של אינטרנט רגיל או קצת יותר: (30-50 קילו בייט לשנייה ולפעמים גם 15 ולרוב5 או אפילו פחות מ1). התווכחתי עם חבר שלי כי אנחנו לא יודעים איזו חבילה לקחת. מה יותר משתלם? לפי דעתי ה"WOW,, במסלול 1 כי אין כל כך הבדלים , אבל אני לא בטוח לגבי המהירות. יש לכם ניסיון בזה? תעזרו לי!!!!!!!! תודה. ??? ??? ???

• 23 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. יש לי בעייה מאוד מוזרה, כשאני מתחבר ברשת אני לא מצליח להיכנס לאתר GAMER, ולפעמים זה קורה גם באתרים אחרים. לפעמים גם זה קורה בכל האתרים, אני מנסה להיכנס לאתר וזה רושם לי " The page cannot be displayed " . בהתחלה חשבתי זה בעיית DNS אז התקשרתי לחברה של הראוטר והגדרנו DNS אחר אבל זה עדיין ככה. הראוטר הוא Edimax 6104. אני מחובר ב ADSL 1.5 של BARAK 013. עריכה: עכשיו למשל האתר GAMER כן עולה לי, זה לפעמים כן עולה ולפעמים לא..

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. שלום חברים ושבת שלום. לא מזמן התחלתי להשתמש במודם/נתב של HOT המכונה גם HOTBOX. מאז, אני לא מצליח לראות או להתחבר לרשת WIFI מהפלאפון. ממחשב נייד כן. חשוב לציין שלפני הייתי משתמש בנתב של DLINK ומוצא ומתחבר לרשת ללא בעיות. אולי משהו בהגדרות של הנתב?

• 1 תגובה
    • 3.2k צפיות
  6. שלום חברים, יש לי הוט בוקס בבית, והוא אלחוטי. לפני כמה ימים שדרגתי את ווינדוס XP ועברתי לווינדוס 7 ומאז בעצם יש בעיה: האינטרנט האלחוטי לא נפגם, אני עדיין מצליח להתחבר ממכשירים ניידים ולפטופים אבל המחשב (הנייח) אשר מחובר לראוטר (באמצעות כבל רשת) לא מצליח להתחבר לאינטרנט. אשמח לעזרה מהירה... זה ממש נגרר ונהיה קריטי... תודה מראש!!! שגיא

• 21 תגובות
    • 3.2k צפיות
  7. Started by Nightbeat,

אני מחובר לאינטרנט דרך הוט\הוט-נט ובמשך שנה שלמה לא השתנתה לי כתובת הIP הספק והתשתית טוענים שהכתובת צריכה להשתנות כל 3 חודשים, התווכחתי איתם בערך חצי שעה שהכתובת לא השתנתה ויש לי לוגים שמוכיחים את זה.. לטענתם אין דרך לשנות את הכתובת עם תשתית של הוט וזה לא הגיוני שהכתובת לא השתנתה עד היום בסוף הגענו להסכם שלא כל כך עוזר לי, וזה שהיא 'תרשום' לעצמה לבדוק בעוד 3 חודשים אם הכתובת השתנתה, ואם לא, אז אין לה מה לעשות בנושא האם באמת אין שום דרך לשנות כתובת IP עם תשתית של הוט? אני מאמין שמישהו חשב על זה פעם.. חייבת להיות איזושהי דרך.. זה לא הגיוני שיהיה אייפי אחד שלא יתחלף לעולם הדרך היחידה כנראה היא לעבור לבזק, אבל זה אומר שאני אצטרך להחליף את הנתב של הוט וזה סתם בלאגן שלא ש…

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  8. Started by אוקיי,

תראו, הגעתי לפורום הזה בערך לפני המממ חודשיים. מאז נתקלתי בכל מיני הודעות, בהן אנשים מדברים על מהירויות הורדה של 200-300... הקטע הכי אבסרוד היה שנתקלתי בהודעה משנת 2002 בא אנשים דיברו על מהירויות של 200 k כדבר של יום יום. עכשיו אני בשוק למה אני אישית ובעצם כל האנשים סביבי לא מכירים מהירויות כאלה. יש לי 1.5 מגה ואני מוריד איתו במהירות של 185k אלא אם כן זה מסרברים בארץ ואז בלחץ זה מגיע ל 200. אבל מה נסגר עם ה 300?!?! מזה החיבורים האלה? כולם עשירים פה? אז מה שבעצם אני מבקש, זה שכל מי שיש לו חיבור מעל 1.5 מגה אנא לכתוב פה מה סוג החיבור, מה מהירויות ההורדה (Upload+Download). ואם לא מפריע לכם גם כמה אתם משלמים, אולי אני פשוט חי בעולם משלי ובעצם זה לא יקר לקחת חיבור של 3 מגה..

• 39 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. Started by yuvalm2,

נתב אלחוטי + מודם D-LINK DSL-6740U 300Mbps VDSL2 נמכר עכשיו ב-Ivory, ואני לא מוצא עליו ביקורות ברשת. מישהו מכיר?

10. שלום לכולם ערכתי השוואה בין 2 נתבים משולבי מודם (Netgear D6400 , TP_Link VR600). ניסיתי להבין מה ההבדל המהותי בין שניהם ולא מצאתי. ההפרש במחיר הוא כמעט פי 2. יש למישהו מושג למה ה NETGEAR יקר יותר? https://ksp.co.il/?list_compare=.37339..39031.

• 1 תגובה
    • 3.2k צפיות
  11. Started by MORIDIN,

תרשמו כאן את הפינג שלכם ל- neo.gamer.co.il ואת ה-ISP שלכם, נוכל לבדוק לאיזה ISP יש פינגים נמוכים. זה יכול לעזור :Pinging neo.gamer.co.il [213.57.205.25] with 32 bytes of data Reply from 213.57.205.25: bytes=32 time=11ms TTL=249 Reply from 213.57.205.25: bytes=32 time=10ms TTL=249 Reply from 213.57.205.25: bytes=32 time=10ms TTL=249 Reply from 213.57.205.25: bytes=32 time=9ms TTL=249 ה-ISP שלי הוא מת"ב, כמו השרת של גיימר, ולכן הפינג כל כך נמוך.

• 20 תגובות
    • 3.2k צפיות
  12. Started by MasterDK,

בוקר טוב. הסיפור שלי קצת מסובך אבל אנסה לפשט אותו: יש לי מודם של בזק Aztech ADSL2+ DSL-600E. המודם מחובר לראוטר של TP-LINK TL-WR641G. הראוטר דפוק כי מסיבה מסויימת הוא לא מצליח לחייג (עבור שם משתמש ללא @ הוא מחייג בלי בעיה אבל רגע שאני מוסיף @ ושם הספקית [במקרה שלי user@015] הוא פשוט לא מגיב ללחיצה של connect ניסיתי ללחוץ מלא פעמים כלום לא קורה), אבל לא זאת הבעיה. הגדרתי את הראוטר ל Dynamic IP ככה שה Default Gateway שלו יוצא 10.0.0.138 שזה האייפי של אזיטק. את AZTECH הגדרתי לחייג אוטומטית, ככה שעכשיו מה שהיה פעם Bridge1 עכשיו זה חיבור PPPoE. שני המחשבים מחוברים בצורה חוטית ל TP-LINK. בזמן האחרון אני נתקל בבעיות של ניתוקים נוראה נוראה מוזרים.. אין אפשרות לפתוח עמודי WEB כמו …

• 19 תגובות
    • 3.2k צפיות
  13. Started by kipi25,

מצטער על הנוביות, עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה פשוטה לשאלה "מה ההבדל".

• 30 תגובות
    • 3.2k צפיות
  14. Started by okarmi,

שלום לכם, אנחנו מחוברים היום דרך תשתית DSL וספק 018 בחבילה של 100/5 (בפועל, 85/3 במחשבים). אנחנו שוקלים לעבור לסיבים ופתאום יש כמה תשתיות (אנלימיטד, בזק, פרטנר ...) וספקים שעובדים עם תשתיות ספציפיות. 1. איזה תשתיות סיבים קיימות היום? (עוד משהו חוץ מאנלימיטד, בזק ופרטנר?) 2. האם בניין מחובר רק לתשתית אחת? או שיכול לגם להיות מחובר לכמה תשתיות? (נראה שהבניין שלנו מחובר לתשתית Bfiber אבל לא לפרטנר או unlimited). 3. איזו תשתית סיבים מומלצת? נשים מחיר בצד, יש הבדלים משמעותיים בין התשתיות? תודה!

15. Started by tomer_S,

אלהן לאחרונה סיימתי לסלול ברחבי הבית סלילה רשת קווית כחלק משדורג הרשת הבייתית שלי השתמשתי בכבל בקטגורית 5e אשר מאפשר תקשורת בקצב של 1G כרגע יש ברשותי ראוטר מסוג d-link dsl-2760u-bn שקבלתי מבזק שמשמש אותי כמודם וראוטר בקוונתי לבקש מבזק מודם בלבד וחבר אליו ראוטר שאותו אבחר בעצמי ולא אתבסס על שלהם לכן אני מחפש המלצה לראטור חדש שיאפשר לי תקשורת בייתית כמה שיותר מהירה וכן WIFI בעל מהירות וטווח טובים עד כמה שניתן בתקציב של 400-500 ש"ח אם נדרשים פרטים נוספים אנה צינו ואשמח להוסיף תודה מראש לעוזרים !

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. Started by Adir88,

בבזק התחילו לשווק שבוע שעבר ריפטר של נטגייר. ראיתי שהיית מעט התעניינות אתמול אז זה הדגם המודובר. עדיין לא יצא לי לשמוע תגובות מלקוחות אבל בגדול נראה מוצר לא רע בכלל. כמובן שגם את המוצר הזה בזק מוכרת במודל חיוב זיכוי למשך שנתיים (משלמים 20 מקבלים החזר של 10) http://kb.netgear.com/app/products/model/a_id/13017

• 1 תגובה
    • 3.2k צפיות
  17. Started by nachum37,

התקנתי pfSense על PC ישן כדי לחבר בין Switch לנתב שהוגדר כ AP. בגלל מבנה הרשת הסתבכתי קצת בהגדרה הראשונית, אשמח לעזרתכם. המבנה הנוכחי: מודם כבלים כלשהו וראוטר. הרשת בטווח של 192.168.1.0. | מחשב עם M0n0wall שמשמש כראוטר, רשת נפרדת בטווח של 10.0.0.0. | PC עם pfSense (כאן הסתבכתי). | Linksys N750 מוגדר כ AP בלבד. השאלה מהם בדיוק הכתובות שאני צריך להגדיר למחשב עם ה pfSense וה AP. 1. מהי הכתובת שצריך לתת ל pfSense (כלומר לכרטיס רשת הראשון שמחובר לסוויצ', WAN כפי שנקרא בהגדרות). 2. מהי הכתובת שצריך לתת לכרטיס השני שיחובר ל AP, כלומר LAN. אם אפשרי באותה הרשת ולא ליצור רשת נפרדת. 3. כנ"ל לגבי ה AP, מהי הכתובת שצריך לתת לו? תודה רבה מראש.

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  18. Started by yonir,

אני כבר מזמן מתכוון לקנות נתב במקום ה-Edimax BR-6204Wg הנוכחי שלי שתומך ב802.11g בלבד. עכשיו שיש מבצעי Black Friday (יש 20% הנחה בKSP) נראה לי הזדמנות טובה. אני צריך נתב עם פורטי 1Gigabit. מה אתם ממליצים? TP-Link TL1043ND? (או 1042) או שכדאי את Edimax BR-6478AC? אין לי כרגע שום מוצר בבית שתומך בתקן ac, אבל הם בטח עוד יגיעו ואם אני כבר קונה נתב חדש טוב שיתמוך. (נגיד אם חבר בא עם Galaxy S4 אז זה כבר ישתמש בו) האם נתבי ac עתידיים בארץ עלולים להשתנות בעקבות התקינה של ac בארץ או שהנתב הזה כבר "סופי" מהבחינה הזאת? תודה

• 10 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. שלום חברים, אני עושה לאן-פרטי למשחקי מחשב בפסח למשחק: csgo , זאת אומרת שאנשים באים עם המחשב שלהם מהבית ואני מחבר אותם בעזרת ציוד: סוויצים , נתבים וכ'ו השאלה שלי אם הציוד שלי מספיק חזק, הולך להיות באירוע 120 מחשבים שמחוברים בו-זמנית, עכשיו הזמנתי מבזק 2 קווים פרטיים(כל קו 100 מגה הורדה,3 העלאה) אני הולך לחבר את הנתב הזה לכל קו: http://www.vipsales.co.il/Product.asp?aff_a=1&Pid=CPAP-SG680-NGTP-W-ADSL-A-WORLD&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=63&aff=Zap〈=he - זה נתב עד 50 משתמשים עכשיו אתם בטח שואלים למה דווקא את הנתב הזה....אז ככה התקשרתי לבזק לעסקי , הם אמרו לי שאם אני מזמין קו 40 מהירות הורדה , 4 העלאה, אז אני מקבל תנתב הזה או סיסקו va887w יעני הם תומכים בנתב הז…

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. אינטרנט סיבים סלקום 1000MB. בחיבור קווי של מחשב ליד הראוטר מקבל מהירות הורדה 950MB. יש חיבור קווי שסידרתי לטלוויזיה + XBOX + סטרימר שמחוברים בכל רשת אבל - כבל ישיר מהראוטר מגיע לסלון למפצל/רכזת - והמכשירים מתחברים לרכזת. ואז מקבל רק סביב 88MB כנ"ל כך בחדר ילדים ששם שני מחשבים נייחים - ושם שני רכזות בגלל שאין כבר יציאות מהראוטר - יציאה לרכזת אחת ליד הראוטר+ ואז כבל אחד לחדר ילדים + רכזת שנייה בחדר ילדים וחיבור קווי לרכזת של שני המחשבים. מקבל גם 88-90MB במחשבים שלהם. האם החלפת רכזות לרכזות שתומכות במהירות 1000 אמור לפתור? או עדיין בגלל הפיצול אקבל מהירות נמוכה מ 950? למרות שלילדים ולסלון גם 500+ לדעתי יספיק. אשמח לדעתכם 🙂

21. טוב ... זה אולי נראה ארוך אבל באמת אין פה הרבה : אז ככה ראיתי את כל מה שרשמתם בענייין פינגים ואפסטרים בקשר ל ADSL ובקשר לכבלים ראיתי ... חשבתי אבל אני עדיין לא מבין מה יותר משתלם *תתחשבו בכך שלמי שיש קו טלפון נוסף לעשות עליו ADSL הוא צריך לשלם גם את האחזקה שלו שזה יוצא בממוצע כ 45 ש"ח לחודש 1.בנוגע ל ADSL הנושאים הבאים הם אלו הקובעים את המחיר החודשי : אחזקת קו טלפון + אחזקת קו ADSL + השכרת\קניית מודם לחודש + תשלום לספק ( + יש את התשלום של ההתקנה החד פעמי ) 2.בנוגע לאינטרנט בכבלים ( אני מחפש דווקא פרטים על תבל אבל גם כל חברה אחרת תתקבל בברכה רק תרשמו איזו ) הנושאים הבאים הם אלו הקובעים את המחיר החודשי לאינטרנט בלבד : קניית המודם לחודש + אחזקת תשתית האינטרנט בכבלים לח…

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  22. שלום לכולם, יש לי בבית מודם-ראוטר של בזק עם חבילת top40. בצד השני של הבית הקליטה ממש חלשה על לא קיימת... כאשר התיקנו לי YES בבית חיברו לי את הממיר המרוחק עם חיבור ישיר בכבל רשת עד למודם, כך שיש לי כבר רשת שרץ לצד השני של הבית. האם אני יכול לעשות שימוש בכבל הזה כדי להוסיף נקודת שידור נוספת ל-wifi? במידה וכן, מה צריך לעשות? חשבתי פשוט לשים switch בסוף הכבל - ולחבר יציאה אחת לממיר של yes ויציאה אחת לאנטנה. אני רק לא כל כך יודע אם זה אפשרי ואיזו אנטנה אני צריך... תודה מראש על התגובות.

• 4 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. Started by Ronen Mars,

שלום, יש לי בבית הוטבוקס במקום מרכזי (בשביל האלחוט) וממנו הולך כבל רשת לחדר עם כמה מחשבים, בחדר הזה יש לי ראוטר מדגם level one wbr-3406tx, שמשמש כהאב. כשאחד המחשבים מחובר להוטבוקס ישירות(בכבל או אלחוטי), אז הכל עובד בצורה תקינה. כשהמחשבים מחוברים דרך levelone, אז אני לא יכול לגשת להוטבוקס בכתובת 192.168.1.1. האם זה תקין וכיצד אני יכול לסדר את המערכת כך שאני אוכל לגשת להוטבוקס גם כשהמחשב מחובר דרך הראוטר ? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. האם קיים דבר כזה ? עדיפות לנתב draftN.

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. Started by wooper,

שלום אני דיברתי עם הספקית שלי בנוגע למהירות מאוד נמוכה בהורדת טורנטים אני מוריד ב pirate bay טורנטים והמהירות ממש זוחלת אני משתמש בגרסה הכי חדשה של utorrent הנציג אמר לי לנסות אתר פרטי ולא ציבוריים כי המהירות שם נמוכה האם זה הגיוני שיש הגבלה בהורדת טורנטים רק בספקית? פשוט בעיניי יש פה בעיה שהמהירות לא עוברת 30 kB ספק: 012 תשתית: הוט

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים