רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
כתבה: http://it.themarker.com/tmit/article/11155 האתר: http://www.ccc.net.il/ מישהו ניסה שווה?
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לפני כמה זמן שמו לי טלפון של 012 אבל הגדירו משהו מוזר . הם הביאו את המתאם שלהם ועוד מודם רגיל ועשו חיבור מתאם למודם ומודם למודם אחר שהיה לי אבל אלחוטי ו יותר מידי חיבורים . אפשר במקום זה לחבר למודם שהיה לי עם אלחוט במקום כל מה שעשו לי .
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני כל-כך מעוצבן!!! אני הזמנתי את הADSL 0.5 (דרך 012) לפני 23ימים עדכנית להיום לא התקשרו אליי לקבוע תאריך התקנה. השסק האלה אחרי 23 ימים שהייתי מתקשר כל יום פעמיים בבוקר ובערב ומנדנד להם פחד (במיוחד הדגשתי שאני צריך את זה מהר כי אני טס לחול ועכשיו נשאר לי שבוע בדיוק עד שאני טס) טרחו להגיד לי עכשיו, אחרי יותר מ-3 שבועות "שאין במרכזיה ציוד מתאים ואני ברשימת התמנה". לשאלה של כמה זמן זה יכול לקחת היא ענתה לי "יכול לקחת יומיים ויכול לקחת כמה חודשים". אחרי זה החלטתי שזהו אני שולח אותה ואת שסק לכול הרוחות. זהו הזמנתי דרך תבל 0.750קילו בייט (זה עדיין 012 שדרך הגב היו אדיבים ונחמדים ושלחו לי מהר מאוד את הפרטים של המשתמש - יומיים). המרכזנית הבטיחה לי שזה אמור לקחת שבוע. אני אתקשר אב…
-
- 27 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני הייתי זה שהתווכח עם "THE TERMINANTOR", אני הולך להתחבר למסלול "WOW,, 1, והרבה אומרים לי שזה לא כל כך מהיר כמו שחושבים: אחד אומר לי שהוא מצליח להגיע למהירויות של : +60-80-100 קילו בייט לשנייה, אחד אחר אומר לי שהוא מוריד לרוב במהירויות של אינטרנט רגיל או קצת יותר: (30-50 קילו בייט לשנייה ולפעמים גם 15 ולרוב5 או אפילו פחות מ1). התווכחתי עם חבר שלי כי אנחנו לא יודעים איזו חבילה לקחת. מה יותר משתלם? לפי דעתי ה"WOW,, במסלול 1 כי אין כל כך הבדלים , אבל אני לא בטוח לגבי המהירות. יש לכם ניסיון בזה? תעזרו לי!!!!!!!! תודה. ??? ??? ???
-
- 23 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
החלטתי לשדרג את עצמי ל 30 מגה.... בזק אמרו לי שה600e שיש לי לא יעבוד על 30 מגה מישהו ניסה כבר?
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש אפשרות לעשות מייל פנימי, ברשת עם 20-30 מחשבים, בלי להשתמש בשרת ? יש אולי אופציה כזאת ב-Outlook או ב-Thunderbird ? כי יצא לי לראות כמה דברים באינטרנט, אבל לא יצא לי לנסות (וגם לא מצאתי ממש את הדרך לעשות את זה). אז מישהו פה פעם ניסה דבר כזה ויכול לשתף קצת מידע ? -* יכול להיות שהנושא הזה בעצם מתאים לפורום תוכנה ( :s05:) ?
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לשתף אתכם בחוויה מאכזבת מאוד שיש לי עם סמסונג ולשמוע מה דעתכם. לפני בערך שנה קניתי טלוויזיה [UE55TU8500UXSQ] ולפני בערך חודש קניתי ראוטר חדש שמשדר WIFI6. כל מכשיר אלקטרוני שיש לי בבית עובד עם הרשת החדשה [גם כאלה שיצאו לפני שWIFI6 יצא ב2019 - לדוגמא nintendo switch שיצא ב2017] וזה צפוי כי, עד כמה שהבנתי, יש תמיכה לאחור לקליינטס שתומכים בגרסא ישנה יותר של WIFI. הטלוויזיה המדוברת היא היחדיה שפשוט לא מראה את הרשת החדשה ברשימת רשתות שהיא מוצאת בבית. אחרי לא מעט שיחות עם סמסונג שבהתחלה הם התעקשו שכל עוד הטלוויזיה מוצאת רשתות אין איתה בעיה למרות שכל מכשיר אחר מסתדר. אחרי זה הם שלחו טכנאי שהחליף כרטיס רשת והתוצאה נשארה זהה אז התקשרתי …
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום חברים, לפני כחצי שנה קיבלתי מבזק נתב אלחוטי לבן של דילינק בתקן N (זה עם ה-2 אנטנות) בהתחלה הכל עבד תקין גם החיבור הישיר וגם דרך האלחוטי. כעבוד מס. שבועות התחילה תופעה מוזרה כל מחשב נייד שהיה מחובר אליו עבד בסדר כעבור מס שעות מתנתק ובכי לחזור לעבוד איתו הייתי סוגר את הסוויצ' של חיבור האלחוטי בנייד ופותח אותו שנית, אחרי שניה שוב חזר החיבור האלחוטי (כה אני מחובר כ5-10 דקות) ושוב מתנתק וחוזר חלילה. אם אני לא מכבה את הכפתור במחשב ומשאיר אותו מנותק הוא מתחבר לבד אחרי כ-5-8 דקות ושוב עבוד מס דקות ומתנתק. ברצוני לציין שהניתוק הוא בכל הקשור לאחוטי בלבד, החיבור הישיר כל הזמן עובד תקין ללא ניתוקים. אם אני רוצה לעובד יותר מ-10 דקות אני צריך לעשות כיבוי פיזי לרווטאר ואז אני יכול …
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, צצה לי בעיה חדשה במחשב שלי, אתמול התחלתי להרגיש איטיות בגלישה באינטרנט, עשיתי בדיקת מהירות וראיתי שאני מקבל 15 מגה ו0.92 העלאה ופינג נורמלי 5... (RA). בדקתי בחיבור ישיר במחשב הנייד שלי ושם קיבלתי כמו שצריך, במחשב אחר שגם על WIFI קיבל 60 מגה (לפני הבעיה הייתי מקבל 76 מגה) ורק אצלי במחשב יש את הבעיה הזו.. מה לעשות ? הכרטיס רשת שלי tp-link tl-wn822n עריכה: הצלחתי לסדר את זה ! איך לא חשבתי על זה קודם.. מסתבר שהתכונה CFO SPEED גרמה לכל זה.. אפשר למחוק
-
- 0 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
בחודשיים האחרונים נתקלתי בבעיית אבטחה חמורה בהגדרת הרשת שאצלי (תשתית בזק). במספר מועט של פעמים, שמתי לב שהגדרת ההצפנה של הרשת האלחוטית ב-D-Link 2650u הפכה מ-WPA2 ל-OPEN באופן עצמאי... תחילה הייתי מבקש מכל מי שיש ברשותו ראוטר של D-Link ויודע שהרשת האלחוטית שלו מוגדרת כמוצפנת, לבדוק אם זה לא השתנה לרשת פתוחה מעצמו, או מי שכבר שם לב לתופעה שכזו אצלו בעבר, לדווח כאן בשרשור. כיוון שמדובר ב-WEP2 ובסיסמה חזקה (המוגדרת מ-12 תווים ומעלה) ובנוסף גם סיסמא חזקה ל-Admin, ומשום שהגולשת היחידה היא אימי, ואין מישהו שפיזית הגיע לראוטר, נשללת האפשרות שמישהו פרץ לראוטר דרך הרשת האלחוטית או הקווית. החשודה העיקרית שנשארה היא בזק, ע"י גישה מרוחקת לראוטר שלי דרך הקו בפרוטוקול TR-069 (כתוצאה למש…
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי ראוטר של אורנג' שלי SMARTBOX דגם GIGASET 604 IL. רציתי לדעת איך אני יכול לשנות את האייפי שלו ולתת לו אייפי אחר מ 192.168.1.1. אני רוצה לשנות את זה כדי להשתמש איתו כ AP. ביטלתי את ה DHCP בראוטר הזה והגדרתי את ה WIFI עם אותו SSID ערוץ שונה ושאר ההגדרות של ה WIFI דומות. הבעיה שיש התנגשות כנראה כי פעם המחשב המחובר עובד עם הראוטר שאליו מחובר האינטרנט 1043 TPLINK ובזמן עבודה המחשב עובר לסמרטבוקס זה קורה אפילו בחיבור קווי. יש למישהו מושג איך אפשר ? האם אפשר להחליף את ה FRIMWARE שלו לאחד שלא של אורנג' ?
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם 8.1 שמחובר קווית לראוטר מישני (AP) שמחובר קווית לראוטר הראשי. גלישה באינטרנט עובדת ללא בעיות. בסרגל על האייקון של הרשת כתוב Identifying. מה זה ? בסייר הקבצים אני לא רואה אף מחשב אחר ומופיעה הודעה: This computer is not connected to the network מה גורם לבעייה כזאת?
-
- 3 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום,יש לי חשבון אימייל בוואלה.ולא יודע למה אבל כל מי ששולח לי מייל,הוא מתקבל אצלי לאחר זמן רב. אני מדבר על זמן של חצי יום,ולפעמים אפילו יום שלם ויותר... מה יכולה להיות הסיבה? ואודה אם תעזרו לי...
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל הנתבים שברשותי הם:TP-LINK TL-WR641G, בקומה השלישית של הבית ובנוסף, TP-LINK Access Point TL-WA601G(נמצא בקומה השנייה). אני בדר"כ מחובר מהקומה הראשונה. לפני מס' ימים קראתי לטכנאי שאני מכיר בכדי לתקן את האות החלש שאני מקבל בעת גלישה במחשב נייד ובPS3. הוא אמר שהוא יביא לי Access Point ושזה בעצם סוג של "מגבר" שיחזק את האות. הוא עמד בהבטחתו הביא את ה"מגבר" וחיבר לשקע בקומה השנייה הכל טוב ויפה עד שהוא הלך, בתחילה האות היה מצוין אבל עכשיו כאשר מתחברים לרשת המוגברת כביכול לוקח בערך חצי דקה של התחברות ולאחר שהוא מתחבר מופיע בצד השמאלי של המחשב שהקישוריות מוגבלת ובעצם אין אינטרנט. ניסיתי גם כן להתחבר לPS3 ושם המצב שונה המכשיר מראה אות של כ60-70 אחוז, ואפילו מקב…
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב, בחודש הקרוב אני מתכנן לחבר את שלושת הטלוויזיות לאינטרנט קווי (הן תומכות wifi ובכל זאת אני מעדיף חיבור קווי). בבית 4 חדרים,בחדר אחד אני רוצה לרכז את כל הקופסאות שזה כולל מחשב,מודם של הוט וראוטר ובחדרים לשים שקעי רשת אליהם יחוברו הטלוויזיות. על הקיר ליד הראוטר אני רוצה שקע עם שלוש כניסות (בכל חדר שקע עם כניסה אחת). את כבלי הרשת (cat 6) אניח על הפאנלים ולא אעביר בתוך הצינורות. להלן איור גס של השקע והכבלים: http://jpg.co.il/view/54411c93d421c.png/ אם אני לא טועה מה שאני צריך זה שקעי קינסטון (בצבע שחור באיור), כל כבל בנפרד מתחבר לשקע (עם לוחץ שקעים מסוג קרונה) והשקע נכנס בקליק לתוך הקופסה (הלבנה שבאיור) . את הקופסה להצמיד לקיר ולהבריג. 1. האם אופן החיבור והתקנ…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
קרה לי פעמיים לאחרונה שאני מפעיל סרטון בפייסבוק, הדפדפן קורס ואני מקבל חלון כחול, ותוך שני שניות המחשב עושה ריסטרט כך שאני לא מספיק לקרוא את הסיבה לקריסה. האם למישהו יש פתרון לבעייה המוזרה ?. אשמח לתגובות...
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, בבית שלי יש תעלות בקירות בהן עוברים כבלי רשת (CAT5\6) מכל החדרים לארון תקשורת בקומת הקרקע. לקומת המרתף, יש רק תעלה אחת שמישה, והיא מאוד צפופה, שכן עוברים בה כבל קואקסיאלי לצד כבל רשת, והיא התעלה היחידה המעבירה תקשורת בין הקומות. הפתרון (המוגזם) שלי לבעיה, הוא סיב אופטי - הרי סיב דק בהרבה מכבל CAT5, ויש לו קיבולת גבוהה לצד גמישות (כל עוד הסיב בקיר, אני יכול להחליף את המשדרים בשני הצדדים ולהשתדרג עם הזמן. אידיאלית - מכיוון שקיימים כבלים שמעבירים בתוכם מספר זוגות של סיבים - זה יכול לאפשר להעביר בכבל דקיק אחד כמה "כבלים" - מעולה! איך שאני מדמיין את זה, זה כבל אחד שעובר בין הקומות ובשני קצוותיו יש טרמינציה לתוך קופסה עם מספר מחברי …
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות הארדיסק חדש ואני מתלבט בין חיצוני לפנימי, זה לא נוח לשבת במיטה ולחבר הארדיסק חיצוני ולכן אני שוקל לחבר את הארדיסק למחשב נייח עם מגירה נשלפת ולשתף אותו בצורה אלחוטית בתוך הבית. מבחינת מהירות כתיבה \ קריאה, אני יודע שרשת אלחוטית ביתית יכולה להגיע עד ל100Mb ושUSB2 מגיע ל 60Mb. זה נכון? יש הבדל משמעותי במהירויות? תודה.
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום רב. ברצוני לחבר שני מחשבים רחוקים בעזרת רשת אל-חוטית. המרחק בין המחשבים הוא 200 מטר בקו אוירי, לערך. (יותר מאוחר תיהיה לי תשובה יותר מדוייקת.) כיצד ניתן לעשות זאת ? האם לשני המחשבים צריך להיות כרטיס רשת אלחוטי\רווטר אלחוטי חזקים ? או שמספיק שיהיה ראווטר אחד חזק שיקלוט את כרטיס הרשת השני ? אשמח להמלצות, אולי אפילו על בניה עצמית. יש לציין שאחד המחשבים יושב על גג של בניין ולכן מספר העצמים כגון בניינים, קווי חשמל וטלפון פחות מפריעים. תודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום רכשתי את המדפסת אבל אני לא מצליח להפעילה דרך נתב של D_LINK adsl 2760u גם לאחר שפתחתי את הפורט 631 היא לא מצליחה לקבל כתוכת IP מהנתב בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
בוקר טוב. הסיפור שלי קצת מסובך אבל אנסה לפשט אותו: יש לי מודם של בזק Aztech ADSL2+ DSL-600E. המודם מחובר לראוטר של TP-LINK TL-WR641G. הראוטר דפוק כי מסיבה מסויימת הוא לא מצליח לחייג (עבור שם משתמש ללא @ הוא מחייג בלי בעיה אבל רגע שאני מוסיף @ ושם הספקית [במקרה שלי user@015] הוא פשוט לא מגיב ללחיצה של connect ניסיתי ללחוץ מלא פעמים כלום לא קורה), אבל לא זאת הבעיה. הגדרתי את הראוטר ל Dynamic IP ככה שה Default Gateway שלו יוצא 10.0.0.138 שזה האייפי של אזיטק. את AZTECH הגדרתי לחייג אוטומטית, ככה שעכשיו מה שהיה פעם Bridge1 עכשיו זה חיבור PPPoE. שני המחשבים מחוברים בצורה חוטית ל TP-LINK. בזמן האחרון אני נתקל בבעיות של ניתוקים נוראה נוראה מוזרים.. אין אפשרות לפתוח עמודי WEB כמו …
-
- 19 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אחרי שנים בבזק אני עובר להוט (בגלל מחיר) ונאמר לי שצריך להגיע טכנאי כדי להתקין ראוטר חדש. השאלה היא אם אני בכלל צריך ראוטר חדש כדי לגלוש באנטרנט של הוט כשיש לי אחד שעובד? הנתב שיש לי כרגע: (Specs) - Netgear VEGN2610 N600 https://www.netgear.com/service-providers/products/telco/gateways/vegn2610.aspx#tab-techspecs תודה
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 הדגמים הללו. ישנו הפרש של כ 70 שקל. האינטרנט שלי הוא : תשתית של הוט(L2TP) ספקית נטוויז'ן 12MB הצורך שלי בראוטר הוא חיבור 2 מחשבים לאינטרנט , אחד נייד ואחד נייח. בבית לא גדול אך הקירות עשויים מבטון. מה מהם נחשב לראוטר יותר איכותי וייציב ( ממש לא בא לי ניתוקים ודברים כאלה) תודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
שלום!! יש לי שם משתמש וסיסמה של קרוב משפחה ושהוא לא משתמש אז אני משתמש כי האינטרנט שלו 4 מגה ושלי 1.5 הכל עובד טוב מתחבר אבל זה עובד לי גם על 1.5 ואצלו בבית זה על 4 למה זה בכלל ככה והאם אפשר לשנות את זה בתודה מראש לכל העוזרים
-
- 37 תגובות
- 3k צפיות
-