עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולכם, השאלה שלי היא האם יהיה אפשר באיזושהיא צורה לשלוח פקסים דרך אינטרנט כבלים ? ושאלה שנייה מתי מת"ב מתחילים לספק את האינטרנט (אם ידוע לכם) ? תודה

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by AdiR^SiNaI,

אם יש לי 10 מחשבים ראוטר וסויץ והראוטר שרת DHCP איך אני יכול לשלוט על כול המחשבים ברשת ממקום אחד להביא הרשאות לעשות ריסטים לאחרים איך?

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  3. Started by Roeebaeloha,

שלום יש לי בלוח אם שני חיבורי רשת, אחד של אינטל והשני של קואלקום. האם יש אפשרות לייעד כל חיבור למטרה מסויימת? זאת אומרת לייעד את החיבור של אינטל לדוגמא רק להורדה ואת החיבור של קואלקום רק להעלאה? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  4. שלום אם אני מעוניין לחבר כבל אחד מקיר לקיר, אני משתמש בשקע רשת, באיזה סדר נהוג לחבר את החוטים? אני מחבר רק 4 חוטים ובאותו סדר בשני השקעים? למשל: 1. כחול 2. כחול לבן 3. ירוק 4. ריק 5.ריק 6.ירוק לבן 7. ריק 8.ריק ? תודה.

• 0 תגובות
    • 987 צפיות
  5. Started by AdiR^SiNaI,

כשאני רוצה שיהיה שרת DHCP חייב ראוטר שיעשה את זה ? כשעושים רשת דרך כבל מוצלב ממחשב למחשב יש אפשרות לעשות שרת DHCP? איך עושים DHCP זה תוכנה שאפשר להוריד ולהתקין? או שזה רכיב חומרה שעושה את זה?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by koby058,

התקנתי שרת sbs 2008 עם exchange 2007 שם הדומיין הוא domainname.local כאשר אני יוצר יוזרים הם מקבלים תיבת דואר עם השם דומיין הזה לדוגמא moshe@domainname.local אני רוצה שהם יקבלו את האימייל שלהם עם שם דומיין אבל עם סיומת חוקית לדוגמא domainname.co.il איך אני עושה את זה? כמובן שאין ברצוני לחסוף את השם האמיתי ולכן כתבתי כאן domainname.local

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  7. Started by naor56,

אני יודע שיש הגבלה ברפידשייר ל2.60 ג'יגה ליום , ובגלל זה אני לא רוצה לקנות פרמיום שם. חשבתי על NETLOAD.IL שזה אחלה שרתים אבל השאלה אם יש שם הגבלה....?

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  8. Started by AdiR^SiNaI,

מזה שרת WEB? מזה שרת FAX? ומזה שרת בסיס נתוניםDATA BASE? מזה domain ?

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  9. שלום אני מעונין להתקין Smoothwall Express - חומת אש במחשב הישן. יש לציין שיש לי נתב אלחוטי של בזק. הבנתי שאני צריך שני כרטיסי רשת, מדוע צריכים שני כרטיסי רשת במחשב? לאן כל אחד מתחבר? בנוסף לכך רשום פה: http://www.osnews.com/story/5897/Review-Smoothwall-Express-2.0-Final/ שאפשר להשתמש בכרטיס רשת אחד ומודמם אחד. בשורה שאחריה רשום במאמר "מי משתמש במודם בימנו", לא הם מתכוונים? אז אני כן יכול להשתמש בכרטיס רשת אחד שאותו אני יחבר ישירות ליציאה בנתב? הדבר אפשרי? תודה

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  10. יש לי את כרטיס הרשת הבא: realtek rtl8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20) מה המהירות המקסימלית שאני אוכל להתחבר אליה?כי אני מתלבט האם להצטרף להוטנט ולשדרג ל-100MB.. עוד שאלה: האם אתם ממליצים לעבור אליהם?ואיזו תשתית זולה ובו זמנית אמינה מספקת 100MB?( אם ידוע לכם גם מה המחיר זה יעזור )

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. לצורך לימודים שאני התחלתי התקנתי במחשב שלי WinServer2008R2 (במחיצה נפרדת) התקנתי Hyper-V ובו שני הקמתי שרתים ותחנה אחת וירטואלים. השאלה היא איך אני מעביר קבצים/מידע לתחנה/שרתים הוירטואלים ? (למשל מהדיסק קשיח שלי או דיסק און קיי) וגם אני אני מחבר אותם לאינטרנט? אשמח לעזרה ואם אפשר פירוט איך עושים...

12. Started by trojan,

יש לי שני מחשבים בבית ברשת וכשגולשים או מורידים משהו במחשב השני אז כמובן שזה מפריע לי בצד שלי (במשחקי רשת בעיקר) אז השאלה שלי היא ככה : יש לי אינטרנט 1.5 מגה אז האם אני יכול להגביל את המחשב השני שברשת לתפוס רק 500 ק"ב וכו' ?

• 9 תגובות
    • 809 צפיות
  13. Started by ggg123,

יש לי Wifi Repeater פשוט שקניתי מ EBAY http://www.ebay.com/itm/300M-Wireless-N-Wifi-Repeater-802-11N-Network-Router-Range-Expander-EU-Plug-/361017640963?pt=US_Networking_Boosters_Extenders_Antennas&hash=item540e540803 אפשר לחבר אותו אלחוטית לראוטר ואפשר גם לחבר אותו בכבל רשת לראוטר. בשני המצבים מתקבל טווח מוגדל לקליטה האלחוטית, כאשר יש רק SSID אחד. אני יודע שאם מחברים אותו אלחוטית , אז יש איבוד של כ- 50% מהמהירות האלחוטית. האם תופעה זו קיימת גם בתצורת שבו הרפיטר מחובר לראוטר עם כבל רשת? יש לי אפשרות לחבר כך, אבל השאלה אם גם בתצורה הזאת יש איבוד מהמהירות (אחרת חבל על המאמץ ופשוט אחבר אותו בתצורה האלחוטית).

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by noodle,

שלום לכולם, אני מתכנן לקנות את הראוטר הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=746556 וכולם פה בפורום ממליצים על תקן N, אני יודע שזה התקן המתקדם ביותר שתומך בהעברת נתונים בקצב של 300MB/s , הנתון הנ"ל מתייחס להעברת קבצים בין הרשתות או פשוט בתמיכה של מהירות גלישה של 300MB ? בנוסף ציטוט מויקיפדיה לגבי תקן N: "תפוקת המידע הטיפוסית צפויה להיות בסביבות 74 מגהביט לשנייה, עם תפוקה מרבית של כ-248 מגהביט לשנייה." אז 300 זה סתם עוד מספר מנופח שדוחפים לצרכנים או יש בסיס כלשהו? שאלה נוספת : עד כמה נחות השימוש בתדרי 2.4GHz לעומת 5GHz? הבנתי ש-2.4 הוא תדר עמוס יותר מאשר 5. הגישה להגדרות הראוטר מתבצעת כמו הראוטר הנוכחי שלי (דרך האינטרנט עם הכתובת 192...) ? תודה מראש לכולם

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  15. Started by redead,

יש לי כאן את השאלה הבאה ואני לא כולכך יודע איך לגשת אליה נתונים : MSS=512BYTES CWINDOWS=9MMS SSTHRESHOLD=5120BYTES WINDOW=65535BYTES עתה מבצעים משלוח של מנות הMSS ברצף . מה יהיה ערך השדה CWINDOWS בהנחה שכל המנות תגענה בשלום לפי סדר המשלוח ללא TIME OUT וללא שני ACK-ים זהים ? איך אני ניגש לשאלה כזאת ומה החישוב? תודה.

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  16. Started by ehud4,

שלום! שיניתי באחד המחשבים ברשת הביתית את שם ה workgroup ועדיין יש פינגים אליו וממנו, גם ב IP וגם ב Hostname עשיתי גם flushdns . . . שינוי workgroup לא אמור לעשות בעיות בתקשורת ברשת ביתית ? תודה לעונים!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. כיום אני גולש במהירות 1.5/128. אני גולש ללא חייגן ועם ip קבוע. והייתי רוצה לדעת אם אני מעדכן את מהירות ה-upload רק אצל בעל התשתית האם זה מספיק?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ido-nava,

שלום, מחר משדרגים לי לתשתית אינטרנט של הוט במהירות 30MB. כרגע אני מחובר למהירות 12MB (הוט+בזק בינלאומי) וקיבלתי מבזק בינלאומי הצעה של 30 ש"ח לחודש לאינטרנט 100MB... עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול להיות עם ספק 100MB ותשתית 30MB ולא להיתקל בתקלות כלשהן ?

• 1 תגובה
    • 979 צפיות
  19. Started by iveco,

רציתי לדעת אם זה נכון או שקר : יש לי תשתית ישנה של 15 מגה בזק ורציתי לקחת מאקספון 018 מהירות ספק 200 מגה בהנחה שבעתיד הקרוב אני אשדרג את התשתית ואהנה ממהירות גבוהה יותר , אבל באקספון אמרו לי שיהיו לי הרבה ניתוקים ובעיות א. כי 200 מגה זה של הוט ! מה הקשר ? זה ספק , ב. כי חייב להיות התאמה בין מהירות תשתית וספק אם התשתית 15 מגה גם הספק צריך להיות 15 מגה אחרת יש בעיות זה נכון או חרטה ?

20. Started by saadaboy,

אהלן. אני בתשתית של הוט ועד היום בספק נטוויזן והיו לי המון בעיות של מיקרו-ניתוקים בחצי שנה האחרונה. (וזה משגע במשחקים) החלטתי לנסות להחליף את המודם להוטבוקס חדש ואת כל הכבלים, ועברתי לספק בזק בינלאומי. כרגע יש איזושהי בעיית חיבור אז רק ביום ראשון יהיה לי אינטרנט אבל באופן כללי - בעיה כזו נגרמת בגלל תשתית או כל שאר הדברים שבהם טיפלתי? ** בכל מקרה, בנוגע לNAT וIPV6, אם מישהו יוכל להסביר פה לנוב כמוני מה המשמעויות של הדברים הללו אני אשמח כי אני פשוט לא מצליח להבין מהאינטרנט. הבנתי שלבקש לצאת מהNAT יכול לעזור לתקשורת עם שרתים בחו"ל, זה נכון? זה מה שקוראים לו "חבילת גיימר" כביכול? מקווה שמה שעשיתי יעזור.

21. יש לי ראוטר טיפילינק Model No. TL-WR740N / TL-WR740ND כשאני משתמש באימיול יש לי מזהה נמוך אז אני נכנס ל- PORT FORWARDING ופותח את הפורטים של האימיול לפי האייפי שנמצא לי על המחשב באותו עת נתון העניין הוא שכשאני עושה ריסט למחשב האייפי שהמחשב מושך מהראוטר משתנה ושוב אני צריך לחזור על אותה פעולה בראוטר עם האייפי החדש שהמחשב משך אחרת יש לי מזהה נמוך באימיול מה אפשר לעשות כדי שהדבר יהיה קבוע ? אני לא ממש מכיר את הראוטר הזה - עד היום היה לי ראוטר אדימקס ... תודה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  22. את המושג פרוקסי אני מכיר ומשתמש באחד מדיי פעם, השאלה שלי היא דווקא לגביי אתר חדש שנפתח לציבור הרחב בארצות הברית HULU.COM אתר שבו ניתן לצפות בסדרות דרך האינטרנט כרגע האתר פתוח רק לתושבי ארצות הברית. מה שאני לא מבין למה הIP של הפרוקסי שלי שנותן לי כתובת של ארצות הברית לא עובר את הסינון של האתר(ניסיתי כמה פרוקסי שונים)? *יש לציין שהרצתי בדיקות של MY IP בגוגל ובכולם אני מוגדר בתור מישהו שנמצא בארצות הברית.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום רב, אני מקווה שבחרתי במקום הנכון, יש אפשרות שנקראת: Allow the computer to turn off this device to save power זה נמצא ב Device Manager --> מאפיינים של כרטיס הרשת שלם בלשונית שנקראת Power Management. רציתי לשאול מזה אומר ההגדרה: Allow the computer to turn off this device to save power מה קורה אם זה מסומן? כלומר הוא אומר שהוא יכבה את כרטיס הרשת כדי לחסוך בחשמל, אחרי כמה דקות הוא עושה את זה? ואם הוא עושה את זה אז הסטטוס של הכרטיס רשת יהיה Unplugged או שהוא בכלל לא יופיע?

• 3 תגובות
    • 712 צפיות
  24. Started by jackofalltrades,

אני מנוי של טריפל סי במשך כ-5 כבר (תשית בזק דרך "השוק הסיטונאי"), ובשנה האחרונה שמתי לב לתופעה מאוד מוזרה - נראה שיש איזושהי חסימה של שירותים מסויימים, ספציפית גישה לשרתי משחק, ועוד יותר ספציפית לשרתים של Elder Scrolls Online. בהתחלה זה קרה רק בשעות הערב (הייתי מצליח לתחבר פעם ב-10 נסיונות, והפינג היה נוראי), כבבוקר למשל זה היה עובד בצורה חלקה. היום החסימה (או מה שהם לא עושים) שונה - השרת של ה-Login פשוט זורק אותי מיד לאחר בקשת התחברות. בשביל לשלול שהבעיה היא אצלי, החלפתי ספק (פרטנר) על גביי אותה התשתית ואני מצליח להתחבר ולשחק כרגיל, חוזר לטריפל סי בתור ספק ושוב נחסם. אין לי כתובת IP קבועה דרכם (בשביל לאמת את זה אני מנתק את הכבל טלפון מהשקע בקיר לכמה דקות…

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  25. אני מעוניין ליצור רשת בצורה כזאת שבמחשב אחד יהיו שני כרטיסי רשת רגילים(PCI) כשלאחד יהיה מחובר מודם הרשת ולשני יהיה מחובר כבל רשת שיוחבר לכרטיס הרשת של המחשב השני... עכשיו השאלה היא האם הדבר לא יפגע במהירות הרשת של המחשב השני(התלותי) וגם האם אני יכול לחבר את שני המחשבים באמצעות כבל רשת רגיל או שאני צריך כבל רשת מוצלב?מה ההבדל ביניהם בכלל?

• 1 תגובה
    • 606 צפיות

דיונים חדשים בפורומים