רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולכם. יש לי בעיה קשה למדי, שתזדקק למישהו שבאמת מבין לעומק במבנה פאקטים של TCP ו Firewalls. רכשתי לאחרונה Router אלחוטי של חברת D-Link. הדגם הוא DI-614+. התקנתי אותו בהצלחה, יצרתי שיתוף אינטרנט ברשת הביתית שלי, אפילו הצלחתי לפתוח את הפורטים בכדי ש Emule יקבל high ID. יש רק בעיה אחת: אני לא מצליח לשלוח אי-מיילים בעיקר, אבל גם דברים אחרים שהם מעל לכמה שורות. כרגע הנחת העבודה שלי (למרות שלא ידעתי איך לבדוק אותה בדיוק) היא שהגודל הקריטי שקובע אם הוא יצליח לשלוח או לא הוא ה MTU, מה שגורם לי לחשוד שהבעייה מקורה בניסיון ל fragmentation של הפאקט. התיאוריה הזאת יושבת טוב עם העובדה שהבעייה לא באה לידי ביטוי בגלישה רגילה (פאקטים של Ack הם בדר"כ קטנים מה MTU), ושאין בעיה לש…
-
- 17 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום. עד היום הייתי מחובר בתשתית של בזק במהירות 2 מגה (200 קילו העלאה) בתשלום של 60 ש"ח לחודש, והייתי מאוד מרוצה היום באו אלי עובדי הוט והמליצו לי לעבור אליהם, והם יתנו לי 3 מגה (אין לי מושג כמה העלאה), בתמורה ל-70 ש"ח בחודש. עכשיו, מה שדוחף אותי לעבור להוט זה לא האינטרנט, זה הטלפון. בבזק אנחנו משלמים בערך 300 ש"ח בחודש על שיחות, והוא יתן לי 2000 דקות חינם בחודש בתמורה ל-60 ש"ח של שירות. הספק ישאר אותו דבר (בזק בינלאומי). אני מאוד מרוצה מהשירות של בזק, ועוד לא נתקלתי בבעיה, ולכן ההכרעה מאוד קשה. יש לי כמה שאלות לגבי הוט. איזה מודם אני צריך לבקש מהם (תנו לי דגם ספציפי, חייב להיות רשת!)? האם הם איך שהוא מגבילים בהורדה? כי אני מוריד הרבה מתוכנות P2P (אימיול, ביטורנט וכו'...)…
-
- 25 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני עושה לאן-פרטי למשחקי מחשב בפסח למשחק: csgo , זאת אומרת שאנשים באים עם המחשב שלהם מהבית ואני מחבר אותם בעזרת ציוד: סוויצים , נתבים וכ'ו השאלה שלי אם הציוד שלי מספיק חזק, הולך להיות באירוע 120 מחשבים שמחוברים בו-זמנית, עכשיו הזמנתי מבזק 2 קווים פרטיים(כל קו 100 מגה הורדה,3 העלאה) אני הולך לחבר את הנתב הזה לכל קו: http://www.vipsales.co.il/Product.asp?aff_a=1&Pid=CPAP-SG680-NGTP-W-ADSL-A-WORLD&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=63&aff=Zap〈=he - זה נתב עד 50 משתמשים עכשיו אתם בטח שואלים למה דווקא את הנתב הזה....אז ככה התקשרתי לבזק לעסקי , הם אמרו לי שאם אני מזמין קו 40 מהירות הורדה , 4 העלאה, אז אני מקבל תנתב הזה או סיסקו va887w יעני הם תומכים בנתב הז…
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי מנציג של בזק בינלאומי לשעבר.. הוא אמר לי שהמודמים הכי טובים הם של מוטרולה. והדגם הכי טוב הוא הדגם השחור שכנראה הדגם שלו זה: Motorola SB5100 עכשיו הוא מודם מאוד ישן וכנראה שיצאו מודמים חדשים או השתנו דברים אצל HOT. אז כיום איזה מודם הכי טוב/מומלץ ? תודה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ערכתי השוואה בין 2 נתבים משולבי מודם (Netgear D6400 , TP_Link VR600). ניסיתי להבין מה ההבדל המהותי בין שניהם ולא מצאתי. ההפרש במחיר הוא כמעט פי 2. יש למישהו מושג למה ה NETGEAR יקר יותר? https://ksp.co.il/?list_compare=.37339..39031.
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
שלום אני דיברתי עם הספקית שלי בנוגע למהירות מאוד נמוכה בהורדת טורנטים אני מוריד ב pirate bay טורנטים והמהירות ממש זוחלת אני משתמש בגרסה הכי חדשה של utorrent הנציג אמר לי לנסות אתר פרטי ולא ציבוריים כי המהירות שם נמוכה האם זה הגיוני שיש הגבלה בהורדת טורנטים רק בספקית? פשוט בעיניי יש פה בעיה שהמהירות לא עוברת 30 kB ספק: 012 תשתית: הוט
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
עד לא מזמן הייתי מקבל מהם כתובת שהתחילו ב190 אבל לאחרונה אני מקבל מהם רק כתובות שמתחילות ב 80. וכן אני יודע ש012 הם על הפנים רק שלכמה חודשים הקרובים אני תקוע איתם (never will happen again). אקיצר אם מישהו יודע אשמח לדעת בוודאות, יש דברים מסויימים שלא עובדים לי עם הטווח הנוכחי....
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט ישראלי ברומניה, אני רוצה לראות "דה ווייס ישראל" ביוטיוב אבל שאני מנסה להפעיל קליפים מהערוץ הרשמי של "דה וייס ישראל" ביוטיוב הוא אומר לי :"מעלה הסרטון לא הפך סרטון זה לזמין במדינה שלך", יש דרך לעקוף את זה? דיברתי עם חבר שטיפה מבין והוא אמר שאני צריך "להשיג" I.P ישראלי למחשב שלי שפה, אני למען האמת לא מבין גדול בתחום אז אם כן יש פתרון אני אשמח אם תכתבו אותו בצורה פשוטה תודה, יענקלה
-
- 3 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
האם אפשר לקנות ולהתקין לבד מודם כבלים או רק דרך חברת הכבלים ( תבל)
-
- 21 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה : התווכחתי עם חבר שלי על המהירויות הורדה (קילובייט לשניה)... הוא טוען ש: 1. חבילת WOW EXTRA ב-300 קילובייט לשניה מהירה יותר מחבילת הבסיס הרגילה שמגיעה בערך ב-100 קילובייט לשניה 2. חבילת WOW EXTREME מגיעה ל-2 מגבייט לשניה... אני טוען : 1. חבילת WOW EXTRA בערך 150 קילובייט לשניה. 2. WOW EXTREME משהו כמו 200 מקסימום... או שאולי שנינו טועים... אתם יכולים להגיד מי צודק ומי לא? ואם זה לא נכון איך זה באמת... תודה
-
- 21 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
-
פשוט יש איהשהו אתר שהוא לא נותן לאנשים מחוץ לארה"ב להכנס, ואני ממש רוצה להכנס לשם, כשאני מנסה להכנס הוא אומר שרק אנשים מארה"ב יכולים להכנס. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, יש לי מודם מהסוג הנ''ל שמחובר בUSB, לאחר חיפושים רבים אני פשוט לא מוצא דרייבר שלו לויסטה, בלי זה אני פשוט לא יכול להתחבר... :-\ אני ממש אודה לכל מי שיעזור, זה לא הצד החזק שלי
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
קודם כל אני מתנצל, זה לא ממש דיון טכני אלא יותר צרכני. ראיתי פה ושם שאנשים דיווחו שיש להם MOCA מחוברת להוטבוקס. יש לי אינטרנט בלבד ומעוניין בפתרון הזה אבל התמיכה והש"ל של הוט מתעקשים שזה עובד רק עם הפייברבוקס, מבקשים דוגמה של מנוי אינטרנט בלבד עם הMOCA. מישהו יכול לאשר MOCA+HOTBOX ואולי אפילו לנדב מס' מנוי?
-
- 3 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אלהן לאחרונה סיימתי לסלול ברחבי הבית סלילה רשת קווית כחלק משדורג הרשת הבייתית שלי השתמשתי בכבל בקטגורית 5e אשר מאפשר תקשורת בקצב של 1G כרגע יש ברשותי ראוטר מסוג d-link dsl-2760u-bn שקבלתי מבזק שמשמש אותי כמודם וראוטר בקוונתי לבקש מבזק מודם בלבד וחבר אליו ראוטר שאותו אבחר בעצמי ולא אתבסס על שלהם לכן אני מחפש המלצה לראטור חדש שיאפשר לי תקשורת בייתית כמה שיותר מהירה וכן WIFI בעל מהירות וטווח טובים עד כמה שניתן בתקציב של 400-500 ש"ח אם נדרשים פרטים נוספים אנה צינו ואשמח להוסיף תודה מראש לעוזרים !
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
התקנתי pfSense על PC ישן כדי לחבר בין Switch לנתב שהוגדר כ AP. בגלל מבנה הרשת הסתבכתי קצת בהגדרה הראשונית, אשמח לעזרתכם. המבנה הנוכחי: מודם כבלים כלשהו וראוטר. הרשת בטווח של 192.168.1.0. | מחשב עם M0n0wall שמשמש כראוטר, רשת נפרדת בטווח של 10.0.0.0. | PC עם pfSense (כאן הסתבכתי). | Linksys N750 מוגדר כ AP בלבד. השאלה מהם בדיוק הכתובות שאני צריך להגדיר למחשב עם ה pfSense וה AP. 1. מהי הכתובת שצריך לתת ל pfSense (כלומר לכרטיס רשת הראשון שמחובר לסוויצ', WAN כפי שנקרא בהגדרות). 2. מהי הכתובת שצריך לתת לכרטיס השני שיחובר ל AP, כלומר LAN. אם אפשרי באותה הרשת ולא ליצור רשת נפרדת. 3. כנ"ל לגבי ה AP, מהי הכתובת שצריך לתת לו? תודה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לגמרי אובד עצות, יש לי המון ניתוקים/האטות קצב מוזרות שלמען האמת ככל הניראה אינן נובעות מהתשתית אלא מהנתב המיושן שלי (DLINK DSL-6740U_H1). אני מחפש להחליף אותו לנתב חזק מאוד ואמין (לא חייב להיות משולב עם מודם - הבנתי שאפשר לסדר את הנתב הישן כמודם). יש לי תשתית של בזק בבית עם ספק של בזק בינלאומי, אני מקבל סביבות ה85-90Mb/s. ישלנו בית גדול עם שתי יחידות דיור (160 מטר^2) ומחוברים כ3-4 מחשבים (רובם קווית), מממיר שמשדר באמצעות האינטרנט(קווי), שני ממירי סלקום (קווי ואלחוטי), וכומובן 3-5 טלפונים שמחוברים אלחוטית. (ישנם גם שני מפסקים שעוזרים לפזר את כל הכבלים ונקודת גישה באחת מיחידות הדיור). מהניסיונות שלי להבין מה כדאי לי לקנות נתקלתי בנתב TP-Link Archer C7 …
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. לאחרונה יש לי פינגים ממש גבוהים בהרבה משחקי רשת. התשתית היא הוט והספק הוא 012. 4 מחשבים נייחים ו3 סמארטפונים מחוברים לאינטרנט. בבדיקת מהירות הכל נורמלי, אך כשאני משחק במשחקי רשת אז הפינג הוא די גבוה. הפינג גבוה בשרתים ישראליים ואילו בשרתים מחוץ לארץ הפינג ממש מטורף. 900-1000 פינג. http://www.speedtest.net/result/2627449262.png אשמח אם מישהו יוכל לעזור. * אני משתמש בוינדוס 7
-
- 14 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אשמח לרשימת שרתים של בזק אני כרגע מחובר ב 212.25.127.15
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי ראוטר של APPLE מדגם A1084, יחסית ישן ולאחרונה התנתקתי מהוט והתחברתי לבזק עם מודם ADSL. אני משום מה לא מצליח להבין איך אני גורם למודם לתקשר עם הראוטר שלי. לא הייתה לי בעיה כזאת כל עוד הייתי מנוי של הוט. יש מישהו שמבין איפה יכולה להיות הבעיה?
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
נגיד ואני מחבר שני מחשבים ברשת ביתית... לאחד המחשבים יש ISDN ולשני MODEM רגיל.... ונתחיל עם השאלות: 1. זה עם המודם הרגיל יוכל לגלוש ב - ISND ?! 2. אפשר לשלוח ממחשב אחד הדפסה למחשב שני ? (כלומר למדפסת שמחוברת במחשב השני ?) 3. מבחינת ניהול קבצים ניתן להתקין על מחשב אחד וזה יהיה גם בשני נכון ?!
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני כבר מזמן מתכוון לקנות נתב במקום ה-Edimax BR-6204Wg הנוכחי שלי שתומך ב802.11g בלבד. עכשיו שיש מבצעי Black Friday (יש 20% הנחה בKSP) נראה לי הזדמנות טובה. אני צריך נתב עם פורטי 1Gigabit. מה אתם ממליצים? TP-Link TL1043ND? (או 1042) או שכדאי את Edimax BR-6478AC? אין לי כרגע שום מוצר בבית שתומך בתקן ac, אבל הם בטח עוד יגיעו ואם אני כבר קונה נתב חדש טוב שיתמוך. (נגיד אם חבר בא עם Galaxy S4 אז זה כבר ישתמש בו) האם נתבי ac עתידיים בארץ עלולים להשתנות בעקבות התקינה של ac בארץ או שהנתב הזה כבר "סופי" מהבחינה הזאת? תודה
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד עם וינדוס 7, לידו יושב נתב אלחוטי מבזק tnn siemens sl2-141 (שיש לי אותו כבר 3 שנים בערך) שמחובר אליו באופן חוטי ולמחשב נוסף באלחוטי, אינטרנט בתשתית adsl של בזק, ספק: אינטרנט בינת, מהירות 5 מגה. אני סובל מאיטיות חמורה והתנתקויות במשחק world of warcraft, ה latency רוב הזמן לא יציב, ולעיתים רבות מאוד גבוה, יכול להיות מ 400 עד 3000+, זה יכול -מאוד- לתסכל, מי שמשחק במשחק ידע... (בלטנסי מעל 300 כבר לא ממש ניתן לשחק במשחק), הבנתי שלטנסי סביר במשחק זה 150. בנוסף לעיתים רבות גלישה לא יציבה באינטרנט, לגבי הורדות אני לא ממש יודע לומר, אבל עשיתי עכשיו בדיקה בספידטסט נט והתוצאות: הורדה: 4.91, העלאה: 0.77, פינג: 26, סרבר: תל אביב, מרחק: < 50 mi. אם זה עוזר במש…
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הבעיה שיש לי היא שרק כאשר מחשב אחד מחובר לאחת מ-4 היציאות LAN יש לי אינטרנט וברגע שאני מחבר עוד מחשב באופן קווי לראוטר הראוטר נופל ולא ניתן לגשת אליו יותר. אם להיות יותר מדוייק אז המחשבים במחוברים לראוטר מקבלים כל מיני כתובת רשת פנימיות מוזרות כמו 13.194.14.33 ולא נניח 192.168.1.100 , אין להם אינטרנט (יש את הסימן הצהוב קריאה הצהוב למטה בווינדוס) ואי אפשר לגשת יותר לממשק ווב של הראוטר. מה שכן אם מנסים להתחבר בצורה אלחוטית נניח עם מחשב נייד, כן ניתן לגשת לממשק ווב של הראוטר המחשב מקבל כתובת פנימית הגיונית אבל עדיין אין אינטרנט. ז"א אין פה בעיה עם החלוקה הפנימית של הכתובות אייפי שכן כל פלאפון, מחשב נייד, אייפד שמתחבר לראוטר כאשר רק מחשב אחד מחובר באופן קווי מקבל אינטרנט והכל…
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
2 מחשבים. שניהם מריצים XP. מחוברים בינהם בכבל רשת. המחשב הראשון מחובר למודם כבלים ובעל 2 כרטיסי רשת. לכל אחד מהמחשבים נתתי כתובת פנימית : 192.168.0.1 192.168.0.2 (בקנפוג TCP/IP של כרטיס הרשת שאליו מתחבר כבל הרשת בכל אחד מהמחשבים כמובן). ה Subnet בשניהם הוא : 255.255.255.0 השאלות שלי : 1. מהו "שער ברירת המחדל" של המחשב הראשון (המחובר למודם) ? 2. מהו "שער ברירת המחדל" של המחשב השני ? (ה IP של המחשב הראשון ?) 3. האם ניתן לנע מהגדרת DNS בכלל (לא להגדירם בשני המחשבים ?) תודה.
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-