עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי לא מזמן עברתי דירה (יותר נכון להגיד חזרתי), והתחברתי לתשתית בזק + CCC 5MB. המהירות בטורנטים נראית בסדר. אבל הגלישה לאתרים בחול מרגישה מעט איטית לפעמים הרצתי מספר בדיקות לשרתים בחול עם Speed Test וכמובן שלא קיבלתי את מלוא המהירות ואפילו לא קרוב. בד"כ נע בין 1-2 מגה לשרתים בארה"ב. יש פה מישהו שמקבל מהירות מלאה בבדיקות האלו או קרוב ? מה הדרך המומלצת לבדיקה ?

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. Started by Nightbeat,

אני מחובר לאינטרנט דרך הוט\הוט-נט ובמשך שנה שלמה לא השתנתה לי כתובת הIP הספק והתשתית טוענים שהכתובת צריכה להשתנות כל 3 חודשים, התווכחתי איתם בערך חצי שעה שהכתובת לא השתנתה ויש לי לוגים שמוכיחים את זה.. לטענתם אין דרך לשנות את הכתובת עם תשתית של הוט וזה לא הגיוני שהכתובת לא השתנתה עד היום בסוף הגענו להסכם שלא כל כך עוזר לי, וזה שהיא 'תרשום' לעצמה לבדוק בעוד 3 חודשים אם הכתובת השתנתה, ואם לא, אז אין לה מה לעשות בנושא האם באמת אין שום דרך לשנות כתובת IP עם תשתית של הוט? אני מאמין שמישהו חשב על זה פעם.. חייבת להיות איזושהי דרך.. זה לא הגיוני שיהיה אייפי אחד שלא יתחלף לעולם הדרך היחידה כנראה היא לעבור לבזק, אבל זה אומר שאני אצטרך להחליף את הנתב של הוט וזה סתם בלאגן שלא ש…

• 14 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. שלום לכולם. אני לגמרי אובד עצות, יש לי המון ניתוקים/האטות קצב מוזרות שלמען האמת ככל הניראה אינן נובעות מהתשתית אלא מהנתב המיושן שלי (DLINK DSL-6740U_H1). אני מחפש להחליף אותו לנתב חזק מאוד ואמין (לא חייב להיות משולב עם מודם - הבנתי שאפשר לסדר את הנתב הישן כמודם). יש לי תשתית של בזק בבית עם ספק של בזק בינלאומי, אני מקבל סביבות ה85-90Mb/s. ישלנו בית גדול עם שתי יחידות דיור (160 מטר^2) ומחוברים כ3-4 מחשבים (רובם קווית), מממיר שמשדר באמצעות האינטרנט(קווי), שני ממירי סלקום (קווי ואלחוטי), וכומובן 3-5 טלפונים שמחוברים אלחוטית. (ישנם גם שני מפסקים שעוזרים לפזר את כל הכבלים ונקודת גישה באחת מיחידות הדיור). מהניסיונות שלי להבין מה כדאי לי לקנות נתקלתי בנתב TP-Link Archer C7 …

4. Started by sgsg,

כרגע ראיתי שתבל מתחילה לשווק אינטרנט מהיר ! סוף סוף : הידיעה: http://www.cables.org.il והכתבה: http://www.ice.co.il/article.asp?catId=4&pgId=31964 עכשיו, הבנתי שב ADSL כשנותנים מודם חינם הוא USB. האם גם המודם של הכבלים שמקבלים בחינם (המבצע של 012) הוא מודם USB ??? אם כן, אפשר לבקש אחר? בתודה, sgsg :smoke:

• 26 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. טוב אז ככה : התווכחתי עם חבר שלי על המהירויות הורדה (קילובייט לשניה)... הוא טוען ש: 1. חבילת WOW EXTRA ב-300 קילובייט לשניה מהירה יותר מחבילת הבסיס הרגילה שמגיעה בערך ב-100 קילובייט לשניה 2. חבילת WOW EXTREME מגיעה ל-2 מגבייט לשניה... אני טוען : 1. חבילת WOW EXTRA בערך 150 קילובייט לשניה. 2. WOW EXTREME משהו כמו 200 מקסימום... או שאולי שנינו טועים... אתם יכולים להגיד מי צודק ומי לא? ואם זה לא נכון איך זה באמת... תודה

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. Started by bennyriz,

שידרגתי את המודם ADSL שלי לראוטר ועכשיו ההתחברות לרשת אצלי היא ישרות דרך התחברות לרשת (PPP). אני עובד עם מערכת XP ואיפשרתי את האיקון של הרשת להיות זמין ב-Notification area. עכשיו האיקון הזה קצת שונה מאשר חיבור VPN, הוא מציג את כמות המידע המועברת ב- Packets (KByte) ולא ביחידות Bytes. הבעיה היא שהכמות של השליחה לא נכונה. היא די קרובה לכמות של ההורדה וזה לא הגיוני. אני תוהה אם מישהו יודע אם אפשר לסדר את זה שהנתונים יוצגו בצורה תקינה ..

• 25 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. האם אפשר לקנות ולהתקין לבד מודם כבלים או רק דרך חברת הכבלים ( תבל)

• 21 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. Started by elior021,

היי, היה לי היום שאלה במבחן שהייתי שמח להיות בטוח שעניתי נכון השאלה היא: אם רשומת MX לא מוגדרת נכון למה זה יגרום ? הלקוח לא יצליח לשלוח דור לעלום אבל יצליח לקבל מהעולם דואר או ההפך ?

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. שלום, ברשותי מחשב נייד עם וינדוס 7, לידו יושב נתב אלחוטי מבזק tnn siemens sl2-141 (שיש לי אותו כבר 3 שנים בערך) שמחובר אליו באופן חוטי ולמחשב נוסף באלחוטי, אינטרנט בתשתית adsl של בזק, ספק: אינטרנט בינת, מהירות 5 מגה. אני סובל מאיטיות חמורה והתנתקויות במשחק world of warcraft, ה latency רוב הזמן לא יציב, ולעיתים רבות מאוד גבוה, יכול להיות מ 400 עד 3000+, זה יכול -מאוד- לתסכל, מי שמשחק במשחק ידע... (בלטנסי מעל 300 כבר לא ממש ניתן לשחק במשחק), הבנתי שלטנסי סביר במשחק זה 150. בנוסף לעיתים רבות גלישה לא יציבה באינטרנט, לגבי הורדות אני לא ממש יודע לומר, אבל עשיתי עכשיו בדיקה בספידטסט נט והתוצאות: הורדה: 4.91, העלאה: 0.77, פינג: 26, סרבר: תל אביב, מרחק: < 50 mi. אם זה עוזר במש…

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  10. Started by zxcvbnm,

שלום, איזה כרטיס רשת אלחוטי מומלץ למחשב נייח? האם עדיף כרטיס רשת חיצוני או פנימי (אם אין הבדל באיכות אז אני מעדיף חיצוני). תודה מראש...

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  11. טוב, השאלה בגוף הכותרת: כיום, אני מחובר עם חיבור חייגן (דבר ששכחתי ממנו ואמרו לי עליו רק עכשיו שדיברתי עם 014), דרך כבלים, מודם ת'ומסון, חיבור 1.5 מגה. בין שאר אתרי הורדה, אני מוריד מטורנט ליץ', ועד לפני כחודשיים הכל היה מצויין, מהירויות שיא, ו"הכל דבש" כמו שאומר השיר. בחודש חודשיים, האחרונים, התחלתי לשים לב לתופעה מוזרה, שבה מהירות ההורדה שלי לא עולה על 30-50KBPS לכל קובץ. וגם אם אני מוריד קובץ אחד בודד, הוא עדיין לא עולה על 40-50KBPS. היום הייתי בבית של חברים עם הלפטופ, שם החיבור הוא עם המודם האלחוטי של בזק RTA1025, מהירות מגה וחצי, וחיבור דרך נטוויז'ן (כן כן, הזאת מחתונה קתולית, והזאת שידועה לשימצה בחסימת פורטים). לאחר תהליך חיבור קצר לראוטר שלהם, פתחתי את תוכנת הטורנט…

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. Started by dids22,

כל כמה זמן החיבור לאינטרנט מתנתק ובד"כ מתקבלת שגיאה אחרי: "L2TP authentication fail" ורק אחרי מספר נסיונות הוא מצליח להתחבר. קצת פרטים linksis wrt54gl (קשוחה מקורית) terayon tj715 bezeqint account קודם כל, למה יש בכלל התנתקויות? הבנתי שבקשוחה הדיפולטית הl2tp אמור לעבוד טוב איך אפשר לבדוק מי הגורם לבעיה? תודה!!

• 42 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. Started by Svideo,

2 מחשבים. שניהם מריצים XP. מחוברים בינהם בכבל רשת. המחשב הראשון מחובר למודם כבלים ובעל 2 כרטיסי רשת. לכל אחד מהמחשבים נתתי כתובת פנימית : 192.168.0.1 192.168.0.2 (בקנפוג TCP/IP של כרטיס הרשת שאליו מתחבר כבל הרשת בכל אחד מהמחשבים כמובן). ה Subnet בשניהם הוא : 255.255.255.0 השאלות שלי : 1. מהו "שער ברירת המחדל" של המחשב הראשון (המחובר למודם) ? 2. מהו "שער ברירת המחדל" של המחשב השני ? (ה IP של המחשב הראשון ?) 3. האם ניתן לנע מהגדרת DNS בכלל (לא להגדירם בשני המחשבים ?) תודה.

14. ברשותי לפטופ של Dell דגם Vostro 5480, והקליטה של הwifi פשוט גרועה, אני ממש מתענה בעבודה איתו באינטרנט. אתרים עולים מאד לאט, צפייה בוידאו כמעט בלתי אפשרית (לעיתים רחוקות הטעינה סבירה אבל זה לא יציב לחלוטין) והורדה איטית. לעומתו, לצידו נמצא לפטופ ישן בן 7 שמעלה אתרים וטוען וידאו הרבה יותר מהר ממנו. לדעתי זו איזשהי בעיית חומרה שקשורה לכרטיס הרשת האלחוטית שלו (intel 7265). ידוע לי שבדגם הלפטופ של שנה קודם לכן (Vostro 5470), אנשים רבים התלוננו על בעיות בקליטת הוויפי, שבו היה כרטיס מסוג intel 7260, אך חשבתי שבדגם החדש הבעיה תיפטר. אז לדעתי הבעיה שאני חווה דומה לזו שהייתה בלפטופ של שנה קודם. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול לעקוף את הבעיה? אם אקנה כרטיס רשת א…

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. Started by Xtr3m3r,

שלום לכולם, אז קניתי מחשב נייד חדש אבל יש לי בעיה רצינית עם האינטרנט האלחוטי. כשאני מתחבר לראוטר עם כבל אני מקבל את המהירות המקסימלית (15Mb) אבל אם אני מתחבר בצורה אלחוטית אני מקבל עד 2Mb מהירות. הלכתי לחנות לבדוק את זה, המוכר ניסה לחבר אותו לרשת ואצלו המחשב עבד טוב. יש לי בבית 4 מחשבים ו4 סמארטפונים, אצל כולם עובד טוב ורק בנייד גרוע. יש מחשב נייח ליד הנייד, הרצתי SPEEDTEST על שניהם אחד אחרי השני, הנייח קיבל 15 והנייד 0.5 הדגם שם הנייד הוא LENOVO B5400 הדגם של הראוטר הוא EDIMAX AR-7266WNA למשהו יש פתרון?

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  16. Started by IlyaN,

קודם כל אני מתנצל, זה לא ממש דיון טכני אלא יותר צרכני. ראיתי פה ושם שאנשים דיווחו שיש להם MOCA מחוברת להוטבוקס. יש לי אינטרנט בלבד ומעוניין בפתרון הזה אבל התמיכה והש"ל של הוט מתעקשים שזה עובד רק עם הפייברבוקס, מבקשים דוגמה של מנוי אינטרנט בלבד עם הMOCA. מישהו יכול לאשר MOCA+HOTBOX ואולי אפילו לנדב מס' מנוי?

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. היי אני מנסה להשתמש באפשרות Wake on LAN על מחשב אחד ברשת שלי. המחשב הזה מחובר לנתב שאליו מחוברים, מן הסתם, שאר המחשבים. כן, חיברתי את חוט מכ. הרשת אל הלוח, איפשרתי את האופציה בביוס, וכשהמחשב כבוי רואים שהוא "מאזין" לפינג. אני שולח פינג לפורט 7 של המחשב הכבוי דרך התוכנה WakeonLAN של Depicus אז למה זה לא עובד?!

• 23 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. שלום, חוברתי לרשת הNGN החדשה של בזק במהירות 10MB, ברשותי הנתב(בגרסתו הישנה) ROTAL 1025W, ושמעתי על תקן -N הנחוץ לשימוש ברשת זו. האם הנתב הנ"ל יכול לנצל ולספק לי את רוחב הפס שחוברתי אליו, או שמא אני צריך להחליף אותו ובזק לא טרחו להודיע לי על כך. אשמח לעזרה בהקדם.

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  19. שלום רב חברים אני עובד במשרד שהעבודה מתבצעת דרך במערכת מרוחקת בענן, ישנה תוכנה מסוימת שצריכה לגשת לרכיב מקוריות פיזי היושב על אחד המחשבים המחוברים פיזית לרשת הפנימית של המשרד. הפעולה מתבצעת ע"י הפניה של פורט UDP 475 לIP הקבוע החיצוני שהגדרנו והפניה דרך הראוטר לIP של המחשב הספציפי בו מותקן מפתח החומרה, כרגע המצב הוא שפתחנו את הפורט בשירותי הענן, ובצענו פתיחה והפניה של הפורט עם בזק בראוטר גם דרך DNZ לIP של המחשב הספציפי וגם דרך port forwarding (DLONK DSL-6850-U), ועדיין התוכנה לא מצליחה לגשת לרכיב. שאלה הראשונה היא איך אני יכול לבדוק דרך TELNET באמת עם הפורט פתוח והבעיה היא בתוכנה? והאם הפורט סגור מה עוד אפשר לעשות כדי לפתוח את הפורט לגישה מרחוב? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by unfacedman,

במקום עבודתי קיימת רשת לוקלית של כמה מחשבים ומדפסות רשת (מחוברות הישר לסוויץ'), וכמובן מודם-ראוטר ליציאת אינטרנט. הרשת היא קבוצת עבודה ולא מבוססת שרת. האם ישנה אפשרות פשוטה לחסום מחשב מסויים מגישה למחשבים אחרים ברשת הלוקלית, אבל שתשאר לו גישה למדפסות (שלמעשה מבחינת החומרה גם הם סוג של טרמינלי קצה ואין הבדל בינן למחשבים) ולראוטר?

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. Started by avov121,

שלום לכולם. לאחרונה יש לי פינגים ממש גבוהים בהרבה משחקי רשת. התשתית היא הוט והספק הוא 012. 4 מחשבים נייחים ו3 סמארטפונים מחוברים לאינטרנט. בבדיקת מהירות הכל נורמלי, אך כשאני משחק במשחקי רשת אז הפינג הוא די גבוה. הפינג גבוה בשרתים ישראליים ואילו בשרתים מחוץ לארץ הפינג ממש מטורף. 900-1000 פינג. http://www.speedtest.net/result/2627449262.png אשמח אם מישהו יוכל לעזור. * אני משתמש בוינדוס 7

• 14 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. פשוט יש איהשהו אתר שהוא לא נותן לאנשים מחוץ לארה"ב להכנס, ואני ממש רוצה להכנס לשם, כשאני מנסה להכנס הוא אומר שרק אנשים מארה"ב יכולים להכנס. תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. Started by tomer_S,

אלהן לאחרונה סיימתי לסלול ברחבי הבית סלילה רשת קווית כחלק משדורג הרשת הבייתית שלי השתמשתי בכבל בקטגורית 5e אשר מאפשר תקשורת בקצב של 1G כרגע יש ברשותי ראוטר מסוג d-link dsl-2760u-bn שקבלתי מבזק שמשמש אותי כמודם וראוטר בקוונתי לבקש מבזק מודם בלבד וחבר אליו ראוטר שאותו אבחר בעצמי ולא אתבסס על שלהם לכן אני מחפש המלצה לראטור חדש שיאפשר לי תקשורת בייתית כמה שיותר מהירה וכן WIFI בעל מהירות וטווח טובים עד כמה שניתן בתקציב של 400-500 ש"ח אם נדרשים פרטים נוספים אנה צינו ואשמח להוסיף תודה מראש לעוזרים !

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. אני בבזק בינלאומי ולמשל ב-Overwatch אני מקבל פינג 70 מהשרתים של בליזארד. השאלה שלי היא האם באמצעות VPN שיוציא אותי לאירופה על פינג נמוך יותר אני אוכל להוריד קצת את הפינג שלי? נגיד אם בניתוב הרגיל של בזק בינלאומי אני יוצא לאירופה עם פינג 65 (סתם לדוגמא)... האם אפשר למצוא איזשהו VPN באירופה שאני אצא באמצעותו לאירופה עם פינג 55 למשל ושמשם אני אגיע לשרת של בליזארד? (כך שלפי הדוגמא הזאת הפינג שלי ירד בערך ב10) משהו יודע מאיפה אפשר לצאת לאירופה מישראל עם הפינג הנמוך ביותר? אני זוכר שפעם היו שרתים מאיטליה שהייתי מקבל מהם פינג בסביבות ה50 (וזה נשמע לי די הגיוני כי הכבלים התת ימיים עוברים דרך איטליה לפי מה שאני מכיר) אשמח לשמוע את דעתכם

25. היי, בשבוע-שבועיים האחרונים התחילה תופעה מוזרה עם הראוטר האלחוטי שלי, Edimax BR-6504n. הוא מחובר למחשב הראשי בחיבור חוטי והכל בסדר, והקישוריות WiFi שלו פתוחה ופעילה - אבל לא ניתן להתחבר אליה. מה שקורה זה שכל המכשירים שניסיתי (טלפון, טלפון נוסף, לפטופ) כולם מזהים את הרשת, ובעוצמה מלאה. כשאני מנסה להתחבר אליה הם מגיעים לשלב שהם מבקשים סיסמה, אבל אח"כ פשוט לא מתחברים. הלפטופ עם Win7 מחזיר הודעה של "enable to connect" או משהו בסגנון, הטלפונים פשוט לא מתחברים. ניסיתי להחליף ערוצים, ניסיתי להגדיר אותו כ-B+G בלי תקן N סתם כדי לנסות, ניסיתי אפילו להחליף ESSID .... כמובן שביצוע reset זה משהו שניסיתי עשרות פעמים. כלום לא עזר. בדקתי אם יש עדכון firmware, וראיתי שאני כבר משתמש …

• 19 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.