עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by yigael_o,

היי לכולם, אני עובר עוד מעט לדירה חדשה (יש את כל הבלגן עם הסגר אז אני מקווה שלא יהיה שינוי לא צפוי) חושב על פרוייקט של רשת FIBER ביתית. כל הניידים כמובן יחוברו באופן אלחוטי. אבל כרגע יש לי מחשב נייח (בעיקרון לעבודה) אחד ובקרוב יהיה עוד אחד עבור הילדה. אין סיבה אמיתית אבל חשבתי לדאוג לקנות כרטיסי תקשורת תואמים (2) ולחבר בניהם. כמובן לא חיבור ישיר אלא דרך ראוטר (או משהו אחר אם תגידו שעדיף). ברור לי שזה לא ישפיע על המהירות החוצה כי כרגע יש לי את החיבור של הוט של 500/10 ואני מרוצה אבל בחיבור פייבר כמובן שזה יהיה צוואר בקבוק. זה ניסוי שאני מתכנן לעשות רק אם העלות לא תהיה מוגזמת. למישהו יש הערכה? אני חיפשתי קצת וראיתי למשל…

2. Started by בניאל טל,

שלום, אני עוסק בתחום האירועים וחשבתי ליצור רשת פנימית ללא אינטרנט האם דבר זה אפשרי? מה כוונתי? אני רוצה לצלם בזמן הארוע עם כרטיס תומך WIFI ולשלוח ישירות את התמונות בזמן שאני ממשיך לצלם ברחבת הריקודים. והאם ניתן לעשות זאת ללא אינטרנט? רק על גבי רשת פנימית של WIFI? האם דבר כזה אפשרי? אשמח לעזרה בנושא.

3. הדרך הפשוטה ביותר היא שינוי SUBNET לנגיד 255.255.254.0 כדי להכפיל כמות למשל, השאלה שלי היא האם יש דרך טובה יותר\אחרת לביצוע הגדלת נפח הכתובות הפנימיות, הבנתי שיש דרך לשירשור ראוטרים (בהנחה ויש לי שניים) האם יש יתרון כלשהו בשיטה הזאת ? ואיך היא תעבוד ? הרשת כולל חיבור חיצוני וכפול לאינטרנט (WANX2).

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by gilboag,

הי במחשב הביתי שמחובר לראוטר D_LINK (תקן N אלחוטי ) בחיבור עם כבל מופיע עם עלית המחשב בחיבורי הרשת - רשת ציבורית לא מזוהה . זה מופיע מתחת לרשת (חיבור רגיל) בחלון "מרכז הרשת והשיטוף" כחיבור נוסף (ומיותר כנראה). רק כשאני עושה "הפוך ללא זמין" בפרטים של ה LOCAL AREA CONECTION ואחר כך לוחץ על "פתור בעיות" ו"תקן בעיות כמנהל" אז המחשב מתחבר ואפשר לגלוש... מה שעוד יותר מוזר שזה מופיע לא בכל הפעלה - אלה ברובם ... נציג של 012 "בתמיכה מתקדמת" לא ידע למה זה קורה ומה לעשות ורק הציע לנסות להתקין מחדש את הדרייבר לכרטיס הרשת (של אינטל). - הורדתי והתקנתי - אבל זה עדיין קורה ! יש למישהו מהמומחים כאן רעיון ? (זה די מציק - ובעיקר לאשתי שלא ממש יודעת לעשות את כל התהליך...) תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by carman6,

פעם דיברתי בפורום הזה על נושא של הרשת אבל יש לי עכשיו מצב שונה... אני רוצה לחבר שני מחשבים לאינטרנט... עד עכשיו הכל ורוד... אבל הבעיה בבית שלי שכל אחד מהמחשבים נמצא בקומה שונה ומעבר לזה אחד מהם נמצא בממד... אז התייעצתי עם בזק וראוטר רגיל יכול להווה בעיה בקליטה וכל זה... ולכן הם הציעו לי לעשות רשת קווית בבית שתומכת עד ל-4 מחשבים... בנוגע לתשלום: מודם נתב אלחוטי HOME PNA 3 ב- 717.60 ש"ח. מתאם רשת HOME PNA 3 ב- 309.60 ש"ח. האם זה משתלם? האם אתם מכירים מקום זול יותר לקנות? תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 842 צפיות
  6. שמעתי שאם יש רשת קווית אז חייבים שהמחשב השרת יהיה פעיל, אז השאלה שלי אם גם צריך שהוא יהיה מחובר לאינטרנט? והאם הרשת קווית מאט את המהירות של האינטרנט? והאם האשף של התקנת הרשת של windows xp יהיה טוב כדי להתקין רשת? ואיך אני יודע אם יש לי חייגן אינטרנט או שאין לי חייגן אינטרנט? תודה רבה, מתן.

7. אידאולוגית אנחנו מקיימים בבית רשת קווית במה שנוגע לאינטרנט וטלפון. מיקמנו עמדת מחשב נוספת בחדר מרוחק. לצערי הפתרון של קופסאות החשמל/כרטיסי הרשת של TP-link התגלו כפתרון איטי להחריד* (מהירות של פחות מ-1MB במקום 30MB) *בגלל המרחק וזה שיושב על מפצל. ישנם 2 פתרונות אחרים בלתי נסבלים: 1. להעביר כבל לאורך מרחק מספר קירות בבית (מכער את הדירה ואולי האורך יפגום במהירות). 2. לתחזק חבילת אינטרנט נוספת, שזה הוצאה חודשית גדולה ומיותרת. - האם קיים פתרון שלישי מוצלח שלא חשבתי עליו? או חבילת ראווטר נוסף במחיר זניח יחסית?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by jara14,

שלום, חיברתי כבל רשת ממחשב שמחובר לאינטרנט דרך מודם למחשב נוסף (אין ראוטר בסיפור). בשני המחשבים ווינדוס 7. הרשת מופיעה בשני המחשבים אבל אין גישה לאינטרנט למחשב המקבל. במחשב שמחובר למודם יש הודעה על רשת ציבורית ללא גישה לאינטרנט ואין אפשרות לשנות את זה. גם לא נשאלתי איזה סוג רשת להגדיר, זה נבחר אוטומטית. ניסיתי להגדיר שיתף אינטרנט דרך הכרטיס רשת אבל ללא הועיל. אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  9. Started by yaniv55,

אני צריך את עזרתכם בכמה דברים : צורך : חיבור 2 מחשבים ברשת קווית , גלישה באינטרנט, צפיה בוידאו ,ושיתוף קבצים (E-MULE , BIT ) בצורה תקינה בלי שאחד המחשבים יהיה "מקופח" ובלי LOW ID באחד מהם , שיתוף משאבים בין המחשבים - כוננים , מדפסות וכו , בעתיד הלא רחוק - התחברות מרחוק אמצעים : 2 מחשבים + כ.רשת , כבל מוצלב ( יהפוך לישיר במידת הצורך ) , חיבור ADSL 1.5M , מודם רשת של בזק ( כחול ,מרובע קטן אבל לא לא ה ECI שהבנתי שיותר איכותי [ אני לא בבית כרגע לכן אין לי את הדגם] ) , NORTON 2003 AV+FW בעיות במצב הקיים : -אני מחובר כיום ברשת קווית ( 2 מחשבים , כבל מוצלב , אחד המחשבים עם 2 כרטיסי רשת - , במחשב השני יש כרטיס רשת אחד . בגדול ,המחשב במחובר ישירות לאינטרנט גולש סבבה , ומורי…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by erezalster,

שלום לכולם. יצרתי לי סוף סוף MediaCenter בבית כאשר המחשב הרגיל שלי משמש גם כשרת קבצים. לצערי לוקח לי הרבה זמן להעתיק מידע מהמחשב שלי לMedia Center. כמה Router שיכול לספק לי מהירות של 1GB ברשת הפנימית? תודה רבה, ארז

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by KF,

שלום לכולם, יש לי 2 מחשבים נייחים בבית.. אחד מחובר עם כבל והשני מחובר בעזרת מתאם רשת אלחוטי. המחשב שמחובר אלחוטית לא מקבל את כל רוחב הפס של האינטרנט ובעצם לא מנוצל במלואו. אם אני רוצה שגם המחשב הזה יהיה מחובר בעזרת כבל האם אני צריך עוד ראוטר שיהיה בחדר השני ויתחבר לשקע בקיר ? *אין לי אפשרות להעביר כבלים בין החדרים כי הם רחוקים.

12. Started by avinatbezeq,

שלום לכולם, הרשת האלחוטית שלי איטית. בעקבות התייעצויות פה החלטתי להפוך אותה לקווית - בשלב ראשון רשת נפרסת ומתקפלת אד-הוק לפי צורך במקביל לאלחוטית, ובשלב שני רשת אח"כ סלולה וקבועה במקום האלחוטית*. הכוונה שלי בהפרדה הזו לשלבים הוא שסידור כזה יאפשר לי להתארגן ולראות שהכל עובד יפה וטוב לפני שאני נכנס להרפתקאה של חיווטים וסלילה דרך הקירות. כדי להקים את הרשת הקווית הזמנתי D-Link DGS-2208 10/100/1000Mbps Ethernet Switch http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833127082 עכשיו השאלה שלי היא כזו: יש לי שני מחשבי Windows 7 שמחוברים לראוטר אלחוטי של DLINK שמחובר למודם ADSL ספידטאצ' של אלקטל. הבנתי שבשביל שלב א' כל מה שאני צריך זה לחבר את ה-switch לפורט של הראוטר הא…

13. Started by Kurichar,

אהלן חברה, לפני פחות משנה עברתי לבית פרטי עם הראוטר היחידי שהיה לנו. נקודת החיבור של הראוטר הייתה בקומת קרקע, שזו קומה שאין בה שום מחשב או מכשיר שמצריך חיבור קווי לרשת. כל המחשבים והמכשירים שכן מצריכים, נמצאים בקומה השנייה. הפתרון הכי הגיוני היה להעביר כבל רשת ישיר, אך זהו פתרון לא כל כך אסתטי ודורש טיפה סידור. פנינו לבזק והם הציעו לנו מכשיר הנקרא Bspot בעל שתי יחידות. יחידה אחת המתחברת לרשת הטלפון ולראוטר בקומת קרקע והיחידה השניה מתחברת לרשת הטלפון בקומה השניה, ומאפשרת חיבור קווי ישיר למחשב. הרעיון היה נחמד והמחיר שלו היה 15 שח לחודש. הלכנו על הרעיון הזה ובתכלס עד עכשיו הוא עבד סביר למדי. אך החלו התנתקויות רבות ורציתי לדעת האם יש פתרון חלופי, בעל רכישה חד פעמית…

14. Started by cupidil,

הי, כיום יש לי רשת שמחברת 2 חדרים בעזרת תשתית הטלוויזיה בבית. החיבור מתבצע בעזרת מעביר רשת שמאפשר שימוש בתשתית כבלי הטלוויזיה הקיימים וחיבור 2 כבלי TV בארון תקשורת. הוספתי תרשים. אני רוצה לחבר חדר נוסף שגם בו יש נק TV עם כבל קוואקס שמגיע לארון תקשורת. איך כדאי לבצע את זה? האם מה שצריך לעשות זה: בארון תקשורת להחליף את מחבר 2 כבלי קוואקס במפצל TV רגיל של כבלי קוואקס - הכבל מחדר 1 יכנס ויתפצל לכבל של חדר 2 ולכבל של חדר 3. בחדר 3 להוסיף מעביר רשת בין נקודת ה TV למחשב. האם כדאי פתרון אחר? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by deluxe,

אני מעוניין ליצור רשת קווית בבית. חשבתי על CAT6. יש אפשרות להעביר את הכבלים דרך תעלות של חוטי הטלפון? השילוב הזה עלול לגרום לרעשים או לתקלות? תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by kobi_sion,

יש לי מחשב נייח שמחובר לרשת של בזק אני לא מכבה את המחשב בימים האחרונים כשאני יושב מול המחשב אני רואה שהמחשב מנותק מהרשת (ריבוע צהוב למטה) אני מנתק את הכבל רשת ומחבר אותו והתקלה נעלמת ואחרי כמה שעות חוזרת. הבעיה הופיעה אחרי שמיקוספט אמרה שהעותק לא חוקי - תוקן בינתיים הנתב עובד רגיל - מכשרים שמחוברים אלחוטית עובדים הבעיה רק במחשב מה עושים ?

• 0 תגובות
    • 745 צפיות
  17. שלום! כרגע הרשת שלי נראית ככה: 2 מחשבים במרתף (מתוכם אחד בתוך ממד),ולפטופ בקומה הראשית. שלושתם מחוברים דרך ראוטר רגיל (חוטי). (כאשר הכבל בין המרתף ללמעלה עובר בקיר) אני רוצה לעשות את הנק למעלה של הלפטופ אלחוטית. הווה אומר שיהיה איזשהו משדר למעלה ובלפטופ כרטיס רשת אלחוטית ככה שהוא יוכל לתקשר עם הנק הזו וע"י כך לא לקנות ראוטר אלחוטי. מ2 סיבות: א. עלות ואמינות (שאם יהיו בעיות עם האלחוטי זה יהיה רק ללפטופ) ב. אם הראוטר יהיה למטה למעלה לא יקלטו טוב ואם הוא יהיה למעלה למטה לא יקלטו טוב. יש אפשרות כזו? או שהאפשרות היחידה היא לקנות ראוטר אלחוטי עם כניסות חוטיות (יענו כבלי רשת) ולשים אנטטנה גם למעלה? בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  18. Started by STM,

יש לי רשת בבית עם מודם אלקטל , ראוטר ו3 מחשבים . במחשב הראשי הכל עובד סבבה , האינטרנט מחובר ואפשר להיכנס דרכו למחשבים האחרים ברשת ולקבצים שלהם . במחשבים האחרים אי אפשר להיכנס למחשב הראשי ואי אפשר לגלוש דרכו באינטרנט . הבעיה נמשכת כבר זמן רב ואני לא מצליח לפתור אותה וניסיתי מספר דרכים . כל פעם שאני עושה system restore הבעיה נפתרת לבדיוק 10 דקות ואז חוזרת ואני ממש מיואש . מחקתי norton internet security ואין לי פיירוואל במחשב , איך אני פותר את הבעיה ? תודה .

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  19. התקנתי מערכת וירטואלית של VM והרצתי שם חלונות XP, ועל המחשב שלי יש וינ-7 אולטימייט 64 ביט, ואני לא מצליח להתחבר לרשת מהמערכת הוירטואלית. נראה לי כיון שבטעות הגדרתי את הרשת בעת ההתקנה כ- ציבורית במקום כביתית, האם אני טועה? ואם זו הסיבה, האם ניתן לשנות את ההגדרה של הרשת מציבורית לביתית? להלן תמונה מן המחשב שלי, של הרשת הציבורית השייכת למערכת הוירטואלית של VM:

• 6 תגובות
    • 10.4k צפיות
  20. Started by KoM,

היי, יש לי בבית תשתית מוכנה של רשת חוטית קיימת, רציתי לדעת מה אני צריך לעשות כדי לשדרג אותה לרשת של ג'יגה ? האם הכבלים אותם כבלים ? האם סוויטצ' פשוט של ג'יגה יפתור לי את הבעייה ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by H-nover,

שלום לאחרונה רכשתי מחשב שלישי לביתי כאשר קיימים בו 2 מחשבים המקושרים ברשת. הבנתי לפי הוט והספקית שאני צריך לקנות ראוטר כדי לאפשר גלישה בכול שלושת המחשבים. רציתי לשאול (מאחר ואני לא מבין): 1) מהו הראוטר שמתאים לי הן מבחינה כספית והן מבחינת תאימות (נטוויזן, הוט 1.5 ,מודם sb4200 ), ועד מחיר של 150-200. אני צריך שם חברה דגם ומחיר מומלץ. 2) לידע כללי, מה ההבדל בין ראוטר לנתב (אין לי שום ידע ברשתות)? 3) איך מתקינים ראוטר ואילו הגדרות אני אצטרך לעדכן ולשנות? (באופן כללי). תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 806 צפיות
  22. Started by SandLegion,

שלום לכולם! יש לי רשת של מחשבים בבית, יש שרת ועוד 3 מחשבים מחוברים אליו, הרשת עוברת דרך HUB. מכיוון שלא רצינו שתעבורת המידע תיסתם אם כל אחד יתקין תוכנת P2P אז החלטנו שהתוכנה להורדת קבצים תהיה על השרת בלבד אחד מהמשתמשים (שותף) החליט שהוא מרוויח משני צידי העוגה ולמרות ששאלתי אותו אם הוא מוריד קבצים על המחשב שלו הוא ענה לי בשלילה... הרצתי בדיקה על השרת ומסתבר שהוא שם את המהירות העלאה על משהו בסביבות 8-9 קב"ש! זה סותם את כל תעבורת הרשת! אני לא יכול להיכנס לחדר שלו כי הוא נועל אותו שהוא הולך ומשאיר את התוכנה פתוחה! אנא ממכם אני צריך עזרה, אני חייב איזו הדרכה קצרה איך להוריד לו את מהירות החיבור שלו ברשת!!! תודה!

• 7 תגובות
    • 732 צפיות
  23. שלום. יש לנו שני מחשבים מחוברים ע"י כבל מוצלב, ADSL בשיתוף וזה אפילו עובד, אבל, מסתבר שלא ניתן להגיע לכל אתר מהמחשב השני. מה הבעיה ? איך ניתן לפתור ? תודה חברה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. יש לי רשת של שני מחשבים, ואני רוצה להגדיר שבמחשב אחד תהיה כך וכך מהירות מסך המהירות הכללית של הגלישה, ובמחשב השני גם. כדי שלא כל פעם נכביד אחד על השני, והחלוקה בין המחשבים תהיה הוגנת (מחשבים שלי ושל אחותי) יש אפשרות כזאת?

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  25. אני רוצה בבקשה עזרה בשיתוף , שאני משתף במחשב של אח שלי , זה לא עוזר , הוא לא מראה לי אצלי , ואני גם לא יכול להיכנס למחשב שלו , אני רוצה שתתנו לי תוכנה שעושה את זה , לא רוצה להתעסק יותר עם הוינדוס , או שתעזרו לי לפתוח FTP על אחד המחשבים , כי בחיים לא התנסיתי בזה וגם זה לא הצליח לי פעם אחרונה שניסיתי...

• 0 תגובות
    • 642 צפיות

דיונים חדשים בפורומים