עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם! יש לי מחשב פנטיום 2 ישן של Packer-Bell עם מסך CRT שגם הוא מאותה החברה. יש לי בבית מחשב PC רגיל ומחשב נייד של IBM. שני המחשבים מחוברים לנתב/מודם HomePortal 1000SW של 2Wire. המחשב הנייד באמצעות כרטיס רשת אלחוטי של D-link מדגם DWL-650+. (בקשר לדגם שימו לב שהפלוס הוא אחרי המספר 650). המחשב PC הרגיל מחובר באמצעות כרטיס רשת (אני חושב 10/100) רגיל למודם/נתב באופן ישיר. מה שאני חשבתי זה לקחת הפנטיום 2 הישן, להתקין עליו מערכת אבטחה של לינוקס כדוגמת: Sentry Firewall (הבנתי שהיא גירסת הפצה חיב ולכן לא מומלצת...) והוא ישמש כשרת פיירוואל. עכשיו אני צריך הדרכה מאנשים שיש להם ידע. איך אני עושה דבר כזה? במיוחד כאשר יש תצורה אלחוטית וקווית כאחד... חשבתי אולי לקחת את קו…

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  2. Started by tavlins,

שלום אני משתמש בווינדווס אקס פי באינטרנט אקספלורר 6 וכל פעם שאני פותח אותו ומנסה להקליד שם של אתר הוא לא פותח לי אוטומטית את הרשימה של כתובות שכבר נכנסתי אליהם (כלומר הוא לא משלים אותם לבד) ואני צריך להקליד את הכל... עכשיו אם נגיד אני כותב בשורת כתובת hwzone.co.il הוא לא ייכנס לי לאתר.. רק לאחר איזה דקה וחצי.... רק אם אני אכתוב http://www.hwzone.co.il רק ככה הוא ייכנס... וזה קורה בכל אתר גם באתריפ שלא מחייבים כתיבת הכתובת המלאה.... נראה כאילו משהו איטי במחשב.. אולי זה בהגדרות של האקספלורר.. לא יודע... והקטע שלפעמים איכשהו זה מסתדר ושוב חוזר ואין לי מושג למה.. בתודה לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  3. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3560543,00.html

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  4. Started by the ferret,

היי יש לי 3 מחשבים כשבכל אחד רץ WIN 98 SE. לכל אחד יש כרטיס רשת והם מחוברים דרך HUB-SWITCH. לכל אחד כתובת IP = 192.168.0.1-3 . למחשב עם כרטיס רשת מקונפג ל- 192.168.0.1 מחובר מודם ADSL בחיבור USB והוא גולש ללא כל בעיה(חיבור חייגן ב-נטוויז'ן). במחשבים מוגדר שיתוף קבצים והדפסה והרשת ביניהם עובדת ללא בעיה. איך אני מקנפג את שאר המחשבים לשיתוף גלישה ???. תודה

• 2 תגובות
    • 714 צפיות
  5. Started by Rule The Pc,

אהלן אני רוצה לחבר את המחשב שלי ושל אחי בראוטר....... יהיה לנו אינטרנט מגה וחצי עכשיו השאלה היא...... אם שנינו מחוברים באותו זמן ומורידים באותו זמן שנינו נוריד על המהירות המקסימלית או שהיא תתחלק בנינו?

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  6. Started by shiran69,

שלום לכולם עד לפני כמה ימים האימיול שלי לא עבד היה לחמור כיסוי על העיניים והיה רשום lowid אני השתגעתי לא ידעתי מה לעשות בסוף כמה אנשים עזרו לי לפתור את הבעיה : קודם כל צריך את הip של הראוטר רושמים אותו בדפדפן אחר כך נכנסים ל general setup >net>port forwarding לסמן ב v את enable< Private IP לכתוב את כתובת הרואטר <Port Range לרשום את הפורטים (לדוגמא אימיול) לשים לב איזה מספר הוא ב tcp ו udp< ללחוץ על add (כל פורט אתה רושמים בנפרד) ופיירוול לכבות זהו...... שירן (בת) מקווה שעזרתי

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  7. Started by idang,

התקשורת האלחוטית במחשב נייד-טושיבה- Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (802.11a/g/n) - Tecra M9 פשוט עובדת על אותות מאוד נמוכים ככה שאי אפשר לגלוש במחשב.. בבית מחובר כמובן ראוטר.. חשוב להזכיר שלפני המחשב Tecra M9 היה מחשב נייד אחר של טושיבה שדווקא כן עבד יפה מול אותו ראוטר. עודכן הדרייבר המתאים לכרטיס האלחוטי והבעיה לא נפתרה, לצורך בדיקה לקחו את המחשב לאינטרנט קפה כלשהו והגלישה הייתה טובה מאוד . בקיצור.. מה שלא מובן זה למה בבית האלחוטי במחשב החדש לא עובד כמו שצריך ? ? ? ?

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  8. אני ברשת ביתית, מחשב לקוח ואני לא מצליח לקבל קבצים באייסיקיו למרות שבmsn אני מצליח, כך שיש תקווה יש רעיון? אני על xp pro

• 2 תגובות
    • 714 צפיות
  9. שלום ! יש לי ראוטר של חברת EDIMAX לא ידוע לי איזה דגם ספציפי אבל אני יודע שהוא תומך גם בכבלים וגם בADSL ! האינטרנט האלחוטי שלי לא עובד למרות שהמצב של האלחוטי בראוטר הוא על פעיל !!! מה אני צריך לעשות או לשנות כדי שזה יעבוד ??? בתודה מראש !!!

• 6 תגובות
    • 714 צפיות
  10. יש לי שני מחשבים פנטיום 4 ופנטיום 3 הם מחוברים בנהם בכבל רשת. יש שיתוף לאינטרנט לתיקיות בניהם וכו אני משתמש במערכת הפעלה xp pro בשניהם. שאלתי היא במחשב הישן אין סי די רום לצריבה ומותקן נרו תוכנת צריבה ובמחשב פנטיום 4 יש צורב וגם צורב די וי די ברצוני לצורב מהמחשב הישן לחדש יותר ברשת האם זה אפשרי,ובבקשה תרשמו לי כיצד לעשות זאת. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  11. אהלן וסאהלן! אני מעוניין להתקין בבית נתב אלחוטי בכדי שאוכל לנוע עם המחשבים הניידים בחופשיות בבית. כרגע יש לי רשת חוטית על 3 מחשבים המחוברים בETHERNET אני מעוניין להשאיר את האופציה של החיבורים החוטיים ולהוסיף אופציה של חיבורים אל חוטיים. כרגע יש לי איזה נתב מעפן ואני לא מעוניין רק להוסיף לו AcssesPoint אלה לקנות משהו משולב. הבית 3 קומות. ואני מבין קצת בקונפיגורציה ככה שלא חובה לקנות משהו פשוט. שמתי עין על הנתב הזה: http://www.dlink.com/products/?pid=6 מחיר:360 ש"ח מה אתם חושבים? מתאים?, יש הצעות אחרות? תודה רבה, אלון.

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  12. Started by blackbimer,

או קיי..אז קודם כל אין לי מושג בנושא הזה וגם חיפוש אחרי חיפוש בפורום לא ממש הבנתי.. אז ככה יש לנו 2 מחשבים וכמובן אינטרנט מהיר בקיצור מה צריך לעשות כדי ששתיהם יהיו מחוברים ולא ניצטרך על הזמן לחבר ולנתק את המודם? מה צריך? מה העלות..? יתן לביצוע..? תודה

13. Started by ido h,

שלופ לכולם. אני צריך המלצה לנתב לצורך מחשב נייד מסוג lenovo t400 לגלישה אלחויטת (לא יודע אם זה חשוב, אם צריך עוד פרטים על המחשב אז תגידו מה צריך). הדירה בה אני נמצא כרגע היא דירה לא גדולה ובעלת קומה אחת, אך אני מעדיף המלצות לנתב שיהיה טוב גם למעבר בעתיד לבית גדול. האינטרנט הוא דרך הכבלים עם נטוויז'ן. ראיתי המלצות על הנתב הזה- WRT54GLוLinkSys. האם עדיין הוא מומלץ או שיש המלצות למשהו אחר. אני לא מבין כלום בנושא זה,אז אשמח לעזרה מפורטת. תודה, עידו.

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  14. Started by רוני1,

משום מה כשאני נמצא למשל בעמוד הראשי של הפורומים רואים בפורום רשתות ואינטנרנט את ההודעה האחרונה שנכתבה בו ומי כתב אותה . אז אני רואה את זה אבל כשאני נכנס לפורום עצמו אז אני רואה רק הודעות מלפני כמה ימים והן כאילו לא מתעדכנות. שאני נכנס לתגובות חדשות להודעות שלי אני כל פעם רואה את אותם הודעות שכבר קראתי והן לא מתעדכנות. תגובה אחת היא מהפורום הזה ותגובה שניה היא מפורום תמיכה טכנית שאני לא יודע אם יש קשר אבל שני הפורומים האלה לא מתעדכנים ואילו למשל פורום וינדוס מתעדכן כרגיל. החלטתי למחוק עוגיות וכשנכנסתי לאתר בתור אורח הכל עבד מעולה ואיך שהכנסתי את שמי ואת הסיסמא שלי זה חזר לאותו מצב וזה ככה כבר איזה 5 ימים. מה אתם אומרים מה קורה פה??

• 2 תגובות
    • 714 צפיות
  15. אני מעוניין לקנות כמה מכשירים שעובדים באלחוט ואיני יודע בדיוק באיזה תדר הם עובדים אבל סביר להניח שכמה יעבדו על אותו תדר, זה יפריע לפעולה תקינה שלהם? המכשירים הם עכבר לוגיק רבולושין ומיקלדת Logitech V250 ואולי גם אוזניות של חברה אחרת מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  16. 1. כיצד נכנסים למסך ההגדרות של הנתב? 2. מה זה MAC ADDRESSES? קראתי שצריך להגביל את הכתובות הללו ברשת אבל אינני יודע כיצד... 3. דגם הנתב שלי הוא BEFW11S4 של חברת LINKSYS. האם הוא מספק אבטחה נורמלית או שמא מומלץ לשדרגו?

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  17. Started by slowdive,

הי,הלך (שוב) הראוטר הקווי שלי EDIMAX 6104k ואני רוצה להחליף לראוטר קווי חדש.קראתי בהודעות ולהפתעתי ראיתי שהומלץ כאן על האדימקס (אותו אחד שעשה לי חיים קשים, המון התנתקויות ושתי החלפות מכשיר). נתב FBR1418TXוLevel One נכנס לי לתקציב (185 ש"ח בק.ס.פ),מה דעתכם עליו? (הרשת מורכבת מ-3 מחשבים)

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  18. Started by max_shifrin,

שלום לכולם, יש לי שאלה כזאת, איך אני מגדיר STATIC NAT בווינדוס 2000 או XP PRO עבור רשת שמשתמשת ב ICS אני אפרט: יש שני מחשבים בלי נתב שגולשים ברשת. אני רוצה להגדיר ניתוב סטטי לךמחשב המשני במחשב הראשי... אני יודע שיש ב 2000 SERVER אופציה לעשות זאת אבל אני לא בטוח שזה עובד טוב יחד עם ICS... אשמח לדעת אם מישהו עשה משהו בסגנון הזה כבר ואם כן אז איך בדיוק....

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  19. Started by erezalster,

שלום לכולם. אני כרגע בתהליך של שיפוץ עליית גג אצל ההורים. בעליית הגג יהיו 3 וחצי חדרים שבהם אני ארצה לספק רשת ביתית מהירה. בכל חדר אני ארצה שיהיו שתי נקודות רשת (אחת לטלוויזיה והשניה למחשב). בסלון אני ארצה נקודת רשת למדיה סנטר. חצי חדר העבודה ישמש כחדר שרתים ששם יהיו בערך 4 מחשבים. לכן בחישוב זריז עם כמה נקודות ספר אני ארצה לספק אינטרנט במהירות של Gigabyte לכ16-24 מחשבים (אולי זה גם ישמש למחשבים בקומה השניה). האם אתם יכולים להמליץ לי על Switch שיתאים. האם מישהו עשה כבר פרוייקט שכזה אצלו בבית?

• 2 תגובות
    • 714 צפיות
  20. יש לי כרטיס מסוג National Semiconductor Corp. DP83815/816 10/100 MacPhyter PCI Adapter חשבתי שיש לי איתו בעיה אז התקנתי אותו מחדש. לאחר ההתקנה נעלם לי כל מה שהיה לי ב- Network Connections. כולל ה- Local Area Connnection. אבל הפלא ופלא האינטרנט עובד! אזי הבעיה ככל הנראה מהווינדוס. מה עושים חברים? אני ממש אודה למישהו שיעזור לי 1 על 1 במסנג'ר. nir@gdolim.net בכל אופן אשמח לכל עזרה שהיא. תודה!

• 6 תגובות
    • 713 צפיות
  21. Started by ndv,

יש לי אינטרנט של 012 קיבלתי מהם גם מודם (rotal rta1320a) וגם מין מכשיר כזה זהוא בעצם הקו טלפון. ברשותי מודם ראוטר אלחוטי של בזק וברצוני לעשות רשת אלחטוית כמו שהייתה לי לפני שעברתי ל012. אני רוצה לעשות שני מחשבים אלחוטיים ועוד פלאפון. יש כמה בעיות: 1. אני מצליח להתחבר לרשת האלחוטית אבל לא לאינטרנט (אין חיבור לאינטרנט- גם בויסטה גם בXP וגם בפלאפון) 2. אין שיתןף קבצים לא משנה באיזו קונפיגיורציה. 3. יש לפעמים ניתוקים כשאני משתמש בראוטר של בזק בתור ראוטר. בתמיכה של 012 הם אומרים שהם לא מעודדים דברים כשאלה ושהם לא יוכלו לעזור לי (למרות שהם אמרו שזה אפשרי) ריסטתי את הראוטר להגדרות ברירת מחדל אבל זה עדיין לא עוזר. מה לעשות? אני כבר מיואש מכל הבלאגן הזה.

• 0 תגובות
    • 713 צפיות
  22. תודה מראש למספקים. זה פשוט משהו שאני צריך לעבודה. בנוסף אשמח לצילומי מסך של הצפנה

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  23. Started by asaf275,

שלום לכולם אני חדש בפורום! רציתי לשאול שאלה: בביהס שלנו יש אינטרנט אלחוטי והוא פעל, אבל אחרי שראו שכולם משחקים בו,העבירו אותו למצב הרדמה(אני לא יודע את המונח המדויק). כשאני מנסה להתחבר עם המחשב הנייד שלי האינטרנט מראה שהוא פועל והכל(יש קווים של קליטה), אבל כשאתה מנסה להתחבר אז האינטרנט לא פועל. יש דרך לעקוף את זה או שלא? תודה לעונים.

24. יש לי ראוטר אלחוטי. אני רוצה בסך הכל שהוא ישמש לי כמודם כי המודם שלי לא ממש מתפקד. לא רוצה שום רשת בבית ולא שום דבר דומה. אני לא יודע איך להגדיר אותו. חיברתי לו את הכבל טלפון את השנאי מתח ואת החיבור לכרטיס רשת שיש לי במחשב. עכשיו איך אני מגדיר אותו שיחייג לספקית שלי? אני יודע שבעיקרון זה אמור להיות אוטומאטי אבל בהגדרה הראשונית הוא צריך שם משתמש וסיסמא לא? אין לי מוגש במה שקשור לרשתות אפילו חייגן אני בקודי יודע להגדיר.. בבקשה תעזרו לי. תודה

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  25. Started by Guy_A,

שלום! ברשותי נתב אלחוטי Linksys WRT54GL חדש, מחובר למחשב הזה בקו חוטי ולמחשב הנייד באלחוט. האינטרנט מגיע דרך ה LAN של הקיבוץ, משמע אין מודם. בבית יש כמה חיבורי אינטרנט שנמצאים על אותו הסוויטץ' ( משמע הראוטר מקבל את האינטרנט מסוויטץ' ), ולחיבור נוסף בבית מחובר מחשב נוסף, שכאילו לא נמצא עם הנייד והמחשב הזה על האלחוטי, אבל נמצא איתם על הסוויטץ' המרכזי. כשאני מנסה להתחבר מהמחשב הזה לנייד אני מצליח, אבל מהמחשב השלישי שלא נמצא על הלינקסיס אני לא מצליח להתחבר לשניים האחרים, בגלל הרשת שלהם.. מה אני יכול לעשות כדי שאני אוכל להכנס לרשת של המחשבים? ואיך זה מתבצע? בתודה גדולה מראש.. גיא

• 2 תגובות
    • 713 צפיות

דיונים חדשים בפורומים