רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
-
- 3 תגובות
- 963 צפיות
-
-
אהלן, בעיקבות ניתוקים שאני חווה באינטרנט הבייתי ולאחר מספר התקשרויות עם חברת הוט הוחלט שאחליף את הראוטר-מודם הקיים הוטבוקס 1 באחד אחר. הטכנאי המליץ לי להתקשר לשרות לקוחות ולדרוש הוטבוקס 2. התקשרתי אליהם והם אפשרו לי להחליף להוטבוקס 2 תמורת הישן שקיים אצלי בנקודת שירות הקרובה. השאלה שלי היא האם השדרוג הזה באמת שווה משהו? מה ההבדלים בין שני הדגמים של ההוטבוקסים? ידוע לי שקליטת הוויפי בהוטבוקס הישן דיי גרועה, האם זה ישתפר? אשמח למענה
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הי, כיום יש לי רשת שמחברת 2 חדרים בעזרת תשתית הטלוויזיה בבית. החיבור מתבצע בעזרת מעביר רשת שמאפשר שימוש בתשתית כבלי הטלוויזיה הקיימים וחיבור 2 כבלי TV בארון תקשורת. הוספתי תרשים. אני רוצה לחבר חדר נוסף שגם בו יש נק TV עם כבל קוואקס שמגיע לארון תקשורת. איך כדאי לבצע את זה? האם מה שצריך לעשות זה: בארון תקשורת להחליף את מחבר 2 כבלי קוואקס במפצל TV רגיל של כבלי קוואקס - הכבל מחדר 1 יכנס ויתפצל לכבל של חדר 2 ולכבל של חדר 3. בחדר 3 להוסיף מעביר רשת בין נקודת ה TV למחשב. האם כדאי פתרון אחר? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רשימת הנתבים, הכוללים מודם VDSL מובנה, עודכנה והיא כוללת עתה שני דגמים הניתנים לרכישה בחנויות בזק סטור. הדגמים, DSL-225-B1 של חברת D-LINK ו-403NB של V-TECH, זהים הן בתכונותיהם והן במחירם. 4 יציאות ה-LAN שלהם תומכות במהירות של 100M והם כוללים כניסת USB 2.0 אחת. מבחינה אלחוטית אלה נתבי N300 עם שתי אנטנות פנימיות ובנוסף הם תומכים גם ב-VECTORING. עלותם בבזק סטור היא כ-480 שקלים. http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm הנתב של D-LINK בלינק הזה - http://www.bezeqstore.co.il/home_net_bezeq/routers/dsl_255_b1.html הנתב של V-TECH בלינק הזה - http://www.bezeqstore.co.il/home_net_bezeq/…
-
- 4 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
אחרי הדיונים שלי: מהירות העלאה ומהירות העלאה (ההמשכים) מגיעה מהירות העלאה 3. אחרי שסקרנו "במהירות העלאה" שהמהירות העלאה היא חלקי 10 מההורדה. ובמהירות העלאה (ההמשכים) שמהירות העלאה בתור משתמש עסקי היא פי 10 יותר יקרה ממשתמש רגיל והיא מהירה פי 10. מגיעה "מהירות העלאה 3" שבא ככול הנראה יש כבר ערים במפה שכבר עכשיו נהנים ממהירות העלאה ללא הגבלה ככול הנראה, ואני צריך את עזרתכם האם זה נכון או לא נכון האם אתם מקבלים מהירות ללא הגבלה בהעלאה? (אני הרשמתי כבר את שתי משפחות בכניסה שלי חוץ מאתנו עם כל הכתובות דואר מיונן של כל בני המשפחות כולל בעבודה). (רק העונים שהתחברו למסלול ללא הגבלה).
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נתב חדש של חברת D-Link מספק מהירויות מרשימות ומאפיינים מתקדמים במחיר תחרותי, יחסית אל הרשימה המצומצמת של נתבי AC1900 הנמכרים בישראל, הצטרף לאחרונה דגם חדש של חברת D-LINK. הנתב, המכונה DIR-880L, הוכרז אמנם בשלהי 2014 אך בהתחשב בתהליך ההתאמה המורכב הנדרש מנתבי 5Ghzבישראל, הוא מהווה תוספת חשובה. המעבד עליו מתבסס ה-DIR-880L הוא BCM4708A של חברת Broadcom הפועל בתדר של 1Ghz. מעבד זה נעזר ברכיב האלחוטי BCM4360 המאפשר מהירות של 600Mbsp בתדר 2.4Ghz ו-1.3Gbps בתדר 5Ghz. הנתב כולל 256MB של זכרון RAM ו-128MB של זכרון ROM ו-3 האנטנות שלו, בשבח של 3dBi כל אחת, חיצוניות וניתנות לכיוונון. כל הממשקים הקווים של הנתב – כניסת WAN ו-4 יציאות LAN – תומכות במהירות של 1G ואלי…
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיות קליטה של הwifi בשני חדרים בבית רוב הזמן אין שם אינטרנט בכלל. התחלתי לקרוא קצת על הנושא ואני לא סגור על מה לעשות. בעקרון יש לי עכשיו את הראוטר של הוטבוקס חשבתי לקנות ראוטר רק לwifi ,מה ממומלץ לקנות? הבית זה 2 קומות והראוטר עכשיו נמצא בקומה העליונה.
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
היי, אני כבר שנים בבזק. בשנה וחצי האחרונות במיקום חדש, בזק מאוד מתקשים לספק שירות ראוי אלי הביתה. ראשית התשתית מוגבלת ל-40M וגם זה עם הרבה ניתוקים ותקלות, המודם יוצא מסנכרון ונדרש לבצע ריסט - דרך שירות התיקון האוטומטי. אני לא זוכר כבר כמה פעמים היה אצלי או בשכונה טכנאי. לאחרונה אתמול שוב התנתק ולאחר שעה של נסיונות עם השירות ועם האחראי שנשמע מאוד אדיב ומקצועי הוחלט לשלוח טכנאי שוב שיגיע רק... ביום חמישי. כלומר חמישה ימים ללא חיבור אינטרנט. דיי נמאס לי ואני שוקל לעבור להוט אלה אם כן יש אופציה נטספת שאני לא מודע אליה. רציתי לקבל קצת מידע כמו האם כדאי לעבור להוט - למרות שקשה לי להבין איך אני יכול כבר להפסיד מזה. למה ל…
-
- 8 תגובות
- 990 צפיות
- 1 follower
-
-
עברתי דירה ועשיתי אינטרנט תשתית וספק של נטוויז'ן, עשיתי עד 100 מגה, הגיע טכנאי התקין תשתית הלכתי הבאתי ראוטר מסלקום התחברתי והכל, זה נותן לי 89 עם כבל ו20 מגה אלחוטי, והמחשב הנייד חצי מטר מהראוטר, ואני צריך שזה יהיה באלחוטי ולא בכבל. צלצלתי לתמיכה הוא לא עזר לי אחרי חצי שעה שניסה לעזור אמר שאחראי יחזור אליי, חזרו אליי ניסה לעזור הכי גבוה שהגענו עם כל מני הגדרות שהוא שינה אצלו זה 40 וגם זה היה רק פעם אחת, אחר כך זה חזר ל20. הוא אמר זה הראוטר אמרתי לו תביא ראוטר חזק יותר, הוא אמר זה כרגע המהירות שהראוטרים שלנו יכולים להגיע אליהם באלחוטי, אז למה אני משלם עד 100 אמרתי לו, קיצר דפוקים.עכשיו אני צריך עצה מה לעשות, לעבור חברת אינטרנט, או לקנות ראוטר חיצוני?ראוטר חיצוני עולה בין…
-
- 6 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום יש לי ראוטר של בזק שמחובר עם כבל למחשב. לאחרונה האינטרנט מתנתק הרבה פעמים מהמחשב, כשזה קורה אני רואה מין משולש צהוב על internet access וכשאני מנסה לפתור את הבעיה עם troubleshoot problems זה אומר לי " one ore more network protocols are missing". ניסיתי כל מיני פתרונות (reset ip, renew ip, מיחקה והתקנה של דרייברים) וכלום לא קרהץ בשבוע שעבר שמתי לב שהבעיה קורה רק בזמן שאחותי מתחברת ל wifi דרך האנדרואיד שלה (galaxy e5) וכשאני מנתק את האנדרואיד שלה מהwifi הבעיה נעלמת. השאלה היא האם הבעיה היא בפלאפון או במחשב ואין אפשר לתקן? תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. תכננתי רשת ביתית בצורה הבאה: 1. נקודה טלפון רשת, וחשמל על קיר גבוהה במסדרון במרכז הדירה. 2. נקודת רשת צמוד לכל טלווזיה בכל חדר, 5 חדרים. 3. מרכזייה של כל הכבלים במטבח בארון קיר. התכנון הוא לקבל מהספקית את המודם, לרכוש ראוטר אלחוטי מקצועי כמו הasus RT, ולקנות סוויץ לארון במבטבח שיתחבר לראוטר בכבל אחד ויפצל את המידע לכל הטלווזיות. כמובן שיהיו גם כונני רשת מחוברים לסוויץ. האם זה תכנון טוב? ואם כן, תוכלו בבקשה להמליץ על סוויץ וראוטר? תודה
-
- 11 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום! לאחרונה קניתי מחשב נייד בארה"ב (DELL XPS 15), נועד לשימושי גלישה, עיצוב, משחקים, בקיצור די הכל. הבעיה היחידה היא שלא יהיה לי אינטרנט אלחוטי במהלך השבוע ולכן אני נמצא בדילמה: האם לרכוש נטסטיק או שדי בלהסתפק בנקודת הגישה של הטלפון. כיום אני מקבל 5G בחבילת הגלישה שלי ומשלם 5 שקלים על כל 1G חריגה. לעומת זאת נטסטיק, לפי מה שראיתי, מתחיל באזור ה-60 שקלים לחודש באותן רשתות סלולריות, ולא מציע נפח גלישה גדול. לכן אני שוקל לחרוג בצורה חודשית מהחבילת גלישה שלי ולגלוש באמצעות נקודת גישה. אני תוהה מדוע לא כולם עושים זאת? האם יש פגיעה לטווח ארוך בטלפון בעקבות השימוש בו? האם יש משהו שאני לא הבנתי עד הסוף? …
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
אל הרשימה המצומצמת של נתבי AC1900 הנמכרים בישראל, הצטרף לאחרונה דגם חדש של חברת D-LINK המכונה DIR-880L. כל הפרטים בלינק המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=6065
-
- 0 תגובות
- 785 צפיות
-
-
יש לי ולחברי הבית גלאקסי 3 ו 4 איך שאנחנו מתחברים לוויפי אחרי מספר יש הודעה שמתריעה על "שהחיבור אינטרנט אינו יציב" העניין היותר מוזר שחבר עם G4 כן הצליח להתחבר ואין לו אין השגיאה מה הבעיה כאן?
-
- 5 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום. אנחנו מחוברים להוט 12MB שבהורדות בדר"כ מוריד לי 1.5MB. לאחרונה עברנו דירה ויש 2 מחשבים בחדרים שונים (בעבר היינו באותו חדר והכל היה בסדר),אחותי מחוברת לראוטר ישירות ואני לא,יש חוט שעובר דרך הקיר למחשב בחדר שלי ומאז האיטרנט מוריד לי איטי יותר בטורנטים וגם קצת בהורדות רגילות..יש מצב שזה בגלל שהראוטר שלנו ממש ישן??? אם כן איזה ראוטר ממליצים לי?..או שאולי אני צריכה כרטיס רשת USB? אם כן איזה מומלץ?.. תודה:)
-
- 6 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי טלפוני IP עם תשתית של סלקום ורצים על FreePBX. כרגע מוגדר לי בשיחות יוצאות (.) - הכל אפשרי... אני רוצה להגביל שיחות יוצאות רק עבור סלולרי בישראל, טלפון קווי בישראל, מספרי חינם 1800, מספרי חירום, ולחו"ל רק מספרים עם קידומת של 013. אשמח לעזרתכם בכתיבה הנכונה של התבניות עבור מספרים מסוג זה. תודה.
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה, לא יכלתי למצוא מקום יותר מקצועי להתייעץ בו.. בכל מקרה רציתי להתייעץ בנוגע להרחבת טווח קליטה של WIFI, יש לי ראוטר בצד אחד של הבית, של בזק VDSL, שממנו יש לי שתי כבלים ארוכים לכמה חלקים בבית.. אני עובר לגור בדירה מחוץ לבית, שנמצאת בצד השני של הבית, ומעל הדירה נמצא חדר שבו כבר קיים כבל רשת שמגיע ישירות מהראוטר.. השאלה היא מה הדרך הכי טובה להגיע עם WIFI לשם, איזה אביזרים של הגדלת טווח קיימים, מה ההשפעה שלהם, ועד כמה הם כדאיים ? חשמל יש לי בסמוך לכבל רשת ככה שזה לא בעיה.. אני שקלתי לקנות את הראוטר החדש הזה של XIAMOI כי זה מה שהיה נראה זול וטוב, אשמח לשמוע ממישהו קצת יותר רציני ומעמיק בנושא (קישורים לאייבי או חנויות ישראליות יתקבלו …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עם תום שנת 2015 חברת בזק מפרסמת היום דוח על מצב האינטרנט בישראל. הדו"ח עמוס במידע ובנתונים סטטיסטיים אבל דווקא השקף המצ"ב תפס את עייני. הוא מגלה שמהירות הגלישה הממוצעת בישראל היא 50M. לאור העובדה שבזק מתקשה מאוד לספק מהירות מעל 65M עד 70M עולה השאלה אם הנתון המוצג בשקף הוא המהירות "הנרכשת" או המהירות "הנמדדת". מה אתם חושבים? הדוח המלא בלינק המצ"ב. http://www.bezeq.co.il/media/PDF/internetreport_2015.pdf
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחרונה שמתי לב שמהירות החיבור שלי ירדה משמעותית. לאחר בדיקה במחשבים נוספים הבנתי שהבעיה היא בדרייבר. ניסיתי להתקין גירסאות עדכניות וישנות של הדרייבר אבל התופעה חזרה על עצמה. (דבר שלא קרה בעבר) לדעתי אחד העדכונים האחרונים של Windows 10 שינה משהו אצלי במערכת שגורם לזה. אחרי בדיקה מעמיקה מצאתי את הבעיה: חשוב לציין ש Adaptive היא אפשרות הברירת מחדל והסרטון מתחיל בדיוק לאחר הסרה והתקנה של הדרייברים. מישהו מכיר את הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם ארצה לגבות את כל החומר שלי ברשת, מה השירות המומלץ ביותר? אבל משהו יותר זול מדרופבורקס. הם רוצים 99 דולר לשנה.
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם התחדשתי בנתב הנ"ל ולמרות שהידע שלי ברשתות לא מועט הסתבכתי עם פתיחת פורטים נוספו המון הגדרות שאיני מכיר לתוך קטגוריית ה virtual server כמו public port ו private port כנ"ל לגבי private ip ו remote ip. הפורט מיועד לשרת ביתי של ונטרילו שיושב על אחד המחשבים הנייחים שמחובר בצורה קווית (הפורט הוא 3784) אין לי מושג מהי האפשרות Nat loopback. אצרף תמונה שאולי תעזור להבין מה אני עושה לא בסדר. המערכת לא נותנת להעלות שום קובץ ולכן: http://jpg.co.il/view/567eb9ae976cf.jpg/ נ.ב שכחתי להגיד שאני מאחורי HOTBOX שהפך למודם בלבד.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, בזק השיקו לאחרונה ראוטר ac של dlink (הדגם בכותרת). ביום שישי האחרון לקחתי אותו והוא מאז גיל הזמן עושה ריסטים רנדומלים או כאשר מנסים לגשת אליו באיזושהי צורה (לדוגמה להגדרות קשוחה שלו, התחברות מכשיר חדש לרשת האלחוטית וכו). רציתי לדעת האם מישהו נוסף נתקל בתקלה דומה או אחרת עם הנתב הנ"ל. כרגע לפי מיטב הבנתי אין קשוחה אחרת שניתן לעדכן (חדשה או ישנה יותר). כנראה שהראשון אלך להחליף את הראוטר אבל חשוב לי לדעת שיש משתמשים שהמכשיר עובד להם בצורה תקינה וזו לא תקלה גורפת. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
Turris Omnia הוא ראוטר שמתבסס על מערכת ההפעלה בקוד פתוח, OpenWRT, ומספק עידכוני אבטחה בזמן אמת. שמחירו בזמנה מוקדמת ב- Indiegogo הוא 190$.הפרויקט מימן כבר 400% היעד הראשוני שלו. Turris Omnia מגיע עם: מעבד ARM Dual Core 1.6 GHz. זיכרון של 1GB DDR3. איחסון של 4GB RAM. חמישה פורטים LAN 1Gbit. פורט WAN 1Gbit. שני פורטים של USB 3.0. שני Mini PCIe. mSATA. 3x3 MIMO 802.11ac. פורט SFP לפייבר. https://www.indiegogo.com/projects/turris-omnia-hi-performance-open-source-router לפי דעתי השקעה מעולה לטווח ארוך.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם,אני רוצה לרכוש ראוטר חדש ואיכותי שיענה על הצרכים עבור ההורים. הדרישות (בתקווה שאפשר לענות על כולן הן):1 - קליטה טובה בכל הבית (בית פרטי עם ממ"ד). בעבר עם ה-WRT54GL הקליטה הייתה מספקת בכל הבית, עם הראוטר של בזק זה פשוט לא מתקרב לרמה המבוקשת.2 - מהירות כמה שיותר גבוהה, הייתי רוצה יכולת להעביר על גבי זה גם סטרימינג של וידאו ללפטופ מכונן מרוחק, ואני מעדיף שזה לא ידרוש חוט (ברור לי שלא נראה שם כותרי blu-ray בצורה הזו, אך אני מקווה שזה יספיק לכמה שיותר מהמיקרים).3 - חיבור לכונן USB3.0 חיצוני בכדי שאפשר יהיה להשתמש בו ככונן רשת ולגשת אליו מכל המחשבים.4 - יש בבית כמה נקודות רשת חוטיות (5 במספר), והייתי רוצה לחבר את כולן לראוטר. הבנתי שבמרבית הראוטרים יש רק 4 חיבורים - …
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-