עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Cheif,

לפני קצת יותר מ-10 שנים הצליח ה-Internet Explorer (להלן IE) של חברת מיקרוסופט למחוק את חברת Netscape והדפדפן שלה מעל פני האדמה. על החוקיות על המהלך הזה נרשמו מילים רבות וחברת מיקרוסופט בילתה בבתי המשפט לא מעט עקב כך. אך למרות הכל, מאז העלמותה של Netscape הפך ה-IE, ש-"הולחם" לתוך Windows, לדפדפן הפופולרי ביותר. בהעדר תחרות רצינית, נתח השוק של IE היה בתקופות מסוימות קרוב מאוד ל-100%. ההתאוששות של שוק הדפדפנים היתה מאוד איטית, אך עקב בצד אגודל צמחו להם דפדפנים אחרים ששמו להם למטרה להתחרות בדומיננטיות המוחלטת של IE. הראשון שקרה תיגר על IE היה Firefox. העובדה שהוא מבוסס על קוד פתוח ומפותח על ידי קהילה של מתנדבים לא הקלה עליו. אולם הנחישות של מפתחיו והמשתמשים הראשונים בו היתה …

• 35 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by XCG120,

היום שמתי לב שבקופסה של הוט בשכונה שלי איפה שכול הדיירים מחוברים ,ראיתי שיש מן מתקן כזה ורשום עליו FILTER פילטר, הפילטר בדמוי של בורג ענק "פלומבה" מישהוא יודע מה זה ,ומה המטרה שלו??

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  3. שלום אני כרגע לומד קורס MCITP אשצח אם אקבל את עזרתכם: עלי ליצור לכל משתמש תיקית בית נפרדת תוך שימות בקוד \\10.10.10.1\home folder\%username% עלי להכניס את זה בתוך הגדרה שמשום מה איני מוצא אותה בגרופ פוליסי מישהו מכיר את ההגדרה הזו?

• 4 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. שלום חברים צריך עזרה לגבי פריסת הרשת האלחוטית ב4 מפלסים בביתבמפסל הגבוה ביותר ממוקם המודם-נתב אלחוטי של בזק מסוג D-LINK 6850Uבשתי הקומות קולטים סבבה את הראוטר קומת ביניים ומרתף לא קולטים.בקומת ביניים יש לי נקודה בקיר שמחוברת עם כבל לראוטר למעלהאני רוצה להוסיף שם ראוטר נוסף שיהיה נקודת גישה למרתף, יש לי ראוטר של TP-LINK מדגם TL-WR841N.איך אני מגדיר את הראוטר הזה בצורה הטובה ביותר בשביל נקודת גישה נוספת.אני צריך הסבר גם לאן אני מחבר את הכבל מהקיר לראוטר לWAN או לחיבור הרגיל של שאר המחשבים?והאם אני צריך להגדיר גם משהו בנוסף בנתב של בזק.תודה רבה ומכווה שהסברתי טוב את הבעיה.

• 4 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. Started by Bypass,

אהלן, המבצע שלי עומד להסתיים, 2M ב69 (+ 39 לבזק בינלאומי), והוצע לי רק משהו שנראה לי לא סביר: אותה מהירות באותו המחיר , עם התחייבות לשנתיים, ועם התחייבות רק לשנה ב 5 ש"ח נוספים. 2.5M ב 79.9... נראה לכם נורמלי? תודה...

• 28 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by rainbow,

נתונים על הקו : הוט+ בזק בינלאומי 5/500 שלום חברים.קניתי לא מזמן את הנתב הזה. br6524n edimax נתב עבד נחמד כמה ימים ואז שמתי לב שיוטיוב הפסיק להטען מהר,דפים נפתחים לאט וכדומה. לאחר שניסיתי כל דבר אפשרי כולל איפוס שינוי קושחה , שיחזור הגדרות יצרן.(באמת כל דבר אפשרי) הגעתי למסקנה שרק כאשר נתב מחובר הקו שלי לא יציב,טראפיק קופץ ...יש ניתוקים בחיבור.לא עובד כלום. מהירות נופלת לאיזה 100 קביט וזהו,לפעמים פחות מזה. כאשר נכנסים לנתב הוא מגיב לאט מאוד ונתקע. בקיצר זה קרה לי לפני החג ואני פה בבאסה רצינית. רק מחשב אחד בבית מחובר ישירות למודם.הכל סבבה והשאלה היא איזה נתב לקנות כדי שלא יהיו בעיות. אני משתמש די כבד בטורנט ומשחק בטלפילד. חשבתי על linksys wrt54gl . שמעתי שהוא די טוב ולא יק…

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  7. Started by Skion,

אני מעוניין לחסום כתובת IP ספציפית ברשת LAN בייתית, בצורה כזו שאוכל לחסום ולאפשר גישה כאוות נפשי. יש למישהו רעיון? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  8. חברת צ'רלטון תובעת ב-10 מיליון שקל את ספקיות האינטרנט שלטענתה לא חסמו את הגישה לאתרי צפיה "פיראטיים". היא גם רוצה לקבל את הפרטים של הגולשים באתרים אלה. הידיעה הזו פורסמה היום במגזין ממון של "ידיעות אחרונות".

9. התחלתי ללמוד קצת את הנושא, ואני אשמח לקבל מידע ממשהו שמבין. נושא הטלפוניה בפס רחב (VOB) התחיל לתפוס תאוצה חזקה מאוד בשוק בשנה האחרונה. הבנתי שהשירות ניתן על בסיס פרוטוקול SIP, ולכן ניתן לשימוש בטלפונים אלחוטיים תומכי wifi בעזרת תוכנה מתאימה. האם ניתן להגדיר ולאפשר שימוש בקו ה-SIP , בתוכנה מתאימה בטלפון סלולרי? האם יש הבדל בשימוש על בסיס wifi לבין שימוש על בסיס גלישת 3G בדיבור כזה?

• 7 תגובות
    • 3.3k צפיות
  10. נתב TP-Link TL-WR1043ND. כאשר מתבצעת הורדה ברשת, שמנצלת את מלוא רחב הפס, הנתב פשוט נתקע ומהווה קישורית מוגבלת. גם הממשק לא עולה, חייב לבצע פריקת חשמל וחיבור מחדש. די נמאס לי ממנו, אי אפשר להוריד קבצים, קצת הורדות והוא נחנק ונתקע. זה הנתב 100% בדקתי עם מספר מחשבים שונים. כולם מחוברים אלחוטית. האם מישהו מכיר פתרון לתקלה הזו בדגם TL-WR1043ND? אשמח לעצתכם בבקשה. תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. Started by Semyon171,

שלום, קניתי את הראוטר הנ''ל. התקתני והתקשרתי לנטויז'ן לבקש אייפי קבוע הם אמרו שזה יטופל תוך 24 שעות. עכשיו בהגדרה של הראוטר אני מחובר דרך PPTT וצריך להכניס Subnet mark ו Gateway. מה אני צריך להכניס פה? תודה

• 14 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. חיבור הוט + בזק בין לאומי, קו 12 מגה ללא חיגן. טורנטים יורדים בקצבים של מקסימום 100 קב"ש (בד"כ 10-20) ועולים בקצב של אפס נקודה חבל על הזמן. (טראקר פרטי, סידרים למכביר, בעבר הלא רחוק מדי כל טורנט ממנו ירד ועלה בשיא המהירות האפשרית) בשעות הלילה הקטנות מאוד, למשך זמן קצוב מאוד של שעתיים שלוש מקסימום ארבע- הקצב מקסימלי כמו שתמיד היה בעבר - 1.4 בנוסף, סרטוני יוטיוב עושים טובה שהם נטענים בקצב של מילימטר פס התקדמות לשעה ברזולוציה של מעל 360 (ועוד יוטיוב משנה ל 480 על דעת עצמו כשמגדילים למסך מלא, מי לעזזל נתן להם רשות לזה?) האם אני היחיד שתופעות האיטיות הנ"ל מתרחשות אצלו בתקופה האחרונה? האם נשארה ספקית אינטרנט אחת נורמלית בימים טרופים אלו? מה הפתרון שלכם למצב?

• 21 תגובות
    • 3.3k צפיות
  13. כמו שציינתי בנושא, אני חושב לקנות את הראוטר, ורציתי לדעת אם הוא מסתדר עם חיוג l2tp ? אני מחפש מישהו שזה עובד אצלו

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by jetman,

מה המצב חברים? טוב אמרתי לעצמי, יש לי ראש על הכתפיים וידיים טובות, ינסה לרשת את הבית לבד, קניתי לוחץ קרונה וחותך כבלים מסיבי, שקעים וכבל, מדובר ב TEL FTP CAT5E PATCH CORD 26AWG, קודם כל האם כבל FTP טוב לעסק? חשבתי האמת שחוטים בכבל FTP מורכבים מחוט אחד, אבל הם בנויים והרבה חוטים קטנים, לא יודע אם ככה זה צריך להיות ודבר שני, יש לו חוט כסוף נוסף שאני לא יודע לאן לחבר ומה תפקידו, בחיבור של השקע יש 10 מקומות, 2 לא צבועים בשום צבע, חיברתי בשיטת B כי כך גם הכבל עצמו (קניתי כבל של 20 מטר וחתחתי את הראשים, אבל הסדר ב ראש עצמו הוא B, השאלה האם יש עדיפות ל A או B? וזה הכל בעצם, אה והנה מספר תמונות..בהתחלה היה מסובך אבל למדתי את העסק אחרי כמה דקות, והלוחץ קרונה הוא מיוחד, הוא חות…

• 9 תגובות
    • 3.3k צפיות
  15. Started by xpepx,

לאחר הכתבות האחרונות שמסעירות את הנט, על התוסף שפתחו ומגלה פרצות אבטחה באתרים שלא מוצפנים (HTTPS). אשמח אם מישהו יוכל להסביר ככה תמציתי מהו חיבור VPN? ומהי הצפנת SSL? האם קיימים שירותי VPN חינמים? רק על מנת להתחבר באלחוטי לאתרים לא מאובטחים? ואיך אפשר להצפין בעצם את הגלישה וההורדות ב-SSL? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  16. Started by House M.D.,

היי. היום שמתי להורדה כמה קבצים גדולים מאתר MEGA. שמתי לב שההורדה דרך האתר הזה אינה כמו בשאר האתרים, ההורדה לא מופיעה במנהל ההורדות כמו שבדרך כלל קורה, אלא יש פס התקדמות ורק אחרי שההורדה מסתיימת הקובץ המלא מופיע במנהל ההורדות. מה שקרה זה שמשום מה ההורדה נתקעה באמצע, לאחר שזה הוריד כבר כ-10GB. ניסיתי לעשות ריפרש לעמוד כי ב FAQ שלהם כתוב שאם נשארים באותו טאב אפשר להמשיך את ההורדה, אבל זה לא עזר ורצה להוריד את הקובץ מחדש. בכל מקרה, עכשיו על כונן C שלי (שזה SSD וחשוב לי כמה מקום פנוי יש בו) נוספו 10GB של מקום תפוס, בבירור חלקי הקובץ שהוא כבר הוריד. עכשיו אני מנסה לנקות את השאריות האלו. ניסיתי ccleaner, ניסיתי להיכנס לתיקיה שבה כרום שומר את ה user data וגם היא לא היתה במשקל שמ…

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  17. Started by Tiger,

שלום לכולם , לכל מחוברי ה adsl . יש לי פינגים די נמוכים לארץ , למשל פינג ל www.bezeq.co.il אני מקבל 27-20 ול www.bezeqint.net אני גם מקבל פינג כזה. עכשיו לחו"ל (אפילו בבוקר מוקדם שאין עומס) אני מקבל פינג של 120 ועוד לסרבר שנחשב בין הטובים !! מה יכולה להיות הבעייה ? הקו בסדר , מהירות בסדר גמור (200-180 kb/sec). כל הזמן שאני מתקשר לנזק בינלאומי הם אומרים שהם יעבירו את זה הלאה (את האיי פי של השרת) , וזה אולי הפעם ה-5 שאני מתקשר וזאת התוצאה ("העברת הבעייה") בבקשה מישהו יכול להסביר מה יכולה להיות הבעייה ולמי לפנות ? (נזק ? או נזק בינלאומי ?? ) בתודה tiger

• 9 תגובות
    • 3.3k צפיות
  18. שלום חברים יש לי נתב ראשי, וליחידה שמאחורי הבית העברתי כבל רשת (שמחובר מהראוטר הראשי בבית). בדקתי את הכבל רשת בחיבור ישיר לטלויזיה ואכן יש אינטרנט. ברצוני לקנות ראוטר אשר יתן לי ביחידה שמאחורי הבית גם WIFI וגם אני יוכל לחבר אותו למחשב נייח וגם לטלויזיה ראיתי את המדריך הנ"ל שמאוד ברור http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm 1. רציתי לדעת אם אני חייב שהראוטר שאני קונה יהיה אותו סוג כמו הרואטר הראשי שבבית? 2. כמו כן אם אפשר לינק לראוטר מומלץ ולא יקר? 3. ראיתי את מה שכתוב בלינק " שנה את כתובת הנתב האלחוטי החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקווי אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק. לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP שלו מחלק כתו…

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. Started by B.D.B,

אני משתמש ב-PS3 למטרת סטרימינג, אומנם סרטי SD עוברים חלק על הרשת האלחוטית, אבל סרטי HD מקרטעים בקטעים עמוסים (החל מ 5Mbps). בנוסף, בגלל שה-PS3 משתמש ב-FAT לא ניתן להעתיק מראש (הקבצים יותר גדולים מ 4GB). לסלול רשת Ethernet זו לא אופציה, אז חשבתי להשתמש במתאם Ethernet over Power, האם זה יחזיק קצבים של עד 15-20Mbps? ואיפה אפשר לקנות כאלו? הכי זול שמצאתי זה 350 שקל לזוג, שזה עדיין כמעט פי שתיים מה-49$ לזוג שראתי ב-eBay.

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. Started by b007,

שלום רב. הציעו לי בבזק ADSL (אני לקוח קיים) - 79 שקל עבור 4MB. ובבזק בינלאומי 30 שקל עבור 4MB. האם החבילה משתלמת? תודה. איך הגלישה דרך בזק בינלאומי? (כרגע אני בנטוויז'ן - אבל הם לא מוכים להשוות מחרי...)

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. Started by jupiterian,

שלום, אתמול קיבלתי מבזק ראוטר Netgear N600, שבלילה נראה כמו מגדלור קטן בחדר מרוב נורות שמטילות פס של אור על הקיר. האם אפשרי איכשהו לכבות את הנורות האלו או להחליש את עוצמתן מבלי לכבות את הראוטר בלילה?

• 9 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. שלום, כיצד אני יכול לאפשר לחברים שלי להתחבר אלי למחשב (כל אחד ב client משלו) דרך האינטרנט ולגלוש באינטרנט דרך האינטרנט שלי (יש לי אינטרנט ממש מהיר) איזה גרסת Windows כדי להתקין כדי לבצע זאת ואיך הם יכולים להתחבר למחשב שלי מרחוק ולקבל כל אחד client משלו? תודה

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. Started by Arik.G,

מופיעה לי השגיעה הזאת כמעט כל פעם שאני פותח אתר. וזה משגע אותי. היה לי פייר וול ומחקתי אותו כי אמרו לי שזה יכול להיות בגללו, אבל זה לא מפסיק. אולי מישהו יודע מה גורם לזה?

• 3 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. Started by sprinter,

שלום חברים, יש לי חבר ששידרג מ30 מגה ל100 מגה בהוט עם בזק בינלאומי כספק. הנציגה אמרה לו שהכל מוגדר טוב מבחינת מהירות תשתית והוא צריך לשנות הגדרות בשביל לקבל את ה100 מגה. כרגע הוא גולש על 30 מגה ולא מצליח לעבור את ה30 . כרטיס הרשת שלום הוא 100 מגה. על איזה הגדרות היא דיברה? אני מעוניין לעזור לבחור לקבל את ה100. דרך אגב יש לו נתב של edimax לא זוכר את הדגם. בבקשה עזרתכם!!! תודה מראש...

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. שלום לכולכם, השאלה שלי היא האם יהיה אפשר באיזושהיא צורה לשלוח פקסים דרך אינטרנט כבלים ? ושאלה שנייה מתי מת"ב מתחילים לספק את האינטרנט (אם ידוע לכם) ? תודה

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.