עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by gforce,

שלום לכולם, בזק יצאו במבצע של רשת אלחוטית : נתב של eci 352 במחיר 12X24 או 9.9X24 למי שמשדרג את התשתית. האם המבצע הזה שווה או ששוה לקנות לבד נתב? אני חושב ללכת על הנתב של 3com . 3CRWE554G72 3Com האם זה נכון שמהירות של 750 kbps לא מספיקה ברשת אלחוטית ??? יש לי 2 מחשבים + לפטופ אחד (centrino) אם אני רוצה לחבר רק את הנייד באמצעות חיבור אלחוטי ואת 2 המחשבים הנייחים להשאיר כמו שהם בחיבור חוטי האם אני בכלל צריך לקנות ראוטר או שניתן לעשות משוה אחר ? המחשבים מחוברים ע"י כבל מוצלב ובשיותף אינטרנט, האם אני אוכל להשאיר את זה ככה או שאני אהיה חייב לקנות להם כרטיסים אלחוטיים ? תודה על התגובות

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  2. אני מעוניין להתקין לחבר ראוטר מדגם 3CRWE554G72T של 3COMכאשר חיבור האינטרנט הוא ללא חייגן במודם כבלים אני חושב שהוא מחובר דרך 012 חיפשתי קראתי וקראתי עד אי שם הרחק בדפי הפורום קיבלתי מידע חלקי ועוד הרבה שאלות חדשות שצצו לי איזה גרסת קושחה להתקין 2.01.10 או 2.01.05 (מן הסתם הראשונה יותר מעודכנת אבל מישהו בפורם אמר שרק 2.01.05 מתאימה) בנוסף אודה לכם אם תאמרו לי מה הן ההגדרות שעלי להכניס לראוטר כדי שיתן לי גישה לאינטרנט (אני הבנתי שרק DNS+ dynamic IP ) תודה

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  3. Started by kipi25,

שלום, איזה תשתית כבלים יש בתל אביב? תבל / מת"ב / ערוצי זהב? אני יודע שעכשיו הכל הוט, אבל אני צריך לדעת כדי להגדיר נכון חייגן, ואני לא רוצה לבדוק את זה דרך השירות לקוחות שלהם. תודה מראש 8)

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  4. Started by amisu,

התחברתי לאינטרנט אלחוטי והוא בעוצמה נמוכה ומתנתק פעמים רבות. האינטרנט נשלח אלי ממשרד במרחק כ- 150 מטר, אם יש לזה חשיבות. מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  5. אני גר ביחידת דיור בקומה השנייה, לבעל הבית יש אינטרנט אלחוטי אבל אין כמעט אצלי בדירה קליטה, בעי הבית מתח לי כבל רשת מהראוטר שלו אלי לקומה ואני מתחבר באמצעותו, יש לי ראוטר ישן מסוג 3com wl 537. השאלה שלי היא האם אני יכול לחבר את הראוטר שלי לכבל רשת שמגיע מהראוטר בקומה הראשונה וככה תהיה לי קליטה אלחוטית בשאר הדירה (הדירה שלי די קטנה) ? תחת Internet Settings יש לי לבחור את סוגי החייגן שלי וגם עוד 2 אפשרויות: Dynamic IP Address (Automatic Allocated) Heart Beat Signal (Bigpond/Telstrra) קודם כל האם יש לי אפשרות לחבר את הראוטר באמצעות הכבל לראוטר בקומה הראשונה ואם כן איך ? תודה.

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  6. Started by OnlyOne,

היי סוף סוף הצלחתי לשכנע את אמא שלי לשדרג תמהירות של האינטרנט אחרי שאני סובל עם חבילה של 750KB ספק+תשתית ב110 (שלא תחשבו ההתחייבות ניגמרה לפני חצי שנה אבל לקח לי זמן לשכנע את אמא שלי) בקיצור אני לא מעוניין בבלגן אז אני מעוניין להשאר בברק 013 כספק ובזק כתשתית אז השאלה שלי האם אני צריך להחליף מודם?(החלפתי לפני חצי שנה בערך למודם רשת זה שנותנים עם הפורט אחד)? אני מעוניין לשדרג ל 1.5 או ל2 היותר משתלם מן השתיים והזול יותר אלה אם כן מדובר בכמה שקלים בודדים דיברתי עם נציגה מברק והיא הציעה לי מסלול של 1.5 מגה עם התחייבות לשנה ושהמחיר נישאר אותו הדבר גם לאחר השנה התחייבות 49.99 ועם בזק עדיין לא דיברתי על תשתית בקשר לעסקה שברק ניסו לתת לי אני מבין שהיא לא שווה שאפשר להש…

• 9 תגובות
    • 765 צפיות
  7. Started by Japakazoid,

עברנו לאינטרנט בכבלים עם נטוויז'ן וקיבלנו את המוטורולה SB4200. יש לנו ראוטר אבל אנחנו מעדיפים להשתמש בהאב (אין לנו צורך בפיירוול של הנתב מכיוון שלכל מחשב יש פיירוול משלו ואנחנו לא רוצים לפתוח פורטים). הבעיה שהנתב הוא החייגן, ואם נשתמש בהאב החייגן יהיה צריך להיות על אחד המחשבים. יש לי שלוש שאלות: 1. איך אני מתחבר בעזרת האב עם המודם הזה? 2. אם אני מחבר בעזרת ההאב, כל מחשב צריך חייגן, או שמחשב אחד יכול לחייג וכל השאר יחוברו אוטומטית? 3. לנתב יש אפשרות של DMZ אבל רק מחשב אחד יכול להיות שם. יש דרך בה אני יכול לחבר את ההאב לנתב ולשים אותו ב-DMZ, כך שכל המחשבים שמחוברים להאב יהיו ב-DMZ?

8. Started by zomero,

שלום לכולם לא מזמן רכשתי נתב דרך חברת בזק הנתב הוא מסוג b-focus wireless 352+ חיברתי את כל הכבלים כמו שדרשו בחוברת ההוראות (חיבור לחשמל, חיבור מהנתב לכרטיס רשת במחשב וחיבור מנתב לשקע ה adsl( (עד עכשיו הייתי משתמש במודם פנימי בלבד להתחברות לאינטרנט.) השלב הבא בחוברת ההפעלה היה להכנס לדפדפן ולכתוב את השורה הבאה : 10.0.0.138 ואז היה אמור להפתח איזה דף מסויים של המודם אולם עמוד זה אינו נפתח. ניסיתי את כל השיטות התקנה מחדש של כרטיס הרשת (onboard intel pro/100 ve) מישהו יודע מה אני צריך לעשות כי לפני מה ששמתי לב הכרטיס רשת אינו מזהה שמחובר אליו משהו בכלל....למרות שכאשר מסתכלים מאחורי המחשב בחריץ של הכרטיס רשת כאשר הכבל מחובר ישנה נורה ירוקה שדולקת אחרי שחיברתי את הכבל. תודה רב…

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  9. Started by yotamavi,

יש לי רשת ביתית עם 2 מחשבים אחד שמחובר בראוטר ואחד במתאם אלחוטי. במחשב עם הראוטר אין בעיה של ניתוקים, אבל במחשב עם המתאם ההאלחוטי יש לי בעיה של ניתוקים, אבל, רק כשאף אחד לא משתמש במחשב עם הראוטר. זה נשמע לי ממש מוזר, כשמישהו משתמש במחשב עם הראוטר אין אצלי בעיית ניתוקים אבל כשהוא עומד דלוק ולא משתמשים בו מתנתק אצלי האינטרנט כל דקה. וכשאני אומר מתנתק הרשת עצמה מחוברת אבל אין אינטרנט. תודה רבה למי שיוכל לעזור

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  10. Started by h@c,

קורה לי מלא פעמים שאני מנסה להוריד קובץ ואני מקבל את ההודעה הבא YOU HAVE A DCC PENDING SET YOUR CLIENT TO GET THE TRANSFER (120sec until timeout) אני משתגע ולא יודע מה לעשות מה שכן חלק מהקבצים זה כן מוריד לי.

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  11. Started by Idan-h,

תראו אני מחובר לתשתית 750 ADSL דרך יס (Yes), והספקית שלי היא נטוויז'ן. עשינו מבצע ביס לשלוש שנים כולל תשתית ADSL 750K. כמה אני צריך להוסיף לYes כדי לשדרג ל1.5? ז"א מה ההבדל בין תשתית של 750K לתשתית של 1.5? וכמה עולה בדר"כ חיבור 1.5 של הספק? אני יודע שבשלושה חודשים ככה אני יכול להשיג את זה ב40 שקל בנטוויז'ן, מה אח"כ? תודה.

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  12. שלום, תהיתי אם ישנה האפשרות ב-ASUS A7A להפעילו דרך WOL... יש לי כרטיס רשת WOL ורציתי לדעת היכן לחבר את הכבל אל הלוח... תמונות: http://forums.ort.org.il/files/175/2028082/1430219.jpg http://forums.ort.org.il/files/175/2028083/9764447.jpg תודה רבה לכם

• 5 תגובות
    • 765 צפיות
  13. המחשב נייח שלי התקלקל לכמה זמן ועבדתי עם הלפטופ. עכשיו אני צריך להעביר נתונים מהלפטופ לנייח - האם זה אפשרי דרך הרשת? יש בין המחשבים רשת - מחשב נייד עם רשת אלחוטית והמחשב נייח מחובר לנתב של בזק DLINK במחשב נייד אני מזהה את הנייח ויכול להעביר נתונים אך במחשב נייח איני יכול לקלוט את הנייד... האם זה בגלל שעליי לחבר פיזית עם כבל את הנייד לנייח או משהו בהגדרות אינו נכון? תודה!

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  14. Started by esaly,

היי חברה! הגיע זמן להחליף ראוטר אחרי כמה שנים טובות עם 3COM דגם B שלא היו בעיות!!! לאחרונה התחילה תופעה מוזרה של איטיות מהראוטר ונראה לי הגיע הזמן לקנות חדש... חשבתי על הWRT54GL של לינקסיס משום שאני צריך ראוטר טוב שיעמוד בעומס P2P כמו שצריך. הבנתי שזה ראוטר מעולה לפי התגובות, רציתי רק לשאול 2 שאלות: 1. אני מחובר עם הכבלים ו014 כספקית, יש לי IP קבוע...האם זו צריכה להיות בעיה? 2. יש לי די הרבה פורטים שאני פותח לכל מחשב, האם יש הגבלה למס מסויים של פורטים שאפשר לפתוח לכל מחשב? ובכלל, האם שווה כבר לקחת את הדגם החדש של לינקסיס שתומך בטכנולוגית N וMIMO? המון תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  15. Started by izikd,

לפני כחודש רכשתי כרטיסי רשת אלחוטיים של level1 ואדימקס, וכמו כן ראוטר אלחוטי של level1. המחשבים האלחוטיים מוקמו כ-10 מטרים מהראוטר, וכפי הנראה לי ללא יותר מדי מכשולים בדרך. התקנתי את הדריברים שסופקו לי בדיסקי ההתקנה שבאו עם הכרטיסי רשת, ולהפתעתי הרבה הקליטה הייתה 30% בלבד. טוב, אמרתי לעצמי שאין מה לעשות, ניסיתי לכוון קצת ערוצים, לבנות אנטנות מאולטרות, ובעיקר האשמתי את קירות הבטון. היום, לא יודע למה, אבל צץ לי הרעיון לבדוק האם קיימים עדכוני דרייברים לכרטיסי רשת. רעיון זה צץ לי בעיקר בגלל שהדרייברים שהיו בדיסק ההתקנה הם של level1/edimax עצמם, ואילו באתר יצרנית ה chipset, שהיא RaLink זכרתי שראיתי גם דרייברים לכל הכרטיסי רשת שמבוססים עליהם. טוב, אז הורדתי והתקנתי את הדרייברים…

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  16. Started by HellBoY,

בדקתי אם אותה הבעיה קוראת גם שהמודם מחובר ישירות למחשב וזה לא קורה. אז ככה, גילתי שמתי שיש תוכנת שיתוף מופעלת(אימיול,ביטורנט) ואחרי זה אני מנסה להתחבר לוונטירלו אני מקבל את ההודעה הזאת. עד היום תמיד עשיתי דבר כזה: http://img60.imageshack.us/my.php?image=24496438.jpg וזה היה מסתדר, עד לפעם הבאה שאני נכנס לתוכנת שיתוף כלשהיא ואז שוב פעם אותו דבר. גילתי בלוג, שכל פעם שאני עושה את הפעולה הזאתי כמו שבתמונה מופיע לי דבר כזה: [2009-03-03 19:11:42]: [FIREWALL]: WAN IP is XX.183.236.XXX setting firewall... מה המשמעות של הדבר הזה והאם ניתן לעשות את אותה הפעולה בדרך אחרת? או שבכלל לבטל אותה איך שהוא? דרך אגב, VENTRILO למי שלא יודע = VOIP וזה קורה רק בגרסא 3+

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  17. אני רוצה לקנות נתב + מודם(אלחוטי) אני לא צריך אחד עם טווח מטורף אלא אחד פשוט אמין וטוב. יש הצעות?

18. ראשית שלום לכולם. ערכתי חיפוש באתר ולצערי לא מצאתי תשובות לשאלות שלי, אמנם ראיתי את מדריך האבטחה והקמת רשת אלחוטית, אולם לא מצאתי בו כיצד להגן בעזרת WEP WPA וכ"ו, כי כנראה שאין לראוטר שלי אופציה זו. נתחיל מההתחלה: ברשותי לאפטופ של HP עם כרטיס רשת אלחוטי, כמו כן יש לי כרגע גם מודם BFOCUS ROUTER 312+ שהוא מודם חוטי, עד כה התחברתי איתו בצורת DHCP ( ללא חייגן, השתמשתי בספר הוראות שצורף עם הראוטר). אמא שלי הביא לי ממקום העבודה שלה WAP של חברת PLANET מדגם WAP4000. את היציאת רשת מהראוטר החוטי שלי (להלן נקרא לו BFOCUS) חיברתי לכניסת הרשת של WAP שלי. לאחר מכן הכל טוב, נכנסתי לכרטיס הרשת הוא זיה לי מספר רשתות, מצאתי את הרשת שלי (אצל אמא שלי בעבודה זה נקרא TEACHERS, לכן התחברתי אליו…

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  19. Started by boggyb,

מה זה Ping והאם מישהו יכול להסביר לי כיצד אני בודק את כמות ה ping שלית והאם ניתן לשפר את ה ping

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  20. Started by CoHeN16,

יש לי עכשיו שני מחשבים שמחוברים עם כבל מוצלב ... אחד מספק לשני אינטרנט... במחשב הראשי יש מודם. במידה ואני מביא מחשב נייד , איך אני אוכל לחבר לו אינטרנט ?

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  21. Started by J0HNiE,

כוס אמק נמאס לי מכל ישראשיט המזדיינת בתחת הזאת בייחוד עם השירות המזדיין של האינטרנט אני תקוע עם בעיה שאין לאף אחד משוג מאיפה זה בכלל מגיע עכשיו יש לי גם בעיות פינג תראו אני אחד ששומא על המחשב אני סורק לSPY SHIT ולא מוצא כלום אני סורק עם A-Squared,Ad-Aware,Microsoft Anti spyware beta 1 ואין לא מוצא חוץ מתוכנות שנחשבות לHACK TOOLS (Mirc,SERV-U,REALVNC( ואני גם סורק לווירוסים עם NOD32 ואתם יודעים מה ורדתי גם כן את הגרסה האחרונה של KASPERSKY וגם אין ולמרות זאת מחקתי את ה"HACK TOOLS" ועדין יש לי PING גבוה אף פעם לא היה לי בעיות כאלה

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  22. בעזרת חברי הפורום קניתי ראוטר (edimix)....זו גם הזדמנות להגיד תודה.... עכשיו צצה בעיה חדשה, לאחר שחיברתי את המחשב לראוטר מופיע מידי פעם ההודעה כי נדרש חיבור מחדש לרשת , למרות שבמידה ואני אלחץ " ביטול" החיבור עדיין קיים ולא נזקקת כל הקלדה של סיסמא ושם משתמש...... האם קיים פתרון לכך? הגלישה עצמה נמשכת כרגיל ואין כל בעיה....פשוט ההודעה דיי מציקה

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  23. שלום לכולם. כרגע אני באינטרנט המהיר דרך yes (בזק בינלאומי), ומשלם 119 ¤ לחודש על חבילה במהירות 2 מגה. לאחר זמן רב שהאינטרנט אצלנו איתי (יש לנו רשת של 3 מחשבים עם ראוטר), רצינו לבדוק לגבי חבילות בספקיות אחרות (אני יודע שאסור לשאול על דעות אז אני פשוט לא אשאל :>). אני מעוניין לעבור מכיוון שהאינטרנט בשני המחשבים השניים (אצלי זה המחשב עם המודם והראוטר), מאוד איטי. במחשב אחד המהירות הכי גבוהה של הורדה שראיתי הייתה 50kbps, ובמחשב האחר האינטרנט גם דיי איטי. האם החבילה שציינתי פה למטה תמנע את זה? התקשרתי ל012 והציעו לי חבילה של 3 מגה, עם דואר אלקטרוני בנפח 1 ג'יגה , העלאה - 256, ועוד איזה משהו של הגנה חינם לחודשיים במחיר של 150¤. וגם הבנתי שהאינטרנט בכבלים משותף עם כל מי…

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  24. Started by dj shay 30010,

מישהו זוכר איך מכניסים WUNDOWS 98 לדומין

25. Started by gggilad13,

אני עובר לאינטרנט בכבלים וצריך נתב חדש. (הנתב שיש לי עכשיו הוא עם מודם מובנה) לנתב צריכים להיות מחוברים שני מחשבים נייחים באופן קבוע (עם כבל רשת) ועוד שני מחשבים ניידים מדי פעם (אלחוטי). יש בבית שתי קומות ומאוד רצוי שתהיה קליטה טובה מאוד בכל מקום בבית. (עדיף שזה יהיה עם הנתב עצמו אבל אם אפשר אז גם אנטנה היא אופציה...) מה הנתב הכי מומלץ לצרכים האלה? אילו חברות כדאי לבדוק? חשוב לי הטווח, המהירות ושיהיה כמה שיותר פשוט לחיבור ותפעול. אני מחפש משהו במחיר של כ300 ש"ח אבל אם זה לא מספיק אז אפשר להתגמש יותר (אולי אפילו עד 500) אבל כדאי כמה שפחות.

• 1 תגובה
    • 765 צפיות

דיונים חדשים בפורומים