עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, כללי: אני מחובר בתשתית בזק (100/3 בפועל 65/3) עם נתב DSL-6850U. בסלון ממוקם Xbox-One שממנו אני צורך את רוב התכנים שבהם אני צופה (Netflix, Plex, etc.) בנוסף למשחקים כמובן שחלקם מאפשרים משחק ברשת. מיקום: בין הנתב לסלון יש קיר (של החדר שבו ממוקם הנתב) מסדרון ועוד קיר (כשלאחריו הסלון), ולסיכום בערך קו ישיר של 7 מטר עם שתי קירות בדרך. מצב נוכחי: ברשת של ה-5GHZ אין כמעט קליטה באף מכשיר שניסיתי כולל ה-Xbox. ברשת של ה-2.4GHZ יש קליטה אבל במהירות נמוכה 2-5Mbps. חיברתי שתי נקודות רשת על גבי חשמל Edimax HP-5103 בין הנתב ל-Xbox, כך שאני מקבל באזור ה-15Mbps. מטרה: אני מעוניין לקלוט בסלון בקרוב באו…

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. צריך כרטיס רשת אלחוטי חיצוני (USB), כמה שיותר חזק ואיכותי (טווח יחסית גדול ואין פתרון אחר אפשרי). המערכת רצה עם ווינדוס 10 ואני רואה המון בעיות תאימות עם ווינדוס 10 ומתאמים אלחוטיים. איזה מתאם אלחוטי ייתן לי טווח גדול ככל האפשר, ויתמוך באופן מלא בווינדוס 10?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. יש אצלי ברשת הביתית 2 מחשבים עם חלונות 8.1 , אחד עם חלונות 7 ואחד עם חלונות 10. המחשב עם חלונות 10 רואה ברשת את כל האחרים אבל האחרים לא רואים אותו. האחרים רואים אחד את השני. אני כן מצליח לעשות מיפוי כונן רשת ידני של SHARE שנמצא בחלונות 10 , כלומר שהגישה מתאפשרת אבל משום מה המחשב עם חלונות 10 לא מופיע אוטומטית במיפויי הרשת של המחשבים האחרים. מישהו נתקל בבעיה כזאת?

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by iveco,

כל פעם שאני צופה בשידור חי דרך האינטרנט יש לי בופרינג מטורף , זה משגע אותי אי אפשר לצפות בשידור חי בלי שיתקע מיליון פעם , 014 מתגאים בכבל התת ימי " אתרים בחו"ל " אבל לאתרים בארץ יש אותו " כבל " ואפילו בשידור המשחק בין מכבי תל אביב להפועל באר שבע באתר של ערוץ 1 היה לי בופרינג !!! וזה לא אתר בחול , מה אפשר לעשות ? או שכל השידורים החיים נתקעים ?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Pintuk,

שלום חברים, יש ברשותי מרחיב טווח TPLINK TL-WA850RE Ver2 שאני מעוניין להתקין עליו OpenWRT ע״מ לאפשר לו את האופציה להיות AP. באתר OpenWRT ישנה גרסה ל-WA850RE Ver1. האם היא תומכת גם ב-Ver2? האם DDWRT תומך ב-Ver2? תודה

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. למיטב ידיעתי, בפעם הראשונה בישראל, אושרה תביעה יצוגית כנגד ספקית אינטרנט הנוגעת להאטה מכוונת של מהירות גלישה אשר נובעת ממכירת יתר של שירותים. על פי כתב התביעה, בזק בין לאומי, האטה במהלך אוקטובר 2011 את קצב הגלישה של לקוחותיה עקב "עומס חריג". יהיה מעניין לעקוב אחרי ההתנהלות של התביעה היצוגית הזו. http://www.themarker.com/law/1.2883596 מי שמעוניין לקרוא את מלוא ההחלטה בדבר אישור התביעה היצוגית, יוכל למצוא אותה כאן - http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/5934765.pdf

7. שלום בבדיקת מהירות אני מקבל 63/3.5 (אני מחובר בבזק), אבל ברגע שאני מתחיל להעלות סרט ליוטיוב אז אין תגובה לגלישה, גם לא במחשבים אחרים שנמצאים על אותו ראוטר. בדקתי גם פינגים ל8.8.8.8, כל עוד אני לא מעלה אז הפינגים תקינים, אולם ברגע שאני מתחיל להעלות הפינגים חוזרים. עוד נקודה מעניינת שכאשר אני מסתכל על המנהל משימות במחשב שממנו אני מעלה, אני רואה שהמחשב כל הזמן שולח מידע (למרות שהוא לא כל כך מקבל), ומה שעוד יותר מוזר שהוא שולח במהירות ממוצעת של 5 מגה שזה יותר ממה שאני מקבל בבדיקת מהירות. בקיצור, מוזר ביותר, לא מצאתי משהו בגוגל, אני נואש לעזרה תודה מראש למסייעים

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום, לפני שבוע עברתי ל 018 אקספון ומאז כל שעה בערך יש לי מיקרו התנתקויות. חשוב לציין שלא שיניתי את התשתית שלי והיא נשארה כרגע בבזק, בספק הייתי לפני זה בהוט נט ולא היו לי בעיות כלל. דיברתי עם התמיכה כבר 3 פעמים והם ניסו: 1. לבטל NAT 2. להגדיר DNS סטטי 3. להעביר אותי ל IP POOL אחר שום דבר לא עזר. מה אני יכול לעשות חוץ מלעבור לחברה אחרת? תודה

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. בזק משדרגת את הגלישה של לקוחותיה לעד 100 מגה בחינם. המשמעות היא שלקוחות הנמצאים בתוכנית T40 (כלומר מהירות של 40M) ישודרגו למהירות 100M ללא עלות למשך שנה. בזק לא מסרה מה יקרה לאחר השנה הזו, אבל ניסיון העבר מלמד שהעלות ללקוח תעלה. ההודעה לעיתונות שפורסמה היום נמצאת כאן - http://www.bezeq.co.il/internetandphone/blog/presswifi/

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. טוב אז בזמן האחרון אני מרגיש כאילו בזק בינלאומי (תשתית בזק) דופקים אותי במהירות. אני מחובר לחבילה של 40 מגה כרגע והמהירות שאני מקבל לשרתים בישראל היא אכן 40 מגה. אבל כשמדובר לשרתים בחו"ל אני מרגיש שחזרנו שנים אחורה. אני צופה ב Twitch די קבוע ובשבוע האחרון פשוט בלתי אפשרי לצפות בלי buffering בכל איכות צפייה (אני צריך לציין שאין בעיה בyoutube אני רואה ללא בעיה תוכן של 1080p וללא תקיעות). אז ביומיים האחרונים ביצעתי בדיקת מהירות דרך האתר testmy.net עם שרתים לגרמניה ואנגליה והרי התוצאות: אז ככה בשעות הבוקר נראה כאילו המהירות הינה 20-25Mbps שזה נגיד בתווך הסביר (למרות שזה עדיין רחוק מ 40 מגה) אבל בשעות אחרה"צ כפי שאתם רואים …

11. אני הייתי קצת מנותק מהעניינים בארץ בשנתיים האחרונות ולא ממש שמתי לב מה קורה. אם אני מבין נכון בשביל מהירות עד 15 מגה צריך מודם מסוג ADSL, בשביל מהירות עד 40 מגה מודם אחר, ובשביל 40 מגה ומעלה צריך מודם VDSL. אם אני משיג מודם ראוטר של בזק של ADSL מהדגמים כמו Netgear וכו' שהיו נפוצים כאן, האם זה מספיק בשביל להתחבר למהירות של 15 מגה? זה מה שאני מעוניין בו ויש לי ראוטר משלי שהבאתי מחו"ל. האם זה אפשרי גם עם כל הספקים החדשים שמוכרים ישירות את החבילה ולא דרך בזק או שיכריחו אותי לקחת ציוד שלהם. אני מבין שבשביל מהירות של 40 מגה ומעלה צריך מודם VDSL ואת זה יש רק בראוטרים של בזק שעולים בשכירות חודשית, או בקניה מאיביי. אבל כאמור אני לא מעוניין במהירות הזאת כר…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by hadarK,

התחברתי ל-018, ואני זקוק למודם משולב ראוטר, האינטרנט מחובר למחשב, 2 טלפונים וקונסולה. אשמח לעזרה במהרה תודה. השאלה האם כדאי לקנות ראוטר התומך בAC נכון להרגע הטלפונים תומכים והמחשב לא, המחשב מחובר בחוט. (והקונסולה כמובן שלא)

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by BloodFist,

שלום, המבנה של הבית של ההורים שלי הוא כזה, בקומה למעלה יש ראוטר משולב מודם (של בזק) בארון תקשורת ובקומה למטה היום נמצא ראוטר המשמש כנקודת גישה שמחוברת בצורה חוטית (כל הבית מרושת כך שבכל חדר יש יציאה קווית, אבל כמובן שמעדיפים חיבור אלחוטי) הראוטר שמשמש כנקודת גישה גורם להמון בעיות, ניתוקים איטיות וכו׳ וחשבנו להחליף אותו. חשבתי לשים מגדיל טווח בקומה למטה שיחובר בצורה חוטית כמובן לראוטר שנמצא למעלה, האם בכל זאת תהיה ירידה במהירות גם בחיבור חוטי? והייתי שמח גם לקבל המלצה על מגדיל טווח מומלץ (אם יש אחד כזה) תודה לכל מי שיעזור

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by XCG120,

לאחרונה שמתי לב שיש לי בעיה עים כרטיס הרשת, כלומר חיבור כניסה לאינטרנט "בילד אין "שמחובר ללוח האם ואני רוצה לקנות כרטיס רשת .איזה כרטיס רשת איכותי מומלץ לקנות לא הזולים, מה מומלץ ומה ההבדל בכרטיס איכותי שיכול לתת ל?י האים זה משמעותי בין כרטיס איכותי לבין כרטיס זול? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שימו לב - הנתבים של TP-LINK, הנמכרים בארה"ב, יגיעו החל מחודש יוני עם קושחה נעולה. המשמעות היא שלא ניתן יהיה להתקין עליהם קושחה צד שלישי (כמו DD_WRT). השינוי הזה נובע מתקינה חדשה של רשות התקשורת האמריקאית (ה-FCC) שמטרתה למנוע שיבושים בתקשורת האלחוטית. כידוע, חלק מקושחות הצד השלישי מאפשרות הגברת עוצמת השידור וה-FCC מוטרד מההשלכות של המצב הזה. http://www.tp-link.us/faq-1058.html כדאי לזכור שגם נתבים של חברות אחרות, אשר נמכרים בארה"ב, יצטרכו להטמיע שינוי זה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Itzik68,

היי, אני צריך מתג של עד 8 פורטים כדי לחבר מספר מחשבים בדירה שלי שממוקמים בחדרים שונים ולא ניתן לחברם ישירות לנתב עקב הצורה שבה נפרסו התעלות בקירות. לאחר חיפוש קצר בזאפ יצאתי מאוד מבולבל מכיוון שיש פערים מאוד משמעותיים ולא מובנים במחירים בין מתג אחד לאחר. דגם: TL-SF1008D של היצרן: TP-Link נע בין מחיר של 50 שקלים ועד קצת יותר מ- 100 שקלים בחנויות השונות. דגם: ES3308P של היצרן: Edimax נע על אותו ציר מחירים בערך וכך גם הדגמים: DES1008A ו- DES1005A של היצרן: D-Link דגם: DGS1008A של היצרן: D-Link כבר מגיע לאיזור ה- 130 שקלים ומשם כבר מתחילה עלייה נרחבת יותר עד למחיר של 200 ש"ח ויותר למתג של לא יותר מ- 8 פורטים. מבחינה …

17. Started by pakariel,

יש לי מחשב שמחובר לאינטרנט דרך mini fiberbox של הוט (שבmini fiberbox יש רק יציאת רשת אחת) באותו חדר אני רוצה שתהיה לי את האופציה לחבר בנוסף למחשב שלי עוד מחשב אחד או שניים (יש לי אינטרנט עד 100 מגה) * יש סיבה לזה שהfiberbox הראשי שבו יש עוד 4 יציאות רשת יושב בסלון ולא ליד המחשב אני חשבתי לקנות hub ואז לחבר את הmini fiberbox לכניסה של הhub ולחבר כל אחד מהמחשבים שאני רוצה ליציאות של הhub מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה? האם באמת דרך hub? האם אני צריך שהכבל רשת בין הfiberbox לhub יהיה רגיל או מוצלב? ובין הhub למחשבים רגיל או מוצלב?

18. הגעתי ליחידת דיור וביחידה יש נקודת תשתית של הוט היוצאת מהקיר(חיבור כבל רשת) כאשר אני מחבר כבל רשת מהקיר ישירות למחשב יש אינטרנט והכל עובד מצויין, אני רוצה לדעת איך אני מאפשר מכשירים נוספים שיש לי (PS4, טלויזיה חכמה) גם בחיבור קווי , אציין שיש לי ראוטר פרטי בנוסף כמובן שאני מניח שאוכל לעשות זאת בעזרתו ,אני פשוט לא בטוח איך והאם זה בכלל אפשרי אודה לעזרתכם תודה רבה (:

• 13 תגובות
    • 4.2k צפיות
  19. היי, עשיתי חיפוש וממה שהצלחתי לקרוא המודם ראוטר היחדיד שנשמע ששווה לקנות כרגע הוא tplink Archer vr200, לא מצאתי פוסט שיאדר לי בוודאות שהוא יעבוד עם בזק, האם לא תהיה בעיה? האם ישנם מודם -ראוטרים אחרים במחיר דומה שווה לשקול? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  20. Started by proevo4ever,

שלום לכולם, האם יש ראוטר + מודם מומלץ לבית? אני ב-014 תשתית + ספק כרגע יש לי מודם ישן של בזק + TPLINK 1043N הייתי רוצה לרכוש מודם + ראוטר יש מכשיר מומלץ? תקציב של 200-300 שקל

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. אז ככה... הרשת בנויה מ... ראוטר D LINK DSL 2650U בחדר שלי, מחובר בWIFI לINTEL NUC על WINDOWS 7. עוד מחשב בחדר אחר שמחובר בחיבור קווי. לפטופ בסלון על הWIFI. לאחרונה נוסף עוד מחשב INTEL NUC זהה, אבל הוא בחדר רחוק בבית שכבר בקושי יש לו קליטה ויש לו קשיים בחיבור. ונוסף על כך, טאבלט על הWIFI ועוד כ4-5 מכשירים סלולרים שגם יושבים על הWIFI, תלוי מי בבית. ברשת כולם מקבלים IP אוטומטי. לאחרונה נקנה EXTENDER שיושב בסלון שיעזור למחשב הרחוק להתחבר. ואז גם התחילו הבעיות, פתאום באקראי אני או מחשבים אחרים מקבלים IP CONFLICT, באופן במוזר, לפעמים איפוס של המודם עוזר, לפעמים RESET למחשב מסדר את הבעיה, לפעמים הTROUBLESHOOTING של הווינדוס מחזיר אותו לחיים. בעיקר הבעיה …

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  22. Started by Natural,

היי, כרגע יש לי 100 מגה בבזק ו בזק בינלאומי עם ראוטר מודם של בזק DSL-6850U שאני משלם עליו שכירות חודשית, אני רוצה להחזיר אותו ולקנות ראוטר מודם שיוכל לעמוד ב200+ מגה כי אני גם שוקל לעבור לתוכנית של אנלימיטיד ספק תשתית 200 מגה שזה יותר זול. תקציב בסביבות 300 שקל+- אפשר לחרוג איזה דגם אתם יכולים להמליץ וגם אם כדאי להתעסק עם קניה מחול בלי בעיות של החרמה וזה. בנוסף אם מישהו מכיר משהו לגבי אנלימיטיד ויכול להביא חוות דעת לגביהם עדיין לא דיברתי איתם ראיתי שיש כמה חברות שעובדות איתם שנותנות תשתית וספק בין 100-120 שקל ל 200 מגה.

• 3 תגובות
    • 7.2k צפיות
  23. Started by Gil80,

שלום לכולם, אני מתגורר בחו"ל והדרך שמתחברים פה לספק אינטרנט היא שונה מבישראל. בכל זאת, אני מקווה שאוכל למצוא כאן מענה. אני משתמש בחיבור +ADSL2 עם מודם מדגם Vigor120 ונתב Netgear R7000. כרגע המודם מגושר והנתב מנהל את האימות מול הספק. במצב זה, המודם לא נגיש לשליטה מרחוק. האם ישנה אפשרות להגדיר את המודם כך שאפשר יהיה לגשת אליו דרך הרשת המקומית או אפילו דרך האינטרנט? כרגע השאלה היא כללית, אך אם ישנה אופציה כזו, אוכל להעלות צילומי מסך או אפילו לספק לינק לסימולטור של המודם שיכול לתת הדגמה כללית של האופציות הקיימות בו: http://www.draytek.com/demo/Vigor120series/v3.2.4.2/

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים