עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. רציתי לדעת אם הדבר הזה בכלל אפשרי יש לי כונן דסקטים של מחשב נייד DF-05HF לפי מה שכתוב זה של TEAC ואני רוצה לנסות לחבר אותו למחשב רגיל אפשר לעשות את הדבר הזה בכלל? אם כן יש אתר עם הסברים או משהו על זה?

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  2. במחשב עם ספק כוח אחד ?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by 00Amir,

למישהו יצא לראות דבר כזה בפעולה ? שווה לחבר יותר ממאוורר אחד או שזה סתם יוסיף רעש ולא איכות? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. מצטער על האיכות הלא כל כך גבוהה , הנוקיה שלי היא יותר סלולרי מאשר מצלמה . אז ככה . יש את זה : הוא מגיע בלי קירור למייצבי המתח שלו . וזה רע . הדברים האלה מתחממים בטירוף . לא מתאים לי . אז ... ו .... השאלה היא מה קורה כשאני מחבר את הדבר הזה לחשמל ? הסינקים חוברו עם דבק של silver . מוליכים ... אלומיניום ... קיצרתי את כולם ואני פוחד , כי אני לא זוכר מה החיבור האחורי של מוספט עושה ולאן הוא מוביל בכלל .

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  5. רציתי לדעת האם זה אפשרי והאם מישהו אי פעם חיבר המון מחשבים ביחד איכשהו כדי ליצור מחשב על אחד יותר מהיר לאו דווקא מהחלקים הכי מהירים או מהחלקים הכי טובים אלא דווקא לקחת חלקים חדשים ושמחברים אותם ביחד הם יוצרים מחשב אחד מאוד מהיר? דבר ראשון אני רוצה לדעת אם זה אפשרי בכלל? אם כן איך בעיקרון עושים דבר כזה איך אפשר לחבר כמה מעבדים כמה כרטיסי מסך ובכלל כמה מחשבים ביחד? האם מישהו מכיר מדריך כלשהו שאומר איך אפשר לעשות משהו כזה?(אפשר גם באנגלית) והאם מישהו באתר ניסה לעשות את זה בעבר? או ממתמש במחשב בסגנון הזה בימינו? גם אני ישמח אם מישהו שמבין יגיד לי האם למחשב כזה יש באמת יתרונות מבחינת מחיר ויכולת?האם לא עדיף לקנות מחשב אחד מאוד מאוד חזק? האם אפשר להפעיל כל דבר על מחשב כזה (ממע…

• 20 תגובות
    • 4.4k צפיות
  6. Started by Yaniv_Uzan,

כבר הרבה זמן אני רואה את החיבור הזה... עד היום לא העזתי לשאול. יש את החיבורים של הכוננים - ידוע חיבורים של פלופי - ידוע חיבור יחיד של ATX - ידוע חיבור 12V לפנטיום 4 וחלק ממעבדי AMD - ידוע עכשיו יש עוד חיבור של כאילו ספק AT ישן... של הלוחות הממש ישנים של 486 ופנטיום 1. אז בדרך כלל הם הולכים בזוגות... מחברים 2 זוגות ללוח אם. בספקים של היום יש כאילו רק חיבור אחד כזה ישן של ספק AT. הרי זה לא הגיוני לחבר את הספקים של אנרמקס לפנטיום 1 ועוד עם חצי מהחיבורים... חסר את הזוג השני שלו. מצטער על ההסבר העלוב... חחח אבל מי שקצת בעניינים בטוח יבין על מה אני מדבר. מה אתם אומרים? תודה! יניב

7. Started by turbahn,

שלום לכולם, אני מנסה להרכיב לד לעכבר שקוף ישן שיש לי... כמו שאתם יודעים מתח של ps2 הוא 5 וולט. עכשיו קניתי לד של 4 וולט, 20 מיליאמפר, ונגד של 50 אום. חיברתי את הלד עם הנגד למיקרו צ'יפ של העכבר.. לפי המולטיטסטר הרגליים שאליהם חיברתי יוצרות 5 וולט. הלד עובד מצויין... הבעיה היא שכשאר שהלד עובד... העכבר לא . זאת אומרת כאשר אני מלחים את הלד לעכבר הלד דולק, והעכבר לא מתפקד במחשב, וכאשר אני מוריד את הלד העכבר עובד מצויין. למישהוא יש רעיון בקשר למה יכולה להיות הבעיה? מה עשיתי לא נכון? איך אפשר לתקן את הבעיה? תודה מראש, איתי

• 8 תגובות
    • 746 צפיות
  8. Started by maayan,

יש לי 6 לדים של 3 וולט ואני רוצה לחבר אותם למולקס של ה5 וולט כמה נגדים אני צריך ושל כמה אום

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  9. Started by Picado,

אני רוצה לדעת שנגיד ואני יקנה למשל 5 לדים לאן אני יכול לחבר אותם?

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  10. Started by ben-bassat,

שלום לכולם ! אם אני רוצה לחבר לדים בשרשרת אני צריך לפני כל לד נגד או מספיק אחד בהתחלה ?? ההיגיון אומר שאם אני יחבר אחד בהתחלה אז הוא ישפיע על כול המעגל.

• 10 תגובות
    • 756 צפיות
  11. אוקיי, אני רוצה לחבר איזה 5-6 לדים ללוח אם כדי שיאירו לי קצת ת'קדימה. איך אני עושה את זה נכון? פירוט בבקשה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by maayan,

לפני כמה ימים שאלתי פה כיצד לחבר כמה לדים בלי להפחית את עוצמת הזרם ואמרו לי שניתן לחבר אותם ליציאת ה12V במולקס רציתי לדעת איך לעשות את זה

• 64 תגובות
    • 4k צפיות
  13. Started by AB,

אני רוצה להוסיף בכל מיני מקומות במארז לדים.... איך אני עושה את זה??? לאן אני מחשב אותם?? אם מישהו יכול לתת לי על זה הסבר מפורט + תמונות .... תודה!!

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  14. Started by SixKiller,

שלום לכם... עשיתי חיפוש ... ומצאתי איזה תראד... ולא ממש הבנתי כי היה שם ממש סיפור אגדה... יש לי שאלה קטנה.... החיבור במולקס 5 V נגיד אני קונה לד של 3 V אז זתומרת שאני צריך נגד של 2 V ש"יספוג" כמו שאמרו בתראד ההוא שיספוג 2 V את ההפרש... ואת הנגד אני מחבר למולקס... ואת הלד לנגד...? זה השאלה שלי.... Thanks.... Chicco

• 46 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by SixKiller,

שלום... אני רוצה לדעת אם אני יכול לחבר כבל כזה של רמקול רגיל כזה... ולחיבור של לד זתומרת אל הנגד... וכבל לגראונד....(השחור במולקס) זתומרת פשוט להאריך... ולחבר את הלד בקצה הכבל של הרמקול.... זתומרת ממש פשוט פשוט הארכתי... להאריך את החיבור עם כבל של רמקול... אפשרי..? אם לא אז עם מה כולם מאריכים לפי מה שנאי רואה... כמו לפד של העכבר וזה...?

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  16. אוקיי בהיטסינק שלי יש מאוורר בחיבור ללוח אם עובד איך לומר את זה לאט! אני מחבר אותו לספק עם כבל כזה והוא ניהיה טורנדו אבל הלוח אם מכבה את עצמו כ3 שניות לאחר ההדלקה וזה קורה בגלל שהלוח לא מזהה שמחובר מאוורר למעבד והוא נותן הוראה לכבות מידית בגלל סכנה, אני מעוניין לדעת איך אני יכול לעקוף את המערכת הזאת בביוס באיזה מדור ואיפה אפשרויות אני צריך לשנות כדי שהוא ימשיך לעבוד ולא יכבה גם כאין חיבור ישיר ללוח והוא לא מזהה מאוורר. תודה.

17. Started by Spider1,

היי מבחינת חיבור הגוף קירור למעבד- לאחר החיבור הגוף מעד רוטט ויש תזוזה אם לוחצי קצת בכח. ע"פ העלון שבא עם גוף הקירור רשום אכן שכל המערכת צריכה להיות מעט רופפת. האם תקין? כמו כן, טמפ' מעבד ממוצעת לאחר עבודה-45 מעלות. אומר שתקין? תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by AB,

היי אני חדש בפורום.... אני רוצה להוסיף עוד מאוורר למחשב שלי עכשיו רציתי לשאול לאן מחברים אותו (לקבלת מתח) לספק לכרטיסים??? ואיך עושים את זה..?? תודה מראש....

• 11 תגובות
    • 958 צפיות
  19. Started by IMT,

שלום, אני חדש בפורום ובאתר, והשמח ללמוד כיצד לשפר את המחשב. קראתי היום את המדריך "אלתור מאווררים". בבזבזתי אף רגע, השגתי ספק ישן מחבר שלי, פירקתי, חתכתי, חיברתי ו... אני לא מצליח להבין מהמאמר לאן לחבר את החשמל של המאוורר :-\

• 1 תגובה
    • 476 צפיות
  20. היום הלכתי לחנות ... לקנות מאוורר 120 מ"מ אבל וויתרתי כי אמרו לי שצריך לחבר אותו ליציאת חשמל של הספק כי הוא 220 וולט ........ וגם לעשות מפצל ...... שגם המאוורר וגם החשמל של הספק יכנסו ... איך אני עושה את זה ?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by SpLiNtEr,

הי. יש לי מאוורר 92mm,והצריכות שלו הם 24V 5.W ובסוגריים רשום עליו 12-28V, האם אני יכול לחבר אותו לחיבור 3 פינים על הלוח אם? (כמובן שאני עושה את החיבור,הוא לא אמור להתחבר ללוח אם כרגע). MuTaTiOn.

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  22. Started by meidale,

ברשותי מאוורר 40ממ ואני רוצה לחבר אותו על הצ'יפסט שלי שעליו יש קירור פסיבי. את המאורר אני רוצה לשים על הגוף קירור הפסיבי שיש על הצ'יפסט. למאוורר יש חיבור של שקע בעל שני חורים ששימש קודם לכן כמאוורר לכרטיס מסך. איך אני אמור לחבר את המאוורר ללוח אם? תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 549 צפיות
  23. קיבלתי סוף כל סוף את הALX800 ובאתי לחבר עליו מאוורר ג'נרי שפירקתי מספק. אבל... הקליפסים להידוק קצרים מידי והם לא מספיק ארוכים בשביל להדק את המאוורר, מה לעשות? מישהו ניתקל בזה כבר?

24. Started by Globa,

היי, המאוורר צרפתי תמונה של השנאי. מהמאוורר יוצאים 4 חוטים, איזה מהם מחברים לשנאי. מהשנאי יוצאים רק 2 חוטים. ידוע לי שהשנאי הוא 9v והמאוורר לא יעבוד במלוא העוצמה. תודה רבה מראש.

25. Started by rjjb7,

יש לי מאוורר מסוג COMAIR ROTRON הוא מסיבי ביותר יחסית למאווררים רגילים שישנם במחשב. (דגם: MUFFIN XL DC). עובד על 25A ו- 6W. הוא ללא שום כבל היוצא ממנו אך יש לו שני "ניבים" ממתכת עם חור המרכז שמן הסתם אליהם אמור להתחבר כבל/ים כלשהוא/הם. לדעתי הוא יוכל לעזור לי מאוד בקירור המחשב. מה עליי לעשות כדי להפעיל אותו (איזה כבל? לאן לחבר מבחינת הניבים? לאן לחבר מבחינת המחשב? כיצד להתקין?) גם הפניות למדריכים בנושא יתקבלו בברכה... בתודה מראש..רועי.

• 0 תגובות
    • 520 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.