אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב שנקנה לפני 4-5 שנים, להלן המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 524, 3052 MHz (23 x 133) לוח אם: Asus P5S800-VM (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) כרטיס מסך: SiS 661FX (32 MB) אם יש צורך בעוד משהו תגידו עכשיו, במשך החורף הכל בסדר אבל בימים חמים אחרי חצי שעה של שימוש הוא מייצר רעש נוראי. אז אמרתי את זה לטכנאי שלי, הוא ניקה את כל האבק מרח פה ושם אבל כלום לא השתנה, מה שגרם לי לחשוב שצריך להחליף את מערכת הקירור. עכשיו לשאלה שלי: בהנחה שאני לא מחפש שקט אלחוטי אלא משהו סביר, ובהנחה שאני קצר במזומנים, כמה יעלה מאוורר חדש? (אם זה בכלל מה שדרוש) בכל מקרה, אשמח לפירוט על מה ניתן לעשות ואם אפשר גם מחירים. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 758 צפיות
-
-
יש לי בעיה!!!! יש לי מחשב AMD והוא מיתחמם מאוד מהר אני קניתי אותו לפני 3 חודשים בחודש הראשון הכל היה בסדר מאז הוא התחיל להיתחמם מאוד מהר הוא מגיע עד ל 70-80 מעלות ופעם ב ל90 אם מישהו יכול לעזור לי איך להאט את ההיתחממות של המחשב אני יודה לו מאוד!!!!
-
- 6 תגובות
- 890 צפיות
-
-
המפרט בצד לפני כמה חודשים המחשב עבד יציב בבאס 150 ואז הורדתי את האוברקלוק הבעיה התחילה ליפני חודש~ אז הוא לא רצה לעשות פוסט מעל 115 אכשיו 113 הלוח מיתחרפן או מה
-
- 2 תגובות
- 456 צפיות
-
-
הקיץ בא ועם זה התחממות המחשב, כנראה. לפני כמה דקות קפצה לי הודעה באמצע המשחק שמזהירה אותי מהתחממות המחשב. הופתעתי מאוד, כי זה משחק מאוד קל (RYL), וזו הפעם הראשונה שזה קורה לי. (קרה בעבר עם משחק אחר, אבל הורדתי את ה-AA והבעיה נפתרה). מוזר מאוד כי לפני כן שחקתי במשחק אחר, כבד יותר שלקח יותר משאבים מהמחשב (הסנדק 2), ולא היית שום בעיה. איך זה ייתכן? במשחק היותר קל שלוקח פחות משאבים אני מקבל הודעת התחממות, אבל במשחק היותר כבד שלוקח יותר משאבים אני לא מקבל את אותה ההודעה. בנוסף להודעה אין שום דבר אחר שמעיד על חום המחשב. בדקתי עם היד (חאפר, מה לעשות) והמחשב לא מרגיש כ"כ חם כמו שהוא הרגיש עם משחקים אחרים, ובנוסף גם ירידת FPS מה שמאוד צפוי שיקירה ביחד עם התחממות המחשב. אשמח אם מ…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב חדש הרצתי כמה בדיקות והם ממש לא מרשימות לדוכמא הנה בדיקה מאקוומארק..... והנה תמונה מpcmark 2005 זה ממש מדאיג אותי התוצאות האלה של המערכת והטמפ' ממש לא גבוהות במנוחה על איזה 30 מעלות מה אתם אומרים שיכולה להיות הבעיה?
-
- 10 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב חדש קירור למעבד הוא קירור סטוק , וקירור המארז הוא שני המאוררים שהגיעו אותי (ANTEC ONE) כאשר אני נוגע בחלק העליון של המארז הוא מרגיש לי ממש חם - מה שגרם לי לתהות האם המערכת מאווררת מספיק. אני מצרף תמונה של הטמפ' במנוחה בחדר ממוזג - תגידו לי בבקשה מה אתם חושבים. כמו כן , אם תוכלו לכתוב לי מה הטמפ' התקינות עבור כל רכיב ואם תוכלו להסביר לי מה כל טמפ' בלוח אם אומרת אני אודה לכם מאד. לגבי הוספה/שינוי מאווררים - אני כנראה לא ארוץ להחליף קירור למעבד, אבל אין לי בעייה להוסיף שני מאווררים למארז אם נראה לכם שצריך
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, יש לציין שהמחשב בן חצי שנה, ועבד יופי עד עכשיו. פתאום, ביום בהיר אחד, המחשב נתן לעצמו ריסט. בלי מסך כחול, בלי שום התראה - ריסט. מאותו רגע כל פעם שהלוגו של Windows עלה, המחשב נותן לעצמו ריסט (אין מסכים כחולים). לפעמים הוא אפילו מצטיין ומכבה את עצמו. הנחתי שהבעיה הינה בעיית תוכנה, אז התקנתי מחדש את Windows. החלק ה - DOS-י של ההתקנה עבר בשלום, וברגע שהמחשב הגיע לחלק ה - Windows-י של ההתקנה, שוב הוא נתן לעצמו ריסט. לאחר בדיקה, שמתי לב שהטמפרטורה של המעבד עולה לאזור ה - 75 מעלות מיד לאחר הריסט. אי לכך, שמתי משחה תרמית חדשה, וקיוויתי לטוב. אממה - המחשב עדיין נותן לעצמו ריסטים, והמעבד שוב מגיע ל - 75 מעלות. יש למישהו רעיון? המפרט של המחשב: מעבד AMD Athlon 5200+ עם קירור סט…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בשעה טובה (?) קניתי מחשב שאמור לשמש אותי גם כ HTPC. המפרט מימין. למרות שהשקעתי סכום לא מבוטל במארז וקירור CPU איכותיים יחסית המחשב מרעיש כמו טרקטור D9 שהורס בית של מבוקש בעזה. נראה לי שהמאוררים של המארז הכי מרעישים. גם ה BT לא פראייר ומייצר לא מעט רעש (21Db, עלק...). ה PSU נראה לי סביר, והכרטיס מסך לא מורגש כמעט. הטמפרטורות במנוחה: CPU 41C MB 35C GPU 52C השאלות: 1. המלצות כלליות להשקטה. רצוי בלי להוציא עוד כסף (מאוררים שקטים יותר, פוטנציומטרים , ושאר ירקות). 2. מאחר שכמו רובינו, אני מניח, גם המחשב שלי רוב היום מוריד קבצים מהאינטרנט, אין שום סיבה בעולם שהרכיבים יעבדו בקצב שעון רגיל. האם יש תוכנה שמסוגלת לבצע שינויים דינאמיים של מהירויות השעון (אוטמטיים ו/או ידניים)? לצער…
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חבר'ה קניתי מחשב לפני כחודש בערך ושמתי לב שהוא מרעיש גם שאני בדסקטופ ומופעל רק ביטורנט. זה ממש מפריע שאני הולך לישון, למשל. רציתי לשאול, האם מישהו יודע איך אפשר להוריד את עוצמת הרעש?(ניקיתי אבק מהמאווררים, אבל בלוח אם לא נגעתי, לא הייתי בטוח אם זה קשור לרעש) צריך לקנות מאווררים חדשים? אני משתמש במאווררי הסטוק של ה6919 compucase (ואני אשמח אם מישהו יגיד לי מהניסיון שלו האם יש הבדל משמעותי בין מאוורים נפרדים או מאווררים שבו עם ה6919). תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מזה אומר ב-speed fan temp 1,2,3,1 ואם אתם יכולים לעזור לי להשתיק את הרעש הזה ואיך אפשר לקרר אותו כי הוא גם מגיע ל-40 בלי שאני משחק וכשאני משחק זה 50 תודה [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי כבר שנתיים אצלי ולא חיברתי שום רכיב לאחרונה. פתאום הוא התחיל להשמיע רעש נורא מוזר (כאילו אחד המאווררים נתקע במשהו) למשך כדקה עם הדלקתו, ולאחר כדקה או מכה קטנה על המחשב הרעש מפסיק והמחשב עובד בצורה חלקה. פתחתי את המחשב ושאבתי ממנו אבק עם השואב (המלצת חבר) אך הבעיה לא נפתרה . מה לדעתכם הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 765 צפיות
-
-
הבעיה היא כשאני משחק ב GTA 4 או Prototype אז לאחר כ-5 דקות משחק המחשב פתאום משמיע רעשים של אמבולנס מאיזה רמקול פנימי שלא קיים. לא מובן לי הסיפור כי זה לא רעש שאמור להיות
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי מאתחל את עצמו מחדש בכל מאמץ. לא מדובר בכיבוי מסודר של מערכת ההפעלה אלא בכיבוי חשמלי של המחשב. לום האם של ABIT IS7-E2, והמעבד סלרון 2.4 התקנתי תוכנת בדיקת טמפרטורות של אביט והטמפרטורה של המעבד היא 50 מעלות ללא מאמץ, בתחילת המאמץ הטמפ' עולה ל53 מעלות ובשיא המאמץ ל57 מעלות (ואז המחשב מאתחל עצמו). האם אני יכול להניח בוודאות שמקור התקלה בחימום המעבד? האם טמפ' כזו נורמלית לסלרון? האם יש לאינטל טבלת טמפ' רשמית? תודה.
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אז ככה ברשותי מעבד: AMD Athlon XP 2000+ ליבת ה: Thoroughbred-A ולוח אם: ASRock K7S41GX אז אני זקוק למלצה על גוף קירור בסיבות ה-150-200 ש"ח עדיף שיהיה שקט, תודה ענקית לעוזרים,
-
- 7 תגובות
- 594 צפיות
-
-
יש לי את המחשב הזה: אינטל פנטיום 4 CPU 2.80GHZ 2 GB RAM msi ms-starforce FX 5200 מה לעשות??אני בפניאקה ואי אפשר לדחות את זה למחר.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא יודע מה הבעיה החלפתי לפני חצי שנה את המעבד, לאחר שהיתה לי את אותה הבעיה הביאו לי מעבד חדש עם כנפים של המאורר יותר עבות ויותר טובות. יש לי מעבד prescot פנטיום 4 3000 מגה הרץ המעבד שלי אמור להיות על בין 50 ל60 מעלות לפעמים הוא מתחמם מגיע לי ל68 מעלות 70 מעלות יש לי את התוכנה אברסט אני בודק דרכה וגם דרך הביוס במקרה כזה שהטמפרטורות עולות פתאום המקלדת לא רושמת לי את כל האותיות אני רושם משפט חצי מהמשפט לא רשום טוב ושומעים צליל "תיק" כזה פתחתי את המארז אני שם עליו לפעמים מאורר ביתי שיתקרר. יש איזה שהיא תוכנה שמשאירה את המאורר של המעבד על אותה מהירות? כאילו אני רוצה שתמיד המאורר יהיה על 3000 סיבובים ומתי שצריך יותר שיעלה עכשיו המעבד שלי מסתובב על 4500 סיבובים כי הוא על 68…
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
נראה כאילו אני צריל להחליף את ה HEATSINK יש לי מעבד XP ATHLON 2600 THOROUGHBER לוח אם Gigabyte GA-7VM400M שאלתי הראשונה האם זה SOCKET 462 או SOCKET A או שמה זה אותו דבר שאלה שניה האם אמצעי קרור שמצ"ב מתאים? http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=35-151-111&depa=1 ואחרון חביב קראתי את השרשור בנושא קרור ומאחר ואנני ידען גדול אשמח אם מיהו ימליץ לי בנושא (הטמפרטורה נמדדה גם בביוס וגם בתוכנת CPUCOOL ?) תודה
-
- 10 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום... יש לי מחשב שנה עם מעבד E6750 לוח אם P5K וכרטיס מסך 8800GTS והמארז מתחמם בצורה מוגזמת ופולט חום ...טמפרטורת המעבד עומד על כ 47-50 מעלות במנוחה, המאווררים של המארז עובדים ...מישהו יכול לעזור לי איך לפתור את הבעיה ? תודה.
-
- 12 תגובות
- 796 צפיות
-
-
יש לי מחשב Lenovo, כבר בן שנתיים וחצי. האמת שדיי מההתחלה היו איתו בעיות - הוא נורא רועש בזמן העבודה, הוא מתחמם מהר (גם אם יש רק 2 חלונות פיירפוקס פתוחים וזהו, בלי תוכנות כבדות שרצות עליו מעבר למערכת ההפעלה, אנטיוירוס וכדומה). כתוצאה מכך הוא פשוט קורס ונכבה. הוא מונח על ספר, על מנת שיתקרר, אבל זה לא באמת עוזר, הוא עדיין רועש, מתחמם ונכבה. רק אם אני מפעילה מאוורר לכיוונו (שרועש בעצמו, ומקפיא לי את הידיים), הוא לא מתחמם ולא נכבה. האם משטח קירור עשוי לעזור? ואם כן, איזה? או שבכלל יש בעיה במאוורר (למרות שלפני שנתיים, כשהבעיה החלה לצוץ, המעבדות של IBM לא מצאו בו בעיה)? יש למישהו פתרון?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום. יש לי לוח אם ASUS P8P67-M מעבד Intel core i7-2600K עם המאוורר הרגיל שבא איתו. אני עם השילוב הזה כשנתיים ובעבר לא סבלתי מבעיות טמפרטורה במחשב. בשבועיים האחרונים אני סובל המון כיבוי המחשב (בעיקר שהוא נשאר דלוק ונח). המחשב לא באמת מתכבה הוא פשוט הופך למסך כחול לפעמים, ובפעמים אחרות לסוג של תמונה לא ברורה של המסך (רעש ומסך שחור עם ריצודים) שמאלץ אותי לכבות את המחשב. במצב כזה אם אני עושה ריסטארט אז המחשב עולה וישר בהודעת פתיחה רושם cpu over temprature או משהו בסגנון. עד שאני לא מנתק את כבל החשמל מהמחשב למשך רבע שעה אני לא יכול להפעיל אותו בחזרה. פתחתי את המחשב וניקיתי אבק (היה המון! ) ולא עזר. בדקתי שהמאווררים עובדים בזמן שהמחשב עובד - הם עובדים. אולי לא עובדים תק…
-
- 32 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום.. עד לא מזמן הצלחתי לסדר שהטמ' של הCPU תהיה בערך 19-30 מעלות. אבל נגעתי במשהו ועכשיו זה לא יורד מ47! ניסיתי לסדר הכל כמו שהיה אבל זה לא עוזר יש לי את התוכנה ABIT EQ... למישהו יש פתרונות? (נגעתי בעיקר בOC GURU)
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בעיה עם המחשב כבר הרבה מאוד זמן בערך מאז שקניתי אותו הוא פשוט מגיע לטמפ' מטורפות בלי מאמץ המעבד שלי הוא I7 920 TRAY ויש עליו גוף קירור של איזה חברה לא ידועה משהו BUFFELO אם אני משחק במשחק המעבד מגיע ל100+ מעלות ובמנוחה הוא מגיע ל70+ אתמול ניקיתי את המחשב מהכל האבק שהיה בתוכו ואני מדבר מהכל אבל הטמפ' לא ירדו חשבתי על לקנות קירור למעבד חדש ועוד מאוורר למארז Thermaltake M5 שלי אז איזה קירור ומאוורר הכי כדאי למחשב שלי עד תקציב 350 שקל
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הרצתי בדיקה עם OCCP ועם HWMONITOR על המעלות במחשב שלי והם ממש גבוהות! המחשב: המעלות של המחשב במנוחה: Uploaded with ImageShack.us ובמאמץ: יש לי איזה קירור על המעבד של משהו שנקרא BUFFALO (אין לי מושג מה זה) ויש לי במארז 3 מאווררים 2 מכניסים ו1 מוציא איך אני יכול לתקן את המעלות האלה? והמחשב לא עבר סוג כלשהו של OC
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, בוקר טוב =) קודם כל אני חייב לציין שאני כבר פתחתי אשכול כזה בפורום תמיכה טכנית בחומרה, וזה היה לאחר שלא ראיתי פורום הקשור לקירור. לאחר זמן מה שהם לא עונים לי, חיפשתי אם יש פורום שמתמחה ביותר ספציפיות לגבי הבעיה שלי. בכ"מ, הנה הבעיה: כשאני משחק ב-BC2 זמן מה, הכדורים שאני יורה באנשים כאילו לא נכנסים באנשים, וזה קורה גם כאשר אני יורה בחלון והוא לא מתפוצץ מהיריה הראשונה. אני הורדתי את התוכנה HWMONITOR, וראיתי שלאחר זמן מה של משחק (לפעמים אפילו מאוד קצר, תלוי בעוצמת הפצוצים במשחק) המעבד שלי מגיע ל-65 מעלות באופן קבוע, ולעיתים מגיע ל-75-80 מעלות. הכרטיס מסך מגיע ל-45-50 מעלות. אני מניח שבעקבות החימום של המחשב, ה-FPS יורד, ולכן יוצר את הבעיות במשחק. אך טרם בדקתי אם אכ…
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי המחשב שלי מתחמם יותר מידי הוא מגיע ל-63-70 מעלות ואז מתכבה יש לי : AMD ATHOLON 2500+ EPOX 8RDA3I 512 MB TWINMOS ניסיתי לנקות את המארז ואת המאווררים מאבק ניסיתי לסדר את הכבלים שיהיה אוורור טוב בעזרת אזיקונים ניסיתי לקחת את המאוורר של הספק הישן ולהתקין אותו במארז שום דבר לא עוזר??? מה לעשות אני כבר משתגע??? אולי לנסות למרוח משחה טרמית??? להוסיף מאווררים??? תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-