אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום, המחשב שלי שנקנה מלפני כשנה וחצי מחפש עזרה, אבל נואשת. אני אספר לכם, יש לי ספק ג'נרי, נראה לי 200 או מקסימום 300W, שזה ממש אבל ממש לא טוב. אין לי מאווררים חוץ מאחד שעל הכרטיס מסך (כמה שאני שונא את הטכנאי, הוא הביא לי מחשב שעד היום אני מצטער על הכסף). הרכיבים הם E6300 1.86GHz 1GB RAM 7600GS with 512MB לוח אם כמובן של אינטל, וזהו, אם תרצו עוד פרטים אני אוסיף. הייתי רוצה לעשות אוברקלוק, איני יודע איך ואני מחפש את עזרתכם, המחשב שלי צולע ולא מריץ משחקים בכלל כמו שצריך! BF2 על מדיום מקרטע, האף לייף 2 קורס לי בטעינה, MOH:A מכבה לי את המחשב בעת ההתקנה וכו'. איך להתחיל, מה להוסיף, והאם לקנות רכיבים חדשים (הקציבו לי 600 עד 700 שקל!). תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
HOLAAA תקשיבו יש לי כבל מולקס שאני מעוניין להוציא הכבלים מהחיבור הלבן שמחזיק אותם מסודרים בפנים@ ניסיתי להוציא במשיכה ולא הלך ניסיתי לדחוף אותו מקדימה ולא הלך? אפשר שיטה קלה לפתיחה??
-
- 5 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום, באמתחתי 3500+ 939 ניוקסטל, אני חושב שהקיץ הזה אני יחגוג קצת במשחקים (סורס וכ'ו) ושמתי לב שהמעבד מתחמם ומגיע לכ 50 מעלות בעבודה כרגע אני עם קירור סטוק. אני מעוניין לקנות קירור איכותי, שלא יעלה יותר מדיי ויתן ביצועיים שנראים לעיין, ולא הבדל של 2 מעלות, משהו שגם יקרר טוב בלחץ ועבודה.. עם שטח פנים גדול ויחס שטח פנים לנפח קטן שיבוא ביותר מגע עם האוויר ויתקרר..הזלמן נראה כאוטופיה בגלל המבנה האיכותי של ההיטסינק שלו אבל הוא מאוד יקר ולפי מה שהבנתי הוא "לא מחולל ניסים" למרות המבנה היוקרתי והמצויין שלו. מה דעתכם על הביג טייפון ? שווה את הכסף ? כמה מעלות יוריד ? מה הכי מומלץ לקירור של AMD (לאפשרות OC בעתיד) אשמח לטיפים ולדעת כמה המוארר עשוי להוריד לי במעלות (רצוי אנשים עם ני…
-
- 11 תגובות
- 713 צפיות
-
-
עקב קניית מארז חדש בשביל להוריד את רמת הרעש ולעלות את רמת הקירור של המחשב, אני צריך לקנות שני מאוררי 120 ממ. עכשיו אחד מהם אני צריך שיהיה שקט או ניתן לשליטה על המהירות והשני שיהיה שקט או ניתן לשליטה אבל גם שיהיה בעל לדים ומסנן אבק מובנה! עכשיו ברצוני לדעת לגבי השני, האם יש חיה כזאת? ואם כן איפה אני משיג? תודה מראש, אור (שכחתי לציין ששניהם להכנסת אויר לא להוצאת) אוי סורי לא שמתי לב שפרסמתי את זה בלא נכון... מתנצל
-
- 7 תגובות
- 844 צפיות
-
-
יש לי את הלוח בחתימה בגרסת ביוס אחרונה וכשאני מנסה לשנות תיזמונים מ- 3-3-3-8 ל- 2-3-3-7 זה קולט רק את ה 2 וזה הופך ל- 2-3-3-8 קיצר כשאני משנה את התיזמונים דרך תוכנה בווינדוס אז זה עובד הבעיה היא שזה לא נשמר אחרי ריסט. האם יש תוכנה שמאפשרת לשנות לתמיד?
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אז ככה, E7200 ב4.5GHZ על אוויר, 1.575V מהביוס(אני דיי בטוח שהוא יכול פחות פשוט לא ניסיתי) סגור בתוך המארז עם הTTBT - ראו תמונה : שמרתי תמונה עם SUPERPI וREALTEMP ותוצאה של 11.625 ב1MB אבל זה לא נשמר משום מה(הטמפרטורות היו דיי גבוהות כבר בסביבות ה75) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=379243 אולי בסופ"ש אני אוציא אותו מהמארז ונראה מה הוא שווה עם מזגן על 16 מעלות וכמה מאוררים מהצדדים אני דיי בטוח ש4.7GHZ אפשרי או אפילו יותר.. נחיה ונראה עידכון : CPUZ וSPI 1MB על 4.5 וVALID של 4598.. : http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=379581 ו4.5GHZ SPI 1MB :
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הי, אני בויסטה כרגע, רוצה לשחק טיפה CoH והמשחק טיפה זוחל בלי אוברקלוק, עם 16 צינורות פתוחים. <עצלנות>יש למישהו אולי ביוס עבור ה-Sapphire X800GTO2 PCI-E 256MB מוכן עם 16 צינורות פתוחים ותדרים של X850XTPE? </עצלנות> תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-
-
אהלן, אני מבקש המלצה למאווררי 120 מ"מ שקטים למארז. עדיפות למאווררים עם תאורת LED. תודה מראש לעונים.
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
התחלתי באובר קלוק אחרי הפירמוט אז העלתי בהתחלה את הבאס ל-182.. מכיוון שהפריים שלי לא עובד טוב (אין לי מושג למה :) אז השתמשתי בתוכנה hot cpu tester שדרך אגב תוכנה מעולה! ;D קיצר היא עשתה בדיקה של איזה 6 שעות בערך וכשהיא סיימה היא שלחה את הפרטים האלו.. האם זה אומר שהמחשב יציב לבינתיים ? ??? הנה הפרינט סקרין : http://members.lycos.co.uk/csboy4ever/test-hotcpu.jpg
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מארז Fractal Design Define R4 ויש לי 2 מאווררים 120mm אסקטרה, אחד מיקמתי במקום הכי טבעי שאפשר, ואת השני אני לא בטוח היכן למקם (למרות שיש לי קצת מושג, אני מעוניין בחיזוק). ככה נראה +- הסידור שלי (תמונה אקראית מהנט, עם תוספות שלי) - מקרא: חצים כחולים - אויר קר נכנס. חצים אדומים - אויר חם יוצא. חצים ירוקים - אופציה למיקום מאווררים. הערה: חץ מספר 4 זורק אויר פנימה מדלת המארז.
-
- 7 תגובות
- 856 צפיות
-
-
הטפמ שלו 67 מעלות במאמץ ,לא מזמן מרחתי משחה חדשה של EZCOOL על הציפסט ובכל זאת זה לא עזר ,והציפסט ממש רותח כאשר אני נוגע בו אפילו לא במאמץ ,במצב אגיל הטמפ היא 67 מעלות ,יש משהו שניתן לעשות בנידון ?להחליף משחה טרמית או משהו ? יש לי 120 מכניס 120 מוציא ...עוד 120 ממ על הטוניק ,ועוד 120 על הכרטיס מסך . לוח אם :GIGABYTE DS3L מעבד :Q6600@3.0 כל המתחים במצב סטוק .
-
- 2 תגובות
- 478 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך Gecube 9550 ואני רוצה לצרוב לו ביוס חדש של 9700 או יותר גבוהה.. הזכרונות של הכרטיס הם של INFINEON. הכרטיס רץ עכשיו במהיות של 440 לליבה ו220 לזיכרון(הסטוק זה 325 לליבה ו195 לזיכרון) איזה ביוס אני יכול לצרוב לכרטיס שלי ואיך עושים את זה?
-
- 8 תגובות
- 556 צפיות
-
-
רבותי המלומדים, ראשית הרשו לי להחמיא בפוסט ראשון זה לפורום הראוי במיוחד. שנית, ברשוני לוח המצויין בכותרת שעובד ב- HTPC בסלון. לאחרונה התחיל המאוורר שעל הלוח להרעיש בצורה זוועתית ואני נאלץ לכבות אותו ומפסיד הקלטות לרוב אנא עיזרו לי למצוא תחליף שיהיה שקט במיוחד ועדיין ימלא את יעודו (במחשב HTPC ללא OC כמובן) ואם אפשר שיהיה זמין לרכישה מיידית בשרון כי אני פשוט משתגע. תודה :elkgrin:
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
שלום, בפורום אחר שבו שאלתי על היתרונות של ATHLONX4 אל מול ATHLONX3 והאם בכלל כדאי להשקיע 100 ש"ח בשביל הביצועים, נאמר לי לבחון את האפשרות של פתיחת ליבה נוספת. אז קראתי קצת על הנושא, ואני רוצה להבין כמה דברים. 1) האם אני אצטרך להחליף מאוורר למעבד מזה שיתנו לי בחנות? אם כן, כמה זה יעלה? אם לא, האם יהיה לי יותר רעש? 2) איך אני יכול לדעת אם הליבה הנעולה היא ליבה יציבה או לא? ואיך אני יכול לדעת אם יש למעבד אפשרויות נוספות? (הבנתי שחלק מהאטלוניםX3 הם בעצם פנומים עם L3 CACHE). 3) איך אני יודע אילו לוחות אם יכולים לאפשר לי לפתוח ליבה כזו? תוכלו לומר לי מה המחיר הכי נמוך של לוח אם כזה? (אולי המחיר בכלל יותר יקר בסכום X מלוח אחר מקביל, כאשר הכסף שצריך להוסיף למעבד המקורי הוא חצי X…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני רוצה להשים טאנדר בלייד של TT 78 CFM במקום מה שיש לי עכשיו, לחתוך ולהתאים.. מה אתם אומרים.. (במקום הירוק)
-
- 10 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני בחיפושים אחר קירור למעבד העתידי (Q6600), וראיתי שהטוניק מומלץ כאן בפה מלא. בחנות בה אני רוכש אומרים שכרגע הוא לא זמין. רציתי לשאול - מישהו מכיר/יודע/שמע על מקום שיש לו את הקירור הנ"ל במלאי? אני מקווה שקיים דבר כזה. לעוזרים תודה מראש, ולכולם יום נעים.
-
- 81 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אהלן, אני משתמש בתוכנה לניטור חום שבאה עם הלוח אם Abit Guru. אז רציתי לדעת מזה : בשעון הסלד"ים - השמות NB ו OTES !? ובשעון הטמפרטורות : PWM ו SYS (למה הכוונה בSYS יענו החום של מה...) ?? תודה רבה תום.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה בלוק לכרטיס מסך וממשיך את המים מהמעבד לבלוק הזה - קצת שינויים בצינורות אבל יהיה פסדר... רוצה לנסות את ה XFX 6600GT שלי ב OC ולמתוח אותו עד קצה היכולת... בלוק כבר בחרתי אבל סינקים לזכרונות עוד לא... ראיתי בנועה את אלה: 1. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1504 2. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2918 3. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3922 4. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3921 אז חלק מהם לזיכרון RAM וחלק ל VGA - לא כל כך משנה די אותו סדר גודל... מה אתם ממליצים? כולם מבחינת תקציב מתאימים... תודה מראש..
-
- 6 תגובות
- 558 צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/coolers/venus/rs/a1838.htm
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
שלום אני בונה מחשב חדש ואני מעוניין בויסות אוטומטי של מהירות המאווררים בהתאם לטמפרטורה. ממה שראיתי יש לי שתי אפשרויות: פאנל שליטה או מאווררי smart fan. אז קודם כל, מה עדיף לדעתכם מבין שתי האפשרויות ? שנית, אם אני הולך על smart fan, אז באתר של tt וגם אצל התואמים למיניהם כתובים רק שני מצבים (למשל 1300 RPM ב 20 מעלות ו 4600 RPM ב 50 מעלות). אז האם יש למאוורר הזה רק שתי דרגות פעולה או שיש גם מצבי ביניים ? תודה
-
- 1 תגובה
- 453 צפיות
-
-
טוב יש לי התלבטות איפה להשים את המאורר 1. מתחת לכרטיס מסך שיכניס אוויר מהחורים של הכרטיסים 2. מתחת לכרטיס מסך שיוציא את האוויר החם של הכרטיס מסך לבחוץ ואם אני אבחר ב1, אז האוויר החם של הכרטיס מסך יכנס למארז, לא ? תמונה: http://planet.nana.co.il/maorwtf/vd.JPG [אין לי עוד מקומות אחרים להשים בהם את המאורר]
-
- 2 תגובות
- 502 צפיות
-
-
איך אני משנה את זה ואיך אני יודע מה היחס בין הבאס למהירות של הזכרון(אני יודע שביחס 1-1 זה אמור להיות נגיד בp4C זה 400 מה"צ לזכרונות) אבל למה יש כמה ספרות זה עוד משהו חוץ מיחס בין באס לזכרונות מה זה בעצם?
-
- 3 תגובות
- 578 צפיות
-
-
כרגע הזכרונות עובדים לי על 8-3-3-3 אני מנסה לעשות OC מ200 ל250 (2.4 ל 3.0)Mhz נתתי 2.7V לDDR הווינדוס עולה אבל אני מקבל מסך כחול עם בעיית זיכרון............. משהוא יכול בבקשה להדריך אותי, ניסיתי לקרוא הרבה בנושא אבל לשווא
-
- 4 תגובות
- 513 צפיות
-
-
עשיתי OC קצת גבוהה (לא נתתי יותר מדי מתח) אבל את התדר הקפצתי לסביבות ה4500 המחשב סירב להידלק ונשמעו שלושה צפצופים שני יחסית ארוכים והשלישי קצר טיפה מהם עכשיו כשאני מדליק הוא משמיע צפצוף ארוך כל 5 שניות בערך, ניסיתי להוציא ולהחזיר את הסוללה של הלוח אם ולכבות ולהדליק את הספק, להוציא ולהכניס את הזכרונות מהמקום... מה עוד לעשות?[br]פורסם בתאריך: 16.02.2011 בשעה 12:38:39 לא משנה הוצאתי את הסוללה וניתקתי את הספק ל10 דקות וזה הסתדר.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי AMD Athlon XP 2500 בתוך מארז Compucase Midi Tower CI 6A1, אינני בעינייני אוברקלוקונג - ממש לא, אלא מחפש מאוורר שיהיה *שקט* ויתן ביצועים טובים - לא צריך להשתגע :-) אני לא מאלה שכל מעלה חשובה להם, גם אם המעבד יהיה בטמפרטורת 50 מעלות במנוחה - לא ממש מפריע לי. המאוורר הנוכחי שלי פשוט שבק, לכן אני מחפש משהו חדש. לא רק מאוורר כמובן, אלא יחידה שלמה שמגיעה מאוורר + צלעות קירור. התקציב הוא באיזור ה 200 ש"ח. אשמח מאוד להמלצה ספציפית של מאוורר שקט, סביר+ ושיכנס במארז שלי. המליצו בפורום על Thermaltake Volcano SilentBoost CPU Cooler for AMD Athlon XP או על VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD רוב תודות ! את הכי חשוב שכחתי... :-) מכיוון שאינני מכיר חנויות/מעבדות חומרה באיזור המרכז,…
-
- 9 תגובות
- 691 צפיות
-